Neven Anđelić Queer Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Fordas

#126 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Fordas »

damir_m wrote: koji nas, koji si ti?
ti si upravu zar ne, po cemu? po svojem vjerovanju, hajde reci na cemu se zasniva tvoja izjava "smrtne kazne"?

pa ti dobro znas da su vehabije dobro poznate vecinskom stanovnistvu bih kao manipulatori, a da to nije slucaj samo kod nas dokazaju svi naucnici orijentalistike sa Istoka i sa Zapada. Da malo procitas literature o svojoj vjeri, osim one vehabijske :lol:
Ja hvala Bogu nisam od VAS i to mi je dovoljno!
Nisam rijec rekao za 'smrtnu kaznu'
Tema nisu vehabije nego pederi, oni koje zdusno branis

Fordas out!
Sezam

#127 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Sezam »

sitno wrote:
portfast wrote:
Necu ja. Postoje izvrsioci kazne. U šerijatskih državi.
Ali mi (na tvoju zalost) zivimo u sekularnoj, a ne serijatskoj drzavi. Zasto se ne odselis u neku serijatsku drzavu?
Pa zar po gramatici ne vidis da se chova doselio u BiH iz serijatske drzave...
:D
Fiore

#128 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Fiore »

Bio je to lijep i suncan dan :mrgreen:
Lada

#129 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Lada »

Fordas wrote: Za tebe se vidi da si se registrovala na ovaj forum kako bi širila stavove pederskog lobija. To sto svoju nastranost želiš javno ispoljavati i gaditi nam ionako tegoban zivot ima svoju cijenu. Ali, nema veze 'internet je svaciji' a ulica je ulica 8-)
Hajde se dogovorite da znam koja mi je "misija"
sophy wrote: dragi forumasi i forumasice, zelim vam samo skrenuti paznju, da ova osoba pod nadimkom lada, ima misiju, te ju sprovodi na svim politickim temama, a to je da neistinama i lazima ocrni lik samo jedne osobe denisa gratza... covjek izmislja, te bez obzira sto se ni jedna tema ne zove denis gratz pise samo o njemu... prilicno je ostao usamljen, ali ne odustaje :)
damir_m

#130 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by damir_m »

shalaedin wrote:
portfast wrote:U islamu je za homoseksualizam propisana smrtna kazna.
Da, kao sto je i za preljub. Hoces li ti sviju zenu kamenovati ako te prevari?
Mislim da je veci procenat ubistava zbog preljube u bilo kojoj vecoj demokratskoj zemlji nego sto je smrtnih kazni u Saudiji, Iranu i drugim serijatskim zemljama.[/quote]

dobar argumenta, ha ha, za zakon koji je zasnovan na nemoralu, zlocinu i ubijanju, koje po Kuran-u nije dozvoljeno, a ja se proda ti ostajes na izvoru Kurana, a ne na manipulistickim lobijima individualaca.
Saudijska Arabija, zemlja koja predstavlja Islam ima zajedno sa Izraelom najvecu konekciju sa Amerikom... a tvek sutnja ove zemlje, kraljevska porodica koja uziva u kurvama, sta znas mozda je jedan i homoseksualac..
daj ba probudite se iz kamenog doba, i Kuran te uci moralu i nicemu drugomm, to protivljenje i netolerancija prema drugim si ti, a ne Islam ili Kuran, eto to je problem i terorizma, to je trenutno problem i Islama u svijetu, i to koriste isti takvi nemoralisti na zapadu. Pitanje je samo sta ti mislis kada pomenes Islam, na zlo ili na ljubav prema Bogu, toleranciju i istinsku vjeru, ili manipulaciju, preuzimanje kontrole nad ljudima za svoj licni interes...

u biti dobro su nam poznati i placenici, bradonje, vehabije, koji imaju mjesecnu placu, jos od rata, da skupljaju sto vise ljudi na svoju stranu,
ne znamo nikad ko se krije iza ovih user-a.

pozdrav
Last edited by damir_m on 09/09/2008 16:35, edited 1 time in total.
Panthera

#131 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Panthera »

ja stvarno neznam sta vi hocete??? sta ? sta ste vi ugrozeni??? hocete poseban status penziju zato sto ste pederi??? ..mjesto u parlamentu???...vrijeme na televiziji da vas djeca gledaju???...sta hocete...na sta ste to vi ponosni???? kome????...ne kontam...u pocetku sam bio indiferentan prema vasoj homolesbo zajednici a sad mi se sve vise gadite i mogu se identificiratri sa onbima koje vas ne podnose...jer ih vi stvarate i vi ste uzrok te mrznje......zbog pompe koju pravite zbog nacina na koji nastupate..zbog filozofije koju namecete...nisu drugi primitivni nego ste vi nametljivi, agresivni i iskljucivi...
i imate jednog aktivnog protivnika vaseg pokreta vise!
homar

#132 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by homar »

dijaliza wrote:B92 Neven Anđelić Queer Sarajevo
SUB 06 SEP

Queer Sarajevo

borba za slobodu u sarajevu

Volio bih da budem u Sarajevu krajem mjeseca. Ramazan je poceo i to puno znaci vecini tamosnjih stanovnika. Medjutim nije to moj razlog. Po prvi put izgledno je da ce se grupe okupljene oko Q organizacije odvaziti i pruziti gradu prvi Q festival. Ljudi razlicitih seksualnih opredjeljenja, oni koji su cesto ismijavani, vrijedjani i istinski ugnjeteni zbog razlicitih simpatija od vecine, sada namjeravaju izaci u javnost, na ulice mozda i reci jasno i glasno - PA STA. Ni u cemu se ne razlikuju od nazovi obicnih ili sto se obicava reci "normalnih". Objavljena je ideja o okupljanju, prve informacije o mogucem programu festivala su cirkulisane i grozovite reakcije su stigle iz vrhuski vjerskih zajednica i nacionalistickih politickih partija, dakle onih koji vladaju ovom zemljom. "To je bolest", tvrdi jedan politicar, muslimanski vjerski uglednik pak iskazuje zabrinutost zbog poklapanja s ramazanom. Omiljene nacionalne novine Bosnjaka smjesta pitaju "Ko to podvaljuje Bosnjacima?" dok hriscanski dusebriznici iskazuju solidarnost sa muslimanskom "inteligencijom" navodeci da je takva sklonost strana svim vjernicima.

Volio bih biti u Sarajevu krajem mjeseca te se sa jos nekim prijateljima pridruziti ovim hrabrim ljudima ako krenu u setnju gradom. Naravno da i medju njima imam prijatelje i znam da im nije nimalo lako. U Beogradu, je li to bilo 2000. godine, nacionalisticka bagra napala je mirne ljude a policija je gledala. Zapravo vjerovatnije nije gledala jer bi onda morali nesto i uraditi na zastiti postenih gradjana. Godinu poslije u Zagrebu, policija je sprijecila ponavljanje divljastva i fasizma ali se prvi put nakon deset godina mogla u Hrvatskoj cuti recenica pohvale za nesto sto se desilo u Srbiji. "Sto ne prosetate Beogradom," dobacivali su hrvatski kreteni velicajuci nedjela srpskih idiota.

U Sarajevu se mogu i jedni i drugi kreteni i idioti udruziti s lokalnim bosnjackim moronima i, bojim se, uciniti veliku nepravdu prema maloj grupici odvaznih ljudi. Ali podsjecajuci se da je do samog rata takav seksualan cin bio krivicno djelo "protivprirodnog bluda" u Bosni i Hercegovini, ovo je veliki pomak. Samo strahovito je veliki broj reakcija po internetskim forumima, dakle pretpostavimo medju nesto mladjom i sredovjecnom generacijom, koje iskazuju stav da je to patrijahalna, konzervativna sredina kojoj ne trebaju "te stvari". Od koraka da ta umjerena sredina bude sutljiva ili skepticna prema pravima manjina do razularene mase huligana koja se obracunava s manjinom obicno ne treba puno. Obradovalo me nekoliko kolumni ljudi koje cijenim te saopstenje jedne politicke partije koji podrzavaju ovu akciju. Mora se ustati protiv fasizma. Eto, zbog toga bih volio biti u Sarajevu krajem mjeseca.
Takvi beogradski Neveni su nas četiri godine oslobađali u Sarajevu, pa eto došli poslije 13 godina da nam ponovo donesu slobodu. Na ovaj tekst Nevena Anđelića neću davati nikakav komentar, jer on bi mogao samo razumjeti jezik kojim on govori u ovom tekstu. Kada bih svoj komentar zasnivao na ovakvim uvredama "gospodina nevena" to bi za mene bilo najvjerovatnije BAN-ovanje, a Neven može pljuvati po Sarajevu i Bošnjacima koliko hoće, aferim moderatorima. Za sasvim normalan komentar na ovu temu ranije sam banovan od strane moderatora, pa ću šutjeti neka se homoseksualci hvale do mile volje.
Last edited by homar on 09/09/2008 14:46, edited 1 time in total.
Lada

#133 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Lada »

portfast wrote:
sitno wrote:
Necu ja. Postoje izvrsioci kazne. U šerijatskih državi.
Ne može Bosna i Hercegovina nikako postati šerijatska država. Sjeti se da ti ako kradeš odrežu jednu ruku, ako ponovo ukradeš i drugu. Zamisli, obzirom na broj lopova u našoj zemlji, koliko bi ljudi ostalo obogaljeno?
Fiore

#134 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Fiore »

Osnujte svoju stranku.. izadjite na sledece izbore :o
damir_m

#135 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by damir_m »

Fordas wrote:
damir_m wrote: koji nas, koji si ti?
ti si upravu zar ne, po cemu? po svojem vjerovanju, hajde reci na cemu se zasniva tvoja izjava "smrtne kazne"?

pa ti dobro znas da su vehabije dobro poznate vecinskom stanovnistvu bih kao manipulatori, a da to nije slucaj samo kod nas dokazaju svi naucnici orijentalistike sa Istoka i sa Zapada. Da malo procitas literature o svojoj vjeri, osim one vehabijske :lol:
Ja hvala Bogu nisam od VAS i to mi je dovoljno!
Nisam rijec rekao za 'smrtnu kaznu'
Tema nisu vehabije nego pederi, oni koje zdusno branis

Fordas out!
Ali, nemojte se previse cuditi ovom stavu, to je (moze se reci) zvanicni stav Islama prema homoseksualizmu tj. smrtna
Ne znam ja sta bi Zack zelio napraviti od Amerike, ali ja znam da bih u BiH zelio da vidim Islamsku drzavu.

Pokusajte shvatiti nesto sto je za mene jednostavno do bola: Za mene kao vjernika je totalno nemoguca zamisao - (prosto nezamisliva ideja)- da ljudi (sami, bez upute) (bilo da se radi o parlamentu ili pravnicima ili ne znam ti kome) odlucuju kako se nesto kaznjava ili ne kaznjava.

Za mene kako se sta kaznjava propisuje Bog - ne zato sto sam ja to izmislio vec zato sto je u Kur'an-u tako navedeno.
Zar ja stvarno treba da se pouzdam da ce tih 20 ili 100 "pravnih experata" znati postaviti granicu sta je dozvoljeno a sta ne kad je u pitanju homoseksualizam, incest, pedofilija, nekrofilija, zoofilija i ostale perverzije?
Ja vam samo kazem da ja po tom pitanju smatram da je sve odredzeno davno, a da ljudi mogu samo lutati - maximalno zbunjeni i izgubljeni pokusavajuci da se igraju Boga i da sami odredzuju sta je dozvoljeno a sta ne i kako se sta kaznjava. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

izvini to nisi bio ti Fardas :-)
shalaedin

#136 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shalaedin »

Banksy wrote:
shalaedin wrote:
Bojim se da moze biti nesavjesnih ljudi koji ce i pod cijenu vlastite stete pokusati takav jedan dogadjaj sprijeciti nasilno,
Odlično.
Ako znaš takve ljude zaustavi ih na vrijeme jer, kako kažeš, pokušaj nasilnog zaustavljanja festivala donijeće štetu, i njima samima, ali i Sarajevu i BiH.
Učini zato sve da do toga ne dođe.
Postoji uzrok i posljedica... treba znati koji uzrok vuce kakvim posljedicama. Evo ti jedna drevna kineska prica o doktoru koji je bio na glasu dvorova, pa su ga pitali kako je pridonjeo toliko svojoj popularnosti.Kaze moja braca su doktori takodje, prvi brat prepoznaje simptome koji dovode do bolesti, pa sprijecava pojavu bolesti i njegovo se ime ne spominje na dvoru, drugi vec ako se bolest pojavi sprijecava pojavu drugih stadija bolesti, pa se njegovo ime spomene tek ponekad spomene na dvoru, mene zovu jer ja pomazem onda kad se bolest dovoljno razvije da tijelo nemoc osjeca da je samo sprijeci i kada covjek visi izmedju zivota i smrti, zato se moje ime spomene najcesce na dvorovima (Sun-Tzu "Umijece ratovanja"). Hocu da kazem da je steta u onima koji hoce da i ovaj festival odrze i da su oni uzrok mogucim posljedicama. Mislim da je sunovrat to sto oni pokusavaju da odrze festival u Sarajevu i Mostaru i to za vrijeme Ramazana. Ovakav dogadjaj je radi ova dva razloga medijski propracen dodatno i sami mediji dodaju ulje na vatru. Provokacija ili ne, ovakvom dogadjaju nije mjesto u Sarajevu i Mostaru. Stav naroda organizatori Queer festivala znaju, pa nek se poigravaju sa voljom onih koji nece biti fleksibilni pa ce zeljeti da sprijece svojom rukom jedan takav dogadjaj.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#137 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

shalaedin wrote:Stav naroda organizatori Queer festivala znaju, pa nek se poigravaju sa voljom onih koji nece biti fleksibilni pa ce zeljeti da sprijece svojom rukom jedan takav dogadjaj.
Ko je umro i postavio tebe za GLAS/VODJU naroda
dlfo

#138 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by dlfo »

Kako god, masu je tesko kontrolisati.
damir_m

#139 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by damir_m »

ja jos ocekujem citate iz Kurana o smrtnim kaznama?
da razjasnimo o cemu ovakvi ljudi govore? o vjeri ili licnim interesima?

:-)
Last edited by damir_m on 09/09/2008 14:39, edited 1 time in total.
Lada

#140 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Lada »

Panthera wrote:ja stvarno neznam sta vi hocete??? sta ? sta ste vi ugrozeni??? hocete poseban status penziju zato sto ste pederi??? ..mjesto u parlamentu???...vrijeme na televiziji da vas djeca gledaju???...sta hocete...na sta ste to vi ponosni???? kome????...ne kontam...u pocetku sam bio indiferentan prema vasoj homolesbo zajednici a sad mi se sve vise gadite i mogu se identificiratri sa onbima koje vas ne podnose...jer ih vi stvarate i vi ste uzrok te mrznje......zbog pompe koju pravite zbog nacina na koji nastupate..zbog filozofije koju namecete...nisu drugi primitivni nego ste vi nametljivi, agresivni i iskljucivi...
i imate jednog aktivnog protivnika vaseg pokreta vise!
Evo šta Neven Anđelić postiže ovako intoniranim člancima u stranim medijima. Svi se služe queer populacijom samo da bi ojačali svoje pozicije, da bi poentirali. Ne vidim da ta queer ekipa nešto "hoće" u ovom društvu i kad čitam njihovu stranicu vidim samo da hoće da se druže sa sličnim ljudima i ništa drugo. Mir, veselje i palačinke.
Sezam

#141 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Sezam »

mIRCerka wrote:
Fordas wrote:Za tebe se vidi da si se registrovala na ovaj forum kako bi širila stavove pederskog lobija. To sto svoju nastranost želiš javno ispoljavati i gaditi nam ionako tegoban zivot ima svoju cijenu. Ali, nema veze 'internet je svaciji' a ulica je ulica 8-)
Najvise volim hordashe i manijake kad pocnu po forumu prijetiti da ce prebiti Querovce, a niste u stanju zbaciti sa fotelja direktore i sekrtare klubova u koje se kunete i za koje zivite a koji ogulise klubove do gole guzice.
NAJJACI STE!!!
:smajlikojipovraca:
Najveca ironija je u tome sto se bas medju navijachima moze naci gomila (prikrivenih) homoseksualaca, jednostavno se ljudi uzbude kada se izmjesaju u gomili sa ostalim muskim tijelima, skidaju se goli do pasa, grle se, ljube se kad padne gol itd itd...sve Borat do Borata...ili kao na onom snimku iz Beograda gdje dva chetnika isprebijashe homoseksualca, i nakon toga se izljubishe!??!?...

A o tome kako je sputavanje homoseksualizma usko povezano sa sirenjem nacionalizma, nekom drugom prilikom...;)
sabanss

#142 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by sabanss »

mIRCerka wrote:
shalaedin wrote:Stav naroda organizatori Queer festivala znaju, pa nek se poigravaju sa voljom onih koji nece biti fleksibilni pa ce zeljeti da sprijece svojom rukom jedan takav dogadjaj.
Ako se lazemo onda mozda stavovi budu drugaciji? Ovaj forum je tolerantan prema svemu i svacemu (osim islamu prema mom misljenju) pa ipak dolazi do osuda festivala, mislis da bi situacija na ulici bila bolja?
shalaedin

#143 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shalaedin »

shalaedin wrote:
sitno wrote:
Mislim da je veci procenat ubistava zbog preljube u bilo kojoj vecoj demokratskoj zemlji nego sto je smrtnih kazni u Saudiji, Iranu i drugim serijatskim zemljama.
dobar argumenta, ha ha, za zakon koji je zasnovan na nemoralu, zlocinu i ubijanju, koje po Kuran-u nije dozvoljeno, a ja se proda ti ostajes na izvoru Kurana, a ne na manipulistickim lobijima individualaca.
Saudijska Arabija, zemlja koja predstavlja Islam ima zajedno sa Izraelom najvecu konekciju sa Amerikom... a tvek sutnja ove zemlje, kraljevska porodica koja uziva u kurvama, sta znas mozda je jedan i homoseksualac..
daj ba probudite se iz kamenog doba, i Kuran te uci moralu i nicemu drugomm, to protivljenje i netolerancija prema drugim si ti, a ne Islam ili Kuran, eto to je problem i terorizma, to je trenutno problem i Islama u svijetu, i to koriste isti takvi nemoralisti na zapadu. Pitanje je samo sta ti mislis kada pomenes Islam, na zlo ili na ljubav prema Bogu, toleranciju i istinsku vjeru, ili manipulaciju, preuzimanje kontrole nad ljudima za svoj licni interes...

u biti dobro su nam poznati i placenici, bradonje, vehabije, koji imaju mjesecnu placu, jos od rata, da skupljaju sto vise ljudi na svoju stranu,

pozdrav

Nije jedini razlog mog protivljenja Islam, pa i Krscansto i Judaizam i druge velike vjere svjeta to brane. Ma bolji je svaki Vehabija nego svaki homoseksualac... Sodoma i Gomora se nije dogodila Vehabijama, ona se dogodila homoseksualcima... Homoseksualizam je mana, a ne vrlina drustva. Opet cu ti navesti svoje razloge da ti ih podebljam da ti bude lakse da ih svaris:
1.Neprirodnost homoseksulanog cina,
2.razaranje i slabljenje zajednice,
3.smanjivanje nataliteta i povecana stopa mortaliteta,
4.Zato sto ubijaju normalnu ljudsku psihu u korijenu,
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno, a nije...itd.
mIRCerka

#144 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

sabanss wrote:
mIRCerka wrote:
Ako se lazemo onda mozda stavovi budu drugaciji? Ovaj forum je tolerantan prema svemu i svacemu (osim islamu prema mom misljenju) pa ipak dolazi do osuda festivala, mislis da bi situacija na ulici bila bolja?
Eno sad smo opet anti bosnjaci...za neke srbijanske forume smo turci, za neke hrvatske forume smo cetnici...
Krasno...eto ste ugrozeni...
NA ovom forumu jedino sto se ne tolerise jeste krsenje pravila,a svi oni koji u ime Allaha pozivaju na linc i premlacivanje Queerovaca su tesko udareni u glavu i treba im pomoc.
Sad ti skontaj sto.
Allahu te na amanet.
PS Neko rece JOJ NEMOJ ME TI VISE BRANIT MATERE TI...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#145 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by ladyblue18 »

portfast wrote:
Ali isto tako svaki musliman mora biti svjestan stava islam o homoseksualcima. Svaki musliman mora na svaki dozvoljeni nacin osuditi propagiranje homoseksualizma i pokusati sprijeciti isto. Naravno na legalan nacin.
valjda ja onda nisam muslimanka :shock: :?
i jos jednom da ponovim, stav Islama znamo kakav je, al meni se sve cini da pojedinci ovdje misle da je ovo serijat a ne demokratska zemlja.
I u serijatskim zemljama postoje homoseksualci i niko ih ne ubija i ne vjesa, fakat ono :-)
dovoljno je da malo prosetate internetom i vidite o cemu pricamo!
A ja nikad necu imati nista protiv nekoga ko meni licno ne smeta, ne degradira me, i ne petlja se u moj zivot.
U najmanju ruku narod mi je nas plaho smjesan :mrgreen:
hajmo bit pedere, a ove medjede na vlasti cemo birati stalno i iznova...bravo :mrgreen:
damir_m

#146 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by damir_m »

shalaedin wrote:
shalaedin wrote:
sitno wrote:
Mislim da je veci procenat ubistava zbog preljube u bilo kojoj vecoj demokratskoj zemlji nego sto je smrtnih kazni u Saudiji, Iranu i drugim serijatskim zemljama.

pozdrav

Nije jedini razlog mog protivljenja Islam, pa i Krscansto i Judaizam i druge velike vjere svjeta to brane. Ma bolji je svaki Vehabija nego svaki homoseksualac... Sodoma i Gomora se nije dogodila Vehabijama, ona se dogodila homoseksualcima... Homoseksualizam je mana, a ne vrlina drustva. Opet cu ti navesti svoje razloge da ti ih podebljam da ti bude lakse da ih svaris:
1.Neprirodnost homoseksulanog cina,
2.razaranje i slabljenje zajednice,
3.smanjivanje nataliteta i povecana stopa mortaliteta,
4.Zato sto ubijaju normalnu ljudsku psihu u korijenu,
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno, a nije...itd.
kakvo je ovo objanjavanje tvoje licnosti, ti si napisao nesto sto nije tacno, hocu izvore tvojih ideja, a ne trebas se ovdje braniti, branit ces se pred Bogom?
Izvor tvog stava Kuran ili radikali?

poz
Stari

#147 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Stari »

Sjeca li se iko onog Nevenovog texta od prije par godina? ...Onog texta u kojem je pisao otprilike (parafraziram):... Sarajlije priznajte, Sarajevo je muslimanski grad...text , najblaze receno, vrlo simptomaticnih i upinith namjera i poruka... sjecate li se ba ljudi ?...pa to je onomad bila prava mala bomba...tad su se cak i ugledna lica od pera dohvatili Nevenove manipulativnosti , spekulativnosti ... i na kraju krajeva naprosto maloumnosti. (Pocev od toga : zbog cega bi to Sarajlije trebali priznavati da je Sarajevo muslimanski grad :? ...pa do banalnosti tipa koji sastojci ulaze u originalnu izvedbu Pizze :-) ...Jergovic je recimo tad u polemici tvrdio da je sve osim sira, paradajz-sosa i lista bosiljka...suvisno :D...A Nevenu se izgleda bas bila cefnula jedna sa sunkom :-) ) .... Kako god ... Sa vjerodostojnoscu koja mu je iz tih dana kod sarajevskog citateljstva preostala (a ista bi vjerovatno morala biti mikroskopska) Neven vjerovatno nije mogao napraviti vecu stetu pokretu za ljudska prava homosexualaca nego napisati text u kojem se toboze stavlja na njihovu stranu....
shalaedin

#148 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shalaedin »

mIRCerka wrote:
Izvini molim te u Sarajevu zivi oko pola miliona stanovnika od toga 80 % posto kakvih takvih muslimana...koliki je procenat homoseksualaca medju Sarajlijama? Nisam vodja ali zivim sa narodom i znam sta mnogi misle o tome od cuka do puka, od efendije do popa. Nije to normalno... pa zamisli da pedofili ustanu i kazu mi to volimo ajmo praviti festivale o tome ili ubice o tome kako su ubijali nekoga... Demokratija je satkana na principima vecine, ne manjine... zato se manjina mora povinovati kako vecina zeli. To sto je saka jada onih koji to smatraju normalnim treba da sutite medju vecinom... neko ce vam lijepo reci da je to po vas pogubno, neko ce presutiti a od nekoga cete dobiti degenek bez opomene... zato ti kazem da neko nece biti fin i kulturan kao ja i pokusati sa argumentima da prica sa vama, vec ce postupiti nasilno na svoju stetu i tudju...
mIRCerka

#149 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

shalaedin wrote:
mIRCerka wrote:
Izvini molim te u Sarajevu zivi oko pola miliona stanovnika od toga 80 % posto kakvih takvih muslimana...koliki je procenat homoseksualaca medju Sarajlijama? Nisam vodja ali zivim sa narodom i znam sta mnogi misle o tome od cuka do puka, od efendije do popa. Nije to normalno... pa zamisli da pedofili ustanu i kazu mi to volimo ajmo praviti festivale o tome ili ubice o tome kako su ubijali nekoga... Demokratija je satkana na principima vecine, ne manjine... zato se manjina mora povinovati kako vecina zeli. To sto je saka jada onih koji to smatraju normalnim treba da sutite medju vecinom... neko ce vam lijepo reci da je to po vas pogubno, neko ce presutiti a od nekoga cete dobiti degenek bez opomene... zato ti kazem da neko nece biti fin i kulturan kao ja i pokusati sa argumentima da prica sa vama, vec ce postupiti nasilno na svoju stetu i tudju...
Zao mi je sto su tebi pojmovi PEDOFILIJA i HOMOSEKSUALNOST izjednaceni.
Necemo skretati s teme, ali malo prerovi makar ovaj forum na temu Islama i krscanstva i pedofilije. Toliko o religijama.
odoh.
Lada

#150 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Lada »

Stari wrote:Sjeca li se iko onog Nevenovog texta od prije par godina? ...Onog texta u kojem je pisao otprilike (parafraziram):... Sarajlije priznajte, Sarajevo je muslimanski grad...text , najblaze receno, vrlo simptomaticnih i upinith namjera i poruka... sjecate li se ba ljudi ?...pa to je onomad bila prava mala bomba...tad su se cak i ugledna lica od pera dohvatili Nevenove manipulativnosti , spekulativnosti ... i na kraju krajeva naprosto maloumnosti. (Pocev od toga : zbog cega bi to Sarajlije trebali priznavati da je Sarajevo muslimanski grad :? ...pa do banalnosti tipa koji sastojci ulaze u originalnu izvedbu Pizze :-) ...Jergovic je recimo tad u polemici tvrdio da je sve osim sira, paradajz-sosa i lista bosiljka...suvisno :D...A Nevenu se izgleda bas bila cefnula jedna sa sunkom :-) ) .... Kako god ... Sa vjerodostojnoscu koja mu je iz tih dana kod sarajevskog citateljstva preostala (a ista bi vjerovatno morala biti mikroskopska) Neven vjerovatno nije mogao napraviti vecu stetu pokretu za ljudska prava homosexualaca nego napisati text u kojem se toboze stavlja na njihovu stranu....
Postao/la sashamtl dana 07/09/2008 18:09

BH Dani: Polemički poligon
Sarajevo je muslimanski grad!

Piše: Neven Anđelić

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=300
Locked