Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
salihh

#126 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by salihh »

-LIBERO- wrote:
salihh wrote:
-LIBERO- wrote:Taktika branioca ,necega sto se odbraniti nemoze,je praviti se glup :D :D :D

Jel to instrukcija iz stranacke centrale :D :run:

Znas kada je samir Silajdzic ,sada vec antologijski izjavio...^...Ja necu podnjeti ostavku....^ :D :run: ,ups..vidi,ipak ju je podnjeo.
ja samo branim ljudsko dostojanstvo... ali, ne razumijes ti to, druze sudija...
i, sada bih trebao i o silajdzicu? silajdzica je skinula sda... znas li ko je sada na njegovom mjestu?

onako, usput, pise se ne moze, a ne nemoze... eto, da ne citas dzaba
Ko o cemu.....hmmmm....dostojanstvu :D

Nego,Silajdzica (prezime se pise velikim slovom :thumbup: ),nije smjenila SDA (skracenica SDA isto tako :thumbup: ),taju su smijenili glasaci,jer su prepoznali o kakvom diletantu,lazovu i malverzatoru se radi,i samim tim su mu uskratili podrsku,i njemu i njegovos stranci,koja ,usput receno nije SDA,nego SzagrabiBIH,pa je zbog toga i podnjeo ostavku :thumbup:

bas ti hvala za velika slova... nisam znao o tome mnogo, sada mi je mnogo lakse...

I da,hvala na ispravci,nisam znao da se pise odvojeno :D ,eto..usput,i ja sam tebi pokusao ukazati na neke nepravilnosti koje ,mozda,nisi znao...vezano za pravopis :thumbup:
45cents

#127 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by 45cents »

salihh wrote: ja samo branim ljudsko dostojanstvo... ali, ne razumijes ti to, druze sudija...
Možemo i o dostojantsvu....

- dostojanstvo koje dozvoljava finansiranje vjeroučitelja samo jedne konfesije, a kada se trebaju ispuniti zakonske obaveza da i druge konfesije imaju vjeronauk, tada naglo nestane para;
- dotojanstveno je uzeti cijeloj naciji porez, pa 70% budžeta podijeliti kao donacije, grantove i nakanade ciljnim skupinama vjernih glasača, a ostalima dostojanstveno reći: "Izvinite, mi smo upravo bankrotirali"
- dostojanstveno je naplaćivati kamatu na stambene kredite, a stranački puleni dostojanstveno dobiju stan za 900 KM po Zakonu
- dostojanstveno je skinuti komuniste sa vlasti zbog Neuma i još dostojanstvenije izgraditi Poljine
- dostojanstveno je imati gradonačelnicu koja nema nikakvih ovlaštenja, a javnost se prolama službenim saopštenjima o njenim svakodnevnim "pobjedama"
- dostojanstveno je naplatiti porez roditeljima, pa im poslije savjetovati da prepišu djecu u privatne vrtiće, kad ima se ovi plaćeni i preplaćeni javnim novcem ne sviđaju...
- dostojanstveno je kopirati šta rade "oni" pod šaharom i pod kokardom, pa je sasvim OK da "i mi uzmemo stvari u svoje ruke"...

Mogu ja ovako do ujutru o tom tvom dostojanstvu kojeg braniš....
hadzinicasa

#128 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hadzinicasa »

Za Salihh-a (da ga ne citiram ne znam št abih odabrala):

iako ova inicijativa roditelja, nije primarno fokusirana na vjeronauk, no na razne malverzacije koje je i ministar priznao doduše samo u jednom aspektu, ali ipak - i rekao je u svom odpisu roditeljima da je procedura "malo netransparentna" - čitaj malo sam trudna, nisam puno; na tvoje teze o zakonitosti vjeronauka upoznala bih te sa slijedećim:

Član 42. novog Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju usvojen 24/07/2008 godine kaže - citiram:
"Specijalizirani programi (fakultativne aktivnosti) prediviđaju slijedeće aktivnosti: „odgojno-obrazovni rad iz muzičke, likovne i fizičke kulture, lutkarstva, stranih jezika, rekreativne, ekološke, vjerske i drugih oblasti, koji su u funkciji zadovoljavanja posebnih, odnosno dodatnih interesovanja i sklonosti djeteta."

Specijalizirane aktivnosti se od 01/01/2009 godine finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo (znači finansiraju ih svi budžetski obveznici). Budući da za sada sistemski imamo uvedenu samo jednu aktivnost, a to je vjeronauk, zaključak je da vjeronauk finansiraju SVI budžetski obveznici KS. Kako?

JU Djeca Sarajeva podnese prijedlog Ministarstvu obrazovanja Kantona Sarajevo koji od specijaliziranih programa da finansira. I Ministarstvo ga prihvati i finansira upravo taj tzv."specijalizirani program".

Pored moralne upitnosti vjerskog programa, postoji i ekonomska računica. Ako u jednom vrtiću na vjeronauk ide 3 djece, a 50 njih plaća engleski jezik ili 30 ih plaća ples - što je slučaj u jednom vrtiću koji znam posebno (pored onih 140 KM), postavlja se pitanje zar ne bi isplativije bilo obratno. Da Kanton plaća Engleski jezik, a ako hoće roditelji da im djeca pohađaju vjeronauk u vrtiću, neka ga plaćaju.

Nema sumnje u zakonitost uvođenja vjeronauka, ali isto kao sa drugim "pravilnicima nereguliranim" područjima, ostavljen je prostor za malverzacije. Trebalo bi utvrditi Pravilnikom ili podzakonskim aktom na koji način se unutar JU odabire specijalizirani program koji će se predložiti Ministarstvo za finansiranje i to na početku svake školske godine.
Mama dvoje djece

#129 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Mama dvoje djece »

Postovani Salihh i ostali,

Nemate djecu u JU Djeca Sarajeva pa razumijem da vam je ovo teško shvatiti. Nije mi jasno kako niste vidjeli da se opet njeguje jedan kult ličnosti nezamjenjive direktorice. Ali jasno je kao dan, i po novom Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju stoji:
Član 28.
(Specijalizirani programi)
(1) Specijalizirani programi predškolskog odgoja i obrazovanja sadrže kontinuirane ili povremene aktivnosti koje se mogu organizirati jednom ili više puta u sedmici u trajanju od jednog, dva, ili više sati u skladu sa potrebama i interesom porodice i djeteta.
(2) Specijalizirani programi predškolskog odgoja i obrazovanja sadrže odgojno-obrazovni rad iz muzičke,likovne i fizičke kulture, lutkarstva, stranih jezika, rekreativne, ekološke, vjerske i drugih oblasti, koji su u funkciji zadovoljavanja posebnih, odnosno dodatnih interesovanja i sklonosti djeteta.

Dakle mi želimo da izaberemo za dijete program koji će se finansirati iz Budžeta, pa ko šta želi ili šta želi većina. Zašto bi mi mjesečno dodatno plaćali engleski i ples, a za vjeronauku ne. Dakle ako je nekoj djeci omogućena besplatna vjeonauka onda i ja želim besplatan ples za moju djecu. To je jednostavno da jednostavnije ne može biti. Pogotovo što stalno pomažemo vrtiće za razne akcije, zavjese, krečenje, materijal za pisanje i crtanje, materijal za higijenu koji bi se također trebao finansirati iz budžeta.
Naravno kao i svim budžetskim korisnicima u cijeloj nam državi koji žive od naših poreza najvažnije je povećati im plaće (da je iko od njih makar i dan radio u privatnoj firmi da se nauči skromnosti), a ako ostane para za ostalo to će se realizovati.

Nadalje Vijeće roditelja, po Ministru treba da se ponovi izbor u svim vrtićima na roditeljskim sastancima i to ćemo tražiti. To nije ništa neuobičajeno ali se direktorica ne želi toga sjetiti jer dok je ona radila u vrtiću roditelj za Vijeće roditelja je biran na zajedničkom sastanku a ne od strane jedne odgajateljice.

Zatim manipulacije sa osiguranjem djece i izborom osiguravajuće kuće, sa premještanjem odgajatelja (znate li da nas odgojiteljice mole da šutimo jer će one nastradati), manipulacije sa izborom Predstavnika roditelja u Upravni odbor a koji će birati u martu novog direktora JU. I taj famozni konkurs za izbor roditelja u Upravni odbor pojavio se u nekim novinama a da nas roditelje niko iz JU nije obavijestio da je raspisan, a kada je bio konkurs za direktora to su nam okačili na vrata.

Sramota je da ja moram voditi dijete jednom sedmično logopedu u Dom zdravlja a da JU nema logopeda a što bi trebalo kao što imaju pedagoge, psihologe i sl.
Ima tu dosta toga i zato nemojte se prepucavati nego pokušajte shvatiti roditelje jer onaj dan kada vaše dijete krene u JU Djeca Sarajeva shvatićete o čemu pričam.

A za Sandokana1: kada bude roditeljski budite prisutni i recite i vi šta mislite, pa nije valjda da se bojite.
Arc_Angel

#130 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Arc_Angel »

Mislim da netreba da se skrece sa teme.

evo ja cu poceti os sebe i dati punu podrsku roditeljima koji su pokrenuli ovu akciju, ako roditelji pokretci ove akcije budu za, trebamo da se organzujemo i da napravimo setnju/protest podrske za ove roditelje.

:sax: :sax: :sax: :sax:

freedom of speech
ja1977

#131 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ja1977 »

Ovo je stvarno postalo smjesno.

Do sada je makar 10 puata navodjen dio zakona....
U principu ovdje je par ljudi koji podrzavaju jedno druge. "To majstore, super si napisao/la", a onda "E, hvala, a nas onaj dio zakona", pa opet "Ovo je bilo mrak", pa onda "Nema ovo veze sa vjerom"-"a sta da ti djete uci oce nas", "Nema ovo veze sa direktoricom" - "Iako nas primarni cilj nije Arzija ( ili kako je sve vise ne nazvase..."
Onda je bilo price. Gdje su oni dobri Muslimani (jako bitno u ovoj temi koja nema veze sa vjerom), ne moze se zivjeti od ovih M88 i M92. Nije su li ovo malo pogrdni izdrazi, a da niko na njih nije reagovao???
Koji su to M88 i M92??.
Nazalost, ipak se ovo sve svodi na politiku i vjeru.
Cisto sumljam da je je neko dijete iz katolicke porodice doslo kuci sa Bismilom.
Zaista ne kontam u cemu je problem to sto se donese papir za crtanje i nesto za higijenu, pa i to sto se ucipimo za krecenje vrtica.

Trebalo bi povecati cijene, pa bi vjerovatno bilo para za sve.
Moze i trebalo bi biti bolje u JU, ali moze i trebalo bi biti bolje i u Sarajevu, BiH, Europi.

I na kraju niko nije prokomentarisao moju konstataciju da u nacionalni sastav Upravnog odbora treba da odgovara nacionalnom sastavu dijece u vrticu.
Da li neko u ovome vidi problem????
upravnik

#132 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by upravnik »

mIRCerka wrote: Tako da taj argument mozes okaciti mom Djuri o rep.
Đuro - prva konkretna žrtva uvođenja vjeronauke u vrtiće :) :sax:
upravnik

#133 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by upravnik »

45cents wrote:
Smiješ li se kladiti da Mahmutovićka neminovno pada?

Revolucija jede svoju djecu zar ne?
uh, ovo će revoluciji biti gorak zalogaj :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#134 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mIRCerka »

ja1977 wrote:Cisto sumljam da je je neko dijete iz katolicke porodice doslo kuci sa Bismilom.
Zaista ne kontam u cemu je problem to sto se donese papir za crtanje i nesto za higijenu, pa i to sto se ucipimo za krecenje vrtica.

Moze i trebalo bi biti bolje u JU, ali moze i trebalo bi biti bolje i u Sarajevu, BiH, Europi.

I na kraju niko nije prokomentarisao moju konstataciju da u nacionalni sastav Upravnog odbora treba da odgovara nacionalnom sastavu dijece u vrticu.
1. Valjda sumNJas.
2. Da mi nije poznanica rekla da joj je dijete klanjalo na peskiru za plazu, rekla bih ti MORE BIT DA SI U PRAVU...ovako..
3. U budzetu stoji stavka "potrosni materijal". To je onda garant AVON i Oriflame.
4. Nemam nista protiv ideje povecanja cijena, ali da dobijes ono sto platis. (moje Sunce slomilo ruku u 8 ujutro na jutarnjoj setnji, nas su zvali tek u 9 i 30 kad joj je ruka natekla a dijete se kocilo od placa).
5. Ne mozda, vec MORA biti bolje.
6. Valjda u upravnom odboru trebaju biti LJUDI koji ce pomoci toj Javnoj ustanovi da bude sto bolja, neovisno o imenu i nacinu molitve. Ili grijesim...
hadzinicasa

#135 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hadzinicasa »

ja1977 wrote: I na kraju niko nije prokomentarisao moju konstataciju da u nacionalni sastav Upravnog odbora treba da odgovara nacionalnom sastavu dijece u vrticu.
ne. jer mi ne brojim djecu u vrtićima po naciji. (grozomorno je čak ovo napisati: NACIONALNI SASTAV DJECE U VRTIĆU) hajde pročitaj živ bio ovu rečenicu naglas nekoliko puta. da se naježiš. strašno.
Last edited by hadzinicasa on 05/02/2009 10:00, edited 2 times in total.
kosmos

#136 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by kosmos »

ja1977 wrote:Ovo je stvarno postalo smjesno.

Do sada je makar 10 puata navodjen dio zakona....
U principu ovdje je par ljudi koji podrzavaju jedno druge. "To majstore, super si napisao/la", a onda "E, hvala, a nas onaj dio zakona", pa opet "Ovo je bilo mrak", pa onda "Nema ovo veze sa vjerom"-"a sta da ti djete uci oce nas", "Nema ovo veze sa direktoricom" - "Iako nas primarni cilj nije Arzija ( ili kako je sve vise ne nazvase..."
Onda je bilo price. Gdje su oni dobri Muslimani (jako bitno u ovoj temi koja nema veze sa vjerom), ne moze se zivjeti od ovih M88 i M92. Nije su li ovo malo pogrdni izdrazi, a da niko na njih nije reagovao???
Koji su to M88 i M92??.
Nazalost, ipak se ovo sve svodi na politiku i vjeru.
Cisto sumljam da je je neko dijete iz katolicke porodice doslo kuci sa Bismilom.

Da li je postalo smijesno? Ne ovo je postalo tragicno i OPASNO....... Bez obzira na standarde, djeca u sarajevskim vrticima borave na manje od po 1m kvadratnom po djetetu. 60 djece u prostoru od 60 m kvadratnih, sa sanitarijama i hodnicima. Dakle, standardi sto se tice kvadrature bili su visi i na golom otoku, alkatrazu, guantanamu itd. Molim nekog ko zna da nam kaze kolika je kvadratura samice u zatvoru. Ali bitno je da se to roditeljima naplati.
Da li je postalo smijesno? Ne ovo je postalo tragicno i OPASNO.......

"Koji su to M88"?
To su oni sto sam ih, i ne samo ja, sa istinskom radoscu u dusi docekao kada su se kao protagonisti "Sarajevskog procesa" vratili, pusteni bili iz zatvora 1988 godine. A kako su danas zavrsili? Sa krivicnim prijavama na vise stotina strana, na americkim crnim listama, kao prijatelji onog koji bi da jebe crnac kcerku policajca, curicu od 12 godina, koji su prijatelji bukvalno nepismenih biznismena, koji se fizickom silom obracunavaju u drzavnom parlamenu...............

E vidis , politika tih gore pobrojanih je, da i grobno mjesto, dva metra bez geometra, je vece od prostora na kojem borave djeca branilaca Sarajeva

Da li je postalo smijesno? Ne ovo je postalo tragicno i OPASNO.......
uvjek dobar gost

#137 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by uvjek dobar gost »

Forumaš Salih je pobrkao lončiće....

Imah priliku malo (na moju žalost ili sreću) proputujem i vidim neke druge zemlje, tamo opet imah priliku da se družim sa ljudima koji imaju malu djecu.. koja pohađaju predškolsko obrazovanje u državnoj ustanovi... znači ne u privatnim vrtićima za Japije već za raju.... da vidite meraje kako objekat u koji djeca idu izgleda.. da vidite koji su to uslovi.. da vidite onda vaspitačica ... svaka od njih govori barem dva jezika... onda da vidite kakvi su sadržaji u tim ustanovama... djeca se na adekvatan način spremaju za nastavak obrazovanja... ali prioritet je nauka i ekologija.. jer djeca u tom uzrastu su kao spužva upijaju znanja i toliko toga da to uopšte nije za povjerovati...

Sad da se vratim u surovu realu.. za šta i kako se spremaju naša djeca..? Na koga su se pozvali oni koji su uveli (sva je prilika na nelegalan način) nauku o vjeri u J.U Djeca Sarajeva... pozvali su se na one sa kojima se mi u putu nismo htjeli sresti jer su ti isti pokazali sav svoj šovinizam već davno... znači djeca su Salih prioritet i svi ostali koji misle kao ti.. ti si vjerujem stasala ličnost možeš da oddabereš, možeš da kažeš šta voliš a šta ne il šta želiš a šta ne... a ovaj sistem nakaradni deformiše malu raju, oduzima im sve pa i smijeh sa njihovih lica... a mi kao mi...

Meni ne smeta to što je Arzija gospođa Mahmutović "zamotana" smeta mi što je nekulturna, neobrazovana, kontraproduktivna, egocentrična, donekle bezobrazna, nazadna i retrogradna, neodgojena... i kao takva (po meni) ne smije da bude na jednoj tako važnoj poziciji..... ali ko sam ja Salih... u ovoj sredini koja sama po sebi je retrogradna...
Odmakni se Salih jedno 400-500 kilometara iz ovog prkna svijeta i pogledaj onda na sve to... vidjeti ćeš jad i čemer.. vidjećeš sredinu u kojoj nema pojedinca.. nema osnovnih prava . nema civilizacijskih principa... već postoje samo imaginarne grupe i skupine koje sebe zovu "narodima"..i postoje oni koji u ime toga kupe kajmak u isto vrijeme zaklanjaju se iza istih tih imaginarnih grupa u čije ime i za čiji račun kao rade... akcenat na riječ KAO.. to je moj Salih nivo plemenske zajednice koja pripada (kao takva) srednjem vijeku i periodu prije dolaska Rimljana...

Sve u svemu.. otvorimo oči... i prestanimo biti kameni spavači... !!!! Jer jeste ovo postaje opasno !
Last edited by uvjek dobar gost on 05/02/2009 10:15, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#138 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by VjecitiStudent »

S obzirom da su novac i prostor jako bitni detalji u cijeloj prici vidim da je ispusten ovaj 'sitni' detalj, koji takodjer mozete prodiskutovati sa nadleznim:
Prostor nekolicine obdanista je izdat ambasadama i to njemackoj, austrijskoj, francuskoj i kineskoj.
Kada ce te ambasade biti konacno iseljene iz obdanista i na koji nacin se sada sredstva od rente trose?
45cents

#139 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by 45cents »

Za "Ja1977" i "salihh"

Pitanja iz matematike:

a) Ide troje na vjeronauk (iako imamo regularne mektebe), a 30 doplaćuje za engleski i ples... Pitanje: koju ju će aktivnost finansirati Kanton Braće Dalton?
b) Alijansa izdala pod kiriju tri vrtića i nedugo zatim izgubila izbore. Pitanje: Mumini na ispravnom Putu već 6 godina ne transferiraju uplate kririja koje plaćaju ambasade na račun JU Djeca Sarajeva _____________ KM mjesečno (upisati iznos)
c) Roditelji plaćaju poreze i doprinose, plaćaju i po 140 KM na mjesečnoj osnovi za usluge vrtića, dodatno plaćaju za nedostajuće stvari u održavanju, za voće, itd. Kanton finasira kompletnu djelatnost, a donatori godišnje obilato doniraju ustanovu sa po nekoliko storina hiljada KM. Koliko košta da direktorica podnese ostavku ili da je smijeni HALKA (____________ KM, upisati iznos), pa da JU Djeca Sarajeva prestane biti DRUŠTVO JEDNOG LICA, te se tako vrati na pozicije javne ustanove, odnosno pozicije koja realno odgovara kompozitnom finansiranju ove javne djelatnosti?

Pitanje iz etnogeografije:
a) Da li je opravdano izjednačiti tretman manjine u Sarajevu sa tretmanom kojeg realno "uživaju" manjine u Foči, Stocu, Derventi?
Mama dvoje djece

#140 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Mama dvoje djece »

Zakon citiramo jer ovo što se radi je nelegalno i protiv Zakona, a time i kažnjivo.Da ne kažem netransparentno i sve ostalo što bi se moglo reći.
A što se tiče Upravnog odbora u Zakonu stoji:
Član 46.
(4) Upravni odbor po svom sastavu treba da odražava nacionalnu strukturu zajednice u kojoj predškolska ustanova djeluje.

To znači da od 5 članova neće svi biti Bošnjaci ako te to zanima Ja1977, kao što nisu ni u Gradskom vijeću.

Drugo što me smeta kod tvojih razmišljanja je Budžet. Zna se šta se planira kroz budžet i osnovno kao što je krečenje mora biti tamo, kao i druge stvari da ne nabrajamo. Mi pomažemo stalno, opremili smo vrtić i trudimo se zajedno sa našim odgajateljima da svima bude bolje, ali ako one ne smiju ništa reći bojeći se premještaja od direktorice, onda to nije normalno stanje za rad sa djecom.
Što se tiče cijene, nedavno mi je kolegica iz Zagreba (najskupljeg grada u našoj regiji) rekla da ona koja ima 2,5 puta veću plaću od mene plaća 400 kuna - 108 KM za dvoje djece, a cijena za jedno dijete je 240 kuna - 65 KM. Zato o cijenama koje su dovoljne za naše BiH uslove ne treba raspravljati.
ja1977

#141 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ja1977 »

mIRCerka wrote: 1. Valjda sumNJas. - nisam siguran, ali neka bude, u ostalom ne bitno za raspravu, razumijemo se, zar ne??
2. Da mi nije poznanica rekla da joj je dijete klanjalo na peskiru za plazu, rekla bih ti MORE BIT DA SI U PRAVU...ovako.. - Moram priznati da ne kontam
3. U budzetu stoji stavka "potrosni materijal". To je onda garant AVON i Oriflame. - vjerovatno negdje u knjigama ima kako se kupije Avon od para sa budzeta
4. Nemam nista protiv ideje povecanja cijena, ali da dobijes ono sto platis. (moje Sunce slomilo ruku u 8 ujutro na jutarnjoj setnji, nas su zvali tek u 9 i 30 kad joj je ruka natekla a dijete se kocilo od placa).- Stvarno mi je zao za to, ali opet mislim da tete nisu mogle reagovati u 3 minute, jer nas inace ne zovu za neke male djecije nestasluke. Nazlost, nekada to bude ozbiljnije, ali treba vremena da se to primjeti (nap rimjer dok ruka ne natekne, ako se djete ne zali na bol). Opet nije direktorica kriva za to, ni budzet, nego procjena odgajateljice. Ponavljam, jako mi je zao sto se to desilo.
5. Ne mozda, vec MORA biti bolje. - Ovdje se slazemi
6. Valjda u upravnom odboru trebaju biti LJUDI koji ce pomoci toj Javnoj ustanovi da bude sto bolja, neovisno o imenu i nacinu molitve. Ili grijesim...
- Kao sto rekoh, ovo je po meni politika. Slazem se da trebaju biti ljudi, ali u nasoj BiH nazalost to nije slucaj u sumNJam da ce tako skoro biti. To je pitanje povjerenja koje je duboko urezano u nasu svijest.
bogumil-8

#142 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bogumil-8 »

Hvala bogu, moja unučad su prerasla vrtiće, te vam mogu nepristrasno i slobodno iskazati moja zapažanja:
1. Arzija M., nikako ne može imati negativnih ljudskih osobina. Zato smo joj dužni pružiti bezrezervnu podršku (ne sumnjajući u njene ljudske kvalitete i dobre namjere).
2. Arzija M. dužna je širiti Islam. Zato morate shvatiti zašto vas (roditelje) nije anketirala šta želite da vaša djeca dodatno uče (ples, engleski, šaranje i crtanje u Power Pent-u,...), već je bila dužna da pribavi dovoljno potpisa na anketu: "Želite li da vaša djeca imaju vjeronauku..."). Nije vas pitala koju vjeronauku iz sasvim razumljivih razloga, te joj upućujete nepotrebne zamjerke.
3. Očito da ste "strani plaćenici", "islamofobi", a vaši zahtjevi za malo više zakonitosti i bolji kvalitet rada u obdaništima su samo kamuflaža za aktivnosti na uništenju svega što je Bošnjačko i što bi očuvalo BiH kao ravnopravnu državu svih njenih državljana.
Još samo ovo: Nemojte mi se pravdati i replicirati mi kako vi dobro znate zašto ste se organizovali i da znate šta hoćete. Ništa vi neznate, ne znate da ste izmanipulisani i čije ciljeve ispunjavate. Ja (bolje od vas samih) znam šta vi i mislite i šta hoćete (makar vi to vješto prikrivali i umotavali u neke svoje "civilizovane" i nazovi "opravdane" zahtjeve!
kosmos

#143 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by kosmos »

VjecitiStudent wrote:S obzirom da su novac i prostor jako bitni detalji u cijeloj prici vidim da je ispusten ovaj 'sitni' detalj, koji takodjer mozete prodiskutovati sa nadleznim:
Prostor nekolicine obdanista je izdat ambasadama i to njemackoj, austrijskoj, francuskoj i kineskoj.
Kada ce te ambasade biti konacno iseljene iz obdanista i na koji nacin se sada sredstva od rente trose?
Ovaj dio tvog texta "Prostor nekolicine obdanista je izdat ambasadama i to njemackoj, austrijskoj, francuskoj i kineskoj.Kada ce te ambasade biti konacno iseljene iz obdanista.... " shvatam potpuno "proevropski" kao i rad sarajevskog tuzilastva u oblasti organizovanog politicko ekonomskog kriminala.

"S obzirom da su novac i prostor jako bitni detalji ..." Mislim da ti ova tvrdnja ne stoji obzirom da se nad Kovacima gradi kako vec narod kaze vila NOGOD ili drugi vjerovatniji naziv BURZ EL KOVACI
Dakle ocita su dva pristupa Islamu, a to vec vidimo i u politici, samo koji od njih se uci u obdanistima?

45cents, dodao bih jos nesto, ako nemas nista protiv, ishrana ako je ima ko je dobavljac i procedure, osiguranje ako ga ima dobavljac i procedure?
jedna mama

#144 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

Bez obzira na konacni ishod ove inicijative jer je u danasnje vrijeme sve moguce, pa i to da grupa islamofobicnih placenika provodi medijsku manipulaciju i teror (vjerovatno samo nastavljaju ono sto su im rodjaci sa okolnih brda radili 5 godina) u cilju pribavljanja materijalne koristi, sigurn asam d ac evelika vecina ljudi na osnovu prostog razuma zakljuciti ko je u pravu.
Model djelovanja Vam je identican onom u Tel Avivu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#145 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Truba »

jedna mama wrote:Bez obzira na konacni ishod ove inicijative jer je u danasnje vrijeme sve moguce, pa i to da grupa islamofobicnih placenika provodi medijsku manipulaciju i teror (vjerovatno samo nastavljaju ono sto su im rodjaci sa okolnih brda radili 5 godina) u cilju pribavljanja materijalne koristi, sigurn asam d ac evelika vecina ljudi na osnovu prostog razuma zakljuciti ko je u pravu.
Model djelovanja Vam je identican onom u Tel Avivu.

kad si bezobrazan bit cu i ja

Ludo pa živi, ćoravo pa škilji...

Uhićena "Majka svih vjernika"

Iračke snage uhitile su 50-godišnju Sameeru Ahmed Jassim, zvanu Umm al-Mumineen ili "Majka svih vjernika", osumnjičenu da je novačila i pripremala žene za izvođenje bombaških napada. Glasnogovornik iračkih snaga sigurnosti rekao je da je žena priznala kako je obučavala više od 80 žena samoubojica za napade u različitim dijelovima Iraka. Ispričala je i kako su žene bile silovane, da bi ih se lakše nagovorilo da "sramotu" speru samoubilačkim napadom. BBC...
kosmos

#146 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by kosmos »

Postaje jasnije da su djeca u sarajevskim vrticima postala "zivi stit" onih koji koce prikljucenje BiH EU.
valterbranisarajevo

#147 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Image

Citat:

"a novinari dobijaju saopštenje u kojem sa više od 200 potpisa radnici javne ustanove podržavaju rad direktorice. U saopštenju se navodi da žele da ih novinari ostave na miru.
Pošto je na prvi pogled jasno da su neka različita imena na listi pisana istim rukopisom,......."

Za mene je ovo jedan od najbezočnijih marifetluka. Ovo je ona čuvena lista podrške Arziji za koju su novinari Glasa Amerike u svom TV prilogu i članku na portalu tvrdili da sadrži falsifikovane potpise…falsifikovanje potpisa nije baš “po zakonu”

http://www.voanews.com/bosnian/archive/ ... 7b21154d37
kosmos

#148 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by kosmos »

valterbranisarajevo wrote:Image

Citat:

"a novinari dobijaju saopštenje u kojem sa više od 200 potpisa radnici javne ustanove podržavaju rad direktorice. U saopštenju se navodi da žele da ih novinari ostave na miru.
Pošto je na prvi pogled jasno da su neka različita imena na listi pisana istim rukopisom,......."

Za mene je ovo jedan od najbezočnijih marifetluka. Ovo je ona čuvena lista podrške Arziji za koju su novinari Glasa Amerike u svom TV prilogu i članku na portalu tvrdili da sadrži falsifikovane potpise…falsifikovanje potpisa nije baš “po zakonu”

http://www.voanews.com/bosnian/archive/ ... 7b21154d37
A novi premijer kantona sarajevo se voza tramvajem u radno vrijeme, gradonacelnik daje intervijue u radno vrijeme, flagrantno vjersko jednoumlje u krsenju prava djeteta, posto su sjebali prava roditelja.
A mi im budale pljeskali kada su izasli iz zatvora 1988g. Nagizuse nas ko budale
uvjek dobar gost

#149 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by uvjek dobar gost »

Zamolio bih branioce lika i (ne)djela Arzije M. da navedu samo pet konkretnih razloga za ostanak te osobe na mjestu direktorice J.U Djeca Sarajeva.

Samo pet !!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#150 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Truba »

uvjek dobar gost wrote:Zamolio bih branioce lika i (ne)djela Arzije M. da navedu samo pet konkretnih razloga za ostanak te osobe na mjestu direktorice J.U Djeca Sarajeva.

Samo pet !!!!
:D zato što je žensko
zato što ima marhamu
zato što je muslimanka
zato što su nas ćete 4 godine s brda gađali

:? ne znam dalje
Post Reply