Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Kupujete li kartu kada koristite gradski prevoz?

Da, uvjek, to je moja građanska dužnost
22
18%
Ne, nikada ne kupujem, "švercam se"
30
24%
Ponekad
35
28%
Kupujem kupon za mjesečnu kartu
15
12%
Dobijem kupon za mjesečnu kartu od poslodavca
13
10%
Imam godišnju kartu
2
2%
Kačim se za tramvaj, autobus, trolu:)
7
6%

Total votes: 124

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#126 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by mIRCerka »

madner wrote:Ja bi samo da dodam da se zelim zahvalit GRASu.
Kad bi bili bolji, srce bi mi puklo na benzinskoj. Ovako, mirne duse sipam i znam sta izbjegavam.
Hvala :D
tebi hvala za jutros :D majke mi isto mi je ko da si me fakat odvukao do posla :D

Istocnjak, ja sam takva da za starije osobe koje mi mogu biti mama ili tata uvijek nadjem safe place u paklu zvanom GRAS.
madner

#127 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by madner »

mIRCerka wrote:
Kad bi bili bolji, srce bi mi puklo na benzinskoj. Ovako, mirne duse sipam i znam sta izbjegavam.
tebi hvala za jutros :D majke mi isto mi je ko da si me fakat odvukao do posla :D

Istocnjak, ja sam takva da za starije osobe koje mi mogu biti mama ili tata uvijek nadjem safe place u paklu zvanom GRAS.
Kvaris mi reputaciju :D htio sam iskoristi strajk da zaradim stagod usput. :D
istocnjak

#128 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by istocnjak »

mIRCerka wrote:

Ma da ... ti si kulturnjak žešći pa kad' ti se nana naklati i počne puhat' za vratom ti pitaš "Hočete li sjest'?" a ona sva radosna potrči da sjedne a ti joj na to "Žao mi je nema mjesta". :roll: Ma fina si pravo k'o da ti je @madner nešto u rodu. :D Drugo, @madner te folira za auto, vidi mu avatara pa će ti sve biti jasno kako ide svaki dan na pos'o a od benzinske ništa nema šuplja (samo zob i ječam). :D
mIRCerka

#129 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by mIRCerka »

istocnjak wrote:Ma da ... ti si kulturnjak žešći pa kad' ti se nana naklati i počne puhat' za vratom ti pitaš "Hočete li sjest'?" a ona sva radosna potrči da sjedne a ti joj na to "Žao mi je nema mjesta". :roll: Ma fina si pravo k'o da ti je @madner nešto u rodu. :D Drugo, @madner te folira za auto, vidi mu avatara pa će ti sve biti jasno kako ide svaki dan na pos'o a od benzinske ništa nema šuplja (samo zob i ječam). :D
Ja sam vaspitana da pomazem starijima. Ne bih ja digla neku nanu da Gradonacelnica sjedne, ali bih Gradonacelnici obezbijedila ako nista drugo sigrno mjesto za stajanje gdje je niko ne bi udarao laktom...
Znas, proslo je vrijeme price o njenoj frizuri i njenim kompleticima, ja evo nudim nesto konkretno...
Istina jeste, ona nema Moc nad GRASom, ali ja ne zelim da ona vise APELIRA...zelim da se ona nekome nagovori u brk i stane konacno CVRSTO u zastitu svojih sugradjana. KAda to Tajo nije mogao, moze ona! Ionako je pokazala vecu hrabrost od njega.
No nejse, nije ona tema, tema je GRAS.
madner

#130 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by madner »

istocnjak wrote:
mIRCerka wrote:

Ma da ... ti si kulturnjak žešći pa kad' ti se nana naklati i počne puhat' za vratom ti pitaš "Hočete li sjest'?" a ona sva radosna potrči da sjedne a ti joj na to "Žao mi je nema mjesta". :roll: Ma fina si pravo k'o da ti je @madner nešto u rodu. :D Drugo, @madner te folira za auto, vidi mu avatara pa će ti sve biti jasno kako ide svaki dan na pos'o a od benzinske ništa nema šuplja (samo zob i ječam). :D
Konj je plemenita zivotinja, pametnija od mnogih ljudi. :D
istocnjak

#131 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by istocnjak »

mIRCerka wrote:
istocnjak wrote:Ma da ... ti si kulturnjak žešći pa kad' ti se nana naklati i počne puhat' za vratom ti pitaš "Hočete li sjest'?" a ona sva radosna potrči da sjedne a ti joj na to "Žao mi je nema mjesta". :roll: Ma fina si pravo k'o da ti je @madner nešto u rodu. :D Drugo, @madner te folira za auto, vidi mu avatara pa će ti sve biti jasno kako ide svaki dan na pos'o a od benzinske ništa nema šuplja (samo zob i ječam). :D
Ja sam vaspitana da pomazem starijima. Ne bih ja digla neku nanu da Gradonacelnica sjedne, ali bih Gradonacelnici obezbijedila ako nista drugo sigrno mjesto za stajanje gdje je niko ne bi udarao laktom...
Znas, proslo je vrijeme price o njenoj frizuri i njenim kompleticima, ja evo nudim nesto konkretno...
Istina jeste, ona nema Moc nad GRASom, ali ja ne zelim da ona vise APELIRA...zelim da se ona nekome nagovori u brk i stane konacno CVRSTO u zastitu svojih sugradjana. KAda to Tajo nije mogao, moze ona! Ionako je pokazala vecu hrabrost od njega.
De ba Mirci, meni je Tajo bio iskreniji od nje a i sad to mislim, ona se ušutila i niko je nije ni spomenuo a Taji noga. :D
mIRCerka

#132 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by mIRCerka »

istocnjak wrote:
mIRCerka wrote:
De ba Mirci, meni je Tajo bio iskreniji od nje a i sad to mislim, ona se ušutila i niko je nije ni spomenuo a Taji noga. :D
Gdje si ti bio od Februara mjeseca???
Semiha Borovac se odazvala skoro svakom pozivu gostovanja uzivo, radio, tv, davala izjave i sve, a Tajo u zemlju propao, tek nakon skoro dva mjeseca Tajo probi blokadu i gostova na Hajatu, rucao sa onom TV Ekipom...
istocnjak

#133 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by istocnjak »

mIRCerka wrote: Gdje si ti bio od Februara mjeseca???
Semiha Borovac se odazvala skoro svakom pozivu gostovanja uzivo, radio, tv, davala izjave i sve, a Tajo u zemlju propao, tek nakon skoro dva mjeseca Tajo probi blokadu i gostova na Hajatu, rucao sa onom TV Ekipom...
Jel' sa mojim frendom Lakom?
mIRCerka

#134 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by mIRCerka »

istocnjak wrote:
Hvala ti sto okreces sve na shalu...
:zzzz:
homar

#135 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by homar »

Naša Gradonačelnica ima NADLEŽNOST samo da APELIRA, to joj je opisu radnog mjesta, i za to prima podobru plaću, vozi je službeni automobil, ima reprezentaciju.... U nekim modernijim gradovima EU gradonačelnik ide na posao sa biciklom ili pješke, solidarušući se sa obinom građaninom. Evo, predlažem da mi sa foruma joj kupima mjesečnu kartu za Gras, pod uslovom da na posao i sa posla ide Grasom, pa da vidi kao je građanma Sarajeva. Ovako je lako "apelovati" i "solidarisati" se iz udobne fotelje i iz luksuznog automobila.

A što se tiče Grasa, pod hitno ga treba privatizirati i uvesti konkurenciju, dokle će građani plaćati nesposobni menadžment i ogromnu administraciju.
istocnjak

#136 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by istocnjak »

mIRCerka wrote:
istocnjak wrote:
Hvala ti sto okreces sve na shalu...
:zzzz:
:D
Last edited by istocnjak on 27/11/2008 22:15, edited 1 time in total.
sarajevo63

#137 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by sarajevo63 »

Tajo je samo po izjavama bio paglu. A mama je na sve strane sa širokim osmjehom šetala i pozdravljala. SInoć sa bazena (Terme) upadoh u emisiju o ženskim ljudskim pravima. I iznenadi me glas stalne slušateljke 202-ke koja ničim izazvana poče pričati o liku i djelu njenog visočanstva, te kako ju je grupa ljudi proglasila krivom samo stoga što je Žensko. Ničim izazvana skontah da i sada ljudi brane visočanstvo, a veze nemaju što ga brane. Nečiji telefoni se plaćaju. Telecom-u.
mIRCerka

#138 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by mIRCerka »

sarajevo63 wrote:Tajo je samo po izjavama bio paglu. A mama je na sve strane sa širokim osmjehom šetala i pozdravljala. SInoć sa bazena (Terme) upadoh u emisiju o ženskim ljudskim pravima. I iznenadi me glas stalne slušateljke 202-ke koja ničim izazvana poče pričati o liku i djelu njenog visočanstva, te kako ju je grupa ljudi proglasila krivom samo stoga što je Žensko. Ničim izazvana skontah da i sada ljudi brane visočanstvo, a veze nemaju što ga brane. Nečiji telefoni se plaćaju. Telecom-u.
znaju sto je brane...zato sto je zensko...ona gender corect bla bla udruga je napala NAS jer smo napali NJU, a ona je ZENSKO.. i onda me pitaju sto sam alergicna na gender correct ideje.,..
istocnjak

#139 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by istocnjak »

homar wrote:Naša Gradonačelnica ima NADLEŽNOST samo da APELIRA, to joj je opisu radnog mjesta, i za to prima podobru plaću, vozi je službeni automobil, ima reprezentaciju.... U nekim modernijim gradovima EU gradonačelnik ide na posao sa biciklom ili pješke, solidarušući se sa obinom građaninom. Evo, predlažem da mi sa foruma joj kupima mjesečnu kartu za Gras, pod uslovom da na posao i sa posla ide Grasom, pa da vidi kao je građanma Sarajeva. Ovako je lako "apelovati" i "solidarisati" se iz udobne fotelje i iz luksuznog automobila.

A što se tiče Grasa, pod hitno ga treba privatizirati i uvesti konkurenciju, dokle će građani plaćati nesposobni menadžment i ogromnu administraciju.
macan prvi

#140 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by macan prvi »

mIRCerka wrote:
sarajevo63 wrote:Što će bus od aerodroma? Ma daj, molim te. Ko ima za avionske karte može i taxi platit, u paketu dobije i vječno nasmijano lice sa-taxiste.
Na ispitno pitanje kod prof Ridjanovica "Your friend is coming to Sarajevo for the first time, coming at the airport. How would you describe how to get to Holiday Inn?" Ja rekoh ovo isto, i polozih. A poenta je bila opisivanje objekata sa koristenjem svih mogucih prepozicija. :D
I jeste istina, ko ima za afionsku ima i za taksi :D
Ako hoces dovesti strane turiste, potrebna ti je infrastruktura. To podrazumijeva dobre avionske i druge veze s inostranstvom (zato je odlicno sto Germanwings leti za Sarajevo) i sto je moguce normalniji javni saobracaj u samom gradu. Tebi je sigurno jasno da ce strani turista koji moze birati izmedju grada u kojem ima normalna (vozna, autobusna) veza aerodroma i unutrasnjosti i grada u kojem se s aerodroma moze ici iskljucivo taksijem :shock: uvijek izabrati ovaj prvi, posebno ako na internetu sazna da se taksistima zna omaknuti :oops: pa putnicima zaracunaju debelo vise nego sto bi trebali. :x
Ja razumijem da svakom ko se svakodnevno mora ganjati s GRAS-om, a GRAS hoce jos u strajk, uspostavljanje makar autobusne linije s Aerodromom izgleda mozda egzoticno :D :D , ali ako cemo praviti normalan grad, onda je van svake pameti tjerati ljude da se nagadjaju s taksistima kad bi se mogla napraviti autobusna linija za Aerodrom.

E zato se moram neslozit :D s tobom.
sarajevo63

#141 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by sarajevo63 »

macan prvi wrote:
mIRCerka wrote:
sarajevo63 wrote:Što će bus od aerodroma? Ma daj, molim te. Ko ima za avionske karte može i taxi platit, u paketu dobije i vječno nasmijano lice sa-taxiste.
Na ispitno pitanje kod prof Ridjanovica "Your friend is coming to Sarajevo for the first time, coming at the airport. How would you describe how to get to Holiday Inn?" Ja rekoh ovo isto, i polozih. A poenta je bila opisivanje objekata sa koristenjem svih mogucih prepozicija. :D
Ako hoces dovesti strane turiste, potrebna ti je infrastruktura. To podrazumijeva dobre avionske i druge veze s inostranstvom (zato je odlicno sto Germanwings leti za Sarajevo) i sto je moguce normalniji javni saobracaj u samom gradu. Tebi je sigurno jasno da ce strani turista koji moze birati izmedju grada u kojem ima normalna (vozna, autobusna) veza aerodroma i unutrasnjosti i grada u kojem se s aerodroma moze ici iskljucivo taksijem :shock: uvijek izabrati ovaj prvi, posebno ako na internetu sazna da se taksistima zna omaknuti :oops: pa putnicima zaracunaju debelo vise nego sto bi trebali. :x
Ja razumijem da svakom ko se svakodnevno mora ganjati s GRAS-om, a GRAS hoce jos u strajk, uspostavljanje makar autobusne linije s Aerodromom izgleda mozda egzoticno :D :D , ali ako cemo praviti normalan grad, onda je van svake pameti tjerati ljude da se nagadjaju s taksistima kad bi se mogla napraviti autobusna linija za Aerodrom.

Ako tako dubiozno ne ulaziš u problem doći ćeš do sadnje tulipana na Trgu heroja. Kad je neko napisao otprilike - još samo da g-đa Semigha Borovac organizuje vez goblena pred picerijom Hepi, po Vuku. Pa ćeš se složit. :D
istocnjak

#142 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by istocnjak »

I šta kažu? Zna li se hoče li biti besplatnog fitnesa kad' Gras stupi u štrajk? :D
macan prvi

#143 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by macan prvi »

sarajevo63 wrote:
macan prvi wrote:
mIRCerka wrote: Na ispitno pitanje kod prof Ridjanovica "Your friend is coming to Sarajevo for the first time, coming at the airport. How would you describe how to get to Holiday Inn?" Ja rekoh ovo isto, i polozih. A poenta je bila opisivanje objekata sa koristenjem svih mogucih prepozicija. :D

Ako tako dubiozno ne ulaziš u problem
:lol: :lol: Fina formulacija, al hajde mi svejedno objasni na sta mislis.
sarajevo63 wrote: doći ćeš do sadnje tulipana na Trgu heroja. Kad je neko napisao otprilike - još samo da g-đa Semigha Borovac organizuje vez goblena pred picerijom Hepi, po Vuku. Pa ćeš se složit. :D
Ja jednostavno smatram da svaki normalan grad (pa jos usto i glavni :D ) mora imati aerodrom dostupan sredstvima javnog saobracaja. S tim ćeš se složit sigurno. :)
sarajevo63

#144 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by sarajevo63 »

Da. Konačno da.
S tim što je današnje Sarajevo daleko od normalnog. Ne zbog nas, sasvim sigurno.
macan prvi

#145 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by macan prvi »

Nazalost. :roll: Ali uspostavljanje veze s Aerodromom bi svakako bilo korak prema normalnosti. Drago mi je da se u tome slazemo. :D
sarajevo63

#146 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by sarajevo63 »

macan prvi wrote:Nazalost. :roll: Ali uspostavljanje veze s Aerodromom bi svakako bilo korak prema normalnosti. Drago mi je da se u tome slazemo. :D
Korak ka normalnosti bi bio ljudski prevoz na svim uspostavljenim linijama, za početak.
hasmeta

#147 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by hasmeta »

Ljudski prijevoz ne može postojati sve dok jedna firma ima čisti monopol u Sarajevu, pa nas mogu ucjenjivati kad hoće i koliko hoće. Zato smo prinuđeni da se vozimo u smrdljivim, poganim, prastarim tramvajima, trolejbusima i autobusima1 ozi li se iko autobusima na prigradskim linijama? To treba doživjeti! Muzika_ cajke, smrad - domaći, višedecenijski + luk iz bureka i ćevapa. Da umreš! Ako preživiš vožnju, sigurno ti duuuugo neće pasti na pamet da opet uđeš u GRAS-ovo vozilo! Fuj!!!!!
hakazvaka

#148 Re: Mišljenje građana o gradskom prevozu u Sarajevu

Post by hakazvaka »

vozim se danas trolejbusom, poslije klizanja..

covjece mili kakvu mi omladinu imamo Image

to ne zna sklopiti jednu recenicu a da u njoj nema gramaticka greska ili psovka, bez pretjerivanja ikakvog. Na sav glas se deru po trolejbusu, psuju jednima drugim mamu i ostale clanove uze porodice.. onda muziku pustaju na sav glas.. :x

vec sam zamislio kako nekom strancu pokazujem grad.. a oni pobijaju sve moje tvrdje kako je sarajevo jedan <sarcasm>divan</>grad..

stvarno fuj!

EDIT:
neznam sada kolko ovo ima veze sa prijevozom :D al ima sigurno sa "obezbjedjenjem :lol: :lol: " koje su nam uveli u sredstva prijevoza
Post Reply