Compact wrote:MUP kantona Sarajevo trebao je zabraniti Queer festival iz bezbjedonosnih razloga! Samim tim ne bi bilo ni prijetnji upućenih pojedinim medijskim kućama. Po meni extra i bezbolno rješenje. Vuk siti ovce na broju, a ovako neka onda svako radi svoj posao. Novinari i pederi neka strahuju, normalni ljudi neka se bune, nekontrolisani neka prijete, policija neka privodi, sve skupa jedno veliko gubljenje živaca i vremena.
Stop nasilju i nasilnicima, a stop i pederima. Valjda me nećete prozvati fašistom!!!
Ne treba te niko nazivati fasistom, ali da sam na tvom mjestu ja bi sljedece uradi:
1. Iskljucio kompjuter,
2. Sjeo na udobnu fotelju ili se ispruzio na nekakav komfi kauc,
3. zatvorio oci,
4. malo razmislio sta je demokratija kao i sta su ljudske slobode,
5. malo razmislio sta u tom svemu znace novinari i sloboda stampe,
6. malo razmislio o ljudima kao sto su Sadam Husein, Gadafi, i slicni,
7. pokusao da nadjem bar jedan razlog kako se taj tvoj post ne identifikuje sa tim ljudima (ali to neces uspjet),
Nakon toga ces skontati da je glasanje samo INSTRUMENT demokratije, a da je postovanje ustava, kao i ostalih zakona demokratija, tj. ako u ustavu pise da se niko nesmije diskriminirati i sl. na osnovu njihove sexualnosti, to znaci da ce oni koji budu prijetili ili napali nekog drugacijeg usmjerenja krivicno odgovarati, svidjalo se to tuzilastvu/policiji/sudijama ili ne.
Ako je ustav demokratski (a ako malo razmislis svi se zaklinjemo u demokraticnost nase drzave, o tolerantnosti da ne govorim) onda se on mora postovati!
Ponovo cu ti naglasiti da se ne zbunis: Glasanje na izborima je instrument demokratije, a ne lice demokratije. To sto ti mozes izaci na izbore ne znaci da je drzava odma demokratska. Drzava svoju demokratiju upravo testira na ovakvim stvarima!!!