Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni je Bahina jedna ostala do danas...
Igramo mi utakmicu na Farskim ostrvima. Dao Bolić dva gola, dao Arge za njih dva gola za konačnih 2:2. Ubili nas Farani. I onda, nakon jednog kornera domaći fulaju priliku.
Nabačena je lopta sa desne strane, na drugu stativu, i domaći igrač umalo kasni da loptu pospremi u mrežu. Kad će ti Baho: 'Štetaaaaa, bila je to odlična prilika!'
Tražio sma izvorni video ali ne nađoh. Evo jednog sa Farskim komentatorima. Opisana akcija je prikazana na ovom videu na 6:47 sec.
IlijaLadin wrote:Meni je Bahina jedna ostala do danas...
Igramo mi utakmicu na Farskim ostrvima. Dao Bolić dva gola, dao Arge za njih dva gola za konačnih 2:2. Ubili nas Farani. I onda, nakon jednog kornera domaći fulaju priliku.
Nabačena je lopta sa desne strane, na drugu stativu, i domaći igrač umalo kasni da loptu pospremi u mrežu. Kad će ti Baho: 'Štetaaaaa, bila je to odlična prilika!'
Tražio sma izvorni video ali ne nađoh. Evo jednog sa Farskim komentatorima. Opisana akcija je prikazana na ovom videu na 6:47 sec.
Cini mi se da je ovdje bila ona scena kad je neko opalio loptu u oblake, kaze Baho "Postovani gledaoci, vjerovali ili ne, ova lopta je zavrsila u Atlantskom Okeanu"
IlijaLadin wrote:Meni je Bahina jedna ostala do danas...
ja sam bio ubijeđen da je to onaj repak, nisam znao da je baho
Je kontam jednu stvar: jel vam to komentator treba govoriti ono što i vi vidite? Govoriti: lopta do ovog-onog, pa onda, beskonačno, nabrajati imena igrača koji prime loptu, ili prema kome je upućena lopta, a to sve vidite i sami?
Ili, bio je to šut pored stative, kao da je radio prenos, kao da to i samo ne vidimo? Pa niko od nas, nadam se, nije glup a ni slijep,da to i sami shvatimo, kao da nam treba neko stalno govoriti ono što i sami vidimo?
Zar nije bolje da govore neke druge informacije? A igru i sami gledamo, i vidimo ko prima loptu, i kako ide tekma....
Ne kontam neke ljude al et...
windfucker wrote:Je kontam jednu stvar: jel vam to komentator treba govoriti ono što i vi vidite? Govoriti: lopta do ovog-onog, pa onda, beskonačno, nabrajati imena igrača koji prime loptu, ili prema kome je upućena lopta, a to sve vidite i sami?
Ili, bio je to šut pored stative, kao da je radio prenos, kao da to i samo ne vidimo? Pa niko od nas, nadam se, nije glup a ni slijep,da to i sami shvatimo, kao da nam treba neko stalno govoriti ono što i sami vidimo?
Zar nije bolje da govore neke druge informacije? A igru i sami gledamo, i vidimo ko prima loptu, i kako ide tekma....
Ne kontam neke ljude al et...
Ako pogledas snimke prenosa od prije 20-30 godina shvatio bi sta ljudima smeta..podatak s kim se hebe tetka od Javiera Zanettia me vjerov'o ili ne uopste ne zanima..al' et...
felipe kajetano wrote:
Ako pogledas snimke prenosa od prije 20-30 godina shvatio bi sta ljudima smeta..podatak s kim se hebe tetka od Javiera Zanettia me vjerov'o ili ne uopste ne zanima..al' et...
felipe kajetano wrote:
Dobar je Marjan,ba ima ono nesto,ako nista krestav glas,nemos zaspat garant,a vikendom sam se vec par puta ufatio kad prenose onaj suko i onaj kak se zove kristic,zaspim tita mi...
Topla voda wrote:...
al sto me sjeba marjan kad rece rezultat sevilja-cska,u 89 minuti chelsea-inter....a tekma ide za pola sata citava u snimku,ja bjezim od info,ne javljam se na telefon,reko nije kreten ko suko...koji je isto napravio kad je u 30 minuti tekme izvali"a u danasnjoj utakmici u moskvi,cska i sevilja su igrali 1-1"
a i ta tekma ide poslije
koji kretenizam,pa onaj jedan je nekad govorio,ko ne zeli cuti nek smanji...
pa haj i to nekako,al jebote ko da nece onaj koga interesuje okrenuti na ttx il na net i vidjeti rezultat,ne
oni pametni,samo oni znaju.
i sta te se tice koji je rezultat na drugoj utakmici ,prenosi svoju ko da si na stadionu...i vozdra.
uh kako sam tad popizdio
Ozbiljno bez uvrede, al evo prvi put vidim da ima i ljudi ko sto si ti.
Ne mogu shvatit kako neko ne zeli da zna neki rezultat ako ga zanima ta utakmica.
Meni nista mrze nema nego kad one nase mute kazu ''smanjite ton ako ne zelite da znate rezultat'', il jos gore kad samo kazu ''joj bio je zanimljiv mec u Londonu ali vam necemo govorit rezultate, ostanite do pola 2 navece pa vidite''.
Zato kazem da prvi put vidim takve ko ti. Jer ako ti se gleda neka utakmica u snimku, neces je gledat samo da vidis rezultat. Gledaces je jer te zanima igra. Ne mogu da razumijem kako je ikome po volji da nam se komentatori cenzorski odnose prema drugim rezultatima.
Pogotvu kad nece da kazu rezultate ostalih meceva koji govore da li ce tim kojeg smo upravo gledali 90 minuta ispast ili proc dalje u grupi jer mu pozicija ovisi o ostalim mecevima.
Dok se za to vrijeme na HTV-u (cini mi se, jednom samo gledo) direktno ukljucuju na druge utakmice samo da vide kakav je gol... al eto nasi pametni pa kazu ''joj ima golova al vam necemo govorit''.
IlijaLadin wrote:
Joj jesmo tad imali lijepe dresove. Bar su licili na nesto, a ne ko ove sadasnje pidzame.
Topla voda wrote:za komentatora je najbitnije da nije glup i da osjeti igru.
baho je osjeti,marjan je osjeti...
kristic i ahmetovic,trebaju zajedno raditi prenos,da bi se utvrdilo koji je gori.
mislim da nema gorih na svijetu od njih dvojice,pa onaj cosovic na rtrsu kad je bila brazilska liga,je bolji duplo od njih.
lose,brate..lose...
al sto me sjeba marjan kad rece rezultat sevilja-cska,u 89 minuti chelsea-inter....a tekma ide za pola sata citava u snimku,ja bjezim od info,ne javljam se na telefon,reko nije kreten ko suko...koji je isto napravio kad je u 30 minuti tekme izvali"a u danasnjoj utakmici u moskvi,cska i sevilja su igrali 1-1"
a i ta tekma ide poslije
koji kretenizam,pa onaj jedan je nekad govorio,ko ne zeli cuti nek smanji...
pa haj i to nekako,al jebote ko da nece onaj koga interesuje okrenuti na ttx il na net i vidjeti rezultat,ne
oni pametni,samo oni znaju.
i sta te se tice koji je rezultat na drugoj utakmici ,prenosi svoju ko da si na stadionu...i vozdra.
uh kako sam tad popizdio
Pa to je svojstveno za svakog normalnog komentatora i za svaki normalni prenos. Samo oni levati s FTV-a ne zele reci rezultat druge utakmice, a to nema, haman, nigdje. Pogtovo kad je, npr., grupna faza, pa je rezultat utakmice koja se igra uporedo vrlo bitan za tekmu koju gledas, a oni amateri govore, bilo je golova, ili sta se sve desava na tom i tom stadionu. Pa ti si medij, tvoje je da informises, a ne da cenzurises sam sebe.
Na sinocnjoj utakmici Zeljo-Slavija, jedno je zasjenilo i kisu i navijanje i prosjecnu igru i huligana na terenu, a to je kriminalno los komentar I. Kristica. On je, koliko god da je placen, preplacen!
veljaca wrote:Daleko, daleko najgori BH sportski komentator je Igor Kristic
Navescu samo dva njegova bisera:
" nema te prednosti koju igraci Reala ne mogu dostici .... " Pa Igore - eto neka dostignu prednost od 200:0 u utakmici sa Pofalickim. Jel moze ???
ovo je vec sitnicarenje
Jok bogami, nego samo citiranje izjave vrlog nam tv komentatora - koga ja placam svojom TV pretplatom
Ima ona stara " ... ispeci pa reci .... ". A ovom igoru je jezik puno brzi od pameti ....
milenko wrote:
mozete vi s.at na bahu sta hocete, covjek je za ove genije, fakat mi je zao sto vise nema...
I ja kazem...
Ne smijem ni da pomislim na sto bi licio prenos da nekad pukne internet ovim danasnjim strucnjacima...mislim stvarno ostao bi uskracen za procenat tacnih dodavanja Waltera Samuela..ne znam kako bi noc prespavao bez tog podatka
Nego...sta je sa Bahom?Cim se taj covjek danas bavi uopste?
komentarisanje im je ko da brane doktorat...ubise statistikom...
baho, cini mi se da je bio sef sportske redakcije, jal bht jal' ftv...al' kazem bio, sta sad radi pojma nemam...
drzi kafanu u BBI-u, na 5. spratu, gdje bila ona knjizara connectum. BH UNITED sport cafe
felipe kajetano wrote:Fabregas..oci u oci sa Almuniom (prilikom izvodjenja penala) ...to je biser od sinoc...nastavljamo dalje
Bilo ih je jos, ne znam ko opuca mesii, i mesiiii,ali barselonina odbrana je na mjestuuuu
Kontam da im na daju kakvu gudrovinu tamo,umjesto toplog obroka
Jedne godine,Baho prenosi nako africko,juznoamericko prvenstvo ko ce ti ga znat sad,kasno navece, i u jednom trenutku,udje mu neko u prostoriju,kad on toj osobi:"jebo mu ti mater ,jos ovde sjedim,nikadf zavrsit,a i ovi supci nasli igrat po po noci" ja protrlja oci,ne mogu da vjerujem,kad li ce ti on opet,haj nemoj me sad,poslje cemo,prenosim utakmicu,cucemo se,zvacu ja tebe ba,ma ja ba,ja ja,jebo ga ti"...
Izgleda zaboravio iskljucit mirkofon,sta li Baho kralj