Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Erdogan pocasni gradjanin Sarajeva,da ili ne?

Da
62
65%
Ne
31
33%
ne znam
2
2%

Total votes: 95

damir_m

#126 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by damir_m »

bosna123 wrote:Pozdrav i tebi,
ali mislim da malo crno-bijelo gledas na svijet. Dosta sam se kretala i medju tzv. islamistima i medju tzv. komunjarama, i ima i na jednoj i na drugoj strani otvorenih i zatvorenih umova...

Prosiri poglede, lakse se dise... Nas narod i intelektualci, opcenito su jako neobrazovani (ne mislim u formalnom smislu), i to je nas najveci problem...
A politicke i ideoloske protivnike ces uvijek imati... Ali ja licno cijenim protivnika finih manira, pa kako god, a ovakva retorika nigdje ne vodi...
nije kod mene bilo pitanje kakvih na jednoj kakvih na drugoj strani ima!?! nego kakvi su mainstream-stereotipovima... i ono sto mi branimo u BiH .... braniti Ahmeda-Nedzada...

kod nas je automatski normalno da ako nisi SDA-vac mora da si komunista... ne ja ti govorim onako kako jeste, .... , evo ja sam sigruno za vecinu ovih na forumu komunista, jer ne podnosim politiku koja se bazira na vjeri....

moje pitanje: hajmo sastaviti statistiku ko nam je najvse pomogao u ratu? ko nam je isporucio humanitarnu pomoc?
i hajmo im onda svima po zasluzi dati nagrade... a prvo sto bi trebali dati onima nagrade koji su se borili za ovu drzavu i koji jos uvijek cekaju na isplate ratnih penzija, a drzava nema para, ali ima za Erdogana...
a ako cemo o Turskoj "koliko se ona zalozila za prekid rata u BiH"... kakvi saveznici... ako mi trazimo saveznike na Istoku, onda cemo dobiti Palestinu!
Od BIH ionako nema niko nista, niti ima kakav bitan znacaj za Europu... jedini znacaj koji moze imati jeste granica Istoka i Zapada i ako to zelite izvolite...
Pricace nama Ahmed-Nedzad kako je zapad zao, a on pametan pastir!?!

A svijet ili barem trenutna politika je crno-bijela... kako ja ili ti gledamo na svijet u privatnom zivotu je druga i sekundarna stvar za politiku...

i jos nesto, BiH i Bosnjaci imaju priliku da budu demokratski saveznici i Eu nastrojeni ljudi...

a to su interni problemi Bosnjaka, a na drugoj strani imate eksterne probleme sa Dodikom i glavnom gradu Herceg-Bosne.... Pa da su barem Bosnjaci normalni kao sto su mozda i bili, ili mozda i nisu, pa da idemo ka nekoj pismenosti.....
bosna123

#127 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by bosna123 »

Nisam u politickim vodama, ali svoja uvjerenja ne mogu pod tepih sakriti, niti mi to pada na pamet.

Slazem se da su branioci najzasluzniji, a takodjer i da ova vlast nikud ne vodi. Treba nam, treba nesto novo...
Ne mogu lijevo orijentirani ponuditi nekoga poput Alije Behmena, i ocekivati da ljudi budu time zadovoljni. Ne znam dovoljno o njegovom radu, ali kada ga vidim i cujem, ne pada mi napamet da me predstavlja...

Erdoan je za Turke bio to osvjezenje u svakom pogledu, nakon ucmalog kemalizma...

Ponudite, narod ce prihvatiti, kako je Zeljka prihvatio. Ali nece prihvatiti vracanje na totalitarizam, ljudi se toga boje...
Bosanac sa dna kace

#128 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by Bosanac sa dna kace »

Luke Perry wrote:gdje su grobovi?
e zemljo otvori se. ne znam sta ih branis pa nisi ti turcin.
sto je teb stalo do Jermena?nisi Jermen
tranquil

#129 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by tranquil »

damir_m wrote:@tranquil -> sam vidio na drugim temama -> sve sto je muslimansko "moze", jer zlo je na drugoj strani zemljine kugle... zlo je na golotinjavoj strani! zapad je skup korumpiranih darwinovaca.
A ja bi na to dodao, kada vec generalizujemo "istok korumpiranih pastira".
Ne kontam post mada je meni upućen :-)
almin-78

#130 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by almin-78 »

danas odluka donesena

pocasni gradjanin Sarajeva je Erdogan! :)
Bosanac sa dna kace

#131 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

almin-78 wrote:danas odluka donesena

pocasni gradjanin Sarajeva je Erdogan! :)
kantona il Sarajva? :-)
atom62

#132 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by atom62 »

s obzirom da su tu odluku donijeli na nivou kantona, ocekujem da se dodjela izvrsi na nivou kantona i recimo u ilijasu ili brezi ili zepcu! :D
Bosanac sa dna kace

#133 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

atom62 wrote:s obzirom da su tu odluku donijeli na nivou kantona, ocekujem da se dodjela izvrsi na nivou kantona i recimo u ilijasu ili brezi ili zepcu! :D
breza i zepce nijesu u Sa. kantonu :oops:
zonbirile

#134 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by zonbirile »

sem što je turčin,bar znamo koje,koliko je nepoznatih a imaju ulicu.Može i ulica mjesto Azize.
HomeArt

#135 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by HomeArt »

Evo Nikola mu je prvi cestitao :D
Image
Bosanac sa dna kace

#136 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

zonbirile wrote:sem što je turčin,bar znamo koje,koliko je nepoznatih a imaju ulicu.Može i ulica mjesto Azize.
eh pa nije pravi Turcin, on je Grk sa Crnog Mora :wink:
Vincent Raine

#137 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by Vincent Raine »

Hoce li mi neko od ovih protagonista turaka i Turske objasniti te jasno i decidno reci cime nas je (bosnjake, hrvate, srbe - gradjane Sarajeva) ovaj gospodin zaduzio toliko da mu damo nagradu pocasnog gradjanina!?!?!?!
nosara

#138 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by nosara »

Vincent Raine wrote:Hoce li mi neko od ovih protagonista turaka i Turske objasniti te jasno i decidno reci cime nas je (bosnjake, hrvate, srbe - gradjane Sarajeva) ovaj gospodin zaduzio toliko da mu damo nagradu pocasnog gradjanina!?!?!?!
Dao plin kad je bila kriza prije par mjeseci... :lol:

Tip bi, da nije amera i turske vojske, napravio jos jedan Iran u trenu... :D Ubio se za pocasnog gradjanina... :lol:
zonbirile

#139 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by zonbirile »

pa osuđivan radi raspirivanja vjerske netrpeljivosti i mržnje,takav nam i treba
zonbirile

#140 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by zonbirile »

Sultan Murat wrote:Ko mu zlo mislio, o falusu mu visio

ko ga branio,qurac ga hranio
MUNAFIK

#141 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by MUNAFIK »

zonbirile wrote:pa osuđivan radi raspirivanja vjerske netrpeljivosti i mržnje,takav nam i treba
Presao si sam sebe... Priznajem da sam naivan, pa kontam da ovdje ljudi zaista zele da razgovaraju i normalno diskutuju, ti mi dokazujes da to nije tako... Da Da bas radi MRZNJE koji on siri oko sebe tako sto se bori protiv SLOBODNOG I NAJBOLJEG rezima koji vlada turskom on je dobio ovu nagradu... Zivi u svojim uvjerenjima... Al to nisu tvoja uvjerenja ZAR NE? ti to samo pises da bi nesto napisao i da bi kontrirao. To i ne mislis! pa kako ces mislit kad znas da pises gluposti i lazi... Zao mi je takvih ljudi...

i DA 'Sarajlije' (mislim na sve koji su bili tu bez obzira na porijeklo) koje su branile i odbranile ovaj grad su poznati po SIRENJU MRZNJE, pa da borile se protiv tamo NKEOG SISTEMA al kakav je taj sistem to nije ni bitno zar ne.... Uglavnom pucali su i ubijali a koga i radi cega to nije bitno.... fuj!
Jazz_Junkie

#142 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by Jazz_Junkie »

MUNAFIK wrote:
zonbirile wrote:pa osuđivan radi raspirivanja vjerske netrpeljivosti i mržnje,takav nam i treba
Presao si sam sebe... Priznajem da sam naivan, pa kontam da ovdje ljudi zaista zele da razgovaraju i normalno diskutuju, ti mi dokazujes da to nije tako... Da Da bas radi MRZNJE koji on siri oko sebe tako sto se bori protiv SLOBODNOG I NAJBOLJEG rezima koji vlada turskom on je dobio ovu nagradu... Zivi u svojim uvjerenjima... Al to nisu tvoja uvjerenja ZAR NE? ti to samo pises da bi nesto napisao i da bi kontrirao. To i ne mislis! pa kako ces mislit kad znas da pises gluposti i lazi... Zao mi je takvih ljudi...

i DA 'Sarajlije' (mislim na sve koji su bili tu bez obzira na porijeklo) koje su branile i odbranile ovaj grad su poznati po SIRENJU MRZNJE, pa da borile se protiv tamo NKEOG SISTEMA al kakav je taj sistem to nije ni bitno zar ne.... Uglavnom pucali su i ubijali a koga i radi cega to nije bitno.... fuj!
Postavljas apslutno besmislene paralele.
zonbirile

#143 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

Post by zonbirile »

@munafik

čovjek možda došao tobe,ali ne prozivaj mene za laž,nikad ne postam ono što ne znam.Nadam se da češ se barem izvinuti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nakon zabrane Partije vrline, Erdogan je bio suočen sa sudskim postupkom zbog podsticanja na verske mržnje i osuđen na kaznu zatvora.

Osnivač je i lider Partije pravde i razvoja (AKP). Partija je samo godinu dana nakon osnivanja na izborima 2002. godine odnela pobedu na parlamentarnim izborima, a AKP formira vladu, mada Erdogan ne dobija ni poslaničko mesto iako je najpopularniji političar u zemlji.

Posle osvajanja poslaničkog mandata na ponovljenim izborima u jednoj od provincija, Erdoganu se otvaraju vrata premijerskog kabineta, pošto član njegove partije i premijer, Abdulah Gul, podnosi ostavku.

Na funkciji premijera je od 14. marta 2003. godine.
Post Reply