Šta ćete uraditi ako počne rat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Kupalo

#126 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Kupalo »

Ako pitas kako mi je
da ti roknu samo dvije
sve bi ti se samo kazalo
nikome se ne ponovilo

Kamal Monteno
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#127 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by PipiDugaDevetka »

HAVANA wrote:
Neko vec rec na temi, "drugi put manje boli"...Ja ga ne primo više :D
April, taj kobni mjesec i to šesti u aprilu se bliži. Debelo kasniš sa eskejpiranjem, pa ako, ipak ostaneš, hoćeš li obučavati omladinu koja će se javljati Seferu? Imaj na umu da neće biti rovova, neće biti avijacije i operacijaa tipa Neretva '93, neće čak biti pokreta trupa ako nije oblačna noć,...Neće uopšte biti trupa, nego trojke, petorke, i slična gerila.
Last edited by PipiDugaDevetka on 13/03/2009 12:32, edited 1 time in total.
black

#128 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by black »

HAVANA wrote:
HAVANA wrote::lol: :lol: Koliko je tebi godina,dijete drago.
Znaš li šta je rov,puška,glad,politika,mržnja,razočarenje,gubitak svega što si volio i u šta si vjerovao.
Da li si osjetio ikada čar metka kad udari u tvoje tijelo i držao ruku od druga u krilu,sahranio najbolje prijatelje a osjetio čari promjene vremena i operacija po raznim klinikama.Jesi li ikada doživio da sve ono u šta si vjerovao i za šta si se borio
fašisti unište i pokradu a onda ti još pored svega kroje i način života...
Sad ste u tim godinama ko i ja tada,lud,glup,dobar, podložan manipulaciji,palite se na pokliče a ne znate šta vas čeka.
Mene su jednom naguzili,više neće.
Ja ga ne primo više :D
i ja sam to prozivio, i shto kazesh, bujrum neka prima neko drugi, ja vishe ne :mrgreen:
*mima*

#129 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by *mima* »

A za kog je ovo pitanje? Za one sto su bili u BiH u ratu ili....?
HAVANA

#130 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by HAVANA »

JohnnyS wrote:
Znaš li šta je rov,puška,glad,politika,mržnja,razočarenje,gubitak svega što si volio i u šta si vjerovao.
Da li si osjetio ikada čar metka kad udari u tvoje tijelo i držao ruku od druga u krilu,sahranio najbolje prijatelje a osjetio čari promjene vremena i operacija po raznim klinikama.Jesi li ikada doživio da sve ono u šta si vjerovao i za šta si se borio
Sad ste u tim godinama ko i ja tada,lud,glup,dobar, podložan manipulaciji,palite se na pokliče a ne znate šta vas čeka.

Zaboga, pa ja se više slažem s tobom, nego s "njima", što mene napade...

Jebi ga zapalo te :D
Nije se na tebe odnosilo nego na zgembu i fiore.
zgembo_sa

#131 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by zgembo_sa »

mIRCerka wrote:
zgembo_sa wrote:
HAVANA wrote:Pravi patriota ga uvijek popuši.
A da s malo vise dostojanstva govoris o patriotama?
hmmm...pada li tebi na pamet da je on bio u rovu, i da osjeca da je na koncu svega fakat popusio?
mozda se on izrazio vulgarno, ali taj osjecaj koji onaj iz rova nosi u srcu nece nahraniti ni djecu, niti ce ih obuci, ugriati ni u skolu poslati..za razliku od raznih koji izbjegose sve to...
Ne znam je li bio ili nije, ali onda nek o pusenju govori u svoje ime, a ne u ime svih pravih patriota. U ostalom zar je stao u odbranu drzave da bi stekao neku materijalnu korist? Pitanje odbrane drzave je pitanje casti, pitanje opstanka, za neke i vjerska obaveza.
HAVANA

#132 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by HAVANA »

zgembo_sa wrote:
mIRCerka wrote:
zgembo_sa wrote:Pravi patriota ga uvijek popuši.
A da s malo vise dostojanstva govoris o patriotama?
hmmm...pada li tebi na pamet da je on bio u rovu, i da osjeca da je na koncu svega fakat popusio?
mozda se on izrazio vulgarno, ali taj osjecaj koji onaj iz rova nosi u srcu nece nahraniti ni djecu, niti ce ih obuci, ugriati ni u skolu poslati..za razliku od raznih koji izbjegose sve to...
Ne znam je li bio ili nije, ali onda nek o pusenju govori u svoje ime, a ne u ime svih pravih patriota. U ostalom zar je stao u odbranu drzave da bi stekao neku materijalnu korist? Pitanje odbrane drzave je pitanje casti, pitanje opstanka, za neke i vjerska obaveza.[/quote]

Materijalnu korist :lol: :lol: :lol:
Nisam ti ja stranački čovjek,ja vazda isti,svoj.
Samo vi ,ja ću vam mahat a pogotovo ovim što im je vjerska obaveza(serem mu se u obavezu)
zgembo_sa

#133 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by zgembo_sa »

HAVANA wrote:Materijalnu korist :lol: :lol: :lol:
Nisam ti ja stranački čovjek,ja vazda isti,svoj.
Samo vi ,ja ću vam mahat a pogotovo ovim što im je vjerska obaveza(serem mu se u obavezu)
Kao sto rekoh, boli me, masi ti koliko hoces i kome hoces, na tvoj obraz. Istinski patriota nece postavljati hiljadu i jedno pitanje da bi stao u odbranu domovine. A za pitanje "sranja" na necije vjerske osjecaje se uzdam u moderaciju foruma...
HAVANA

#134 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by HAVANA »

Definiši mi vjersku obavezu odbrane sekularne,zajedničke i nedjeljive BiH ,ako bi branio takvu BiH.
Koga bi branio ,Hamu ,Muju ,bil i Mirka branio?
Klodovik

#135 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Klodovik »

HAVANA wrote:Definiši mi vjersku obavezu odbrane sekularne,zajedničke i nedjeljive BiH ,ako bi branio takvu BiH.
A ko bi napao sekularnu, zajedničku i nedjeljivu BiH? Hamo? Mujo? Mirko?
mikasa

#136 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by mikasa »

Klodovik wrote:
HAVANA wrote:Definiši mi vjersku obavezu odbrane sekularne,zajedničke i nedjeljive BiH ,ako bi branio takvu BiH.
A da li bi ti branio sekularnu, zajedničku i nedjeljivu BiH kada bi je napao Hamo i Mujo?
BSn

#137 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by BSn »

Nego, za ove sto spominju mobilizaciju: Pa, ako su vec toliko ludi da me naoruzaju pod prisilom, iskoristio bih tu njihovu ludost! :D
HAVANA

#138 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by HAVANA »

Klodovik wrote:

Moj Mirko,Mladen,Zora,Zlaja,Vesna,Davor,Pero... neće sigurno.
Nisu ni 92g a i poginulo ih je dosta drugačijeg imena.Svi smo zajedno branili dok nisu kormilo preuzeli partijski miševi kojim je vjerska pripadnost jako bitna a kao oni su multi kulti.
Ne sekiraj se ti ,niko neće nikoga napasti.Nema te sile više,samo zbijaju torove da mogu i dalje pljačkati.
Ako želiš da braniš sekularnu,zajedničku i nedjeljivu BiH,brani je i od Muje,Hame ,Mirka,zaviri malo i u vlastitu avliju.
latinalover

#139 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by latinalover »

ostao bih ovdje ..ne bih bjezao jer ko zna ..mozda bih tamo gdje bih pobjegao ,umro od crijepa koji bi mi pao na glavu...

pusku u ruke i na liniju..a i sta oni sada mogu kad na m 92-e sa svom opremom 4-te vojne sile u evropi nisu nista mogli....jedino bi mi izgubili poziciju zrtve ako bi doslo do rata..puno je onih zeljnih osvete na nasoj strani...

jedino cega me strah je to da bi mi napravili ono sto su oni 92-e do 95-e

a vi sto se bojite rata,aj mi objasnite sta nam sada mogu kad nisu mogli nista 92-e? 8-)
palermo

#140 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by palermo »

mikasa wrote: A da li bi ti branio sekularnu, zajedničku i nedjeljivu BiH kada bi je napao Hamo i Mujo?
Nije meni upućeno, al da odgovorim u moje ime.Branio bih je ako bi sekularnu, zajednčku i nedjeljivu Bosnu i hercegovinu napao Hamo i Mujo.
Al ipak mislim, da sa ovim pitanjem samo zamagljuješ stvari i relativiziraš, naime ovdje se priča o konkretnom ratu ( dakle ratu za Bosnu i hercegovinu protiv onih koji bi da ne postoji Bosna i Hercegovina) i u tom ratu, ja bih branio prije svega, sebe, svoju familiju, svoju tradiciju, svoj način života, svoj identitet, svoje pravo na dostojanstvo, i branio bih državu Bosnu i Hercegovinu jer je ona utkana u sve ovo što prije nabrojah.
vjesticanametli

#141 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by vjesticanametli »

ĐŽe se moze dobiti pasos u kojem pise mlakonja i pobjegulja :mrgreen:
♥ Julianna ♥

#142 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by ♥ Julianna ♥ »

Otkopat :D
Klodovik

#143 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Klodovik »

HAVANA wrote:
Klodovik wrote:

Moj Mirko,Mladen,Zora,Zlaja,Vesna,Davor,Pero... neće sigurno.
Nisu ni 92g a i poginulo ih je dosta drugačijeg imena.Svi smo zajedno branili dok nisu kormilo preuzeli partijski miševi kojim je vjerska pripadnost jako bitna a kao oni su multi kulti.
Ne sekiraj se ti ,niko neće nikoga napasti.Nema te sile više,samo zbijaju torove da mogu i dalje pljačkati.
Ako želiš da braniš sekularnu,zajedničku i nedjeljivu BiH,brani je i od Muje,Hame ,Mirka,zaviri malo i u vlastitu avliju.
Prolazio sam slične stvari kao i ti. Tri vojske su tražile moje "usluge" i uopće se ne sekiram. Sva normalno priča svakako pada u vodu ako počne neki novi rat, a veliko je pitanje da li bi i taj rat omogućio stvaranje sekularne, zajedničke i nedjeljive BiH.
palermo

#144 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by palermo »

Klodovik wrote:
Sva normalno priča svakako pada u vodu ako počne neki novi rat,
Naravno. Rat ima svoju logiku i teško da bi se mi tu nešto pitali.
hepek071

#145 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by hepek071 »

VENI VIDI DEFICIO jednan i dosta za čitav život... hvala svima na lijepim zastavama i idealima ali dosta je jednom izboriti se za lijepog Nečka, poštenu privatizaciju i zlatne kašike kojima jedem...brate dosta i za zlatnog ljiljana..kome je do rata poklanjam mu sve što imam i bez rata, od mene ne mora otimati :run:
Last edited by hepek071 on 13/03/2009 13:40, edited 1 time in total.
Klodovik

#146 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Klodovik »

mikasa wrote:
Klodovik wrote:
A da li bi ti branio sekularnu, zajedničku i nedjeljivu BiH kada bi je napao Hamo i Mujo?
Da. No, ključni problem je u tome kako novim ratom (ako bi on i počeo) doći do sekularne, zajedničke i nedjeljive BiH.
zgembo_sa

#147 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by zgembo_sa »

Meni izmedju ostalog i vjera nalaze da branim svoju zemlju, bez obzira sto je ona sekularna, zajednicka i nedjeljiva. Naravno nisu svi vjernici, ali zato imaju i drugi razlozi da covjek brani svoju zemlju.

A branio bih svakoga ko ne bi stao na stranu agresora, bez obzira na ime.
mikasa

#148 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by mikasa »

palermo wrote:
mikasa wrote: A da li bi ti branio sekularnu, zajedničku i nedjeljivu BiH kada bi je napao Hamo i Mujo?
Nije meni upućeno, al da odgovorim u moje ime.Branio bih je ako bi sekularnu, zajednčku i nedjeljivu Bosnu i hercegovinu napao Hamo i Mujo.
Al ipak mislim, da sa ovim pitanjem samo zamagljuješ stvari i relativiziraš, naime ovdje se priča o konkretnom ratu ( dakle ratu za Bosnu i hercegovinu protiv onih koji bi da ne postoji Bosna i Hercegovina) i u tom ratu, ja bih branio prije svega, sebe, svoju familiju, svoju tradiciju, svoj način života, svoj identitet, svoje pravo na dostojanstvo, i branio bih državu Bosnu i Hercegovinu jer je ona utkana u sve ovo što prije nabrojah.
Nije tebi upuceno, ipak hvala na odgovoru, a postavljeno je povodom izjave "za neke i vjerska obaveza" ... Rat nije ni poceo, nadam se nece nikad, ali bi neki u njemu vec vidjeli vjersku obavezu... I, molim te, nemoj se ljutiti, sto cu citirati tvoj predhodni post
Al moram priznati, pomalo mi smeta taj pokroviteljski ton...svako sa svojim izborom treba da živi. Jednostavno, dopusti da neki ljudi imaju drugačiji izbor od tebe.I nemoj ih zbog toga omalovažavati.
in33sa

#149 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by in33sa »

Ne misle ova djeca na to, ocito je da su nadojeni strahom i nesigurnoscnu, sto se moze zahvaliti aktualnim vlastodrzcima koje na vlasti i drzi strah i nesigurnost, da je drugacije, sjedili bi iza resetaka.

Shvatam da djecurlija ne moze prodrijeti u sve pore medjunacionalne mrznje koju podgrijavaju oni sto im je rat-brat, sto su u ratnim danima stekli bogatstvo, bez obzira kojoj "strani pripadali", nakon rata formirali koalicije, kofol se svadjaju u parlamentu ali kao jedan dizu ruku za povecanje svojih plata, za nova sluzbena auta, pouvaljivali stricevice i tecice po izmisljenim radnim mjestima... ne kontaju djeca da ce isti ti i u nekom eventualnom novom ratu biti najvatrenije kolovodje, i dodatno profitirati, mozda od milionera postati milijarderi.. ne kontaju djecurlija ni da njihovi pokrovitelji, vjerske vodje, na svim stranama da bude jasno, imaju svoju racunicu, mislim kad se vec spominje vjerska obaveza ratovanja (da covjek ne povjeruje kakve se tu gluposti pisu, op.a.) i da i njima odgovara sukob jer kako homogenizirati pastvu nego strahom i prepadanjem sa komsijom.

I gdje vodi taj famozni rat, uopce, do necijeg istrebljenja? na koji drugi nacin ova preplasena djeca misle stvoriti multikulti, bla bla drzavu uz vjersku obavezu ratovanja, valjda sa tekbirom na ustima, u tamo nekom Sokocu, ako ne istrebljenjem srpskog naroda na tom prostoru.
palermo

#150 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by palermo »

in33sa wrote:
Ne misle ova djeca na to, ocito je da su nadojeni strahom i nesigurnoscnu, sto se moze zahvaliti aktualnim vlastodrzcima koje na vlasti i drzi strah i nesigurnost, da je drugacije, sjedili bi iza resetaka.

Shvatam da djecurlija ne moze prodrijeti u sve pore medjunacionalne mrznje koju podgrijavaju oni sto im je rat-brat, sto su u ratnim danima stekli bogatstvo, bez obzira kojoj "strani pripadali", nakon rata formirali koalicije, kofol se svadjaju u parlamentu ali kao jedan dizu ruku za povecanje svojih plata, za nova sluzbena auta, pouvaljivali stricevice i tecice po izmisljenim radnim mjestima... ne kontaju djeca da ce isti ti i u nekom eventualnom novom ratu biti najvatrenije kolovodje, i dodatno profitirati, mozda od milionera postati milijarderi.. ne kontaju djecurlija ni da njihovi pokrovitelji, vjerske vodje, na svim stranama da bude jasno, imaju svoju racunicu, mislim kad se vec spominje vjerska obaveza ratovanja (da covjek ne povjeruje kakve se tu gluposti pisu, op.a.) i da i njima odgovara sukob jer kako homogenizirati pastvu nego strahom i prepadanjem sa komsijom.

I gdje vodi taj famozni rat, uopce, do necijeg istrebljenja? na koji drugi nacin ova preplasena djeca misle stvoriti multikulti, bla bla drzavu uz vjersku obavezu ratovanja, valjda sa tekbirom na ustima, u tamo nekom Sokocu, ako ne istrebljenjem srpskog naroda na tom prostoru.
Ok je ovo što si ti napisao, al zaista, mislim da se ovdje ne priča o tome.Tema je šta će netko uraditi ako počne rat..........i meni i tebi je jasno da ga nećemo izazvati ni ja ni ti, nismo ni prošli......dakle, ostati ili otići.
Locked