jesi li probao kombinaciju cikorija i kafaPipiDugaDevetka wrote:Aaaa, vidim ja, čim srknem, tukne mi na raž, zob,...šta li je.
Poslije (h)ržem ko Damjanov Zelenko.
Koju kafu pijete?
Moderator: anex
- ljubav_aha
#126 Re: Koju kafu pijete?
-
#127 Re: Koju kafu pijete?
Kafu ne volim i ne pijem je često. Nekad u gradu naručim Nes vaniliju ili Nes čokoladu, ali one nemaju ukus prave kafe.
Obično ispite spremam noću jer mi je tad najmirnije, i čisto da ne zaspim napravim sebi Ness, ali i to smućkam na svoj način da što manje smanjim gorki uskus. Sipam onu kesicu u šolju, prelijem toplim mlijekom i stavim kakao-a(kako glasi genitiv riječi kakao?). Svi me pitaju kako to mogu piti, ali meni je veoma ukusno
Obično ispite spremam noću jer mi je tad najmirnije, i čisto da ne zaspim napravim sebi Ness, ali i to smućkam na svoj način da što manje smanjim gorki uskus. Sipam onu kesicu u šolju, prelijem toplim mlijekom i stavim kakao-a(kako glasi genitiv riječi kakao?). Svi me pitaju kako to mogu piti, ali meni je veoma ukusno
- duudamdej
#128 Re: Koju kafu pijete?
ja sam kao pjegica, ne volim baš kafu i rijetko je pijem. može nescafe vanilija, čokolada... to mi je fino.
-
#129 Re: Koju kafu pijete?
I ja istopiaf wrote:hahaha chuj to...
meni je kafa dio rituala i shto sam starija vishe u uzivam u mirisu,ukusu....
-
#130 Re: Koju kafu pijete?
Sigurno u nasoj zemlji veliki proizvodjaci kao sto su Grand,Don,Dzezva nestavljaju surogati a male przionice tipa Prima i odtale stavljaju 100%ljubav_aha wrote:sa google:Napitci: dozvoljena je sveže mlevena kafa. U kafu se u našoj zemlji često dodaje pečeno zrno neželjenih žitarica.
o tome voditi računa naročito kada se koristi mlevena kafa.
naravno,zavisi od zemlje proizvodjaca
-
#131 Re: Koju kafu pijete?
Nemoguce da se brasno stavljahalilova vila wrote:Znam covjeka sa glutenskom enteropatijom, u biti alergijom na brasno, sve kafe koje je probao dovode ga do velikih proliva, osim Francka, sto znaci... Nisam mogla vjerovati da su se dosjetili mljevenoj kafi dodavati brasno.
-
#132 Re: Koju kafu pijete?
ili sistem pravljenja iste kafe ,npr. neki dan sam bila kod prijatlejice,i kaze,znas primjenjujem malo drguaciji sistem pravljenja turske kafe,jer ima manje pjene,jer u prvoj varijatni je bilo suvise pjene,znaci ponekad je i sistem pravljenja kafe vezan sa kolicinom pjene[/quote]
Upravo tako,u pravu si za pjenu 100%
Upravo tako,u pravu si za pjenu 100%
- ljubav_aha
#133 Re: Koju kafu pijete?
Olimpijac wrote:I ja istopiaf wrote:hahaha chuj to...
meni je kafa dio rituala i shto sam starija vishe u uzivam u mirisu,ukusu....
takodjer
naorocito uzivam u mirisu kafe,koji me bas opusta,i dugo vremen sam milsila daje to djelimicno rezultat sugestije,medjutim,prije nekoliko mijeseci sam procitalanaucni clanak,koji je potvrdio moju tadasnju sugestiju
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#134 Re: Koju kafu pijete?
Cikorija je naziv roda Cichorium, kao i najrasprostranjenije vrste ovog roda — Cichorium intybus. Drugi nazivi ove vrste su vodopija, ženetrga, gologuza, gologuza divlja.ljubav_aha wrote: jesi li probao kombinaciju cikorija i kafa
Jesam probao sam kombinaciju cikorija+kafa+kakao, ali već sam izjavio da kafu vrlo rijetko trošim.
Mnogi od nas, u Sarajevskom polju tokom ljeta, počevši od juna, pa sve do kasne jeseni svakodnevno vide ovu biljku, a ne znaju da je to cikorija i da se od njenog korijena može praviti sirotinjska ili opsadna kafa (Ako ti se selo, grad ili država nadju pod opsadom).
- chuchumbamayumbe
#135 Re: Koju kafu pijete?
oj, evo teme kao i "koje mirisalce koristite" i "satovi".
Ebote, pa odakle vam vremena i love da se castite tako skupim kafama i da toliko uzivate u njima?! Trosite 100 maraka na fucken mega dzezve koje su "najbolje za tu i tu kafu"
Snobovi jedni!
Ebote, pa odakle vam vremena i love da se castite tako skupim kafama i da toliko uzivate u njima?! Trosite 100 maraka na fucken mega dzezve koje su "najbolje za tu i tu kafu"
Snobovi jedni!
- ljubav_aha
#136 Re: Koju kafu pijete?
ma nije to nista,bolja je svaka skupa kafa od kubanskih cigara i ostalih intereasnih dnevnih navikachuchumbamayumbe wrote:oj, evo teme kao i "koje mirisalce koristite" i "satovi".
Snobovi jedni!
- ljubav_aha
#137 Re: Koju kafu pijete?
kod mene u marketu mozes kupiti cikorij,koji se upravo nalazi na istoj polici sa kafomPipiDugaDevetka wrote:Cikorija je naziv roda Cichorium, kao i najrasprostranjenije vrste ovog roda — Cichorium intybus. Drugi nazivi ove vrste su vodopija, ženetrga, gologuza, gologuza divlja.ljubav_aha wrote: jesi li probao kombinaciju cikorija i kafa
Jesam probao sam kombinaciju cikorija+kafa+kakao, ali već sam izjavio da kafu vrlo rijetko trošim.
Mnogi od nas, u Sarajevskom polju tokom ljeta, počevši od juna, pa sve do kasne jeseni svakodnevno vide ovu biljku, a ne znaju da je to cikorija i da se od njenog korijena može praviti sirotinjska ili opsadna kafa (Ako ti se selo, grad ili država nadju pod opsadom).
-
#138 Re: Koju kafu pijete?
To ne znaju samo oni koji nisu bili u Sarajevu tokom rata. Oni koji su bili znaju i za kavu od leće za koju je cikorija bila prava poslasticaPipiDugaDevetka wrote:Cikorija je naziv roda Cichorium, kao i najrasprostranjenije vrste ovog roda — Cichorium intybus. Drugi nazivi ove vrste su vodopija, ženetrga, gologuza, gologuza divlja.ljubav_aha wrote: jesi li probao kombinaciju cikorija i kafa
- tech10
#140 Re: Koju kafu pijete?
Onu sto me negdje oko sedmice redovno protjera.
-
#142 Re: Koju kafu pijete?
Fazon je po meni da se zakuha jaca kafe i da se dva puta vrati na ringlu da baci kljuc i kod mene to uspjeva.
-
#144 Re: Koju kafu pijete?
Od neki dan - ovu -- i zadovoljana
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#145 Re: Koju kafu pijete?
Zlatnu dzezvu sa zenom, na poslu nescafe gold.
- skvo
#146 Re: Koju kafu pijete?
Samo domaću kupljenu u pržionici kod male pijace. Znači džezva, pa da se malo digne, pa u veliku šolju. Sa mlijekom i dvije kocke šećera, ali umočiti. I to samo ujutro.
U kafićima ne pijem kafe, ne volim, kiselo...
U kafićima ne pijem kafe, ne volim, kiselo...
-
#147 Re: Koju kafu pijete?
Ja samo zlatnu džezvu i na poslu je nosim bez šećera i mlijeka. Crna ko zemlja.konektovan wrote:Zlatnu dzezvu sa zenom, na poslu nescafe gold.
- konektovan
#148 Re: Koju kafu pijete?
Nisam neki strucnjak za kafu, ali eto, zlatna mi je ponajbolja. Nikad ne šecerim, ništa mlijeko, ponekad rahat lokum ili kocka cokolade.Zoya wrote:Ja samo zlatnu džezvu i na poslu je nosim bez šećera i mlijeka. Crna ko zemlja.konektovan wrote:Zlatnu dzezvu sa zenom, na poslu nescafe gold.
-
#149 Re: Koju kafu pijete?
A cigara?konektovan wrote:Nisam neki strucnjak za kafu, ali eto, zlatna mi je ponajbolja. Nikad ne šecerim, ništa mlijeko, ponekad rahat lokum ili kocka cokolade.Zoya wrote:Ja samo zlatnu džezvu i na poslu je nosim bez šećera i mlijeka. Crna ko zemlja.konektovan wrote:Zlatnu dzezvu sa zenom, na poslu nescafe gold.
Ja ništa slatko uz kafu ne volim.
- konektovan
#150 Re: Koju kafu pijete?
Nisam nikad zapalio cigaru, a svi mi kazu da kafa nemere brez cigara.