Eurosong 2009
Moderator: _BataZiv_0809
- ProbuseniDolar
#126 Re: Eurosong 2009
Nije losa pjesma ... necemo se obrukati, to je najvaznije 
- lord-executioner
#127 Re: Eurosong 2009
Mene su vec negdje optuzili da uvijek osudjujem na prvu, ali sam poslusao pjesmu dva puta, i nije me nesto dirnula. Problem je sto ne vidim/ne cujem razlog zbog kojeg bi ova pjesma trebala biti pobjednicka. "Kupaj me bistrom vodom", isto reklama za bejbi sampon. Ne vidim taj ziri i te drzave koje bi dale glasove. Evo slusam neke pjesme koje ce biti na Eurosongu, turska pjesma zivi rip-off od "You're my lover", Elene Paparizou, evo Britanija pokazuje jako dobre stvari, ovako laganica treba zvucati, bez zavijanja i tuljenja, prvo polagano, pa jako i prodorno, bravo, bravo, evo podijelite moje odusevljenje
Malta opet salje jak pjevacki glas, to joj nije pomoglo kad su isli sa "On again, off again", Holandija, BSB horski fazon, nista sto probija, Norveska je cucnula cim je ovaj otvorio usta, Danska nema nikakav adut osim sto djelimice lici na proslogodisnju pobjednicku, isti je fazon, Armenija pomijesala etno-ritmove sa nekom elektronikom i jazzy kaskanjem, previse mi nema smisla da bi uspjelo. Do sad sam cuo najmanje tri pjesme koje se furaju na Kalomiru, sve curice izgleda idu MTV linijom manjeg otpora, i naravno nece biti nista od toga. Nije mi jasno, nakon Finaca svi slali bendove koji su urlali besmislice, nakon Marije Serifovic svi su slali neke tuzbalice, i sad ce nakon onog lika gotovo svi slati soliste sa baladama uz obavezno pominjanje vjerovanja, ufanja, preklinjanja, prosvijetljenja i drugih teistickih pojmova. Kako im nije jasno da nece dva puta proci ista furka? Sakis Rouvas opet napada iz Grcke...ne mogu vise. Svako ima misljenje, nisam cuo sve pjesme, ali ovo sto sam cuo me uvjerava da ce i ovaj Eurosong biti neinventivan, naporan i tek mjestimice prosaran pjesamama koje su zanimljive i slusljive, ali tek na trece slusanje.
- StLouis
#128 Re: Eurosong 2009
zamnom junaciiii
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#129 Re: Eurosong 2009
Ma uvijek isto, curice tj. djevojke, plave, "dobre" sa pop i rnb pjesmuljcima.
MTV fazoni.
rijetko sta originalno.
Ja sam zadovoljna nasim, svidjela mi se na prvo slusanje, bar nismo isti kao ostali.
Bit ce sta bude.
Mozda i mi jednog dana pobjedimo
A na kraju krajeva nije vazno ni pobjediti vise toliko koliko je vazno prodati se dobro
MTV fazoni.
rijetko sta originalno.
Ja sam zadovoljna nasim, svidjela mi se na prvo slusanje, bar nismo isti kao ostali.
Bit ce sta bude.
Mozda i mi jednog dana pobjedimo
A na kraju krajeva nije vazno ni pobjediti vise toliko koliko je vazno prodati se dobro
- rosal
#130 Re: Eurosong 2009
Da, dobit ćemo glasove od Rusije... Kao i od polovine Evropskih zemalja koje su nekad bile dio SSSR-a!starii wrote:s obzirom da je socijalistickom fazonu ko da vidim glasanje:dinosaur wrote:Odmah mi je pjesma vukla na onaj Bolerov šmek,al kad sam čuo Lesendrića...bez teksta sam skroz....A i spot je u tom socijalističkom fazonu ...sve u svemu ...bezze
RUSSIA ten points for BIH
VENEZUELA ten points for BIH
CUBA ten points for BIH
-
F.G.R.
#131 Re: Eurosong 2009
ako odu u onim kostimima na eurosong...rosal wrote:Da, dobit ćemo glasove od Rusije... Kao i od polovine Evropskih zemalja koje su nekad bile dio SSSR-a!starii wrote:s obzirom da je socijalistickom fazonu ko da vidim glasanje:dinosaur wrote:Odmah mi je pjesma vukla na onaj Bolerov šmek,al kad sam čuo Lesendrića...bez teksta sam skroz....A i spot je u tom socijalističkom fazonu ...sve u svemu ...bezze
CUBA ten points for BIH
- lord-executioner
#132 Re: Eurosong 2009
rosal wrote:Da, dobit ćemo glasove od Rusije... Kao i od polovine Evropskih zemalja koje su nekad bile dio SSSR-a!starii wrote:s obzirom da je socijalistickom fazonu ko da vidim glasanje:dinosaur wrote:Odmah mi je pjesma vukla na onaj Bolerov šmek,al kad sam čuo Lesendrića...bez teksta sam skroz....A i spot je u tom socijalističkom fazonu ...sve u svemu ...bezze
CUBA ten points for BIH
Ja bih samo napomenuo da evociranje uspomena na SSSR nije adut za glasove u tim zemljama, osim mozda u Rusiji, jer su one htjele ostati u Sovjetskom savezu taman toliko koliko su Hrvatska i Slovenija htjele ostati u Jugoslaviji. Jugoslavenski socijalizam i sovjetski komunizam su prilicno razlicite stvari, tako da nam je ovogodisnja novina, ziri, najveca nada
- ladyblue18
#133 Re: Eurosong 2009
Ako cemo tako onda mislim i da cemo dobiti 12 od Francuza zbog ove furke sa odjecom ala Napoleon
a taj ziri opet ne znam koliko ce biti kredibilitetan, jer opet ce tu biti komsija komsiji, zivi bili pa vidjeli
a taj ziri opet ne znam koliko ce biti kredibilitetan, jer opet ce tu biti komsija komsiji, zivi bili pa vidjeli
-
zuna
#134 Re: Eurosong 2009
Postao/la ProbuseniDolar dana 02/03/2009 01:04
ProbuseniDolar
bas mi me nasmijo
ovo bi recitacija do smeca a smece preko drine
zivijo buljakov il bi buca
il skroz nesto kao kao kakao
ProbuseniDolar
bas mi me nasmijo
ovo bi recitacija do smeca a smece preko drine
zivijo buljakov il bi buca
- Jara
#135 Re: Eurosong 2009
Pa sadladyblue18 wrote:Ako cemo tako onda mislim i da cemo dobiti 12 od Francuza zbog ove furke sa odjecom ala Napoleon![]()
![]()
- SsTtEeLlAa
#136 Re: Eurosong 2009
Inace volim slusat Reginu ... ali ova pjesma za Eurosong im je beze skroz , ne svidja mi se ni malo.... mogli su oni to i bolje 
- tatjanamster
#137 Re: Eurosong 2009
ja jutros očekivala 100 stranica
kad ono still at 6th.
LOL
kad ono still at 6th.
LOL
-
daleko
#138 Re: Eurosong 2009
A Brega, slucajno naisao, da on da svoj sud o svemu 
Boze covjeka, desperativan ili sta li mu je, svake godine se "pojavi" slucajno
Boze covjeka, desperativan ili sta li mu je, svake godine se "pojavi" slucajno
- tovarish
#139 Re: Eurosong 2009
Pjesma i nije lošđa za ovu vrstu muzike, ali za Eurosonga nije. Teško da će zabilježiti neki značajniji uspjeh.
Eh sad, ja sam očekivao da će neko primjetiti isto što i ja, ali možda je i do mene. Meni ovo sve nekako liči na Coldplay. Prvo kaputi, onda one crvene zastave, te furanje na neku revoluciju. Jedino što se pjesma ne podudaraju.
Nego, ima li iko link za download pjesme.
Eh sad, ja sam očekivao da će neko primjetiti isto što i ja, ali možda je i do mene. Meni ovo sve nekako liči na Coldplay. Prvo kaputi, onda one crvene zastave, te furanje na neku revoluciju. Jedino što se pjesma ne podudaraju.
- Topla voda
#140 Re: Eurosong 2009
ne svidja mi se klavijatura,bolja bi bila harmonika i usna harmonika pride
-
zzz_tuff
#141 Re: Eurosong 2009
podosadna pjesmica...
laka je bio beton za ovo
laka je bio beton za ovo
- tatjanamster
#142 Re: Eurosong 2009
jah valazzz_tuff wrote:podosadna pjesmica...
laka je bio beton za ovo
- ladyblue18
#143 Re: Eurosong 2009
primjetila ja bogam'tovarish wrote:Pjesma i nije lošđa za ovu vrstu muzike, ali za Eurosonga nije. Teško da će zabilježiti neki značajniji uspjeh.
vuce na viva la vida bas
-
Michiegen
#144 Regina i Bistra Voda
Pjesma od bosanske rock grupe Regina, Bistra Voda je jedna lijepa balada koja podsjeca na pjesmu Kad Prodje Oktobar a djeluje pomalo vojnicki i i ponosno. Bosanska rock muzka je zadrala svoj sistem muzike Bijelog Dugmeta i to je ono na cemu izranjaju buduce lijepe kompozicije.
-
Michiegen
#145 Re: Eurosong 2009
Hvala administratoru koji je prenio moj komentar na ovu stranicu.Kad sam postavio novu temu o Regini, onda sam vidio da vec postoji tema o Eurosongu i Regini.
- cikcanga
#146 Re: Eurosong 2009
hepek071 wrote:Ja sam za Nazifa Gljivu kao doživotnog predstavnika. Bar ćemo imati svake godine veselu manifestaciju.
Riješićemo problem konstitutivnosti tako što ćemo ga krstiti i u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi, te učlaniti kod "posljednjeg bh. građanina" u GDS.
"Nosi tu kameru!Nemoj da te štosom puknem.
-
bihmak
#148 Re: Eurosong 2009
ako odu u onim kostimima na eurosong...[/quote]F.G.R. wrote:Da, dobit ćemo glasove od Rusije... Kao i od polovine Evropskih zemalja koje su nekad bile dio SSSR-a!rosal wrote:[quote="stariis obzirom da je socijalistickom fazonu ko da vidim glasanje:
CUBA ten points for BIH
mislim se ja sto ce im one crvene zastave...sva ta socijalisticka atmosfera...
a sjeti se da se ESC odrzava u Moskvi - SVE JASNO!!
-
bl4ever
#149 Re: Eurosong 2009
NIJE LOSA???ProbuseniDolar wrote:Nije losa pjesma ... necemo se obrukati, to je najvaznije
pa dajte ljudi, malo objektivnosti molim...
pjesma je da povratis, niti ima energije ni kvaliteta kao proslogodisnja Lakina
- tatjanamster
#150 Re: Eurosong 2009
bl4ever wrote:NIJE LOSA???ProbuseniDolar wrote:Nije losa pjesma ... necemo se obrukati, to je najvaznije
pa dajte ljudi, malo objektivnosti molim...
pjesma je da povratis, niti ima energije ni kvaliteta kao proslogodisnja Lakina