Dijete iz mješovitog braka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kekec

#126 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by kekec »

lopta wrote:
Ama i ja sam :D (vidis kako mozes nekoga uvrijediti sa tim imaginarne kategorije, nije to tako ;) )
Ali po Zakonu i Ustavu, Bosanac je svaki drzavljanin BiH, po narodnosti sam Bosnjak.
Da se ne ponavljam sto puta ovo ce biti moj zadnji post, tvoje je pravo i svacije da se izjasnjava kako hoce, ali u svakoj zemlji postoji nesto sto se zove Ustav i tako je kako je. Ako neko mjesto trazi da budes Bosnjak-Srbin-Hrvat onda to moras i biti da bi tu radio. Isto je i u svim drugim zemljama. Evo jedan paradoksalan primjer, Z.Ibrahimovic(svi znamo ko je) je dijete Bosnjaka i Hrvatice, pa da se kandiduje za predsjednika Svedske mora bi se izjasnjavati kao Svedjanin. Zasto, zato sto je tako u Ustavu. Ne mozes reci ja necu da budem sto nisam, a da radim tu. E ne mozes tako nigdje. Hoces na to mjesto, dobro, ali MORAS biti to i to, kao i svugdje u svijetu.
ps: JThomas ne vrijedi, meni govoris da mijesam kruske i jabuke, a pored rasu i naciju, nidje veze.
Malo smijesno, zar ne?
Kako Zlatan moze biti Svedjanin? Ako se bas mora opredijeliti, moze biti ili Bosnjak ili Hrvat. Trece NEMA.
On moze biti ( i izjasnjavati se) drzavljanin Svedske, a nikako Svedjanin. Kao drzavljanin moze biti Predsjednik.
Ipak, mijesas jabuke i kruske ( naciju i etnos). :-)
ljubav_aha

#127 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

sitno wrote:
ljubav_aha wrote:sitno,zar je zaista tebi tesko razmujeti sto sam napisala :?:
plus,vrlo je nelogicno,s obzirom sto sam vec napisala,da pretostavljas kako te ne mogu razumjeti :!:
naravno da mi je svejdeno,pa zar to stvarno nisi zakljucila :)
Znaci ipak peace :-)
sutina je da razmisljamo isto,ali je mozda pristup pisanju problema bio malo konfuzan ne samo tebi i vec i mnogm forumskim citaocima :)
ljubav_aha

#128 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

kekec wrote:
lopta wrote:
Ama i ja sam :D (vidis kako mozes nekoga uvrijediti sa tim imaginarne kategorije, nije to tako ;) )
Ali po Zakonu i Ustavu, Bosanac je svaki drzavljanin BiH, po narodnosti sam Bosnjak.
Da se ne ponavljam sto puta ovo ce biti moj zadnji post, tvoje je pravo i svacije da se izjasnjava kako hoce, ali u svakoj zemlji postoji nesto sto se zove Ustav i tako je kako je. Ako neko mjesto trazi da budes Bosnjak-Srbin-Hrvat onda to moras i biti da bi tu radio. Isto je i u svim drugim zemljama. Evo jedan paradoksalan primjer, Z.Ibrahimovic(svi znamo ko je) je dijete Bosnjaka i Hrvatice, pa da se kandiduje za predsjednika Svedske mora bi se izjasnjavati kao Svedjanin. Zasto, zato sto je tako u Ustavu. Ne mozes reci ja necu da budem sto nisam, a da radim tu. E ne mozes tako nigdje. Hoces na to mjesto, dobro, ali MORAS biti to i to, kao i svugdje u svijetu.
ps: JThomas ne vrijedi, meni govoris da mijesam kruske i jabuke, a pored rasu i naciju, nidje veze.
Malo smijesno, zar ne?
Kako Zlatan moze biti Svedjanin? Ako se bas mora opredijeliti, moze biti ili Bosnjak ili Hrvat. Trece NEMA.
On moze biti ( i izjasnjavati se) drzavljanin Svedske, a nikako Svedjanin. Kao drzavljanin moze biti Predsjednik.
Ipak, mijesas jabuke i kruske ( naciju i etnos). :-)
tip je svedski bosnjak :mrgreen:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#129 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by pape »

Gaia wrote:
ljubav_aha wrote:frustirani mucak jer ne vjeruje u Boga radi postojanja defektinvog koda :!: geneza i religija :!: nije uopce smijesno,pa makar zvucalo kao filozofski vic
jesi li ti uopce svijesna nakaradnosti svojih izjava i koliko ljudi njima vrijedjas?
ocito da nisi i jos bi da pricas o "ispravnim" metodama odgajanja!
upravo oni koji se bave takvim trazmisljanjima i bolesnom logikom su oni koji su nas i doveli u situaciju u kojoj se sada nalazimo.
Image
Ne treba joj puno zamjeriti.
Obicno oni, ... koji su ovako odrastali, govore o "ispravnim" metodama odgajanja.
ljubav_aha wrote: ... ja sam dijete tih istih nekada jako vaznih i uspjesnih komunjara, koji su vjerovali i njegovali svoju vjeru Islam, ....
amel ledina

#130 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by amel ledina »

Pozdrav,

Ja sam djete iz mjesanog braka i uopste nemogu reci da sam frustiran i da se sramim reci sta sam ili nedaj boze da cu jednog od roditelja izdati ako odlucim da pristupim drugoj vjeri.

Sve je stvar kucnog odgoja tj. u kakvoj porodici zivite i kao osnovu ili temelj ce vam dati kroz zivot.
A i djeca iz jednonacionalnih brakova mogu da biraju da li ce biti veliki vjernici ili ce ici normalnoo kroz zivot.

Znate sta je prednost kod nas iz mjesanih brakova normalni ne onih fanaticnik koji su bili posljedica rata da nisu zanli sta i gdje kako da se izjasne da mogu reci sve sto hoce.

Znam jedno da smo tokom rata mi djeca iz mjesanih brakova bili najveca prjetnja svima u ratu jer majmuni nisu znali sta da rade sa nama.

A najvise mjesanih brakova sklapalo se u ratu tako da su ovi nacisto pizdili cak je bilo slucajeva da ih uopste nisu htijeli u maticnu knjigu vjencanih upisati.

Svako ima pravo da se izjasni kako hoce i da vjeruje u sta hoce.

A ta frustiranost i sve ostalo sto nam pokusavaju prisiti to samo mogu idioti. :thumbup: :thumbup: :mrgreen:
ljubav_aha

#131 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

pape wrote:
Gaia wrote:
ljubav_aha wrote:frustirani mucak jer ne vjeruje u Boga radi postojanja defektinvog koda :!: geneza i religija :!: nije uopce smijesno,pa makar zvucalo kao filozofski vic
jesi li ti uopce svijesna nakaradnosti svojih izjava i koliko ljudi njima vrijedjas?
ocito da nisi i jos bi da pricas o "ispravnim" metodama odgajanja!
upravo oni koji se bave takvim trazmisljanjima i bolesnom logikom su oni koji su nas i doveli u situaciju u kojoj se sada nalazimo.
Image
Ne treba joj puno zamjeriti.
Obicno oni, ... koji su ovako odrastali, govore o "ispravnim" metodama odgajanja.
ljubav_aha wrote: ... ja sam dijete tih istih nekada jako vaznih i uspjesnih komunjara, koji su vjerovali i njegovali svoju vjeru Islam, ....
pape,kako se ne umoris postiranjem iste izjave na vise tema,to je samo dokaz koliko si opterecen necim sto nisi dobro shvatio,a prije svega mi smo potpuni stranci jedno drugom,otkud tebi tolika samouvjerenost :lol: bas si posesivna osoba ;-) nije tebi lako,no to je tvoj problem,zar ne :)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#132 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by pape »

ljubav_aha wrote: pape,kako se ne umoris postiranjem iste izjave na vise tema,to je samo dokaz koliko si opterecen necim sto nisi dobro shvatio,a prije svega mi smo potpuni stranci jedno drugom,otkud tebi tolika samouvjerenost :lol: bas si posesivna osoba ;-) nije tebi lako,no to je tvoj problem,zar ne :)
:-) Jah, .... znam, .... puna si filozofskih viceva, ... zato je nama, prostim dushama, tesko shvatiti ovaku "filozofsku" vratolomiju, ... :oops:
Yes, ... nije mi lako, .... nije, ... :oops:
lopta

#133 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by lopta »

Samo da se javim da gledate FTV i potvrdite moje rijeci da biti Bosanac = biti Bosnjak(sinonimi i po znacenju i po osjecaju).

99% ni Hrvata ni Srba ne zele to biti.
PalaSa Marsa

#134 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by PalaSa Marsa »

maybelline wrote:
PalaSa Marsa wrote:
maybelline wrote:Mislite li da ljudi koji stupaju u tzv. "mjesovite brakove" i njihova djeca danas sutra imaju neku buducnost u ovoj drzavi?
A zasto nebi imali? :?

Pa samo pitam, posto vidim da se sada, a vjerovatno i jos dalje u buducnosti svi moramo svrstavati u jedan od ova tri tora...Sta sa onima koji to ne zele, koji se zele deklarisati (ili se uopce ne zele nikako etiketirati) kao Bosanci i Hercegovci? Sta sa onima koji zele govoriti maternjim/xy jezikom, ne bosanskim, hrvatskim ili srpskim? Kakva je buducnost za takve ljude?
E pa ima definitivno stvari koje nisu do nas a isto tako i onih koje jesu do nas i na koje mi mozemo uticati ..Sto se tice torova, ja mislim da ih mi pravimo i to vizuelno u nasim glavama..Torovi ne postoje..i to je to.. A sto se tice mjesovitih brakova i potomaka djece iz tih brakova, ja mislim da tu nema dileme gdje da se svrstaju, mada mi ovo sama rijec "svrstaju", nekako odudara od svega i samim tim pravi dionice i kvari smjernice u buducim zivotima ljudi iz mijesanih brakova, i uopste ako se spominje ta rijec pred djecom takvih brakova, ja mislim da se samim tim stvara predrasuda toj djeci i naravno da ce se oni osjecati "visak" ili sta vec....Nebi smjelo bit' tog svrstavanja ljudi...i uopste da se prica u tom kontekstu...Prosto mislim da je do jedinki, ustvari kako gledaju na stvari, na zivot ,na ljude oko sebe, i po tome koliko je jedan mentalni skolop covjeka u stanju da gleda realno na stvari i da ide normalno kroz zivot..Moramo znat' da smo mi svi u istim nevoljama, i da nema nikakve razlike u tome, bio Bosnjak, Rimo Katolik, Pravoslavac, Jevrej, dakle svi smo u vjetrometini, koju svi mi osjecamo neko na neki, neko na neki drugi nacin, ali ne treba nam nase porijeklo ili pripadnost, razlicitost,da nam bude pokazatelj da smo mi ili oni, ili oni manje ili vise ugrozeni, ili da su oni ili oni u prednosti, a mi opet ne ili da...Svejedno zivimo tu i ovo je nasa Drzava Bosna i Hercegovina i svi mi koji smo Bosanska djeca trebamo tako i da se osjecamo, ma ko god mi bili...:) :bih: :bih:

PS:Bosna i Hercegovina je Vijekovima bila i ostala Bogata sa svim njenim narodima i trebamo da smo ponosni na nasu BiH, jer nijedna drzava iz Bivse Yu nije imala tako raznolike kulture i samim tim Historiju i uopste nacin zivota i svega sto je cinilo neizmjerno Bogatom i sto je i danas jednako cini...Mi smo ipak sretan Narod, mi smo Bosansko-Hercegovacka Djeca :) :bih: :bih:
Last edited by PalaSa Marsa on 13/11/2008 22:01, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#135 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by mIRCerka »

ljubav_aha wrote:
mIRCerka wrote:o DZIZS KRAJST....

Ako je prestao vjerovati u Boga ili je otisao u drugu religiju, mora da je frustriran. Da li je to to sto govoris? NE
Nidje veze.
Ako vjerujemo u Boga, prihvatimo da je BOG JEDAN i prestanimo se bosti viljuskama u oci oko toga CIJI JE BOG BITNIJI ili ISPRAVNIJI...
jeste Bog jedan,to svi znaju,u pitanju je sujeta,i drugi faktori,ne samo religija
Ako ne vjerujemo u Boga, mora da smo genetski osteceni, jer upravo taj MUCAK znaci GENETSKU DEFORMACIJU, prema uvazenom laticu koji je autor tog izraza FRUSTRIRANI MUCAK. I njemu je posveceno ovo sto pise ispod mog avatara.
Frustrirana jesam, ali ne crkvom ili dzamijom, vec usranom situacijom u kojoj zivimo i batrgamo se ko ribe na suhom.
Frustrirana jesam letargijom i ljenoscu "mladih" da SEBI SAMI stvore bolje uslove zivota.
Frustrirana nisam radi bajrama i bozica, jer sam dovoljno bogata da kazem TO JE SVE MOJE!!!
frustirani macak jer ne vjeruje u Boga radi postojanja defektinvog koda :!: geneza i religija :!: nije uopce smijesno,pa makar zvucalo kao filozofski vic
Hvala mi i ocu i majci sto me genetski defektnu rodise. Hvala im sto me smuckase. Sada ih jos vise volim i cijenim!!!
dzizs, pa jel procitas ti ponekad ono sto napises prije nego postiras?
mIRCerka

#136 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by mIRCerka »

lopta wrote:Samo da se javim da gledate FTV i potvrdite moje rijeci da biti Bosanac = biti Bosnjak(sinonimi i po znacenju i po osjecaju).

ko rece tu jednacinu?
Dioda

#137 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by Dioda »

mIRCerka wrote:
lopta wrote:Samo da se javim da gledate FTV i potvrdite moje rijeci da biti Bosanac = biti Bosnjak(sinonimi i po znacenju i po osjecaju).

ko rece tu jednacinu?
Garant neki Adolf.
mIRCerka

#138 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by mIRCerka »

Dioda wrote:
mIRCerka wrote:

ko rece tu jednacinu?
Garant neki Adolf.
ma cim sam vidjela Latica u studiju, a prica se o stvaranju Bosanske nacije, bacila sam se s prozora naglavacke...i rekla DJE RONIMO???????
munevera44

#139 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by munevera44 »

Evo na nekom postu pročitah da je hitno potrebna krv O+ .
Odo dati krv i ne pada mi na pamet da pitam kome je hitno potrebna krv O+ valjda me neće odbiti jer ću jasno i glasno reći da sam dijete mješanog braka možda sam mutant. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#140 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by -LIBERO- »

I onda se neki bune sto sam ustvrdio,i stojim iza toga,da mi "mjesani" smo 7000puta tolerantniji i opusteniji sto se tice tih nacionalnih pitanja,nego recimo ovi sto se dice svojom "cistokrvnoscu"
Budite bolan sta hocete,dicite se da ste hrvati,srbi,bisnjaci..ali dozvolite da se neki ljudi indetifikuju i pnim srcem osjecaju Bosancima.

Zar je zaista potrebno toliko raspravljati,i zar je tako tesko shvatiti da ima nekih ljudi koji se Bosancima osjecaju i koji su recimo za gradjansku Bosnu i Hercegovinu.

A ovo uvjeravanje zasto ti je problem da se svrstas u jednu od tri nametnute ustavom skupine,pa mozda zato sto se ne svrstavam pod svaku cijenu u bilo sta i bilo koga dok se licno ne osjecam kao dijelom necega,pa cak i ako je to ovakvim NAKARADNIM ustavom definisano.
A osjecam se isklucivo Bosancem.

A stvar vjere i nacije,je stvar licnog odabira. Niko se kao vjernik nije rodio samim tim sto nosi neko ime (Muhamed automatski Musliman,Antonije automatski Katolik...itd)

Vjera je stavr licnog odabira,i vjeru prihvatzis i zivis je, ili barem glumis da je prihvatis i zivis :D ,ali je definitivno stvar licnog samosvjestnog odabira.

Po toj logici ni jedan slucaj da se djete, para koji su iste vjere ,znaci ne moze se desiti da to dijete jednostavno ne prhvati tu vjeru,ili kroz zivot prihvati negu drugu vjeru,cisto prema licnim stavovima,afinitetima,pogledima na cijelu tu oblast.

Vjera,nacija nije genetski predodredjena,to nije ni visina,niti boja kose ili ociju.
Cholina_Lokica

#141 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by Cholina_Lokica »

-LIBERO- wrote:I onda se neki bune sto sam ustvrdio,i stojim iza toga,da mi "mjesani" smo 7000puta tolerantniji i opusteniji sto se tice tih nacionalnih pitanja,nego recimo ovi sto se dice svojom "cistokrvnoscu"
Budite bolan sta hocete,dicite se da ste hrvati,srbi,bisnjaci..ali dozvolite da se neki ljudi indetifikuju i pnim srcem osjecaju Bosancima.

Zar je zaista potrebno toliko raspravljati,i zar je tako tesko shvatiti da ima nekih ljudi koji se Bosancima osjecaju i koji su recimo za gradjansku Bosnu i Hercegovinu.

A ovo uvjeravanje zasto ti je problem da se svrstas u jednu od tri nametnute ustavom skupine,pa mozda zato sto se ne svrstavam pod svaku cijenu u bilo sta i bilo koga dok se licno ne osjecam kao dijelom necega,pa cak i ako je to ovakvim NAKARADNIM ustavom definisano.
A osjecam se isklucivo Bosancem.

A stvar vjere i nacije,je stvar licnog odabira. Niko se kao vjernik nije rodio samim tim sto nosi neko ime (Muhamed automatski Musliman,Antonije automatski Katolik...itd)

Vjera je stavr licnog odabira,i vjeru prihvatzis i zivis je, ili barem glumis da je prihvatis i zivis :D ,ali je definitivno stvar licnog samosvjestnog odabira.

Po toj logici ni jedan slucaj da se djete, para koji su iste vjere ,znaci ne moze se desiti da to dijete jednostavno ne prhvati tu vjeru,ili kroz zivot prihvati negu drugu vjeru,cisto prema licnim stavovima,afinitetima,pogledima na cijelu tu oblast.

Vjera,nacija nije genetski predodredjena,to nije ni visina,niti boja kose ili ociju.
nemoj tako, vidis da smo mi mjesanci genetski mutirali... Hebes aliene sta smo mi :D
gradska toplana

#142 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by gradska toplana »

Da,da dragi moji svi tzv."cistokrvni" su sretni jer imaju svoje torove,a mi MIX smo ipak sretniji jer smo slobodni bez torova. :bih:
HAL9000

#143 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by HAL9000 »

Dile wrote: nemoj tako, vidis da smo mi mjesanci genetski mutirali... Hebes aliene sta smo mi :D
Priznaj da ti je ona slika s avatara u stvari s licne. :D
A sto se tice teme...tuspas i mene. :D
Cholina_Lokica

#144 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by Cholina_Lokica »

HAL9000 wrote:
Dile wrote: nemoj tako, vidis da smo mi mjesanci genetski mutirali... Hebes aliene sta smo mi :D
kako pogodi :D iz prve, a ja mislila nece me niko prepoznat :D
dobrodosao/la medju mutante
HAL9000

#145 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by HAL9000 »

Dile wrote:
HAL9000 wrote:
kako pogodi :D iz prve, a ja mislila nece me niko prepoznat :D
dobrodosao/la medju mutante
Ma gmizes po ovim mjestima gdje i ja letim, pa sam te skonto odmah. :D

Ja sam prilicno radikalan po pitanju "mijesanja". Ja bih zakonom zabranio istovjerske i istorasne brakove i tako par generacija i svima bi nam bilo bolje. :D
Cholina_Lokica

#146 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by Cholina_Lokica »

da se izcisti krv hahahahahah
ljubav_aha

#147 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

mIRCerka wrote:Hvala mi i ocu i majci sto me genetski defektnu rodise. Hvala im sto me smuckase. Sada ih jos vise volim i cijenim!!!
dzizs, pa jel procitas ti ponekad ono sto napises prije nego postiras?
nisi razumjela sto sam napisala
ljubav_aha

#148 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by ljubav_aha »

pape,zasto si obrisao moj prethodni post ;-) aaa znaci ipak ti nije lako :mrgreen:
PalaSa Marsa

#149 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by PalaSa Marsa »

gradska toplana wrote:Da,da dragi moji svi tzv."cistokrvni" su sretni jer imaju svoje torove,a mi MIX smo ipak sretniji jer smo slobodni bez torova. :bih:
Izvinjavam se sto upadam ovako, ali bi mi bilo drago da si procitao/la onaj moj post, unazad dva tri posta...
PS :Bilo mi mi drago kad ljudi nebi "globalizovali" stvari i stavljali sviju u isti kos..
d2

#150 Re: Dijete iz mješovitog braka

Post by d2 »

tuspas mene i sviju nas :mrgreen:
Post Reply