Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elixiaboy

#126 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by elixiaboy »

jao stomacine u denisa, pa kako ga nije stid, brate ono je sramota... hajd sto je izgubio, jbga uvijek ima bolji al bar je mogao skinuti stomak dok je trenirao...
Epitop

#127 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Epitop »

Smršao je 15 kg, ali je trebao još inače ne ko pravilo u borilačkom sportu je da sloj sala na stomaku amortizuje udarce. Samo da nije velik sloj :lol:
bosanceros_loco

#128 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by bosanceros_loco »

Dobar je bio Denis. Ima talenta, cvrst je. Da je proveo 10 sati vise sedmicno trenirajuci sa pravim trenerima imo bi bolje samopouzdanje i dobio bi Velaskeza. I onako "zakocen" od nervoze mu je dobro pariro u prvoj rundi. Da je uso u borbu sa boljim samopouzdanjem i poceo slagati kombinacije nakautiro bi Velaskeza.

Nista Denise ne postoje porazi vec samo prilike za ucenje. Pokupi iskustvo iz ove borbe, nadji dobrog trenera za patos i mentalnog trenera, vrati se jachi sa boljim samopouzdanjem i za 4-5 borbi jebi Velaskezu mater!
spanc777

#129 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by spanc777 »

Ocekivao sam vise od Denisa iskreno, prepao se, nije imao nikakve taktike..onda i fizicki ne izgleda u vrhunskoj formi, slabo koristi noge, rucna tehnika vidi se da ima jacinu, al treba poraditi na brzini...sporo ide sve pa se ovaj cain uvijek izmakne. Takodje vidi se da u prof. mecu denis nikad nije branio u parteru samo je napadao, i to je rezultiralo da ga ovaj udara tek tako...nadam se pobjedi u iducoj borbi;)
The Realist

#130 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by The Realist »

Denis je dobio prejakog protivnika za svoj debi. Dobio je čovjeka zakojeg svi govore da će biti budući UFC prvak, smatraju ga vrhunskim talentom, odličan hrvač, odlične uslove za trening, odlične metode treninga, nije to Denis ništa mogao.

Što se tiče Denisovog izgleda, nije bajan, ali ni Fedorov izgled nije bajan. Nije ovo bodybuilding natjecanje, nego borba, tako da to nema apsolutno nikakve veze.

Denis se očigledno prepao, nije skoro ništa pokušao, prespore kombinacije, NIJEDAN low kick nije blokirao, što je prosto nevjerovatno, jer čovjek trenira u jednoj Holandiji koja daje konstantno najbolje K-1 borce, ima u timu Schilta, Overeema (dobro, ne znam koliko sa njima trenira, ali kaže da trenira) i nemoguće da on ne zna kako blokirati low kick, da ne zna izbaciti low kick. Dosta dobro je branio glavu, većin u onih koljena je izblokirao, ali istina, ona čvrsta brada ga je spasila nokauta, jer je ipak par teških udaraca prošlo.

Parter mu je i dalje očajan, ali on ne želi previše da ga radi, a kada se boriš sa čovjekom kojemu je baza hrvanje, onda to može samo loše završiti. Istina, sprawl ima jako, jako dobar, Valesquez ga nikako nije uspijevao oboriti, te se vidi da na tome radi Denis, ali kada je pao, bilo je gotovo.

Što se tiče prekida, iako nije bio uzdrman, Denis ništa nije radio, dva puta se probao okrenuti i došao je u goru poziciju (a tu se vidi problem ne poznavanja partera, tj. borbe u parteru Da ne bude da samo pljujem po tom segmentu, radi on nešto, ali ned ovoljno, ne zna povuću gard, okrenuti se i doći u pravu poziciju, iako to nije lako bilo u ovom slučaju, morao je pokušavati, dok ne prođe). Sudac nije imao izbora i mora je prekinuti, jer Denis je ležao, ovaj je udarao (iako nije puno udaraca prošlo, ali je samo pitanje vremena bilo kada će početi prolaziti.

Ali općenito, svaka čast Denisu na hrabrosti da se bori u ovakvom sportu. Ima jako dobru bradu, što je jedna od važnih predispozicija, te mislim da je imao bolje trenere za neke segmente borbe da je mogao više napraviti. Sada, sa 29. godina, nisam siguran da će predaleko dogurati, ali bih volio da ga vidim još koji puta u nekoj jačoj organizaciji. Svaka čast mu i na onoj zastavi.

Da se ne shvati pogrešno, ne pljujem ga, niti nešto kritiziram, jer ja ne bih imao hrabrosti uči u taj ring/oktagon, samo sam dao svoje viđenje borbe.

Nadam se uskoro novim pobjedama Denisa.
Panthera

#131 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Panthera »

Imas li kakav link da sepogleda borba????
hali gali halid

#132 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by hali gali halid »

Ima li gdje da se pogleda snimak borbe?
Panthera

#135 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Panthera »

The Realist wrote:Denis je dobio prejakog protivnika za svoj debi. Dobio je čovjeka zakojeg svi govore da će biti budući UFC prvak, smatraju ga vrhunskim talentom, odličan hrvač, odlične uslove za trening, odlične metode treninga, nije to Denis ništa mogao.

Što se tiče Denisovog izgleda, nije bajan, ali ni Fedorov izgled nije bajan. Nije ovo bodybuilding natjecanje, nego borba, tako da to nema apsolutno nikakve veze.

Denis se očigledno prepao, nije skoro ništa pokušao, prespore kombinacije, NIJEDAN low kick nije blokirao, što je prosto nevjerovatno, jer čovjek trenira u jednoj Holandiji koja daje konstantno najbolje K-1 borce, ima u timu Schilta, Overeema (dobro, ne znam koliko sa njima trenira, ali kaže da trenira) i nemoguće da on ne zna kako blokirati low kick, da ne zna izbaciti low kick. Dosta dobro je branio glavu, većin u onih koljena je izblokirao, ali istina, ona čvrsta brada ga je spasila nokauta, jer je ipak par teških udaraca prošlo.

Parter mu je i dalje očajan, ali on ne želi previše da ga radi, a kada se boriš sa čovjekom kojemu je baza hrvanje, onda to može samo loše završiti. Istina, sprawl ima jako, jako dobar, Valesquez ga nikako nije uspijevao oboriti, te se vidi da na tome radi Denis, ali kada je pao, bilo je gotovo.

Što se tiče prekida, iako nije bio uzdrman, Denis ništa nije radio, dva puta se probao okrenuti i došao je u goru poziciju (a tu se vidi problem ne poznavanja partera, tj. borbe u parteru Da ne bude da samo pljujem po tom segmentu, radi on nešto, ali ned ovoljno, ne zna povuću gard, okrenuti se i doći u pravu poziciju, iako to nije lako bilo u ovom slučaju, morao je pokušavati, dok ne prođe). Sudac nije imao izbora i mora je prekinuti, jer Denis je ležao, ovaj je udarao (iako nije puno udaraca prošlo, ali je samo pitanje vremena bilo kada će početi prolaziti.

Ali općenito, svaka čast Denisu na hrabrosti da se bori u ovakvom sportu. Ima jako dobru bradu, što je jedna od važnih predispozicija, te mislim da je imao bolje trenere za neke segmente borbe da je mogao više napraviti. Sada, sa 29. godina, nisam siguran da će predaleko dogurati, ali bih volio da ga vidim još koji puta u nekoj jačoj organizaciji. Svaka čast mu i na onoj zastavi.

Da se ne shvati pogrešno, ne pljujem ga, niti nešto kritiziram, jer ja ne bih imao hrabrosti uči u taj ring/oktagon, samo sam dao svoje viđenje borbe.

Nadam se uskoro novim pobjedama Denisa.
:thumbup: Mislim da je Denisova trema presudila. Da je bio opusteniji i da je malo vise razmisljao mogao je proci puno bolje. Presudan je parter, u kojem je imao tezinu i snagu kao prednost. Imao je par prilika gdje je valsquzeza mogao baciti preko sebe, a imao je i priliku za polugu na vratu i na ruci, mislim da nije razmisljao zbog treme. Imao je jos par prilika gdjevasq.mogao izbaciti na pojas i stvoriti dominantnu poziciju, opet nije razmisljao. Nije smjeo raditi box i high kick sa vasquezom, jer je drugi puno brzi... U svakom slucaju svaka mu chast i bilo bi mu dobro da se vrati malo na hrvanje!
Almirko

#136 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Almirko »

jarane, sramota. covjek je bio kao vreca za udaranje. plus dosao je totalno nespremljen, trom, spor sa pivskim stomakom. skroz me razocarao. mislio sam da ce pokazati mnogo bolje. ovaj velasquez nije nesto jak ali je covjek brz i uporan. denis je po mom misljenju jaci od njega ali mu treba mnogo vise brzine, kretanja i smijelosti. ovako je dosao kao dijete koje je izaslo iz skole i ceka da ga prebiju i otmu mu dzeparac. slabo. :(
alijadzigibau

#137 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by alijadzigibau »

ima l dze klip ???
black

#138 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by black »

Panthera wrote:
:thumbup: Mislim da je Denisova trema presudila. Da je bio opusteniji i da je malo vise razmisljao mogao je proci puno bolje. Presudan je parter, u kojem je imao tezinu i snagu kao prednost. Imao je par prilika gdje je valsquzeza mogao baciti preko sebe, a imao je i priliku za polugu na vratu i na ruci, mislim da nije razmisljao zbog treme. Imao je jos par prilika gdjevasq.mogao izbaciti na pojas i stvoriti dominantnu poziciju, opet nije razmisljao. Nije smjeo raditi box i high kick sa vasquezom, jer je drugi puno brzi... U svakom slucaju svaka mu chast i bilo bi mu dobro da se vrati malo na hrvanje!
svaka cast denisu i zao mi je sto je izgubio, i nije on imao nikakvu priliku, velaskez je prejak za njega, vec nakon druge minute vidi se da je denis pao
Epitop

#139 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Epitop »

Jednostavno, tehnički jači borac je pobijedio. Čitavo vrijeme je forsirao udarce u lijevu nadkoljenicu i koljenom se pokušavao probiti do glave i taktika mu se isplatila. Sve dok su bili na nogama i Denis je imao neke šanse da nešto učini u borbi. Kada je pao na parter tada je borba bila i gotova.
Ne vjerujem da se osramotio nešto u borbi, ako pogledate kako je Velasquez pobijedio ostle borce biće vam jasno s kim se Stojnić borio.
Panthera

#140 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Panthera »

Almirko wrote:jarane, sramota. covjek je bio kao vreca za udaranje. plus dosao je totalno nespremljen, trom, spor sa pivskim stomakom. skroz me razocarao. mislio sam da ce pokazati mnogo bolje. ovaj velasquez nije nesto jak ali je covjek brz i uporan. denis je po mom misljenju jaci od njega ali mu treba mnogo vise brzine, kretanja i smijelosti. ovako je dosao kao dijete koje je izaslo iz skole i ceka da ga prebiju i otmu mu dzeparac. slabo. :(
malo pretjerujes. sta mislis da je velicina misica mjerilo snage? cuj valsquez nije jak.Frajer Hrvac!Stavi mu 10 najanabildanijh frajera na svijetu i svih deset ce pasti za 10 minuta... I Denisu isto tako. Borba bila dobra..Malo treme prva borba u UFCu i to je to. Denis je mogao iskoristiti svoje prednostui ali nije. Ipak su ovo borbe gdje s svaka greska naplacuje, maaaasno. Svakog od vas kriticara bi volio vidjeti samo po 3 minute borbe i to bez udaraca recimo hrvanje pa da vidite sta je snaga...I na kraju Denis je NAS! Nosi BiH Zastavu i trenira bez marke icije pomoci. Zato svaka mu chast! Odradio je mech naucio nesto i nadajmo se da ce u buducnosti ispraviti nedostatke.
I za sve kriticare bez znanja, dajte bar podrsku BH sportu, bilo bi lijepo!
Almirko

#141 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Almirko »

kad bolje malo pogledas mec. kada je pao poslije onog okreta, velasquez ga je uhvatio ali ne na nacin da se stojnic ne moze oduprijeti, medjutim denis je samo legao pokrio usi i pustio da ga udara. Cak se nije htio ni oduprijeti?? Pokusati nesto ? Vracati udarce? Nista. Samo je lezao i pustio da ga udara. Kad bolje pogledam, ili je mec namjesten i ili je Denis u najgoroj formi ikada. :?:
Panthera

#142 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Panthera »

black wrote:
Panthera wrote:
svaka cast denisu i zao mi je sto je izgubio, i nije on imao nikakvu priliku, velaskez je prejak za njega, vec nakon druge minute vidi se da je denis pao
@black, mislim da ipak grijesis. Nije pao, nego nije imao odgovora, nije razmisljao i to je to. Znam ga i znam kako se bori sta vise radio sam sa njim. Vjeruj da sam masu puta vidio kada dominantniji borac gubi zbog treme. Slazem se da je valsquez bio spremniji, ali ti garantujem da se denis otvorio i radio vishe na parteru da bi bilo neizvjesno, iako je valsquez i sam hrvac.
Panthera

#143 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Panthera »

Almirko wrote:kad bolje malo pogledas mec. kada je pao poslije onog okreta, velasquez ga je uhvatio ali ne na nacin da se stojnic ne moze oduprijeti, medjutim denis je samo legao pokrio usi i pustio da ga udara. Cak se nije htio ni oduprijeti?? Pokusati nesto ? Vracati udarce? Nista. Samo je lezao i pustio da ga udara. Kad bolje pogledam, ili je mec namjesten i ili je Denis u najgoroj formi ikada. :?:
U dobroj je formi, neko je vec rekao pogledaj Fedora ruskog experimenta razlika je u nekoliko kg. Ma nije radio u parteru trema nerazmisljanje i to je to. Vidio si da se poslije partera digao spreman za jos borbe i mozda bi se i "otvorio" al kasno....
Almirko

#144 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Almirko »

Panthera wrote:
Almirko wrote:jarane, sramota. covjek je bio kao vreca za udaranje. plus dosao je totalno nespremljen, trom, spor sa pivskim stomakom. skroz me razocarao. mislio sam da ce pokazati mnogo bolje. ovaj velasquez nije nesto jak ali je covjek brz i uporan. denis je po mom misljenju jaci od njega ali mu treba mnogo vise brzine, kretanja i smijelosti. ovako je dosao kao dijete koje je izaslo iz skole i ceka da ga prebiju i otmu mu dzeparac. slabo. :(
malo pretjerujes. sta mislis da je velicina misica mjerilo snage? cuj valsquez nije jak.Frajer Hrvac!Stavi mu 10 najanabildanijh frajera na svijetu i svih deset ce pasti za 10 minuta... I Denisu isto tako. Borba bila dobra..Malo treme prva borba u UFCu i to je to. Denis je mogao iskoristiti svoje prednostui ali nije. Ipak su ovo borbe gdje s svaka greska naplacuje, maaaasno. Svakog od vas kriticara bi volio vidjeti samo po 3 minute borbe i to bez udaraca recimo hrvanje pa da vidite sta je snaga...I na kraju Denis je NAS! Nosi BiH Zastavu i trenira bez marke icije pomoci. Zato svaka mu chast! Odradio je mech naucio nesto i nadajmo se da ce u buducnosti ispraviti nedostatke.
ne pretjerujem. pogledaj jos jednom borbu pa bolje ocijeni. meni je mnogo drago radi denisa i cijenim sto predstavlja bih. malo ko to moze da uradi. medjutim posto sam ga pratio otprije, znam njegov potencijal. covjek moze mnogo vise ili je mogao. ovdje nije pokazao sta moze. i pravo mi je glupo kad kazes 3 minute borbe u ringu. pasa moj, nisam ja ufc borac, ja samo kazem svoje misljenje. :bih:
Panthera

#145 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Panthera »

Almirko wrote:
Panthera wrote:
ne pretjerujem. pogledaj jos jednom borbu pa bolje ocijeni. meni je mnogo drago radi denisa i cijenim sto predstavlja bih. malo ko to moze da uradi. medjutim posto sam ga pratio otprije, znam njegov potencijal. covjek moze mnogo vise ili je mogao. ovdje nije pokazao sta moze. i pravo mi je glupo kad kazes 3 minute borbe u ringu. pasa moj, nisam ja ufc borac, ja samo kazem svoje misljenje. :bih:
U pravu si, mogao je vishe, i meni je zao sto nije...hebi ga...kakav je takav je al je nash. Nemoj zamjeriti za 3 min..to je chisto ilustracija odnosa snage izdrzljivosti i napuhanih misica...Veliki mishici su problem a ne prednost u borbi...al to je sad druga tema...Stoji komentar da je mogo mnogo vishe i ad je spor i pretezak...al sta ces sad...nije ponizen, i hebi ga volio bi rec da je dobro al se dvoumim..nije loshe za pocetak...
Prolaznik

#146 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:16, edited 1 time in total.
Ali_G

#147 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Ali_G »

Auuuu, hajd sto se prepao borbe, al sto lose izgleda, katastroficno. Kad ga onaj sudija predstavlja, vidis da nema nikakvih sansi. Cini mi se da je bio zategnutiji ranije. Sad nesto sve mlitavo, slabo...
Panthera

#148 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by Panthera »

evo najbolja primjera kako se bori hladnom glavom...i gdje misici nemaju nikakvo znacenje..za ljubitelje mma-a
http://www.youtube.com/watch?v=VWIZ01K3 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=-VheOvyp ... re=related
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#149 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by UnscarD »

Neiskustvo je definitivno imalo ulogu...ustao je nakon onog partera kao da nije bio 4 minuta na podu primajuci udarce ali je prekid bio za ocekivati jer od Denisa nije dolazilo nista nazad...obzirom da je bio spreman za dalje, mislim da je mogao samo podici ruku iz parter pozicije i pokazati sudiji :thumbup: i ovaj bi mu dao jos koji minut sigurno...
Problem je sto sta bi sa tim jos kojim minutom ? Cain nije primio niti jedan jedini udrac...
Denis je pokazao da ima cvrstu bradu (Bosansku glavu u zargonu), ali da je ipak spor i da mu kondicija nije na nivou top boraca mada je bolji nego sto bi sa onakvim stomak pomislio na prvi pogled.
Obzirom da nije uputio niti jedan udarac, tesko je reci koliko jako Denis udara (u tim TOP kriterijima) i da li ima knockdown power ali trebalo bi da ima.

Cain je ipak jedan od boraca za kojeg kazu da ce u naredne 2 godine biti HW sampion tako da debi definitivno nije bio lak.

Po meni, Denis mora raditi na brzini najvise (smanjenju mase) i samim tim i kondiciji i naravno raditi na parteru, proslo je tu dosta laktova, ali ostati prvu rundu sa vrhunskim hrvacem na nogama je svakako uspjeh.

U svakom slucaju, drago mi je da se i nasa zastava zaviorila u oktagonu makar jednom....
bijelo_dugme

#150 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

Post by bijelo_dugme »

drama wrote:
ako nista, pokaz'o je da ima bosansku glavu :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

Ma da je po dana skako po njemu onaj spanac on se nebi unesvestio, jestel vidili kako covjek ustaje odmah ko da nije nista bilo :lol:
Post Reply