Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
beobasket wrote:Nestanak svojim vremenom, bar u 8 od 10 slucaja. Ja znam podosta ljudi, nisu u stanju dobiti djecu da odu u Bosnu da si bog. Jedino sto znaju je ovaj zivot gdje su dosli sa dvije, tri godine starosti ili rodjeni ovdje. Cak djecu koja je sa 10 godina starosti dosla jedva mogu odnosno jedva hoce. Jedino ovi u penzijama idu redovno i to pretezno starija generacija, znaci koji su dosli / izbjegli rat sa 30 i kusur godina. Danasnaj generacija sa 30 i kusur godina ide jos malo pa svake prestupne. Mozda 2004 slika nije niti blizu bila danasnjoj ali 13 godina kasnje, dosta se izmjenilo, niti vise za prepoznati.
Šta tebi bi pa izvuče temu staru 13 godina sa dna naftalina. Neki forumaši koju su tada komentarisali nisu među živima.
Ko je rahmetli / pokojnik... i na kraju krajeva koje veze ima sto je tema otvorena 2004? Tada nije ovo tako izrazeno bilo kao danas, jer ipak je minulo 13 godina.
SaraFina wrote:Zviz, kako u Danskoj? Kakve su šanse za upisati doktorat neki i ima li od drzave beneficija?
Ko prvo ako se meni obracas onda molim bez koje kakvih nakaradnih naziva, kao drugo niti se pozjanemo a trece ne pamtim da sam tebe ikada prozvao koje kakvim prefiksom, tipa zviz. Drugo, doktorat neki, koji? I trece od drzave nema nista, nego od univerziteta koji naplacuje preko drzave ali zato su doktorati poslovna stvar kod nas i ako nisi dovoljno spretna mimo doktorata jos zaradjivati za fakultete na kojem pises, mogu ti oduzeti isti odnosno stopirati. Napisi konkretno pa mogu provjeriti info.
sadie_forever wrote:Nije tacno da jedemo svinjetinu,ima toga da se gleda ko si i odakle si.po mom ima vise vrsta grupacija
1.one prave bosnjake ,nacionaliste,djecu obicno salju u mekteb,u kuci samo bosanski,daju imena tipa amina fatima lamija
2.light bosnjake,ode za bajram u dzamiju ,djete zna za bosnu,ne jede se svinjetina,u kuci se prica malo bosanski malo dijasporaski,imena se i dalje daju nasa ali pokusava se priblizit malo da ne bude previse odudaralo ,recimo ishak je cesto,ili benjamin
3.oni pravi suncokretasi,ta je vec kcerku halalio svedu nekom,djeca se zovu amanda,karolina itd ....svinjetina se jede ,,bajram je samo eto da se nazove bosna i cestita materi,ocu i neni