oćel me derat?
ne da mi se računati
A meni vec tri mjeseca smanjen topli obrok zbog "prilagodbe novom zakonu o radu", i regres isto nece biti isplacen...a plata uz to 5% smanjena zbog "povecanih troskova". Treba nas jebat sve...alphonse kauders wrote:Evo svima obavještenje - Od 15.7. počinje oporezivanje svakog toplog obroka isplaćenog iznad visine od 1% prosječne plate u FBiH (Sl. novine FBiH 52/16).
Također, porcenat za regres je smanjen sa 70% na 50%.
Ako pretpostavimo da će svi privatnici isplaćivati isključivo poresko dopustivi topli obrok - ovo će značiti smanjenje isplate za 180 KM po radniku (za one koji su primali 2% od plate - tj. oko 360 KM mjesečno).
Sjajno.
Zar nije bio 70 posto prosječne plate u firmi i sad ce biti 50 posto istoga?kike-tike wrote:Regres je bio u visini prosjecne mjesecne neto plate u FBIH u posljednja tri mjeseca ili 70% neto plate zaposlenika -šta je povoljnije. Nije bilo 70%-70%
Nije da nema prostora....mali_balon wrote:Znaci....ne vidim nikog da se buni....znaci dobro je...mogu oni jos smanjit ako treba....
Black swan wrote:regres ne poznajem a topli mi je 180![]()
oćel me derat?
ne da mi se računati
Nije druze, ovako je bilo kako sam napisaochannel10 wrote:Zar nije bio 70 posto prosječne plate u firmi i sad ce biti 50 posto istoga?kike-tike wrote:Regres je bio u visini prosjecne mjesecne neto plate u FBIH u posljednja tri mjeseca ili 70% neto plate zaposlenika -šta je povoljnije. Nije bilo 70%-70%
10 ili 15% cini mi se.silver_testelone wrote:Koliki je porez na topli obrok preko 8,5 KM?