VEHABIJE NA ASVALTU

Post Reply
shuriken

#126 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by shuriken »

abdulazizsarajevo wrote:
ponosna_manjina wrote:
Compact wrote: Takvi radikalni islamisti kao bin Ladeni u BiH sigurno ne postoje.
A autobomba u mostarskom naselju Avenija?
Hrvatska porodica ubijena na Badnju večer u Konjicu?
Lik koji je zaklao rođenu majku u Sarajevu?
Ona dvojica uhvaćena na Alipašinom prije tri godine sa frižiderom punim eksploziva, koji su i priznali da su planirali terorističke napade po BiH?

A to su samo primejri koji su se provukli kroz medije i ne smijem ni pomisliti šta se ljudima sve vrti u glavi nakon onakbog rata i vakve socijane slike dnas. Ne budi naivan.
nakon svih troll reakcija i zachatavanja..i provokacija mislim da si ti sazreo za jedan kvalitetan BAN..i da bi MODERATOR trebao malo da razmisli...
valjas gluposti...drzava se gradi odozgo a ne odozno...kad ti skontas i ubjedis sve ljude koje zive na podrucju BiH da je im je BiH drzava..i druge sitne svari ce da se rijese...
do tada..idi brate u manji entitet gdje si vecina pa nauci ljude koje im je drzava.. i od kada postoji..objasni im sta su cetnici..pa onda se bavi pitanjima vecine ovdje..
haj voz..

tipicno, kad ponestane kontraargumenata
onda je sugovornik srbin i treba ga banirati

drzava se gradi odozgo? jel ju to odozgo neko obranio?
jedini politicar ranjen u borbi za obranu drzave je bio Kresimir Zubak, popusio metak ili geler na liniji

jel se sad njih sestorica trude da integriraju drzavu ili da je razjebu?
u tome se jedino slazu, da svako treba zadrzat monopol na svom terenu, po cijenu otcjepljenja
i svako od njih ima svoje vehabije, jedino sto se kod jednih briju a kod drugih dvoje pustaju brade

haj ti voz i vlak
abdulazizsarajevo

#127 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by abdulazizsarajevo »

ponosna_manjina wrote:
abdulazizsarajevo wrote:Zakon moze a i ne mora dozvoliti da se neka manifestacija odrzi...ukoliko ona vrijedja 99.99% stanovnistva nekog grada..
Zamolio bih da mi ukažeš na stavku u zakonu kojom potkrijepljuješ ovu tvrdnju.
abdulazizsarajevo wrote:ono sto niko nije prihvatio ni na zapadu jer da jeste..i europa bi u svim zemljama stimulisala takve brakove i takvu djecu
Informiši se malo prije nego što nešto napišeš. Homoseksualni brakovi su legalizirani u skoro svim zapadnim zemljama.
abdulazizsarajevo wrote:nakon svih troll reakcija i zachatavanja..i provokacija mislim da si ti sazreo za jedan kvalitetan BAN..i da bi MODERATOR trebao malo da razmisli...
Zbog čega BAN? Jesam li nekoga vrijeđao ili skretao s teme? Ili hočeš reći da sam izmislio autobombu u mostaru, planiranje terorističkih napada u Sarajevu, pokolj u Konjicu?
abdulazizsarajevo wrote:idi brate u manji entitet gdje si vecina pa nauci ljude koje im je drzava.. i od kada postoji..objasni im sta su cetnici..pa onda se bavi pitanjima vecine ovdje..
Prije svega nemoj me zvati bratom, tako se nazivaj sa svojim kompanjonima bradonjama. U manjem entitetu ne bih bio većina jer moj nick se ne odnosi na nacionalnu pripadnost, koliko god tebi bilo teško shvatiti da ovdje žive i ljudi koji vlastiti identitet ne grade prvenstveno po osnovu nacije i vjere. I ne zanimaju me većine i manjine jer sam opet po zakonu konstitutivan u svakom dijelu ove zemlje. Ali tebi zakoni očito nisu jača strana. Osim možda vjerskih zakona ali mislim d aje i to diskutabilno.
bratom te nisam nazvao ..to je ovdje u sarajevu manje vise uzrecica..oprosti molim te ako te je uvrjedilo..
trebamo li onda pobiti sve brkate ljude ..jer onaj tomislav pobi u tuzli pola autobusa..hahaha ne glupiraj se..veze nemas..
taj u konjicu je pocinio nedopustiv zlocin isto kao i onaj brko gore..i treba ih obojcu podjednako kazniti..to je zakon.
manje vise smjesan si covjece vecini ljudi an vom forumu..sa svojim autobombama i frizider bombama..haj sad razligu.
abdulazizsarajevo

#128 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Kneesaa wrote:drzava se gradi "odozdo" glasanjem na izborima kako bi oni "odozgo" upravljali parama koji oni "odozdo" uplacuju (porezima i doprinosima) da bi im bilo bolje (losije).
izgovor "izmedju 4 zida" koriste oni koji smatraju da je nasilje nad zenama (u porodici i zajednici, drugacijim, pa djecom, nejakim i tako dalje) privatna stvar, i da drzava tu ne treba da se uplice (dakle nema sankcija, tuci kod se muci ne prekrati).
gdje nadje nasilje na zenama..hahahaah oooo svasta...ko je ba o tome ista pricao..citas li ti post uopce? hahaah

ali eto kad i to spomenu..adekvatnu kaznu treba sprovesti i za one koji vrse ansilje nad zenama..ali i dalje mislim da je sexualnost nesto sto ostaje izmedju 4 zida..a akoje sexualnsot nasilje po tebi..pa ih tako povezan..onda nista..saberi se malo
abdulazizsarajevo

#129 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

bilo kako bilo..svidjalo vam se ili ne svidjalo...bradat ili brkati..nista ne mozete postnim ljudima..na vasu zalost ...ne moze im nista mocna francuska i jos mocnija engleska...pa tako ni grupa clanova ovog foruma..

Imate SELAM - mir / mir sa vama :)
ponosna_manjina

#130 Re: "Smrtonosni virus"

Post by ponosna_manjina »

abdulazizsarajevo wrote: Ne nego ce protjerati i rastjerati sve one koji imaju dvojni pasos..a zive na podrucju BiH i koji ne odgovaraju na pitanje koja im je najdraza zemlja i koji ne navijaju za BiH na fudbalskim ili drugim prvenstvima...i jednostavno rastjerati sve one koji sebe ne zovu Bosanci i Hercegovci..sta je tu cudno?? ima li Bosne..ima...nisi Bosanac i Hercegovac..hajmo seli..
Ti si meni zakon :D
shuriken

#131 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by shuriken »

jel to ovaj mir:
Perhaps the Wahhabis' violent disruption of the LGBT festival offered a glimpse of that uncontrollability. When asked in early September what the official Islamic Community would do regarding the festival, an influential imam said: “We will not grab them by the neck on the street, but we have to say: This is immoral ... a promotion of ideas that are incompatible with religion.” But the Wahhabis nevertheless grabbed necks.
nek je onda ipak s tobom takav mir, nama ne treba, hvala
iguman

#132 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by iguman »

Ahaaa sada sam skonto :D ti bi one iz dijaspore naspicio nazad u Skandinaviju :D

Ili mozda mene i moju porodicu :shock: samo zato sto ne mogu za JEDNOG zivota navijati cas za jednu, cas za neku petu reprezentaciju. Azize Azize :-?

Sta ako jednog dana BiH odluci da napravi drzavu sa HR? Za koga onda da navijam? NDH :shock:

Ja sam covjek starog kova, kada jednom nesto zavolim i zakunem se na vjernost do groba ja tako i mislim 8) Nije bas najlaksi put ali cijenim da je najposteniji.

Btw a gdje bi ti mene Zizo smjestio? Ja ZNAM ali nebi bilo lose da to javno kazes.
Kneesaa

#133 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Kneesaa »

abdulazizsarajevo wrote: gdje nadje nasilje na zenama..hahahaah oooo svasta...ko je ba o tome ista pricao..citas li ti post uopce? hahaah ali eto kad i to spomenu..adekvatnu kaznu treba sprovesti i za one koji vrse ansilje nad zenama..ali i dalje mislim da je sexualnost nesto sto ostaje izmedju 4 zida..a akoje sexualnsot nasilje po tebi..pa ih tako povezan..onda nista..saberi se malo
iz tvojih postova cakani - privatnost - soba - cetiri zida i tako to...
pa zatim stavova - konzervativnih, patrijarhalnih....a misljenja sam da je patrijarhat osnovni razlog svog nasilja kod nas, nasilja koje se neki dan pretvorilo i u otvoreno ispoljavanje fashizma prema drugom/oj, drugacijem/cijom
Ponekad s'proljeca

#134 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Ponekad s'proljeca »

Ja koliko vidim mnogima je stalo da izjednace strane kako za vriejem rata tako i poslije rata!!!!

Mnogima smetaju "strogi"vjernici medju kojima su i vehabije!!!!

Svugdje u svijetu imas konzervativne ili ortodoksne vjernike koji se drze vjerskih nacela, pa sto to nebi bilo ikod nas.

Slazem se da huligane treba kazniti, a so se tice Q festivala nije mi ih puno zao!!!!

Preporucio bih svim tim mangupima da isto tako zgaze i onoga koji je dopustio odrzavanje istog, ali takodje i one momke sto u augustu silovase onog djecaka!!!!

Pedofilija i pederizam se htjeli ne htjeli uvukla i kroz nasa vrata!!!!
SiSaJuMe

#135 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by SiSaJuMe »

Napeta tekma u teheranu izmedju ZA i PROTIV,.
Neki dan 1:0 za vehabije (iz nastimanog penala) , ali izgleda da ce danas na forumu biti izjednacenje,.

naprijed 'nasi' :sax:

Salu na stranu al kad cujem i vidim vehabiju ja :run: iz preventive.
Ponekad s'proljeca

#136 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Ponekad s'proljeca »

Ne znam, meni lice na one patuljke sa bradama kako zvase onaj film?????

Ma neka i mi imamo svoje cetnike, od ovih nasih mlakonja nista dobro ocekivati!!!!!

Ja preporucujem svakoj djevojci da se ne udaje za Bosnjaka koji je pobjegao u ratu jer od takvih ne moze nikada ocekivati zastitu!!!!
paratrooper

#137 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by paratrooper »

ovi koji umanjuju opasnost od "vehabijskog" pokreta su slicni srpskim simpatizerima cetnistva koji umanjuju cetnicke zlocine.
zgembo_sa

#138 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by zgembo_sa »

ponosna_manjina wrote:
abdulazizsarajevo wrote:Zakon moze a i ne mora dozvoliti da se neka manifestacija odrzi...ukoliko ona vrijedja 99.99% stanovnistva nekog grada..
abdulazizsarajevo wrote:ono sto niko nije prihvatio ni na zapadu jer da jeste..i europa bi u svim zemljama stimulisala takve brakove i takvu djecu
Informiši se malo prije nego što nešto napišeš. Homoseksualni brakovi su legalizirani u skoro svim zapadnim zemljama.
abdulazizsarajevo wrote:nakon svih troll reakcija i zachatavanja..i provokacija mislim da si ti sazreo za jedan kvalitetan BAN..i da bi MODERATOR trebao malo da razmisli...
Zbog čega BAN? Jesam li nekoga vrijeđao ili skretao s teme? Ili hočeš reći da sam izmislio autobombu u mostaru, planiranje terorističkih napada u Sarajevu, pokolj u Konjicu?
abdulazizsarajevo wrote:idi brate u manji entitet gdje si vecina pa nauci ljude koje im je drzava.. i od kada postoji..objasni im sta su cetnici..pa onda se bavi pitanjima vecine ovdje..
Prije svega nemoj me zvati bratom, tako se nazivaj sa svojim kompanjonima bradonjama. U manjem entitetu ne bih bio većina jer moj nick se ne odnosi na nacionalnu pripadnost, koliko god tebi bilo teško shvatiti da ovdje žive i ljudi koji vlastiti identitet ne grade prvenstveno po osnovu nacije i vjere. I ne zanimaju me većine i manjine jer sam opet po zakonu konstitutivan u svakom dijelu ove zemlje. Ali tebi zakoni očito nisu jača strana. Osim možda vjerskih zakona ali mislim d aje i to diskutabilno.
Bradonje, bradate spodobe... ono bas demokratski, uz uvazavanje slobode misljenja, izrazavanja, zivota... Jadni mi ako smo spali na tvoju demokratiju... Ti ne govoris o onima koji krse zakon, ti generalizujes, optuzujes stotine ljudi, pa i hiljade, blatis cijele gradove i drzavu...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#139 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by mIRCerka »

Ponekad s'proljeca wrote:Ja koliko vidim mnogima je stalo da izjednace strane kako za vriejem rata tako i poslije rata!!!!

Svugdje u svijetu imas konzervativne ili ortodoksne vjernike koji se drze vjerskih nacela, pa sto to nebi bilo ikod nas.

Slazem se da huligane treba kazniti, a so se tice Q festivala nije mi ih puno zao!!!!

Preporucio bih svim tim mangupima da isto tako zgaze i onoga koji je dopustio odrzavanje istog, ali takodje i one momke sto u augustu silovase onog djecaka!!!!

slusaj, strogi vjernik bi trebao da zna da nije njegovo da se igra Boga i da tuce druge, i koliko znam po Islamu se oruzje poteze samo u samoodbrani...

i jos nesto, ako ces izjednacavati pedofiliju i pederizam, onda zaredaj po svim skolama i pobij sve pedagoge, jer PEDagog i PEDofil...to ti je haman isto...oboje vole djecu..
iguman

#140 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by iguman »

SiSaJuMe wrote:Napeta tekma u teheranu izmedju ZA i PROTIV,.
Neki dan 1:0 za vehabije (iz nastimanog penala) , ali izgleda da ce danas na forumu biti izjednacenje,.

naprijed 'nasi' :sax:

Salu na stranu al kad cujem i vidim vehabiju ja :run: iz preventive.
Kakav strah?
Od cega, kratkih tola i vasljive brade :D
Strah samo hrani zlo i ono postaje vece i jace.

Sto se rezultata tice ti samo dobro cuvaj gol a vec cemo izjednacit i gol odluke dati u sudijskom vremenu :D
Stari

#141 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Stari »

mIRCerka wrote:
Ponekad s'proljeca wrote:Ja koliko vidim mnogima je stalo da izjednace strane kako za vriejem rata tako i poslije rata!!!!

slusaj, strogi vjernik bi trebao da zna da nije njegovo da se igra Boga i da tuce druge, i koliko znam po Islamu se oruzje poteze samo u samoodbrani...

i jos nesto, ako ces izjednacavati pedofiliju i pederizam, onda zaredaj po svim skolama i pobij sve pedagoge, jer PEDagog i PEDofil...to ti je haman isto...oboje vole djecu..
:roll: A da nisi malo petjerala u vezi onoga sto sam naznacio?...pedofilija nije muski exluzivitet, postoje , mada rijetko , i zneski pedofili...jesu li onda sve uciteljice u seheru silnom ...znakovitih spolnih orijentacija...:D...ili sam ja opet malo u krivu?
mIRCerka

#142 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by mIRCerka »

Stari wrote:
mIRCerka wrote:
:roll: A da nisi malo petjerala u vezi onoga sto sam naznacio?...pedofilija nije muski exluzivitet, postoje , mada rijetko , i zneski pedofili...jesu li onda sve uciteljice u seheru silnom ...znakovitih spolnih orijentacija...:D...ili sam ja opet malo u krivu?
Ja ne postujem gender correct jezik..
Pedofilica i pedagogica, pedofil i pedagog..isto...haman.,..peder i pederka...
sve to treba prebit.. :skoljka:
shuriken

#143 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by shuriken »

zgembo_sa wrote:
ponosna_manjina wrote:
Bradonje, bradate spodobe... ono bas demokratski, uz uvazavanje slobode misljenja, izrazavanja, zivota... Jadni mi ako smo spali na tvoju demokratiju... Ti ne govoris o onima koji krse zakon, ti generalizujes, optuzujes stotine ljudi, pa i hiljade, blatis cijele gradove i drzavu...
jel se iko od njih stotina i hiljada distancirao od nedavnih incidenata?

ne da ih je osudio, nego da kaze, nismo mi svi isti, ne slazemo se da cetvorica muskaraca smiju tuci jednu zenu, bilo sta?

jel ti znas da li ih ima takvih? puno novinara prati ovaj forum, ako znas za takve, sigurno ce neko otici da uzme izjavu od njih, neka se odupru nepostenoj generalizaciji, neces ih ti uspjet obraniti, moraju oni sami
Banksy

#144 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Banksy »

abdulazizsarajevo wrote:bilo kako bilo..svidjalo vam se ili ne svidjalo...bradat ili brkati..nista ne mozete postnim ljudima..na vasu zalost ...ne moze im nista mocna francuska i jos mocnija engleska...pa tako ni grupa clanova ovog foruma..

Imate SELAM - mir / mir sa vama :)
'moćna Francuska i još moćnija Engleska' su ih i doveli ovamo.
i dalje ih plaćaju, mjesečno, da rade baš ovo što rade.
pitanje je samo koliko će ih se na terenu 'primiti' kad se plate ukinu pa ostanu sami. to jedva čekam.
caes

#145 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by caes »

jel se iko od njih stotina i hiljada distancirao od nedavnih incidenata?

ne da ih je osudio, nego da kaze, nismo mi svi isti, ne slazemo se da cetvorica muskaraca smiju tuci jednu zenu, bilo sta?

jel ti znas da li ih ima takvih? puno novinara prati ovaj forum, ako znas za takve, sigurno ce neko otici da uzme izjavu od njih, neka se odupru nepostenoj generalizaciji, neces ih ti uspjet obraniti, moraju oni sami
Good point :)
Stari

#146 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Stari »

@ Mirtzie

Dobro sad kad si me povukla za jezik ....to mi zvuci lose ...bolje: peder & pederica....nekako zvuci simpaticnije.
Photoman

#147 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Photoman »

Sta je ba vama sinteticnim facama (muskarcima protiv brade (paradoks protiv samog sebe))toliko stalo do omalozavanja te muske karakterisike? Sta vama raste na obrazima; mrkva? Zasto, po vama, svako musko MORA izgledati golobrado iako nije tako stvoreno? Zasto vam smeta dlaka na tudjem obrazu? Zasto vam smeta opsta priroda covjeka? Da li ste spremi sutra brijati obrve s ciljem pracenja 'svjetskih' trendova? Zasto vam smetaju ovakva pitanja?

(Molim ozbiljne odgovore, bez cinizma, sarkazma i kontra-pitanja bez prigovora)

PS: Iguman, "vehabijske" "vasljive" brade se peru minimum pet puta na dan i garantiram ti da su cistije od tvoje gole face. Educiraj se o abdestu prije prosipanja suplje...
mIRCerka

#148 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by mIRCerka »

Stari wrote:@ Mirtzie

Dobro sad kad si me povukla za jezik ....to mi zvuci lose ...bolje: peder & pederica....nekako zvuci simpaticnije.
pa i mene povukose za jezik...izjednacavati pedofile i pedere, braniti onog monstruma sto nogom suta djevojku na ulici pod izgovorom ZIVJELA BORBA PROTIV PEDERA a ne reci nista sto svi sute na masovnost slucajeva pedofilije u istom ovom gradu...

da mi nije zao 5 maraka sto dadoh za rucak, sad bih povratila.
Stari

#149 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Stari »

Photoman wrote:Sta je ba vama sinteticnim facama (muskarcima protiv brade (paradoks protiv samog sebe))toliko stalo do omalozavanja te muske karakterisike? Sta vama raste na obrazima; mrkva? Zasto, po vama, svako musko MORA izgledati golobrado iako nije tako stvoreno? Zasto vam smeta dlaka na tudjem obrazu? Zasto vam smeta opsta priroda covjeka? Da li ste spremi sutra brijati obrve s ciljem pracenja 'svjetskih' trendova? Zasto vam smetaju ovakva pitanja?

PS: Iguman, "vehabijske" "vasljive" brade se peru minimum pet puta na dan i garantiram ti da su cistije od tvoje gole face. Educiraj se o abdestu prije prosipanja suplje...
Pa kako da ti kazem fotomane...nije da mi smeta ...ali mi nekako ljepse za vidjeti uredno obrijano musko... i nemam nikakvih problema sa obrazlozenjem ...to mi dodje od cetnicke traume - njihov je patentirani zastitni znak bio brada - ne mogu se te traume osloboditi ...odavno sam vec prestao to i pokusavati. U krivu si kad tvrdis da Zasto, po vama, svako musko MORA izgledati golobrado iako nije tako stvoreno...kak to mislis stvoreno ...majke nas sviju radjaju bez brade...to je nesto sto se javi poslije...ili je to kod tebe mozda bilo drugacije.
sekiracija

#150 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by sekiracija »

Photoman wrote:Sta je ba vama sinteticnim facama (muskarcima protiv brade (paradoks protiv samog sebe))toliko stalo do omalozavanja te muske karakterisike? Sta vama raste na obrazima; mrkva? Zasto, po vama, svako musko MORA izgledati golobrado iako nije tako stvoreno? Zasto vam smeta dlaka na tudjem obrazu? Zasto vam smeta opsta priroda covjeka? Da li ste spremi sutra brijati obrve s ciljem pracenja 'svjetskih' trendova? Zasto vam smetaju ovakva pitanja?

Ja obrve brijem ka god se i sisam,jednom mjesecno,a bradu brijem gotovo svaki dan samo zbog samara,ako ga dobijem nek me i zaaboli :D
Post Reply