Imate li BH zastavu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pietje_Bel

#126 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Pietje_Bel »

To je zastava nasa Bosanska:

:dance:
Erzsebet

#127 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Erzsebet »

Nosferatu wrote:
Erzsebet wrote:Fakat Nosferatu, čovjek nije ništa prosrpski rekao, a i meni se povraća od holivudskih nebuloza. Ne znam jesi li primijetio, u svakom filmu se bar jednom pojavi američka zastava.
Ja sam sinoc, dosao iz bolnice koja je u Americi, u kojoj su zeni koja je imala tumor na mozgu operisali glavu. Zena je iz Istocne Bosne. Srbi su joj ubili muza, ubili pola familije. Amerikanci je primili, zaposlili, i potrosili barem pola miliona dollara da bi zena imala operaciju koja joj je potrebna. I doci ce brabonjak i opanak koji je drkao na Cecu i ostale princezice dok je tragedija ove zene se odigravala par stotina km od njega, i on ce da postavlja mjerila, a ti iz Budimpeste, najveceg selendre koja je u EU, i koja je u EU, a mi nismo, samo zato sto mi imamo Veliko Srbe, u kojoj po glavi stanovnika imas najmanje zuba u Zapadnom svijetu, po glavni stanovnika manje ljudi zna Engleski u Budimpesti nego u Kaknju, i ti ces da mene pitas - sta je to sto ja vidim, a sta je to sto ti ne vidis. Sam dokaz onog sto ja vidim, je ono gdje sam ja, a ono gdje si ti, i ono gdje je "Johny" kojem smeta Amerika jer je nakon 10 godina preventirala klanje Sipaca po receptu iz Bosne, bombardovanjem Srbadije, i sto je 4 godine hranila od svih vise jedan grad, pocinje mu ime sa slovom S, i ima 8 slova. Pa ti pogodi koji. I normalno - nije on nista rekao, osim sto mi je dao do znanja da su Amerikanci "najseljackiji" = nepismen lik, i drugo, sta ima Srbinu da smeta Amerika? Sta ti mislis, da vidim malo, prezentiraj mi i razlozi tu temu, na sastavne cimbenike, da vidim koliko se u Budimpestu uzgaja siva emeninecija a koliko bijela sljama na jeziku.
Ovako... Nakon što sam proveo u Sarajevu cijeli rat i narednih 13 godina, odlučih se otići u Budimpeštu na svoj drugi magisterij, a ako Bog da i doktorat. Tokom rata sam izgubio oca pred zgradom koja je kod Tržnice, a majka mi je bila ranjena u redu za hljeb 27.5.1992. Još mnogo familije je ranjeno, pobijeno, protjerano i sl. Trenutno sam u Sarajevu, ali sam u Mađarskoj povremeno, narednu školsku godinu ću biti tamo češće. Tema mog magisterija će biti upravo povezana s krivicom Amerike i Evrope u raspadu Jugoslavije i napisaću o tome barem 100 stranica teksta. Kad završim to, pozvaću te da prisustvuješ odbrani, biće na engleskom, a vidim da ti je to drugi maternji jezik. Bićeš moj gost u šu.pku Evropske Unije, gradu s vjekovnom tradicijom, koji ima mnogo više toga za ponuditi nego ijedan američki grad. Naravno, zavisi sve kakvi su ti kriteriji, ali ako imaš imalo znanja o istoriji, arhitekturi i sl., svaki američki grad je p..... dim za Budimpeštu.

Što se tiče Amerikanaca, hvala im na svoj njihovoj "dobroti" i "demokratiji". Gdje god su donijeli demokratiju, ta se zemlja nikad više nije oporavila, primjeri su ti Jugoslavija, Irak, Afganistan itd. Zaista mi ne treba neko da me posvađa, pa da me onda pomiri s prvim komšijama, a upravo su nam to uradili. Ako tebi to nije jasno, onda nemamo šta pričati. Naravno, to ne umanjuje našu, balkansku krivicu za sve to, ali zaista nemam namjeru da se divim američkim standardima, kvazidemokratiji (gdje jedan čovjek ne vrijedi jedan glas, zavisno od dijela SAD-a), američkom snu, američkim spašavanjem nedužnih naroda i sl. Ista ta Amerika (a i Evropa) je mogla sve to spriječiti prije nego se desilo. Međutim, nije im bilo u interesu da na Balkanu postoji država koja nije kapitalistička, a koja funkcioniše.

Zbog svega toga, mislim da nema potreba da se provaljuješ pred Johnyjem, koji je možda na nekim drugim potforumima bio drugačiji, ali na ovoj temi nije ništa rekao što je loše ili ružno. Ako je čovjek normalan (što zaista ne mogu zaključiti iz nekoliko postova, možda jeste, možda nije), draži mi je od najboljeg Amerikanca.
vee-jay

#128 Re: Imate li BH zastavu?

Post by vee-jay »

paja_patak wrote:
vee-jay wrote: inace citava zapadna sfera mrzi svastiku radi hitlera koja je inace veoma pozitivan i lijep znak :roll:
paja_patak wrote: hahaha svastika je veoma pozitivan i lijep znak, ovaj fasizam zasluzuje zestoke sankcije!
vee-jay wrote: aaaaaaa @dalintone
knjigu u ruke....... ili ako si vec toliko lijen, proguglaj malo..... nece te glava zaboliti ako nesto naucis :wink:
p.s. nakon toga ocekujem izvinjenje
paja_patak wrote: necu ja nista da guglam znamo svi sta je svastika...
vee-jay wrote: mislim sasvim ozbiljno, kostat ce te 5 minuta a naucit ces nesto sasvim korisno. halo NAUCITI !!!
NECE TE GLAVA ZABOLITI AKO NAUCIS NESTO NOVO!!!
:-?
nemojsad da se izvlacis dokazani fasisto....
e ovo je sada veoma nekulturno i neumjesno. trebala bi da te bude sramota. ako hoces da zivis u neznaju, svejedno mi je. ali iz tvoga neznanja mene prozivati fasistom je veoma nekulturno, veoma lose...

prijavljujem te moderaciji.

izvinjenje mi vise nije potrebno.
Last edited by vee-jay on 28/03/2009 18:25, edited 2 times in total.
rosal

#129 Re: Imate li BH zastavu?

Post by rosal »

Erzsebet wrote:
Nosferatu wrote:
Erzsebet wrote:Fakat Nosferatu, čovjek nije ništa prosrpski rekao, a i meni se povraća od holivudskih nebuloza. Ne znam jesi li primijetio, u svakom filmu se bar jednom pojavi američka zastava.
Ovako... Nakon što sam proveo u Sarajevu cijeli rat i narednih 13 godina, odlučih se otići u Budimpeštu na svoj drugi magisterij, a ako Bog da i doktorat. Tokom rata sam izgubio oca pred zgradom koja je kod Tržnice, a majka mi je bila ranjena u redu za hljeb 27.5.1992. Još mnogo familije je ranjeno, pobijeno, protjerano i sl. Trenutno sam u Sarajevu, ali sam u Mađarskoj povremeno, narednu školsku godinu ću biti tamo češće. Tema mog magisterija će biti upravo povezana s krivicom Amerike i Evrope u raspadu Jugoslavije i napisaću o tome barem 100 stranica teksta. Kad završim to, pozvaću te da prisustvuješ odbrani, biće na engleskom, a vidim da ti je to drugi maternji jezik. Bićeš moj gost u šu.pku Evropske Unije, gradu s vjekovnom tradicijom, koji ima mnogo više toga za ponuditi nego ijedan američki grad. Naravno, zavisi sve kakvi su ti kriteriji, ali ako imaš imalo znanja o istoriji, arhitekturi i sl., svaki američki grad je p..... dim za Budimpeštu.

Što se tiče Amerikanaca, hvala im na svoj njihovoj "dobroti" i "demokratiji". Gdje god su donijeli demokratiju, ta se zemlja nikad više nije oporavila, primjeri su ti Jugoslavija, Irak, Afganistan itd. Zaista mi ne treba neko da me posvađa, pa da me onda pomiri s prvim komšijama, a upravo su nam to uradili. Ako tebi to nije jasno, onda nemamo šta pričati. Naravno, to ne umanjuje našu, balkansku krivicu za sve to, ali zaista nemam namjeru da se divim američkim standardima, kvazidemokratiji (gdje jedan čovjek ne vrijedi jedan glas, zavisno od dijela SAD-a), američkom snu, američkim spašavanjem nedužnih naroda i sl. Ista ta Amerika (a i Evropa) je mogla sve to spriječiti prije nego se desilo. Međutim, nije im bilo u interesu da na Balkanu postoji država koja nije kapitalistička, a koja funkcioniše.

Zbog svega toga, mislim da nema potreba da se provaljuješ pred Johnyjem, koji je možda na nekim drugim potforumima bio drugačiji, ali na ovoj temi nije ništa rekao što je loše ili ružno. Ako je čovjek normalan (što zaista ne mogu zaključiti iz nekoliko postova, možda jeste, možda nije), draži mi je od najboljeg Amerikanca.
Moj ti je savjet da privremeno obustaviš rad na magisteriju i potražiš stručnu pomoć, nemoj me pogrešno shvatiti... ali za tvoje stanje postoji i medicinski izraz; Stockholmski sindrom!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#130 Re: Imate li BH zastavu?

Post by KatarinaKosaca »

Da se upetljam u ovo gore. Svastika je u svom originalu indijski znak sa lijepim značenjem, samo što su ga fašisti kasnije prisvojili. Isto kao latinska izreka...qui non mecum contra me est, koji su prisvojili ustaše.
bez_ideje

#131 Re: Imate li BH zastavu?

Post by bez_ideje »

Svastika se pojavljuje u umjetnosti kroz ljudsku povijest i simbolizira mnoge stvari kao npr sreću, dok u hinduizmu može predstavljati Surja-u koji je glavni bog sunca sa kosom i rukama od zlata a njegovu kočiju vuče sedam konja (podječa na kasniju verziju Apolona), a može simbolizirati i Brahma-u iliti hindu boga koji je sve stvorio i on je jedan od Trimurti (tzv hindu trojstvo) što predstavlja aspekt jednog boga u njegova tri oblika, Brahma - stvaratelj, Višnu - održavač i Šiva - razarač (kojeg ipak smatraju kao pozitivnu silu ala razarač zla), a obično tog boga predstavljaju s tri lica. Svastika može predstavljati i hindu pojam reinkarnacije iliti ponovnog rođenja koji se naziva samsara a taj pojam isto postoji u hinduizmu i jainizmu, ali pazi hindu je podosta razjedinjena vjera čak i u usporedbi s krščanstvom, tako da postoji mnogo različitih mišljenja. Svastika se pojavljuje s 4 točke, po jednom u svakom kvadrantu
Image
Bosanac_21

#132 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Bosanac_21 »

hik--meta wrote:
SiSaJuMe wrote:Samo ovu:
Image
slazem se. jedina koja je prirasla srcu, i koju bi trebalo vratiti da bude zastava bih. svi su se kleli u nju do kraja 80-tih i u vukojebinama tipa citluka, cazina, drvara...

ona s ljiljanima me podsjeti na granate, rat, jad i bijedu, a i pozadina je kriza, kao da masemo za predaju bijelom zastavom, a ova vestendorpova je jos gora...
Uh sestro :roll:
Dzaba vam i Juga i njene zastave, razbila nam se o glavu '92 i sad bi ponovo klimavo "bratstvo i jedinstvo".

Ta je zastava s ljiljanima obiljezila otpor Bosne i Hercegovine i opstanak od onih sto su nam Juginim zastavama mahali kad su Bosance i Hercegovce klali i ubijali :x Jugoslovenska trobojnica mi ne treba kao ni trece oko u glavi - nekad je ta drzava bila, bilo i sad se spominje.
"ona s ljiljanima me podsjeti na granate, rat, jad i bijedu, a i pozadina je kriza" - potsjeca te na istinu, koju treba zanemariti - Svasta :roll:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#133 Re: Imate li BH zastavu?

Post by corolla02 »

Bez zastave sam, bilo kakve, samo u sebe i svoje kljuse
:)
paja_patak

#134 Re: Imate li BH zastavu?

Post by paja_patak »

vee-jay wrote:
paja_patak wrote:
vee-jay wrote: inace citava zapadna sfera mrzi svastiku radi hitlera koja je inace veoma pozitivan i lijep znak :roll:
paja_patak wrote: hahaha svastika je veoma pozitivan i lijep znak, ovaj fasizam zasluzuje zestoke sankcije!
vee-jay wrote: aaaaaaa @dalintone
knjigu u ruke....... ili ako si vec toliko lijen, proguglaj malo..... nece te glava zaboliti ako nesto naucis :wink:
p.s. nakon toga ocekujem izvinjenje
paja_patak wrote: necu ja nista da guglam znamo svi sta je svastika...
vee-jay wrote: mislim sasvim ozbiljno, kostat ce te 5 minuta a naucit ces nesto sasvim korisno. halo NAUCITI !!!
NECE TE GLAVA ZABOLITI AKO NAUCIS NESTO NOVO!!!
:-?
nemojsad da se izvlacis dokazani fasisto....
e ovo je sada veoma nekulturno i neumjesno. trebala bi da te bude sramota. ako hoces da zivis u neznaju, svejedno mi je. ali iz tvoga neznanja mene prozivati fasistom je veoma nekulturno, veoma lose...

prijavljujem te moderaciji.

izvinjenje mi vise nije potrebno.
ko da bi ti se izvinuo :lol: :lol: a i nemam za sta...
burek_in_space

#135 Re: Imate li BH zastavu?

Post by burek_in_space »

paja_patak wrote: ko da bi ti se izvinuo :lol: :lol: a i nemam za sta...
Ljudi ti fino objasnishe,a ti i dalje po svom...svastika kao svastika ne predstavlja nishta loshe,ali nashe mishljenje o njoj je sada sasvim drugachije jer su nacisti zloupotrijebili taj simbol i napravili nezapamcene zlochine pod njim.
JohnnyS

#136 Re: Imate li BH zastavu?

Post by JohnnyS »

Tragedija je što bi paja_patak skočio ko oparen da mi ovdje idemo pljuvat po kokardama i dvoglavim orlovima, crven-plavi-beli trobojnicama, a pod tim su se simbolima izveli zločini, ako ne isti, onda bar približno jednaki kao oni pod svastikom...
paja_patak

#137 Re: Imate li BH zastavu?

Post by paja_patak »

JohnnyS wrote:Tragedija je što bi paja_patak skočio ko oparen da mi ovdje idemo pljuvat po kokardama i dvoglavim orlovima, crven-plavi-beli trobojnicama, a pod tim su se simbolima izveli zločini, ako ne isti, onda bar približno jednaki kao oni pod svastikom...
jesu a i pod nekim drugim zastavama su se cinili zlocini pa neki ovdje na forumu mrtvi hladni masu tim istim na utakmicama njihovih reprezentacija iako te iste vise nista ne predstavljaju...
Erzsebet

#138 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Erzsebet »

Za ideale ginu budale. Pola od ovih koji kritikuju moje stavove ne razumije o čemu pričam, a svog stava ni nemaju, nego im ga kroje razni SDA-ovi, SBiH-ovi i sl.
paja_patak

#139 Re: Imate li BH zastavu?

Post by paja_patak »

burek_in_space wrote:
paja_patak wrote: ko da bi ti se izvinuo :lol: :lol: a i nemam za sta...
Ljudi ti fino objasnishe,a ti i dalje po svom...svastika kao svastika ne predstavlja nishta loshe,ali nashe mishljenje o njoj je sada sasvim drugachije jer su nacisti zloupotrijebili taj simbol i napravili nezapamcene zlochine pod njim.
nemaju oni meni sta objasnjavati
pustopoljina

#140 Re: Imate li BH zastavu?

Post by pustopoljina »

sta nasa zastava predstavlja...nije mi nikad bilo upitno...trokut je bosna.tako je i ja crtam kad hocu objasniti gdje sam ja,a gdje je sarajevo...gdje je bosna,a gdje hercegovina :D
mozda grijesim-ali meni su ono obrisi granica...i uvijek mi bilo cudno kad kazu-naopako postavili zastavu...
zvjezdice...ah...valjda "cuvari"... plavo...a valjda boja koja smiruje,snizava temperaturu,smanjuje apetit...ima neke simbolike,kad malo prokontas...
on topic...nemam zastavu...ni onu,ni ovu,ni ex...nisam taj tip...
MuaDib

#141 Re: Imate li BH zastavu?

Post by MuaDib »

Ja imam u svom srcu ovu zastavu:

Image

I živim za dan kada će je parlament usvojiti za državnu zastavu.

Image

A današnja zastava BiH mi je nekako izvještaćena, ali kada znam da je ustvari bivši logo danskih mljekara, ne mogu je smatrati svojom.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#142 Re: Imate li BH zastavu?

Post by mIRCerka »

Johny wrote:
rosal wrote:
Johny wrote:Ja kad sam prelazio granicu kod Zvornika stoje zastave i RS i Bosne, kroz celu Bijeljinu sve do Tuzle nisam video ni jednu BIH zastavu...

Zastava RS je bez ikakvog posebnog obelezja, lako je pomesam sa ruskom... mi smo nakacili onaj grb u sredini sto olaksava prepoznavanje...

To je ova zastava ako se ne varam?

Image
Promasio si zastavu, evo da ti pomognem

Boze, kolko retardiranih likova, vole deca da se igraju vatre...
Nikola, je li fino tako pricati?
Vares City

#143 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Vares City »

Erzsebet wrote:Što se tiče zastava, imam obje bh. zastave, mada mi nije nijedna posebno draga u zadnje vrijeme. Kako vrijeme više i više prolazi, shvatam kolika je ova država zabluda i koliko su nas upravo naši, uglavnom bošnjački lideri, prodavali na svakom koraku. I onda, umjesto da su mi zastave simbol patriotizma, umjesto da se osjećam lijepo kad ih vidim, mene sve to podsjeća na pljačku, politički ubistva, kriminalce poput Bakira Izetbegovića ili Edhema Bičakčića i njima slične, na nemogućnosti da zaista imamo državu. Ovo je smijurija, a ne država, a krivi smo samo mi, i ponešto zapad koji nas je posvađao.

Zbog toga sve više volim upravo ovu zastavu, kad smo stvarno bili neko i nešto.

Image
Kakve je nekad Pesa kupleraje imala,.......

Jah,...Pesta,.....

:bih: :bih:
fakat

#144 Re: Imate li BH zastavu?

Post by fakat »

Pietje_Bel wrote:To je zastava nasa Bosanska:

:dance:
Pod normalim okolnostima ovakve pjesme bi kutarisao pod hitno, ali sam rat proveo u Sarajevu, i ovakvi su me odbranili, pa zato barem malo respekta, da ih nije bilo ja bi bio u vjecnim lovistima Velike Srbije. Samo zbog svog imena.
Vares City

#145 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Vares City »

Erzsebet wrote:Za ideale ginu budale. Pola od ovih koji kritikuju moje stavove ne razumije o čemu pričam, a svog stava ni nemaju, nego im ga kroje razni SDA-ovi, SBiH-ovi i sl.
Jel ti taj svoj drugi magisterij radis na temu:Pljuvanje i ponizavanje poiickih partija koje mrzim,....

Kakav li i je ek prvi bio,.. :D

PICZABO!!!!!! :bih: :bih:
everybody hurts

#146 Re: Imate li BH zastavu?

Post by everybody hurts »

"Treba reći kako su bh. navijači u drugom poluvremenu bakljadom izazvali prekid utakmice kod rezultata 1-1. Ovu utakmicu su gledatelji u BiH mogli gledati preko Mreže plus, a komentator je bio izvjesni Mladen, koji izgleda živi u državi Bosni i ratnu zastavu BiH smatra službenom zastavom BiH. O tome više u danima koji su pred nama."

:D :D ...moglo bi se i o ovom, moglo bi...
fakat

#147 Re: Imate li BH zastavu?

Post by fakat »

Aluzije, sarkazmi, cinizmi, parabole, metafore, personifikacije, ilustracije, stilske akrobacije, slicne zanimacije.....?
zaboravih alegorije, ...
Last edited by fakat on 29/03/2009 05:27, edited 2 times in total.
Lawrence

#148 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Lawrence »

Ja imam nekoliko zastava, i u kolima mi visi na retrovizoru, plus BiH naljepnica odpozadi. :bih:

Znam da nije neki ideal, al nasha je, i, iskreno, i nije toliko losha.

Nego, bash je shega citati ovaj forum. Do sad su vec dvojica dobacili, onako sa smjeshkom, da imaju nasu i TURSKU zastavu. Pa je to onako simpaticno, jelde? A ne mogu ni da zamislim reakciju da je neko spomenuo da ima malu Bosansku a veliku SRPSKU...
Meni su bogami svi ti sa zastavama stranih zemalja isti.... Osjecas pripadnost nekoj drugoj zemlji? Fair enough, ajd ti tamo pa zivi.
fakat

#149 Re: Imate li BH zastavu?

Post by fakat »

Ako je stvarno tako, svaka cast, jer ni ja je licno nemam.
Vozdra raja :-)

#150 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Vozdra raja :-) »

Image

Naravno da imamo zastavu!! :thumbup: :bih:
Last edited by Vozdra raja :-) on 29/03/2009 06:01, edited 2 times in total.
Post Reply