Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
nezavisni

#126 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by nezavisni »

Taj sukob, nazalost, nece prestati dok jedna strana ne pobijedi, a to ce biti...
I nije to samo politicki niti samo etnicki problem, nego i religijski i historijski... Jeruzalem je sveti grad Jevreja, a isto tako i Muslimana. Tu je bio Solomonov hram, tu je Al Aksa. Na istom mjestu. Oko tih stvari se ne moze napraviti kompromis.
Da je problem samo politicke prirode, davno bi bio rijesen, a ovako ce to trajati jos dugo. I kad-tad ce prerasti u mnogo siri sukob.
MUNAFIK

#127 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by MUNAFIK »

jeza u ledja wrote: Sta je starije, koka ili jaje?

Cuj prodana dusa, eto sad sam ja prodana dusa. Ko da za pare pisem.
Genocidi se desavaju non stop, samo nam je ovaj izgleda jedino bitan.
nije ovaj jedino bitan naravno, mi smo toliko sitni da i nije vazno sta je nama bitno. vazno je sta je ONIMA velikima bitno, a to ovaj genocid nad PALESTINCIMA sigurno nije!!!

Ne radi se ovdje samo o genocidu, nego o tome kako CIJELI svijet pusta jedne da UBIJAJU druge. da je medijska propaganda tako ZLONAMJERNA i odvratna gdje je kap krvi jednih(jevreja) VAZNIJI JE od 1000 ZIVOTA DRUGIH(palestinaca).

Kuda ide ovaj svijet i koliko znace sva t aLJUDSKA PRAVA, sta znace sve te SLOBODE... mozemo svi vidjeti na primjeru PALESTINE, to je ono sto je najgore od svega!
MUNAFIK

#128 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by MUNAFIK »

nezavisni wrote:Taj sukob, nazalost, nece prestati dok jedna strana ne pobijedi, a to ce biti...
I nije to samo politicki niti samo etnicki problem, nego i religijski i historijski... Jeruzalem je sveti grad Jevreja, a isto tako i Muslimana. Tu je bio Solomonov hram, tu je Al Aksa. Na istom mjestu. Oko tih stvari se ne moze napraviti kompromis.
Da je problem samo politicke prirode, davno bi bio rijesen, a ovako ce to trajati jos dugo. I kad-tad ce prerasti u mnogo siri sukob.

ja samo cekam dan kada ce Izraelci raznjeti Al Aqsa dzamiju... a kada se to desi onda Bog nek nam je svima na pomoci... :( :(
pure_love

#129 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pure_love »

MUNAFIK wrote:
nezavisni wrote:Taj sukob, nazalost, nece prestati dok jedna strana ne pobijedi, a to ce biti...

ja samo cekam dan kada ce Izraelci raznjeti Al Aqsa dzamiju... a kada se to desi onda Bog nek nam je svima na pomoci... :( :(
to bi podiglo muslimane od Spanije do Indonezije,nastao bi definitvno svjetski rat,Aksa je trece svetiste islama,toga su svjesni jevreji tako da Aqsu nece dirati
homo_sapiens

#130 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

pure_love wrote:
MUNAFIK wrote:

to bi podiglo muslimane od Spanije do Indonezije,nastao bi definitvno svjetski rat,Aksa je trece svetiste islama,toga su svjesni jevreji tako da Aqsu nece dirati
A da neko "digne" prva dva, izgorio bi Mliječni put ?
simpozijum delirijum

#131 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

kao prvo ajmo' malo matematike ; na ovoj planeti ima preko milijardu muslimana ( od toga su oko 250 miliona arapi)Americka administracija tvrdi da su islamofasisti svijetska prijetnja ?? :lol:
a u USA ima oko 15 miliona ljudi koji se deklariraju kao muslimani , i koliko je bilo teroristickih napada na USA poslije 9/11 ?
odgovor ?
nula !
ko ima 200 atomskih bombi na bliskom istoku ? i najmocniju vojnu silu ?( 600 najmodernijih mlaznjaka i 3000 tenkova !)
odgovor;
Izrael !
ko protivno svim medjunarodnim rezolucijama drzi okupirane teritorije ( ukljucujuci Siriju =Golanska visoravan , Liban= Sheba farms izvori pitke vode :o ) i da li znate da Damaskus nema dovoljno pitke vode zato sto Izraelska vojska drzi izvore NJIHOVE vode pod okupacijom ? imaju savrsene vocnjake i farme koje se kupaju u vodi , dok Gaza umire bez hljeba !
ajmo' nemojmo srati' fakat ! borba protiv terorizma ? pa ne mozes ubiti komarca rucnom granatom u sobi punoj ljudi ! bore se protiv terorista a ubiju 100 civila za jednoga ! cemu im sluze te silne specijalne jedinice ?
ovo je genocid i tacka !
ne zelim da me banuju , ali ? ljudi moji ovo je ocigledno ! oko pola miliona palestinaca rade kao robovi u Izraelu , i uzgajaju njihove "velicanstvene" pomorandze i drze industriju Izraela tako mocnom , Izrael je perfidno upakovani fasizam i vozdra ! i ima bezbroj Izraelaca koji se protive suludoj politici cionista , malo googlajte !
shit !& PEACE!
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#132 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

in33sa wrote:Pa nije bas ni da je Izrael blokirao hranu i humanitarnu pomoc za Gazu.
Ovo nije istina. Argumente procitati ovdje :

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle ... 766509.stm

Nakon sto procitas, pogledaj video koji je postavio @Izvanzemaljac. Dakle moje oci vidjese mnogo toga sto nikada nisu zeljele vidjeti, ali na drugom videu prvi put vidjeh kako se kosti i kicma lome civilima - koristeci se pri tome ovecim kamenom. Povratak korjenima civilizacije, sta li ?
Latina

#133 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

omar little wrote:
ja @jeza ne znam ni sama da li vidim svrhu napada na Izrael. osim, sto ih apsolutno i potpuno razumijem. znam palestinaca dosta, a i da ih ne znam, ja bi se uvijek na njihovo mjesto stavila prije no sto bilo sta zakljucim o toj regiji. sa sigurnoscu mogu reci da znam da si ti i sam vec tako razmisljao, ne cinis mi se kao drukcija osoba. i hajmo na minutu zaboraviti i povijest i politiku i ekonomiju i religiju i sve sto tu regiju cini takvom kakva je i kreira konflikt kakav kreira; hajmo pomisliti da su to tamo ljudi. od krvi i mesa. sa emocijama, mislima, intelektom, djecom, obitelji...bas kao i mi sto smo bili. njih 200 pogine i 700 ih ranjeno, a u izraelu JEDAN poginuo i 4 povrijedjana. pa, da jebe rak raka, ne moze se na to ostati indiferentan!!!!!! i ja nemam vise snage za balansirane analize i balansirane perspektive i balansirano sagledanje situacije i balansiran kurac-palac. nikakvog tu balansa nema, niti ga je ikad bilo. odvratan, perverzan akt dominacije, ponizavanja i brisanja sa lica zemlje jedne cijele populacije popracen ne-brigom i ne-interesom CIJELE jebene zemaljske kugle. i tako najmanje 40 godina. ko sam ja, niko i nista za palestinske probleme, a u mene vise ne stane. cijeli zivot se trudim educirati i informirati o ovom konfliktu; cijeli zivot ga znam, cijeli moj zivot izrael i Palestina ratuju! ali ja vise nemam rijeci. izrael me svojim postupcima svaki put zabezekne i paralizira. pa, zar toliko mrznje moze bit' (i to se pitam ja, bosanka, upoznata sa rezultatima i manifestacijama iracionalne mrznje) ? pa, zar toliko mogu mrzit' da niko od njih sto potpisuje vrhovne odluke, sto salju mejlove sa tim odlukama vojnom stabu, sto izdaju naredbe da se odluke sprovedu, sto pritiscu dugmad na oruzju, zar niko od njih toliko ljudskosti i duse nema da kaze halo, stani, cekaj STA RADIMO MI OVO?!?!?!!?!?!!?!!? i jel' ona nacisticka kujetina od kondolize rajs spava nocu i kako joj san na oci dodje?!? odakle joj snaga i pravo na miran san?! ja im svima, tutta forza, hebem mater. vokabular mi presushi i nit' sinonima nit' antonima nit' epiteta i metafore, niti bilo kojeg lingvistickog elementa nemam da opisem bijes i nemoc koje ja trenutno osjecam.
Ako sada pomnozis svoju bijes i nemoc sa 1597, vjerovatno ces biti blizu bijesu i nemoci jedne prosjecne majke Palestinke u Gazi. Mi ne mozemo ni pojmiti ocaj majke koja svojoj djeci zeli isto sto i bilo koja Amerikanka, Francuskinja, Saudijka, Grkinja, ali njeno dijete ne moze imati bas nista od toga. Sretno je ako ostane zivo i ako dozivi da su mu oba ili bar jedno od roditelja zivi, a ono odraste. I mozemo samo pretpostaviti koliko jednu prosjecnu majku ne zanima Fatah, Izrael, Hamas, Amerika. Svi skupa. Ona kao i vecina tih zena zeli samo normalan ili blizu normalnog zivota. Ali. Niko je nista ne pita.

Mene rijeci napustaju. Ne mogu ih iskoristiti da izrazim ono sto osjecam, i sto vise ni ja ne mogu gledati. Svaki atom u meni se buni. I najveci paradoks je sto ima i Jevreja koji osjecaju identicnu nemoc i ocaj. Ali ni njih vise niko ne pita. Ovo je vec odavno oko za oko ( tj 200 ociju za 2 oka +/- ), i cijeli svijet je u stanju poluanestezije zbog duzine izlozenosti brutalnim scenama iz Palestine. Niko ne zna sta treba uraditi. A mislim da je rjesenje jednostavno.

Da su malo pametni, Palestinci bi svi ovog trenutka napustili Palestinu i onda bi se ( gle cuda ! ) nakon 60 godina rijesilo palestinsko pitanje. Ne zato sto Zapad voli Palestince, nego zato sto im se ne bi dopao jak Izrael, bez kakvog-takvog stita ( u ljudskom mesu ) koji im pruzaju Palestinci.

Uz ocaj zbog masakra koji se desio pred ocima cijelog svijeta, jako se plasim kako ce se razvijati globalna politicka situacija u narednoj godini. Ekonomska kriza i vec dugogodisnja prica o eventualnom napadu na Iran ( ponovno dovodjenje svijeta u stanje poluanestezije ) nece na dobro.

Mislim da se svi skupa u narednim danima i mjesecima - "It is also possible that Israel has decided to act against Hamas now, during the last days of a friendly Bush administration in the United States" - izvor BBC ( misljenja sam da je ovo razlog sto je Izrael napao bas u ovom trenutku ), trebamo jako moliti Onom u koga vjerujemo ( ma sta smatrali necim vecim od sebe ), jer ako se desi napad na Iran, bojim se da se lako moze desiti i treci svjetski rat. Nedaj Boze nikome.
Last edited by Latina on 28/12/2008 09:51, edited 1 time in total.
giordania

#134 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Hunkar

#135 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Hunkar »

Ma znamo svi da Palestinci trebaju prestati ... nema veze sto su im oteli zemlju, vodu, sto ih drze zatvorene u konc logoru i nemaju nista, ni struju ni vodu ni hranu ni lijekove ... ma oni su krivi, oni trebaju prestati. Nekako bi najbolje bilo kada bi svi kolektivni izvrsili samoubistvo, da ne smetaju divnim Izraelcima ... :oops:
s-iou-x

#136 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by s-iou-x »

Imam osjecaj da ce i nas Mile Ronhil jos malo pa ovako lupati jer smo po definiciji "teroristi". Sreca pa mu Tihic sve dade i dogovori se u Prudu. Ma pametan je taj Tihic covjece iako ga kritikujemo. Kaze narod zvijer suti dok je sita a nadam se da ne trose brzo ovi u RS i da ima jos dosta toga u zalihama. Mozda da im vec pocnemo sakupljati dobrovoljne priloge za ta jeb*** vremena kada dodu.
pengpeng

#137 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pengpeng »

Smatram da je ovakav nacin obracunavanja sa Hamasom pogresan, jer prije svega stradaju neduzni civili. Ako vec hoce da smaknu neke hamasove vodje, neka posalju pripadnike specijalnih jedinica ili Mossada. U proslosti su na takav nacin smakeli dosta palestinkih vodja, npr. ogranizatore i izvrsioce otmice izraelskih sportista na olimpijadi 1972 u Minhenu.
Medjutim zasto onda Hamas napada izraelske teritorije, iako bi trebali znati da ce im se tako nesto odbiti od glavu??
Da li bi nekao mogao da pjsasni, zasto palestinske izbjeglice, koje se nalaze u raznim arapskim drzavama decenijama, zive jos uvijek u neljudskim uslovima u izbjeckim kampovima??? Pa zar se nije moglo pobrinuti za to, da dobiju neki pristojan smjestaj, normalan zivot, obrazovanje? Koliko znam dobar dio arapskih drzava ubire velike sume novca za naftu, tako da bi to sa finansijske strane ne bi bilo tesko.
Drvosjeca iz Dejcica

#138 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nema smisla raspravljati o ovim temam sa dezurnim islamofobima ( homo_sapiens, osa, jeza u leđa) na ovom forumu, jednostavno nasa misljenja i stavovi su dijametralno suprotni i oni nikada nece reci da su i oni na drugoj strani, u ovom slucaju Izrael, krivi za krvoprolice. Ne odobravam napade Hamasa i slicnih organizacija ali napadi Izraela se ne mogu tretirati samo kao odgovor jer se radi o sistematskim napadima na ciljeve koji se ne mogu tretirati samo kao odgovor i odbrana.
sekiracija

#139 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sekiracija »

Kriminalci u njedrima Palestinskog naroda vode taj narod u propast.
Ovo je istina koja mi se namece kad god posmatram taj tamo svijet.
Pod plastom Islama zapleteni u kolo kriminala,upotrebljavajuci i terorizam kao najsvirepiji oblik djelovanja FATAH Palestince vodi u nestanak.
Poznata nam je istorija pa ino familijarna donedavnog im vodje ARAFATA.
Poznato nam je da je svijet odlucio da Jevrejima garantuje zivot na tome podrucju,sve je to i nama i njima poznato,ali palestinci imaju nakaradnu filozofiju vec vise decenija i nemaju snage da to promijene,jer se i kod njih kao i kod nas nadje neki ALIJA da ih vodi u smrt,ali samo on zna zasto,a usto svoju porodicu obezbijedi za devet koljena u buduce.
Kad bih ja bio predsjednik Izraela ja bi im za jedan metak upucen iz Gaze poslao raketu zemlja zemlja za uzvrat,sve dok im ne nestane metaka ili dok njih ne nestane.
pike

#140 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pike »

sekiracija wrote:Kriminalci u njedrima Palestinskog naroda vode taj narod u propast.
Pod plastom Islama zapleteni u kolo kriminala,upotrebljavajuci i terorizam kao najsvirepiji oblik djelovanja FATAH Palestince vodi u nestanak.
Poznato nam je da je svijet odlucio da Jevrejima garantuje zivot na tome podrucju,sve je to i nama i njima poznato,ali palestinci imaju nakaradnu filozofiju vec vise decenija i nemaju snage da to promijene,jer se i kod njih kao i kod nas nadje neki ALIJA da ih vodi u smrt,ali samo on zna zasto,a usto svoju porodicu obezbijedi za devet koljena u buduce.
Kad bih ja bio predsjednik Izraela ja bi im za jedan metak upucen iz Gaze poslao raketu zemlja zemlja za uzvrat,sve dok im ne nestane metaka ili dok njih ne nestane.

Auuuu, pripremi se sace na tebe raketna paljba zemlja zemlja.
Latina

#141 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

sekiracija wrote: Kad bih ja bio predsjednik Izraela ja bi im za jedan metak upucen iz Gaze poslao raketu zemlja zemlja za uzvrat,sve dok im ne nestane metaka ili dok njih ne nestane.
Gle ovog rodjaka. Znaci Izrael je super kakvih ovdje likova ima. Da Bog zakloni i sacuva. :zzzz:
Last edited by Latina on 28/12/2008 09:58, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#142 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sekiracija wrote:Kriminalci u njedrima Palestinskog naroda vode taj narod u propast.
Takav jedan vec ima na vlasti u Izraelu i to upravo (samo par puta gore) decenijama i rade Palestincima tako da se ne trebas bas toliko uzbuđivati. Mnogo gori oblik djelovanja je drzavni terorizam, ima legimitet jer dolazi od drzave, provode ga vojnici i slizbenici koji imaju odore, u biti radi se o mnogo svirepijoj i goroj mutaciji klasicnog terorizma. No sigurno je da ce ISTORIJA reci svoj sud o ovoj pojavi a mnogi ce tada govoriti da nisu znali. Da li neznanje moze biti opravdanje za zlocin, genocid, zlocin protiv covjecnosti? NE, kratko i jasno NE. :oops:
Hendrix

#143 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Hendrix »

Ne znam šta ljudi očekuju od UN-a uopšte, njihov posao je samo da pozovu da nasilje prestane, iskažu zabrinutost i vrate se na skupljanje love i sličnog. S druge strane braća arapi su palestince izdali davno, najveća je briga kako tušnuti naftu a ovi vamo u Gazi ko ih šiša, imaju UN.
Pietje_Bel

#144 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pietje_Bel »

Ne znam ko je grijesniji Izraelci koji masakriraju godinama palastince i koji im oduzimaju zemlju ili Arapi cija pamet neide dalje od "Älahu-ekberanja"". Jaci vladaju svijetom i to je od pocetka tako. Zbog cega cudenje? Israelci su uvijek bili ljudi koji su volili skolu i rad a Arapi to nikada nisu voljeli. Arapi na zapadu se bave vrlo cesto kriminalom, rijetko neki od njih zavrsi fakultet itd. Sta smo ocekivali? Meni ih je zao (Palestinaca) ali mislim da su i sami krivi za svoju situaciju u kojoj se nalaze, ma kolko god to glupu zvucilo.
homar

#145 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homar »

Ovaj je žešći od Hitlera.
Kinder

#146 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kinder »

RIZVA wrote:Gledajuci snimke masakra u Gazi,odmah me podsjeti na markale,tuzlansku kapiju itd.tijela svuda okolo razbacana,raskomadana...sramota,bruka... :x ,ostale svijetske sile samo šute i gledaju kao i do sada,bitno je da se otvaraju veleljepni hoteli,umjetna otocja po Dubaiju,pun mi je klinac šejskih gladimudana,dok je na sceni krvoprolice :x
Fino odeš u Palestinu i pripomogneš ili se zapališ ovdje u Sarajevu u znak protesta :D
simpozijum delirijum

#147 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

Pietje_Bel wrote:Ne znam ko je grijesniji Izraelci koji masakriraju godinama palastince i koji im oduzimaju zemlju ili Arapi cija pamet neide dalje od "Älahu-ekberanja"". Jaci vladaju svijetom i to je od pocetka tako. Zbog cega cudenje? Israelci su uvijek bili ljudi koji su volili skolu i rad a Arapi to nikada nisu voljeli. Arapi na zapadu se bave vrlo cesto kriminalom, rijetko neki od njih zavrsi fakultet itd. Sta smo ocekivali? Meni ih je zao (Palestinaca) ali mislim da su i sami krivi za svoju situaciju u kojoj se nalaze, ma kolko god to glupu zvucilo.
:lol: joj izjave ! evo ja cu da ne supljiram navesti nekoliko primjera Arapa "koji ne vole skolu" koje sam licno upoznao i poznajem ;
primjer prvi ; jedna arapkinja iz Sudana , dobar komsija moje familije ovdje u USA, diplomirani biohemicar, posto nismo super poznavoci kompjutera nju pitamo za savjet kada nam iskrsne veci problem sa elektronskim spravama

primjer (bezbrojni ) Arapa koji govore po tri svjetska jezika , jedan Palestinac kojeg a upoznah u njemackoj, doktor,opste prakse , jedan Libanac (radio kao perac sudja sa mnom ) i supruga mu diplomirani inzenjeri ( nasli bolji posao poslije za "mercedes benz" )
iracanin koji je profesinalni pilot ( ja mislim da sada radi za "lufthansu") i tako dalje i tako dalje !
lako se skolovati izraelcima kada dobijas oko tri milijarde dolara bespovratne pomoci svake godine od USA u keshu , plus ogromnu tehnicku pomoc i bezvizni rezim , dok arape ( i sve nas iz zemalja trecega svijeta ) maltene pod mitraljeskinm nisanima maltretiraju na svjetskim aerodromima i molis boga da ti daju i tranzitnu vizu , i sutiraju te na najgadnijim poslovima dok se ne dokazes na zapadu da si pet puta obrazovaniji od prosjecnoga svabe , amerikanca , francuza i tako dalje ..
alo ba'! :lol:
Topla voda

#148 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Topla voda »

cinjenica je da su palestinci izdani od citavog svijeta.
i od drzava clanica islamske lige.

definitivno palestinska drzava mora postojati i mora biti odvojena od israela.
najveci problem je jerusalem
ako bi se povazale teritorije gaze i teritorije na zapadnoj obali i tako se formirala palestinska drzava,ostao bi problem jerusalema i problem izlaska israela kod eilata u akabski zaliv.

ovo je skoro nerjesivo
a kad bi palestinci dobili drzavu sa regularnom armijom i kad bi doslo do povlacenja israelaca sa zapadne obale,ne vjerujem da bi doslo do mira ,jer bi se pojavile grupe koje bi htjele potpuno zauzimanje israela.

uz sve to ,ono sto je munafik govorio oko gradnje solomonovog hrama i sva ta situacija oko al akse,ne vidim kakav je dogovor moguc oko jerusalema.

bez obzira koliko je situacija gadna i grozna ,samo se nadam da nece eskalirati i pretvoriti se u regionalni rat.a poslije bi bio haos.
sodom

#149 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sodom »

zgembo_sa wrote:Prestati? Ja mislim da trebamo poceti i pojacati teznje za nestanak te tvorevine zasnovane na genocidu.
Imamo svoju koja je dosta manja ,a ni njoj nemozemo nista...
Latina

#150 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

cinjenica je da su palestinci izdani od citavog svijeta.
Dakle vise nemaju sta izgubiti. Opet kazem da su pametni prestali bi biti topovsko meso.

Kad bi svi masovno krenuli izvan te monstrum-drzave, vrlo brzo bi ih jarani vratili i nasli kompromis koji nisu mogli naci 60 godina. :zzzz:

p.s. @simpozijum_delirijum, kakve veze imaju biohemija i elektronski uredjaji ? Prosvijetli nas Latinoamerike ti.
Locked