cyprus wrote:E jebiga, ja se sjetio evo 6 minuta po isteku![]()
![]()
Za kaznu sad ugasi do 11h
Moderator: anex
cyprus wrote:E jebiga, ja se sjetio evo 6 minuta po isteku![]()
![]()
Ugasiću večeras kad krenem spavatHAVANA wrote:cyprus wrote:E jebiga, ja se sjetio evo 6 minuta po isteku![]()
![]()
Za kaznu sad ugasi do 11h
to ja govorim cijelo vrijeme da je iz zajebancije, jok mora opalit kontru pa makar...besana wrote:bem ti bazniju a vala i herzegovinijuminjonja wrote:velkam tu baznia![]()
Shta je ovom narodu? Sat vremena, heeeej, sat vremena bez sijalice, jednom u godini i ono ne moze izdurati![]()
Pa da je iz zajebancije, ja bih ugasila, a ne josh sa ovako jakom porukom, pfuj, odoh vala u Australiju
ma papak ostaje papak bez obzira na ubrzanje...besana wrote:Dile wrote:gledam snimke iz autralije... ljudi pogasili sve po kucama, izbacili stolice pred kuce, i onako mahalski se svi skupili sjede, zezaju se... bas im fino bi
ma shta oni znaju, seljaci .......![]()
pa valjda smo mi pametniji, valja citati tih sat vremena, Gogolja, Dostojevskog ...![]()
![]()
koji smo mi ...
Why are you so passionate about this event?!besana wrote:bem ti bazniju a vala i herzegovinijuminjonja wrote:velkam tu baznia![]()
Shta je ovom narodu? Sat vremena, heeeej, sat vremena bez sijalice, jednom u godini i ono ne moze izdurati![]()
Pa da je iz zajebancije, ja bih ugasila, a ne josh sa ovako jakom porukom, pfuj, odoh vala u Australiju
.besana wrote:Dile wrote:gledam snimke iz autralije... ljudi pogasili sve po kucama, izbacili stolice pred kuce, i onako mahalski se svi skupili sjede, zezaju se... bas im fino bi
ma shta oni znaju, seljaci .......![]()
pa valjda smo mi pametniji, valja citati tih sat vremena, Gogolja, Dostojevskog ...![]()
![]()
koji smo mi ...
Sta bi sad taj clanak trebao da predstavlja? Ima toliko bitnijih stvari od tih koje su nabrojane a koje se mogu uraditi/raditi kako bi nesto pokrenuli ili poboljsali stvari. Sto se tice clanka, 5 stvari od 10 licno prakticiram uvijek kad mogu i kad mi odredjene okolnosti dopustaju.besana wrote: A shta si ti uradio po tom pitanju?
http://metro-portal.hr/vijesti/ekosfera ... ite-zemlju
Ja jesam. U kuci imam jedino shtedene sijalice. Odavno ne koristim plasticne vrecice imam svoj platneni ceker/ceger, ne curi voda dok perem zube, ne zalijevam bashtu vodom iz slavine, nego vutljamo vodu sa obliznjeg izvora, ne kosimo travu kosilicom, nego kosom, rucno dakle. Odvajam smece, bashka papir, bashka plastika, bashka ostalo .... ima toga josh, ali i ovo je sasvim dovoljno.
I sshto si ti tako negativan prema ovom projektu? Obrazlozi, molim te.
izvini, s ovim se ne slazem.Nishta ne znaci ako samo ti vecers ugasish svjetlo, naravno, ali ako milion ljudi to uradi, znaci.
Boldirano je ono sto je vazno i na sta sam mislio. Ne mora svaki znati da sam zasadio toliko i toliko stabala, uradio to i to. Uradio sam jer sam htio a ne jer mi je neko rekao da moram. (bez obzira dal' je to korisno ili ne)pustopoljina wrote: izvini, s ovim se ne slazem.
bilo bi lijepo da je ugasio svjetlo kad i "svi".
ali ako ne drzi cijelu kucu bespotrebno osvijetljenom- zamisli koliko godisnje energije ustedi-a to je ipak doprinos ocuvanju energetskih resursa.
ako on tokom citave godine stedi energiju,vodu...eko-savjesno se ponasa- to je mnogo znacajnije nego bas one subote na sat vremena iskljuciti svjetlo.
problem su ljudi koji to ne rade,a ne rade ni ono simbolicno...koji su totalno nesvjesni.
mozda offtopic...ali...da li biste bili nakon smrti donator organa?
Armin92 wrote:Bugojno
radi se o skretanju paznje na problem unistavanja zemlje. niko ne misli da je svijet spasio jer je sat vremena jedne subote svjetla ugasio.IceQueen wrote:Zar stvarno ima onih koji misle da ce ova ideja imalo pomoci spasavanju Zemlje od sigurne propasti?!![]()
![]()
![]()
i tebi smijesnoIceQueen wrote:Zar stvarno ima onih koji misle da ce ova ideja imalo pomoci spasavanju Zemlje od sigurne propasti?!![]()
![]()
![]()
Hah, kasno smo/ste se sjetili da spasavamo zemlju, a jos smjesnije je da neko upozorava na nesto tako ocito!minjonja wrote:radi se o skretanju paznje na problem unistavanja zemlje. niko ne misli da je svijet spasio jer je sat vremena jedne subote svjetla ugasio.IceQueen wrote:Zar stvarno ima onih koji misle da ce ova ideja imalo pomoci spasavanju Zemlje od sigurne propasti?!![]()
![]()
![]()
Da, i vise nego! Crni humor!ja71 wrote: i tebi smijesno