BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Cafe Camargue

#126 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Cafe Camargue »

LSD wrote:
Cafe Camargue wrote:Prije svega, žao mi je što se ova utakmica ne igra na Koševu, jer mi momentalno imamo takav napadački potencijal da je onaj teren u Zenici jednostavno premal za mladost i brzinu kojom raspolažemo. Siguran sam da bi na Koševu pred 40.000 navijača demolirali Belgiju. Ovako, pred 15tak hiljada biće to jedna tvrda tekma i igra živaca, ko da gledam...
Mladost i brzina kojom raspolažemo,a mi 3 godine stariji u prosjeku od belgijanaca (preko 27 kuka u prosjeku).
Bosanac nikad nije volio trcati (osim kada ga velika nevolja tj.protivnik na terenu ne natjera da trci) tako da nam onaj stadion u Zenici odlicno odgovara.
Jedino što si u pravu jeste da je B.Polje premali stadion za ovakvu utakmicu i veliko interesovanje za nju,ali šta da se radi :roll:
Govorim o napadačkom potencijalu, ne o Muratoviću, Rahimiću, Spahiću... Džeko, Ibričić, Pjanić, Štilić (uz Salihovića i Ibiševića) su naš napadački potencijal i ako oni nisu mladost, ne znam šta je. A ni Misimović (26) i Muslimović (28) nisu baš neki kenjci.
LSD

#127 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by LSD »

Cafe Camargue wrote:
LSD wrote:
Cafe Camargue wrote:Prije svega, žao mi je što se ova utakmica ne igra na Koševu, jer mi momentalno imamo takav napadački potencijal da je onaj teren u Zenici jednostavno premal za mladost i brzinu kojom raspolažemo. Siguran sam da bi na Koševu pred 40.000 navijača demolirali Belgiju. Ovako, pred 15tak hiljada biće to jedna tvrda tekma i igra živaca, ko da gledam...
Mladost i brzina kojom raspolažemo,a mi 3 godine stariji u prosjeku od belgijanaca (preko 27 kuka u prosjeku).
Bosanac nikad nije volio trcati (osim kada ga velika nevolja tj.protivnik na terenu ne natjera da trci) tako da nam onaj stadion u Zenici odlicno odgovara.
Jedino što si u pravu jeste da je B.Polje premali stadion za ovakvu utakmicu i veliko interesovanje za nju,ali šta da se radi :roll:
Govorim o napadačkom potencijalu, ne o Muratoviću, Rahimiću, Spahiću... Džeko, Ibričić, Pjanić, Štilić (uz Salihovića i Ibiševića) su naš napadački potencijal i ako oni nisu mladost, ne znam šta je. A ni Misimović (26) i Muslimović (28) nisu baš neki kenjci.
Od svih tih nabrojanih koje si pomenuo protiv Belgije u napadackim opcijama ce igrati samo Dzeko.
Dakle Ibiševića nema,kao ni Salihovića,Pjanic ce možda dobiti 5-10 minuta pred kraj utakmice (po starom dobrom Čirinom obicaju),Štilić ce standardno progledati mec sa tribina,a Ibričić ne spada u napadacki potencijal pošto mu je strucnjak dodijelio poziciju lijevog beka.
bijelo_dugme

#128 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bijelo_dugme »

Cafe Camargue wrote:
LSD wrote: Mladost i brzina kojom raspolažemo,a mi 3 godine stariji u prosjeku od belgijanaca (preko 27 kuka u prosjeku).

Pa svi ti igraci sto si nabrojao osim mozda Muslimovic i Dzeko nevole trcat. Oni su igraci za manji teren, prime loptu, okrenu se, brzo kratko dodavanje. Bilino Polje nam zato i pase.
Krigla_Sa

#129 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Krigla_Sa »

sniPod wrote:koliko je karti ostalo u sarajevu i hoce li biti sutra
Mislim da karata vise nema,ja sam u petak isao u centrotrans kod katedrale, kaze mi djevojka sto radi da je jos vrlo malo karata ostalo... Tako da je to vjerovatno otislo do sad.
Epitop

#130 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Epitop »

Danas su u Zenici karte kod svercera bile 50 KM, nisam siguran za koju tribinu.
water

#131 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by water »

Cuj slavlje na ulicam Sarajeva. Koje pehovanje. Zar se ne moze sacekati sa slavljem dok se ne plasiraju. Slutim najgore u srijedu
Krigla_Sa

#132 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Krigla_Sa »

Vozdra raja wrote:Bojim se da se ne ufuramo previse... :-?

Belgijanci su ipak slabi, i mi ih oderali. Cek da naletimo na nekog zajebanog poput Spanije ili Turske...
...nece biti lahko!
Pa ta "slaba" belgija je toj zajebanoj turskoj uzela bod, i to vodili ih 15 min do kraja i prime gol iz penala, a nadigrali su spaniju i zijanise 1-2 u zadnjim minutama.... I sad oni slabi :roll:
A ufurat se necemo,s cirom sigurno necemo ;)
vela-ze

#133 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by vela-ze »

ZENICA SPREMNA ZA BELGIJU

Nakon velike pobjede bosanskohercegovačke reprezentacije u Genku od 4:2 nad selekcijom Belgije, nogometna groznica dodatno je uzdrmala Zenicu i sve gradove u BiH. Pronaći slobodnu ulaznicu za narednu utakmicu je postala gotova nemoguća misija. Kako bi što spremnije i ovoga puta dočekali nastup „Čirinih Zmajeva“ u nogometnom klubu Čelik, odmah nakon utakmice sa Slobodom , krenuli u posao rekontrukcije pojedinih dijelova stadiona.

Više detalja o samom poslu na Bilinom polju saznali smo od Zaima Mujezinovića, VD direktora NK Čelik: „Zenica je do sada bila dobar domačin našoj nogometnoj selekciji nebrojeno puta. Mi nastojimo dostignuti rejting zadržati, ali ako nam se ukaže prilika mi ćemo kvalitet usluga podići na još viši nivo, praktično ćemo podići „ljestvicu“ na visinu koju niko u BiH neće moći da dostigne. Shodno normama UEFE za odigravanje međunarodnih utakmica u toku je sanacija ograde duž cijelog stadiona. Izvršena je sanacija i dijela travnjaka pred golovima i na centru, naravno koliko nam dozvoljavaju vremenske i vegetacijske prilike. Istovremeno urađen je veliki dio posla na infrastrukturi stadiona, očišćen je cijeli stadion, klupe su oprane i toku su još neki zahvati. Sve će biti spremno za srijedu 1. aprila!“, rekao nam je u kraćem razgovoru Zaim Mujezinović, direktor kluba.

Image

Image

Image

Image

Od gospodina Mujezinovića, saznali smo i da je arhitekta Zvjezdan Turkić, uradio projektnu dokumentaciju za sanaciju krova i zapadne tribine i da je u toku zatvaranje finansijske konstrukcije za ovaj posao.

redakcija nkcelik.ba
MIKIII

#134 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by MIKIII »

e vidim raspravlja se koliko direkto ide na SP e ovako posto ima devet grupa idu svi prvoplasirani, onda ide iz neke grupe najbolje drugoplasirani tj onaj koji ima najvise bodova osvojenih od svih ostalih grupa a koji je zavrsio drugi na kraju a ostalih 8 ide u baraz tako ako bi dobili sve kod kuce i ove slabije na strani mozda bi i kao drugoplasirani mogli sa 24 boda direktno ici na SP
cyprus

#135 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by cyprus »

MIKIII wrote:e vidim raspravlja se koliko direkto ide na SP e ovako posto ima devet grupa idu svi prvoplasirani, onda ide iz neke grupe najbolje drugoplasirani tj onaj koji ima najvise bodova osvojenih od svih ostalih grupa a koji je zavrsio drugi na kraju a ostalih 8 ide u baraz tako ako bi dobili sve kod kuce i ove slabije na strani mozda bi i kao drugoplasirani mogli sa 24 boda direktno ici na SP
Jok bolan :!: Već je rečeno više puta, najlošiji drugoplasirani "ide kući", a ostali igraju baraž. Mada bilo bi fino da je tako kako ti kažeš :)
Mezzo-x

#136 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:14, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#137 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by -LIBERO- »

Vozdra raja wrote:Turska je u gostima izgubila tek 1 -0
Mis mo ipak slabiji od Spanije.
Pa kako ne mozete skontati da VR vec tri stranice dvoji izmedju svoje dvije domovine BiH i Turske :D :D

Dragi VR,morat cu te razocarati,ali zapamti ovo dobro,pa mozemo popricati poslije te tekme.

Bosna ce unistiti tursku na Bilinom,apsolutno sam uvjeren u to. Puno me vise strah ova dva gostovanja kod "slabijih2 ekipa,nego Turske i Spanije na Bilinom.

P.S Tesko je G....M na dvije stolice sjediti :bih: :run:
cyprus

#138 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by cyprus »

Marmelan wrote:Drugi na tabeli je Island sa 4 boda !!!!!!!!! Mi vec imamo 9 !!!!!!!!!!
Ispravka: mi imamo 6, odbijaju se bodovi protiv zadnjeg na tabeli, u ovom slučaju Armenije. :)
Mezzo-x

#139 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:13, edited 1 time in total.
elSaik

#140 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Ne kontaš. Zbog toga što posljednja grupa ima samo 5 repki, svim ostalim drugoplasiranim se odbijaju bodovi koje su osvojili protiv posljednjeplasiranog tima svoje grupe. ;)
elSaik

#141 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Vozdra raja wrote:Turska je u gostima izgubila tek 1 -0
Mis mo ipak slabiji od Spanije.
Smaraš sa Turskom - SMARAŠ!!! POPUSTI NAS SVIJU, ALLLLLAHHAAA TIIIII!!!

PS I mi smo izgubili od Španije sa 1:0.
Mezzo-x

#142 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:12, edited 1 time in total.
elSaik

#143 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Marmelan wrote:
elSaik wrote:Ne kontaš. Zbog toga što posljednja grupa ima samo 5 repki, svim ostalim drugoplasiranim se odbijaju bodovi koje su osvojili protiv posljednjeplasiranog tima svoje grupe. ;)
Sta to ima sa nama ? ;-) .............Kod prvoplasiranog se ne odbija nista ! :thumbup: :bih: :bih:
I to što kažeš. 8-)
Majjah

#144 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Majjah »

Buduci da se na svakoj stranici ponovo objasni za sta mi ustvari igramo (drugo mjesto), evo sta FIFA kaze, da otklonimo sve sumnje...

When the group phase of European Zone qualifying reaches its conclusion on 14 October 2009, the nine section winners will be guaranteed a place at the 2010 FIFA World Cup South Africa™. Thereafter, the eight best runners-up will compete in two-legged play-offs, with the continent's four remaining tickets to the world finals at stake.

Group 9 consists of five teams, one less than the other pools. When calculating the best runners-up, therefore, matches played against the sixth-placed finishers in Groups 1 to 8 will not be taken into consideration. The criteria will be as follows;

- Total points
- Goal difference
- Goals scored
- Goals scored away from home
- Disciplinary record *
- Drawing of lots

* Yellow card, -1 point; two yellow cards in the same match, -3 points; red card, -3 points; yellow card followed by a direct red card in the same match, -4 points.

Dakle, prema ovom pravilu, najbitnije je za nasu gol razliku za sad da Estonija ne zavrsi zadnja, jer smo njoj uvalili vise golova nego Armeniji, iako se stvarno zbog toga ne sikiram jer nam se gol razlika moze samo jos popraviti, nikako pokvariti :bih:
zecko_kupuz

#145 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by zecko_kupuz »

Najjače su izjave "gospode" Petkovića i Tufegdžije. Obojica kao da su pali s kruške :lol: .
Vezano za tekmu - LJUDI, OKANITE SE TE PRETJERANE EUFORIJE kada znate da nam se uvijek obije o glavu :roll: . Do prije mjesec dana mišljenja su bila (najblaže rečeno) podijeljena, a sada odjednom sijevaju izjave "razbićemo ih", "zgazit ćemo ih"...
Samo laganice do srijede navečer, a onda pravo slavlje akbgd. :thumbup: :bih:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#146 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Nosferatu »

Evo Zenice nakon utakmice u Belgiji. Ovu samo sliku ostavljam kolegi Hrasno da je pogleda, izanalizira, pa vidi koliko je pausalan u svojim ocjenama i BHF i Zenicke publike. (Btw ovo su oni isti koji su se ovako ponasali kad je igrala Hrvatska-Turska na EP prosle godine).

Image

Neka samo jos neko spomene baljadu. Gledaj ove zalosti i tuge. Pjana djeca klanjaju na asfaltu, do njih 1 policijac nista, bulji ko tele u sarena vrata, a najbitnije je da su tu prisutni foto-aparti koji sve uredno biljeze da se ima za facebook-a i dernek.ba jer ovo je cool, ovo je in.

Sramota je ovo. Jer, ovome nije mjesto na ulici, u sitan sat, pod uticajem droga i alkohola, izigravati kojekakve nabrijane mundjose. I btw. ovo nisu BHF-ovci. Nije bitno koje, sta je, ali meni je ovo mnogo veci problem od bilo koje bakljade, a bakljadu treba praviti jer Savez ima love dovoljno za napijanja po hotelima u Genku, clanovi istog preprodaj ulaznice za 100 evra, a djevojkama nude karte besplatno ali da odu sa njima do hotelske sobe jer su ih tamo ostavili, kome treba prevod o cemu se tu radi, neka se javi. Repka trenira izmedju nekakvih trklji koje su postavljene u basti hotela, pripremna nam je utakmica s NK Rijekom umjesto s nekom drugom zemljom, a i tu gubimo kako neko kaze da bi se nasiljile kladionice, svasta je moguce danas. Nas je Savez jednostavno, dno dna i meni je zao da se mora trositi vrijeme da vam se dokaze da se ponasate gore od onih u Savezu tj. jeli se pobjedila jedna utakmica - osipa se paljba po odredjenom navijackom esalonu, jel se izgubil utakmica, odmah se taj isti kurazi i respektuje i sve drugo.

Zalosno je to. U Zenici su logorasa iz Kozarca isprebijali da je morao u RS da bude hospitaliziran samo jer je imao sal BHF kupljen na pijaci. Jel ja trebam da napisem koja je to zalost? Kozarcanina ljece u RS jer su naletili na njega neki "anti-BHF" zavljotke, pa ga pretukli jer nije mogao da pobjegne ili nije smatrao da ima sta da bjezi i od koga u "svojoj Zenici". Drugi put, potukose se ljudi jer su jedni krenuli na kombi u kojem je bio Iljo Dominkovic, a neki drugi im preprijecise put, i radije se tuci nebi li se vidjelo kakva korist od Savez-a, kao npr. posao u Leage-u ili sasvim jednostavno, da im nebi savez odlucio da premjesti utakmice iz Zenice negdje drugdje, jerbo - od tih utakmica se zivi i drugdje, a mogu zamislit koliko tek u samoj Zenici, interesuje me samo koliko puta je vec profit jednog ugostiteljskog objekta u Zenici na dan utakmice u poredenju s bilo kojim drugim radnim danom.
rIder

#147 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by rIder »

jebo bakljade, nidje veze kako im ne dosadi :D meni to bilo interesantno kad sam imao 13 godina.. :D

http://www.youtube.com/watch?v=EKoPLt_c ... re=related

'vako hocu :D
jefferson

#148 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by jefferson »

Nosferatu wrote:Evo Zenice nakon utakmice u Belgiji. Ovu samo sliku ostavljam kolegi Hrasno da je pogleda, izanalizira, pa vidi koliko je pausalan u svojim ocjenama i BHF i Zenicke publike. (Btw ovo su oni isti koji su se ovako ponasali kad je igrala Hrvatska-Turska na EP prosle godine).

Image

Neka samo jos neko spomene baljadu. Gledaj ove zalosti i tuge. Pjana djeca klanjaju na asfaltu, do njih 1 policijac nista, bulji ko tele u sarena vrata, a najbitnije je da su tu prisutni foto-aparti koji sve uredno biljeze da se ima za facebook-a i dernek.ba jer ovo je cool, ovo je in.

Sramota je ovo. Jer, ovome nije mjesto na ulici, u sitan sat, pod uticajem droga i alkohola, izigravati kojekakve nabrijane mundjose. I btw. ovo nisu BHF-ovci. Nije bitno koje, sta je, ali meni je ovo mnogo veci problem od bilo koje bakljade, a bakljadu treba praviti jer Savez ima love dovoljno za napijanja po hotelima u Genku, clanovi istog preprodaj ulaznice za 100 evra, a djevojkama nude karte besplatno ali da odu sa njima do hotelske sobe jer su ih tamo ostavili, kome treba prevod o cemu se tu radi, neka se javi. Repka trenira izmedju nekakvih trklji koje su postavljene u basti hotela, pripremna nam je utakmica s NK Rijekom umjesto s nekom drugom zemljom, a i tu gubimo kako neko kaze da bi se nasiljile kladionice, svasta je moguce danas. Nas je Savez jednostavno, dno dna i meni je zao da se mora trositi vrijeme da vam se dokaze da se ponasate gore od onih u Savezu tj. jeli se pobjedila jedna utakmica - osipa se paljba po odredjenom navijackom esalonu, jel se izgubil utakmica, odmah se taj isti kurazi i respektuje i sve drugo.

Zalosno je to. U Zenici su logorasa iz Kozarca isprebijali da je morao u RS da bude hospitaliziran samo jer je imao sal BHF kupljen na pijaci. Jel ja trebam da napisem koja je to zalost? Kozarcanina ljece u RS jer su naletili na njega neki "anti-BHF" zavljotke, pa ga pretukli jer nije mogao da pobjegne ili nije smatrao da ima sta da bjezi i od koga u "svojoj Zenici". Drugi put, potukose se ljudi jer su jedni krenuli na kombi u kojem je bio Iljo Dominkovic, a neki drugi im preprijecise put, i radije se tuci nebi li se vidjelo kakva korist od Savez-a, kao npr. posao u Leage-u ili sasvim jednostavno, da im nebi savez odlucio da premjesti utakmice iz Zenice negdje drugdje, jerbo - od tih utakmica se zivi i drugdje, a mogu zamislit koliko tek u samoj Zenici, interesuje me samo koliko puta je vec profit jednog ugostiteljskog objekta u Zenici na dan utakmice u poredenju s bilo kojim drugim radnim danom.
Imas li ti sta konkretno reci? Sta je problem? Ponasanje ne odgovara mozda tebi, ili nekome drugom? I na kraju, ako su ljudi izasli na ulicu osim ako nema naredbu da sprijeci okupljanje on nista nemoze niti treba da uradi, jer BiH nije policijska drzava!
stripiii

#149 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by stripiii »

ladyblue18 wrote:
riko-ga wrote:
awekenings wrote:Jel iko zna ocel' biti repriza tekme na hayatu (ili bilo gdje drugo) ... da mi je pogledat ponovo u normalnim okolnostima ... :)
E i ja se pitam to.Daj ba damije namiru preslusati Marjana legendu.Sinoc sam nesto malo cuo kad je nabrajo Spahiceve samo sto nije rekao ko je bio kum kad su mu se roditelji vjencavali.Lud frajer lud a Bosanac joj kombinacije za 10 :D
bit ce na ovim "reprezentativnim portalima" da se skine za nekoliko dana, za sada na tjubu imaju samo isjecci golova i razgovor nakon utakmice.
A na tv-u ne znam, ne bih rekla da ce biti.
Nego covjek tek na miru kada poslusa pa bar ove isjecke odvali u smijeh Marjanu, ja bar jesam :lol: A ni Vedadu nije mane :mrgreen:
Image

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/215091239/Belgija_-_BiH__1.Pol.2009_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/215102512/Belgija_-_BiH__1.Pol.2009_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/215107301/Belgija_-_BiH__1.Pol.2009_.part3.rar
Image

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/215115925/Belgija_-_BiH__2.Pol.2009_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/215124459/Belgija_-_BiH__2.Pol.2009_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/215221259/Belgija_-_BiH__2.Pol.2009_.part3.rar
http://rapidshare.com/files/215224807/Belgija_-_BiH__2.Pol.2009_.part4.rar
Real Khan

#150 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Real Khan »

Dragi moji forumaši,

Nisam čitao sve stranice ove diskusije, ali samo da naglasim kako se nadam da u Zenici neće biti bakljade i prekida utakmice, jer sam saznao da postoji ozbiljna mogućnost da nas FIFA potpuno diskvalifikuje iz takmičenja. Belgijanci i Turci se upravo ovome nadaju da pokupe naše bodove jer smo im upropastili skoro sve šanse da se izbore za to drugo mjesto. Objektivno imamo jake šanse da napokon odemo na to svjetsko prvenstvo i nemojte ljudi ovu šansu da uprskamo na tako glup način. Ovo sa bakljadama znam da je usmjereno protiv nogometnog saveza, ali je činjenica da eventualna diskvalifikacija i registriranje utakmice službenim rezultatom 3:0 za Belgiju ne bi smijenila taj Savez (vjerovali ili ne, savez i metuzalemi u njemu se ne bi ni nasekirali kako treba a kamoli da daju ostavke). Takav razvoj situacije koji je ponavljam veoma MOGUĆ bi jedino ukopao naše lavove i zmajeve koji igraju fakat nevjerovatno dobro (napokon!). Dajte ljudi razmislite malo, postoji milion drugih i efikasnijih načina kako nauditi savezu a da istovremeno ne ubijamo snove našim igračima, pa i samim sebi. Ja sam još prošle godine predlagao ako nekome već toliko smetaju face iz saveza da se okupi raja pred prostorijama saveza i išamaraju ih onako pošteno (dakle van utakmice, tako da se ne može kažnjavati ekipa koja pobjeđuje)... Ne mogu vjerovati da ćemo sami sebi na ovako naivan i smotan način upropastiti toliko željeno ostvarenje navijačkih snova da imamo svoju ekipu na smotri najboljih u svijetu.
Post Reply