SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
medaaa

#126 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by medaaa »

dobrovoljac wrote:Film Vanzemaljci iznad Sarajeva i ovaj treba gledati svaki dan.
izjava sedmice!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
armin071

#127 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by armin071 »

Ovo samo treba pustati u Srbiji i u "djelu BiH koji je genocidom ociscen od nesrpskog stanovnistva" samo da bi se njihova djeca uvjerila u "hrabrost" i "vitesku borbu" njihovih oceva, brace.... Sto nas bog kazni da zivimo pored "njih"?? Imam dosta prijatelja pravoslavaca ali mislim da se i oni stide ovog "srpskog ustanka"... Problem BiH je sto u njoj zivi i dosta onih koji se ovog zlocina i ne stide. Nemojmo se zavaravati da ih je mali broj!!! Sve dok ti ljudi zive i egzistiraju u BiH uvijek ce tu biti potencijalna opasnost da se ovako nesto ponovi. Samo je sada veliko pitanje dali bi to bilo jednostrano ovaj put?
bosna123

#128 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by bosna123 »

@Abacija
Izvini, ali ne razumijem kakve veze @Johny ima sa ovim sto sam napisala. Htjela sam da kazem hvala Bogu sto se ovdje sankcionira prostacki jezik. Sa spomenutim forumasem nemam problema.
Pozdrav
Abacija

#129 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Abacija »

bosna123 wrote:@Abacija
Izvini, ali ne razumijem kakve veze @Johny ima sa ovim sto sam napisala. Htjela sam da kazem hvala Bogu sto se ovdje sankcionira prostacki jezik. Sa spomenutim forumasem nemam problema.
Pozdrav
Zato sto je on iz Srbije i na ovoj temi je spominjao Jasenovac upravo u tom kontekstu iz tvog prethodnom posta. Zato sam i pretpostavio da mislis na njega.
bosna123

#130 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by bosna123 »

OK, u redu je, nije @Johny, on je cak sta vise jako pristojan. A nisi me razumio, sve se ovo odnosi na indexhr-njihova komunikacija sa ljudima iz Bosne ili Srbije.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#131 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by PipiDugaDevetka »

Zna li mi iko reći kako su dočekani škorpionski četnici na linijama prema Treskavici i oko Trnova? Znam da ništa nisu osvojili tih dana juni i juli '95., a možda i malo kasnije.

To u filmu nije rečeno ili prikazano. Jesu li se uopšte borili ovi ''seljaci'' koji su moral pojačavali svojim rodbinskim vezama.

Suludo za jednu vojnu jedinicu jer, umjesto da se puca po neprijatelju, oni usred neke akcije prekidaju istu i pomažu ranjenom rodjaku. Emocije tjeraju na greške u tim odlučnim momentima.-Ovo ja samo zamišljam jer nisam bio u rovu i na linijama tokom rata. Policija.

Možda uopšte nije ni bilo borbi? Samo egzekucije djece iz Srebrenice.
nineinchnails

#132 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by nineinchnails »

Gdje se ovaj dokmentarac moze zbaviti na DVD????
shalaedin

#133 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by shalaedin »

Abacija wrote:
Pozdrav
Zato sto je on iz Srbije i na ovoj temi je spominjao Jasenovac upravo u tom kontekstu iz tvog prethodnom posta. Zato sam i pretpostavio da mislis na njega.
Pa istina o Jasenovcu je takva u njemu su stradali svi, ali najvise Srbi, Jevreji i Romi. Sto je Srbima Jasenovac, nama su Manjaca, Keraterm, Potočari, Prijedor, Markale...Jasenovac rasiren po cijeloj Bosni. Najgore sto nije niko primio poruku i pouku... prokletog rata i ubijanja se sjecaju samo zrtve... mi polako sjecanje gubimo. Doci ce opet ludo vrijeme kada se nece cijeniti sopstveni zivot i kada ce s opet ciniti lude stvari radi necijeg gusta...

evo spisak zrtava sa stranice:

http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6284
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#134 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by mIRCerka »

shalaedin wrote:
Abacija wrote:
Pozdrav
Pa istina o Jasenovcu je takva u njemu su stradali svi, ali najvise Srbi, Jevreji i Romi. Sto je Srbima Jasenovac, nama su Manjaca, Keraterm, Potočari, Prijedor, Markale...Jasenovac rasiren po cijeloj Bosni. Najgore sto nije niko primio poruku i pouku... prokletog rata i ubijanja se sjecaju samo zrtve... mi polako sjecanje gubimo. Doci ce opet ludo vrijeme kada se nece cijeniti sopstveni zivot i kada ce s opet ciniti lude stvari radi necijeg gusta...

Ma ni taj spisak nije potpun, tj nije ispravan. Al nije ni bitno vise, jer si u pravu, i pored tog spiska i svih saznanja sta je bilo, nama se to ponovilo. i nista ne garantuje da se nece ponoviti opet :(
shalaedin

#135 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by shalaedin »

mIRCerka wrote:
shalaedin wrote:
Abacija wrote:

Ma ni taj spisak nije potpun, tj nije ispravan. Al nije ni bitno vise, jer si u pravu, i pored tog spiska i svih saznanja sta je bilo, nama se to ponovilo. i nista ne garantuje da se nece ponoviti opet :(
Ovaj spisak je umanjio broj zrtava, kojih je prema nekim navodima bilo 500 000 do 600 000, na ovom spisku ih ima nesto vise od 75 000. Nebitan je broj zrtava, da je to i jedna zrtva samo, mi se na nju moramo osvrnuti kada je nepravda u pitanju. Bojim se da cemo mi time oduzeti novu sansu dzelatu da svoj zlocin ponovi, mi o tome moramo javno pričati. Poistovječavati sve žrtve zločina ma kakvo im je ime, približavati ljude oko ideje koja nas neće povesti u ubijanje već u suživot. Mi se nemoramo izmedju sebe voljeti, ali nemoramo se ni mrziti, ali moramo jedno s drugim zivjeti. Ubijanje, protjerivanje i rusenje drugacijeg nikome nije dobro donjelo.
nineinchnails

#136 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by nineinchnails »

"Bitan" je broj zrtava, jer se Srbi trude da premase cifru od 700.000 u njihovu korist, razumijes? Oni to smatraju kao kakvom utakmicom.
Zato godinama palamude da je 700.000 Srba pobijeno u Jasenovcu. Plakate odstampali po citavoj Srbiji i GTRS-u. Svi vjeruju u to, a nikakvih dokaza nemaju. Nidze veze.

Timovi strucnjaka iz svijeta i odavde su godinama radili na sakupljanju informacija o zrtvama u Jasenovcu i dosli do cifre od 68.000 (prije 25 godina).
Odnedavno se ta cifra "nabila" na nekih 75.000, od cega je tek 60% Srba tj 42.100.
Pa gdje je tih pola miliona i vise nestalo?

Pa dosta mi je mojih lazi jos i tudje trebam da slusam.
shalaedin

#137 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by shalaedin »

nineinchnails wrote:"Bitan" je broj zrtava, jer se Srbi trude da premase cifru od 700.000 u njihovu korist, razumijes? Oni to smatraju kao kakvom utakmicom.
Zato godinama palamude da je 700.000 Srba pobijeno u Jasenovcu. Plakate odstampali po citavoj Srbiji i GTRS-u. Svi vjeruju u to, a nikakvih dokaza nemaju. Nidze veze.

Timovi strucnjaka iz svijeta i odavde su godinama radili na sakupljanju informacija o zrtvama u Jasenovcu i dosli do cifre od 68.000 (prije 25 godina).
Odnedavno se ta cifra "nabila" na nekih 75.000, od cega je tek 60% Srba tj 42.100.
Pa gdje je tih pola miliona i vise nestalo?

Pa dosta mi je mojih lazi jos i tudje trebam da slusam.
Nisi shvatio poruku... nije bitno jeli 1 zrtva ili 20 milijuna zrtava, ako se o zlocinu na jednim covjekom ili 20 milijuna ljudi negovori to je isto kao da se to precutno odobrava. Takvo ponasanje prema zrtvama je nepravedno, a dzelatu nagrada. U tome je stvar.

Pustimo se srpske propagande i pustimo se formalnih statistika. Timovi stručnjaka nikada neće moći utvrditi stvarni broj zrtava u Bosni u ratu koji se desilo prije 14 godina, a ne odrediti broj zrtava u Jasenovcu prije nesto vise od 60 godina. Tada se nije vodila evidencija o ljudima kao danas. Kada danas u Bosni predstavlja problem utvrdjivanje broja zrtava, zamisli samo koliki je problem to bilo uraditi u proslosti.

Nije to tek "60% posto zrtava", vec to su zrtve jedne lose ideje kao sto su i Srebrenicani zrtve jedne lose ideje i ostatak Bosanaca. Malo postovanja prema zrtvama ma ćije one bile...

To sto neko zeli da zloupotrijebi broj zrtava ... to pokazuje samo koliko su njegove ideje lose ... Ja nisam spomenuo jedan broj jasenovackih zrtava, vec dva i time indirektno naznacio da su brojevi koje sam naveo realtivni tj. promjenljivi, od tima do tima strucnjaka...
turban

#138 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by turban »

dobrovoljac wrote:Film Vanzemaljci iznad Sarajeva i ovaj treba gledati svaki dan.

Ja svaki dan cekam...da uzmem 84-vorku.
dobrovoljac

#139 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by dobrovoljac »

turban wrote:

Ja svaki dan cekam...da uzmem 84-vorku.
Meni je moj AK 47 još u podrumu.
Abacija

#140 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Abacija »

shalaedin wrote:
To sto neko zeli da zloupotrijebi broj zrtava ... to pokazuje samo koliko su njegove ideje lose ... Ja nisam spomenuo jedan broj jasenovackih zrtava, vec dva i time indirektno naznacio da su brojevi koje sam naveo realtivni tj. promjenljivi, od tima do tima strucnjaka...
Upravo o ovome sam i ja govorio. :thumbup:
Johny

#141 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Johny »

Spisak sa utvrdjenim imenima i prezimenima je 45 000 Srba sto cini 60% zrtava u Jasenovcu... i da uzmemo da je to konacna brojka, to je jezivo...a Jasenovac nije jedini logor, vec samo najpoznatiji...

Abacija, molio bi te da izbegnes moje komentare, ako nemas suvisle odgovore ne govori o "dijagnozama", nadrilekara je ionako previse...
Pospanko

#142 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Pospanko »

Film nisam imao prilike pogledati, ali pretpostavljam da ne bih imao nista novo vidjeti.

Moga djeda su 1941 u Foci zaklali testerom, nakon toga skuhali u kazanu. Drugog djeda su u Borcu izveli ispred kuce i strijeljali, nakon toga su mu tjelo odnijeli i bacili ispred ulaza u stalu, tjelo prekrili daskom i preko njega danima konje provodili u stalu.

1992 su mi ispred kuce strijeljali clanove uze familije.

Sve ovo su uradili ljudi koje smo poznavali od rodenja. Nisu bile nikakve paravojne formacije, nego legalni pripadnici VRS. Do danasnjeg dana, niti jedan sudski postupak nije pokrenut protiv izvrsioca zlocina, ni onih sto pocinise zlocine 1941 a niti protiv ovih 1992, isto tako nikada nisam cuo da je neko od komsija osudio bilo koji od ovih zlocina. Oni nikada nisu nista znali i uvijek nadu nacina da ne razgovaraju o ratu ili kazu da treba zaboraviti.

Zaboraviti ne mogu, oprostiti ne mogu, mrziti ne mogu, ali mogu traziti pravdu, a isto tako sam svjestan, da pravda nikada nece doci.
Pietje_Bel

#143 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Pietje_Bel »

Pospanko wrote:Film nisam imao prilike pogledati, ali pretpostavljam da ne bih imao nista novo vidjeti.

Moga djeda su 1941 u Foci zaklali testerom, nakon toga skuhali u kazanu. Drugog djeda su u Borcu izveli ispred kuce i strijeljali, nakon toga su mu tjelo odnijeli i bacili ispred ulaza u stalu, tjelo prekrili daskom i preko njega danima konje provodili u stalu.

Sve ovo su uradili ljudi koje smo poznavali od rodenja. Nisu bile nikakve paravojne formacije, nego legalni pripadnici VRS. Do danasnjeg dana, niti jedan sudski postupak nije pokrenut protiv izvrsioca zlocina, ni onih sto pocinise zlocine 1941 a niti protiv ovih 1992, isto tako nikada nisam cuo da je neko od komsija osudio bilo koji od ovih zlocina. Oni nikada nisu nista znali i uvijek nadu nacina da ne razgovaraju o ratu ili kazu da treba zaboraviti.

Zaboraviti ne mogu, oprostiti ne mogu, mrziti ne mogu, ali mogu traziti pravdu, a isto tako sam svjestan, da pravda nikada nece doci.
Grozno... :(

:( :( :(

.......
Ali ipak ti moram reci da sam ja onu tvoju knjigu procitao tri puta!! I bez zezanja 3 puta!! Znam je napamet... :D

Hoce li doci drugi dio? Bas me zanima... :thumbup:

Image
Last edited by Pietje_Bel on 18/03/2009 21:47, edited 1 time in total.
Pospanko

#144 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Pospanko »

Drugi dio je spreman, nadam se da cu uspjeti nekada i da ga izdam.
Pietje_Bel

#145 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Pietje_Bel »

Pospanko wrote:Drugi dio je spreman, nadam se da cu uspjeti nekada i da ga izdam.
Super! Odavno nisam bolju knjigu procitao. Knjiga je i interesantna i tuzna i iskrena i sve skupa da je u jednom komadu procitas bez problema. Kod mene u familiji je svi procitali.
shalaedin

#146 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by shalaedin »

Johny wrote:Spisak sa utvrdjenim imenima i prezimenima je 45 000 Srba sto cini 60% zrtava u Jasenovcu... i da uzmemo da je to konacna brojka, to je jezivo...a Jasenovac nije jedini logor, vec samo najpoznatiji...

Abacija, molio bi te da izbegnes moje komentare, ako nemas suvisle odgovore ne govori o "dijagnozama", nadrilekara je ionako previse...
U Drugom svijetskom ratu Srbi su najveće žrtve u Jugoslaviji. Najveće žrtve u BiH-i bile su B. muslimana poginulo ih je oko 80 000. Što ih na području Jugoslavije rangira na treće mjesto. Muslimani su takodje i nakon zadnjeg rata u BiH-a najveće žrtve i poginulo ih je prema neformalnoj listi Mirsada Tokače oko 64% od ukupnog broja zrtava koji kaze da je u BIH-a bilo oko 100 000 žrtava. Medjutim drugi su rekli da ih je bilo oko tri puta vise. Kako god to je puno uzaludno izgubljenih zivota... Svakoga bole zrtve njegova naroda, ali za tudje nemaju sluha... O zločinu mora da se priča da se nebi ponovio opet, priča o zločinu je savršen poligon za propagandu. Iza priče o zločinu ne trebaju da stoje pristrasni ljudi (Četnik, Ustaša, Balija) već ljudi koji su kompetentni da u skladu sa dokazima i činjenicama iznesu jednu tužnu i surovu istinu. Zločina je bilo na svim stranama... negdje u većoj ili manjoj količini... Ali zalosno je kada Srbi upravo koji su u drugom svijetskom ratu dozivjeli svojevrsni genocid ucine ono sto su ucinili drugima u BIH-i tj. presli put od žrtve do đelata.
DobroJutroKolumbo

#147 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by DobroJutroKolumbo »

Pospanko wrote:Film nisam imao prilike pogledati, ali pretpostavljam da ne bih imao nista novo vidjeti.

Slicno nesto se desilo mojoj porodici , samo sto je kod nas u familiji zajebana "besa" za takve stvari... Moj otac je nakon II Svj. rata...Nasao je dzelata...
Abacija

#148 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by Abacija »

shalaedin wrote:
Johny wrote:Spisak sa utvrdjenim imenima i prezimenima je 45 000 Srba sto cini 60% zrtava u Jasenovcu... i da uzmemo da je to konacna brojka, to je jezivo...a Jasenovac nije jedini logor, vec samo najpoznatiji...

U Drugom svijetskom ratu Srbi su najveće žrtve u Jugoslaviji. Najveće žrtve u BiH-i bile su B. muslimana poginulo ih je oko 80 000. Što ih na području Jugoslavije rangira na treće mjesto. Muslimani su takodje i nakon zadnjeg rata u BiH-a najveće žrtve i poginulo ih je prema neformalnoj listi Mirsada Tokače oko 64% od ukupnog broja zrtava koji kaze da je u BIH-a bilo oko 100 000 žrtava. Medjutim drugi su rekli da ih je bilo oko tri puta vise. Kako god to je puno uzaludno izgubljenih zivota... Svakoga bole zrtve njegova naroda, ali za tudje nemaju sluha... O zločinu mora da se priča da se nebi ponovio opet, priča o zločinu je savršen poligon za propagandu. Iza priče o zločinu ne trebaju da stoje pristrasni ljudi (Četnik, Ustaša, Balija) već ljudi koji su kompetentni da u skladu sa dokazima i činjenicama iznesu jednu tužnu i surovu istinu. Zločina je bilo na svim stranama... negdje u većoj ili manjoj količini... Ali zalosno je kada Srbi upravo koji su u drugom svijetskom ratu dozivjeli svojevrsni genocid ucine ono sto su ucinili drugima u BIH-i tj. presli put od žrtve do đelata.
Ovdje velikosrpska propaganda zloupotrebljava Jasenovac u ideoloske svrhe.
Pitanje krivice

Piše: Gojko BeriĆ [email protected]
19/03/09
http://oslobodjenje.ba/index.php?option ... &Itemid=46

Pravosnažnom presudom Haškog tribunala, Momčilo Krajišnik, čovjek iz najužeg ratnog štaba Radovana Karadžića, osuđen je na 20 godina zatvora. Sedam godina manje u odnosu na prvobitnu presudu. To je izazvalo razočarenje među svima koji predstavljaju glas njegovih žrtava. Sa pravdom je tako: čak i kad je, kao u ovom slučaju, dostižna, njome niko nije do kraja zadovoljan. Krajišnik je mogao biti osuđen i na doživotnu robiju, ali to ne bi ništa promijenilo. Za neke zločine, naprosto, ne postoji kazna na ovom svijetu.

Ipak, presuda Krajišniku suzila je mentalni prostor u kojem caruju šutnja, poricanje i relativizacija srpskih zločina. Otuda i uznemirenost među preostalim čuvarima Karadžićeve tvorevine s obje strane Drine, jer ne postoji više nikakva valjana odbrana od optužbe za zajednički zločinački poduhvat Beograda i Pala. Srbiju bi to moglo skupo da košta, a najmanji ceh koji joj je ovom, kao i nizom drugih haških presuda fakturisan, jeste razbijanje sna o Republici Srpskoj kao o svesrpskom ratnom plijenu. Nažalost, haška pravda je prožeta jednim nepopravljivim paradoksom: suđeno je i sudi se ratnim zločincima, ali ne i njihovom djelu. Haške presude su dokaz da je Republika Srpska plod strateškog etničkog čišćenja, masovnih likvidacija i genocida. Uprkos tome, ona je u Dejtonu priznata kao političko-pravna tvorevina. Ako Biljana Plavšić, a potom Momčilo Krajišnik sutra izađu iz zatvora, moći će da kažu kako se zločin ipak isplatio.

Ali, da vidimo kakva nam je budućnost? Nje nema bez suo­čenja sa istinom o proteklom ratu. Idu li događaji u tome pravcu? Prije dva dana, u emisiji nazvanoj “Nekad bilo...”, Televizija RS-a otvorila je pitanje srpskih ratnih zločina: zašto su počinjeni i da li je do njih moralo doći? Postavljajući ovo pitanje svojim gostima Petru Đokiću i Panteliji Ćurguzu, voditelj emisije je, za svaki slučaj, izveo patetični retorički salto, rekavši kako je “nekolicina Srba“ ukaljala čast srpske vojske, “koja je s ponosom pošla u rat”. Ispoljio je i puno razumijevanje za “težak položaj“ u koji je, načinjući tu temu, doveo svoje goste: “Znam, nije vam lako.” Đokić je lider Socijalističke partije i novi koalicioni partner Milorada Dodika, a Ćurguz predsjednik Udruženja boraca tog entiteta. U emisiji su, valjda prvi put na pomenutoj TV, prikazani fragmenti iz BBC-jevog dokumentarnog filma “Raspad Jugoslavije“, uključujući i užasne scene ubijanja bošnjačkih civila u Bijeljini u maju 1992. godine. Zločin su, kao što je poznato, izveli zloglasni “tigrovi“ Željka Ražnatovića Arkana.

A zašto su Srbi pokrenuli krvavi točak zločina? I sam ratnik, komandant jedne brigade, Ćurguz kaže da je Srbe “odvela u rat” njihova zakletva da će braniti Jugoslaviju, a kad se država raspala, “stali smo u odbranu srpskog naroda“. On osuđuje srpske zločine, ali ih objašnjava pozivajući se na Jasenovac i neraščišćene račune iz Drugog svjetskog rata. Konkretnu krivicu pripisao je “nekompetentnim lokalnim komandantima“. Za razliku od njih, general Ratko Mladić je valjda bio kompetentan zločinac. Đokić je priznao da vlasti RS-a, nakon prvih zločina, nisu spriječile njihovu eskalaciju, koja je išla sve do genocida. Sve u svemu, ako se zanemare neke problematične nijanse, poput papagajskog ponavljanja sintagme o “građanskom ratu“, Đokić je ispoljio pristojnu, moglo bi se čak reći neočekivanu dozu korektnosti, što mu neće donijeti simpatije srpskih nacionalista.

Međutim, uprkos naizgled dobrim pokušajima, pitanje srpske krivice za ratne zločine nije u pomenutoj emisiji dobilo adekvatan odgovor. Zaobiđeno je ključno mjesto u njenom rasvjetljavanju, a to je činjenica da su ti zločini bili plod zločinačkog projekta “velike Srbije“. Da nisu bili planirani, zločini takvih razmjera i takve brutalnosti ne bi se ni dogodili. Uostalom, opšte je poznato da je genocid nad nesrpskim stanovništvom praktično najavljen na zasjedanju Narodne skupštine RS-a, održanom 12. maja 1992. u Banjoj Luci. Taj događaj nije u emisiji pomenut, kao što nisu pomenuta ni imena Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, generala Ratka Mladića... Pa ni istog tog Momčila Krajišnika, moćnog čovjeka iste zločinačke organizacije.

Niko ne želi da se suoči sa vlastitim zlom. Srpski slučaj je tu, iz mnogo razloga, najkomplikovaniji. A stvar je, reklo bi se, tako jednostavna: govoriti istinu i samo istinu.
bosna123

#149 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by bosna123 »

shalaedin wrote:

Mislim da ima dosta ljudi koji suosjecaju sa tudjim zrtvama. Prije rata roditelji su me vodili u Jasenovac, a nisu bili komunisti cak naprotiv, i znam da mi je bilo jako tesko. Isto tako su mi pricali i o zlocinima od strane Drazinih cetnika.
Kad sam vidjela sta se sve cinilo na Kazanima gore od strane moje vojske, znaci u moje ime, bila sam ne malo razocarana. Ja osobno zelim saznati sta je moja vojska radila. Kazem tu ubrajam ubistva, mucenja, silovanja civila, a ne ubijanje vojnika, to je druga prica.
arzuhal

#150 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Post by arzuhal »

Ja samo znam da mene, moju inša-Allah djecu, meni bliske osobe, ne bi nikakvi/nekakvi budući Škorpioni mogli mirno, poslušno, nenaoružano, uz arapske povike 'Jalla, jalla!' odvesti do mjesta egzekucije...
Post Reply