11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
- kirby
#126 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
ne mozes ti nekog uvjeriti u nesto ako on zaista vjeruje u to.piramide u visokom su dovoljan dokaz. ljudi vjeruju u nju i ako poslije par godina kopanja ni p od piramide ne vide.
- pojedinac
#127 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
slavkoimamodilera wrote: mozete li zamisliti tu tezinu koja pritisce konstrukciju ispod sebe koja je projektovana da izdrzi opterecenje koje je nekoliko desetaka puta manje...
- GandalfSivi
#128 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Evo da ti ja odgovorim. Zamisli da stavis 20 kila necega na ramena. Mozes izdrzati bez ikakvih problema. E zamisli sada da tih 20 kila padne na tebe sa 20 metara visine. Hoces li i to izdrzati?pojedinac wrote:slavkoimamodilera wrote: mozete li zamisliti tu tezinu koja pritisce konstrukciju ispod sebe koja je projektovana da izdrzi opterecenje koje je nekoliko desetaka puta manje...
- _veleposlanik
#129 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
GandalfSivi wrote:Hajde samo par stvari da odgovorim, dok sam ovako raspolozen, pa se povlacim sa teme.
(1)DNK putnika - Da zanemarim sve intervjue sa clanovima porodice koji su izgubili nekoga ko je bio na letu (a bruka puno ih ima), samo cu ti reci da sam neki dan citao da je u Srbiji neki dan organizovana sahrana nekoh lika koji je bio na jednom od letova, jer su mu pronasli kosti noge i jos neke djelove, a sve to je identifikovano na osnovu DNK.
(2)Snimka aviona koji udara u Pentagon - ima snimka, ja gledao, objavljena prije godinu i po.
(3)Exploziv u WTC: Dakle imamo snimke aviona koji udaraju u WTC. Imamo milion i jednu snimku WTC-a kako gori. Imamo isto toliko snimaka WTC-a kako pada. Ali nemamo niti jednu snimku, ni audio ni video eksplozije. Pa jebem mu misa, bili ta eksplozija trebala i izgledati kao takva, a ne samo da za zgrada rusi.[/3]
(4)Sta je bilo sa avionom u Pensilvaniji? Ja gledao intervju sa dvije supruge likova koji su napali teroriste, jer su culi sta se desilo sa drugim avionima. Ima i audio snimka kada teroristi shvacaju da ce ih savladati i obaraju avion.
Kako su se zgrade srusile. (5)Bila neki dan emisija na Discovery-u, gdje su oni unajmili dvije kompanije da naprave simulaciju, i obje simulacije su bile identicne sa onim sto se desilo.
Ima tu jos (6)milion stvari, ali mi se fakat neda...
(7)Eh sada, ako si pravi paranoik, ako mislis da je ovo zavjera u koju su ukljuceni, da ih nabrojim:
Americka vlada, CIA, FBI, vojska, jevreji, vlasnik WTC-a, naftne kompanije, mediji, nezavisni strucnjaci koji su radili proteklih 7 godina na WTC-u, policija, vatrogasci, kao i novinarka sa BBC-a (pazi majke ti, jebena novinarka je imala informaciju da ce se WTC srusiti 20 minuta prije nego sto se to stvarno desilo), onda je u pitanju zavjera nevjerovatnih razmjera, gdje je barem par hiljada ljudi ukljuceno, i niko nikada ni rijeci nije pisnuo.
Boze dragi, i ja na svakakve nebuloze vrijeme trosim, daj ba djeco, uozbiljite se malo, gledajte kakav dobar triler, pustite se tih SF govana. (8)Javim se ponovo kad pokrenete temu "Da li je covjek stvarno bio na mjesecu". Do tada prijatno i dovidjenja...
kao prvo, zbog manjka vremena i zivaca, odgovoricu samo na relevantne replike/odgovore iskrenih namjera za zdravu diskusiju, bez prljavog prebacivanja teme, glupih poredjenja i sl.
(1) od te bruke clanova, ako si zeljan nama neupucenima dokazati, zamolio bih te na samo par primjera. kada sam ja imao volju da pored tako otrovnih komentara potrazim i "pristavim" ono sto je za mene i milione ljudi dokaz, mislim da mozes i ti.
(2) varas se prijatelju, to sto ti zoves snimka ili snimak, to je mizernih 5 frejmova, isjecenih (frejm - frame - wikipedia
EDIT: evo da ti olaksam: http://www.pentagonstrike.co.uk/pentago ... #Preloader
(3) imas izjave vatrogasaca, ocevidaca i prezivjelih osoba - na desetine! a imas: ovaj, OVAJ, ovaj, i posebno ovaj. ako treba, bilo kome, dacu sebi zadatak da ovo i prevedem...
(4) molim te, prvo pogledaj slike koje sam postavio. mislim da su iste koje je cijeli svijet taj dan "popusio", ja sam se istog dana pitao: kako je ovo moguce, gdje su komadi aviona? bas kao i za pentagon. medjutim, mass media ispiranje mozga me je "ubijedilo" da je kriv Bin Laden, pa sam zanemario kao i vecina nas te ocigledne i neporopustive cinjenice. usput, dodaj taj snimak, o tim familijama... kao ova spanjolka sto je sve lagala a bila predstavnica WTC zrtava - busted!
(5) no comment. vjerodostojnost Discoverya, CNNa & Co, mnogi znaju gdje stoji, i to je posebna tema, (pogledaj Rupert Murdoch i Ted Turner), s dodatkom da placenici naprave maketu da dokazu oficijelno
(6) pogledaj i provjer samo neke od stvari koje sam ja u nekoliko postova upitao vas strucnjake. nista mi niko dosad nije odgovorio, osim Dado sa ofocijelnom verzijom, koju dakle, nekoliko nas slikovito pobijamo.
(7) na zalost, nije par hiljada, vec cijela armija ljudi. zato je ovo toliko shokantno, zato sam ja "paranoja" covjek, a ti si svjetlost istine i pravde... prihvatiti ovu cinjenicu obara sheme, shvatanja, ego. vjerujem da postoje osjetljiviji umovi koji ne bi to uspjeli podnijeti na zdrav nacin. a najlakse je ponavljati ono sto svi kontamo da znamo... PROCITAJTE PLATONOV "MIT O PECINI", kratak tekst, nece vam biti dosadno...
(8) za covjeka na mjesecu, Veliki reziser Kubrick je svoje rekao, i zatim zaginuo. i tu stvar "smrdi"...
eto, nadam se konkretnom i korektnom pobijanju ovog sto sam ti odgovorio.
- _veleposlanik
#130 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
tranquil wrote:Nisam uvjeren. Možeš li se, molim te, još malo potruditi pa to malo bolje elaborirati ?_veleposlanik wrote:istopljeni celik, stubovi isjeceni u koso, SVI!
molim te, da sebi olaksam, pogledaj drugi dio zeitgeista i one snimke sto sam postavio na prethodnoj stranici vezani za isto.
- tranquil
#131 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Napokon sam nabavio Zeitgeist na CD-u_veleposlanik wrote:tranquil wrote:Nisam uvjeren. Možeš li se, molim te, još malo potruditi pa to malo bolje elaborirati ?_veleposlanik wrote:istopljeni celik, stubovi isjeceni u koso, SVI!
molim te, da sebi olaksam, pogledaj drugi dio zeitgeista i one snimke sto sam postavio na prethodnoj stranici vezani za isto.
- Citizen-X
#132 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Last edited by Citizen-X on 14/09/2008 21:05, edited 1 time in total.
- _veleposlanik
#133 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
hvala citizenu, ali sto bi se zamarali slikom kad ima tim strucnjaka koji to objasnjava?Citizen-X wrote:
Zakljucite sami.
http://www.youtube.com/watch?v=LJyBuANVkQ4
http://www.youtube.com/watch?v=EO7SvhYI ... re=related
pogledajte pa dodjite objasniti, strucnjaci.
(meni je sve ovo smijesno ljudi, prosao sam kroz ovo prije nekoliko mjeseci, sto svakako nije lose da malo ponovimo gradivo, ali, vrijeme tece. trebate se malo brze buditi...)
- _veleposlanik
#134 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
evo da budem posten (ne primjetih na vrijeme)
u prvom videu gore, razgrtaci otpada na nultoj tacki prikazuju snimke i govore o rusevinama... na opisu videa pise da je to protudokaz za "teoreticare" zavjera, jer ovi radnici - koji tako kazu, za ciscenje prave te dijagonalne rezove radi lakseg obavljanja poslova
medjutim, ovaj video ne objasnjava rastopljeni celik na stubovima i okolo, kao ni uradjene hemijske analize koje potvrdjuju koristenje exploziva marke Thermite - koje bukvalno sijece, topi celik nevjerovatnom brzinom... kao ni "lavu", rastopljeni usijani celik i 5 sedmica nakon rusenja zgrada. kerozin?.......
ipak, molim pogledajte drugi video.
u prvom videu gore, razgrtaci otpada na nultoj tacki prikazuju snimke i govore o rusevinama... na opisu videa pise da je to protudokaz za "teoreticare" zavjera, jer ovi radnici - koji tako kazu, za ciscenje prave te dijagonalne rezove radi lakseg obavljanja poslova
medjutim, ovaj video ne objasnjava rastopljeni celik na stubovima i okolo, kao ni uradjene hemijske analize koje potvrdjuju koristenje exploziva marke Thermite - koje bukvalno sijece, topi celik nevjerovatnom brzinom... kao ni "lavu", rastopljeni usijani celik i 5 sedmica nakon rusenja zgrada. kerozin?.......
-
jefferson
#135 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Hajde na wikipediju kao sto to obicno radis pa vidi koliko goriva u sebi nosi jedan B767! Mozda ce ti to odgovoriti na pitanje kako se celik topio._veleposlanik wrote:evo da budem posten (ne primjetih na vrijeme)
u prvom videu gore, razgrtaci otpada na nultoj tacki prikazuju snimke i govore o rusevinama... na opisu videa pise da je to protudokaz za "teoreticare" zavjera, jer ovi radnici - koji tako kazu, za ciscenje prave te dijagonalne rezove radi lakseg obavljanja poslova![]()
Nakon toga, odes u Zenicu, u Mittal steel i nadji bilo kojeg radnika nek ti neke stvari pojasni, a web stranice neke djece koje su napravljene u nekih 15 minuta dok nisu imali sta raditi mozes macku o rep okacit.
Sto se tice anti-semitizma, molim moderatora koji vrlo revnosno radi posao, ili je radio, da obrati paznju na postove po kojima ispada da je dobro podrzavati anti-semitizam!
Osobe koje se time dice bi mogle razmisliti s kakvim se sve ljudima iz proslosti ideoloski slazu!
- _veleposlanik
#136 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
jeffe, jeffe...
ti i svi koji koristite "semitizam i "antisemitizam" izraze, NAUCITE PRVO ETIMOLOGIJU rijeci. nauci prvo sta to znaci, pa onda dodji da pricamo...
lako je ko papagaj ono sto je aktuelno na tvu ponavljati, zasto se nije izmislila neka vrsta "anti-japanizma" npr, zbog nuklearnog masakra izvrsenog nad istim?
kako bi ti nazvao napadace Palestinskog protjeranog civilnog stanovnistva? Oni koji najvise koriste "pridjev" semiti su ustvari najveci antisemiti
. skontaj malo, raspitaj se, procitaj sta...
lahko je biti vuk u choporu, lahko je Izraelu zabushavati i koristiti sve moguce i nemoguce metode unistavanja Palestinskog naroda i kompletnog Bliskog Istoka. i da su pritom oni najvece zrtve "antisemitizma"... eh, to ja nazivam majstorija, svaka cast na izapranom mozgu...
ti i svi koji koristite "semitizam i "antisemitizam" izraze, NAUCITE PRVO ETIMOLOGIJU rijeci. nauci prvo sta to znaci, pa onda dodji da pricamo...
lako je ko papagaj ono sto je aktuelno na tvu ponavljati, zasto se nije izmislila neka vrsta "anti-japanizma" npr, zbog nuklearnog masakra izvrsenog nad istim?
kako bi ti nazvao napadace Palestinskog protjeranog civilnog stanovnistva? Oni koji najvise koriste "pridjev" semiti su ustvari najveci antisemiti
lahko je biti vuk u choporu, lahko je Izraelu zabushavati i koristiti sve moguce i nemoguce metode unistavanja Palestinskog naroda i kompletnog Bliskog Istoka. i da su pritom oni najvece zrtve "antisemitizma"... eh, to ja nazivam majstorija, svaka cast na izapranom mozgu...
- _veleposlanik
#137 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Mital Steel je firma Rothschild agenata iz Indije. mislim da ne zelim ici tamo...jefferson wrote: Nakon toga, odes u Zenicu, u Mittal steel...
iako nije potrebno, mislim da cu to uraditi. otici cu do lokalne metalne industrije da priupitam neke stvari...
dakle, koliko? 50.000 litara? mozda dvije cisterne kerozina? da rastope titanijum motore od 12 tona i citav jedan neboder od 110 spratova? medjutim, pasosi pojedinaca nekako dosli do FBI-a
-
VjecitiStudent
-
fixer
#139 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
RESPECT_veleposlanik wrote:Mital Steel je firma Rothschild agenata iz Indije. mislim da ne zelim ici tamo...jefferson wrote: Nakon toga, odes u Zenicu, u Mittal steel...
iako nije potrebno, mislim da cu to uraditi. otici cu do lokalne metalne industrije da priupitam neke stvari...
dakle, koliko? 50.000 litara? mozda dvije cisterne kerozina? da rastope titanijum motore od 12 tona i citav jedan neboder od 110 spratova? medjutim, pasosi pojedinaca nekako dosli do FBI-a... koje licemjerje, ja fakat mislim da se vi grohotom smijete nama, da vam ovo dodje kao neka vrsta entertainmenta
- _veleposlanik
#140 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
fixer wrote:RESPECT_veleposlanik wrote:Mital Steel je firma Rothschild agenata iz Indije. mislim da ne zelim ici tamo...jefferson wrote: Nakon toga, odes u Zenicu, u Mittal steel...
dakle, koliko? 50.000 litara? mozda dvije cisterne kerozina? da rastope titanijum motore od 12 tona i citav jedan neboder od 110 spratova? medjutim, pasosi pojedinaca nekako dosli do FBI-a... koje licemjerje, ja fakat mislim da se vi grohotom smijete nama, da vam ovo dodje kao neka vrsta entertainmenta
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa jel'
ovo je bilo da se malo opustimo, iako sam samo rekao zivu istinu. svakako me nije strah prosetati do zeljezare
- slavkoimamodilera
#141 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Hahahahahahahahaha, koje ludilo....
Odoh sutra odma' kod sedam brace da udijelim stagod i da zahvalim Bogu sto zivim prelijep veseo zivot koji nije obojen mracnim i depresivnim bojama i sto vjerujem i da ce sutra osvanuti dan, a da to nece biti posljedica zidovskog lobija...
Odoh sutra odma' kod sedam brace da udijelim stagod i da zahvalim Bogu sto zivim prelijep veseo zivot koji nije obojen mracnim i depresivnim bojama i sto vjerujem i da ce sutra osvanuti dan, a da to nece biti posljedica zidovskog lobija...
-
fixer
#142 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
a covjekoliki reptili?slavkoimamodilera wrote:Hahahahahahahahaha, koje ludilo....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
veleposlanik, vjerujes li u njih? samo me to jos interesuje...
-
bezzeze
#143 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
ovaj je detalj meni bitan (da ne kazem zapao za oko)._veleposlanik wrote: zasto niti jedan jevrej taj dan nije isao na posao? koliko znam, broje se na hiljade..
Elaboriraj mi malo recenicu koju si iznio. (samo bez vrjedjanja, smireno, polako i jasno, kao sto si i dosad pokusavao. Razgovaramo, razmisljamo, razmjenjujemo misljenja, ucimo jedni od drugih, tu ne smije biti prostora za prepotentnost. niko od nas ne moze znati istinu, ali mozemo valjda ko ljudi prozboriti koju pametnu bez upadica kao sto su "otvorite oci" "zivite u mraku" itd itd).
Dakle,
sta cemo sa vec pomenutim poginulim osobama?
Adler, Aron, Berger, Bernstein,
Cohen, Eichler, Eisenberg, Feinberg, Friedlander, Goldstein,
Greenstein, Horwitz, Jablonski, Kestenbaum, Kirchbaum, Kleinberg,
Levi, Levine, Mayer, Rosenberg, Rosenblum, Rosenthal, Sachs,
Safronoff, Schwartz, Shulman, Shwartzstein, Silverstein, Solomon,
Steinman, Temple, Weil, Weinberg, Weingard, Weinstein, Weiss, Zukelman
Uzmi da je samo jedan od ovih prezimena jevrej, doci ces do zakljucka, da taj od koga si cuo da ni jedan jevrej nije isao na posao, nije bio u pravu.
Vidim da volis pisati i da ti nije mrsko(komplimenti), pa opet molim da mi detaljno i korektno pojasnis gore navedenu recenicu.
- _veleposlanik
#144 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
zanimljivo je da od toliko puta ponovljenih istih, vlastitih i jedan @2407 post, niti jedna opasnija replika, protuteza, protudokaz ili slicno...
za pitanje oko jevreja... pazite. ja prvo zelim da definisem pojam "jevreji"... niposto ne mislim na postene pripadnike te vjeroispovjesti, koji se svakako groze cionistickom politikom, vec upravo te, cioniste jevrejske vjeroispovjesti, one pohlepne i zle...
dakle, sto se tice dokaza za to, isto kao sto si mi ti nabacao neka imena (nek im je zemlja laka ako su te osobe zaista bile zrtve), tako sam i ja sa vise izvora cuo tu vijest. kada pronadjem nesto "vjerodostojno" za vas, postiracu.
mozete li komentirati ostale "pseudo-dokaze"?
za pitanje oko jevreja... pazite. ja prvo zelim da definisem pojam "jevreji"... niposto ne mislim na postene pripadnike te vjeroispovjesti, koji se svakako groze cionistickom politikom, vec upravo te, cioniste jevrejske vjeroispovjesti, one pohlepne i zle...
dakle, sto se tice dokaza za to, isto kao sto si mi ti nabacao neka imena (nek im je zemlja laka ako su te osobe zaista bile zrtve), tako sam i ja sa vise izvora cuo tu vijest. kada pronadjem nesto "vjerodostojno" za vas, postiracu.
mozete li komentirati ostale "pseudo-dokaze"?
-
jefferson
#145 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Titanijum motore od 12 tona? Frajeru ti stvarno nisi dobro!_veleposlanik wrote:Mital Steel je firma Rothschild agenata iz Indije. mislim da ne zelim ici tamo...jefferson wrote: Nakon toga, odes u Zenicu, u Mittal steel...
Trenutno najjaci mlazni motor na svijetu (tri puta jaci od onoga na B767) tezi oko 8,2 tone, dok upotreba Titanija se svodi na kosuljice lopatica i unutrasnja ojacanja.
12 tona titanijuma? E da mi je to vodjet u zivottu na kamari negdje!
Mislim da si upravu! Ovo stvarno lici na entertainment, stoga te ohrabrujem da nastavis
- Fair Life
#146 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Nikad taj avio poletio ne bi...jefferson wrote:...
Titanijum motore od 12 tona? Frajeru ti stvarno nisi dobro!
Trenutno najjaci mlazni motor na svijetu (tri puta jaci od onoga na B767) tezi oko 8,2 tone, dok upotreba Titanija se svodi na kosuljice lopatica i unutrasnja ojacanja.
Mislim da si upravu! Ovo stvarno lici na entertainment, stoga te ohrabrujem da nastavis
Zna ambasador ?!
-
Richard Peti
#147 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
titanijum motore od 12 tonajefferson wrote:Titanijum motore od 12 tona? Frajeru ti stvarno nisi dobro!_veleposlanik wrote:Mital Steel je firma Rothschild agenata iz Indije. mislim da ne zelim ici tamo...jefferson wrote: Nakon toga, odes u Zenicu, u Mittal steel...
mnozina
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#148 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Pod pretpostavkom da je istina da je sve stvar urote i da je sve zavrsilo tamo gdje je i pocelo pitam se sta mi kao individue imamo od tog saznanja ?
Ako iza svega stoje neki jako zli i mocni ljudi kako se mi uopste mozemo boriti protiv takvih !?
Ako su svi ti navodni dokazi fakat dokazi kome to dokazivati kad je ocito da to vecinu uopste ne zanima ? Posebno amere koji su prosjecno do guse u kreditima i misle samo o tome kako prezivjeti iduci dan.
Ova neka prepucavanja tipa jest/nije mogu se podstrekavati do besvijesti bez potencijala za doci do nekog smisljenog zajednickog zakljucka. Jedni ce drzati jednu stranu a drugi drugu i svako ce imati neki svoj razlog i motiv zasto to radi. Nazalost, koliko ja vidim citava ova rasprava je totalno kontraproduktivna jer se svodi na razmatranje sta je starije, koka il' jaje.
Ako vec imamo koku il' jaje... da mozda pokusamo napraviti debatu sta sad uraditi s tim ? Dal' da pravimo kajganu ili filete !?
Ako iza svega stoje neki jako zli i mocni ljudi kako se mi uopste mozemo boriti protiv takvih !?
Ako su svi ti navodni dokazi fakat dokazi kome to dokazivati kad je ocito da to vecinu uopste ne zanima ? Posebno amere koji su prosjecno do guse u kreditima i misle samo o tome kako prezivjeti iduci dan.
Ova neka prepucavanja tipa jest/nije mogu se podstrekavati do besvijesti bez potencijala za doci do nekog smisljenog zajednickog zakljucka. Jedni ce drzati jednu stranu a drugi drugu i svako ce imati neki svoj razlog i motiv zasto to radi. Nazalost, koliko ja vidim citava ova rasprava je totalno kontraproduktivna jer se svodi na razmatranje sta je starije, koka il' jaje.
Ako vec imamo koku il' jaje... da mozda pokusamo napraviti debatu sta sad uraditi s tim ? Dal' da pravimo kajganu ili filete !?
-
miop
#149 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
The Mossad and the Truck Bombs of 9/11
The Five Dancing Israelis Arrested On 9-11
The 2 men arrested got mixed in the massive amounts of people picked up for immigration shortly following 9/11. The Israeli's arrested on 9/11 led to the arrests of over 60 more Israeli's some of whom turned out to be Mossad with explosives expertise according. Eventually they would all be sent back to their homelands through the help of Chertoff.
The Five Dancing Israelis Arrested On 9-11
The 2 men arrested got mixed in the massive amounts of people picked up for immigration shortly following 9/11. The Israeli's arrested on 9/11 led to the arrests of over 60 more Israeli's some of whom turned out to be Mossad with explosives expertise according. Eventually they would all be sent back to their homelands through the help of Chertoff.
- _veleposlanik
#150 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
ma, sve je to toliko tesko shvatiti... a cudi me da jeff, kao veliki armamentisticki expert to nije razumio kako treba...dzemmo wrote:
titanijum motore od 12 tona
mnozina2 motora po 6 tona majstore
Bad Boy, da bi shvatios sta znanje znaci, trebas mnogo mnogo citati. trebas shvatiti i razumiti historiju, covjeciju narav i kondiciju... u ovo sto sam sada rekao ulaze usput mnoge druge (pseudo)nauke: antropologija, psihologija, intrahistorija, pa i sami zeitgeist ili duh vremena...
najlakse je predloziti to sto si ti rekao, sta mi imamo od tog kad ne mozemo nista... zapravo, ti dajes dozvolu u svoje ime da se po svijetu radi ovo sto se sada radi. tebi je normala da drzava napravi tragediju, usmrti 3000 svojih gradjana da bi napala neke trece, radi nafte i svog tempa zivota. i sta mi tu mozemo kad se tako igra partija shaha?
ja bih, prema tvom zakljucku, trebao izvrsiti samoubistvo, jer se fakat grozim planete na kojoj zivim, i boli me nepravda. svjestan sam da je sva ta nepravda proizvod mog sebicnog i nehajnog zivota, uz pomoc televizije i entertainmenta. a ustvari sam nula, niko i nista (a oni me ubijedili da sam slobodan i da mogu dospjeti do samog vrha
imali smo isto u nasoj krvavoj BiH, kakav je tada bio osjecaj? kakav je osjecaj djeteta u bilo kom gladnom predjelu Afrike, koje se rodi gladno a oko sebe samo gleda naoruzane vojnike... a ono nikom nista nije skrivilo...
ako nam je lakse zaboraviti na ovu temu, ukljuciti neki realiti show i opustiti se uz Coca Colu i kokice, onda svaka cast. ja ne mogu biti jedan od tih. i licemjerno je to sto neki mjesecno posalju po 30€ nekom djetetu u Africi, cime otkupljuje sav taj osjecaj griznje savjesti. to je zavaravanje samog sebe i da se mirno moze spavati...
ne govorim sada da trebamo vjezbati i uzeti puske u ruke, ali ZNANJE je moc, znanje je iznad svega i znanjem mozemo dosta toga promijeniti...
pozdrav