Voznja kroz grad - ODRON!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#126 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by KatarinaKosaca »

Ja ponekad vozim kroz Tuzlu i u Tuzli i puno je bolje nego u Sarajevu. Po svim aspektima.
escobar_

#127 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by escobar_ »

Bolje je možda zbog toga što je manji grad od Sarajeva pa samim tim ima i manje automobila. Ali vjeruj mi, da živiš ovdje nagledala bi se svašta. Posebno kad sa glavnih saobraćajnica skreneš u one gradske uličice.
d2

#128 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by d2 »

chuchumbamayumbe wrote:Znaci, po logici pojedinaca, ako je ogranicenje 60, mozes voziti 79 i to je normala?!
A kod skola je obicno ogranicenje 40, tu je valjda, po toj logici, dozvoljeno 59?!
Dajte ljudi, postujte signalizaciju (znam da ima apsolutnih nebuloza), nije dzaba 60 u gradu i svugdje gdje krenete, od Ilidze do Carsije, vozio 60 ili 79, razlika u vremenu dolaska ce da bude max 5 minuta.
A tih vasih 5 minuta nekoga moze stajati zivota.
tacno ali sve nas vjerovatno ponese frka, zurba i stiscemo gas ne razmisljajuci da samo par sekundi moze totalno izmijeniti neciji zivot i nas zivot... dovoljno je da dijete istrci na ulicu i da napravis nesto sto ne zelis i o cemu cesto uopste ne razmisljas dok vozis... kada mi takve stvari prodju kroz glavu najradije bih parkirao auto i vise nikada ne bih usao u njega.
scooter21ba

#129 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by scooter21ba »

neko vece vozim krajnjom desnom i idem iza auta razmak moze stati jedno auto izmedju nas komotno ok sve regularno dok pored mene ne naidje golf 3 i uvali se bez zmigavca ja nista samo amlo kocio da ga ne bi slucajno udario u njega jer je ulatio i onda kocio
i ok vozim tako i prestrojim se u desnu do te jer sam vidio da je ta traka usporila i kako idem sustizem golfa i prelazim ga i imam mogucnost ubaciti se ako on ispred i kontam bili se ubacio bez zmigavca da vidim reakciju
i lijepo se ja ubacim cak mislim da je bilo vise mjesta nego kad se on meni ubacivao i poce on blicati ovo ono
i pokazem mu prst fino kad poce na gas hoce pored mene zaobice auto pored mene da bi vidio ko je al ajd sta hocu da kazem

kad on radi nekome nesta ispravno je a isto to kad se uradi njemu onda je greska
e to me kod ljudi nervira
ja mogu sve a protiv mene ne moze niko
kockica_kockica

#130 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by kockica_kockica »

scooter21ba wrote:neko vece vozim krajnjom desnom i idem iza auta razmak moze stati jedno auto izmedju nas komotno ok sve regularno dok pored mene ne naidje golf 3 i uvali se bez zmigavca ja nista samo amlo kocio da ga ne bi slucajno udario u njega jer je ulatio i onda kocio
i ok vozim tako i prestrojim se u desnu do te jer sam vidio da je ta traka usporila i kako idem sustizem golfa i prelazim ga i imam mogucnost ubaciti se ako on ispred i kontam bili se ubacio bez zmigavca da vidim reakciju
i lijepo se ja ubacim cak mislim da je bilo vise mjesta nego kad se on meni ubacivao i poce on blicati ovo ono
i pokazem mu prst fino kad poce na gas hoce pored mene zaobice auto pored mene da bi vidio ko je al ajd sta hocu da kazem

kad on radi nekome nesta ispravno je a isto to kad se uradi njemu onda je greska
e to me kod ljudi nervira
ja mogu sve a protiv mene ne moze niko

dao je on tebi zmigavac al ti corav to nisi vidio :D vidovitu djemilu ili suradnika ili aziru sa kasikama i u auto... nek gataju kad je neko mislio dat zmigavac da se prestroji... :mrgreen:
alica.k

#131 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by alica.k »

d2 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Znaci, po logici pojedinaca, ako je ogranicenje 60, mozes voziti 79 i to je normala?!
A kod skola je obicno ogranicenje 40, tu je valjda, po toj logici, dozvoljeno 59?!
Dajte ljudi, postujte signalizaciju (znam da ima apsolutnih nebuloza), nije dzaba 60 u gradu i svugdje gdje krenete, od Ilidze do Carsije, vozio 60 ili 79, razlika u vremenu dolaska ce da bude max 5 minuta.
tacno ali sve nas vjerovatno ponese frka, zurba i stiscemo gas ne razmisljajuci da samo par sekundi moze totalno izmijeniti neciji zivot i nas zivot... dovoljno je da dijete istrci na ulicu i da napravis nesto sto ne zelis i o cemu cesto uopste ne razmisljas dok vozis... kada mi takve stvari prodju kroz glavu najradije bih parkirao auto i vise nikada ne bih usao u njega.
ovo je poenta svega toga. sta ti znaci 5 minuta u odnosu na stvari koje se mogu desiti ako vozis tih 79 umjesto 60. 79 uopste nije sporo u odnosu na 60.

i na kraju krajeva, znate kome se i tolerise...ko ima stelu ili prezime. ja sam za 52 u 40 dobila kaznu i tackicu.
boogy

#132 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by boogy »

Nemojte se nervirati :D :D :D
Šapat

#133 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Šapat »

Ocito se nesto ovdje pogresno tumaci...nije poenta u voznji 79, iako to zakon dozvoljava, nego je poenta u voznji od 40, a to je, opet po zakonu - ometanje normalnog odvijanja saobracaja. I takodjer kaznjivo kao i prekoracenje. Koliko se sjecam pocetka teme, ovo je bila poenta - zasto bilo ko vozi 40 i na taj nacin ometa sve ostale?

Pa na glavnoj dzadi je dovoljno da samo 1 vozac, u bilo kojoj traci vozi 40, i eto guzve. Onaj iza njega krece da ga pretekne, onda neki drugi iz te trake u koju se ovaj ukljucuje mora kociti, i svi iza njega, pa se tu neko onda iz te druge trake prebacuje u trecu kako bi zaobisao ove sto se prebacuju u njegovu i - krkljanac, usporavanje, stvaranje kolona u sve tri trake.

Mislim da je ovo poenta, a ne da li se smije ili ne voziti 19 preko 60. A smije :)
valter.ba

#134 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by valter.ba »

Vozis 60 , znaci po ogranicenju, nema teorije da uhvatis zeleni val :-? Vozis 70 , znaci jos nisi zreo za kaznjavanje, hladno hvatas zeleni val :D Poenta je za ove koji ne kontaju: Ne vozite 40 hebete sve ostale u saobracaju, trudite se voziti barem tacno 60 da ostalima date priliku uzivati u voznji bez zastoja od Marin Dvora do Ilidze :D Grazie na razumjevanju :lol:
Šapat

#135 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Šapat »

E tako nekako :)
arslanica

#136 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by arslanica »

d2 wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Šapat

#137 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Šapat »

I ja se s tim apsolutno slazem, naravno. Ali to i dalje ne opravdava one koji mile po cesti. I ako je to nekakvo opravdanje zato sto voze sporo, onda prijedlog za takve - radije se odreknite voznje totalno, bacite vozacke, jer upravo se takvima koji se na cesti boje i previse razmisljaju o mogucim posljedicama necega sto niko ne zeli da se desi - upravo to i desi.
Platinum girl

#138 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Platinum girl »

Šapat wrote:I ja se s tim apsolutno slazem, naravno. Ali to i dalje ne opravdava one koji mile po cesti. I ako je to nekakvo opravdanje zato sto voze sporo, onda prijedlog za takve - radije se odreknite voznje totalno, bacite vozacke, jer upravo se takvima koji se na cesti boje i previse razmisljaju o mogucim posljedicama necega sto niko ne zeli da se desi - upravo to i desi.
A slazem se totalno,voznja treba biti kao instinkt,refleks,a ne neko dumanje,pa i kad hodas ne razmisljes kako ces skrenuti lijevo ili desno ilia ko je guzva hoces li stati....vec jednostavno skrenes ,stanes zavisi od situacije ne mislis o tome na neki aniksiozan nacin ,ono sta cu sad kako cu?-e tako bi trebalo biti i kad si u autu....
pozzzzzzzzz
Neelix

#139 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Neelix »

ovdje se svi rodili nauceni :lol:
Šapat

#140 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Šapat »

Bjez ba ti, Rizzo-Sapiensu :D
and

#141 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by and »

d2 wrote:
ne treba voziti ni 80,ali ni 30-40.ako je ograničenje 60 to je optimalna brzina,znači ni puno manje ni puno više.
saobraćaj u sarajevu je kao usporeni snimak.ljudi voze samo za sebe,i mislim da bi se trebali više uključiti.sporost i samoživost dovode do velikih gužvi u gradu koji nema alternativne pravce,pa recimo nekome ko treba u bolnicu možda je i minuta puno a ne 5 minuta.
dimu

#142 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by dimu »

alica.k wrote: i na kraju krajeva, znate kome se i tolerise...ko ima stelu ili prezime. ja sam za 52 u 40 dobila kaznu i tackicu.

za svoju neupucenost i naivnost nemoj kriviti nekoga ko ima "prezime" :P

draga moja za prekoracenje od 12km/h se ne dobivaju kazneni bodovi... ni za 22 preko nego tek 30+ preko ogranicenja ;)

pa eto pamet u glavu iduci put nemoj da te neobrazovana stoka od drotova levati ;)
Cholina_Lokica

#143 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Cholina_Lokica »

Dozer wrote:Kockice - e upravo to trebas uraditi. Izaci i reci majmunu da ti sjase s goozova, kao i ja uradih nedavno nekakvom debilu na vrh Dalmatinske (o onom semaforu je suvisno bilo sta reci osim da onoga koje je smislio da tamo stavi semafor treba osudit na petomjesecno kretanje i vracanje sa istog), koji mi se zalijepio na 14 cm i ko fol nesto turira, a sjedi u punoljetnom Gofu II prilicno raspadnog izgleda. Nije meni problem krenuti, naravno, ali eto...jednostavno me nervirao nemilice i ja fino dignem rucnu, izadjem, dodjem do njegovog prozora, one me tupo gleda onim kockastim ocima (valjda je to prelazno od glave), i fino mu kazem da ima tacno 3 sekunde da se odmakne 3 metra unazad ili se nece vise micat nikako.

Za divno cudo, to je uradio bez ijedne jedine rijeci. Da li se prep'o jer je vidio da sam fakat popizdija ili je jednostavno skotno zasto sam mu to rekao, to ne znam.

Ili drugi, takodjer nedavni slucaj, gdje sam na socijalnom trebao ici lijevo, preko raskrsnice naravno, a ispred mene opet nekakva balava kockasta glava u nekakvoj bijesnoj Alfi, sjedi neheren udesno pod 45 stepeni i zvaljavi se s nekakvom curicom kojoj valjda imponira ta njegova glavusa. Pali se zuto, on ni makac iako se fino vidi da pored zvaljenja gleda u semafor. Pali se zeleno i on polako, jedva, k'o gladan s@at, krece, a ja vec raspizdjen na sirenu, a odmah za mnom jos trojica iza mene. I onda scena - "zvaljo" koci, teatralno tegli rucnu, s prednjim tockovima na pruzi, otvara vrata i izlazi u onom kaubojskom maniru dok oko njega titra oreol u kojem se moze procitati "Sacu ti @ebat mater! Kome ti trubis!". Meni, naravno :). I sta mi je drugo preostalo nego da - izadjem i ja. :D
Na njegovu zalost, sreco mi je jedva do brade, pa cim to skonta nestade mu i oreola i kaubojstine i svakog drugog pasjaluka, pa sve sto je uspio reci, i to nimalo ratobornim tonom, bijase - "pa zar je tolika zurba prijatelju" :D
A ja onako nakostrijesen samo rekoh - ako ne zaslajdras odatle u roku 5 sekundi neces motati lijevo, nego cu te ja smotat desno u onu crvenu zgradu (hitma pomoc). Samo je sjeo nazad i razgulio.

Mislim, nisam siledzija ni sada niti sam to ikada bio, ali na stanje kakvo vlada u Sarajevu i ljudskim glavama izgleda da se samo na ovaj nacin mogu rijesiti bilo kakvi problemi...a to je - FUJ!

ti si moj idol :D

ako mi ima sta mrze, raskrsnica na alipasinu, izmedju b i c faze, pali se semafor zeleno, ljudi skrecu nije bitno da li prema glavnoj cesti bilo prema gornjoj. i sad postoje dvije trake tako da mogu najnormalnije skrett ljudi i iz b fze i iz c, ali jok, debil stane na sred rskrsnice i ceka da svi skrenu d bi on skrenuo u trku koj mu treb, d se ne bi ne daj Boze morao ksnije prestrojvati. a mi svi iz njega cekmo, upali se opet crveno pa ti stoj do sljedeceg zelenog... haman pa nekim ljudima nikad nece biti jasno ono pravilo kad se skrece skrece se u prvu lijevu traku...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#144 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Admir_1984 »

A sto mene isto nerviraju kamioni kada voze lijevom ili srednjom trakom :x :x :x :x :x
photo

#145 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by photo »

strasno mi idu na zivce oni koji se ubace na semaforu ispred svih u koloni jer im je mrsko cekati. mogu da podnesem i ubacivanje bez zmigavca, ali mi je uzas ako to radi tako da moras kociti da ga ne udaris. a da ne govorim o otvaranju vrata dok prolazis pored nejga. samo cekam da mi se neko nasmijesi na sofersajbi
dadoka84

#146 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by dadoka84 »

I ja mrzim te idiote koji se ubace ispred kolone koja ceka da skrene. Najcesce su to drotovi, posebno im je draga ona raskrsnica kod masinske skole. Meni se jednom debil tako ubacio u traku i naravno stao da nikako ne moze vidjeti semafor. Malo sam sacekao, blicnuo mu i zatrubio kao doslo vrijeme da se krene. Kad je levat uletio u raskrsnicu, izgubio se kad su krenula auta sa svih strana. Vjerujem da mu dugo nije palo na pamet da ponovi istu glupost. Mozda ni moj postupak nije ispravan, ali kao sto se rece, sa stokom ne moze drugacije.
Skyfox

#147 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Skyfox »

nejgore sto ti cekas 3 semafora i taman se nacalis kad najednom nisi prvi :D
arslanica

#148 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by arslanica »

dadoka84 wrote:I ja mrzim te idiote koji se ubace ispred kolone koja ceka da skrene. Najcesce su to drotovi, posebno im je draga ona raskrsnica kod masinske skole. Meni se jednom debil tako ubacio u traku i naravno stao da nikako ne moze vidjeti semafor. Malo sam sacekao, blicnuo mu i zatrubio kao doslo vrijeme da se krene. Kad je levat uletio u raskrsnicu, izgubio se kad su krenula auta sa svih strana. Vjerujem da mu dugo nije palo na pamet da ponovi istu glupost. Mozda ni moj postupak nije ispravan, ali kao sto se rece, sa stokom ne moze drugacije.
:thumbup: dobar fazon .. treba ga cesce koristiti .... :D
moler

#149 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by moler »

arslanica wrote:
dadoka84 wrote:I ja mrzim te idiote koji se ubace ispred kolone koja ceka da skrene. Najcesce su to drotovi, posebno im je draga ona raskrsnica kod masinske skole. Meni se jednom debil tako ubacio u traku i naravno stao da nikako ne moze vidjeti semafor. Malo sam sacekao, blicnuo mu i zatrubio kao doslo vrijeme da se krene. Kad je levat uletio u raskrsnicu, izgubio se kad su krenula auta sa svih strana. Vjerujem da mu dugo nije palo na pamet da ponovi istu glupost. Mozda ni moj postupak nije ispravan, ali kao sto se rece, sa stokom ne moze drugacije.
:thumbup: dobar fazon .. treba ga cesce koristiti .... :D
često to radim i onda kad skontaju da ih je žensko zeznulo da vidiš derneka a ja uživam.... :lol: :lol: :lol: :bih:
dadoka84

#150 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by dadoka84 »

Edukacija :lol:
Post Reply