Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
-
bosanacccc
#126 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Novinari traže samo senzacije niko nije pitao čovjeka šta misli o tome, ubjeđen sam da to on nemisli niti da je tako rekao. Čovjek će to demantovati, ali ko će njemu nadoknaditi štetu što je morao da prolazi kroz ovo zajedno sa svojom porodicom. Laž izgovorena u novinama postaje istina.
- zimzelen
#127 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Prezime Madesko u Tuzli nose Hrvati, koliko znam, pa me malo zbuni ovo 'musliman. Da nije momak iz mjesovitoga braka?bosanacccc wrote:Novinari traže samo senzacije niko nije pitao čovjeka šta misli o tome, ubjeđen sam da to on nemisli niti da je tako rekao. Čovjek će to demantovati, ali ko će njemu nadoknaditi štetu što je morao da prolazi kroz ovo zajedno sa svojom porodicom. Laž izgovorena u novinama postaje istina.
-
bbaki84
#128 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
hej ljudi....nemate pojma koja je prava istina......igrom slucaja ja adnana poznajem vec duzi period.....zajedno smo prisustvovali mnogim utakmicama reprezentacije Bih.....covjek srcem navija za bosnu i bosnu osjeca kao svoju domovinu.....ovo sto novine pisu nista nije istina i adnan mi je to potvrdio.....ovo je jedna teska situacija za njegovu porodicu i njega.....pozdrav. 
-
bbaki84
#129 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Nije iz mješovitog braka....musliman je
- damir_m
#130 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
a ovakvi ko ti nisu za mene ljudi!Vares City wrote:Bas tako,jebes kameleone,...mostarac wrote:zasto sam ovdje prepoznao slicnost sa jednim forumasem u jednoj drugoj drzavi![]()
![]()
a ko ne valja svome, ne valja ni drugom
Nego najbolje bi ti bilo da te NeLjude posaljes u Ausschwitz il kad budes ponovo imao priliku u BiH odvedes ih u logor.
kao da kod nas ne postoje desnicari, nije do vjere, recimo SDA, HDZ, Milorad... sve desnica, ljevica kod nas tek ulazi u skupstinu!
-
bosanacccc
#131 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Pozdrav i podrška našem Adnanu. Muamer i baka
- hepek071
#132 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
e moj jarane ne znaš ti kako ti je ovdje kada fahro nešto objavi....džaba ti je da se vadiš kad je Fahro uvijek u pravuVeritas wrote:Moji dragi bosnjaci. Danas mi je doslo jedno 100 telefona, i puno SMS o ovome. Ja nikad u zivotu nisam rekao nista o ovome. Ja nisam EX-Musliman, nikad nisam konvertiro i nikad necu konvertirati. Ja sam musliman. Sutra idem u Norveski Parlament, da fino izradimo ovo da mogu demantirati. Ja sam ponosam Bosne moje i uvijek cu biti. A vidi se kako jedna laz moze vako planuti. Nadam se da ova osoba koje je ovo poslao stvarno ide u sebi i vidi sta je uradio/uradila. Ako iko zna Norveski, molim vas, idite i gladajte sta sam rekao. Nikad u zivotu nisam rekao da mi muslimani moramo jesti krme, nego sam rekao da niti jedan ni musliman, ni jevrej, ni budisita treba imiati posebni pravila samo to. A ne kakvo tamo stoji. Ovo me boli od duse do glave. Stvarno, samo da znate ovo nije facistiska partija, fakticki CUJ TE OVO, jedina partija koja je thjela da nam salje oruzije u vrijeme rata je bila moja partia FrP.
Netrebate vjerovati, ali zar nije cudno da novine nisu me niti nazvali da vide jeli ovo tacno, jesam li rekao ovo, i sta imam o tome reci. Nego ovo je iz konteksta izvuceno!!! Stvarno. Zadnji put vam kazem moje Sarajlije. Hocu da znate da nisam rekao takve stvari, i ako je moje partija fasitiska partija, zar je nebi ljudi zabranili? Halo, ima li iko sto studira politice nauke, sto mi makar to moze potvrditi. Joj, vise dhrtim i zao mi je da me tako narod moze shvatiti. Zadnji put, molim vas, ja cu uz vrijeme reci sta sam rekao i kako. I ako iko vjeruje ovo..... Nezam sta cu reci nego, mozes bosanca izvaditi iz bosne, a ne bosnu iz bosanca...
hvala vam
-
bosna123
#133 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Iritiralo te ne iritiralo sa 21. godinu covjek jeste mlad i sklon nekim ekstremnim shvatanjima, sto je posljedica nedostatka zivotnog iskustva. Bi li ti za predsjednika drzave izabrao 21-godisnjaka?lord-executioner wrote:Procitao sam dosta gluposti i pokoju pametnu u ovoj temi ( potonje uglavnom od istih razumnih glasova, shuriken, HAVANA, JThomas, JohnnyS i par drugih ), ali ova konstatacija o mladosti me jezivo iritira, zato sto se ne odnosi samo na ovu temu, nego stavovi poput ovog odavno i trajno unazadjuju revitalizaciju opce svijesti u BiH. Sta je kriterij da neko mladji od cetrdeset godina bude smatran relevantnom, inteligentnom osobom koja ne razmislja kako vjetar puhne, nego misli svojom glavom za razliku od idiota koji su sprdili po sezdeset godina u guzicu, a nikakve se pameti nisu dokopali? Nevjerovatno je sa kojim se cinizmom i snishodljivoscu odnose "stariji" prema onima koji su daleko kompetentniji i da sude i da prosudjuju. Sa 21. godinom je neko jako mlad, a kad na cetiri izbora zaokruzi vlasti koje nam danas trljaju nos u svoja g..na, i jos se po mogucnosti ozeni/uda i uhljebi u drzavnoj firmi, pa proda matoru kravu da studijski uglazbi kcerkino/sinovljevo njakanje, onda ce steci potrebno iskustvo, izaci iz kategorije jako mladih, i konacno doseci cvrstinu stavova, pomno i brizljivo dirigiranu i zabetoniranu od strane lokalnih popova/hodza, te relevantnih drzavnih institucija? E ko ovako vidi buducnost svojeg potomstva, nek' bog pomogne i njoj/njemu i potomkovu "sazrijevanju".bosna123 wrote:Prvo momak je jako mlad, mislim da ima tek 21 godinu, i ne vjerujem da je neka znacajnija figura, niti da su njegovi stavovi cvrsti.
Ja kada sam cula ovu glasinu odmah sam pomislila sve negativno, posto sam vjernica. Ali cim sam momka vidjela i provjerila koje je godiste nasmijala sam se. Ja sa 21. godinu sam bila ista osoba, ali daleko naivnija, sklona nekim zabludama i nepromisljenostima...za politiku je iskustvo neophodno. Ti ljudi naravno glasaju, ali isto glasaju i oni koji apsolutno pojma nemaju sta se desava u politickom zivotu, niti ih to interesira osim na dan izbora. To je cijena demokracije...
-
Majjah
#134 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Ti si nam ovdje preko noci postao senzacija, prica o tebi izlazi u zutoj stampi, u AS-u si na naslovnoj strani.Veritas wrote:Moji dragi bosnjaci. Danas mi je doslo jedno 100 telefona, i puno SMS o ovome. Ja nikad u zivotu nisam rekao nista o ovome. Ja nisam EX-Musliman, nikad nisam konvertiro i nikad necu konvertirati. Ja sam musliman. Sutra idem u Norveski Parlament, da fino izradimo ovo da mogu demantirati. Ja sam ponosam Bosne moje i uvijek cu biti. A vidi se kako jedna laz moze vako planuti. Nadam se da ova osoba koje je ovo poslao stvarno ide u sebi i vidi sta je uradio/uradila. Ako iko zna Norveski, molim vas, idite i gladajte sta sam rekao. Nikad u zivotu nisam rekao da mi muslimani moramo jesti krme, nego sam rekao da niti jedan ni musliman, ni jevrej, ni budisita treba imiati posebni pravila samo to. A ne kakvo tamo stoji. Ovo me boli od duse do glave. Stvarno, samo da znate ovo nije facistiska partija, fakticki CUJ TE OVO, jedina partija koja je thjela da nam salje oruzije u vrijeme rata je bila moja partia FrP.
Netrebate vjerovati, ali zar nije cudno da novine nisu me niti nazvali da vide jeli ovo tacno, jesam li rekao ovo, i sta imam o tome reci. Nego ovo je iz konteksta izvuceno!!! Stvarno. Zadnji put vam kazem moje Sarajlije. Hocu da znate da nisam rekao takve stvari, i ako je moje partija fasitiska partija, zar je nebi ljudi zabranili? Halo, ima li iko sto studira politice nauke, sto mi makar to moze potvrditi. Joj, vise dhrtim i zao mi je da me tako narod moze shvatiti. Zadnji put, molim vas, ja cu uz vrijeme reci sta sam rekao i kako. I ako iko vjeruje ovo..... Nezam sta cu reci nego, mozes bosanca izvaditi iz bosne, a ne bosnu iz bosanca...
hvala vam
Preko noci su od tebe pokusali da naprave bosnjackog Salmana Rushdija, a izgleda da je fakat sve to krenulo od ovog foruma i momka koji je postavio temu o tebi. Svi znamo da avazovi novinarcici u potrazi za dobrim populistickim temama cesto svracaju na sarajevo-x.com i ovim putem ih toplo selamim i pozdravljam!
-
almin-78
#135 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Evo jos jednog teksta,,nadjoh na drugom forumu:
Tip se zove Adnan Madesko (mozda sa Š),rodio se u Sarajevu a porijeklom je negdje iz okoline Foce.
Kao dijete dosao u Norvesku u kojoj i danas zivi. Studira u Oslu i clan je jedne od naj ljucih anti-islamskih partija u Norveskoj,Fremskrd parije (Partije napretka) na cijem celu je Siv Jensen,jedan od naj ljucih mrzitelja muslimana u Europi.
Na linku ispod mozete pogledati video koji je nedavno prikazan na norveskoj drzavnoj televiziji gdje nas zemljak ubjedjuje norvezane od opasnoste laganog preuzimanja norveskog drustva od strane muslimana.
Vjerovatno niko ne od clanova IB-a ne poznaje ovaj jezik pa vam nece biti bas ni interesantno pogledati ovaj video,ali prevescu vam bar nesto cime ovaj Focak-Sarajlija argumentira opasnost od Islama.
Na pitanje voditelja ove debate da navede primjere polagahnog islamiziranja Norveske,Andan navodi primjer muslimanskih zatvorenika u norveskim zatvorima koji,kako on kaze,dobijaju halal-hranu u zatvorima. Njegov prijedlog je da im se daje samo parce suhog hljeba i vode nekoliko dana onda nakon toga svinjetina i tako u krug.Drugi argument jeste casovi plivanja u nekim skolama u Oslu gdje se djevojcice i djecaci ne kupaju zajedno.Ovo je vec odavno sa lica mjesta demantovao jedan opozicioni norveski politicar.Ali eto,mozda to nas zemljak nije cuo
Trece,pokusaj usvajanja zakona da se muslimankama koje rade kao policajci dozvoli nosenje Hidzaba uz policijsku uniformu itd.
Jedan norveski politicar je seficu ove partije,ciji je Adnan clan,usporedio sa Hitlerom sto je Adnana,sudeci po njegovom iskazu u ovoj debati,pravo razljutilo i u ovom svom tv-nastupu je iskoristio priliku da ovoga politicara pozove da se javno izvine,kako on kaze,njegovom dragom stranackom lideru.
Ovo je link za video:
http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/160982
Evo naseg zemljaka skupa sa svojom hitlerovskom seficom i sa jos par nekih stranaca,anti-muslimana:
http://www.dagbladet.no/2009/03/02/nyhe ... s/5103122/
Samo da napomenem,ova koja je diskutirala sa Adnanom,ova crnkinja koju vidite na video,ona nije muslimanka,pripada jednoj drugoj stranci i ona je,kako kaze ovdje 100% za Hijab,kako u politici tako i u ostalim sferama javnog zivota te zemlje.
I muslimani kao i svi ostali placaju porez Norveskoj i zato trebaju imati ista prava kao i svi ostali,tvrdi ova djevojka.
Tip se zove Adnan Madesko (mozda sa Š),rodio se u Sarajevu a porijeklom je negdje iz okoline Foce.
Kao dijete dosao u Norvesku u kojoj i danas zivi. Studira u Oslu i clan je jedne od naj ljucih anti-islamskih partija u Norveskoj,Fremskrd parije (Partije napretka) na cijem celu je Siv Jensen,jedan od naj ljucih mrzitelja muslimana u Europi.
Na linku ispod mozete pogledati video koji je nedavno prikazan na norveskoj drzavnoj televiziji gdje nas zemljak ubjedjuje norvezane od opasnoste laganog preuzimanja norveskog drustva od strane muslimana.
Vjerovatno niko ne od clanova IB-a ne poznaje ovaj jezik pa vam nece biti bas ni interesantno pogledati ovaj video,ali prevescu vam bar nesto cime ovaj Focak-Sarajlija argumentira opasnost od Islama.
Na pitanje voditelja ove debate da navede primjere polagahnog islamiziranja Norveske,Andan navodi primjer muslimanskih zatvorenika u norveskim zatvorima koji,kako on kaze,dobijaju halal-hranu u zatvorima. Njegov prijedlog je da im se daje samo parce suhog hljeba i vode nekoliko dana onda nakon toga svinjetina i tako u krug.Drugi argument jeste casovi plivanja u nekim skolama u Oslu gdje se djevojcice i djecaci ne kupaju zajedno.Ovo je vec odavno sa lica mjesta demantovao jedan opozicioni norveski politicar.Ali eto,mozda to nas zemljak nije cuo
Trece,pokusaj usvajanja zakona da se muslimankama koje rade kao policajci dozvoli nosenje Hidzaba uz policijsku uniformu itd.
Jedan norveski politicar je seficu ove partije,ciji je Adnan clan,usporedio sa Hitlerom sto je Adnana,sudeci po njegovom iskazu u ovoj debati,pravo razljutilo i u ovom svom tv-nastupu je iskoristio priliku da ovoga politicara pozove da se javno izvine,kako on kaze,njegovom dragom stranackom lideru.
Ovo je link za video:
http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/160982
Evo naseg zemljaka skupa sa svojom hitlerovskom seficom i sa jos par nekih stranaca,anti-muslimana:
http://www.dagbladet.no/2009/03/02/nyhe ... s/5103122/
Samo da napomenem,ova koja je diskutirala sa Adnanom,ova crnkinja koju vidite na video,ona nije muslimanka,pripada jednoj drugoj stranci i ona je,kako kaze ovdje 100% za Hijab,kako u politici tako i u ostalim sferama javnog zivota te zemlje.
I muslimani kao i svi ostali placaju porez Norveskoj i zato trebaju imati ista prava kao i svi ostali,tvrdi ova djevojka.
- vee-jay
#136 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
eto zahvali se @almin-78
-
almin-78
#137 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Heheh,sad se vadi,,kako to da tvoja stranka glasove kupi na populistickim temama poput "prijetnja od islama" i sl,,,da li se ti OGRADJUJES od toga ako si musliman??Veritas wrote:Moji dragi bosnjaci. Danas mi je doslo jedno 100 telefona, i puno SMS o ovome. Ja nikad u zivotu nisam rekao nista o ovome. Ja nisam EX-Musliman, nikad nisam konvertiro i nikad necu konvertirati. Ja sam musliman. Sutra idem u Norveski Parlament, da fino izradimo ovo da mogu demantirati. Ja sam ponosam Bosne moje i uvijek cu biti. A vidi se kako jedna laz moze vako planuti. Nadam se da ova osoba koje je ovo poslao stvarno ide u sebi i vidi sta je uradio/uradila. Ako iko zna Norveski, molim vas, idite i gladajte sta sam rekao. Nikad u zivotu nisam rekao da mi muslimani moramo jesti krme, nego sam rekao da niti jedan ni musliman, ni jevrej, ni budisita treba imiati posebni pravila samo to. A ne kakvo tamo stoji. Ovo me boli od duse do glave. Stvarno, samo da znate ovo nije facistiska partija, fakticki CUJ TE OVO, jedina partija koja je thjela da nam salje oruzije u vrijeme rata je bila moja partia FrP.
hvala vam
da li se ogradjujes od price predsednice stranke??
-
bosanacccc
#138 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Razumijem da neko ko momka ne poznaje može ovako napisati ali oni koji ga znaju nemaju dileme, on nije protiv MUSLIMANA niti će ikada biti. POZDRAV SVIMA
- kiky
#139 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
šta nas briga šta čovjek radi u norveškoj
imamo mi svojih problema i previše 
- Luke Perry
#140 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Bakalari otkrili naftu pa se pohasili
Misle bolji su od Abdija.
Kad bi ljudi ikad culi za Norvesku
Kad bi ljudi ikad culi za Norvesku
- LadyBear
#141 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Pa to je njegova vlastita interpretacija, sta za njega ustvari znaci prilagodjavanje u drzavama gdje zive i muslimani. Za njega integracija ocito znaci da moras jesti i svinjetinu da bi se prilagodio drustvu, pa je tako ovome momku izvadio rijeci iz konteksta i tvrdi da je on tako nesto rekao, sto je naravno cista laz. Takve osobe inace koriste situaciju izmisljanjem takvih stvari, kako bi ostale imigrante Islamske vjeroispovijesti plasili od integracije u ovim drzavama. Ovdje u Danskoj je bilo slucajeva, gdje su familije iz Somalije slali svoju djecu nazad u maticnu drzavu kako bi ih preusmjeravali, ako bi roditelji osjetili da su su im djeca poprimila neke stvari koje se njima nesvidjaju. To su mogle biti sitnice kao druzenje sa danskom djecom i tako te banalne stvari, zatim bi ih opet vratili nazad u Dansku. Takvi stranci prije svega daju losu sliku i o drugim strancima koji se znaju ponasati sasvim normalno i koji nemaju problema u drustvu. Ni ja ne jedem svinjetinu, niti me iko tjera niti mi je iko ikada nudio, pogotovo ako zna da ja to ne jedem, cak suprotno probavaju da ti ugode sto vise. Imam drugaricu pakistanku muslimanka vjernica, odgojena i lijepog ponasanja, isto ima lose misljenje o strancima koji su bez osnovnog ponasanja, pa se ja pitam sta je tu pogresno?amrica wrote:almin-78 wrote:Neko rece kako ovo moze samo kod bosnjaka,,pa nije tacno.Adnan je prvi bosnjacki kvisling...znatno vise ima iranaca
a sad ozbiljno,istina je da u Evropi mrznja prema islamu sve vise jaca i jaca,,pa dovoljno je pogledati(za one koji razumiju norveski) tokom emisije sms poruke gledalaca..sve komentari tipa "svaka cast ti govoris ono sto obicni norvezani misle a ne smiju da kazu
Posto ti ocito znas norveski, a nisi se udostojio prevesti detaljno, nego su to drugi uradili, objasni gdje si u njegovoj izjavi nasao ovo:
"po njegovom misljenju oni se moraju prilagodjavati Norveskoj i jesti svinjetinu "
Ili nije tacno sta je lady prevela:
"Spomenuo je kako je za njega licemjerno, sto zatvorenici i pored toga sto su pocinili kriminal traze halal meso, nisam cula da je rekao da zatvorenici moraju da jedu svinjsko meso, vec kako se svinjsko meso u zatvorima ionako neservira cesto."
Last edited by LadyBear on 11/03/2009 00:41, edited 1 time in total.
- amrica
#142 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Ovdje sve maheri za norveški jezik, počinjući od postavljača teme
, pojavila su se dva prevoda forumasha, koji ocito znaju taj jezik, čak se i sam "krivac" pojavio da objasni šta i kako je rekao... i ništa od onoga što je navedeno u kao njegova izjava nije tačno, ali ne, ovdje to ne prolazi, jača je jedna laž, poluistina, pogrešan prevod od svih istina na planeti...
Bitno je da se napuse tema da je neko protiv islama i eto frke. Pa neka nastrada jadan momak, nista, kolateralna steta u svjetskoj borbi za vjersku nadmoć.
Adnane, ovdje su ti mnogi sitne duse, cuju i razumiju samo ono što žele čuti.
Bitno je da se napuse tema da je neko protiv islama i eto frke. Pa neka nastrada jadan momak, nista, kolateralna steta u svjetskoj borbi za vjersku nadmoć.
Adnane, ovdje su ti mnogi sitne duse, cuju i razumiju samo ono što žele čuti.
-
almin-78
#143 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
lady@
Ja nisam iz Norveske,ali razumijem malo,i ne nisam ja gore to preveo vec sam samo prenio s drugog foruma,oni to kazu indirektnije ne kazu jasno i glasno,jer tako politicari ne govore.Kada voditelj kaze navedi primjere da Norveska ide ka islamizaciji on navodi halal hranu u zatvorima,hidzab medju policajkama itd.I kako to tumaciti onda? Integracija apsolutno da,ja sam za!! To sto ti ne shvacas na zalost jeste da je ovo jedna nacionalisticka stranka koja sad u predizborna vremena koristi ovu temu kako bi na jeftin nacin dosla do pobjede u Norveskoj.Koriste se populistickim temama a ne govore o ekonomiji i sl.Nesto poput SNSD-a u Bosni.A njhova predsednica nesto poput Dodika
dobro rece ona djevojka predstavnica druge stranke,,"vi ne zelite integraciju vec asimilaciju"
i apsolutna vecina Norvezana postuje drugacije,mislim da su medju najtolerantnijim ljudima na svijetu.Zbog toga je zalostno da je ovaj Adnan usao u tu minornu stranku kada ima masa drugih,vecih koje postuju i ne vide najveci problem Norveske u ljudima poput Adnana(t-j strancima)
Ja nisam iz Norveske,ali razumijem malo,i ne nisam ja gore to preveo vec sam samo prenio s drugog foruma,oni to kazu indirektnije ne kazu jasno i glasno,jer tako politicari ne govore.Kada voditelj kaze navedi primjere da Norveska ide ka islamizaciji on navodi halal hranu u zatvorima,hidzab medju policajkama itd.I kako to tumaciti onda? Integracija apsolutno da,ja sam za!! To sto ti ne shvacas na zalost jeste da je ovo jedna nacionalisticka stranka koja sad u predizborna vremena koristi ovu temu kako bi na jeftin nacin dosla do pobjede u Norveskoj.Koriste se populistickim temama a ne govore o ekonomiji i sl.Nesto poput SNSD-a u Bosni.A njhova predsednica nesto poput Dodika
dobro rece ona djevojka predstavnica druge stranke,,"vi ne zelite integraciju vec asimilaciju"
i apsolutna vecina Norvezana postuje drugacije,mislim da su medju najtolerantnijim ljudima na svijetu.Zbog toga je zalostno da je ovaj Adnan usao u tu minornu stranku kada ima masa drugih,vecih koje postuju i ne vide najveci problem Norveske u ljudima poput Adnana(t-j strancima)
Last edited by almin-78 on 11/03/2009 01:05, edited 1 time in total.
-
BaileyS
#144 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Koga briga za Norveski? Nesretnik je clan desnicarske populisticke stranke. Zar to nije dovoljno?
Kakva je to kriza identiteta kad se jedan stranac prikljuci stranci ciji smisao postojanja je proganjanje stranaca. Lik je za zaljenja i zalosno je sto je dobio ovoliko medijskog prostora. Umjesto da pricamo o uspjesnim mladim ljudima iz BiH ovdje se naglaba o jadniku ciji jedini uspjeh je to sto se kao useljenik prikljucio populistickoj stranci koja u njemu i njemu slicnima vidi glavni problem zemlje.
Kakva je to kriza identiteta kad se jedan stranac prikljuci stranci ciji smisao postojanja je proganjanje stranaca. Lik je za zaljenja i zalosno je sto je dobio ovoliko medijskog prostora. Umjesto da pricamo o uspjesnim mladim ljudima iz BiH ovdje se naglaba o jadniku ciji jedini uspjeh je to sto se kao useljenik prikljucio populistickoj stranci koja u njemu i njemu slicnima vidi glavni problem zemlje.
-
Bosram
#145 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
BaileyS wrote:Koga briga za Norveski? Nesretnik je clan desnicarske populisticke stranke. Zar to nije dovoljno?
Malo pisano a puno receno u srz nerva .
Oprosti mu boze nezna sto cini,kako rece narodna!
-
Volution
#146 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
I sada sta je ustvari rekao ? I da je rekao to sve malo je i nije dovoljno ostro !
Uvijek isti problemi. Turci u Njemackoj, Pakistanci u Engleskoj, Arapi u Francuskoj i Holandiji.
Ruse permanento drzavu, slaba integracija, najgori u skolama i ostalome i to ne u prvoj
vec evo u trecoj generaciji. Dakle pitanje nije vise integracija nego transport nazad gdje nema
sta puno obatalit. Sada iz prve moze se teoretski komotno 25% voziti nazad jer niti imaju posla,
niti imaju kvalifikaciju za neki posao, jer sve vise Evropa mora ici na kvalitet, masovna produkcija
se mora prepustiti drugima.
Uvijek isti problemi. Turci u Njemackoj, Pakistanci u Engleskoj, Arapi u Francuskoj i Holandiji.
Ruse permanento drzavu, slaba integracija, najgori u skolama i ostalome i to ne u prvoj
vec evo u trecoj generaciji. Dakle pitanje nije vise integracija nego transport nazad gdje nema
sta puno obatalit. Sada iz prve moze se teoretski komotno 25% voziti nazad jer niti imaju posla,
niti imaju kvalifikaciju za neki posao, jer sve vise Evropa mora ici na kvalitet, masovna produkcija
se mora prepustiti drugima.
-
spavac
#147 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Ovo je razlog zbog kojeg se Adnan proziva od vecine Bosanaca i Hercegovaca u Norveskoj. Kao sto sam naveo prije sve izbjeglice iz BiH su dobile dozvolu za boravak i radnu dozvolu kao dio kolektivne zastite od progona u BiH. Nakon 4 god. ove dozvole su pretvorene u dozivotne dozvole bez potrebe za predavanje molbi za obnavljanje. Vecina (oko 95%) ovih ljudi je trazilo norvesko drzavljanstvo nakon 7 god. boravka.BaileyS wrote:Koga briga za Norveski? Nesretnik je clan desnicarske populisticke stranke. Zar to nije dovoljno?
Politicki program FrP 2005-2009 "Prinsipp- og Handlingsprogram":
Strana 52. "Innvandrings- og flyktningspolitikk" (Politika o useljenicima i izbjeglicama):
FrP ønsker at: "At de som innvilges beskyttelse gjennom asyl eller oppholdstillatelse på humanitært grunnlag, kun får midlertidig oppholds- og arbeidstillatelse, og følgelig at de må reise hjem når forholdene i hjemlandet er trygge." (pod brojem 16)
Prevod: FrP zeli da: " Svi koji su dobili zastitu kroz azil ili boravisnu dozvolu iz humanitarnih razloga, trebaju dobiti samo privremenu boravisnu i radnu dozvolu, i potom se vrate u domovinu kada je to sigurno." (ovo je jedan od ciljeva)
Dakle A. M. pobija razloge za svoj boravak u Norveskoj kao clan ove stranke. Zasto se nije vratio kuci zajedno sa porodicom kako to njegova partija zahtjeva. Vazno je takodje napomenuti da je ova tacka na programu poprimila mnogo blazu formu nakon pritiska na FrP od strane javnostti i drugih politickih partija. Ne smatram doticnog islamofobom ili nekim fanatikom koji zeli da napada islam, ali mislim da se uclanio u partiju sa velikom dozom neznanja. takodjer ne govorim da su svi stranci u Norveskoj sjajni i bajni, ali kao i svuda ima losih i dobrih ljudi bez obzira na vjeru, naciju, boju koze itd...
- DobroJutroKolumbo
#148 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Sedam strana o nekom anonimusu...Nevjerovatno!

- Discball
#149 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Koliko mi se čini ova priča je previše napumpana sa mnogo kontradiktornih informacija.
Čak se i momak javio da kaže da je izvučena iz konteksta, a mnogi i dalje "napadaju ko Maksim po diviziji".
Mali milion puta sam pročitao ovo ili ono, a u stvari bi najviše volio kada bi neko titlovo interview i to ne neko ko onako razumije Norveški nego neko ko ga razumije barem približno kao maternji, čisto da nebi bilo pogrešnih interpretacija...
Što se tiče stranke u kojoj jeste i programa tu mi ima dosta nelogičnosti pogotovo ako pogledate sljedeće fotografije:::

ovi ovdje na slici s adnanom mi sigurno izgledaju kao Norvežani od majke rođeni

a i ovi ovdje sa šeficom stranke.....i Adnan je sa njima
Izvinite ali nema mi logike da neka desna stranka propagira sebe na ovaj način, pogotovo da se šefica stranke eksponira i slika sa apsolutnim strancima u svojoj zemlji a navodno ima desno orijentiran program stranke. Meni logika stvari kaže da je ovo političko samoubistvo desne orijentacije, jer stranke koje imaju slične programe sigurno ne primaju članove iz Pakistana, Bosne, Afganistana, Turske, Srbije, Hrvatske, Rusije, Ukrajine i inih zemalja.
Što se tiče Adnana ja bih mu preporučio da podigne tužbu protiv Avaza jer mu je sigurno već velike štete nanijela a pogotovo njegovoj familiji, a bilo bi i krajnje vrijeme da neko Fahru oplete po džepu ako bude sreće....

Čak se i momak javio da kaže da je izvučena iz konteksta, a mnogi i dalje "napadaju ko Maksim po diviziji".
Mali milion puta sam pročitao ovo ili ono, a u stvari bi najviše volio kada bi neko titlovo interview i to ne neko ko onako razumije Norveški nego neko ko ga razumije barem približno kao maternji, čisto da nebi bilo pogrešnih interpretacija...
Što se tiče stranke u kojoj jeste i programa tu mi ima dosta nelogičnosti pogotovo ako pogledate sljedeće fotografije:::

ovi ovdje na slici s adnanom mi sigurno izgledaju kao Norvežani od majke rođeni

a i ovi ovdje sa šeficom stranke.....i Adnan je sa njima
Izvinite ali nema mi logike da neka desna stranka propagira sebe na ovaj način, pogotovo da se šefica stranke eksponira i slika sa apsolutnim strancima u svojoj zemlji a navodno ima desno orijentiran program stranke. Meni logika stvari kaže da je ovo političko samoubistvo desne orijentacije, jer stranke koje imaju slične programe sigurno ne primaju članove iz Pakistana, Bosne, Afganistana, Turske, Srbije, Hrvatske, Rusije, Ukrajine i inih zemalja.
Što se tiče Adnana ja bih mu preporučio da podigne tužbu protiv Avaza jer mu je sigurno već velike štete nanijela a pogotovo njegovoj familiji, a bilo bi i krajnje vrijeme da neko Fahru oplete po džepu ako bude sreće....
-
Veritas
#150 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama
Vi neznate kako je biti optuzen za nesto sto niso nikad rekao. Vi neznate kako moja fimilija sada fasuje. Vi neznate kako me glava i dusa bolji jace i jace svaki sekund, zbog ovog ko je mogao napisati nesto ovako o covijeku 21. godine, bez da ga zove prvo. Vi neznate kakvu nepravdu sada osjecam, i nadam se da niko u ovakoj situaciji doci. Ovo je sramota. Cudno je da je se taj koje napisao ovo o meni se potpiso A.K, a moje ime i prezime mogao napisati, 4-5 puta. A svoje nije thjeo. Cudno je kako narod moze vjerovatio nesto sto nije istina, ili kako narod vjeruje da sam mogao ovo reci.