Premier liga BiH 2008/2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Josip
#126 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Zrinjski grabi prema prvom mjestu ...... nezaustavljivo.
Čestitike i igračima i navijačima Sarajeva na fer odnosu.
Čestitike i igračima i navijačima Sarajeva na fer odnosu.
-
vjecnobordo
#127 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Čestitke Zrinjskom na pobjedi. Igrali su koliko im je bilo potrebno. Sarajevo kritično. ALAIM NIJE KRIV NI ZA JEDAN GOL. I kakva mladost ljudi moji? Pa prosjek godina FKS je 25 godina i više. I kako da očekujemo bodove, sa formacijom 7-3-0? Uz onakvu fizičku pripremljenost? Jović veliki trener u svakom slučaju
Ultrasima nije trebalo onakvo navijanje ni najmanje. Horde opravdale očekivanja.
Ultrasima nije trebalo onakvo navijanje ni najmanje. Horde opravdale očekivanja.
-
colt
#128 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Posusje: Sloboda 0:1 
- W0rtHEX
#129 Re: Premier liga BiH 2008/2009
colt wrote:Posusje: Sloboda 0:1
-
Fordas
#130 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Cuj Sloboda nekog pobjedila na strani?! 
- KPNCTNJAH
#131 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Nisam siguran, ali mislim da nije prvi put ove sezone ...Fordas wrote:Cuj Sloboda nekog pobjedila na strani?!
-
elSaik
#132 Re: Premier liga BiH 2008/2009
- bato99
#133 Re: Premier liga BiH 2008/2009
zaslužena pobjeda Zrinjskog ,bili su bolji . Sarajevu čestitke na dobroj igri u drugom poluvremenu gdje su promašili čista 2 gola.Utakmicu ometala jaka bura.Čestitke pitarima na navijanju cjelu utakmicu po mojoj procjeni oko 300-350 ih bilo sinoć.Što se tiče suđenja mislim da je sudija prestrogo dao oba crvena kartona.
- bato99
- bato99
#135 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Timovi koji su dopustili prenošenje utakmica sa njihovog stadiona su:
- Sarajevo
- Slavija
- Željo
- Čelik
- Zrinjski
- Široki Brijeg
- Sloboda
- Borac
- Sarajevo
- Slavija
- Željo
- Čelik
- Zrinjski
- Široki Brijeg
- Sloboda
- Borac
-
Galamdzija
#136 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Da, u prvom kolu dobiše Zelju i ova jučer protiv Posusja uz 3 nerijesena rezultata, ukupno 9 bodova u gostima. Več se sada naziru timovi koji će podijeliti pozicije koje vode u evropske kupove, redom Zrinjski Slavija Sloboda i možda Sarajevo preko prvenstva i male šanse za Široki da učini nešto preko Kupa gdje ih u polufinalu očekuju dva susreta protiv Slobode a u drugom susretu igraju Slavija i Zrinjski. 5 Klubova a 4 mjesta za pretkola u evropskim kupovima.elSaik wrote:Što jest jest.
-
nikad_izvini
#137 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Da nismo možda dobili još jedno mjesto u LŠGalamdzija wrote:Da, u prvom kolu dobiše Zelju i ova jučer protiv Posusja uz 3 nerijesena rezultata, ukupno 9 bodova u gostima. Več se sada naziru timovi koji će podijeliti pozicije koje vode u evropske kupove, redom Zrinjski Slavija Sloboda i možda Sarajevo preko prvenstva i male šanse za Široki da učini nešto preko Kupa gdje ih u polufinalu očekuju dva susreta protiv Slobode a u drugom susretu igraju Slavija i Zrinjski. 5 Klubova a 4 mjesta za pretkola u evropskim kupovima.elSaik wrote:Što jest jest.
- Charuga
- Globalni moderator
#138 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Svaka ti cast na realnosti! Ovakvo misljenje sam cuo jos od normalnih navijaca Sarajeva u mojoj mahali ... Sa ovima sto kazu da je X bio najrealniji i da je Sarajevo pokazalo u drugom poluvremenu da je jak ko i Zrinjski ne vrijedi pricati ...vjecnobordo wrote:Čestitke Zrinjskom na pobjedi. Igrali su koliko im je bilo potrebno. Sarajevo kritično. ALAIM NIJE KRIV NI ZA JEDAN GOL. I kakva mladost ljudi moji? Pa prosjek godina FKS je 25 godina i više. I kako da očekujemo bodove, sa formacijom 7-3-0? Uz onakvu fizičku pripremljenost? Jović veliki trener u svakom slučaju![]()
P.S. Ovo isto mislim i za navijace Zelje koji ne vide ili nece da vide kako (ne) igra Zeljo i gdje nam je mjesto sa ovom ekipom ..
-
elSaik
#139 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Ukinut je intertoto kup, tako da jedan predstavnik igra od prvog, a dva od drugog pretkola ćupa uefa.nikad_izvini wrote:Da nismo možda dobili još jedno mjesto u LŠGalamdzija wrote:
Da, u prvom kolu dobiše Zelju i ova jučer protiv Posusja uz 3 nerijesena rezultata, ukupno 9 bodova u gostima. Več se sada naziru timovi koji će podijeliti pozicije koje vode u evropske kupove, redom Zrinjski Slavija Sloboda i možda Sarajevo preko prvenstva i male šanse za Široki da učini nešto preko Kupa gdje ih u polufinalu očekuju dva susreta protiv Slobode a u drugom susretu igraju Slavija i Zrinjski. 5 Klubova a 4 mjesta za pretkola u evropskim kupovima.![]()
![]()
![]()
-
Fordas
#140 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Tipicna prica za nekog ko nije previse gledao svoj tim, a pogotovo ne na strani, kako ti tako i ti tvoji 'normalni' navijaci. Da, dzaba je tu ista pricati, vjeruj miPlavih_11 wrote:Svaka ti cast na realnosti! Ovakvo misljenje sam cuo jos od normalnih navijaca Sarajeva u mojoj mahali ... Sa ovima sto kazu da je X bio najrealniji i da je Sarajevo pokazalo u drugom poluvremenu da je jak ko i Zrinjski ne vrijedi pricati ...vjecnobordo wrote:Čestitke Zrinjskom na pobjedi. Igrali su koliko im je bilo potrebno. Sarajevo kritično. ALAIM NIJE KRIV NI ZA JEDAN GOL. I kakva mladost ljudi moji? Pa prosjek godina FKS je 25 godina i više. I kako da očekujemo bodove, sa formacijom 7-3-0? Uz onakvu fizičku pripremljenost? Jović veliki trener u svakom slučaju![]()
P.S. Ovo isto mislim i za navijace Zelje koji ne vide ili nece da vide kako (ne) igra Zeljo i gdje nam je mjesto sa ovom ekipom ..
-
North-85
#141 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Idemo dalje, Zrinjski nije vise bitan.. Svaka cas Hordama
- bato99
#142 Re: Premier liga BiH 2008/2009
parovi 18 kola
Zvijezda - Laktaši
Modriča - Željezničar
Velež - Posušje
Sloboda - Slavija
Travnik - Čelik
Široki Brijeg - Zrinjski ..BHT..
Sarajevo - Orašje
Borac - Leotar
Zvijezda - Laktaši
Modriča - Željezničar
Velež - Posušje
Sloboda - Slavija
Travnik - Čelik
Široki Brijeg - Zrinjski ..BHT..
Sarajevo - Orašje
Borac - Leotar
- Charuga
- Globalni moderator
#143 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Ha ha ha ha ha ... Ma nema dalje, najjaci si sa komentarima ...Fordas wrote:Tipicna prica za nekog ko nije previse gledao svoj tim, a pogotovo ne na strani, kako ti tako i ti tvoji 'normalni' navijaci. Da, dzaba je tu ista pricati, vjeruj miPlavih_11 wrote:Svaka ti cast na realnosti! Ovakvo misljenje sam cuo jos od normalnih navijaca Sarajeva u mojoj mahali ... Sa ovima sto kazu da je X bio najrealniji i da je Sarajevo pokazalo u drugom poluvremenu da je jak ko i Zrinjski ne vrijedi pricati ...vjecnobordo wrote:Čestitke Zrinjskom na pobjedi. Igrali su koliko im je bilo potrebno. Sarajevo kritično. ALAIM NIJE KRIV NI ZA JEDAN GOL. I kakva mladost ljudi moji? Pa prosjek godina FKS je 25 godina i više. I kako da očekujemo bodove, sa formacijom 7-3-0? Uz onakvu fizičku pripremljenost? Jović veliki trener u svakom slučaju![]()
Kad god hoces i gdje god hoces da sjednemo ko ljudi pa da sumiramo ko je gdje pratio svoj tim ...

Sad sam na poslu i imam samo ovu jednu sliku (manjeg formata) iz jednog norveskog grada u kojem je Zeljo igrao neke utakmice pretkola LP-a ... Jedan od ove dvojice na slici sam ja ... Ako ti treba jos slika samo reci da ti posaljem na mail, nije nikakav problem ..
A, kao sto rekoh, o domacim gostovanjima vazda mozemo pricati, samo reci kad i gdje ... Ja sam ZA ...
Nemoj ziv bio davati neke svoje zakljucke ako nisi 100% siguran u njih ... Kad god ..
A vidim da spominjes i ove, kako ti kazes "normalne" navijace Sarajeva iz moje mahale i da i oni nisu gledali Sarajevo na strani .. I tu opet zakljucujes po svome ... Legendo moja to su ljudi koji su BOLESNI (kao sto sam i sam) za svojim klubom i koji su obisli ovu nasu zemlju od-do a isli su i na utakmice Sarajeva van granica BiH ... Da ne pricam o periodu kad smo bili u zajednickoj ligi EX-YU ...
Nego ti kad budes imao volje naleti na Dolac Maltu pa cemo sjesti svi zajedno da pricamo o svemu ...
-
Fordas
#144 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Sad me jos vice cudi tvoja prica! Pa vi bolan na Kosevu igrate mrtvi bunker uz valjanje od prve minute i vi 'normalni navijaci' zadovoljni tim i jos slavite osvojeni bod!? Mogu misliti kako vam je na drugim gostujucim stadionima gdje ni centra ne predjete i gdje niste boda osvojili godinama, ne znam sjeca li se iko od vas kad ste gol u gostima dali....! A mi bi ko trebali biti nezadovoljni defanzivnom taktikom na gostovanju kod lidera koji nije izgubio utakmicu od pocetka prvenstva?! Jesi li gledao mozda BiH u Spaniji? Jesi li gledao Real na Camp Nou? Jesu li oni mozda igrali napadacki?
I sad vi ste normalni navijaci a ja nisam?
Nemoj me molim te, ne da mi se objasnjavati vise...
P.S. Mogu se kladiti da ti tvoji 'normalni navijaci' koliko god bolesni bili za svojim timom (kao da mi svi nismo bolesni???) nisu gostovanja vidjeli barem 2-3 zadnje sezone, kao ni ti, ali eto... mozda grijesim
P.S.S. i ne spominji mi maltu kao neki argument, tu sam odrastao majstore i bio jedan od prvih hordasa 'u mahali' ako znas ekipu sa malte znas i mene!
I sad vi ste normalni navijaci a ja nisam?
Nemoj me molim te, ne da mi se objasnjavati vise...
P.S. Mogu se kladiti da ti tvoji 'normalni navijaci' koliko god bolesni bili za svojim timom (kao da mi svi nismo bolesni???) nisu gostovanja vidjeli barem 2-3 zadnje sezone, kao ni ti, ali eto... mozda grijesim
P.S.S. i ne spominji mi maltu kao neki argument, tu sam odrastao majstore i bio jedan od prvih hordasa 'u mahali' ako znas ekipu sa malte znas i mene!
-
elSaik
#145 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Da, da, u utakmici u kojoj smo imali više prilika i šuteva na gol - mi igramo bunker. HOW YES NO. Lažeš, druže, lažeš. Jedini period igre koji vama pripada je posljednjih 10ak minuta, jer smo u tom periodu na svakoj utakmici karina teška, što se i vidi iz minuta kada najčešće od vas primamo golove. A i svakako dovoljno o tome kako igramo na Koševu govori i činjenica da nam se redovno po gol poništava. Regularan, podrazumijeva se.
Što se Zrinjski - Sarajevo tiče, gledah prvo poluvrijeme i ni jedni ni drugi nisu uradilia APSOLUTNO NIŠTA.
Što se Zrinjski - Sarajevo tiče, gledah prvo poluvrijeme i ni jedni ni drugi nisu uradilia APSOLUTNO NIŠTA.
- Charuga
- Globalni moderator
#146 Re: Premier liga BiH 2008/2009
@Fordas
"Pa vi bolan na Kosevu igrate mrtvi bunker uz valjanje od prve minute i vi 'normalni navijaci' zadovoljni tim i jos slavite osvojeni bod!?"
Jesam li ja negdje rekao da sam zadovoljan igrom Zelje?? Jesam li negdje naglasio da slavim bod sa Koseva?? Pricam ti o tome da sam svjestan situacije u kojoj se trenutno nalazi Zeljo i da sam potpuno realan kad komentarisem igru Zelje, sto kuci sto na strani! Nemoj mi ubacivati neke nebuloze koje nisam rekao i onda mi pricati o tome ziv bio!
"A mi bi ko trebali biti nezadovoljni defanzivnom taktikom na gostovanju kod lidera koji nije izgubio utakmicu od pocetka prvenstva?!"
I ovo nisam ja rekao nego ti ali meni uvaljujes kao da sam ja rekao. Ja sam samo rekao da se spominje X kao najrealniji rezultat a to veze sa vezom nema i mogao je vidjeti svako ko je gledao utakmicu. Tu ide ona realnost.
"Jesi li gledao mozda BiH u Spaniji? Jesi li gledao Real na Camp Nou? Jesu li oni mozda igrali napadacki?"
Jesam, gledao sam obje utakmice. I opet ovo nema veze sa onim sto sam ja pisao. Real je na Camp Nou igrao ko neki drugoligas i branio se citavu utakmicu i potpuno zasluzeno izgubio. Jeli neko tad rekao da su zasluzili bod i da je X bio realan?? Niko normalan to nece reci.
"P.S. Mogu se kladiti da ti tvoji 'normalni navijaci' koliko god bolesni bili za svojim timom (kao da mi svi nismo bolesni???) nisu gostovanja vidjeli barem 2-3 zadnje sezone, kao ni ti, ali eto... mozda grijesim
" - Hoces se kladiti? Samo reci ulog a ja cu dokaze.
"P.S.S. i ne spominji mi maltu kao neki argument, tu sam odrastao majstore i bio jedan od prvih hordasa 'u mahali' ako znas ekipu sa malte znas i mene!"
Ko je spomenuo maltu kao argument ikakav? Reako sam samo da mozes doci da sjednemo ko ljudi i da pricamo o ovoj temi, nista drugo! Jos bolje ako si odrastao ovde, onda znas dosta ljudi ...
"Pa vi bolan na Kosevu igrate mrtvi bunker uz valjanje od prve minute i vi 'normalni navijaci' zadovoljni tim i jos slavite osvojeni bod!?"
Jesam li ja negdje rekao da sam zadovoljan igrom Zelje?? Jesam li negdje naglasio da slavim bod sa Koseva?? Pricam ti o tome da sam svjestan situacije u kojoj se trenutno nalazi Zeljo i da sam potpuno realan kad komentarisem igru Zelje, sto kuci sto na strani! Nemoj mi ubacivati neke nebuloze koje nisam rekao i onda mi pricati o tome ziv bio!
"A mi bi ko trebali biti nezadovoljni defanzivnom taktikom na gostovanju kod lidera koji nije izgubio utakmicu od pocetka prvenstva?!"
I ovo nisam ja rekao nego ti ali meni uvaljujes kao da sam ja rekao. Ja sam samo rekao da se spominje X kao najrealniji rezultat a to veze sa vezom nema i mogao je vidjeti svako ko je gledao utakmicu. Tu ide ona realnost.
"Jesi li gledao mozda BiH u Spaniji? Jesi li gledao Real na Camp Nou? Jesu li oni mozda igrali napadacki?"
Jesam, gledao sam obje utakmice. I opet ovo nema veze sa onim sto sam ja pisao. Real je na Camp Nou igrao ko neki drugoligas i branio se citavu utakmicu i potpuno zasluzeno izgubio. Jeli neko tad rekao da su zasluzili bod i da je X bio realan?? Niko normalan to nece reci.
"P.S. Mogu se kladiti da ti tvoji 'normalni navijaci' koliko god bolesni bili za svojim timom (kao da mi svi nismo bolesni???) nisu gostovanja vidjeli barem 2-3 zadnje sezone, kao ni ti, ali eto... mozda grijesim
"P.S.S. i ne spominji mi maltu kao neki argument, tu sam odrastao majstore i bio jedan od prvih hordasa 'u mahali' ako znas ekipu sa malte znas i mene!"
Ko je spomenuo maltu kao argument ikakav? Reako sam samo da mozes doci da sjednemo ko ljudi i da pricamo o ovoj temi, nista drugo! Jos bolje ako si odrastao ovde, onda znas dosta ljudi ...
- Charuga
- Globalni moderator
#147 Re: Premier liga BiH 2008/2009
@Fordas
Da nebi dalje tusili ljude ovde daj da ili prekinemo ovo ili da se brate nadjemo ko ljudi, da se upoznamo i pricamo normalno o ovim stvarima .. Ovako mozemo jedan drugom odgovarati danima i nista postici necemo ..
Da nebi dalje tusili ljude ovde daj da ili prekinemo ovo ili da se brate nadjemo ko ljudi, da se upoznamo i pricamo normalno o ovim stvarima .. Ovako mozemo jedan drugom odgovarati danima i nista postici necemo ..
- bato99
#148 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Zvijezda - Laktaši 1 ( zvijezda uzima sva tri boda,laktaši rasprodali sve što valja)
Modriča - Željezničar x2 ( željo ovde uzima bodove, modriča očajna)
Velež - Posušje 1 ( za oba kluba biti ili ne biti,prednost domaćinima)
Sloboda - Slavija 1 ( prednost slobodi očekujem rezultat 1:0)
Travnik - Čelik 1 (travniku gori pod nogama,čelik očajan u gostima)
Široki Brijeg - Zrinjski 2
navijački (realno sva tri znaka u igri,teško se uzimaju bodovi sa pecare)
Sarajevo - Orašje 1 (komentar suvišan)
Borac - Leotar 1 ( kečina,leotar odron,bodove samo može tražiti kući)
Modriča - Željezničar x2 ( željo ovde uzima bodove, modriča očajna)
Velež - Posušje 1 ( za oba kluba biti ili ne biti,prednost domaćinima)
Sloboda - Slavija 1 ( prednost slobodi očekujem rezultat 1:0)
Travnik - Čelik 1 (travniku gori pod nogama,čelik očajan u gostima)
Široki Brijeg - Zrinjski 2
Sarajevo - Orašje 1 (komentar suvišan)
Borac - Leotar 1 ( kečina,leotar odron,bodove samo može tražiti kući)
- bato99
#149 Re: Premier liga BiH 2008/2009
rezultati prvog poluvremena
Zvijezda - Laktaši 0:0
Modriča - Željezničar 0:1
Velež - Posušje 0:1
Sloboda - Slavija 0:0
Travnik - Čelik 1:0 (čelik s igračem manje)
Široki Brijeg - Zrinjski 20h
Sarajevo - Orašje 1:0
Borac - Leotar 2:0
Modriča - Željezničar 0:1
Velež - Posušje 0:1
Sloboda - Slavija 0:0
Travnik - Čelik 1:0 (čelik s igračem manje)
Široki Brijeg - Zrinjski 20h
Sarajevo - Orašje 1:0
Borac - Leotar 2:0
- bato99
#150 Re: Premier liga BiH 2008/2009
REZULTATI 18 KOLA
Modriča - Željezničar 3:2
Velež - Posušje 2:1
Sloboda - Slavija 1:0
Travnik - Čelik 1:0
Široki Brijeg - Zrinjski 20h..BHT