Izvini molim te nije mi bila namjera da te uvrijedim. Mislim da si cifru od 500 KM "lupio" da bi bio uvjerljiviji i tu nema dileme (Pa od rijeci lupio dolazi izraz lupetanje,nije bila namjera da te omalovazim) , a o svemu ostalom sto si naveo mozemo diskutovati naravno kulturnoatko wrote:@Maxwell2008 stat ti je? jesi u dure?
Ako ja iznesem jedan primjer u koji se uklapa 95% naseg stanovnistva sta se palis ko kutnjak?
Ne kazem ja da je polovno bilje nego da je moguce u nasim uslovima
I malo kulture dijaloga nije na odmet
Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Maxwell2008
#126 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
-
ado-šampion
#127 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Dobar odgovor. "Novo je novo" vise ne vrijedi je se i nova auta kvare. Čuj Lamije na novim autima uglavnom nema kvarova.nigdje.nikog wrote:POLOVNO !
Za te pare mozes zaista dobiti DOBAR polovan, koji je u DOBROM stanju, Sa DOBRIM godistem!
Pusti ovu demagogiju - Novo je novo.
Nov auto je vec drugi dan - POLOVAN!
Kada pogledate auta do 25 hiljada, nova, to su mahom proizvodi niže klase (Corsa, Clio, Yaris, P207...) u koje čovjek ne može hairli ni sjest. A za 25 milja se može kupiti ekstra polovan auto. Evo AdnanSa nalazi najcrniji mogući primjer čovjeka koji je u Americi uzeo auto srednje/više srednje klase sa preko 200 konja i sa sijasetom elektronike, koje novo košta sigurno 80 hiljada, za 20 hiljada. I onda se čudi što troši 15 litara i što je retrovizor milja. Postoji jedna riječ kojom bih ja opisao tog lika, ali neću da me ne banuju. Niko ne priča o Rolls-Royce-u za 25 milja (mada i toga ima) nego o nekom autu srednje klase koje je novo bilo između 45 i 60 hiljada. Recimo Toyota Avensis 1.6, BMW serije 3 E46 bilo koji motor (nije auto za svakoga!), Mazda 6 ... Sve do pet godina stari i sve gospodska auta, naspram Clia, Yarisa, Fabije i slično. Eh sad, postoji i druga opcija a to su sniženja! Najbolji primjer: Kia Ceed ili još bolje ProCeed sa dobrim motorom, dobrom opremom i 7 godina garancije za 25-27 milja! Uzmeš ProCeed u salonu ko Beg i vozaš novo auto za (mlade) ljude sa stilom za 25 milja, koje je dalekoistočno auto koje će unutar te garancije radit ko doxa. Druga stvar je ako ljudi imaju komplekse od nekih marki. Meni recimo Kia koja mi se sviđa i koja je dobra (jer u Ceed-u se nisam vozio) nije ništa lošija od Renaulta, Peugeota i sličnih, dapače.
Najvažnije stvar za ljude koji ganjaju računicu jer da se na novom auto nakon tri godine gubi do pola cijene, zavisno od auta do auta. Znači ja uzmem Clia za 25 milja i to auto mi dosadi ili želim nešto drugo, bolje, za 3 godine ne njemu gubim 12 hiljada. Pare za koje mogu renovirat stan.
Postavljaču teme preporučujem: Vidim auto koje ti se sviđa i koje je u tom cjenovnom rangu, odeš u salon i sjedneš u auto. Samo će ti se reći. Evo ja neki dan sjeo u Megane Sedan, auto za 33 hiljade vrišti u svakom polgedu, ali kad ja skontam da kako god napravim podešavanja ne mogu sjesti kao čovjek i kad mi centralna konzola uvijek pritišće desno koljeno kad sjednem kako volim, zašto bih ja dao 33 hiljada za auto koje mi ne odgovara?! A fantastično mi odgovara mpolovan Avensis za 25-30 hiljada, koji će se kroz eskploataciju ioanko pokazati pouzdaniji od ovog Megana. Od toga kreneš pa ćeš sam skontat, na ovom forumu slabo.
- Maxwell2008
#128 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Isprica ti nama svasta. Mogu li ti postaviti jedno pitanje na koje bi mi ti iskreno odgovorio.ado-šampion wrote:Dobar odgovor. "Novo je novo" vise ne vrijedi je se i nova auta kvare. Čuj Lamije na novim autima uglavnom nema kvarova.nigdje.nikog wrote:POLOVNO !
Za te pare mozes zaista dobiti DOBAR polovan, koji je u DOBROM stanju, Sa DOBRIM godistem!
Pusti ovu demagogiju - Novo je novo.
Nov auto je vec drugi dan - POLOVAN!Na kojim novim? Ljudi nemojte lupat na pamet. I s novim autom isto kao i s polovnim možete doći u situaciju da vam u po zime zaledi centralna brava pa ne možete otključat auto, da vam isto u po zime zakaže električni podizač stakla pa na -15 s otvorenim prozorom na posao i slične, ugodne, sitnice. I onda autu po mjesec na servisu, dok ne srede taj podizač i što je najgore nakon mjesec uzmete auto sa servisa i prvo jutro opet isti problem. Bio je ovjde čini mi se lik kojem je na mjesec starom Golfu petici rikno turbo-punjač. Poslije tolike frustracije, garancije i nije neka utjeha.
Kada pogledate auta do 25 hiljada, nova, to su mahom proizvodi niže klase (Corsa, Clio, Yaris, P207...) u koje čovjek ne može hairli ni sjest. A za 25 milja se može kupiti ekstra polovan auto. Evo AdnanSa nalazi najcrniji mogući primjer čovjeka koji je u Americi uzeo auto srednje/više srednje klase sa preko 200 konja i sa sijasetom elektronike, koje novo košta sigurno 80 hiljada, za 20 hiljada. I onda se čudi što troši 15 litara i što je retrovizor milja. Postoji jedna riječ kojom bih ja opisao tog lika, ali neću da me ne banuju. Niko ne priča o Rolls-Royce-u za 25 milja (mada i toga ima) nego o nekom autu srednje klase koje je novo bilo između 45 i 60 hiljada. Recimo Toyota Avensis 1.6, BMW serije 3 E46 bilo koji motor (nije auto za svakoga!), Mazda 6 ... Sve do pet godina stari i sve gospodska auta, naspram Clia, Yarisa, Fabije i slično. Eh sad, postoji i druga opcija a to su sniženja! Najbolji primjer: Kia Ceed ili još bolje ProCeed sa dobrim motorom, dobrom opremom i 7 godina garancije za 25-27 milja! Uzmeš ProCeed u salonu ko Beg i vozaš novo auto za (mlade) ljude sa stilom za 25 milja, koje je dalekoistočno auto koje će unutar te garancije radit ko doxa. Druga stvar je ako ljudi imaju komplekse od nekih marki. Meni recimo Kia koja mi se sviđa i koja je dobra (jer u Ceed-u se nisam vozio) nije ništa lošija od Renaulta, Peugeota i sličnih, dapače.
Najvažnije stvar za ljude koji ganjaju računicu jer da se na novom auto nakon tri godine gubi do pola cijene, zavisno od auta do auta. Znači ja uzmem Clia za 25 milja i to auto mi dosadi ili želim nešto drugo, bolje, za 3 godine ne njemu gubim 12 hiljada. Pare za koje mogu renovirat stan.
Postavljaču teme preporučujem: Vidim auto koje ti se sviđa i koje je u tom cjenovnom rangu, odeš u salon i sjedneš u auto. Samo će ti se reći. Evo ja neki dan sjeo u Megane Sedan, auto za 33 hiljade vrišti u svakom polgedu, ali kad ja skontam da kako god napravim podešavanja ne mogu sjesti kao čovjek i kad mi centralna konzola uvijek pritišće desno koljeno kad sjednem kako volim, zašto bih ja dao 33 hiljada za auto koje mi ne odgovara?! A fantastično mi odgovara mpolovan Avensis za 25-30 hiljada, koji će se kroz eskploataciju ioanko pokazati pouzdaniji od ovog Megana. Od toga kreneš pa ćeš sam skontat, na ovom forumu slabo.
- atko
#129 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
u redu jeMaxwell2008 wrote:Izvini molim te nije mi bila namjera da te uvrijedim. Mislim da si cifru od 500 KM "lupio" da bi bio uvjerljiviji i tu nema dileme (Pa od rijeci lupio dolazi izraz lupetanje,nije bila namjera da te omalovazim) , a o svemu ostalom sto si naveo mozemo diskutovati naravno kulturnoatko wrote:@Maxwell2008 stat ti je? jesi u dure?
Ako ja iznesem jedan primjer u koji se uklapa 95% naseg stanovnistva sta se palis ko kutnjak?
Ne kazem ja da je polovno bilje nego da je moguce u nasim uslovima
I malo kulture dijaloga nije na odmet. mozda si u pravu a mozda i nisi,mozda sam u pravu amozda i nisam.
Ma nije stvar vrijedjanja nego hajmo brate pricat ko ljudi
-
d2
#130 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
rasprava vam nigdje ne vodi
- Maxwell2008
- chuchumbamayumbe
#132 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
@ado-šampion
Slazem se sa tvojim postom.
Zagledao sam novu Astru, presmijesna. Sjedista mi do pola nogu, ko da sam na ljuljacki, tvrda do bola.
Gledao Megana, nidje veze, ne dopada mi se dizajn (sve nekakva plastika, aluminijum, ravne plohe, sve tvrdo), dzaba mu 5 NCAP zvjezdica kad odmah osjetis da li ti auto pashe ili ne. Gledao novu Oktaviju, nije losha, ali mi nekako prazna, asketska, ne mogu se oteti dojmu da sam vise ocekivao a razocarao se kada sam sjeo za volan.
E jbga sada, udjem u Astru 2002 i sve mi pashe, sve na ruku, lijep dizajn, folovi-golovi, a sve za 3 puta manje para.
Ne znam, ja bih uvijek izabrao da kupim 3 dobre polovne Astre od 12 milja (ukupno 36milja), nego jednu novu novcatu od 40 milja.
Jbga, pretjerah ja sada, ali to je to.
Zagledao sam novu Astru, presmijesna. Sjedista mi do pola nogu, ko da sam na ljuljacki, tvrda do bola.
Gledao Megana, nidje veze, ne dopada mi se dizajn (sve nekakva plastika, aluminijum, ravne plohe, sve tvrdo), dzaba mu 5 NCAP zvjezdica kad odmah osjetis da li ti auto pashe ili ne. Gledao novu Oktaviju, nije losha, ali mi nekako prazna, asketska, ne mogu se oteti dojmu da sam vise ocekivao a razocarao se kada sam sjeo za volan.
E jbga sada, udjem u Astru 2002 i sve mi pashe, sve na ruku, lijep dizajn, folovi-golovi, a sve za 3 puta manje para.
Ne znam, ja bih uvijek izabrao da kupim 3 dobre polovne Astre od 12 milja (ukupno 36milja), nego jednu novu novcatu od 40 milja.
- Maxwell2008
#133 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
A koju bi radije odrzavao tj. finansirao?chuchumbamayumbe wrote:@ado-šampion
- chuchumbamayumbe
#134 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Ono od 12 milja, vjeruj mi.Maxwell2008 wrote:A koju bi radije odrzavao tj. finansirao?chuchumbamayumbe wrote:@ado-šampion
Sta god mi zafali, skinem sa ove preostale dvije i to je to.
- Maxwell2008
#135 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Radi se o jednoj i jednoj. 
- chuchumbamayumbe
#136 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
U trenutnoj finansijskoj situaciji, radije bih opet finansirao odrzavanje one 2002 godiste, nego nove.Maxwell2008 wrote:Radi se o jednoj i jednoj.
Kada bih imao 150k milja iza ledja, kupio bih novo auto do 35-40km, nikada vise od toga, i to je previse.
Ovako, da dam zadnji dinar na ratu leasinga ili kredita, da ganjam kasko, da dajem pare za redovne servise, da gledam ko ce me ogrebati i da postanem rob auta, nikada!
-
Klodovik
#137 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Ko ide na računicu, nikad neće kupiti nov auto i prodavati ga za dvije, tri godine. Kupiš nov i voziš ga desetak godina. To ima nekog (finansijskog) smisla.
- Maxwell2008
#138 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
A ne ne radi se o tome. Naravno ko ima para i kupuje skuplje auto bez obzira da li novo ili polovno. Evo da stvari pokusamo zamisliti drugacije.chuchumbamayumbe wrote:U trenutnoj finansijskoj situaciji, radije bih opet finansirao odrzavanje one 2002 godiste, nego nove.Maxwell2008 wrote:Radi se o jednoj i jednoj.
Kada bih imao 150k milja iza ledja, kupio bih novo auto do 35-40km, nikada vise od toga, i to je previse.
Ovako, da dam zadnji dinar na ratu leasinga ili kredita, da ganjam kasko, da dajem pare za redovne servise, da gledam ko ce me ogrebati i da postanem rob auta, nikada!
Recimo da auto ne moras kupovati nego ga dobijes na koristenje na 5 godina. Uslov je da tocis gorivo,mijenjas dijelove,vrsis popravke i servis kao i da placas registraciju. Radi se o istom autu recimo skoda fabia nova i skoda fabia stara 5 godina.
Koje biras?
- chuchumbamayumbe
#139 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
NOVO, naravno.Maxwell2008 wrote:A ne ne radi se o tome. Naravno ko ima para i kupuje skuplje auto bez obzira da li novo ili polovno. Evo da stvari pokusamo zamisliti drugacije.chuchumbamayumbe wrote:U trenutnoj finansijskoj situaciji, radije bih opet finansirao odrzavanje one 2002 godiste, nego nove.Maxwell2008 wrote:Radi se o jednoj i jednoj.
Recimo da auto ne moras kupovati nego ga dobijes na koristenje na 5 godina. Uslov je da tocis gorivo,mijenjas dijelove,vrsis popravke i servis kao i da placas registraciju. Radi se o istom autu recimo skoda fabia nova i skoda fabia stara 5 godina.
Koje biras?
Ali samo ako je na poklon.
A da dam za novu Fabiju tdi 25k KM, nikada.
Dakle, novo samo kao poklon.
Jesi li ti dobio novo auto na poklon ili si ga kupio?
Kontamo li se?
- Maxwell2008
#140 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
A zasto uzimas novo kad ti je polovno jeftinije za odrzavat (ti tvrdis da je jeftinije).
Nije poklon nego na koristenje na 5 godina
- chuchumbamayumbe
#141 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Daj covjece, ja o jednom, a ti o drugom.Maxwell2008 wrote:A zasto uzimas novo kad ti je polovno jeftinije za odrzavat (ti tvrdis da je jeftinije).
Statisticki, naravno da se nova auta rijedje kvare od polovnih.
A ti citaj sta ja napisah nekoliko puta - ne baca mi se minimum 5-7k KM koje ce, recimo Fabija, izgubiti za 3 godine na vrijednosti samo zato da bih "imao garanciju i bio rahat".
Poklon, koristenje, to je isto, ne dajem ja iz svog dzepa 25k KM nego dobijam auto na koristenje.
Ja jednako govorim o gubitku vrijednosti (citaj - PARA) kod novog auta, a ti meni jednako shuplju.
Haj zdra'o.
- atko
- and
#143 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
chuchumbamayumbe wrote:Daj covjece, ja o jednom, a ti o drugom.Maxwell2008 wrote:A zasto uzimas novo kad ti je polovno jeftinije za odrzavat (ti tvrdis da je jeftinije).
A ti citaj sta ja napisah nekoliko puta - ne baca mi se minimum 5-7k KM koje ce, recimo Fabija, izgubiti za 3 godine na vrijednosti samo zato da bih "imao garanciju i bio rahat".
Poklon, koristenje, to je isto, ne dajem ja iz svog dzepa 25k KM nego dobijam auto na koristenje.
Ja jednako govorim o gubitku vrijednosti (citaj - PARA) kod novog auta, a ti meni jednako shuplju.
Haj zdra'o.
pa ne kupuje se novo auto samo da bi imao garanciju i bio rahat.u nekim stvarima se uživa i nekome je zadovoljstvo platiti za svoj užitak. čovjek je tražio savjet za auto do 25000,pa je bez veze pričati o autima od 7-8 hiljada.
ado je dao dobar savjet,svakako treba sjesti u auto i vidjeti kako se osjeća u nekom autu.neka auta te jednostavno osvoje kad sjedneš za volan,a neka razočaraju.
- chuchumbamayumbe
#144 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Razumijem i shvatam sta hoces da kazes, i tada i ja kazem, aferim.and wrote:chuchumbamayumbe wrote:Daj covjece, ja o jednom, a ti o drugom.Maxwell2008 wrote:A zasto uzimas novo kad ti je polovno jeftinije za odrzavat (ti tvrdis da je jeftinije).
Haj zdra'o.
pa ne kupuje se novo auto samo da bi imao garanciju i bio rahat.u nekim stvarima se uživa i nekome je zadovoljstvo platiti za svoj užitak. čovjek je tražio savjet za auto do 25000,pa je bez veze pričati o autima od 7-8 hiljada.
ado je dao dobar savjet,svakako treba sjesti u auto i vidjeti kako se osjeća u nekom autu.neka auta te jednostavno osvoje kad sjedneš za volan,a neka razočaraju.
Ali se ovdje prica prvenstveno povela o garanciji/rahatluku.
Slabo ko spomenu zadovoljstvo/uzitak, a ja to cijenim.
I sa ostatkom posta se slazem, vec sam pisao o tome.
- Maxwell2008
#145 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Ako uzmes da novo auto(nize klase tipa fabia) za 3 godine izgubi 6000 KM i njegovo odrzavanje za tri godine kosta 1500 KM to je 7500 dodaj mu jos 1500 kaska u prvoj godini to je 9000(Znaci kosta te 250 KM mjesecno). A sad racunaj polovnjaka od 9000 KM zasigurno ce ti uzimati 1700 godisnje to je 5100 i za tri godine ce izgubiti na vrijednosti bar 2500 KM to je 7600 to je 211 KM mjesecno (samo 40 KM razlike od novog). Pa uzitak, rahatluk, sigurnost za samo 40 KM mjesecno.Bez Kaska dodjes na isto.
Da ne govorimo sad o polovnjacima od 25000 KM koliko su njihova odrzavanja skupa.
Da ne govorimo sad o polovnjacima od 25000 KM koliko su njihova odrzavanja skupa.
- VR6
#146 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Odakle ti povadi tih 1700 KM za odrzavanje polovnjaka?! Sta svake godine mjenjas motor i radis mu veliki servis?!Maxwell2008 wrote:Ako uzmes da novo auto(nize klase tipa fabia) za 3 godine izgubi 6000 KM i njegovo odrzavanje za tri godine kosta 1500 KM to je 7500 dodaj mu jos 1500 kaska u prvoj godini to je 9000(Znaci kosta te 250 KM mjesecno). A sad racunaj polovnjaka od 9000 KM zasigurno ce ti uzimati 1700 godisnje to je 5100 i za tri godine ce izgubiti na vrijednosti bar 2500 KM to je 7600 to je 211 KM mjesecno (samo 40 KM razlike od novog). Pa uzitak, rahatluk, sigurnost za samo 40 KM mjesecno.Bez Kaska dodjes na isto.
-
Klodovik
#147 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Ne znam odakle je povadio, ali logika ljubitelja polovnjaka (ako je tačna) meni ide u prilog. Kupio sam nov auto prije tri mjeseca i sad mogu očekivati da će mi se troškovi održavanja godinama smanjivati, zar ne? Može li mi neko reći kad počinje ta jeftinoća od održavanja? Ako vozim auto deset godina? Mislim, ako je fino kupiti polovnjaka od pet, šest godina, valjda će i moj nov moći furati deset godina.VR6 wrote:Odakle ti povadi tih 1700 KM za odrzavanje polovnjaka?! Sta svake godine mjenjas motor i radis mu veliki servis?!Maxwell2008 wrote:Ako uzmes da novo auto(nize klase tipa fabia) za 3 godine izgubi 6000 KM i njegovo odrzavanje za tri godine kosta 1500 KM to je 7500 dodaj mu jos 1500 kaska u prvoj godini to je 9000(Znaci kosta te 250 KM mjesecno). A sad racunaj polovnjaka od 9000 KM zasigurno ce ti uzimati 1700 godisnje to je 5100 i za tri godine ce izgubiti na vrijednosti bar 2500 KM to je 7600 to je 211 KM mjesecno (samo 40 KM razlike od novog). Pa uzitak, rahatluk, sigurnost za samo 40 KM mjesecno.Bez Kaska dodjes na isto.
- Maxwell2008
#148 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Govorim o svemu sto ti treba za auto bez da se izvlacis da bez necega i mozeVR6 wrote:Odakle ti povadi tih 1700 KM za odrzavanje polovnjaka?! Sta svake godine mjenjas motor i radis mu veliki servis?!Maxwell2008 wrote:Ako uzmes da novo auto(nize klase tipa fabia) za 3 godine izgubi 6000 KM i njegovo odrzavanje za tri godine kosta 1500 KM to je 7500 dodaj mu jos 1500 kaska u prvoj godini to je 9000(Znaci kosta te 250 KM mjesecno). A sad racunaj polovnjaka od 9000 KM zasigurno ce ti uzimati 1700 godisnje to je 5100 i za tri godine ce izgubiti na vrijednosti bar 2500 KM to je 7600 to je 211 KM mjesecno (samo 40 KM razlike od novog). Pa uzitak, rahatluk, sigurnost za samo 40 KM mjesecno.Bez Kaska dodjes na isto.
Navescu samo neke od dijelova: Amortizeri,lezajevi,kugle, krajnice, ulje, filteri, zupcasti, akumulator, gume, kocnice, remen,qrci palci,auspuh,crijevo ovo crijevo ono, uvijek nesto. Eh da mi je ponovo doci do novog.
- chuchumbamayumbe
#149 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Upravo tako, odakle ti 1700km za odrzavanje polovnjaka, svijuti, pogotovu polovnjaka starog 3-4 godine?!VR6 wrote:Odakle ti povadi tih 1700 KM za odrzavanje polovnjaka?! Sta svake godine mjenjas motor i radis mu veliki servis?!Maxwell2008 wrote:Ako uzmes da novo auto(nize klase tipa fabia) za 3 godine izgubi 6000 KM i njegovo odrzavanje za tri godine kosta 1500 KM to je 7500 dodaj mu jos 1500 kaska u prvoj godini to je 9000(Znaci kosta te 250 KM mjesecno). A sad racunaj polovnjaka od 9000 KM zasigurno ce ti uzimati 1700 godisnje to je 5100 i za tri godine ce izgubiti na vrijednosti bar 2500 KM to je 7600 to je 211 KM mjesecno (samo 40 KM razlike od novog). Pa uzitak, rahatluk, sigurnost za samo 40 KM mjesecno.Bez Kaska dodjes na isto.
Ako ces uzimati kasko samo u prvoj godini, onda je bolje da ga ne uzimas nikako.
A jos kada mi kazu da su uzeli novo auto na leasing ili kredit, e to je vec dupli odron!
- Maxwell2008
#150 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Ma moze i zena se fura sa 40 godina ali svi bi mi radije onu od 18. A sto se tice odrzavanja kosta isto. Malu vodis na muzikicu, vecericu i sl. kosta brate ali je i ceif. A stariju, te treba lijekove te mora nosit ortopedsku obucu, te joj trebaju skupocjene naocale sa dioptrijom itd itd...Klodovik wrote:Ne znam odakle je povadio, ali logika ljubitelja polovnjaka (ako je tačna) meni ide u prilog. Kupio sam nov auto prije tri mjeseca i sad mogu očekivati da će mi se troškovi održavanja godinama smanjivati, zar ne? Može li mi neko reći kad počinje ta jeftinoća od održavanja? Ako vozim auto deset godina? Mislim, ako je fino kupiti polovnjaka od pet, šest godina, valjda će i moj nov moći furati deset godina.VR6 wrote:Odakle ti povadi tih 1700 KM za odrzavanje polovnjaka?! Sta svake godine mjenjas motor i radis mu veliki servis?!Maxwell2008 wrote:Ako uzmes da novo auto(nize klase tipa fabia) za 3 godine izgubi 6000 KM i njegovo odrzavanje za tri godine kosta 1500 KM to je 7500 dodaj mu jos 1500 kaska u prvoj godini to je 9000(Znaci kosta te 250 KM mjesecno). A sad racunaj polovnjaka od 9000 KM zasigurno ce ti uzimati 1700 godisnje to je 5100 i za tri godine ce izgubiti na vrijednosti bar 2500 KM to je 7600 to je 211 KM mjesecno (samo 40 KM razlike od novog). Pa uzitak, rahatluk, sigurnost za samo 40 KM mjesecno.Bez Kaska dodjes na isto.