M-tel prestize BH Telekom?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
visocicaguy

#126 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by visocicaguy »

dast.stanislav wrote:
visocicaguy wrote:
dast.stanislav wrote:@visocicaguy

Postujem tvoj stav i ja se nisam javio da bih ulazio u rasprave te vrste... Jednostavno ne zelim da se bavim politikom i nacionalizmom i sl., ovo je neka tema vezana sa biznis, ekonomiju i mislim da treba da ide u tom pravcu! A ako je jedini argument za BH Telecom vlasnicka struktura M:tela, onda smatram da je to poprilicno ... Hm.... Necu da dajem nikakve kvalifikacije! Kad se doniraju pare za porodiliste, kad su sponzori mnogim kulturnim manifestacijama, kad su donatori u mnogim drugim oblastima (to i jeste marketing, ali svima nama donosi nesto dobro) onda se niko ne zali i ne proziva tu istu kompaniju...
ja sam vec naveo dosta razloga zasto je BHTelecom bolji od mtel-a. a ovi zadnji postovi su bili vezani za jos jedan dodatni razlog, a kojeg si ti isprovocirao tvojim providnim reklamiranjem firmi iz RS-a. i, htio ti to ili ne htio, kao i svi mi ovdje, politikom i nacionalizmom cemo se morati svi kolektivno baviti u ovoj drzavi sve dok se gore pobrojane stvari ne urade. nerealno je ocekivati da se moze proliti krv, a onda bez rasciscavanja tih racuna mrtav-'ladan preci na "biznis, ekonomiju,..."
Ma necemo svi, barem ja ne... Providno reklamiranje iz RS?! Ha,ha,ha... Ne znam, smijesan si frajer i drz' se piramide kralju!
naravno, ne bih ni ja da se zalazem za RS... i ja bih tezio ka tome da se sve sto prije zamete pod tepih i otjera u sivilo zaborava... nek narod i vlasti RS-a ukinu aparthejd i nek pohapse ratne zlocince, nek pociste sa genocidom i izvinu se, hajmo napraviti drzavu, je l to neki problem? dok to ne pocnes podrzavat, drzi se ti sela svog
BarbaDue

#127 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by BarbaDue »

@dast.stanislav, @visocicaguy prekinite sa politickim raspravama i vratite se na temu...

svako naredno skretanje sa teme vazice i automatski BAN

naravno to vrijedi i za ostale!
ulpinian

#128 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by ulpinian »

AMD wrote:
ulpinian wrote:Image Image

Image

Ovo što je ovdje postano je stvarno... Neznam kako da se izrazim, ali u najmanju ruku je debilno.

Ja sam Musliman(iz nekih razloga sam napisao da sam Musliman, a ne Bošnjak), bio sam u Sarajevu cijeli rat i svašta preživio. Ali misliš li ti da ćeš ovakvim postovima doprinjeti da BiH postane normalna država? Misliš da ovo nečemu vodi?
To što si ti Musliman je tvoja privatna stvar. Preživjeli su mnogi svašta u Sarajevu i kakve to veze ima sa tim što ti nisi Bošnjak a jesi Musliman !? Debilno !? Što je debilno ? Zato što neću da plaćam onima koji će sutra da nas (sarajlije... da ne kažem Bošnjake) ponovo i iznova kolju, ubijaju, siluju čim im se za to ukaže prilika !? Je li zato debilno ? BiH će biti normalna država kada bude svijesti da koristiš u ovom slučaju domaći proizvod koji je btw u konkretnom slučaju i KVALITETNIJI u odnosu na strani... Da plaćam Dodikov telekom !? Da finansiram okupljanje četnika !? Da finansiram skrivanje ratnih zločinaca, apartheid nad Bošnjacima u pola države !? Taman da je džaba, ne bi' ga koristio... šta veliš, da upitamo one koji su preživjeli opsadu i genocid šta misle o mtelu ? Ili je možda i kod tebe u pitanju parola "svi su krivi, svi su ubijali i svi su na svakog pucali"... To što je u bhtelecomu anarhija, lopovluk i nepotizam je pitanje NAS kakvu vlast biramo i kome povjeravamo svoje "breme suvereniteta"... ali to su već neka druga pitanja...
peace
I, kakve veze imaju stradanja i zlo koje nam se desilo sa M:telom?!

To ti je ona stara, necu da gledam i navijam za Partizan jer je to Srpski klub iz Srbije... Mislim smijesno!

To ti je isto kao da kazes necu da kupujem Golfa, Opela,Audi, Mercedes itd., jer su Svabe u drugom svjetskom ratu nanijeli nam ogromnog zla ovdje i napravili ogromne zlocine... Stavljas pare u Njemacke banke i to ti je sasvim normalno... To je problem sa pokvarenim umom i jos bih nesto dodao, ali neka ostane na ovome! Stvarno ne razumijem zasto se u temama o muzici, kulturi, nauci, ekonomiji, itd. mjesaju neke nacionalisticke bolestine od kojih se savremeno drustvo pokusava izlijeciti i nastaviti dalje... Koristicu M:tel jer je povoljniji i za moje potrebe nudi vise od Bh Telecoma (cije usluge koristim u fixnoj telefoniji i cijene su u najmanju ruku skandalozne), kupovacu cokoladu Milku jer je Sarabon potpuno propao i jer nema nista adekvatno kao zamjena...
Kupovacu i koristicu sta je meni povoljnije, a boli me uvo odakle dolazi!
@dast.stanislav > koristi care šta god želiš, ali ja ipak mislim da su "umni bolesnici" oni koji su 4 godine granatirali ovaj grad, a sad dolaze sa parolom "imate prijatelje", a mi k'o stoka kakva: "Jooooj legendi" Izvini što ih ne želim finansirati. :wink:
dast.stanislav

#129 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by dast.stanislav »

:)

Ne vrijedi normalnim jezikom komunicirati, ja sam dao sve od sebe... Pozdrav!
chuchumbamayumbe

#130 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by chuchumbamayumbe »

Ima li bh telecom sistem elektronskog nadopunjavanja ultra dopuna, nesto kao sto ima mtel?
Ja znam da svako malo nadopunim zeni mtel karticu za iznos koji zelim (ne manji od 2 km), a ima na vecini trafika kod nas.
Ima li bh telecom tu opciju, ili samo grebalice?!
visocicaguy

#131 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by visocicaguy »

chuchumbamayumbe wrote:Ima li bh telecom sistem elektronskog nadopunjavanja ultra dopuna, nesto kao sto ima mtel?
Ja znam da svako malo nadopunim zeni mtel karticu za iznos koji zelim (ne manji od 2 km), a ima na vecini trafika kod nas.
ima, i to ne trebas cak ni ici do trafike... fino m-commerce-om dopunis zeni, cak i iznose ispod dvije marke :D
revolver amidza

#132 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by revolver amidza »

evo jedno pitanje za one koji toliko hvale bh-telecom odn. njegove usluge,recimo super im je stvar što daju uslugu m-maila da te sms-om obavijeste,+ za njih,.veliki je minus što uslugu glasovnih poruka ne daju ultra korisnicima za razliku od m-tela koji to besplatno omogućava prepaid korisnicima,ta mi je stvar recimo vrlo zgodna i bitna kada nisam dostupan,a telecom traži da se pređe na post paid,e pa nikad više.
zbog toga ću zadržati i korisiti m-tel broj,paralelno sa ovim bh telecoma.
febo_acm

#133 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

@ulpinian

Sa tobom nema smisla raspravljati, naša država stagnira radi ljudi kao što si ti.
Neda mi se tebi objašnjavati šta je Bošnjak, a šta Musliman. Taj Mtel nije Dodikov, Dodik ga je prodao. Ja ne poričem bilo kakva dešavanja oko rata i slično, naprotiv, ali pristup ti ne valja. Ti koristi šta hoćeš, ali malo sagledaj cjenovnike. Mtel plaća porez državi, isto kao i BHT.

U svakom slučaju imamo pravo izbora, a konkurencija u svijetu ekonomije nemože donijeti ništa loše krajnjim potrošačima.
don vito

#134 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by don vito »

Imamo strasan izbor:
1) Telekom u vecinskom vlasnistvu Srbije,
2) operater kojeg drze HDZ-ovski tajkuni,
3) SDA-Telekom koji nas "patriotski" dere u svemu vec 18 godina i finansira mracnjake iz ove talibanske stranke.
Sad ne znam vazi li ona "kad me kradu, nek me kradu Minela i Sanela pod budnim okom Taje i Mame". :-?
chuchumbamayumbe

#135 Re: M-tel prestize BH Telekom?

visocicaguy wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ima li bh telecom sistem elektronskog nadopunjavanja ultra dopuna, nesto kao sto ima mtel?
ima, i to ne trebas cak ni ici do trafike... fino m-commerce-om dopunis zeni, cak i iznose ispod dvije marke :D
Hvala na obavijesti, a možeš li mi objasniti kako se ta usluga koristi?!
U kratkim crtama!
HVALA!
visocicaguy

#136 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by visocicaguy »

chuchumbamayumbe wrote:
visocicaguy wrote:
U kratkim crtama!
HVALA!
evo tu imas sve: http://www.bhtelecom.ba/mcommerce_privatni.html
chuchumbamayumbe

#137 Re: M-tel prestize BH Telekom?

visocicaguy wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
visocicaguy wrote:
U kratkim crtama!
HVALA!
evo tu imas sve: http://www.bhtelecom.ba/mcommerce_privatni.html
Znam za ovo, ali nije to ono o čemu sam ja govorio...
Nestalo na trafici ultra dopuna, nemam nikoga da mi pošalje kredita, gdje dopuniti ultra račun?
To me interesovalo, jer znam da kod nas u naselju (Alipašino polje) ima nekoloiko trafika gdje mogu nadopuniti ženn mtel broj elektronski, ukucaju broj i iznos kredita preko nekakve spravice i to je to, kredit joj legne.
Opet pitam, da li bh telecom ima takav nacin prodaje dopnuna, ili se mora grebati (osim ako ti neko ne pošalje sa svog telefona boba)? :)
febo_acm

#138 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

Samo grebalice :P
dast.stanislav

#139 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by dast.stanislav »

visocicaguy wrote:
:lol: :lol:

Pa o cemu ti pricas majke ti? Covjek jedno pitanje postavi, ti odgovaras deseto... Ja mislim da je on pitao da li je BH telecom najbolji operater u svijetu i tehnoloski najnapredniji, ti bi rekao NARAVNO, evo ti link pa pogledaj :lol:

Dobro haj' pretjerujem, nije najbolji nego je najjeftiniji :lol:
visocicaguy

#140 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by visocicaguy »

dast.stanislav wrote:
visocicaguy wrote:
:lol: :lol:

Pa o cemu ti pricas majke ti? Covjek jedno pitanje postavi, ti odgovaras deseto... Ja mislim da je on pitao da li je BH telecom najbolji operater u svijetu i tehnoloski najnapredniji, ti bi rekao NARAVNO, evo ti link pa pogledaj :lol:

Dobro haj' pretjerujem, nije najbolji nego je najjeftiniji :lol:

haj da analiziramo sta je covjek pit'o:
Ima li bh telecom sistem elektronskog nadopunjavanja ultra dopuna, nesto kao sto ima mtel?

m-commerce je sistem elektronskog nadopunjavanja ultra dopuna. elektronsko nadopunjavanje po definiciji ne mora biti nadopunjavanje sa trafike, elektronsko nadopunjavanje je i nadopunjavanje tipa m-commerce, i ima jos mali milion nacina da se vrsi elektronska dopuna, a da nije implementirana u nasoj drzavi...

znaci i jedno i drugo su vrste elektronske nadopune.... jedni imaju ovo drugi ono, a po meni je BHtelecomova bolja.... imas drito varijantu nadopune kredita nekome drugom (ne moras traziti trafiku koja treba da podrzava tu uslugu - i... koja treba da radi, jer ako ne radi dzaba ti...), placanja parkinga, javnog prevoza itd...
Last edited by visocicaguy on 22/03/2009 22:26, edited 1 time in total.
karanana

#141 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by karanana »

zna li neko jeli moguce "zamrznuti" fiksnu liniju bh telekoma jer ja fakticki okrenem 1 ili dva broja mjesecno a racun mi dodje 30 maraka.
ako je moguce, znate li na koliko je mjeseci mogu zamrznuti i koliko me to kosta mjesecno? i jos jedno pitanje a vjerovatno ne moze ali da pitam: moze li se imati adsl a nemati fiksna linija?
chuchumbamayumbe

#142 Re: M-tel prestize BH Telekom?

NIje da sada nešto tersam, ali ja spomenuh trafiku, pa grebalice...
NIsam spominjao plaćanje parkinga niti dopunjavanje od prijatelja, jer smo, ionako, svi vazda bez kredita! :D
A to za plaćanje usluga preko mobitela, tipa parkinga, karata u javnom prevozu...pa ljudi se šveraju i sa parama, a ne da neko još mobitelom plaća karte i slično! Znam da to zvuči kul, ali me baš interesuje koliko je koštala realizacija tog projekta, a kolika je finansijska korist od njega?
Znate šta sam još primijetio...reklamna kampanja za jeftiniji gprs u večernjim satima! Ona se neštp uzjogunila, a on zadaje mobielu, satra se papak od "interneta" pored onakve ribe u krevetu! 8-) :D
Koliko li tek košta ta reklamna kampanja, a koliko je ustvari stvarni profit na tome?
Ovdje se svjesno odlijevaju pare iz BH Telecoma kroz trošenje istih na reklame za potpuno nebulozne stvari. Jebote, šta oni reklamiraju. Dajte reklamirajte telefone po marku, reklamirajte flat adsl, reklamirajte iptv, folove-golove, nego iscijediše pare iz kompanije na nebuloze tima m commerce (opet kazem, bas bih volio vidjeti koliko se koristi) i na nekakve nebuloze.
Pravi glupani, nema dalje.
visocicaguy

#143 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by visocicaguy »

pa ti si pitao za elektronsku duponu, ja ti rekao da postoji elektronska dopuna. rece da ti je cilj natocit zeni para na mobitel.... a ti ces na to a sta ako: ja hocu sebi natocit, pa nemam koga da mi posalje, pa u slucaju da nema grebalica na trafici (ne znam kad je to bilo zadnji put...).... i da se sve to poklopi... ruku na srce, ali je cesci slucaj da ce se desiti da 1. ne nadjes trafiku koja podrzava mtel dopunu (zamisli ides negdje na put - u francusku naprimjer - haj ga tamo natoci....); 2. da trafika ne radi.... noc, nedjelja....; 3. da im sistem ne radi bas tada

a meni je m-commerce genijalan, i znam dosta raje koja ga koristi
Last edited by visocicaguy on 22/03/2009 22:38, edited 2 times in total.
SnezanaM

#144 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by SnezanaM »

karanana wrote:zna li neko jeli moguce "zamrznuti" fiksnu liniju bh telekoma jer ja fakticki okrenem 1 ili dva broja mjesecno a racun mi dodje 30 maraka.
ako je moguce, znate li na koliko je mjeseci mogu zamrznuti i koliko me to kosta mjesecno? i jos jedno pitanje a vjerovatno ne moze ali da pitam: moze li se imati adsl a nemati fiksna linija?
Prvo NE
Drugo DA
karanana

#145 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by karanana »

SnezanaM wrote:
karanana wrote:zna li neko jeli moguce "zamrznuti" fiksnu liniju bh telekoma jer ja fakticki okrenem 1 ili dva broja mjesecno a racun mi dodje 30 maraka.
Prvo NE
Drugo DA
hvala.
a ja ocekivao totalno obrnute odgovore.
cocochanel

#146 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by cocochanel »

moguce je zamrznuti fiksnu liniju..mislim do godinu..
a adsl ne moze bez fiksne..ne znam preko cega onda da ga uvedu..
BarbaDue

#147 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by BarbaDue »

22. mar. 2009. 22:09 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
@ulpinian

14 dana
omesa

#148 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by omesa »

Mobile_Disco wrote:Jesu onda nasi rukometasi izdajnici? :roll:
ne oni su samo vjeciti gubitnici :-)
omesa

#149 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by omesa »

BarbaDue wrote:22. mar. 2009. 22:09 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
@ulpinian

14 dana
a izvini zasto samo on, zasto ne i ovaj drugi,ima li veze to sto vam je M:tel prijatelj tj. sponzor?? :-D
arbosan

#150 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by arbosan »

Hvala Bogu da trziste i konkurencija diktiraju ovaj trend. Sta sad, moram koristiti usluge BH telekoma sto sam Bosnjak ili Muliman. hmmmm, ili mozda da vozim Yugo a ne Ford, recimo, sto sam balkanac :-)

Generalno, nisam zadovoljan sa BH telekomom, sto ne znaci da ne zelim da uspije i bude bolja i konkurentnija, ali to da je Bosnjacka kompanija, pa zato trebam biti korisnik, to je bolesno razmisljanje. Ako ja ostavljam svoj novac Bosnjacima, sto me onda kradu, ili mi ne pruze bolje usluge i povoljnije. Bojim se da nasi ljudi generalno zaostaju u tom polju, zdrave konkurencije, pa i to pretvore u nacionalnu retoriku :run:
Post Reply