Milan tarot na OBN
Moderator: anex
- Chopper_Horrace
#126 Re: Milan tarot na OBN
Lažni proroci legalno varaju građane BiH
Bh. građanima stigla je nova pošast u vidu medijskih astrologa, numerologa, gatara, proroka…, koji će ih ako ništa razriješiti ono malo preostalog novca. Posljedica je to bh. zakonske regulative, prema kojoj su ovakvi vidovi programskog sadržaja čiji je osnovni cilj zarađivanje profita na napaćenim i lakovjernim građanima, dozvoljeni u određenim vremenskim terminima.
RAK-ova pravila
Naime, za razliku od Republičke radiodifuzne agencije Srbije, koja je od prošlog mjeseca svim kablovskim operaterima zabranila emitovanje programskih sadržaja koji daju prostor vračarama, vidovnjacima, prorocima…., u BiH je, kako saznajemo od Amele Odobašić, portparola Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), tv proricanje dozvoljeno u takozvanom graničnom terminu, odnosno od ponoći do pet ujutro. Tada se, naime, mogu prikazivati odredeni programski sadržaji koji zbog specifične prirode ne trebaju biti dostupni najširoj publici.
- Relevantnim pravilima Agencije jasno je određeno da se programi u kojima se promovišu paranormalne sposobnosti u smislu metode rješavanja zdravstvenih i drugih životnih problema, naročito oni u kojima se daju individualni savjeti gledaocima ili slušaocima koje se jave u program, ili reklame za takve programe, mogu emitovanti samo unutar graničnog perioda - kaže Odobašić.
Usmena upozorenja
Prema njenim riječima, programski sadržaji koji se bave „proricanjem”, uključujući i hiromantiju, spiritizam, okultizam, astrologiju, telepatiju, vidovitost, bioenergija, telekineza, su prema propisima Agencije definisani pod pojmom „parapsihologija”.
- U slučaju utvrđenog nepoštivanja uspostavljenih standarda u emitovanju programa koji se bave „proricanjem” i promovisanjem drugih paranormalnih sposobnosti, odnosno kršenja odredbi Kodeksa o emitovanju i Kodeksa o oglašavanju, Agencija ima mogućnost izricanja sankcija srazmjernih počinjenom kršenju, od upozorenja do novčanih kazni - objašnjava Odobašić.
Kako saznajemo od nje, po osnovu kršenja navedenih odredbi, Agencija je u svom dosadašnjem radu izrekla samo jednoj tv stanici usmeno upozorenje, a riječ je od bjeljinskom BN-u.
V. Tatić
Kaznene odredbe
Iako visina novčane kazne za kršenje ovih zakonskih odredbi, kako navodi Odobašić, zavisi o svakog slučaja pojedinačno, Zakonom o komunikacijama, osim usmenih i pismenih upozorenja, definisano je da iznos odredene novcane kazne ne smije biti veci od 150.000 KM, a u slučaju ponovljanja povrede 300.000 KM.
http://www.san.ba
Bh. građanima stigla je nova pošast u vidu medijskih astrologa, numerologa, gatara, proroka…, koji će ih ako ništa razriješiti ono malo preostalog novca. Posljedica je to bh. zakonske regulative, prema kojoj su ovakvi vidovi programskog sadržaja čiji je osnovni cilj zarađivanje profita na napaćenim i lakovjernim građanima, dozvoljeni u određenim vremenskim terminima.
RAK-ova pravila
Naime, za razliku od Republičke radiodifuzne agencije Srbije, koja je od prošlog mjeseca svim kablovskim operaterima zabranila emitovanje programskih sadržaja koji daju prostor vračarama, vidovnjacima, prorocima…., u BiH je, kako saznajemo od Amele Odobašić, portparola Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), tv proricanje dozvoljeno u takozvanom graničnom terminu, odnosno od ponoći do pet ujutro. Tada se, naime, mogu prikazivati odredeni programski sadržaji koji zbog specifične prirode ne trebaju biti dostupni najširoj publici.
- Relevantnim pravilima Agencije jasno je određeno da se programi u kojima se promovišu paranormalne sposobnosti u smislu metode rješavanja zdravstvenih i drugih životnih problema, naročito oni u kojima se daju individualni savjeti gledaocima ili slušaocima koje se jave u program, ili reklame za takve programe, mogu emitovanti samo unutar graničnog perioda - kaže Odobašić.
Usmena upozorenja
Prema njenim riječima, programski sadržaji koji se bave „proricanjem”, uključujući i hiromantiju, spiritizam, okultizam, astrologiju, telepatiju, vidovitost, bioenergija, telekineza, su prema propisima Agencije definisani pod pojmom „parapsihologija”.
- U slučaju utvrđenog nepoštivanja uspostavljenih standarda u emitovanju programa koji se bave „proricanjem” i promovisanjem drugih paranormalnih sposobnosti, odnosno kršenja odredbi Kodeksa o emitovanju i Kodeksa o oglašavanju, Agencija ima mogućnost izricanja sankcija srazmjernih počinjenom kršenju, od upozorenja do novčanih kazni - objašnjava Odobašić.
Kako saznajemo od nje, po osnovu kršenja navedenih odredbi, Agencija je u svom dosadašnjem radu izrekla samo jednoj tv stanici usmeno upozorenje, a riječ je od bjeljinskom BN-u.
V. Tatić
Kaznene odredbe
Iako visina novčane kazne za kršenje ovih zakonskih odredbi, kako navodi Odobašić, zavisi o svakog slučaja pojedinačno, Zakonom o komunikacijama, osim usmenih i pismenih upozorenja, definisano je da iznos odredene novcane kazne ne smije biti veci od 150.000 KM, a u slučaju ponovljanja povrede 300.000 KM.
-
sen555
#127 Re: Milan tarot na OBN
"Milane reci mi hoću li ostati s ovim čo'jekom, ako neću da više ne živim"

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#128 Re: Milan tarot na OBN
Znala sam da ce se na tami pojaviti moralisti i pametnice toboznji zastitari ljudskih prava koji za to imaju izgleda hrabrbosti samo na netu. Milan je humor i ostavite nam taj humor. Bolji je od Mucki. A ko zove, niko ga ne tjera. Kako smo na netu saosjecajni za stare nane i sve ugrozene,a u stvarnom zivotu sasvim drugaciji. Ubi me prejaka doza licemjerja.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#129 Re: Milan tarot na OBN
Speak for yourselfKatarinaKosaca wrote:Znala sam da ce se na tami pojaviti moralisti i pametnice toboznji zastitari ljudskih prava koji za to imaju izgleda hrabrbosti samo na netu. Milan je humor i ostavite nam taj humor. Bolji je od Mucki. A ko zove, niko ga ne tjera. Kako smo na netu saosjecajni za stare nane i sve ugrozene,a u stvarnom zivotu sasvim drugaciji. Ubi me prejaka doza licemjerja.
i mi nismo nikakvi moralisti i zastitari ljudskih prava i sloboda, a tebi ako je ovo humor e onda ne znam...
Jeste crni humor, to se treba priznati.
I ja licno hrabrosti imam svakome sve reci sto ga stoji a ne samo na netu
Sinoc sam legla u 1 a prije toga sam vidjela da je rekao zeni da stavi pluca na tv ekran i da ce je on izljecit.
A zvala je i neka 88 godiste koja je udata i kojoj svekrva navlaci crnu magiju
Bolje nego ijedna spanska serija.
- Chopper_Horrace
#130 Re: Milan tarot na OBN
meni samo nije jasno,(posto ise cijena x km po pozivu) - jel ostaje ista cijena, koliko god dugo razgovarao, poziva ili ipak broji minute i sekunde...
ili uzima pare po pozivu, cak iako je zauzeta linija kad zoves, jer to moze uvaziti kao poziv ka tom broju...
ili uzima pare po pozivu, cak iako je zauzeta linija kad zoves, jer to moze uvaziti kao poziv ka tom broju...
- KatarinaKosaca
#131 Re: Milan tarot na OBN
ladyblue18 wrote:Speak for yourself![]()
i mi nismo nikakvi moralisti i zastitari ljudskih prava i sloboda, a tebi ako je ovo humor e onda ne znam...![]()
I ja licno hrabrosti imam svakome sve reci sto ga stoji a ne samo na netu![]()
Sinoc sam legla u 1 a prije toga sam vidjela da je rekao zeni da stavi pluca na tv ekran i da ce je on izljecit.
A zvala je i neka 88 godiste koja je udata i kojoj svekrva navlaci crnu magiju![]()
Nemam šta za sebe, ja nisam licemjer. Vidiš ti u nesvjest padaš kako to ne valja , kako nije moralno, a do 1 gledaš Ja sinoć nisam dočekala. A sve ti se kao gadi... Ponavljam ubi me prejaka doza licemjerja. A što ne shvataš fore.... Ko ti je kriv
-
fixer
#132 Re: Milan tarot na OBN
cuj ovo "lazni proroci"!!!!!!!!!!!Chopper_Horrace wrote:Lažni proroci legalno varaju građane BiH
RAK-ova pravila
Usmena upozorenja
V. Tatić
Kaznene odredbe
- ladyblue18
#133 Re: Milan tarot na OBN
ako te bas interesuje do 1 sam ucilaKatarinaKosaca wrote:ladyblue18 wrote:Speak for yourself![]()
i mi nismo nikakvi moralisti i zastitari ljudskih prava i sloboda, a tebi ako je ovo humor e onda ne znam...![]()
I ja licno hrabrosti imam svakome sve reci sto ga stoji a ne samo na netu![]()
A zvala je i neka 88 godiste koja je udata i kojoj svekrva navlaci crnu magiju![]()
Nemam šta za sebe, ja nisam licemjer. Vidiš ti u nesvjest padaš kako to ne valja , kako nije moralno, a do 1 gledaš Ja sinoć nisam dočekala. A sve ti se kao gadi... Ponavljam ubi me prejaka doza licemjerja. A što ne shvataš fore.... Ko ti je kriv
obn ne pogledam u godini ni sat vremena sve ukupno, a ovog idiota pogledam 10 minuta u sedmici cisto da vidim s kojim debilima zivim
Vazno je nek ti shvatas fore
Da je ovo normalna drzava ovaj debil ne bi primirisao granici a kamoli radio na tv-u, ali sve dok je vas koji shvatate fore on ce valjda raditi
- Ridjobrki
#134 Re: Milan tarot na OBN
pici wrote:ma jok kaki prevaraćoek gleda u karte ko moj rahmetli komšija salko u kacu kupusa
.....neg toga je bilo vazda i uvjek ce biti,gatanja,vracanja,grah,karte,kašike,vilice,gledanje u fildjan-šolju itd itd.....ko ima pare i vjeruje u gatke,izvolton-bujrum,tvoje pare tvoja stvar.......i ja bi volio znat gatat ,hebote sjediš u kuci ,ljudi ti dolaze a ti im uzimaš pare i bacaš šuplju
To je nešto da ne povjeruješ! Ja sam imao curu iz Gradačca i znam iz njenih priča koliko su ta "pravljenja" tamo popularna. Ludilo! Dosta sam dolazio u dodir sa ljudima iz sjevernih dijelova BiH (Prnjavor-Derventa-Gradačac-Gračanica) i to je u tim krajevima nacionalni sport! Jednom sam čak u busu za Tuzlu našao vizit kartu nekog takvog "ljekara" od Doboja zataknutu za onu lastiku na sjedištima. Da vidiš marketinga: lola je na svakom sjedištu ostavio zataknutu vizitku pa ako nekom zatreba nek ima pri ruci (još na njoj piše ""ljekar).
Sjećam se priče kako je vaktile kod nas u Krajini lik otišao kod hodže po zapis za kravu koja je bila nešto bolesna. Hodža mu dao nešto zašiveno u komadu kože i rekao da okači kravi oko vrata i da čeka. Čoj'k čekao i krava krepala. Ne dade mu šejtan mira pa otvori ono što je hodža spakovao kad ono... Papirić na kojem piše doslovno "Tuđa kravo, budi zdravo. Ako krepaš imaš pravo." (mislim da je ovo Ćopić negdje iskoristio...)
Milan radi isto što i ove varalice ali toliko transparentno da je ama baš svakome jasno da je riječ o očitoj zajebanciji! Zato kažem da je super pošto se pojavio jer nama koji ne dolazimo u životu u situacije da imamo posla sa tim "vradžbinama" omogućava da saznamo više o tom zanimljivom svijetu koji nas okružuje i da nam objasni koliko je lako otvoreno manipulirati tom masom.
Tu je u pravu fixer kad kaže ono za Brankovića i slične. Ako možeš jednoj srbijanskoj bezobraznoj hulji vjerovati da ćeš zatrudniti preko TV-a, možeš vala decenijama pušiti priču o vitalnom nacionalnom interesu i nikad ne skontati koje hulje se kriju iza te priče.
- bato99
#135 Re: Milan tarot na OBN
@ridjobrkiRidjobrki wrote:pici wrote:ma jok kaki prevaraćoek gleda u karte ko moj rahmetli komšija salko u kacu kupusa
.....neg toga je bilo vazda i uvjek ce biti,gatanja,vracanja,grah,karte,kašike,vilice,gledanje u fildjan-šolju itd itd.....ko ima pare i vjeruje u gatke,izvolton-bujrum,tvoje pare tvoja stvar.......i ja bi volio znat gatat ,hebote sjediš u kuci ,ljudi ti dolaze a ti im uzimaš pare i bacaš šuplju
![]()
![]()
![]()
To je nešto da ne povjeruješ! Ja sam imao curu iz Gradačca i znam iz njenih priča koliko su ta "pravljenja" tamo popularna. Ludilo! Dosta sam dolazio u dodir sa ljudima iz sjevernih dijelova BiH (Prnjavor-Derventa-Gradačac-Gračanica) i to je u tim krajevima nacionalni sport! Jednom sam čak u busu za Tuzlu našao vizit kartu nekog takvog "ljekara" od Doboja zataknutu za onu lastiku na sjedištima. Da vidiš marketinga: lola je na svakom sjedištu ostavio zataknutu vizitku pa ako nekom zatreba nek ima pri ruci (još na njoj piše ""ljekar).
Sjećam se priče kako je vaktile kod nas u Krajini lik otišao kod hodže po zapis za kravu koja je bila nešto bolesna. Hodža mu dao nešto zašiveno u komadu kože i rekao da okači kravi oko vrata i da čeka. Čoj'k čekao i krava krepala. Ne dade mu šejtan mira pa otvori ono što je hodža spakovao kad ono... Papirić na kojem piše doslovno "Tuđa kravo, budi zdravo. Ako krepaš imaš pravo." (mislim da je ovo Ćopić negdje iskoristio...)![]()
![]()
![]()
Milan radi isto što i ove varalice ali toliko transparentno da je ama baš svakome jasno da je riječ o očitoj zajebanciji! Zato kažem da je super pošto se pojavio jer nama koji ne dolazimo u životu u situacije da imamo posla sa tim "vradžbinama" omogućava da saznamo više o tom zanimljivom svijetu koji nas okružuje i da nam objasni koliko je lako otvoreno manipulirati tom masom.
Tu je u pravu fixer kad kaže ono za Brankovića i slične. Ako možeš jednoj srbijanskoj bezobraznoj hulji vjerovati da ćeš zatrudniti preko TV-a, možeš vala decenijama pušiti priču o vitalnom nacionalnom interesu i nikad ne skontati koje hulje se kriju iza te priče.
a za ovo boldirano
- KatarinaKosaca
#136 Re: Milan tarot na OBN
Ne zanima me uopće šta i kada radiš, smo se čudim. Vidiš ima programa od kojih se ja oduzimam, pa onda ih ne gledam. Doduše, davno sam bila student, ali kada sam učila nisam gledala tv.ladyblue18 wrote:ako te bas interesuje do 1 sam ucila![]()
Predpostavljam da ti još jako mlada, pa ti za to neću uzeti za nedostatak inteligencije da ne primjetiš davno kakvih sve ljudi ima. Da čekaš MIlana da dođe i na to ti ukaže.ladyblue18 wrote:obn ne pogledam u godini ni sat vremena sve ukupno, a ovog idiota pogledam 10 minuta u sedmici cisto da vidim s kojim debilima zivim![]()
Što se mene tiče, slabo mu dajem pare, ali volim taj humor i večaras se nadam izdržati. (Ti ćeš sigurno učitiladyblue18 wrote:Vazno je nek ti shvatas fore![]()
Da je ovo normalna drzava ovaj debil ne bi primirisao granici a kamoli radio na tv-u, ali sve dok je vas koji shvatate fore on ce valjda raditi![]()
Nisi ni ti pojam inteligencije, pa živiš.
- ladyblue18
#137 Re: Milan tarot na OBN
Znas, svako ima svoj metod ucenja, a to hocul ja gledat TV dok ucim (sto si izvukla iz konteksta) slusati muziku, jesti, pricati na telefon ili nesto drugo je samo moj problem
Ti se o mojoj inteligenciji nemoj brinuti. Odlika slabih ljudi je da pricaju o tudjoj inteligenciji, ja tvoju nigdje u usta nisam uzela, nit cu, Boze sacuvaj, nisam jos dosla do tog stadija da na osnovu necijeg komentara odlucujem o njegovoj inteligenciji.
A ni o tome koliko ja imam godina, sasvim dovoljno da vec godinama znam u kakvom drustvu zivim i drzavi, a nisam cekala kao sto ti kazes Milana da mi otvori oci, samo njegovom pojavom sam shvatila da je situacija gora nego sto sam mislila, a to su dvije potpuno razlicite stvari
Za zadnju recenicu cu ti ponoviti sto sam ti gore rekla, stidi se ako na osnovu necijeg posta koji je sasvim na mjestu prosudjes ko je (ne)inteligentan a ipak zivi.
A starija si od mene pa se ocekuje da ne izvaljujes suvisle gluposti, a to radis
Ti se o mojoj inteligenciji nemoj brinuti. Odlika slabih ljudi je da pricaju o tudjoj inteligenciji, ja tvoju nigdje u usta nisam uzela, nit cu, Boze sacuvaj, nisam jos dosla do tog stadija da na osnovu necijeg komentara odlucujem o njegovoj inteligenciji.
A ni o tome koliko ja imam godina, sasvim dovoljno da vec godinama znam u kakvom drustvu zivim i drzavi, a nisam cekala kao sto ti kazes Milana da mi otvori oci, samo njegovom pojavom sam shvatila da je situacija gora nego sto sam mislila, a to su dvije potpuno razlicite stvari
Za zadnju recenicu cu ti ponoviti sto sam ti gore rekla, stidi se ako na osnovu necijeg posta koji je sasvim na mjestu prosudjes ko je (ne)inteligentan a ipak zivi.
A starija si od mene pa se ocekuje da ne izvaljujes suvisle gluposti, a to radis
- bato99
#138 Re: Milan tarot na OBN
još ćete se za kosu počet vuć
smirite se tema je milanove gluposti i mušterije
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#139 Re: Milan tarot na OBN
Ženebato99 wrote:još ćete se za kosu počet vućsmirite se tema je milanove gluposti i mušterije
- ladyblue18
#140 Re: Milan tarot na OBN
vala ja mrzim ici u offtopic ali kada se insistira...Pera Trta wrote:Ženebato99 wrote:još ćete se za kosu počet vućsmirite se tema je milanove gluposti i mušterije
![]()
![]()
Nego ugledno vam gledanje veceras
- Ridjobrki
#141 Re: Milan tarot na OBN
Ništa ljepše od malo chick-fighta...

-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#142 Re: Milan tarot na OBN
Wohoooo!! It turns me on!!Ridjobrki wrote:Ništa ljepše od malo chick-fighta...
![]()
![]()
-
fixer
#143 Re: Milan tarot na OBN
haj ko ce zvati da pita druga milana o cemu ovisi napredak bosne, pa i sam ulazak u eu?
veselim se odgovoru! 
- bato99
#144 Re: Milan tarot na OBN
evo ja ću probati ,samo ću ga pitati neke parove za kladionicufixer wrote:haj ko ce zvati da pita druga milana o cemu ovisi napredak bosne, pa i sam ulazak u eu?veselim se odgovoru!
samo slabo raje ga zajebaje,,,joj šta su mu radili po srbiji
-
fixer
#145 Re: Milan tarot na OBN
jebo te kladionica, pitaj za bosnu! od kladionice samo ti koristi imasbato99 wrote:evo ja ću probati ,samo ću ga pitati neke parove za kladionicufixer wrote:haj ko ce zvati da pita druga milana o cemu ovisi napredak bosne, pa i sam ulazak u eu?veselim se odgovoru!
![]()
samo slabo raje ga zajebaje,,,joj šta su mu radili po srbiji![]()
![]()
- Ridjobrki
#146 Re: Milan tarot na OBN
Hahahaha, jedva čekam da vas čujem!!! Fakat pitaj bolan za Bosnu i za eurointegracije šta treba raditi ako budeš zvao. Ja ne mogu od šege, a bih rado!
- bato99
#147 Re: Milan tarot na OBN
ako ga dobijem pitaću kada ćemo ući u EU....MOGU MISLITI ODGOVORA 
- bato99
#148 Re: Milan tarot na OBN
kad mi kaže stavi crvenu čarapu i 17 puta u eter govori EU,EU,EU....
- Ridjobrki
#149 Re: Milan tarot na OBN
Ali de da znamo, odmah reci "Bato je na telefonu"!

- bato99
#150 Re: Milan tarot na OBN
ma nema problema već haj da svi zovemo , valjda će neko uspjet uć u eter sa njim...joj da mi ga je dobit da ga malo handrimRidjobrki wrote:Ali de da znamo, odmah reci "Bato je na telefonu"!
![]()
![]()