nije kod mene bilo pitanje kakvih na jednoj kakvih na drugoj strani ima!?! nego kakvi su mainstream-stereotipovima... i ono sto mi branimo u BiH .... braniti Ahmeda-Nedzada...bosna123 wrote:Pozdrav i tebi,
ali mislim da malo crno-bijelo gledas na svijet. Dosta sam se kretala i medju tzv. islamistima i medju tzv. komunjarama, i ima i na jednoj i na drugoj strani otvorenih i zatvorenih umova...
Prosiri poglede, lakse se dise... Nas narod i intelektualci, opcenito su jako neobrazovani (ne mislim u formalnom smislu), i to je nas najveci problem...
A politicke i ideoloske protivnike ces uvijek imati... Ali ja licno cijenim protivnika finih manira, pa kako god, a ovakva retorika nigdje ne vodi...
kod nas je automatski normalno da ako nisi SDA-vac mora da si komunista... ne ja ti govorim onako kako jeste, .... , evo ja sam sigruno za vecinu ovih na forumu komunista, jer ne podnosim politiku koja se bazira na vjeri....
moje pitanje: hajmo sastaviti statistiku ko nam je najvse pomogao u ratu? ko nam je isporucio humanitarnu pomoc?
i hajmo im onda svima po zasluzi dati nagrade... a prvo sto bi trebali dati onima nagrade koji su se borili za ovu drzavu i koji jos uvijek cekaju na isplate ratnih penzija, a drzava nema para, ali ima za Erdogana...
a ako cemo o Turskoj "koliko se ona zalozila za prekid rata u BiH"... kakvi saveznici... ako mi trazimo saveznike na Istoku, onda cemo dobiti Palestinu!
Od BIH ionako nema niko nista, niti ima kakav bitan znacaj za Europu... jedini znacaj koji moze imati jeste granica Istoka i Zapada i ako to zelite izvolite...
Pricace nama Ahmed-Nedzad kako je zapad zao, a on pametan pastir!?!
A svijet ili barem trenutna politika je crno-bijela... kako ja ili ti gledamo na svijet u privatnom zivotu je druga i sekundarna stvar za politiku...
i jos nesto, BiH i Bosnjaci imaju priliku da budu demokratski saveznici i Eu nastrojeni ljudi...
a to su interni problemi Bosnjaka, a na drugoj strani imate eksterne probleme sa Dodikom i glavnom gradu Herceg-Bosne.... Pa da su barem Bosnjaci normalni kao sto su mozda i bili, ili mozda i nisu, pa da idemo ka nekoj pismenosti.....