NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Compact

#126 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Compact »

amrica wrote:Koja 4 miliona? Ona trojica se spr(u)daju sa 4 miliona ljudi
Nemoj i ti izvoditi :D
Pa oni su 4 miliona. Ti i ja smo ih izabrali, nisu stranci, ne boj se!
amrica

#127 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by amrica »

Ja nisam, Bože sačuvaj :roll: Ako si ti, a svi znamo da jesi :D , vodi ih kuci, neka ti po kući uređuju, a nas neka puste na miru.
minimall

#128 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by minimall »

Evo od mene dva slepera sljunka da se imamo sa cime gadjati samo recite kad i gdje. :x :bih:
Compact

#129 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Compact »

Compact wrote:
Jesi jesi, na pp si mi poslala poruku da si glasala za SDA! Nemoj se sada izvlačiti :D
s@mson

#130 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by s@mson »

sto je bilo ustajanja za ovu godinu bilo je, sad cekamo sljedecu novu godinu...
amrica

#131 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by amrica »

Compact wrote:
Compact wrote:
Jesi jesi, na pp si mi poslala poruku da si glasala za SDA! Nemoj se sada izvlačiti :D
Copacte, i zbog laganja se ide kod čika bana :D
HAVANA

#132 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by HAVANA »

Compact wrote:
Compact wrote:

Pa zar i ti Amrice :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#133 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Chmoljo »

amrica wrote: Copacte, i zbog laganja se ide kod čika bana :D
:roll: ja sam spičles amrice :(

:D :lol:
amrica

#134 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by amrica »

Ah, mora da se compact scompactirao na nekom kursu kod dr Dabića :D

Napadni neprijatelja tamo gdje se najmanje nada, i to najperfidnijom laži :zzzz:

E violeta, violeta, kućo stara...
barby02

#135 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by barby02 »

Hocemol` vise ustati ? :-)
alica.k

#136 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by alica.k »

niko tu ne ustaje. ko moze ziv da se izvuce odavde, sad je vrijeme za to.
lopta

#137 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by lopta »

mIRCerka wrote:
lopta wrote:Najveca ironija je sto ovi sto ustaju najvise i imaju, 90% i vise rade, cim neko iznajmljuje plakate po Sarajevu koji kostaju vise hiljada maraka ili hrani 4-5 djece u danasnje vrijeme, taj sigurno i ima. Naravno u svemu tome je bit da ti isti ne zele 'dobro svima', nego sebi jer su vecina clanovi odredjenih stranaka, tako da bi imali jos vecu licnu korist od toga. ;)
najveca ironija jeste upravo u tome da oni koji nemaju i gladuju sjede i sute....a to o pripadnosti strankama dokazi pa pricaj, ja cu ti reci da si lazov.
Cista obraza.
I ovo podebljano si u pravu, ovaj drugi dio vec sam govorio na forumu, mozda ne i licno, ali dio familije(brat-sestra-otac-mati) sigurno, dakle ista stvar. Naravno ne mislim bukvalno, ali 80-90% sigurno.
Asana wrote:Da je samo 15 likova u pitanju skupo bi ih doslo placanje plakata :))))
Samo, svako ulaze u ono u sta vjeruje, pa onda moze i preko svojih mogucnosti ... ne podcjenjujte volju ni brojnost ljudi koji su spremni da ulazu u prestanak vladavine "po zakonu" i prelazak na stvrano postovanje zakona, gradjana i institucija vlasti :wink:
Ali ne lopta, tebi je poznata samo varijanta u kojoj moras imati neku licnu korist od toga?
Jok eto 5000 ljudi platilo plakate, aha, znas kome mozes tu pricu prosipati, brojnost se vidi na protestima za ''sve i svasta'', cinjenica i jeste da organizaciju svega i ne radi vise od 20tak ljudi, a pitati se otkud pare za jedan bilboard i kad smo vec kod toga, neka neko napise koliko kosta jedan pa da vidimo koje su to pare?

Pa naravno da je to ta varijanta, jer znam najmanje 10tak ljudi koji se najvise bune, a obicno 3/4 radi u porodici, dakle daleko od toga da zive lose, cak sta vise, svi su bili na protestima za sve i svasta i svi su clanovi/simpatizeri samo jedne stranke...cik pogodi koje? ;)
barby02

#138 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by barby02 »

alica.k wrote:niko tu ne ustaje. ko moze ziv da se izvuce odavde, sad je vrijeme za to.
a ne znam ni sama . . meni se cini da se priblizavamo tome ali ipak nece moci tako. . nije nas 40.000 zivih vec 4 miliona. . Ako se mini "kriticna masa" povuce, e onda smo stvarno zasluzili kraj, takav-kakav dogovaraju.
Svu imovinu bi oni dali samo da dobiju prostor a Milojica kaze da mu fale 0.4 POSTO teritorije itd a to bi "halalio" i zaboravio da fali samo kad se mur opali . . tihic ima koju diplomatsku crtu = mirnocu ali nit se zna boriti, niti ima karizmu, nit ga ko slusa. .
ovo je najteza bitka ,jer je dupla (iznutra i izvana) u okvirima suverene BiH a ovi drugi i treci imaju samo jednu. .
fixer

#139 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by fixer »

zelite li da dobijete novu fasadu? samo na staroj napisite nesto sto direktno pogadja ovu bahatu vlast.svaka akcija vlade u meni generise nevjerovatan bjes. u meni je kosmar. jednostavno mi nisu jasni ljudi koje ovakvo ponasanje politicara nikako ne zabrinjava ili vrijedja.
Last edited by fixer on 29/01/2009 16:20, edited 1 time in total.
barby02

#140 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by barby02 »

fixer wrote:zelite li da dobijete novu fasadu? samo na staroj napisite nesto sto direktno pogadja ovu bahatu vlast
e odlicna ideja :-D fakat
Asana

#141 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Asana »

Lopta, ima ljudi koji se ne pojavljuju na protestima (da ih ne bi stranacke kolege prepoznali i prozvali, da ne bi ugrozili posao, da ne bi navukli kriminalce na vrat .... ) pa ipak srcem i sitnom logistikom podrzavaju akcije protiv bezakonja.... Takvih ima puno, puno vise od onih ljudi koje vidis kao isturene.

Moglo se procitati na forumu odavno " .. kad vas bude 10.000 ja cu biti prvi u jurisu na ....." :D
Mnogi ljudi tako razmisljaju, zaklanjaju se iza nekolicine isturenih, ali prate situaciju i kad budu sigurni da ce biti samo dio mase a ne jedan od 20-50 prepoznatih, vjerujem da ce se desiti i taj juris.
Iskreno se nadam da ce prije toga nase "vlasti" progledati i shvatiti da bi trebalo da prestanu vuci za nos ljude koji ih placaju, treba da promijene odnos prema svojim pravima i obavezama dok jos imaju vremena, dok jos akcije pokrece tih "20-tak" ljudi koji jos uvijek vjeruju u nenasilnu promjenu vlasti.

Sto se cijene bilboarda tice, ne znam, ali mislim da ne kostaju sve lokacije jednako, a i postoji "last minute" cijena za ne popunjene i otkazane kombinacije. Ali, nek je recimo 600KM x 6 = 3600 KM ... to ti je 120 x 30.
Ti zaista mislis da se od 4000 ljudi na facebooku nije moglo naci 120 koji ce dati po 30 KM, ili 180 koji ce dati po 20 ... ili 72 koji ce dati po 50KM? Ako tako mislis imas jako lose procjene :)

:bih:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#142 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by mIRCerka »

eno se Brankovic pozalio borcima da mu je plata smanjena..
vjesticanametli

#143 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by vjesticanametli »

mIRCerka wrote:eno se Brankovic pozalio borcima da mu je plata smanjena..
oni su njegovi pa nek im uzme sve jer njima ne treba nista :) kad ga vole nisu bolje ni zasluzili.................*uzi ih jos neĐŽade :)
Zox

#144 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Zox »

bilbordi ne kostaju vise hiljada maraka. Puno manje.
mIRCerka

#145 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by mIRCerka »

Zox wrote:bilbordi ne kostaju vise hiljada maraka. Puno manje.
da kostaju i 20 maraka, onima iz centrale smetaju...
Abacija

#146 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Abacija »

I sta bi od moje ideje da se oglasi dadnu u strane novine? Pa zar ovdje nema nijedan prevodilac da to uradi?
mIRCerka

#147 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by mIRCerka »

Abacija wrote:I sta bi od moje ideje da se oglasi dadnu u strane novine? Pa zar ovdje nema nijedan prevodilac da to uradi?
Vece fajde ima ovaj oglas...
evo umirem od shege cijelo jutro
http://www.market.ba/oglas/250107
Abacija

#148 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Abacija »

mIRCerka wrote:
Abacija wrote:I sta bi od moje ideje da se oglasi dadnu u strane novine? Pa zar ovdje nema nijedan prevodilac da to uradi?
Moja ideja je da se pucanstvo na Zapadu upozna sa nasim problemima. U zapadnjackim medijima kolo vode Holbrooke, Paddy Ashdown, Lajcak i milion copy/paste novinara koji su davno izgubili kredibilitet ali to ih uopste ne ometa da nametnu svoju pricu. Po svima njima Brankovic je "good guy". Zato bi bilo dobro da sa tim oglasima Zapadu pokazemo ko je taj Brankovic (a i ostali). :wink:

Taj oglas bi procitalo na desetine hiljada citalaca a ovo tvoje magare tek par stotina.
Bistra_boza

#149 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by Bistra_boza »

Abacija wrote:
mIRCerka wrote:
Moja ideja je da se pucanstvo na Zapadu upozna sa nasim problemima. U zapadnjackim medijima kolo vode Holbrooke, Paddy Ashdown, Lajcak i milion copy/paste novinara koji su davno izgubili kredibilitet ali to ih uopste ne ometa da nametnu svoju pricu. Po svima njima Brankovic je "good guy". Zato bi bilo dobro da sa tim oglasima Zapadu pokazemo ko je taj Brankovic (a i ostali). :wink:

Taj oglas bi procitalo na desetine hiljada citalaca a ovo tvoje magare tek par stotina.

Pucanstvo na zapadu rjesava SAM svoje probleme, kao danas u Francuskoj.
mIRCerka

#150 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE

Post by mIRCerka »

Abacija wrote:
mIRCerka wrote:

i prije ce ovaj lik prodat magarca preko marketa nego sto ce se nesto promijeniti sto ce debela Sally u londonu reci "damn Brankovic"... :D
Post Reply