Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post Reply
yugi

#126 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by yugi »

karanana wrote:pa zar nije dovoljno njegovo blagosiljanje skorpiona, karadzica, mladica...sjedeljke sa karadzicem i mladicem....zar to nije dovoljno da se skonta ko je ovaj? ima li visoki predstavnik nadleznost za vjerske pozicije?
Pa upravo tako.Kao što sam već napisao u jednom od postova, javnosti je podastrto dosta dokaza koji govore o đavoljem vladiki i njegovom učešću u događajima koje si nabrojao, ali evidentno je da ne postoji famozna politička volja da se ovaj monstrum dovede pred lice pravde.Što se tiče uloge visokog predstavnika iskreno nije mi poznato da li u njegov mandat spada i "briga" o vjerskim zajednicama ali uzimajući u obzir njegovu indolentnost kada je u pitanju sankcionisanje ovdašnjih političara nad kojima nedvojbeno ima ingerencija, onda sve postaje jasno.
U Tuzli je svojevremeno od strane svih boračkih udruženja pokrenuta inicijativa da se ova spodoba proglasi za personu non grata u Tuzli ali odmah je od strane zvanične politike krenula lavina sugestija tipa "nije to baš u redu, previše je to osjetljivo pitanje i bla bla" :x
U ovom potresnom svjedočanstvu izrečene su ozbiljne optužbe na račun kačavende i valjda je elementarna stvar da nadležni organi provjere navode iz ovog svjedočenja i da shodno tome poduzmu odgovarajuće korake!
zalizani

#127 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by zalizani »

davidigolijat wrote: dakle, koncept zbijanja nacionalnih redova, uvijek prisutan....
Umjetno kreirani i sveprisutni nacin drzanja sva tri kraja zategnuta.Vremenski tok ce pokazati sta to pisci hoce da kazu.
zambaklija wrote:jarana nema ništa od tog svega,nismo mi ni približno blizu jevreja,a i neposjedujemo baš neki nagon da držimo do sebe i naše države
Fala Bogu pa im nismo ni priblizno,
Posjedovali bi nagon u slucaju da posjedujemo nesto od ovoga:
1)adekvatan Geo polozaj
3)cuvamo tradiciju
4)ostavljamo nesto iza sebe
5)ulazemo vise u obrazovanje itd.
kupusar167

#128 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by kupusar167 »

Pozz...

nema efekta. Taj zlobni tip u kojem je sam sejtan(djavo) je srusio 10-12 porodicnih kuca u BN, okupirao imanje "Sumarije"
istjerao sve koji su bili u zgradi koja ja je bila drustveno vlasnistvo.([bez obzira na nacionalnu pripadnost)
Samo je to dovoljno da tuzilastvo krene u akciju.
Ali, njega stite njegovi jarani. Dakle njemu ne moze niko nista.
Pa pogledajte slucaj nane F. Orlovic.
Sve su to njegova posla.
Zakuhavnje situacije ...
Ali, taj tip je cak u medjureligijskom vijecu. To ima samo u BiH. Da takve osobe budu cak i javnom zivotu a imaju tamnu proslost.
Zelio bih da vidim BN onakvu kakva je bila prije zlokobnih dana krajem marta 1992.
Cak i kad ovaj tip umre imacemo mozda jos goreg nasljednika.
Izgleda da ovoj bolesti nema lijeka.

Smrt fasizmu !!!
Fair Life

#129 Re: Šokantno

Post by Fair Life »

Air Ramiz wrote:
Fair Life wrote:
Air Ramiz wrote:U ciju korist si ti svjedocio?
Svjedocio u korist istine.
Eh ako je to tvoja istina, nek nam je bog na pomoci :run:
Zracni ne zasluzujes odgovor...
Lako je osjetiti kako tebe zahvata panika. Sta je razlog tvojoj nervozi??

Image

PS. Jako dobro znam sta je ratno stradanje.
IBM

#130 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by IBM »

Fair Life wrote:
Image

PS. Jako dobro znam sta je ratno stradanje.
Koji slucaj? Jel "Prijedor"?
Fair Life

#131 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Fair Life »

IBM wrote:Koji slucaj? Jel "Prijedor"?
Upitaj bolan Air Ramiza...

On zna na cemu planeta stoji.
Maraschino

#132 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Maraschino »

Томић
Томић не негира наводе Aлића. Каже да у Комисији чији је он предсједник сједи и бивши командант логора Батковић Ђоко Пајић, али да је он задовољан његовим радом.- Комисија има подршку начелника општине Миће Мићића и предсједника СО, али наш рад опструишу МУП и Тужилаштво кад тражим документе о српским злочинима - каже Томић.

(glas srpske)
eto kako ste svjedocili :(

posle svega ovoga ja se nikada ne bih odazvao tuzilastvu kao svjedok (naravno da bih naveo razloge)

o zlikovcu kacavendi, nemam rijeci...sljam ostaje sljam :evil:
Fair Life

#133 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Fair Life »

Maraschino wrote:
Томић
Томић не негира наводе Aлића. Каже да у Комисији чији је он предсједник сједи и бивши командант логора Батковић Ђоко Пајић, али да је он задовољан његовим радом.- Комисија има подршку начелника општине Миће Мићића и предсједника СО, али наш рад опструишу МУП и Тужилаштво кад тражим документе о српским злочинима - каже Томић.
(glas srpske)
posle svega ovoga ja se nikada ne bih odazvao tuzilastvu kao svjedok (naravno da bih naveo razloge)
Najbolje je ne svjedociti protiv zlocinaca, jel' tako?

To je i Ramizova istina, i Turbanovaa i mnogih od vas.
Vi bi svjedocili ovdje na forumu SA-Xa... dizali tenzije, ali bi ostavili zlocince nekaznjene.

Bjez' bolan...

PS. Nemojte ni ovdje svjedociti... nema svrhe. Ni po novinama...
Soul_Sista

#134 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Soul_Sista »

Znajuci sebe kakva sama, kad bih ga vidjela negdje na ulici i u svojoj blizini ne znam sta bi me zaustavilo da krenem i skocim na njega...kako sam samo ljuta i tuzna na ovo sve :( :( :( :(

..koga uostalom i briga.
dallton

#135 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by dallton »

Soul_Sista wrote:Znajuci sebe kakva sama, kad bih ga vidjela negdje na ulici i u svojoj blizini ne znam sta bi me zaustavilo da krenem i skocim na njega...kako sam samo ljuta i tuzna na ovo sve :( :( :( :(

..koga uostalom i briga.
pa vidis da nas je briga cim bar pisemo, a jos kad bi mogla zaviriti u glave i srca mnogih :(
doduse sta je sve bilo cudim se da mnogi nisu poceli ovakve kao kacavenda da udaraju redom :x
Maraschino

#136 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Maraschino »

Fair Life wrote:
Maraschino wrote:
Томић
(glas srpske)
Najbolje je ne svjedociti protiv zlocinaca, jel' tako?

To je i Ramizova istina, i Turbanovaa i mnogih od vas.
Vi bi svjedocili ovdje na forumu SA-Xa... dizali tenzije, ali bi ostavili zlocince nekaznjene.

Bjez' bolan...

PS. Nemojte ni ovdje svjedociti... nema svrhe. Ni po novinama...
pogresno si razumjeo moj post...ali nema veze

treba svjedociti, iznijeti cinjenice, dokaze, reci istinu...a izgleda mnogi idu da se puno ne zamijeraju (svojim ocima gledao svjedocenja u D.H tako da mi se zivot smucio...)

zloglasni logor batkovic, price o njemu ispricane...zgrazali smo se na svaku...komandant logora sjedi u komisiji za pomirenje i zamisli '' oni su zadovoljni njegovim radom''...apsurd do apsurda :(

vasilije kacavenda, ozloglaseni episkop spc-a i pored raznih ''svjedocenja'' fotografija, video zapisa...covjek lagodno zivi i krece se i po bijeljini, sarajevu, tuzli...nesmetano, kao da se nikada i nista nije desilo...gdje su prezivjeli svjedoci i zrtve :?
Maraschino

#137 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Maraschino »

Soul_Sista wrote:Znajuci sebe kakva sama, kad bih ga vidjela negdje na ulici i u svojoj blizini ne znam sta bi me zaustavilo da krenem i skocim na njega...kako sam samo ljuta i tuzna na ovo sve :( :( :( :(

..koga uostalom i briga.
ma znas sta @Soul_Sista,

ne bi me ni ABiH mogla zaustaviti...vec sam puk'o na ovu kuknjavu :evil: :oops: :evil:
Soul_Sista

#138 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Soul_Sista »

dallton wrote:

..koga uostalom i briga.
pa vidis da nas je briga cim bar pisemo, a jos kad bi mogla zaviriti u glave i srca mnogih :(
doduse sta je sve bilo cudim se da mnogi nisu poceli ovakve kao kacavenda da udaraju redom :x
Hvala dragom Bogu, ne mogu zaviriti.
Fair Life

#139 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Fair Life »

Maraschino wrote:...
zloglasni logor batkovic, price o njemu ispricane...zgrazali smo se na svaku...komandant logora sjedi u komisiji za pomirenje i zamisli '' oni su zadovoljni njegovim radom''...apsurd do apsurda :(

vasilije kacavenda, ozloglaseni episkop spc-a i pored raznih ''svjedocenja'' fotografija, video zapisa...covjek lagodno zivi i krece se i po bijeljini, sarajevu, tuzli...nesmetano, kao da se nikada i nista nije desilo...gdje su prezivjeli svjedoci i zrtve :?
Batkovic je bio moj drugi logor...

Znam sve !
ld

#140 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Fair Life wrote:

Znam sve !
poslije svog tog mucenja,poslije logora,nakon sto si protjeran vani,da li si se vratio u bosnu da branis svoj narod?????
da li si se vratio da nadjes svoje mucitelje????

masa ljudi sa tvog kraja je dozvolila sebi da ih par cetnickih balavaca postroje i da ih kolju jednog po jednog
ja to ne mogu da razumijem,od mog havera punac je iz prijedora,prica kako su ih 3 cetnika postrojili,a njih je bilo oko stotinu
pa kontam ako je tih stotinu skocilo na njih trojicu,oni bi mogli ubiti 10,mozda i 20,ali bi ostali ipak uzeli im puske i roknuli ih
uglavnom poslije svog mucenja,maltretiranja,punac je razmjenjen i zavrsio u travniku i odmah noga za svedsku
ni na kraj pameti mu nije bilo i da pomisli da se bori protiv cetnika
i sad kad se vrati u prijedor na godisnji,ne smije uopste da ode u centar prijedora od silnog straha od srba,pa je moj haver ga morao tjerati da ga malo ,,provoda,, gradom

i samo nemoj mi reci pa znas mi smo manjina,oni su bili naoruzani i slicno
oko bihaca su bili takodje vise nego dobro naoruzani i oko gorazda i oko sarajeva
mi smo ih u zenici na pocetku razvalili kao malu djecu i nabili nogom
i nemoj da mi govoris o zlatnim alijinim kasikama i ostalim glupostima

ti si bio mucen i zatvaran,da li si se vratio da bar malo im vratis za zlo sto su ti nacinili?????
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#141 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Chmoljo »

ld wrote: poslije svog tog mucenja,poslije logora,nakon sto si protjeran vani,da li si se vratio u bosnu da branis svoj narod?????

masa ljudi sa tvog kraja je dozvolila sebi da ih par cetnickih balavaca postroje i da ih kolju jednog po jednog
ja to ne mogu da razumijem,od mog havera punac je iz prijedora,prica kako su ih 3 cetnika postrojili,a njih je bilo oko stotinu
pa kontam ako je tih stotinu skocilo na njih trojicu,oni bi mogli ubiti 10,mozda i 20,ali bi ostali ipak uzeli im puske i roknuli ih
uglavnom poslije svog mucenja,maltretiranja,punac je razmjenjen i zavrsio u travniku i odmah noga za svedsku
i sad kad se vrati u prijedor na godisnji,ne smije uopste da ode u centar prijedora od silnog straha od srba,pa je moj haver ga morao tjerati da ga malo ,,provoda,, gradom

oko bihaca su bili takodje vise nego dobro naoruzani i oko gorazda i oko sarajeva

ti si bio mucen i zatvaran,da li si se vratio da bar malo im vratis za zlo sto su ti nacinili?????
:-) :-) :-) ovim si sve rekao...
Luke Perry

#142 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Luke Perry »

ld wrote:
Fair Life wrote:

Znam sve !
poslije svog tog mucenja,poslije logora,nakon sto si protjeran vani,da li si se vratio u bosnu da branis svoj narod?????

Ne lupaj decko.
lerdi

#143 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by lerdi »

ld očito sigledao malo previše Rambo filmova.

Fair nekim ljudima je nepotrebno neke stvari objašnjavati iz prostog razloga što ih oni niti žele čuti niti ih žele razumjeti.
ld

#144 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Chmoljo wrote:
ld wrote: poslije svog tog mucenja,poslije logora,nakon sto si protjeran vani,da li si se vratio u bosnu da branis svoj narod?????

:-) :-) :-) ovim si sve rekao...
sta sam to rekao,budi precizniji
i ako ti je vrhunac ti bezvezni smajliji,ucini si uslugu i baniraj samog sebe
Chmoljo

#145 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Chmoljo »

ld wrote:
upravo ono što ti je @lerdi rekao. gledaš previše Rambo filmova... ko će bolan skočiti? bi li ti skočio? ti ljudi nisu znali ni šta ih je snašlo...

molim te lijepo, on računa koliko bi moglo preživjeti... i šta onda? kuda? šta ako ih uhvate? kakva će odmazda biti? hoće li im zbog toga pobiti sve? možda je neko od njih imao cijelu porodicu zatočenu... šta onda?

gori si od mog poznanika koji komentariše kako škorpioni ubijaju srebreničane, i nešto kao kako onako mirno stoje, ja bih probo pobjeći :lol: :lol: :lol: e pa da se čovjek objesi odmah kakve su to gluposti :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

evo ti ih još malo :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ld

#146 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

lerdi wrote:ld očito sigledao malo previše Rambo filmova.

Fair nekim ljudima je nepotrebno neke stvari objašnjavati iz prostog razloga što ih oni niti žele čuti niti ih žele razumjeti.
ja sam te filmove uzivo gledao na vozuoj i ozrenu 94 i 95 do kraja rata
prijavio sam se doborovoljno u armiju bih,nisam bio prognan,izbjeglica,iz zenice sam
prijavio sam se sa 17 i po godina i ratovao sam u diverzantskoj jedinici,strogi doborovoljac
ranjavan takodje,pa znam i kako je kad boli
par jarana mi poginulo,pa znam kako je kad se i to desi
vjecni im rahmet

mene samo intresuje kako to da ljudi su spremni da cutke da postave glavu na panj i da ih zakolju
kako to da niko ne ustane,pa nek ga i ubiju,ali ce bar poginuti boreci se

zasto ljudi koji su prezivjeli logore,ne organizuju se i sto ne skupe lovu i plate nase u bosni pa nek traze te njihove mucitenje,nek im vrate istom mjerom
nedavno pricam o jednom tipu,ima love,dobro radi i on je bio 8 mjeseci u logoru mucili ga i taj cetnik sto ih je mucio danas hoda slobodan bez brige u njihovom gradu
i ako vec on nema damu da ode dole i da ga nadje i da mu vrati,zato ne plati i nek maltretiraju tog njegovog mucitenja

zasto bosnjaci uvijek moraju da halale i da zaborave,eto sto smo mi fini pa da nas svako 20 do 30 godina ponovo kolju???
ja ne mogu ni da zaboravim,niti mogu da oprostim i ako se opet zarati,opet cu da se borim i da im naplatim za svaki zlocin koji su uradili
ld

#147 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Chmoljo wrote:
ld wrote:
upravo ono što ti je @lerdi rekao. gledaš previše Rambo filmova... ko će bolan skočiti? bi li ti skočio? ti ljudi nisu znali ni šta ih je snašlo...

molim te lijepo, on računa koliko bi moglo preživjeti... i šta onda? kuda? šta ako ih uhvate? kakva će odmazda biti? hoće li im zbog toga pobiti sve? možda je neko od njih imao cijelu porodicu zatočenu... šta onda?

gori si od mog poznanika koji komentariše kako škorpioni ubijaju srebreničane, i nešto kao kako onako mirno stoje, ja bih probo pobjeći :lol: :lol: :lol: e pa da se čovjek objesi odmah kakve su to gluposti :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

evo ti ih još malo :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
pa da ti sad ne kazem nesto
3 cetnika drze zarobljenih 100 i jace muskaraca i vode ih na klanje,doduse neke su pobili,neke nisu,ovaj punac se izvukao i nabrao za svedsku

a sto se tice jurisanja na metak
nase akcije su uglanom bile tog tipa,privucemo se sto blize zemunicama i zatim roknemo rpg i juris na metak
nekad ih porokamo,nekad nas oni docekaju,pa se malo duze rokamo
tu su i mine,a i znaju i usmjeriti minobacace navece ispred njihovih linija,pa dok mi jurisamo,oni nas i 82 i 60 zasipaju
pa opet mi to odradimo i pobijemo ih,mada i nasih izgine,rahmet im dusi
Chmoljo

#148 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Chmoljo »

ld wrote: pa da ti sad ne kazem nesto
3 cetnika drze zarobljenih 100 i jace muskaraca i vode ih na klanje,doduse neke su pobili,neke nisu,ovaj punac se izvukao i nabrao za svedsku

nase akcije su uglanom bile tog tipa,privucemo se sto blize zemunicama i zatim roknemo rpg i juris na metak
tu su i mine,a i znaju i usmjeriti minobacace navece ispred njihovih linija,pa dok mi jurisamo,oni nas i 82 i 60 zasipaju
ali moraš shvatiti kakve su stvari tim ljudima letjele kroz glavu... čovječe bijeljina je sva u krvi bila, a u sarajevu su još vjerovali kako će nas JNA zaštiti :roll:
jedno je kad ideš s puškom, drugo je kad izvedu ko ovcu... još si i sretan ako brzo završe... :(
Ohran

#149 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Ohran »

ld wrote:
Fair Life wrote:

Znam sve !

U srz si pogodio.
ld

#150 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Chmoljo wrote:
ld wrote: pa da ti sad ne kazem nesto

ali moraš shvatiti kakve su stvari tim ljudima letjele kroz glavu... čovječe bijeljina je sva u krvi bila, a u sarajevu su još vjerovali kako će nas JNA zaštiti :roll:
jedno je kad ideš s puškom, drugo je kad izvedu ko ovcu... još si i sretan ako brzo završe... :(
jarane u zenici je tip stao ispred tenka sa praznom zoljom,razvukao je i stao na po ulice,tenkovi stali i vratili se u kasarnu
to se desilo kod greblja na izlazu iz kasarne JNA,nasi su tu postavili punkt ono na pocetku rata
da taj tip nije to uradio,jna i cetnici bi uzeli zenicu
tip je prezivio zitav rat,borio se,danas zivi u zenici kod bazena
nadimak mu zoljas

ne moras mi pricati o bjeljini,moj dobar prijatelj bio je major u crnim labudovima je iz bijeljine,strasan borac,dobio je zlatnog ljiljana kad su u sarajevu se provukli kanalizacijom do aerodroma i unistili su par kamiona i helikopter,znam kako je tamo bilo
u tome i jeste poenta znas da ce te ubiti,pa bar skoci i pokusaj nesto,mozda ti se i posreci
mi smo imali zarobljenih cetnika,i kad ih vodis mi samo od njih par metara,nekad ih nismo ni vezali

tako i ti nasi,njih 100 i jace,nisu bili vezani,pored njih na par metara 3 cetnika
pa bar pokusaj

da ti malo bolje opisem kako mi to sa puskom idemo na cetnike

cetnici su ukopani,mi ih uglavnom fatamo izjutra,na prvo svitanje,strazar je vani
izmedju nas i njih se nalaze mine,mrudovi,i usmjerini minobacaci
mi roknemo u zemnicu rpg i sansamo,mozda granata probije i nekog ubije ili ih osamuti,a mozda i ne
ali nakon eksplozije,mi krecemo naprijed,pa ako izlete i rasporede se,tad je pravo makljanje,oni u rovovima,a mi na cistini
u tim momentima ja samo pozelim da imam kakvu rucnu haubicu pa da ih rokam
kakva crna puska
doduse kad smo dobili nitroglicerinke,to je vec bila druga prica
i pazi ja znam da nasi izvidjaci nisu mogli da ociste mine do samih rovova,jer je nemoguce,ali opet mi smo isli i to svjesno smo znali da idemo kroz minsko polje
jedan moj suborac je zakacio promovku ispred mene,isli smo u koloni,hvala Bogu nije se aktivirala,tako da smo vrlo dobro bili svjesni da smo u minskom polju i da nije napravljen prolaz,a mi opet idemo naprijed

ljudi sta ste mi se natovarili,ja pitam momka jel se vratio,jel ratovao poslije
ako nije,zasto nije,ako jeste,jaro svaka ti cast i ako si se vratio zasto ostali nisu
Post Reply