Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neprilagodjena wrote:Mislim da su sve ostalo bili holandjani u ulici,samo tri strane fam
Ma nas su kad smo dosli u nl odma na kurs holandkog poslali,evo sad ucim i njemacki
I koja zemlja ti se vise svidja NL ili DE?
Gdje lakse, gdje ima vise stranaca, etc?
Meni nedostaje nl,tu sam imala svoj zivot i prijatelje i svoj ritam i svoj posao itd itd.
A u njemackoj se jos nisam navikla ali trudim se ne moze sve preko noci.
Ljudi misle da ovde na svaki korak mogu viditi pedera, toga neces viditi, skoro nikad neces viditi da se ljube pedera, posto se ljudi rugaju jos uvijek.
Ziviio sam prija u jednom gradu na sjeveru, i to je mali gradic, ali imao je 4 srpska pedera, holandse pedere skoro i nije bilo tu, ili barem ne lici ne pedere.
U BiH se vise krije da je neko peder nego ovde u NL.
Evo jedna emisija o stranim pederima u NL: Dvojica su Turcini, jedan Kinez, i jedan Pakistanac:
neprilagodjena wrote:Mislim da su sve ostalo bili holandjani u ulici,samo tri strane fam
Ma nas su kad smo dosli u nl odma na kurs holandkog poslali,evo sad ucim i njemacki
I koja zemlja ti se vise svidja NL ili DE?
Gdje lakse, gdje ima vise stranaca, etc?
Meni nedostaje nl,tu sam imala svoj zivot i prijatelje i svoj ritam i svoj posao itd itd.
A u njemackoj se jos nisam navikla ali trudim se ne moze sve preko noci.
Ja evo 14a godina zivim u Holandiji i ne bi je mjenjala ni za sta osim Bosne.
Covjek moze da zivi svugdje samo ako sebi uredi zivot onako kako hoce.
A nas narod uvijek kuka, sve mu nesto smeta. Pa hajde molim lijepo, kartu u ruke i nazad u Bosnu ako ti u Dijaspori ne odgovara.
Pa napravite mjesto ljudima iz Bosne koji hoce da probaju da zive u Dijaspori.
Neposlusna wrote:Ja evo 14a godina zivim u Holandiji i ne bi je mjenjala ni za sta osim Bosne.
Covjek moze da zivi svugdje samo ako sebi uredi zivot onako kako hoce.
A nas narod uvijek kuka, sve mu nesto smeta. Pa hajde molim lijepo, kartu u ruke i nazad u Bosnu ako ti u Dijaspori ne odgovara.
Pa napravite mjesto ljudima iz Bosne koji hoce da probaju da zive u Dijaspori.
Mozel mi neko reci za prevoz iz Bosne do NL?
@neprilagodjena, ti bi ovo trebala znati
Ranije sam putovala svojom vozilicom, a ove godine cu po prvi put busom, avionom ili sta mi se vec najbolje isplati, pa ko zna sta o ovome neka mi javi...i naravno cijene na sunce
Ja sam preko Luftanze (uzela kartu u Hilversumu) jednom otisla i platila 500 eura i tamo i vamo ali to je bilo davno.
Kakve su ti sad cjene to ne znajem.
A autobusom nikad nisam isla,moja mama jeste i svadjala se sa soferom.
Gospodin kasnio pa da ustedi na vremenu nije htjeo da staje da ljudi izadju malo na cist zrak i da zapale i tako.
Sarajevo - Köln avionom a iz Kelna se vrlo lako moze doci u Holandiju vozom. Sve ovo ce te doci puno jeftinije nego sa npr. Alitaliom ili Adria Airwaysom.
Busom ces se voziti najmanje 30 sati a ovako avionom 2 sata i vozom 2-3.
Germanwings je super,znam ljude koji su za BiH isli preko njih za manje od 50 Eura,naravno moras na vrjeme rezervisati.
Sto se voza tice (Intercity) ja sam isla iz Utrechta za KÖln za 20 Eura a imala sam i popusnu kartu za nl.
Vidi ima li kakvih ponuda na glavnoj stanici tu gdje ti zivis,mjesto ne moras ni rezervisati jer uvjek ima mjesta a imas i restoran.
Helem, jos jedno pitanje poprilicno glupavo al et
znaci, namjeravam ponijeti svoj laptop kad budem isla u holandiju u posjetu prijateljima. sad mene zanima hocu li se ja moci prikljuciti na njihov kucni internet preko svog laptopa?
oni imaju u kuci racunar i internet, (ne znam koji) i mogu li ja nekako da zakacim svoj laptop da bih ga koristila i bila online?
Helem, jos jedno pitanje poprilicno glupavo al et
znaci, namjeravam ponijeti svoj laptop kad budem isla u holandiju u posjetu prijateljima. sad mene zanima hocu li se ja moci prikljuciti na njihov kucni internet preko svog laptopa?
oni imaju u kuci racunar i internet, (ne znam koji) i mogu li ja nekako da zakacim svoj laptop da bih ga koristila i bila online?
Zar ti namjeravas tokom posjete nas peglati na forumu?? Salim se Kraljice, mislim da bi trebalo biti problema sto se tice interneta. Ne bi bilo lose da ti prijatelji ili ti kupite jos jedan kabl, da ne cekate jedno drugog nego da mozete u isto vrijeme surfati.
Ako imas WiFi na laptopu kabl ti nece trebati.
Kako se vama cini zivot u Holandiji.Radis,pa spavas,pa radis pa spavas,pa dodje vikend razbacas se ko cuko sa lanca pa onda opet,radis pa spavas i dodje godisnji.Odes 3 sedmice cini ti se kako je u Rajvosa sve bajka,jer naravno pun si rapa,spavas al neradis i ono proleti strasno brzo,onda se tivra u Holandiju i dalje radis pa spavas do iduceg godisnjeg.
Ja godinama zivim u Holandiji, i da nisam dosla na ovaj forum nikad ne bih saznala da se ovdje “izdrzava”. Ispada da nas ovdje neko maltretira.
Ovdje, kao i svuda covjek zivi onako kako sam sebi uredi zivot. Naravno da postoje razlike u mentalitetu, meni ne smeta, jet sam i ja prilican individualsta, ne odgovara mi nasa zajednica gdje ljudi zive tudji zivot i zabadaju nos tamo gdje im nije mjesto. Ne volim ni svakodnevna ispijanja kafa, tako da mi ovdje odgovara sto sedmicu dana unaprijed planiram stvari.
Sto se poreza tice, jeste visok, ali zaradi se dovoljno da ostane za lagodan zivot.
A klima, ni to nije problem, uvijek se moze otici negdje gdje je lijepo vrijeme da se napune baterije.
Secer_033, ne vjeruj sve sto ti kazu, nasa raja samo kuka, ali ne vidim da se masovno vracaju u Bosnu. Mi zapravo kukamo gdje god da smo, uvijek nam nesto ne stima: il’ je klima, il’ drustveno uredjenje, il’ nam paprike ne mirisu. Uvijek se sjetim onog dnevnika jednog Bosanca koji je kruzio internetom prije par godina, i Kanade i Floride….
Anchius, evo ja zivim vec 16 godina u Holandiji i prezivjela sam, cak i fax sam pregurala. Zato, ne brini, ako mozes dobiti stipendiju…. Pa ko zna, mozda ti se i svidi!
Cheers![/quote]
Amalia , ako narod kaze kako mu je u Holandiji ne znaci da kuka.Eto i ti si bacila kritiku (zakukala) na zivot u Bosni..te ispijanje kafe te zabadaju nos u tudje stvari...Drzi se ti Holandije i lagodnog zivota.
DZONPI wrote:Kako se vama cini zivot u Holandiji.Radis,pa spavas,pa radis pa spavas,pa dodje vikend razbacas se ko cuko sa lanca pa onda opet,radis pa spavas i dodje godisnji.Odes 3 sedmice cini ti se kako je u Rajvosa sve bajka,jer naravno pun si rapa,spavas al neradis i ono proleti strasno brzo,onda se tivra u Holandiju i dalje radis pa spavas do iduceg godisnjeg.
Pa ti opisa zivot u Americi a ne Holandiji ....
neces vjerovati ali ovakvih koje si ti boldirao ima i u BiH a to nema veze ni sa Holandijom, ni Amerikom, ni trecom drzavom. Svako zivi onako kako sebi rasporedi i uredi zivot
Halo ako sam sta slago molim argumente.To vi lafo idete u pozoriste,muzeje utakmice.Pa jeboga saban ja kad hocu da pogledam dobru tekmu nemozes karte kupit jer nisi clan kluba.I ako si clan opet dobru tekmu nemozes pogledat sve raja sa godisnjim kartama.Recite mi fakat sta vi radite kad dodjete sa posla.Mislim glupo pitanje ali gdje ja zivim nakon 18 sati ziva roba na ulici.Jedino sta je otvoreno Alberthajn ostalo nista.Kafic nigdje nikoga normala vikend ok,ali radni dan truba zesca.Zato otvoreno kazem zivot se sveo na vikend i godisnji,nema izmedju nista,stani spontano ovo ono,stani naletio na havera zaglavio.
DZONPI wrote:Halo ako sam sta slago molim argumente.To vi lafo idete u pozoriste,muzeje utakmice.Pa jeboga saban ja kad hocu da pogledam dobru tekmu nemozes karte kupit jer nisi clan kluba.I ako si clan opet dobru tekmu nemozes pogledat sve raja sa godisnjim kartama.Recite mi fakat sta vi radite kad dodjete sa posla.Mislim glupo pitanje ali gdje ja zivim nakon 18 sati ziva roba na ulici.Jedino sta je otvoreno Alberthajn ostalo nista.Kafic nigdje nikoga normala vikend ok,ali radni dan truba zesca.Zato otvoreno kazem zivot se sveo na vikend i godisnji,nema izmedju nista,stani spontano ovo ono,stani naletio na havera zaglavio.
DZONPI wrote:Halo ako sam sta slago molim argumente.To vi lafo idete u pozoriste,muzeje utakmice.Pa jeboga saban ja kad hocu da pogledam dobru tekmu nemozes karte kupit jer nisi clan kluba.I ako si clan opet dobru tekmu nemozes pogledat sve raja sa godisnjim kartama.Recite mi fakat sta vi radite kad dodjete sa posla.Mislim glupo pitanje ali gdje ja zivim nakon 18 sati ziva roba na ulici.Jedino sta je otvoreno Alberthajn ostalo nista.Kafic nigdje nikoga normala vikend ok,ali radni dan truba zesca.Zato otvoreno kazem zivot se sveo na vikend i godisnji,nema izmedju nista,stani spontano ovo ono,stani naletio na havera zaglavio.
De ba ne kukaj nego mi posalji 2 kutije kaassouflea
Sta znaci naletio na havera i zaglavio???
Ah cekaj.....sjetila sam se; ona stara sarajevska.
Saljem odma,isporuceno,kad ti pozvone znaj to je to.Ne kukam neko govorim kako je.Evo sam loma na bolovanju nesto mi se ne dira.Jes seceru u pravu si,to je ona stara sarajevska ,sto mi volimo rec bacit malo supljaka,ovdje mi sve nesto unaprjed,nastimano.