Lagumdzija izbliza

Post Reply
faer

#126 Re: Lagumdzija izbliza

Post by faer »

Za objektivne analiticare tipa Nedim01:

http://www.sdp.ba/Default.aspx?categoryid=158

ako vec imate tako cvrsto formirana misljenja o necemu sto niste ni procitali, onda bi bio red da ih osnazite citajuci ono o cemu vec imate misljenje.
faer

#127 Re: Lagumdzija izbliza

Post by faer »

a ovjde mozete naci snimke onoga sto je receno.
http://www.sdp.ba/Default.aspx?categoryId=24
juli

#128 Re: Lagumdzija izbliza

Post by juli »

nedim01 wrote:
juli wrote:
nedim01 wrote:mater svoju vrijedjaj ! naravno da bi mu rekao i u lice. u cemu je problem? pa ja imam vise mrtvih u saraejvu nego mnoge porodice iz srebrenice, pa se ne kurcim sa tim stvarima
i da, fakat, je l se to suljagic kurci s tim stvarima? i kako izgleda to kurcenje mrtvima, hajd nam bogati objasni?

i tebi i ovoj nakon suncici da odgovorim "na kamaru" posto i niste zasluzili drugacije.

Prvo: da bi komentarisao moj pretposljednji post na ovoj temi trebao si procitati onaj prvi, a da bi sve to razumio morao si pratiti i citati zadnjih par godina. o cemu se radi: kad god nekoga uhvatite u kriminalu, necem neukusnom odmah se ti ako imaju hvataju za mrtve, kako su propatili itd. sjeca li se neko onih nena iz vogosce, tj iz srebrenice koje imaju po dvije kuce i po dvije tri plate? ne sjeca? ja sam govorio o pravu da neko zloupotrebljava to sto je zrtva znas. evo dacu ti primjer, moja tetka je izgubila dva sina. jednog u Armiji drugog u policiji. nije dobila stan od drzave, niti bilo kakvu privilegije osim invlidnine. zar nije mogla njena unuka recimo koja je skolovana u spaniji i kojoj je otac poginio u ARBiH dobiti ista od ove zemlje? ocigledno nije. a ovakvi kao ovaj uhljup suljagic, do podne pisu o srebrenici, od podne odu u kabinet adnana terzica, pa onda se naglo presaltaju na sdp i pisu knjigu o lagumdziji, i sada evo, pricaju oni koji to znaju ide u diplomatiju. ja o tome govorim. ja govorim o moralnom pravu. a vas dvoje koji postovo citate povrsno i koji cekate da se s nekim posvadjate, nadjite se na kafiu pa razmjenjujte utupljena misljenja.
vasa dijalektologija, nedim01, nekako je primitivna. lijepo izrazavanje, argumentaciju da ne spominjemo, nekako vam je slabija strana. hocu reci, jezik vam je prilicno prostacki. e, to vam je bila tzv. stilska analiza. :mrgreen:
emir suljagic nije dobio nista od ove drzave, kao sto nije dobio niko ko u njoj posteno zivi i radi. nedim01 trabunja, pise neistine, a razlog - bit ce da je neke opet privatne prirode, iracionalan vjerojatno, kao sto je i nedim01 sam :?
Kwaheri

#129 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Kwaheri »

nedime, zavist je zeznuta..kazu strucnjaci jede te..jede, jede, jede....

sta mislis da se malopotrbushis...pa ucis, radis... kao sto to emir radi...

vidi, ima likova koji nisu sve u zivotu postigli na "kuknjavu" i objede drugih...ima, emir je jedan od njih
IBM

#130 Re: Lagumdzija izbliza

Post by IBM »

Da se razumijemo, ja sam se slozio sa nedimom samo oko pitanje daljeg angazmana Emira u diplomatiji, a ne sa onim sto je o genocidu napisao. Jasan je moj stav oko toga, ko se sjeca kad je djubre M.Velic ono napisao o Emiru ja sam tad reagovao na forumu i uvijek cu stati na stranu i Emira i Nuhanovica.Uvijek!
faer

#131 Re: Lagumdzija izbliza

Post by faer »

Kakva diplomatija?

Dakle, ne slazes se sa njegovim bljuvotinama, ali mu vjerujes da Emir ide u neku diplomatiju?

Jel to provjerena informacija?

IBM wrote:Da se razumijemo, ja sam se slozio sa nedimom samo oko pitanje daljeg angazmana Emira u diplomatiji, a ne sa onim sto je o genocidu napisao. Jasan je moj stav oko toga, ko se sjeca kad je djubre M.Velic ono napisao o Emiru ja sam tad reagovao na forumu i uvijek cu stati na stranu i Emira i Nuhanovica.Uvijek!
lopta

#132 Re: Lagumdzija izbliza

Post by lopta »

splavar šime wrote:
lopta wrote:Zlatko? To onaj sto borce Armije RBiH nazva cetnicima?
:D ne nego onaj koji je rekao da rata neće biti da moremo mirno šetati gradovima po BiH,to je onaj koji je obećao zlatne kašike,to je onaj kojem je prjetnja za život jedan grafit na zidu,to je onaj koji ima prijatelje takve da se upali roditeljska pažnja kada progovore na telefonu ili TV, to je onaj koji je izmislio certifikate. Ako ništa barem Zlatko nemora stavljati slušalice za prevod sa engleskoga na bosanski a nekima treba sa bosanskoga na bosanski. :skoljka:
I onaj sto je trazio referendum i dobio ga i dobili nezavisnost Bosne nakon vise stotina i stotina godina i naoruzavao svoj narod i odbranu ovu zemlju i svoj narod i vratio vjekovno ime svom narodu koje mu je bilo zabranjeno stotima godina i vratio ime jeziku svog naroda, e nije to taj...to je Izetbegovic, ovaj drugi je Zlatko Lagumdzija onaj sto rece ''ovi(borci Armije RBiH) su isti kao oni sto su me gadjali u Banja Luci(cetnicki fasisti)''.
IBM

#133 Re: Lagumdzija izbliza

Post by IBM »

faer wrote:Kakva diplomatija?

Dakle, ne slazes se sa njegovim bljuvotinama, ali mu vjerujes da Emir ide u neku diplomatiju?

Jel to provjerena informacija?

IBM wrote:Da se razumijemo, ja sam se slozio sa nedimom samo oko pitanje daljeg angazmana Emira u diplomatiji, a ne sa onim sto je o genocidu napisao. Jasan je moj stav oko toga, ko se sjeca kad je djubre M.Velic ono napisao o Emiru ja sam tad reagovao na forumu i uvijek cu stati na stranu i Emira i Nuhanovica.Uvijek!
Ovako. Ne radi se o nikakvoj informaciji vec o pretpostavki. Kao npr. sto danasnji ambasador BiH u Danskoj (Hajdarevic) je bivsi kolumnista Waltera, preko noci postao ambasador(SBiH) moje je misljenje da ce Emir dobiti neku protu uslugu za ovo napisano "djelo".
Ja sam inace protiv svakog vrijedjanja zrtava genocida, jer je moja porodica i sama zrtva. Tako npr. gadi mi se da je Turban banovan zajedno sa necovjekom koji mu je uvredio roditelje. Ali kolko se ja sjecam ti se tad nisi javio.
splavar šime

#134 Re: Lagumdzija izbliza

Post by splavar šime »

lopta wrote:
splavar šime wrote:
lopta wrote:Zlatko? To onaj sto borce Armije RBiH nazva cetnicima?
:D ne nego onaj koji je rekao da rata neće biti da moremo mirno šetati gradovima po BiH,to je onaj koji je obećao zlatne kašike,to je onaj kojem je prjetnja za život jedan grafit na zidu,to je onaj koji ima prijatelje takve da se upali roditeljska pažnja kada progovore na telefonu ili TV, to je onaj koji je izmislio certifikate. Ako ništa barem Zlatko nemora stavljati slušalice za prevod sa engleskoga na bosanski a nekima treba sa bosanskoga na bosanski. :skoljka:
I onaj sto je trazio referendum i dobio ga i dobili nezavisnost Bosne nakon vise stotina i stotina godina i naoruzavao svoj narod i odbranu ovu zemlju i svoj narod i vratio vjekovno ime svom narodu koje mu je bilo zabranjeno stotima godina i vratio ime jeziku svog naroda, e nije to taj...to je Izetbegovic, ovaj drugi je Zlatko Lagumdzija onaj sto rece ''ovi(borci Armije RBiH) su isti kao oni sto su me gadjali u Banja Luci(cetnicki fasisti)''.
;-) Jeli taj dobio manje glasova od Fikreta Abdića,jeli on govorio da rata neće biti dok je Vukovar gorio,jeli ja kupih kalašnjikov za 500 maraka a sada doznajemo da je to došlo da se dijeli džaba,jeli možda njegov sin bio na liniji gdje sam bio ja jeli on dobio viječiti ožiljak rata kao što ga ja nosim za sva vremena,ko je to možda odbranio Tuzlu,Goražde,Sarajevo,Bihać i td,gdje su nam one zlatne kašike,gdje su nam one fabrike i bogatstvo države,čiji su to prijatelju nečijim sinovima što prjete djeci sa crncima,gdje sam sad ja koji osijetim svaku promjenu vremena po cjelom tjelu,gdje su mi se geleri učaurili na domak srca.Lopto ja od takvih velikih nacionalista nemam ništa nisu oni bili na operaciji "Žuč"bili smo mi obični smrtnici a oni su grijali punicama suknje,dok sam ja i moji saborci kao što je bio Željko Komšić branili djelove grada od agresora kao što ih sada branimo od lopova,pljačkaša,profitera,nacionalista i svih bjelosvjetskih kurvi što nas zatvaraju u nacionalne torove.Ja se nisam borio za takvu BiH kakvu hoće ovi banditi koji jedu zlatnim kašikama a moje djete čokoladu vidi samo u novogodišnjem paketiću kojeg su htjeli da ukinu i tu dječju radost.Ne želim više da komentarišem sa takvim kao što si ti,nastavi i dalje se kotrljati kao što se kotrljaju lopte. Samo zaboravih da napišem"LOPOVE VRATI STAN" :skoljka:
Vodenjak

#135 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Vodenjak »

splavar šime wrote:
lopta wrote:
splavar šime wrote:
;-) Jeli taj dobio manje glasova od Fikreta Abdića,jeli on govorio da rata neće biti dok je Vukovar gorio,jeli ja kupih kalašnjikov za 500 maraka a sada doznajemo da je to došlo da se dijeli džaba,jeli možda njegov sin bio na liniji gdje sam bio ja jeli on dobio viječiti ožiljak rata kao što ga ja nosim za sva vremena,ko je to možda odbranio Tuzlu,Goražde,Sarajevo,Bihać i td,gdje su nam one zlatne kašike,gdje su nam one fabrike i bogatstvo države,čiji su to prijatelju nečijim sinovima što prjete djeci sa crncima,gdje sam sad ja koji osijetim svaku promjenu vremena po cjelom tjelu,gdje su mi se geleri učaurili na domak srca.Lopto ja od takvih velikih nacionalista nemam ništa nisu oni bili na operaciji "Žuč"bili smo mi obični smrtnici a oni su grijali punicama suknje,dok sam ja i moji saborci kao što je bio Željko Komšić branili djelove grada od agresora kao što ih sada branimo od lopova,pljačkaša,profitera,nacionalista i svih bjelosvjetskih kurvi što nas zatvaraju u nacionalne torove.Ja se nisam borio za takvu BiH kakvu hoće ovi banditi koji jedu zlatnim kašikama a moje djete čokoladu vidi samo u novogodišnjem paketiću kojeg su htjeli da ukinu i tu dječju radost.Ne želim više da komentarišem sa takvim kao što si ti,nastavi i dalje se kotrljati kao što se kotrljaju lopte. Samo zaboravih da napišem"LOPOVE VRATI STAN" :skoljka:
Bravo majstore! :thumbup:
The 51st State

#136 Re: Lagumdzija izbliza

Post by The 51st State »

Popustite vise Lagumdziju, barem sa te patriotske strane, covjek je to dokazao kad i gdje je trebalo...., sad sto covjek ima potpuno drukciju viziju kako doci do Bosne i Hercegovine kakvu svi prizeljkujemo ne bi smijelo da bude predmet pljuvanja, naprotiv.
Air Ramiz

#137 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Air Ramiz »

splavar šime wrote: ;-) Jeli taj dobio manje glasova od Fikreta Abdića,
Jel bi ti to volio da ti je Babo bio predsjednik :shock:
lopta

#138 Re: Lagumdzija izbliza

Post by lopta »

splavar šime wrote: ;-) Jeli taj dobio manje glasova od Fikreta Abdića,jeli on govorio da rata neće biti dok je Vukovar gorio,jeli ja kupih kalašnjikov za 500 maraka a sada doznajemo da je to došlo da se dijeli džaba,jeli možda njegov sin bio na liniji gdje sam bio ja jeli on dobio viječiti ožiljak rata kao što ga ja nosim za sva vremena,ko je to možda odbranio Tuzlu,Goražde,Sarajevo,Bihać i td,gdje su nam one zlatne kašike,gdje su nam one fabrike i bogatstvo države,čiji su to prijatelju nečijim sinovima što prjete djeci sa crncima,gdje sam sad ja koji osijetim svaku promjenu vremena po cjelom tjelu,gdje su mi se geleri učaurili na domak srca.Lopto ja od takvih velikih nacionalista nemam ništa nisu oni bili na operaciji "Žuč"bili smo mi obični smrtnici a oni su grijali punicama suknje,dok sam ja i moji saborci kao što je bio Željko Komšić branili djelove grada od agresora kao što ih sada branimo od lopova,pljačkaša,profitera,nacionalista i svih bjelosvjetskih kurvi što nas zatvaraju u nacionalne torove.Ja se nisam borio za takvu BiH kakvu hoće ovi banditi koji jedu zlatnim kašikama a moje djete čokoladu vidi samo u novogodišnjem paketiću kojeg su htjeli da ukinu i tu dječju radost.Ne želim više da komentarišem sa takvim kao što si ti,nastavi i dalje se kotrljati kao što se kotrljaju lopte. Samo zaboravih da napišem"LOPOVE VRATI STAN" :skoljka:
Jeste to je taj sto zajebase i Fikreta i zahvaljujuci tome ne ostadosmo u ''velikoj srbiji'' kako je Fikret koji je kasnije suradjivao sa cetnicima i govorio, jeste govorio je i da Bosnjaci ne idu u JNA i ne ginu na hrvatskom frontu i time spasio mnoge Bosnjake da ne ginu za cetnike, jeste inace ako si znao sinovi i kompletna porodica svih predsjednika na svijetu inace idu na prvu liniju da se bore od Tita preko Lagumdzije do Busha, jeste kupio si ga za 500maraka jer nisi znao historiju svog naroda da ti svakih 50 godina cetnik zakuca na vrata pa nisi imao svoje ozuje u kuci, jeste govorio je kasike, nisu zlatne no bolje ikakve nego nikakve da gutamo crve ispod zemlje. Inace moze li mi neko reci u kojoj jedini je to Zlatko Lagumdzija bio i na kojim polozajima se borio i njegov sin? Gdje je bio Marin Ivanisevic? Gdje je bio Durakovic? Hocemo jos? I za kraj opet: jel to onaj sto poredi borce Armije RBiH sa cetnicima? :roll: :wink:
splavar šime

#139 Re: Lagumdzija izbliza

Post by splavar šime »

Air Ramiz wrote:
splavar šime wrote: ;-) Jeli taj dobio manje glasova od Fikreta Abdića,
Jel bi ti to volio da ti je Babo bio predsjednik :shock:
:roll: Ma ni slučajno ali je mogao zamalo da i Nazif Gljiva pobijedi. Ne iznenađuje me ovo tvoje površno pitanje jer inače sve površno i pročitaš, a i shvatiš. Znaš li ti kad je jedan frajer sjedio u kafiću i priđe mu ženska, pa mu onako odbojno reče: "Jaaaooo kako ti se čuje luk iz usta", a on će njoj odgovoriti: "Je li mala, čuješ luk, a nečuješ ćevape". E tako i ti leteći Ramize, pročitaj sve od početka do kraja, ili si i ti među onima koji su zalapili i pokrali od ove države sve što su mogli, a kradu i dalje. Samo da znaš i ja sam prije rata mogao zakucat koš, ali sad mi nedaju geleri i ratni ožiljci na tijelu. :x
zgembo_sa

#140 Re: Lagumdzija izbliza

Post by zgembo_sa »

Air Ramiz wrote:
IBM wrote:
nedim01 wrote:i da, da zakljucim: emir suljagic autor ovog vazelinskog naklapnja ce vjerovatno ici u diplomatiju u becu. eto sacekajte jos malo pa pogledajmo skupa ;). komsic ga salje ko mlijeko. ipak sebe ovoliko poniziti da bi lagumdziji poglambao ego...nekako se mora naplatiti. ljigavci.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Bas sam razmisljao o tome :D ista stvar sa Ivanom bardalicem....
nemoj mi ivana dirat! :x covjek je napisao tekst za neku numeru, samim tim je apsolutno kvalifikovan za diplomatu. pogledaj samo pecu, izonija, gljivu, gdje god dodju narod hin voli, zasto? zato sto pisu pjesme i znaju dusu naroda :D
Ma Ivan je cudo :) Diplomate se lome cijeli zivot po raznoraznim zemljama svijeta da bi na kraju kao izrazitu cast i vrhunac karijere dozivjeli da ih postave za ambasaroda u UN-u. Mozete mislit kakav je onda Ivan prirodni talenat kad je preskocio jedno 30 godina karijere :D
Vodenjak

#141 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Vodenjak »

lopta wrote:
splavar šime wrote: ;-) Jeli taj dobio manje glasova od Fikreta Abdića,jeli on govorio da rata neće biti dok je Vukovar gorio,jeli ja kupih kalašnjikov za 500 maraka a sada doznajemo da je to došlo da se dijeli džaba,jeli možda njegov sin bio na liniji gdje sam bio ja jeli on dobio viječiti ožiljak rata kao što ga ja nosim za sva vremena,ko je to možda odbranio Tuzlu,Goražde,Sarajevo,Bihać i td,gdje su nam one zlatne kašike,gdje su nam one fabrike i bogatstvo države,čiji su to prijatelju nečijim sinovima što prjete djeci sa crncima,gdje sam sad ja koji osijetim svaku promjenu vremena po cjelom tjelu,gdje su mi se geleri učaurili na domak srca.Lopto ja od takvih velikih nacionalista nemam ništa nisu oni bili na operaciji "Žuč"bili smo mi obični smrtnici a oni su grijali punicama suknje,dok sam ja i moji saborci kao što je bio Željko Komšić branili djelove grada od agresora kao što ih sada branimo od lopova,pljačkaša,profitera,nacionalista i svih bjelosvjetskih kurvi što nas zatvaraju u nacionalne torove.Ja se nisam borio za takvu BiH kakvu hoće ovi banditi koji jedu zlatnim kašikama a moje djete čokoladu vidi samo u novogodišnjem paketiću kojeg su htjeli da ukinu i tu dječju radost.Ne želim više da komentarišem sa takvim kao što si ti,nastavi i dalje se kotrljati kao što se kotrljaju lopte. Samo zaboravih da napišem"LOPOVE VRATI STAN" :skoljka:
Jeste to je taj sto zajebase i Fikreta i zahvaljujuci tome ne ostadosmo u ''velikoj srbiji'' kako je Fikret koji je kasnije suradjivao sa cetnicima i govorio, jeste govorio je i da Bosnjaci ne idu u JNA i ne ginu na hrvatskom frontu i time spasio mnoge Bosnjake da ne ginu za cetnike, jeste inace ako si znao sinovi i kompletna porodica svih predsjednika na svijetu inace idu na prvu liniju da se bore od Tita preko Lagumdzije do Busha, jeste kupio si ga za 500maraka jer nisi znao historiju svog naroda da ti svakih 50 godina cetnik zakuca na vrata pa nisi imao svoje ozuje u kuci, jeste govorio je kasike, nisu zlatne no bolje ikakve nego nikakve da gutamo crve ispod zemlje. Inace moze li mi neko reci u kojoj jedini je to Zlatko Lagumdzija bio i na kojim polozajima se borio i njegov sin? Gdje je bio Marin Ivanisevic? Gdje je bio Durakovic? Hocemo jos? I za kraj opet: jel to onaj sto poredi borce Armije RBiH sa cetnicima? :roll: :wink:
U pravu si...
Zlatko se izlezavao po Stokholmu!
splavar šime

#142 Re: Lagumdzija izbliza

Post by splavar šime »

lopta wrote:
:wink: Eto ti mi reci hIstoriju Bošnjaka mora da si je čitao negdje u podrumi ili Njemačkoj,no moram ti reći da je Zlatko sina dobio tek poslje rata ali nije bitno želim ti sreću,dobro zdravlje i molim te ako vidiš gdje onoga Brankovića reci mu da vrati stan.Zaboravit odgovoriti za ono pitanje o onome što je ranjen tokom rata u Sarajevu a i bio je u istome oklopnome vozilu kada su zarobljeni i on i rahmetli Alija pa skontaj ako uopće možeš skontati jer te vidim duboko drži nacionalna hipnoza,samo lagano ti se kotrljaj i kotrljaj i sanjaj zlatne kašike. :zzzz:
VjecitiStudent

#143 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

lopta wrote: I onaj sto je trazio referendum i dobio ga i dobili nezavisnost Bosne nakon vise stotina i stotina godina i naoruzavao svoj narod i odbranu ovu zemlju i svoj narod i vratio vjekovno ime svom narodu koje mu je bilo zabranjeno stotima godina i vratio ime jeziku svog naroda, e nije to taj...to je Izetbegovic, ovaj drugi je Zlatko Lagumdzija onaj sto rece ''ovi(borci Armije RBiH) su isti kao oni sto su me gadjali u Banja Luci(cetnicki fasisti)''.
Tvoja slikovnica te nije dobro naucila, referendum u BiH je odrzan na zahtjev EU, prema pravilima koja je ustanovila Badinterova komisija.
Vodenjak

#144 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Vodenjak »

VjecitiStudent wrote:
lopta wrote: I onaj sto je trazio referendum i dobio ga i dobili nezavisnost Bosne nakon vise stotina i stotina godina i naoruzavao svoj narod i odbranu ovu zemlju i svoj narod i vratio vjekovno ime svom narodu koje mu je bilo zabranjeno stotima godina i vratio ime jeziku svog naroda, e nije to taj...to je Izetbegovic, ovaj drugi je Zlatko Lagumdzija onaj sto rece ''ovi(borci Armije RBiH) su isti kao oni sto su me gadjali u Banja Luci(cetnicki fasisti)''.
Tvoja slikovnica te nije dobro naucila, referendum u BiH je odrzan na zahtjev EU, prema pravilima koja je ustanovila Badinterova komisija.
I da dodamo, reda radi...
EU je tako nesto mogla da trazi jer je Bosna i Hercegovina bila REPUBLIKA u sastavu bivse Jugoslavije sto znaci da je imala sve osnove da se izjasni o nezavisnosti!
Ima toga jos ali mi se ne da...
Vjerujem da ce ih puno doci sa svojim dopunama ne bi li slikovnica :D bila potpunija!
vee-jay

#145 Re: Lagumdzija izbliza

Post by vee-jay »

splavar šime wrote:
lopta wrote:
splavar šime wrote: quote="lopta" Zlatko? To onaj sto borce Armije RBiH nazva cetnicima?
:D ne nego onaj koji je rekao da rata neće biti da moremo mirno šetati gradovima po BiH,to je onaj koji je obećao zlatne kašike,to je onaj kojem je prjetnja za život jedan grafit na zidu,to je onaj koji ima prijatelje takve da se upali roditeljska pažnja kada progovore na telefonu ili TV, to je onaj koji je izmislio certifikate. Ako ništa barem Zlatko nemora stavljati slušalice za prevod sa engleskoga na bosanski a nekima treba sa bosanskoga na bosanski. :skoljka: /quote

lijep post!
:thumbup:
splavar šime

#146 Re: Lagumdzija izbliza

Post by splavar šime »

Vodenjak wrote:
VjecitiStudent wrote:
I da dodamo, reda radi...
EU je tako nesto mogla da trazi jer je Bosna i Hercegovina bila REPUBLIKA u sastavu bivse Jugoslavije sto znaci da je imala sve osnove da se izjasni o nezavisnosti!
Ima toga jos ali mi se ne da...
Vjerujem da ce ih puno doci sa svojim dopunama ne bi li slikovnica :D bila potpunija!
:thumbup: Zahvaljujem se na ovim dopunama za slikovnicu našem dragom loptučku ali da dodam nešto u vezi ovo REPUBLIKA,neka samo odgovori koje to bio od Bošnjačkih političara u Dejtonu i dozvoli da u imenu entiteta stoi ime Srpska ali i još republika pa hoćeli da mu i to nacrtamo da bi shvatio.
VjecitiStudent

#147 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

splavar šime wrote: :thumbup: Zahvaljujem se na ovim dopunama za slikovnicu našem dragom loptučku ali da dodam nešto u vezi ovo REPUBLIKA,neka samo odgovori koje to bio od Bošnjačkih političara u Dejtonu i dozvoli da u imenu entiteta stoi ime Srpska ali i još republika pa hoćeli da mu i to nacrtamo da bi shvatio.
Bila kasna noc u Ankari, septembra 1995., morao dedo ici spavati, pa na brzinu pristade, koga je jos briga kako se njihov dio zove ... :(
nedim01

#148 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nedim01 »

vasa dijalektologija, nedim01, nekako je primitivna. lijepo izrazavanje, argumentaciju da ne spominjemo, nekako vam je slabija strana. hocu reci, jezik vam je prilicno prostacki. e, to vam je bila tzv. stilska analiza. :mrgreen:
emir suljagic nije dobio nista od ove drzave, kao sto nije dobio niko ko u njoj posteno zivi i radi. nedim01 trabunja, pise neistine, a razlog - bit ce da je neke opet privatne prirode, iracionalan vjerojatno, kao sto je i nedim01 sam :?[/quote]

g.juli

Vase poimanje i razumijevanje onog sto sam htio da kazem ne zahtijeva da vam dalje ista elaboriram, jer ni ovo niste dokucili. Sto se tice stila pisanja posta, Vi ste taj nacin svakako razumijeli, jer pripadate istome.
nedim01

#149 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nedim01 »

Kwaheri wrote:nedime, zavist je zeznuta..kazu strucnjaci jede te..jede, jede, jede....

sta mislis da se malopotrbushis...pa ucis, radis... kao sto to emir radi...

vidi, ima likova koji nisu sve u zivotu postigli na "kuknjavu" i objede drugih...ima, emir je jedan od njih
o temi, dakle pomenutoj knjizi sam napisao sta sam imao. o suljagicu takodjer. ne poznajem covjeka, nemam nikakve licne, niti indirektne veze sa istim. pisem o onome kako stvari stoje. kako vidim.sto se tice price o genocidu i o izrabljivanju istog - i tu takodjer ostajem pri istom. ja zanm hipter mladih ljudi koji svoju nesrceu nose, kao i suljagic. prema tome, nemam nikakvu sucut prema takvima koji bjeze pod tu kapu, kad ispucaju "moralne kredite". to sto neki od vas skacu kao opareni, ne znajuci uospte sta se htjelo kazati, to je vec tvoj problem. prilicno si emotivna i zucna u odbrani subjekta ove teme. uglavnom, knjiga je odron-prelistao, lagumdzija nije nikakva historijska licnost, vec politicka budala. eto. ;)
nosara

#150 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

Spavajte mirno... za rat je potrebno dvoje... :lol: :lol: :lol:
Post Reply