Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
popajic

#126 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by popajic »

@Sarafcina
Kako kome popajicu. Demokratskim glasanjem u ovoj drzavi... bojim se da bi ti bio preglasan :P. Salu na stranu, ali ti sebi uzimas za pravo da odredjujes sta ja trebam da mislim. I ako cemo iskreno, to je najveci problem.
Demokratskim glasanjem sam ja vec ooodavno preglasan!Zguran u fioku ostali bas zato sto ,izmedju ostalog,smatram da niko nema pravo da mi (ti) odredjuje sta trebam da mislim.
A sto sam protiv ikakvih prijetnji ikome to i potvrdjuje.
Ako cemo se igrati demokratije moramo osuditi prijetnje- nije nametanje misljenja nego postovanje jednog od osnovnih postulata demokratije !
shuriken

#127 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by shuriken »

WTF??? i ti mene pozivas na toleranciju????
Ono, kad Mirci zastupa ovaj njen stav ... OK je, zena principijelna i to postujem.
Ti haman na toleranciju pozivas samo kad su pederi u pitanju?

i ne kontam... jel ti to poznajes mahalu kao sredinu? Ili imas predrasude? ;) Ili mozda mislis da je svaka gomila kuca jednako mahala?
Ili zelis da ti ja kazem da je to moj kvart, pa bi imao bolje misljenje?
Nego, otidji u SUBNOR pa njima prosipaj pricu da su fasisti jer su pedere ...

Mnogi ocito ne znaju ni sta znaci rijec fasizam... ali nema problema da se lijepi etiketa svima oko sebe...

ne pozivam ja tebe na nista, ne bi volio da mi se u bilo cemu pridruzis, niti mislim da ima sanse

zasto bi ti bio tolerantan ako nesto iskonski ne podnosis? odjebi to od sebe, nagovori im se, potpisi peticiju
kao sto vidis, nisam ni ja tolerantan prema tebi

tema je prijetnje nasiljem i smrcu
i tu ima samo za i protiv
nema "boli me" ili "mozda"

da bi promijenio etiketu,trebas promijeniti sebe
etiketa opisuje sadrzaj
komunisti su se borili protiv etiketiranja
kad bi ih neko prozvao da su lopovi
Risto Kuglarić

#128 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Risto Kuglarić »

Sarafcina wrote:
popajic wrote:
@Sarafcina
Kako kome popajicu. Demokratskim glasanjem u ovoj drzavi... bojim se da bi ti bio preglasan :P. Salu na stranu, ali ti sebi uzimas za pravo da odredjujes sta ja trebam da mislim. I ako cemo iskreno, to je najveci problem.
Demokratskim glasanjem sam ja vec ooodavno preglasan!Zguran u fioku ostali bas zato sto ,izmedju ostalog,smatram da niko nema pravo da mi (ti) odredjuje sta trebam da mislim.
A sto sam protiv ikakvih prijetnji ikome to i potvrdjuje.
Ako cemo se igrati demokratije moramo osuditi prijetnje- nije nametanje misljenja nego postovanje jednog od osnovnih postulata demokratije !

Pa to je demokratija...
a ja ovdje nikome nisam odredjivao sta da misli... ali meni se cijelo vrijeme lijepe kojekakve etikete ne bih li jasno pricao ono sto se vama svidi.
A ako cemo se igrati demokratije... ti osudjuj prijetnje... ali ostavi mene da imam pravo da kazem da me boli cosak za cijelom pricom.
tebi koliko sam ja vidio niko nije nikakvu etiketu zalijepio (bar ja nisam vidio, možda griješim), ali ako ti je stav, na koji sigurno imaš demokratsko pravo, da su novinari zaslužili da im se prijeti, kako rekoh, nema potrebe da ti iko išta lijepi, sam si sve rekao, i nikakav ti izgovor nije "ima i vas koji podržavate kamenovanje desničara". I ja mislim da nema potrebe da se više vrtimo u krug.
vratnik

#129 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by vratnik »

Prijetece pismo je za svaku osudu, a najgore od svega je, sto rece neko gore (cini mi se uvijek dobar gost) sto je tako malo medija koji su to dobili..
Ali to nije ni cudno. Sta ocekivati od ljudi kojim je isto pedofilija i homoseksualnost ( :-) )
ili koji kamenovanje desnicara (fasista, cetnika, ustasa!) izjednacavaju sa prijetecim pismima medijima koji podrzavaju jedan dogadjaj koji bi svugdje u svijetu (naravno misli se na normalan svijet) bio odrzan bez ikakve halabuke i sranja.. Ali, ali... Puno ali.. Sam pocetak je vec pogresan: sta ocekivati od ljudi.. (?!) Tu je vec moje pisanje izgubilo smisao..
vratnik

#130 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by vratnik »

Jao nebuloza! (licemjerno je likovati i podrzavati kamenovanje desnicara i istovremeno pozivati na nenasilje... ako vam to nije jasno... onda stvarno ne kontam sta zelite od mene.)
Pazi sta je njemu licemjerstvo: raketiranje cetnickih polozaja i istom radovanje, kao i pozivanje na nenasilje nad djecom.
:-) :cry: :D
:(
shuriken

#131 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by shuriken »

@shuriken
dje si george ... ili si sa nama ili protiv nas ...
manite mi se te retorike .... i kvazimoralnih stavova.
jer pricate istovremeno o prijetnjama novinarima i kamenovanju desnicara u Njemackoj... jedno od toga vam je afirmativno. Dakle zajebite onda sa moralnim naprdjivanjem. Kamo srece da ti samo nisi tolerantan prema meni (ili preciznije MAHALI)... ali si ti ocito tolerantan samo prema jednoj stvari i kako onda uopste imas obraza da mi pricas o toleranciji ili da me pozivas necemu. I to ... zarad nekih plemenitih i uzvisenih visokomoralnih ciljeva. De ba...

I ova... "da bi promijenio etiketu, moras promijeniti sebe" .. ti je ... vrhunski biser.
Objasnicu nani da joj jedan savjetuje da kad zamijeni etikete dzem i ajvar na zimnici, da se obrati tebi. Patentiraj ti to...
ne pozivam te
ne zelim te na svojoj strani
ti pripadas MAHALI kao sistemu prava i pravde
ostani tamo, valjuskaj se i uzivaj

ako vama u mahalu niko ne dolazi da vam nesto popuje i da vrti guzicom
(osim na vasim televizijskim prijemnicima preko Pinka, DMa i BNa)
nemoj ni ti izvan mahale prodavat mahalske stavove kao univerzalne
dzaba gubis vrijeme, nece proci

(apropos SUBNOR-a Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovacic su bili gay par i SUBNOR i partija su ih kovali u zvijezde, kao vodje, pjesnike, umjetnike, nazivali po njima skole i brigade i drzavne nagrade, Nazor je bio prvi predsjednik hrvatskog Sabora...)
harka

#132 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by harka »

i nakon 7 stranica ovog topica zna li se ko je prijetio
toliko napada a pojma nemamo ko :roll:
vratnik

#133 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by vratnik »

harka wrote:i nakon 7 stranica ovog topica zna li se ko je prijetio
toliko napada a pojma nemamo ko :roll:
Ovo je dobro pitanje: Ima li ikakvih zvanicnih izjava policije, ikakve istrage, bilo sta?
Sarafcina

#134 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Sarafcina »

....
Last edited by Sarafcina on 22/09/2008 17:35, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#135 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mIRCerka »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080920003

Dok ne ociste komentare, procitajte ih...

Covjek koji je napisao pro QFest clanak, sad napisao clanak o obijanju auta i kako niko ni habera, a raznorazni komentatori pominju majku sestru kcerku asimu radi onog clanka.
Fakat kompjuter i internet jesu postali kao anus - svako ih ima!

KAKO ONDA OCEKUJEMO DA SE NEKO POZABAVI OZBILJNIJIM PROBLEMIMA I DA NEKI NOVINAR ISTRAZI NESTO OPASNIJE OD QFESTa?
vratnik

#136 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by vratnik »

Ama smijesna je ovo debata.. I puna onog spominjanog licemjerstva.:
Ali hajmo redom: legalno je i organizovati festival ljudi koji su drukcijeg zivotnog (namjerno pisem zivotnog!) usmjerenja. NELEGALNO im je prijetiti batinama. (Ali naravno, to je tebi sad svejedno, ti si kao cool, pa kazes: ma to mene ne interesuje). LEGALNO je kritikovati te koji prijete / izreci podrsku ovim prvim. A sad, ovi ljevicari koji su stali pred fasiste nisu svi bili za bacanje kamenja ali su stali fasistima na put. NEMA PROLAZA!
Kod nas je to malo drukcije: ti mozda neces tuci, ali ces stati da zaustavis "pedera". Tebi homoseksualci ne smetaju (kazes, sve te zaboli), ali ih zoves PEDERI. Da ti sad ne objasnjavam da je to politicki nekorektno, neces me skontati, ali evo 'vako: I Osobe tamne puti u americi sebi medjusobno govore Nigger, ali kad to bijelac kaze onda to dobije sasvim drugu tezinu? Ne ocekujem da shvatis..
Evo ovako: moj stav (posto sam malo stariji od tebe) je nepromijenjen zadnjih par godina, valjda sto sam siguran u svoju seksualnost. (pubertetlije se valjda boje da ih neko ne zbuni): nisam homo, nemam nista protiv istih sve dok se ne pocnu u mom prisustvu previse gnjaviti (ovo mi smeta i kod heteroparova, da ne bude zabune), ali ako moram birati da li cu biti u drustvu queer osobe, ili siledzije, primitivca, papka (ovo su ljudi koji im prijete) ja biram ovog prvog. Sasvim jasno i bez dvojbe. Ali tema je prijetece pismo medijima, i vrijeme je da ti, kad vec toliko pises na temi koja te "ne interesuje" das i o tome svoje misljenje. Nemoj molim te vise ponavljati ovo zaboli me..
vratnik

#137 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by vratnik »

Pa upravo, prijetnje i nasilje. Haj nema veze sto si to rekao x - puta. Napisi konkretno, posto na ovoj temi jos nisi nista rekao. Rekao si: zaboli me.
A ako te zaboli, onda ti je svejedno? Podrzavas?
Sarafcina

#138 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Sarafcina »

...
Last edited by Sarafcina on 22/09/2008 17:34, edited 1 time in total.
vratnik

#139 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by vratnik »

vratnik wrote:
Pa upravo, prijetnje i nasilje. Haj nema veze sto si to rekao x - puta. Napisi konkretno, posto na ovoj temi jos nisi nista rekao. Rekao si: zaboli me.
A ako te zaboli, onda ti je svejedno? Podrzavas?

da svejedno mi je ... napisao sam gore da me zivo zaboli ko kome i zasto prijeti. ... inace na ovoj temi sam pisao o licemjerju ... kada je neko poceo o kamenovanju desnicara zbog nekih kontraislamskih okupljanja...

Znaci klasicno zachatavanje? (tema je, ako nisi procitao, prijetnja novinarima koji su podrzali queer festival) Boli te u stvari, ali bi da nesto napises, pa si odlucio da branis siledzije.. Bilo bi lijepo da si makar sve procitao, pa onda poceo pisati. (a vjeruj mi da bi meni bilo puno lakse, aludiram na tvoju recenicu gore, da ovdje nista na ovu temu ne pisem. Ali ja osjecam to kao svoju gradjansku duznost da stanem u odbranu slobode (a to se ovdje brani) i protiv nasilja (jer ovo pismo nije nista drugo do nasilje). Najbolje bi bilo da tu bude samo jedan tuzni smajli i poziv organima reda da rade svoj posao, ali nazalost....
mIRCerka

#140 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mIRCerka »

Image
mIRCerka

#141 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mIRCerka »

tema prociscena.
harka

#142 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by harka »

neko se gadno nasalio s nama i sad viri na forum i smije se, zaradio-la je 8 stranica SA-X
a mozda i diskutuje s nama.Mislim da je to neko napisao samoicijantivno i da nije
neka grupa ljudi.Al et sta bi mi raspravljali,necemo cekati dok bude sta oficijelno,
a i odgovorni za informacije gradjana se izgleda ne trude puno.
Hajmo dalje pljuvati :roll:

licno neosudjujem homoseksualce,sta me briga za drugima
nek svako zivi kako misli da mu je najbolje,istina kad ih
vidim da se ljube i grle na cesti,jest mi cudno,al nista vise od toga.
radim s nekima u firmi al se ne diraju na poslu :)
Compact

#143 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Compact »

MUP kantona Sarajevo trebao je zabraniti Queer festival iz bezbjedonosnih razloga! Samim tim ne bi bilo ni prijetnji upućenih pojedinim medijskim kućama. Po meni extra i bezbolno rješenje. Vuk siti ovce na broju, a ovako neka onda svako radi svoj posao. Novinari i pederi neka strahuju, normalni ljudi neka se bune, nekontrolisani neka prijete, policija neka privodi, sve skupa jedno veliko gubljenje živaca i vremena.
Stop nasilju i nasilnicima, a stop i pederima. Valjda me nećete prozvati fašistom!!!
mIRCerka

#144 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mIRCerka »

Compact wrote:MUP kantona Sarajevo trebao je zabraniti Queer festival iz bezbjedonosnih razloga! Samim tim ne bi bilo ni prijetnji upućenih pojedinim medijskim kućama. Po meni extra i bezbolno rješenje. Vuk siti ovce na broju, a ovako neka onda svako radi svoj posao. Novinari i pederi neka strahuju, normalni ljudi neka se bune, nekontrolisani neka prijete, policija neka privodi, sve skupa jedno veliko gubljenje živaca i vremena.
Stop nasilju i nasilnicima, a stop i pederima. Valjda me nećete prozvati fašistom!!!
najvise obrisani OFF TOpic postova jesu tvoji postovi.
Ovo sto si sad napisao je ravno tome da si rekao da je neka cura kriva sto je silovana jer je nosila mini suknju.

Prijetnja po zivot i sigurnost novinara vec postoji, koji je tvoj stav o POSTOJECOJ PRIJETNJI?
iz dna duše

#145 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by iz dna duše »

Compact wrote:MUP kantona Sarajevo trebao je zabraniti Queer festival iz bezbjedonosnih razloga! Samim tim ne bi bilo ni prijetnji upućenih pojedinim medijskim kućama. Po meni extra i bezbolno rješenje. Vuk siti ovce na broju, a ovako neka onda svako radi svoj posao. Novinari i pederi neka strahuju, normalni ljudi neka se bune, nekontrolisani neka prijete, policija neka privodi, sve skupa jedno veliko gubljenje živaca i vremena.
Jadan si ti ako smatraš da je normalno da neko strahuje...
A što da zabrani se Queer Fest iz "bezbjednosnih razloga"?
Kome to oni ugrožavaju bezbijednost...
Ja prije mislim da društvo treba braniti od takvih osoba koje su u stanju da izjavljuju ovakvo što...netolerantnih koje bi sve što je drugačije istrebljivali i zabranjivali...
Compact

#146 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Compact »

mIRCerka wrote:
Ovo sto si sad napisao je ravno tome da si rekao da je neka cura kriva sto je silovana jer je nosila mini suknju.

Prijetnja po zivot i sigurnost novinara vec postoji, koji je tvoj stav o POSTOJECOJ PRIJETNJI?
Eki off topic?! To što si obrisala moje postoje to je još jedan dokaz o malograđanštini i primitivizmu o kojem sam pisao!!! Možda da sam napisao da ga primam u cvaju bio bih ok. Hvala dragom Bogu pa Vas je desetak, šta bi bilo da vas je više, pa ljudi ne bi smjeli da dišu.
mIRCerka

#147 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mIRCerka »

Compact wrote:
mIRCerka wrote:

Eki off topic?! To što si obrisala moje postoje to je još jedan dokaz o malograđanštini i primitivizmu o kojem sam pisao!!! Možda da sam napisao da ga primam u cvaju bio bih ok. Hvala dragom Bogu pa Vas je desetak, šta bi bilo da vas je više, pa ljudi ne bi smjeli da dišu.
Opet off topic.
Opet ne odgovaras na pitanje. Ovo ti je za crveni karton. 5 puta upozoravam za off topic.
Citamo se.
Compact

#148 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Compact »

iz dna duše wrote:
Jadan si ti ako smatraš da je normalno da neko strahuje...
A što da zabrani se Queer Fest iz "bezbjednosnih razloga"?
Kome to oni ugrožavaju bezbijednost...
Ja prije mislim da društvo treba braniti od takvih osoba koje su u stanju da izjavljuju ovakvo što...netolerantnih koje bi sve što je drugačije istrebljivali i zabranjivali...
Vi kao da živite u kanisteru pa ne vidite šta se svašta napisalo i kakvih je bilo prijetnji zbog festivala. Reakcija naroda je vrlo moguća. Što da dolazi do toga. Imam dosta prijatelja nemuslimana koji osuđuju pederovanje uz ramazan. I nigdje nisam rekao da je normalno da neko strahuje, već je strahovanje posljedica koja je činjenica i koju ne možete osporiti. S' poštovanjem !!!
jefferson

#149 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by jefferson »

Ne treba te niko nazivati fasistom, ali da sam na tvom mjestu ja bi sljedece uradi:
1. Iskljucio kompjuter,
2. Sjeo na udobnu fotelju ili se ispruzio na nekakav komfi kauc,
3. zatvorio oci,
4. malo razmislio sta je demokratija kao i sta su ljudske slobode,
5. malo razmislio sta u tom svemu znace novinari i sloboda stampe,
6. malo razmislio o ljudima kao sto su Sadam Husein, Gadafi, i slicni,
7. pokusao da nadjem bar jedan razlog kako se taj tvoj post ne identifikuje sa tim ljudima (ali to neces uspjet),

Nakon toga ces skontati da je glasanje samo INSTRUMENT demokratije, a da je postovanje ustava, kao i ostalih zakona demokratija, tj. ako u ustavu pise da se niko nesmije diskriminirati i sl. na osnovu njihove sexualnosti, to znaci da ce oni koji budu prijetili ili napali nekog drugacijeg usmjerenja krivicno odgovarati, svidjalo se to tuzilastvu/policiji/sudijama ili ne.
Ako je ustav demokratski (a ako malo razmislis svi se zaklinjemo u demokraticnost nase drzave, o tolerantnosti da ne govorim) onda se on mora postovati!
Ponovo cu ti naglasiti da se ne zbunis: Glasanje na izborima je instrument demokratije, a ne lice demokratije. To sto ti mozes izaci na izbore ne znaci da je drzava odma demokratska. Drzava svoju demokratiju upravo testira na ovakvim stvarima!!!
*mima*

#150 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by *mima* »

Nevjerovatno da neko ovako razmislja...., :shock:
Locked