svejedno nisu pobijedilialcho wrote:Mescini da je 26-25, a ti kako hoces...smoki_choko wrote:u zadnjim sekundama izgubise 27-26KPNCTNJAH wrote:I ovdje im se smijesi poraz ... 22:16 45. min.
Edit: trebao sam se ranije javitisad je 22:19 jos 11 minuta do kraja
LP u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- smoki_choko
#126 Re: LP u rukometu
-
samo malo
#127 Re: LP u rukometu
Fantasticna utakmica u Zagrebu, Ciudad Real i Zagreb igrali nerijeseno, a Zagreb pokazao sta se moze kad se hoce i kako se moze igrati srcem i protiv najboljih.
Zadnji gol Zagreba, perverzno
Kako je Balic Sterbika poslao po burek, ono jos nisam vidio u rukometu. Arpad nece tri dana iz sobe izlaziti od sramote 
Zadnji gol Zagreba, perverzno
-
vr46
#128 Re: LP u rukometu
Moze bosna daleko dogurati u LP,al kad bi se zezali. Profesionalnost koju trener iskazuje psujuci igracima sve po spisku, te hvatajuci se s njima za vratove to dokazuje. A na Dnevnik.hr pise: "Pretucen Irfan S." na treningu... ccc. Bruka i sramota...
- Joey Tribbiani
#129 Re: LP u rukometu
Ne znam ima li tema o rk bosna pa cu ovdje
Balkanska rukometna liga od 2011., iz BiH i Slovenije po tri kluba
Naredni potez biće potpisivanje ugovora sa generalnim sponzorom Sparkase bankom, koja će pokriti troškove putovanja, smeštaja ekipa i službenih lica
Regionalna liga u rukometu počet će krajem avgusta 2011. godine, odlučeno je danas na sastanku sedam zemalja učesnica u Beogradu.
Predsjednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović na konferenciji za novinare nakon sastanka rekao je da će u regionalnom takmičenju učestvovati 16 klubova.
Tri predstavnika dat će samo Slovenija, zbog kvaliteta, i BiH, kako bi se, prema rečima Marjanovića, zaštitio svaki od tri naroda u našoj zemlji. Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Mađarska imat će po dva kluba u ligi.
Marjanović je istakao da će svaki od saveza zadržati samostalnost pri izboru timova koji će ga predstavljati u regionalnoj ligi.
Regionalna liga neće imati prohodnost ka evropskim takmičenjima, jer je želja da se sačuvaju nacionalna prvenstva.
“Eventualno ćemo, ako se liga pokaže kao kvalitetna, u nekoj budućnosti tražiti dodatna mjesta na evropskoj sceni”, rekao je Marjanović, iako još postoje formalnosti koje treba regulisati prije definitivnog dogovora.
Naredni potez biće potpisivanje ugovora sa generalnim sponzorom Sparkase bankom, koja će pokriti troškove putovanja, smeštaja ekipa i službenih lica. Biće i nagrada za četiri najbolja tima.
Svaki savez potom će odlučiti kako će organizovati nacionalno prvenstvo, a da u kalendaru ostavi mjesta i za utakmice regionalne lige i evropskih kupova.
Većina će, kako je najavljeno, igrati samo regionalnu ligu do marta, a potom će igrati play-off državnog prvenstva.
Balkanska rukometna liga od 2011., iz BiH i Slovenije po tri kluba
Naredni potez biće potpisivanje ugovora sa generalnim sponzorom Sparkase bankom, koja će pokriti troškove putovanja, smeštaja ekipa i službenih lica
Regionalna liga u rukometu počet će krajem avgusta 2011. godine, odlučeno je danas na sastanku sedam zemalja učesnica u Beogradu.
Predsjednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović na konferenciji za novinare nakon sastanka rekao je da će u regionalnom takmičenju učestvovati 16 klubova.
Tri predstavnika dat će samo Slovenija, zbog kvaliteta, i BiH, kako bi se, prema rečima Marjanovića, zaštitio svaki od tri naroda u našoj zemlji. Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Mađarska imat će po dva kluba u ligi.
Marjanović je istakao da će svaki od saveza zadržati samostalnost pri izboru timova koji će ga predstavljati u regionalnoj ligi.
Regionalna liga neće imati prohodnost ka evropskim takmičenjima, jer je želja da se sačuvaju nacionalna prvenstva.
“Eventualno ćemo, ako se liga pokaže kao kvalitetna, u nekoj budućnosti tražiti dodatna mjesta na evropskoj sceni”, rekao je Marjanović, iako još postoje formalnosti koje treba regulisati prije definitivnog dogovora.
Naredni potez biće potpisivanje ugovora sa generalnim sponzorom Sparkase bankom, koja će pokriti troškove putovanja, smeštaja ekipa i službenih lica. Biće i nagrada za četiri najbolja tima.
Svaki savez potom će odlučiti kako će organizovati nacionalno prvenstvo, a da u kalendaru ostavi mjesta i za utakmice regionalne lige i evropskih kupova.
Većina će, kako je najavljeno, igrati samo regionalnu ligu do marta, a potom će igrati play-off državnog prvenstva.
-
escobarba
#130 Re: LP u rukometu
Penzioneri sve u publici , ima li u tom Sarajevu iko ko moze glas pustit. Ej dzabe vam dadnu karte i niste u stanju dvoranu napunit. Niste zasluzili sve te sponzore i novac sto se ulaze u ovaj klub, treba to poslati u Visoko da vidite sta je publika. Vjerovatno je i doslo vise ljudi iz Visokog i drugih bh. gradova da vidi najbolju ekipu Europe.
Tuga i jad od publike!! Ovo je zalosno , dobro momci i igraju s obzirom da igraju pred polu-mrtvom publikom.Izgleda da je Sarajevo postalo jedna velika Ilidza!!
Tuga i jad od publike!! Ovo je zalosno , dobro momci i igraju s obzirom da igraju pred polu-mrtvom publikom.Izgleda da je Sarajevo postalo jedna velika Ilidza!!
-
pOZz
#131 Re: LP u rukometu
Ne vole ljudi rukomet, pa šta sad da radimo?!
-
samo malo
#132 Re: LP u rukometu
Bogami kad se ono igralo sa Hamburgom, to se iz kafica kolektivno islo gledat Bosnu.
Isto ko "povratak otpisanih" odnosno kad je KK Bosna malo zivnula prije par godina, puna Skenderija, to odes na kafu a svi pitaju jel ides na kosarku, svi odjednom vole kosarku
Nasa posla, biti vidjen, kasnije priheftaju slike sa tribine na FB, ako ih slucajno neko nije vidio na utakmici
Cim klub padne kurcu za usi, nigdje "vjernih navijaca".
Za Bosnu imam samo jednu primjedbu, ako Smajlagic vec kupuje talentovane klipane iz Hrvatske, onda brate kupi one najbolje. Osim Karacica, ovo drugo sve futa roba. Ali ima nesto u tome sto su svi iz istog kluba dosli, bice da je Miro okrenuo neke pare na tom poslu.
Drugih primjedbi nemam, cudo je sto su i onaj remi sa Zagrebom izvukli.
Isto ko "povratak otpisanih" odnosno kad je KK Bosna malo zivnula prije par godina, puna Skenderija, to odes na kafu a svi pitaju jel ides na kosarku, svi odjednom vole kosarku
Nasa posla, biti vidjen, kasnije priheftaju slike sa tribine na FB, ako ih slucajno neko nije vidio na utakmici
Cim klub padne kurcu za usi, nigdje "vjernih navijaca".
Za Bosnu imam samo jednu primjedbu, ako Smajlagic vec kupuje talentovane klipane iz Hrvatske, onda brate kupi one najbolje. Osim Karacica, ovo drugo sve futa roba. Ali ima nesto u tome sto su svi iz istog kluba dosli, bice da je Miro okrenuo neke pare na tom poslu.
Drugih primjedbi nemam, cudo je sto su i onaj remi sa Zagrebom izvukli.
-
exc0d14c
#133 Re: LP u rukometu
I zahvaljujući toj namještaljci će Bosna proći u drugi kriug sa bodom prednosti ispred Rumunja i Rusasamo malo wrote: Drugih primjedbi nemam, cudo je sto su i onaj remi sa Zagrebom izvukli.
- ultima_palabra
#134 Re: LP u rukometu
Nije bilo nikakve namještaljke, Bosna je odigrala iznad svojih mogućnosti.
-
exc0d14c
#135 Re: LP u rukometu
Aha, a Zagreb sve sa Balićem kod +2 izgubio 5 lopti i nije dao gola 3-4 minute. I zadnji Bosnin napad odigrao bez faula.ultima_palabra wrote:Nije bilo nikakve namještaljke, Bosna je odigrala iznad svojih mogućnosti.
- ultima_palabra
#136 Re: LP u rukometu
Pucelj uštopao Balića kao malo ko, a Uvodić branio utakmicu karijereexc0d14c wrote:Aha, a Zagreb sve sa Balićem kod +2 izgubio 5 lopti i nije dao gola 3-4 minute. I zadnji Bosnin napad odigrao bez faula.ultima_palabra wrote:Nije bilo nikakve namještaljke, Bosna je odigrala iznad svojih mogućnosti.
-
samo malo
#137 Re: LP u rukometu
S obzirom da je onaj Gobac poznat po namjestanju utakmica LP, sve je moguce.exc0d14c wrote:Aha, a Zagreb sve sa Balićem kod +2 izgubio 5 lopti i nije dao gola 3-4 minute. I zadnji Bosnin napad odigrao bez faula.ultima_palabra wrote:Nije bilo nikakve namještaljke, Bosna je odigrala iznad svojih mogućnosti.
Jedino sto mu nista dokazati ne mogu
Pucelj da ustopa Balica, mislim Pucelj, moze samo ako to Balic hoce
- translater
#138 Re: LP u rukometu
treba pobjediti rumune i ruse a to i nece biti tako jenostavno...
ali lijepo bi bilo da se napravi taj uspjeh...sad nebitno sa namjestanjem ili bez

ali lijepo bi bilo da se napravi taj uspjeh...sad nebitno sa namjestanjem ili bez
-
samo malo
#139 Re: LP u rukometu
Zavrsen mec Zagreba i Bosne
34:15 za Zagreb
nisam gledao prvu utakmicu, ovu jesam, Zagreb je na kraju zadnjih 10 minuta igrao sa rezervama, i opet su i taj period dobili 5:4 (bilo je 29:11 dok su na terenu bili zadnji starteri, Balic i Kopljar) tako da stvarno ne znam kako je Bosna izvukla remi u prvoj utakmici
bas su izgledali ko amateri naspram Zagrebove masine
34:15 za Zagreb
nisam gledao prvu utakmicu, ovu jesam, Zagreb je na kraju zadnjih 10 minuta igrao sa rezervama, i opet su i taj period dobili 5:4 (bilo je 29:11 dok su na terenu bili zadnji starteri, Balic i Kopljar) tako da stvarno ne znam kako je Bosna izvukla remi u prvoj utakmici
bas su izgledali ko amateri naspram Zagrebove masine
- translater
#140 Re: LP u rukometu
meni nije jasno...kako to da prosjecne ekipe kao bosna svi igraju protiv velikana i gube sa po 3-4 razlike dok bosna izgubi evo...19,15,11,ako je 9 razlike to je onda uspjeh ogromni??!?!?!
jeli zbog unaprijed predane utakmice ili sta??(ali covjece ja da okupim ekipu sa ulice i da igram protiv barce zapeo bih da ih pobjedimo
ili barem da ih "istucemo"
, a oni se manekenishu protiv najboljih ekipa i protiv najboljih igraca koji su igrali ...)-bezvez
i dan danas ne mogu da vjerujem u onaj rezultat protiv hsv-a u prvoj utakmici a bogme i u 45 minuta drugog meca gdje se cijelo vrijeme drzao prikljucak...
fakat bezveze su mi ovi porazi sa prosjekom od 12 golova razlike...
jeli zbog unaprijed predane utakmice ili sta??(ali covjece ja da okupim ekipu sa ulice i da igram protiv barce zapeo bih da ih pobjedimo
i dan danas ne mogu da vjerujem u onaj rezultat protiv hsv-a u prvoj utakmici a bogme i u 45 minuta drugog meca gdje se cijelo vrijeme drzao prikljucak...
fakat bezveze su mi ovi porazi sa prosjekom od 12 golova razlike...
-
exc0d14c
#141 Re: LP u rukometu
Bilo je malo vise od 10 razlikesamo malo wrote:S obzirom da je onaj Gobac poznat po namjestanju utakmica LP, sve je moguce.exc0d14c wrote:Aha, a Zagreb sve sa Balićem kod +2 izgubio 5 lopti i nije dao gola 3-4 minute. I zadnji Bosnin napad odigrao bez faula.ultima_palabra wrote:Nije bilo nikakve namještaljke, Bosna je odigrala iznad svojih mogućnosti.
Jedino sto mu nista dokazati ne mogu![]()
Pucelj da ustopa Balica, mislim Pucelj, moze samo ako to Balic hoceali hajde, vidjet cemo revans, bude li 10 razlike za Zagreb, vjerovat cu da je moguce da je prva namjestena. Sve je moguce, rukomet je sport u kojem sudije hapse po aerodromima sa punim koferima para
- van Basten
#142 Re: LP u rukometu
zaista sramotan poraz... ovoliki poraz bi bio prevelik i protiv Ciudada koji je ipak klasa za Zagreb
- KPNCTNJAH
#143 Re: LP u rukometu
Ne moze kod nas proci tekma bez drame nikad ... 
- Baltazar_khan
#144 Re: LP u rukometu
velika pobjeda bosne protiv prgavih i odvratnih rusa 
-
north
#145 Re: LP u rukometu
Odgledao samo zadnjih 60 sekundi i dovoljno da se pravo iznerviram
Je li važna gol razlika, pošto čujem da su vodili i 7 razlike i na kraju jedva uzesmo
Je li dovoljno samo pobijediti rumune i proći u šesnaestinu finala? Ako me sjećanje služi, to bi bilo prvi put poslije rata da neka od naših ekipa uđe u šesnaest najboljih i to u LP?
Je li važna gol razlika, pošto čujem da su vodili i 7 razlike i na kraju jedva uzesmo
Je li dovoljno samo pobijediti rumune i proći u šesnaestinu finala? Ako me sjećanje služi, to bi bilo prvi put poslije rata da neka od naših ekipa uđe u šesnaest najboljih i to u LP?
- Joey Tribbiani
#146 Re: LP u rukometu
Koliko sam ja skont'o, razlika je nebitna. Žao mi je zbog onih 7, ali jebi ga...naša posla. Ovo na kraju fakat za infarkt.
A hebo te, jest ružno bilo gledat Čelicu na parketu...mogli su prikazivat nešto drugo, ko zna kako je njegovim bilo. Jedva su mu jezik izvadili. Na kraju, jedva stoji na nogama i plače zbog pobjede
A hebo te, jest ružno bilo gledat Čelicu na parketu...mogli su prikazivat nešto drugo, ko zna kako je njegovim bilo. Jedva su mu jezik izvadili. Na kraju, jedva stoji na nogama i plače zbog pobjede
- Baltazar_khan
#147 Re: LP u rukometu
najvažnije je da u narednom kolu flensburg pobijedi st.petersburg u rusiji, i da rusi izgube u zagrebu. bosna mora pobijediti constantu tako da bi na kraju imala 5 bodova, a st. petersburg 4. naravno i constanta mora izgubiti kući od ciudad reala. dakle, uz pobjedu bosne protiv rumuna potrebno je da se poklope i ostali rezultatinorth wrote:Odgledao samo zadnjih 60 sekundi i dovoljno da se pravo iznerviram![]()
Je li važna gol razlika, pošto čujem da su vodili i 7 razlike i na kraju jedva uzesmo![]()
-
north
#148 Re: LP u rukometu
Jedino je upitno hoće li rusi izgubiti ući, iako su švabe sigurno dosta kvalitetnije, ova druga dva rezultata bi se vjerovatno trebala poklopiti....a ako Bosna ne može uzeti rumune kući u istorijskom utakmici onda jebaji ga.....Baltazar_khan wrote:najvažnije je da u narednom kolu flensburg pobijedi st.petersburg u rusiji, i da rusi izgube u zagrebu. bosna mora pobijediti constantu tako da bi na kraju imala 5 bodova, a st. petersburg 4. naravno i constanta mora izgubiti kući od ciudad reala. dakle, uz pobjedu bosne protiv rumuna potrebno je da se poklope i ostali rezultatinorth wrote:Odgledao samo zadnjih 60 sekundi i dovoljno da se pravo iznerviram![]()
Je li važna gol razlika, pošto čujem da su vodili i 7 razlike i na kraju jedva uzesmo![]()
- Il_Principe
#149 Re: LP u rukometu
samo jos rumune dobiti i ulazimo u 1/8 finala
onakvu prgavu igru odavno nisam vidio, start nad Čelicom u zadnjim sekundama meca je za zatvora..odvratni rusi majku im
svaka cast Bosni na vecersanjoj borbi, zasluzili smo i ovu pobjedu i ulazak u eliminacijsku fazu s obzirom da znamo kakva nas nesreca je pratila prethodnih godina
jos jednom cestitke svima, a narocito Čelici i Uvodicu
NAPRIJED BOSNO
onakvu prgavu igru odavno nisam vidio, start nad Čelicom u zadnjim sekundama meca je za zatvora..odvratni rusi majku im
svaka cast Bosni na vecersanjoj borbi, zasluzili smo i ovu pobjedu i ulazak u eliminacijsku fazu s obzirom da znamo kakva nas nesreca je pratila prethodnih godina
jos jednom cestitke svima, a narocito Čelici i Uvodicu
NAPRIJED BOSNO
- Baltazar_khan
#150 Re: LP u rukometu
normalno, poznato je to da se rusi vazda bore protiv švaba, ali rezultat iz njihovog prvog duela daje nadu za optimizam. flensburg ih je kući dobio 34:22