Turska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat utakmice Turska-BiH

Poll ended at 12/10/2008 19:48

Pobjeda Turske
26
23%
Nerijeseno
30
26%
Pobjeda BiH
54
47%
Prekid utakmice(?)
5
4%

Total votes: 115

Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#126 Re: Turska - BiH

Post by Dado dijasporitus »

BaileyS wrote:Teorija zavjere ili ne, ali ako Spahic ovako govori o Baskakovu onda imamo razloga da budemo zabrinuti...
Novi susret sa Baskakovom

Spahić nije ni znao da će meč u Istanbulu suditi Juri Baskakov, onaj isti Rus koji je prije dvije godine (istog datuma, 11. oktobra) u Zenici režirao krah našeg tima protiv Grčke od 0:4. Tada je već u 9. minuti poklonio Grcima nepostojeći penal, a potom isključio Sašu Papca za start nad Janakopulosom, koji je, zapravo, napravio Spahić. A uopće nije ni bio faul.

Toga se Spahić i sada sjeća, a sa Baskakovom se poslije susreo nekoliko puta.

- Pitao me zašto mu tada nisam pomogao i rekao da sam ja napravio prekršaj, a ne Papac, a ja sam mu odgovorio kontrapitanjem, zašto je on meni svojim odlukama odmogao? Dao sam mu do znanja da je strašno pogriješio. Pitao sam ga zašto se svrstao na stranu jačeg, zašto nije podržao nas kada nas nekoliko igra u Rusiji. Vadio se da je bila teška situacija, veliki pritisak, pun stadion...

Poslije toga, sudio mi je nekoliko puta, ali i da je htio, nije mi mogao ništa, jer je Lokomotiv ipak veliki klub koji se ne može oštetiti tako lako. Iskreno, nije mi drago što on sudi, jer je podložan stvarima koje nemaju toliko veze s terenom.
Dobro je da je uopste pricao sa tim sudcem o ovome i da je isti zna da je i vise nego prokuzen. Ako nista znace da je pod lupom navijaca.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#127 Re: Turska - BiH

Post by Dado dijasporitus »

Nihat Kahveci neće igrati protiv BiH

Turski nogometaš Nihat Kahveci neće braniti boje svoje reprezentacije u kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2010. sa selekcijom Bosne i Hercegovine, 10. oktobra u Istanbulu. Član Villareala je na subotnjoj utakmici španskog prvenstva sa Sportingom iz Gijona obnovio je povredu mišića lista desne noge. Vodstvo kluba danas je saopštilo da će zbog toga pauzirati četiri do šest sedmica.
Juan Albors, vođa ljekarske službe u Villarrealu je nakon obnovljene povrede najavio mogućnost da Kahveci bude operiran.

Albors ističe, da je Nihat zbog identične povrede prijevremeno okončao nastupe na evropskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj. Nakon duge pauze Kahveci se na terene vratio tek prije dvije sedmice.
Je li ovo treci ili cetvrti koji nece igrati za Turke ?
Bosanski_kralj

#128 Re: Turska - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Dado dijasporitus wrote:
BaileyS wrote:Teorija zavjere ili ne, ali ako Spahic ovako govori o Baskakovu onda imamo razloga da budemo zabrinuti...
Novi susret sa Baskakovom

Spahić nije ni znao da će meč u Istanbulu suditi Juri Baskakov, onaj isti Rus koji je prije dvije godine (istog datuma, 11. oktobra) u Zenici režirao krah našeg tima protiv Grčke od 0:4. Tada je već u 9. minuti poklonio Grcima nepostojeći penal, a potom isključio Sašu Papca za start nad Janakopulosom, koji je, zapravo, napravio Spahić. A uopće nije ni bio faul.

Toga se Spahić i sada sjeća, a sa Baskakovom se poslije susreo nekoliko puta.

- Pitao me zašto mu tada nisam pomogao i rekao da sam ja napravio prekršaj, a ne Papac, a ja sam mu odgovorio kontrapitanjem, zašto je on meni svojim odlukama odmogao? Dao sam mu do znanja da je strašno pogriješio. Pitao sam ga zašto se svrstao na stranu jačeg, zašto nije podržao nas kada nas nekoliko igra u Rusiji. Vadio se da je bila teška situacija, veliki pritisak, pun stadion...

Poslije toga, sudio mi je nekoliko puta, ali i da je htio, nije mi mogao ništa, jer je Lokomotiv ipak veliki klub koji se ne može oštetiti tako lako. Iskreno, nije mi drago što on sudi, jer je podložan stvarima koje nemaju toliko veze s terenom.
Dobro je da je uopste pricao sa tim sudcem o ovome i da je isti zna da je i vise nego prokuzen. Ako nista znace da je pod lupom navijaca.
Navijači da šta urade po tom pitanju, znamo šta bi sve morali progutati. Da ih svaka bena naziva huliganima, bandom...
Iskreno volio bi danas sudija uništi: 2 crvena, i jedan penal, ali ne zasluženo
zecko_kupuz

#129 Re: Turska - BiH

Post by zecko_kupuz »

Spahić je u ovom intervjuu pokazao da je sasvim realan čovjek. Ne diže nos u oblake zbog ove jedne pobjede (kao njegove pojedine kolege), niti glumi pesimistu. Momak je samo oprezan, što je svakako :thumbup: .
BaileyS

#130 Re: Turska - BiH

Post by BaileyS »

Spahić se razočarao u Ćiru

Moje odazivanje za reprezentaciju neće biti upitno...
03.10.2008. 13:45
Selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Blažević, često je ovih dana potencirao kako je najbitnije da se za utakmicu sa Turskom oporavi kapiten Emir Spahić. Igrač ruske Lokomotive je imao velike probleme sa povredom prepona, ali nakon operacije u Njemačkoj njegovo se stanje poprilično popravilo. No, ono što smo osjetili u razgovoru sa kapitenom bh. selekcije je razočarenje zbog odnosa pojedinih ljudi prema njemu.

- Kako će Ćiro znati mogu li igrati, ili ne mogu, kada me nikad nije ni nazvao da pita kako sam. Malo sam razočaran, ali to nije ništa novo kada je u pitanju raprezentacija. Iznenadili su me neki ljudi, od kojih sam očekivao da pitaju kako sam, a nisu. Moje odazivanje za reprezentaciju neće biti upitno, ali sigurno da sam malo razočaran - kaže kapiten BiH Emir Spahić.

Protiv Španije nije mogao igrati, za Estoniju je bio spreman pod injekcijama, a Turke bi mogao dočekati bez problema što može biti velika nada za našu reprezentaciju, prije svega u zadnjoj liniji.

- Ma mene boli što se neke stvari nisu promijenile, što su ostale iste. Nisam iznenađen nekim ljudima koji se nikad ne mogu, a i neće promijeniti. Te sitne stvari ustvari i nisu tako sitne, a to nam se nažalost konstantno dešava. Veoma je bitno hoće li me neko nazvati i pitati kako sam i je li sve uredu sa mojim zdravljem - mišljenja je Spahić.

Stojim iza Papac

- Nema se ko ljutiti na Papca, ja kao kapiten i čovjek stojim iza njega. To je momak koji se odazivao u reprezentaciju kada je bilo najteže. Pljuju ga neki ljudi koji za to nemaju nikakvo pravo, a on se razočarao u ljude u Savezu koji su ga povrijedili i više ne želi imati posla sa njima - dodaje Spahić.
Pukla tikva :?:

Cestitke Spahicu na hrabrosti i na tome sto se jedini suprostavio organizovanoj medijskoj hajci na svog suigraca i druga iz reprezentacije. Stvarno je bilo mucno citati sve pogrde upucene Papcu u zadnje vrijeme.

Kodro mozda nije imao trenersko iskustvo ali ovakve stvari mu se ne bi mogle desiti. Jedini selektor koji je obilazio reprezentativce po Evropi dok ovi dinosaurusi preostali iz onog sistema nisu u stanju ni da ih nazovu.
zalizani

#131 Re: Turska - BiH

Post by zalizani »

Viktor Kasai, mađarski internacionalac, sudit će kvalifikacijski susret između Turske i BiH (11. oktobra) u Istanbulu. Prvobitno je bio određen ruski sudija Juri Baskakov, koji je bh. reprezentaciji sudio u Zenici kada smo poraženi od Grčke. Rus je bio nemilosrdan prema bh. timu, a posebno prema Saši Papcu, kojeg je isključio bez ikakva povoda.
:dance:
hitman47

#132 Re: Turska - BiH

Post by hitman47 »

budhist wrote:Nemogu da vjerujem da se ovo opet dešava!
Pa ko plaća ove ljude ili bolje reći ko ih gotivi,da nije možda Dodik sa onim milionima što je ukrao narodu???
Svi znamo ko su ovi ljudi a da će Turskoj pomrsit planove to ne bi rekao,jer šta smo to mi za njih,obična bijeda.
Gdje je sad taj Savez eto da reaguje na ovo ili će opet sve mirno propratit,pa na ovo se mora uložit žalba.
Dobivamo crveni garant a još pogotovo sad kako igramo puno agresivniju odbranu,možda i dva,nebi bilo čudo nikakvo.
bice opet Senad sa pitanjem : Pa sta ces ti ,bolan Munibe, u Istambulu kao sto nam je bilo i u Beogradu i nista cudno s tim jos cemo dobro i proci

drugo , turci su puno jaci od nas i nema se tu sta ocekivati , jeste da je Ciro odlican trener i da savrseno zna motivisati ali ipak jedna je stvar poderati Estoniju a nesto sasvim drugo igrati sa onim Turcima koji su pokazali mozda i ponajvise na Evropskom...

dalje , neko rece da je Blaz Sliskovis vodio reprezentaciju kao Ogulin Culibrk ???? pa Blaz je dva puta bio u situaciji da u poslednjoj utakmici odlucujemo o odlasku na veliko takmicenje , a za to mu se mora odati priznanje
pravo_brz

#133 Re: Turska - BiH

Post by pravo_brz »

Juri Baskakov ruski internacionalni arbitar ipak neće voditi utakmicu između Turske i Bosne i Hercegovine u Istanbulu, jedanaestog oktobra. Naime, ruskog sudiju kojeg se niko po dobru ne sjeća u našoj domovini zamijenit će Viktor Kassai, inače mađarski internacionalac.

Viktor Kassai, rođen 10. septembra 1975. godine predstavlja mladog ali izuzetno perspektivnog sudiju koji je, vrijedi spomenuti sudio finalnu utakmicu fudbalskog takmičenja na Olimpijskim igrama u Pekingu. Također, Kassai je bio delegiran na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj ove godine kao četvrti sudija u nekoliko mečeva. Često su mu bile dodjeljivane utakmice U21 i U20 reprezentacija.

Nadamo se kako mađarski arbitar neće podleći pritiscima koji su uvijek evidentni kada reprezentacija Turske igra na domaćem terenu, te da će utakmicu voditi onako kako se i očekuje od internacionalnog FIFA arbitra, nepristrano i profesionalno!

Sve je opet do nas nisu bitne ni sudije ni publika ni stadion ni "ukletstvo" . Ovi mladi igrači se moraju pod hitno na zemlju spustiti inače bi mogli doživjeti veliki krah baš kao protiv Mađara u zenici pa i u Mađarskoj! ne znam imam osjećaj da im ćiro stvara previše samopouzdanja neopravdanog
armin_tz

#134 Re: Turska - BiH

Post by armin_tz »

Swifft wrote:
campa_xxx wrote:Belgrade -> Istanbul 11 Oct 08
poletanje: 16:10 - Belgrade (BEG) terminal 2
sletanje: 18:40 - Istanbul (IST) terminal I

Jat Airways (JU 420)
tip aviona: Boeing 737-300

Istanbul -> Belgrade 12 Oct 08
poletanje: 12:00 - Istanbul (IST) terminal I
sletanje: 12:35 - Belgrade (BEG) terminal 2

Jat Airways (JU 421)

POVRATNA KARTA KOSTA OKO 360 KM ILI OKO 180 €....
Huh..ovako isapda:
Od Beograda do Istanbula treba 2sata i 30 minuta
a od Istanbula do Beograda 35 minuta gdje tu logika
nisi racunao vremenske zone.. trba oko sat sat i po iz bg u ist
Avdo Z.

#135 Re: Turska - BiH

Post by Avdo Z. »

BaileyS wrote:
Spahić se razočarao u Ćiru

Moje odazivanje za reprezentaciju neće biti upitno...
03.10.2008. 13:45
Selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Blažević, često je ovih dana potencirao kako je najbitnije da se za utakmicu sa Turskom oporavi kapiten Emir Spahić. Igrač ruske Lokomotive je imao velike probleme sa povredom prepona, ali nakon operacije u Njemačkoj njegovo se stanje poprilično popravilo. No, ono što smo osjetili u razgovoru sa kapitenom bh. selekcije je razočarenje zbog odnosa pojedinih ljudi prema njemu.

- Kako će Ćiro znati mogu li igrati, ili ne mogu, kada me nikad nije ni nazvao da pita kako sam. Malo sam razočaran, ali to nije ništa novo kada je u pitanju raprezentacija. Iznenadili su me neki ljudi, od kojih sam očekivao da pitaju kako sam, a nisu. Moje odazivanje za reprezentaciju neće biti upitno, ali sigurno da sam malo razočaran - kaže kapiten BiH Emir Spahić.

Protiv Španije nije mogao igrati, za Estoniju je bio spreman pod injekcijama, a Turke bi mogao dočekati bez problema što može biti velika nada za našu reprezentaciju, prije svega u zadnjoj liniji.

- Ma mene boli što se neke stvari nisu promijenile, što su ostale iste. Nisam iznenađen nekim ljudima koji se nikad ne mogu, a i neće promijeniti. Te sitne stvari ustvari i nisu tako sitne, a to nam se nažalost konstantno dešava. Veoma je bitno hoće li me neko nazvati i pitati kako sam i je li sve uredu sa mojim zdravljem - mišljenja je Spahić.

Stojim iza Papac

- Nema se ko ljutiti na Papca, ja kao kapiten i čovjek stojim iza njega. To je momak koji se odazivao u reprezentaciju kada je bilo najteže. Pljuju ga neki ljudi koji za to nemaju nikakvo pravo, a on se razočarao u ljude u Savezu koji su ga povrijedili i više ne želi imati posla sa njima - dodaje Spahić.
Pukla tikva :?:

Cestitke Spahicu na hrabrosti i na tome sto se jedini suprostavio organizovanoj medijskoj hajci na svog suigraca i druga iz reprezentacije. Stvarno je bilo mucno citati sve pogrde upucene Papcu u zadnje vrijeme.

Kodro mozda nije imao trenersko iskustvo ali ovakve stvari mu se ne bi mogle desiti. Jedini selektor koji je obilazio reprezentativce po Evropi dok ovi dinosaurusi preostali iz onog sistema nisu u stanju ni da ih nazovu.
Spahic je veliki egoista, decko koji zeli da se sve vrti oko njega, a niti ima ljudske niti fudbalske kvalitete da bi bio u zizi kao Barbarez npr. Mislim da je Ciro katastrofalno pogresio sto mu je dao kapitensku traku za koju se ovaj borio i kopao i rukama i nogama. Sjecam se kada je Bajramovic trebao naslediti Barbareza sa trakom da Spahic samo sto nije plakao unaokolo. On u reprezentaciji jedino moze biti kapiten Hasagicu, jer mislim da mu je jedino on ostao od ahbaba. Berberovic ga otreso, Miske takodje, Muslimovic isto, ovi klinci ga na sljive ni dva posto. Kao covjek se pokazao i nebi smio Papca pomonjati, on licno ga je navukao na razne bojkote i zajebancije i onda ga "izdao" pa se pokunjijo i vratio u reprezentaciju. Papac je bar ostao dosledan iako tu nejma veze fudbalski savez, covek se prodao i misli da mu reprezentacija vise na treba.
Misimovic ima najveci autoritet u reprezentaciji i trebao bi biti kapiten, a Spahica zvati kad je ovako gusto sa odbranom, inace po kvaliteti nije reprezentativni kalibar. Mozda eventualno na desnom beku, kao centarhalf je repetina teska.
Protiv Turaka ovako:
Hasagic

Spahic Nadarevic Radeljic

Muratovic Vladavic

Ibricic Misimovic (cap.) Pjanic Salihovic

Ibisevic
zecko_kupuz

#136 Re: Turska - BiH

Post by zecko_kupuz »

Avdaga, ti imaš "neobične" poglede na život :-D :-) . Svako ima svoje mišljenje.
BaileyS

#137 Re: Turska - BiH

Post by BaileyS »

Malo je reci neobicne :-) Miske autoritet u reprezentaciji :lol: Kome? Mozda Berberovicu, rezervisti u bugarskom Litexu :mrgreen:

Nego koga kod nas nisu popljuvali, od Salihamidzica, Bolica, Papca pa evo i do Spahica. Mi jednostavno imamo poremecen sistem vrijednosti, ali totalno poremecen. Kod nas respekt najlakse zaradis kad nam se najebes svega po spisku, nazoves nas bijednicima itd.itd., nesto poput Blazevica. Evo sad ce ti oko izvaditi ako dirnes u Ciru. Zato Avdo i pljuje po Emiru Spahicu :oops: ne zbog Spahica vec sto je dirnuo u "trenera svih trenera" i velikog patriotu :-)
cyprus

#138 Re: Turska - BiH

Post by cyprus »

Pitanje bukvalno za SVE: kad ćete prestati srati u vezi bilo kog od naših reprezentativaca? :-) :-) Imal ijedan da nije došo da red da ga se popljuje? :roll:
Avdo Z.

#139 Re: Turska - BiH

Post by Avdo Z. »

BaiMalleyS wrote:o je reci neobicne :-) Miske autoritet u reprezentaciji :lol: Kome? Mozda Berberovicu, rezervisti u bugarskom Litexu :mrgreen:

Nego koga kod nas nisu popljuvali, od Salihamidzica, Bolica, Papca pa evo i do Spahica. Mi jednostavno imamo poremecen sistem vrijednosti, ali totalno poremecen. Kod nas respekt najlakse zaradis kad nam se najebes svega po spisku, nazoves nas bijednicima itd.itd., nesto poput Blazevica. Evo sad ce ti oko izvaditi ako dirnes u Ciru. Zato Avdo i pljuje po Emiru Spahicu :oops: ne zbog Spahica vec sto je dirnuo u "trenera svih trenera" i velikog patriotu :-)
Svima je Miske autoritet jarane svima. Jesi vidio kod prvog gola kako baci Dzeku ko kesu i zabi golcinu, Dzeko se ko nesto snebiva bil' je opuco il' nebi (eh kad se sjetim Spanije), a Miske ga zavali samo tako. To igrac bez autoriteta ne bi uradio. Uostalom svi ovi sto su igrali na toj utakmici (osim Spahica i Hasagica) igrali su i dok je Misimovic bio kapiten a Spahic sa slicnim levatima glumio uvredjenu zvijezdu (zamisli cak iz ruske Lokomotive). Za daleko najboljeg igraca u reprezentaciji se nikad ne moze reci da nejma autoriteta.
Ima malo istine u tome sto kazes da mi smeta sto proziva Blazevica. Nije tu bitan Blazevic, bitna je atmosfera u reprezentaciji, taman je uspostavljen nekakav povjerljiv odnos izmedu igraca i publike, izmedju igrac i selektore, igraca i igraca i sada sa nasao jedan Spahic iz ruske Lokomotive da javno proziva. Sreca da nejma nikakve snage da nesto poljulja ali bih ga ja da sam Ciro ipak izbacio iz reprezentacije.
I treba pljuvati ko to zasluzi, sta raditi igracu koji u najboljoj snazi nece da igra za reprezentaciju? Jednostavno kaze da je premoren, a nije premoren da jurca sa kraja na kraj Evrope i kupi lovu, a premoren je kad treba odigrati par utakmica godisnje za svoju zemlju. Hasan jeste dao dosta BiH, jeste bio i podcjenjivan na racun onih koji su bili glasniji i agresivniji (citaj Barbarez i Bolic), jeste Hasan najbolji i najtrofejniji BiH igrac svih vremena. E pa nama takav jedan upravo sada treba, da povede ove momke, da im pomogne. Kad nece sta drugo nego ga kritikovati. Spahic i Papac nisu vrijedni da se uopste komentarise o njima u istom postu sa Salihamidzicem, a Bolic je legenda bio dok je igrao.
Avdo Z.

#140 Re: Turska - BiH

Post by Avdo Z. »

Samo da dodam da ovo sto Spahic prica nejma veze sa njegovom povredom vec se razmazena "zvijezda" uvrijedila sto je Ciro odbio da uzme u repku njegovog kuma i najboljeg jarana Milenkovica.
BaileyS

#141 Re: Turska - BiH

Post by BaileyS »

Vjerujem da si ti sa tom ekavicom sentimentalno vezan za bivseg mladog reprezentativca Srbije, pa ti je on mozda autoritet. Barbarez, Bolic, Spahic, Bajramovic, Hasagic, Papac, Beslija, su htjeli da postignu nesto, da unesu promjene u odnose unutar i oko reprezentacije a taj im je prelivoda zabio noz u ledja. Takvi nikad nigdje ne mogu biti kapiteni (mogu kod nas zbog politike)

Kad pogledam ova prvo pobrojana imena i Misimovica, nije mi tesko zakljuciti ko je bio u pravu. Usput, Papac je najavio da se vraca kad Ciro ode iz reprezentacije. Salihamidzic je otisao prije svega zbog takvih kao ti, onih koji su sebi davali za pravo da lijece komplekse na najboljem bh igracu. Na kraju krajeva, Hasan je taj ko je i dovukao tog Misimovica u reprezentaciju.
campa_xxx

#142 Re: Turska - BiH

Post by campa_xxx »

armin_tz wrote:
Swifft wrote:
campa_xxx wrote:Belgrade -> Istanbul 11 Oct 08
poletanje: 16:10 - Belgrade (BEG) terminal 2
sletanje: 18:40 - Istanbul (IST) terminal I

Jat Airways (JU 420)

Istanbul -> Belgrade 12 Oct 08
poletanje: 12:00 - Istanbul (IST) terminal I
sletanje: 12:35 - Belgrade (BEG) terminal 2

Jat Airways (JU 421)

POVRATNA KARTA KOSTA OKO 360 KM ILI OKO 180 €....
Huh..ovako isapda:
Od Beograda do Istanbula treba 2sata i 30 minuta
a od Istanbula do Beograda 35 minuta gdje tu logika
nisi racunao vremenske zone.. trba oko sat sat i po iz bg u ist
Upravo je tu logika :lol: :lol: :lol:
Mobile_Disco

#143 Re: Turska - BiH

Post by Mobile_Disco »

A ja "teorija zavjere" sad ni Spahic nevalja :lol:
and

#144 Re: Turska - BiH

Post by and »

pravo_brz wrote:Juri Baskakov ruski internacionalni arbitar ipak neće voditi utakmicu između Turske i Bosne i Hercegovine u Istanbulu, jedanaestog oktobra. Naime, ruskog sudiju kojeg se niko po dobru ne sjeća u našoj domovini zamijenit će Viktor Kassai, inače mađarski internacionalac.

zna li se zašto je došlo do promjene sudije?
elSaik

#145 Re: Turska - BiH

Post by elSaik »

cyprus wrote:Pitanje bukvalno za SVE: kad ćete prestati srati u vezi bilo kog od naših reprezentativaca? :-) :-) Imal ijedan da nije došo da red da ga se popljuje? :roll:
Nikad. Bosanska posla.
pravo_brz

#146 Re: Turska - BiH

Post by pravo_brz »

Dok se god ponašaju kao da su veliki igrači a iza sebe nemaju rezultate do tad imamo pravo s.r.a.t.i koliko hoćemo po njima!
Bosanski_kralj

#147 Re: Turska - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Avdo Z. wrote:Samo da dodam da ovo sto Spahic prica nejma veze sa njegovom povredom vec se razmazena "zvijezda" uvrijedila sto je Ciro odbio da uzme u repku njegovog kuma i najboljeg jarana Milenkovica.
Gdje ti pokupiš te informacije, samo ti raspolažeš sa njima???
Bosanski_kralj

#148 Re: Turska - BiH

Post by Bosanski_kralj »

pravo_brz wrote:Dok se god ponašaju kao da su veliki igrači a iza sebe nemaju rezultate do tad imamo pravo s.r.a.t.i koliko hoćemo po njima!
Zar Hasan nije imao rezultate iza sebe?
Mobile_Disco

#149 Re: Turska - BiH

Post by Mobile_Disco »

pravo_brz wrote:Dok se god ponašaju kao da su veliki igrači a iza sebe nemaju rezultate do tad imamo pravo s.r.a.t.i koliko hoćemo po njima!
HAHHAHAHAH ne mozes da vjerujes.. Ljudi zaradjuju milione.. Igraju u solidnim ligama (za mene svako ko uspije van ove nase sugave lige je napravio nesto i igrac je) tako da odmah mozes reci da iza sebe imaju rezultate.. Al mi uporno seremo po njima.. Ko su to oni? Milioneri koji se kurce sa svojim para.. E nece oni meni hhahahahhaha
Avdo Z.

#150 Re: Turska - BiH

Post by Avdo Z. »

BaileyS wrote:Vjerujem da si ti sa tom ekavicom sentimentalno vezan za bivseg mladog reprezentativca Srbije, pa ti je on mozda autoritet. Barbarez, Bolic, Spahic, Bajramovic, Hasagic, Papac, Beslija, su htjeli da postignu nesto, da unesu promjene u odnose unutar i oko reprezentacije a taj im je prelivoda zabio noz u ledja. Takvi nikad nigdje ne mogu biti kapiteni (mogu kod nas zbog politike)

Kad pogledam ova prvo pobrojana imena i Misimovica, nije mi tesko zakljuciti ko je bio u pravu. Usput, Papac je najavio da se vraca kad Ciro ode iz reprezentacije. Salihamidzic je otisao prije svega zbog takvih kao ti, onih koji su sebi davali za pravo da lijece komplekse na najboljem bh igracu. Na kraju krajeva, Hasan je taj ko je i dovukao tog Misimovica u reprezentaciju.
Bojim se da se sve vise udaljavamo od teme, ali eto mozda sve ovo i ima veze (atmosvera u reprezentaciji, Hasanovo neigranje) sa utakmicom protov turaka. Ekavicu slabo koristim iako sam dobar dio zivota proveo na samoj granici Bosne i Srbije i gdje smo recimo u Gimnaziji imali pola-pola ucenika. Ljudi cesto ne razumiju sta je u stvari ekavica, i(jekavica), ikavica - pa ubacuju "ije" "je" i cesto i samo "j" bez veze. Ako hoces raspravu na temu bosanskog jezika slobodno me pozovi na odgovarajuci forum da ti odrzim strucno predavanje. Barbarez je nekako sucmurast u svemu tome; i tamo bi i vamo bi.
Protiv je saveza, a navrati cesto - ko bajagi slucajno. Bolic kao igrac fantastican, posle prestanka igranja i ulaska u te nekakve manadzerske veze, meni licno vise lici na sminkera nego na ozbiljnijeg fudbalskog radnika. Pravi kojekakve spletke, kazu da i sada u reprezentaciji ima bar dva dzokera. Mani se Bola toga, ostani legenda, ostani ono za sto si se tesko izborio, sta ti to sve treba? Papac najavio povratak kad Ciro ode????? Pa cekaj, jeli to Papac nece da igra zbog saveza ili zbog Cire? Da nije zalosno bilo bi sm(I)iesno. Izgleda da me nisi razumio oko Hasana - ne sporim ja njega i cak mi je krivo sto je bio zapostavljen (a bio je), sto su mi se cak izrugivali ponekad sto je slabije od nekih drugih pricao bosanski jezik, sto su mu idioti i seljoberi sa tribina pominjali i familiju misleci da covJek treba da pogine na terenu odn. da treba da igra bolje u reprezentaciji nego u Bajernu, zaboravljajuci da je u Bajernu igrao sa jednim Kanom, Mateusom, Baslerom, Cigeom, Jankerom, Elberom, a u reprezentaciji sa jednim Bajicem, Besiijom, Jakirevicem, Krunicem....
Sve to stoji i razumijem da je Braco ljut, ali mi ga trebamo, Bosna ga treba i ne mogu da mirno posmatram kako nas konstantno odbija. Mozda ces se pitati ko sam ja da je uopste vazno sta ja mogu da posmatram, a sta ne mogu. Ipak je ovo jedan forum gdje mogu da kazem svoje misljenje iako ono nikoga ne obavezuje i ne(j)ma nikakvu prakticnu vaznost.

PS - A zasto si ti vezan za jednog bivseg reprezentativca Hrvatske.
Locked