Malo smijesno, zar ne?lopta wrote:
Ama i ja sam(vidis kako mozes nekoga uvrijediti sa tim imaginarne kategorije, nije to tako
)
Ali po Zakonu i Ustavu, Bosanac je svaki drzavljanin BiH, po narodnosti sam Bosnjak.
Da se ne ponavljam sto puta ovo ce biti moj zadnji post, tvoje je pravo i svacije da se izjasnjava kako hoce, ali u svakoj zemlji postoji nesto sto se zove Ustav i tako je kako je. Ako neko mjesto trazi da budes Bosnjak-Srbin-Hrvat onda to moras i biti da bi tu radio. Isto je i u svim drugim zemljama. Evo jedan paradoksalan primjer, Z.Ibrahimovic(svi znamo ko je) je dijete Bosnjaka i Hrvatice, pa da se kandiduje za predsjednika Svedske mora bi se izjasnjavati kao Svedjanin. Zasto, zato sto je tako u Ustavu. Ne mozes reci ja necu da budem sto nisam, a da radim tu. E ne mozes tako nigdje. Hoces na to mjesto, dobro, ali MORAS biti to i to, kao i svugdje u svijetu.
ps: JThomas ne vrijedi, meni govoris da mijesam kruske i jabuke, a pored rasu i naciju, nidje veze.
Kako Zlatan moze biti Svedjanin? Ako se bas mora opredijeliti, moze biti ili Bosnjak ili Hrvat. Trece NEMA.
On moze biti ( i izjasnjavati se) drzavljanin Svedske, a nikako Svedjanin. Kao drzavljanin moze biti Predsjednik.
Ipak, mijesas jabuke i kruske ( naciju i etnos).