mIRCerka wrote:kupicu ti ja sendvic i donijeti..Real Khan wrote:I ja radim svaki dan do 17.30h, ali ĆU IPAK DOĆI...jednostavno ću "žrtvovati" jednu pauzu za ručak. To je najmanje što se može žrtvovati.amrica wrote:Radim, do 16h svaki dan, i sutra necu doci.
A ako neko racuna da ce doci "ovi sto mogu" doci, to je ekipa koja je ispijala kafe u Strosi, ni tad im nije bilo na kraj pameti da protestiraju, ne vjerujem ni da ce sada.
Kriticna masa koja se treba dici su malo stariji od studenata, koji vise nemaju sansi otice u amerike, kojima djeca ovdje idu skolu, koji su zavaljeni u kredite i rade za mizerne plate.... i koji su svjesni zasto je to tako ....
M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
- Real Khan
#126 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#127 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Sta je placenici
i interesne grupe i pojedinci
,opet se BUNITE.
Jel' vas to opet Lagumdjija navratio da bezveze dizete hajku na posteni bosnjacki narod,i intelektualce(zamalo da zaboravim intelektualce
)
Smijete se tako u Banja Luci buniti??!!!

Jel' vas to opet Lagumdjija navratio da bezveze dizete hajku na posteni bosnjacki narod,i intelektualce(zamalo da zaboravim intelektualce
Smijete se tako u Banja Luci buniti??!!!
- Thinker
#128 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Čuj Gaši i Šaja kriminalci, svašta, nisam znao, ovo na 60 minuta me baš iznenadilo....
BRAVO za proteste
- saibaba
#129 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Direktorica ( iz stranke za bih ) oftamologije je zakon, kad su priveli gašija ona je prva stala u njegovu zaštitu kao pacijenta, Valjda proradila hipokratova zakletva... Ti su ljudi gori od mafije....
- uvjek dobar gost
#130 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ovo mi je prejako...Thinker wrote:Čuj Gaši i Šaja kriminalci, svašta, nisam znao, ovo na 60 minuta me baš iznenadilo....![]()
![]()
![]()
![]()
BRAVO za proteste
- sunčan dan
#131 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Treba da se okupimo u što većem broju, treba da pružimo podršku bar na taj način. Treba da rizikujemo 1 sat sa posla kada već ti ljudi rizikuju život. Mislim da ne treba puno razmišljati da li doći ili ne.
Mi dolazimo.
Mi dolazimo.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#132 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Treba objaviti ovaj poziv preko elektonskih medija.
(sorry ako je vec napisano da je objavljeno ili da e biti,jr nisam bas detaljno iscitao sve stranice
)

(sorry ako je vec napisano da je objavljeno ili da e biti,jr nisam bas detaljno iscitao sve stranice
- zlatiborka
#133 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Dolazim i ja, vec sam najavila izlaz sa posla za sutra u 12,30 h.sunčan dan wrote:Treba da se okupimo u što većem broju, treba da pružimo podršku bar na taj način. Treba da rizikujemo 1 sat sa posla kada već ti ljudi rizikuju život. Mislim da ne treba puno razmišljati da li doći ili ne.
Mi dolazimo.
Stvarno ljudi, dosla su gurava vremena i ne smijemo sutiti.
Ako ovdje ima i 2 % istine, onda smo u govnima do nosa:
http://www.san.ba/index.php?id=4202
Sta vi mislite o ovome sto pise SAN?
Inace portal Sarajevo-x.com je vec objavio vijest i poziv za protestni skup.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081113029
- uvjek dobar gost
#134 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Bilo , u toku je i biti će....-LIBERO- wrote:Treba objaviti ovaj poziv preko elektonskih medija.
(sorry ako je vec napisano da je objavljeno ili da e biti,jr nisam bas detaljno iscitao sve stranice)
-
delightful
#135 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
uvjek dobar gost wrote:Ovo mi je prejako...Thinker wrote:Čuj Gaši i Šaja kriminalci, svašta, nisam znao, ovo na 60 minuta me baš iznenadilo....![]()
![]()
![]()
![]()
BRAVO za proteste
![]()
-
*mima*
#136 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
shuriken wrote:ima i takvih koji se sad nesto ibretemima wrote:shuriken wrote:nije od ponedjeljka
ali nije nikad bila tolika prisutnost mafije u mainstream medijima
pa time i svjesnost gradjana o problemu
i ogorcenost
jel trebamo biti ogorceni medju svoja 4 zida?
ili se gradjani trebaju artikulirati i organizirati?
Kako nije bilo? Uvijek je bilo.....ali se pojedinci sad kao nesta uzrujali jer je Bakir objavio snimke........
ali nikad nije bilo toliko objava na tu temu
a treba ih jos i vise
i zato je skup potreban
sta ti predlazes?
A sta ti predlazes? Podrsku Bakiru? I to je sve jer se ne moze nista drugo uradit.........Sprijecit kriminal? Kako? Dok su na vlasti oni koji jesu......mi tu nista ne mozemo.
- lopta
#137 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Prvo,za proteste za podrsku borbi protiv kriminala podrzavam1
Drugo, vrijeme je katastrofalno, ne znam samo ko bira proteste u ovo vrijeme petak u 13h, mislim halo i onda se neko pita sto nema ljudi.
Trece nadam se da ce protesti biti u punom smislu ''za podrsku borbi protiv organizovanog kriminala'', a ne da opet bude jedna tema, a ne transparenti protiv samo nekih strankaka i samo nekih ljudi, no to cemo vidjeti poslije petka.
Drugo, vrijeme je katastrofalno, ne znam samo ko bira proteste u ovo vrijeme petak u 13h, mislim halo i onda se neko pita sto nema ljudi.
Trece nadam se da ce protesti biti u punom smislu ''za podrsku borbi protiv organizovanog kriminala'', a ne da opet bude jedna tema, a ne transparenti protiv samo nekih strankaka i samo nekih ljudi, no to cemo vidjeti poslije petka.
- uvjek dobar gost
#138 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
... Šta je alternativa podizanju glasa, šta je alternativa stvaranju kritične mase koja je spremna progovoriti o stvarnim problemima ove zemlje, šta je alternativa uopšte protestima i talasanju...?
Jeli to sramna šutnja, jeli to poginjanje glave i zabijanje iste u pijesak, jeli alternativa pakovanje i priznanje poraza, jeli alternativa podijela ove zemlje između klanova... šta je to , zar se ne vidi da je sudbina svih nas koji želimo pošteno raditi i živjeti u ovoj zemlji u pitanju, zar stvarno ne vidimo da ukoliko sada ne zagalamimo.. trebamo stvarno šutati vječno..
Vlast jeste u vezama sa organizovanim kriminalom, no naš svijet to još uvijek ne želi da prizna, ne smije to javno reći niti sebi priznati...
ja se samo pitam šta je nama alternativa... jer ukoliko nisi sa njima protiv si njih... jeli alternativa da se spakujemo i podižemo djecu bilo gdje drugo....???
Ja ne mogu više šutati, ne može mi više stati pod kožu, bojim se za budućnost djeteta koje još i nemam, a volio bih imati dijete i odgajati ga u mojoj zemlji..., ali zar nije evidentno da je i to dovedeno u pitanje...!!!
Znači šta je alternativa da brabonjamo po kafama i kukamo jedni drugima između četri zida... jer se bojimo javno bilo šta reći... to je dragi moji pobjeda sila mraka i zla... ukoliko se to desi... halali Huso materi.........
Jeli to sramna šutnja, jeli to poginjanje glave i zabijanje iste u pijesak, jeli alternativa pakovanje i priznanje poraza, jeli alternativa podijela ove zemlje između klanova... šta je to , zar se ne vidi da je sudbina svih nas koji želimo pošteno raditi i živjeti u ovoj zemlji u pitanju, zar stvarno ne vidimo da ukoliko sada ne zagalamimo.. trebamo stvarno šutati vječno..
Vlast jeste u vezama sa organizovanim kriminalom, no naš svijet to još uvijek ne želi da prizna, ne smije to javno reći niti sebi priznati...
ja se samo pitam šta je nama alternativa... jer ukoliko nisi sa njima protiv si njih... jeli alternativa da se spakujemo i podižemo djecu bilo gdje drugo....???
Ja ne mogu više šutati, ne može mi više stati pod kožu, bojim se za budućnost djeteta koje još i nemam, a volio bih imati dijete i odgajati ga u mojoj zemlji..., ali zar nije evidentno da je i to dovedeno u pitanje...!!!
Znači šta je alternativa da brabonjamo po kafama i kukamo jedni drugima između četri zida... jer se bojimo javno bilo šta reći... to je dragi moji pobjeda sila mraka i zla... ukoliko se to desi... halali Huso materi.........
Last edited by uvjek dobar gost on 13/11/2008 14:13, edited 1 time in total.
- Air Ramiz
#139 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Podrška treba da bude upućena pravnoj državi, nemojte samo politikanstva, jer se zna ako podržite jedan medij, drugi će se pobunit, jer svaki mediji fura neku stranku. Zato treba ići sa podrškom pravnoj državi, policiji, Vranju itd!
- uvjek dobar gost
#140 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
P O Z I V
građanima i građankama na SKUP PODRŠKE borbi protiv organizovanog kriminala
Trg ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu
Petak, 14.11.2008. u 13:00 sati
Svi znamo da živimo u duboko kriminalizovanom društvu, koje je na svim nivoima zaraženo korupcijom i konstantno je pljačkano od strane onih koji bi trebali da predstavljaju i štite zakon. Ti „izabrani predstavnici naroda" naširoko sarađuju sa osvjedočenim kriminalcima, zloglasnim siledžijama, ubicama i lopovima, čija djela su već godinama poznata građanima i građankama ove zemlje. U društvu koje je uhvaćeno u mrežu saradnje korumpiranih političara i naoružanih kabadahija, obračun s kriminalom je najteži mogući posao. Oni/e koji se usude da se njime bave, rade u interesu svih nas, a sav rizik koji neminovno prati takvo zalaganje snose potpuno sami/e. Vrijeme je da se to promijeni!
U posljednje vrijeme svjedoci smo pojačanih napora pojedinih državnih institucija usmjerenih na čišćenje našeg društva od pogubnog uticaja organizovanog kriminala. Pojedine medijske kuće i javne ličnosti takođe su se hrabro uključile u borbu protiv mafije, razbijajući dosadašnju jezivu tišinu koja po pravilu okružuje kriminal zaštićen državnim strukturama. Ali njihovi napori neće značiti ništa ako vi, građani i građanke ove države, nastavite da ćutite. Njihovim porodicama se prijeti, bezbjednost im je ugrožena, sloboda kretanja im je ograničena, izloženi su siledžijskim prijetnjama kriminalaca i pritiscima korumpiranih moćnika koji žele da zaustave proces dekriminalizacije društva. Mnogi predstavnici institucija koje bi trebalo da predvode, ili bar podrže borbu protiv kriminala i sami se nalaze na platnim spiskovima raznih „biznismena" sa kojima „sarađuju na obostrano zadovoljstvo". Od njih se i može očekivati da sabotiraju sve napore da se kriminalu konačno stane u kraj. Ali vi nemate nijedan razlog da im u tome pomažete! Vi ste ti čije pare uzimaju, čije živote ugrožavaju, čijoj djeci otimaju budućnost. Oni koji prijete novinarima, prijete i vama. Oni koji prijete poštenim policajcima, prijete i vama. Oni koji prijete sudijama koje rade svoj posao, prijete i vama. Možda niste primili telefonski poziv ili prijeteće pismo, ali zbog toga niste u ništa manjoj opasnosti. Jer, ako sada budete ćutali, neće biti nikoga ko će vas zaštititi kad vam prijetnja stigne. Vaša podrška je sada najpotrebnija da zaštiti one koji se bore za vašu i za svoju bezbjednost!
Ovim putem, stoga, pozivamo građane/ke da daju svoju podršku sigurnosnim i pravosudnim institucijama i medijskim kućama u nastojanjima da onemoguće i suzbiju organizovani kriminal u našoj državi i konačno izgrade pravnu državu.
Da bi u tome uspjeli, neophodno je da imaju sigurnost i u profesionalnom i ličnom smislu i da budu oslobođeni političkih pritisaka kojima su konstantno izloženi. Na vama je da podignete svoj glas i poručite onima koji su dužni da im obezbijede sigurnost da je došlo vrijeme da počnu raditi svoj posao.
Također, tražimo da se sve političke partije ograde od organizovanog kriminala i daju punu podršku prilikom razbijanja mreže organizovanog kriminala u našoj zemlji, a od svih institucija vlasti tražimo potpunu kooperativnost u ovom procesu.
ACIPS, pokret Dosta!, UG Akcija Građana i UG Zašto ne
građanima i građankama na SKUP PODRŠKE borbi protiv organizovanog kriminala
Trg ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu
Petak, 14.11.2008. u 13:00 sati
Svi znamo da živimo u duboko kriminalizovanom društvu, koje je na svim nivoima zaraženo korupcijom i konstantno je pljačkano od strane onih koji bi trebali da predstavljaju i štite zakon. Ti „izabrani predstavnici naroda" naširoko sarađuju sa osvjedočenim kriminalcima, zloglasnim siledžijama, ubicama i lopovima, čija djela su već godinama poznata građanima i građankama ove zemlje. U društvu koje je uhvaćeno u mrežu saradnje korumpiranih političara i naoružanih kabadahija, obračun s kriminalom je najteži mogući posao. Oni/e koji se usude da se njime bave, rade u interesu svih nas, a sav rizik koji neminovno prati takvo zalaganje snose potpuno sami/e. Vrijeme je da se to promijeni!
U posljednje vrijeme svjedoci smo pojačanih napora pojedinih državnih institucija usmjerenih na čišćenje našeg društva od pogubnog uticaja organizovanog kriminala. Pojedine medijske kuće i javne ličnosti takođe su se hrabro uključile u borbu protiv mafije, razbijajući dosadašnju jezivu tišinu koja po pravilu okružuje kriminal zaštićen državnim strukturama. Ali njihovi napori neće značiti ništa ako vi, građani i građanke ove države, nastavite da ćutite. Njihovim porodicama se prijeti, bezbjednost im je ugrožena, sloboda kretanja im je ograničena, izloženi su siledžijskim prijetnjama kriminalaca i pritiscima korumpiranih moćnika koji žele da zaustave proces dekriminalizacije društva. Mnogi predstavnici institucija koje bi trebalo da predvode, ili bar podrže borbu protiv kriminala i sami se nalaze na platnim spiskovima raznih „biznismena" sa kojima „sarađuju na obostrano zadovoljstvo". Od njih se i može očekivati da sabotiraju sve napore da se kriminalu konačno stane u kraj. Ali vi nemate nijedan razlog da im u tome pomažete! Vi ste ti čije pare uzimaju, čije živote ugrožavaju, čijoj djeci otimaju budućnost. Oni koji prijete novinarima, prijete i vama. Oni koji prijete poštenim policajcima, prijete i vama. Oni koji prijete sudijama koje rade svoj posao, prijete i vama. Možda niste primili telefonski poziv ili prijeteće pismo, ali zbog toga niste u ništa manjoj opasnosti. Jer, ako sada budete ćutali, neće biti nikoga ko će vas zaštititi kad vam prijetnja stigne. Vaša podrška je sada najpotrebnija da zaštiti one koji se bore za vašu i za svoju bezbjednost!
Ovim putem, stoga, pozivamo građane/ke da daju svoju podršku sigurnosnim i pravosudnim institucijama i medijskim kućama u nastojanjima da onemoguće i suzbiju organizovani kriminal u našoj državi i konačno izgrade pravnu državu.
Da bi u tome uspjeli, neophodno je da imaju sigurnost i u profesionalnom i ličnom smislu i da budu oslobođeni političkih pritisaka kojima su konstantno izloženi. Na vama je da podignete svoj glas i poručite onima koji su dužni da im obezbijede sigurnost da je došlo vrijeme da počnu raditi svoj posao.
Također, tražimo da se sve političke partije ograde od organizovanog kriminala i daju punu podršku prilikom razbijanja mreže organizovanog kriminala u našoj zemlji, a od svih institucija vlasti tražimo potpunu kooperativnost u ovom procesu.
ACIPS, pokret Dosta!, UG Akcija Građana i UG Zašto ne
-
*mima*
#141 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
uvjek dobar gost wrote:
Ma ko se boji? Nema sanse da se neko boji ........odes Radoncicu ...Saji.....Izetbegovicu.....ili onom liku iz Srbije( ne znam kako se zove ) sto drzi Deltu....otvara po Sarajevu prod.sportske opreme....otvorio MEXX u Ferhadiji...svi se oni druze.......eh odes njima na vrata i sve im saspes u lice.......
- uvjek dobar gost
#142 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
mima wrote:uvjek dobar gost wrote:
Ma ko se boji? Nema sanse da se neko boji ........odes Radoncicu ...Saji.....Izetbegovicu.....ili onom liku iz Srbije( ne znam kako se zove ) sto drzi Deltu....otvara po Sarajevu prod.sportske opreme....otvorio MEXX u Ferhadiji...svi se oni druze.......eh odes njima na vrata i sve im saspes u lice.......
Ja samo molim za konstruktivan dijalog ...
Ko do sada spoznao nije da su u toku opsade Sarajeva i agresije na BiH kriminalci sarađivali i talili se, šta mu ja govoriti imam, ko do sada nije skontao da kriminalci nemaju naciju i nemaju problema sa podjelama i predrasudama, da nisu podijeljeni po nacionalnoj il drugoj osnovi... trebam li spominjati veze između nekih političara, uticajnih ljudi i podzemlja... ali da ja idem Miškoviću ili bilo kome drugome... izvini ali to meni liči na neku šalu za 1. April...
Ovo društvo je na prekretnici, naredne dvije godine su kobne i sudbonosne.. ili ćemo postati normalna država u kojoj će se moći živjeti.. ili ćemo u bukvalnom smislu postati poligon za ispitivanja svega i svačega, poligon za dokazivanja i prepucavanja... sve je do nas samih...
Neće nama Obama pomoć il OHR il već ko... mi moramo pomoći sami sebi.... moramo pokrenuti stvari i lagano okretati stvari oko sebe u našu korist..... ali ispa ja utopista, ja brabonjaš ja idealista...... ali nema veze.. mene pokreće ljubav i strah, ljubav prema domovini i strah za budućnost djece koju još i nemam...
-
*mima*
#143 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
- uvjek dobar gost
#144 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
Ništa onda organizujmo konvoj ovo raje što ima da izađemo iz ove zemlje i da ih pustimo da igraju svoje igre bez granica...!!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#145 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Mima, ovim protestima se daje podrska, ako nista moralna, onima koji se bore protiv kriminala.mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
Nisu ovo protesti protiv Gasija, mene, tebe, vec podrska onima koji imaju hrabrosti boriti se sa svime time.
- uvjek dobar gost
#146 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Hvala Mirci već sam počeo se gubiti.....mIRCerka wrote:Mima, ovim protestima se daje podrska, ako nista moralna, onima koji se bore protiv kriminala.mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
Nisu ovo protesti protiv Gasija, mene, tebe, vec podrska onima koji imaju hrabrosti boriti se sa svime time.
-
*mima*
#147 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
mIRCerka wrote:Mima, ovim protestima se daje podrska, ako nista moralna, onima koji se bore protiv kriminala.mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
A ko se bori protiv kriminala?
- stochar
#148 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
stochar wrote:ovdje neki ljudi k'o da su prespavali sve od 95. do danas.
organizovali nekoliko mjeseci proteste subotom - kazu 'dje ces subotom, neradni dan'
organizovali radnim danom u podne - kazu 'radi raja'
organizovali radnim danom u 9 ujutro - kazu 'rano, studenti spavaju'
e, pa imam jednu 'novost': kad bi sutra u 13 sati dosli ljudi koji ne rade, koji mogu u to doba izaci, ljudi koji nisu na dzumi, ljudi koji nisu na kursu spanskog ili grckog, ljudi koji nisu bolesni, studenti koji u to vrijeme nisu na predavanju vec landaraju po gradu, ne bi bilo ispod 50.000 ljudi. eh, kad od tih 50.000 pola njih ne bi bilo zainteresirano, ostalo bi ovih 25.000. eh, kad bi se od njih 25.000 pola iznenada razbolilo, a kad bi od ostalih 12.500 ljudi pola iznenada dobilo pos'o, opet bi ostalo oko 6.250 ljudi.
tako, nemojte mi molim vas srati da bi bilo vise ljudi da je protest zakazan u neko drugo vrijeme, jer ni poslovi, ni fakulteti, ni druge obaveze nisu razlog nedolaska ljudi na proteste, vec su to:
- opsta letargija
- nezainteresovanost za bilo sta
- misljenje 'ne mogu ja nista promijeniti'
- misljenje 'to organizuju strani placenici i domaci izdajnici'
- strah
-
sarajevo63
#149 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Nemoj ga hvaliti, može bit se povampiri. Imaš li prijedlog neki?mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
Last edited by sarajevo63 on 13/11/2008 14:48, edited 1 time in total.
- stochar
#150 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
moja nana Šerifa se bori protiv kriminala, eto!mima wrote:mIRCerka wrote:Mima, ovim protestima se daje podrska, ako nista moralna, onima koji se bore protiv kriminala.mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
A ko se bori protiv kriminala?
fakat molim ljude kojima je bezveze podrska ljudima kojima se ovih dana prijeti i koji zive u strahu za sebe i svoju porodicu a sve zbog toga sto su imali hrabrosti suociti se sa organiziranim kriminalom, da ako nece ili ne mogu doci bar ne upropastavaju temu i ne crnjace ostale.
bakir je svestran novinar, i vjerujem da bi uspio i u drugoj vrsti novinarstva u kojem se ne mora zamjerati kriminalcima i u kojem bi mogao vise zaraditi nego u informativnom programu. ali covjek ima cip da se bori za nesto, ima snage, volje i zelje da nesto promijeni. najlakse je sad srat' po njemu, a ignorisati organizovani kriminal, praviti se da ne postoji i govoriti 'poklopite se, ne mozemo mi nista promijeniti'. e pa sa takvim ponasanjem i nesemo nista promijeniti.
predlazem gostu i drugim budalama da prestanemo trositi vrijeme na pokusavanje da ljudima objasnimo neke stvari, vec u istom duhu se pomirimo sa sudbinom i pocnemo sa organizovanjem konvoja i napustimo sve ovo!
fuj! gadi mi se ovaj narod, gadi mi se ova drzava, gadi mi se ovaj grad od kojeg nije nista ostalo! (naravno, uz cast izuzecima)