Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#126 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by HAVANA »

JThomas wrote:kao što rekoh, ja se sinoć vraćam kući, i vidim letećeg psa kako ganja leteću mačku :D a nisam pio :D

a vi što nećete da mi povjerujete, i tražite nekakve dokaze, argumente, linkove, vi ste isfrustrirani likovi koji žive za računarom i koji bi morali malo svijeta vidjeti :D ha ja, kad to ima svuda po evropi, pun svijet toga, london, birmingham, rotterdam, milano, al šta vi znate o tome, k'o kad niste dalje od neuma dobacili :D

http://www.bhlist.com/slike/pas.jpg
:D
JThomas

#127 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

ma ovo je compact, nema varijante da nije, sreća pa nije providan
Advanced

#128 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

JThomas wrote:ma ovo je compact, nema varijante da nije, sreća pa nije providan
:lol: :lol: :lol: možda ću nakon par postova biti neko drugi, zavisi kako ti se navije! Isti si kao i tvoj prijatelj šuriken, u nedostatku dokaza pozivaš se na bezvezne stvari, dugogodišnje forumanje, izvrtanje pitanja, itd.
Nego ko je taj velikodostojnik sa kojim me povezuješ :shock: onako da se ogledam!
Advanced

#129 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

HAVANA wrote:
JThomas wrote:kao što rekoh, ja se sinoć vraćam kući, i vidim letećeg psa kako ganja leteću mačku :D a nisam pio :D
a vi što nećete da mi povjerujete, i tražite nekakve dokaze, argumente, linkove, vi ste isfrustrirani likovi koji žive za računarom i koji bi morali malo svijeta vidjeti :D ha ja, kad to ima svuda po evropi, pun svijet toga, london, birmingham, rotterdam, milano, al šta vi znate o tome, k'o kad niste dalje od neuma dobacili :D
http://www.bhlist.com/slike/pas.jpg
:D
nevezano za raniju diskusiju, ova ti je dobra :D
seshat

#130 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by seshat »

na zapadu (engleska, holandija ali u u mnogim drugim državama) postoje zgrade i naselja u kojima žive u velikom procentu samo određene grupe ljudi i to naseljene po nacionalnom ili vjerskom "ključu". znamo da u mnogim metropolama postoje kineske četvrti u kojima, valjad i po logici, u najvećem procentu žive kinezi. a u mnogim četvrtima žive npr. jevreji, arapi i sl. ali NIKADA nisam niko neće praviti zgadu i prilikom prodaje dati oglas da stanove prodaje npr. samo kinezima, jevrejima, katolicima, arapima. to je čista segregacija... FUJ!!!!
buzzer

#131 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by buzzer »

Advanced wrote:
JThomas wrote:
Advanced wrote:]
Vidim da dobro barataš informacijama! U Engleskoj ne samo da je pohvalno da muslimani grade sebi sambene objekte, već im uskoro omogućavaju da provode šerijat, naravno do onih granica gdje se ne dotiče sa važećim zakonom. Npr. ukoliko se bračni par vjenča u džamiji, automatski se prihvata kao validan brak, dok kod na sto još nije, a i neće zaživjeti. Takav slučaj je i u Kanadi. da ne govorim o islamskim bankama, i slično. Mislim da si previše vezan za kompjuter, ima života i napolju. Opet ti kažem ostavi ljude na miru, zbog takvih nas prozivaju islamofobima.
sve je to lijepo, ali sve je to nešto drugo, gdje su te famozne zgrade samo za muslimane?
takvu glupost bez dokaza neću prihvatiti, i smatraću da si slagao.
Isto kao da si me pitao, gdje je ta zgrada u Sime Milutinovića. Pa pun ih je svijet, po Milanu, Roterdamu, Hamburgu, Gracu, Beču, Londonu.
Ima i gorih primjera, napr. kršćanin ne smije ući u Meku, što je po meni šokantno. Ovo ti govorim da ne misliš da sam njihov advokat, ni nakraj pameti mi nije, već da ima pravih primjera diskriminacije i segregacije, dok ovo baš i nije neki.
bogumi u moje selo ja ovakvija objekata ne vidju.
Advanced

#132 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

buzzer wrote: bogumi u moje selo ja ovakvija objekata ne vidju.
Čak se pravi i groblje za jednu sektu unutar muslimana! Selu ti je bogumi 30x30 km, pa malo prohudaj, moždi nečiga i vidijehaš!
osa

#133 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by osa »

nije li prvao svakoh vlasnika pa i vlasnika ove zgrade da proda svoju imovinu kome hoće.
neprilagodjena

#134 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by neprilagodjena »

E stvarno preseravaju.
Advanced

#135 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

osa wrote:nije li prvao svakoh vlasnika pa i vlasnika ove zgrade da proda svoju imovinu kome hoće.
Ima ih na forumu u liku i djelu nekakvih kvazi demokrata (prepoznaju se sami, javiće se nakon ovog posta) koji bi i taj postulat izokrenuli, kao u stara dobra vremena! Ponavljam, daleko im ti stanovi od mojih bili, ali se ne smiju ugrožavati osnovna elemntarna ljudska prava!
JThomas

#136 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

eto sad znamo da su u londonu sve označene zgrade, zgrada za engleze, zgrada za crnce, zgrada za pakistance, zgrada za jevreje :D i u amsterdamu i beču isto tako :D pa valjda on zna bolje od vas što živite tamo :D eto reče vam, ima i muslimansko groblje čak (kao to bi sad trebalo neke veze imati sa ovom temom?)

neko prodaje muda pod bubrege, a neko apartheid i segregaciju pod ljudska prava i slobode...ko o čemu, kurva o poštenju, a poklonici etnički čistih cjelina o demokratiji...
Advanced

#137 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

JThomas wrote:eto sad znamo da su u londonu sve označene zgrade, zgrada za engleze, zgrada za crnce, zgrada za pakistance, zgrada za jevreje :D i u amsterdamu i beču isto tako :D pa valjda on zna bolje od vas što živite tamo :D eto reče vam, ima i muslimansko groblje čak (kao to bi sad trebalo neke veze imati sa ovom temom?) neko prodaje muda pod bubrege, a neko apartheid i segregaciju pod ljudska prava i slobode...ko o čemu, kurva o poštenju, a poklonici etnički čistih cjelina o demokratiji...
Ma to je ramiz 100% napisao :lol:
Advanced

#139 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

:lol: :lol: :lol: gdje me nađe, taman sam ti blizu Borovog sela!
HAVANA

#140 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by HAVANA »

Dobro došli su svi novopečeni biznismeni sa briljantnim idejama o stanogradnji.
Advanced

#141 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

HAVANA wrote:
Dobro došli su svi novopečeni biznismeni sa briljantnim idejama o stanogradnji.
Kažu da tamo imaju gotove biznis planove, za stanogradnju! Navodno je reis otišao tamo po biznis plan za svoju rezidenciju!
seshat

#142 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by seshat »

Advanced wrote:
osa wrote:nije li prvao svakoh vlasnika pa i vlasnika ove zgrade da proda svoju imovinu kome hoće.
Ima ih na forumu u liku i djelu nekakvih kvazi demokrata (prepoznaju se sami, javiće se nakon ovog posta) koji bi i taj postulat izokrenuli, kao u stara dobra vremena! Ponavljam, daleko im ti stanovi od mojih bili, ali se ne smiju ugrožavati osnovna elemntarna ljudska prava!
naravno da je postoji pravo vlasnika nad svojim imovinom i to vrijedi kada babo napravi kuću za sebe i svojih pet sinova. čovjek neće da neko drugi živi s njima i potpuno je u pravu. ali u ovom slučaju firma gradi stanove za prodaju, i u najmanju ruku mora imati barem društvenu odgovornost i znati kako se ponašati i predstavljati javnosti i kakvu poruku šalje tržištu i kompletnom društvu. o tome moraju voditi računa svi privredni subjekti (pa i privatni). (mada se nadam da postoje i zakonske sankcije, al' ne vjerujem. kod nas je sve moguće)
shuriken

#143 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

seshat wrote:
Advanced wrote:
naravno da je postoji pravo vlasnika nad svojim imovinom i to vrijedi kada babo napravi kuću za sebe i svojih pet sinova. čovjek neće da neko drugi živi s njima i potpuno je u pravu. ali u ovom slučaju firma gradi stanove za prodaju, i u najmanju ruku mora imati barem društvenu odgovornost i znati kako se ponašati i predstavljati javnosti i kakvu poruku šalje tržištu i kompletnom društvu. o tome moraju voditi računa svi privredni subjekti (pa i privatni). (mada se nadam da postoje i zakonske sankcije, al' ne vjerujem. kod nas je sve moguće)
drustvena odgovornost je zastarjela koncepcija
u evropi je to davno napusteno
nisi dovoljno napredan da bi to shvatio
ali srecom ima ko je Napredan i predstavlja vecinu i u drzavi i na forumu
shuriken

#144 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

Advanced wrote:
steta sto Pakrac i Borovo selo nisu ni blizu
ali ako ti kazes onda jesu
ti si napredan i kvantan
(konacno sam se opustio)
Advanced

#145 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

shuriken wrote: steta sto Pakrac i Borovo selo nisu ni blizu ali ako ti kazes onda jesu ti si napredan i kvantan (konacno sam se opustio)
Fakat ne razaznaješ kontekst u kojem je nešto kazano. Jbt pa ti si izgleda neka prava cjepidlaka! Hoćeš da ti dam telefon da se nađemo pa da raspravimo, ako imamo šta raspraviti :D
buzzer

#146 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by buzzer »

Advanced wrote:
buzzer wrote: bogumi u moje selo ja ovakvija objekata ne vidju.
Čak se pravi i groblje za jednu sektu unutar muslimana! Selu ti je bogumi 30x30 km, pa malo prohudaj, moždi nečiga i vidijehaš!
bogu fala, makar ovdje nemam precesto obavezu posjecivati groblja. bio dvaput na glavnom groblju simmering. slicno ko na barama - parcela za jedne, druge, trece, ostale... fino civilizirano. a tim izmisljanjima o gradnji objekata iskljucivo za muslimane u p'o beca samo se dalje ukopavas u nemoci da priznas da si se u prvom postu zajeb'o, pa sad cheras inat ozbiljnim ljudima.
naravno da je ovaj zenicki projekat anticivilizacijski bas kao i izgrdanja kuceraka srpskim izbjeglicama iz hrvatske na stadionu ofk puharska u prijedoru. naravno da je onima koji zamisljaju, provode i podrzavaju takve projekte bosansko multi - kulti drustvo trn u oku jer ne znaju ni za multi ni za kulti ni za koji klinac.

inace, hvala na prijedlogu, izidjem podjahkad. ono teatar, neki dobar koncert, izlozba... nista posebno. sta ima u dzamahiriji? :D
shuriken

#147 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

Advanced wrote:
ovo od havane znaci da on misli da su svi koji misle da je segregacija normalna za ludnicu

ovo tvoje, gdje me nadje taman sam blizu Borovog sela znaci da si u ratu cuo u vijestima i za jedno i za drugo mjesto pa si mislio da su blizu i da ce biti smijesno sto kazes da si taman blizu tamo

a kontekst je diskusija o tome sta ljudi misle o zgradama koje se grade za trziste ekskluzivno za pripadnike jedne vjere

imash pp ako ti treba nesto mimo foruma objasnit
shuriken

#148 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

JThomas wrote:ma ovo je compact, nema varijante da nije, sreća pa nije providan

ovo za compacta je i meni palo na pamet, cak sam pitao zoomketa da provjeri

ili ih negdje kloniraju, uvidjavne i liberalne, evropske muslimane po Davosu
Advanced

#149 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

Taj kompakt vam izgleda zadaje velike glavobolje, pa vam se stalno pricinjava. Havana nemam sta sa tobom preko pp objasnjavati, stvari se jos nisu oteli kontroli. Kada se otmu kontroli onda ni pp nece biti rjesenje. Tomas i suriken, sa vama vise ne raspravljam. Buzer, nemoj misliti da su tvoji podrumaski tekstovi duhoviti.
shuriken

#150 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

Advanced wrote:Taj kompakt vam izgleda zadaje velike glavobolje, pa vam se stalno pricinjava. Havana nemam sta sa tobom preko pp objasnjavati, stvari se jos nisu oteli kontroli. Kada se otmu kontroli onda ni pp nece biti rjesenje. Tomas i suriken, sa vama vise ne raspravljam. Buzer, nemoj misliti da su tvoji podrumaski tekstovi duhoviti.
dosta ste slicni po atmosferi na diskusiji koju stvarate
ali moram se ispricati Compactu jer on nije nikad u nedostatku argumenata pribjegavao ovako bijednom etiketiranju
Post Reply