Kontam ja, naravno da kontam, zato i velim da nije fer ostaviti ovakvo stanje.matrix_tz wrote:kontaj bolan malo, pa tako odgovara upravo "njima" i srbima i hrvatimabosna123 wrote:Gle, sve je to u redu sto ti kazes. Dobro se mi sjecamo da je to pocelo 80tih, pa se talasalo, pa onda onaj Raskovic, cini mi se. Ali nama u BiH bilo bi lakse kada bi Hrvatska te svoje gradjane prihvatila natrag zar ne? Neka se Hrvati vrate u Banju Luku tj. Bosansku krajinu, Posavinu i ne znam odakle sve se nisu preseljavali u te krajeve u Hr., a gradjani RH neka se tamo vrate, jer ionako ovdje vjerovatno ne zive bolje. Jednostavno nije fer da stanje ostane kakvo je trenutno.
jer kad bi se hrvati masovnije vratili u RS, onda bi zajedno sa bosancima napravili "ravnotežu" demografsku, pogotovo kad bi se i srbi iz RS vratili u HR a time automatizmom i političku u parlamentu, a to bi moglo značiti jednog dana.....i odluku parlamenta sa većinom hravtsko/bosanskih glasova o UKIDANJU RS
s druge strane, ako bi se ti hrvati koji bi se vratili u bosnu, iselili iz hrvatske, a mjesto njih vratili srbi to bi "poremetilo" sadašnju demografsku sliku hrvatske i po istom principu kako sam naveo u Bosni moglo bi se sličen situaeije desiti u hravtskom parlamentu, o izglasavanju neke "autonomije" srba
kako vidiš SVE ovo ne paše ni jednima ni drugima
Istina da Srbi nisu prihvatili Tudjmanovu Hrvatsku i da su digli pobunu i sami sebi potpisali izgon, ali...
Nakon Drugog svjetskog rata ocekivati da neko prihvati sahovnicu je isto kao ocekivati od Bosnjaka da prihvati 4C ili Boze pravde. Jednostavno ti simboli u covjeku bude negativne asocijacije i strah. Preagresivno se nastupilo. Ne znam da li se sjecas Nova Godina '90, kada je Tudjman dosao na vlast i na Trgu bana Jelacica veli "drage Hrvatice i Hrvati..." Ovih drugih kao da nema, mislis da je to slucajno?
Zato kazem trebalo bi na tom povratku insistirati, da bi se kakva takva ravnoteza uspostavila.