Meni je ovaj jedan od zescihDa, bio sam Srbin dok još nisam znao tačno ko sam i šta sam. Bio sam se poveo za starijom braćom, koji su bili opredeljeni kao Srbi, između dva rata. Ali kad sam malo razmislio, vidio sam da nisam ni Srbin, ni Hrvat, nego Musliman.
Alija Izetbegović.
Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
- Mx
#126 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Alija Izetbegovic odgovara na pitanje kojem Narodu i Naciji pripada?

-
pesak
#127 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
jedan radikal iz srbije-

bio kod seselja, sad kod tome...

bio kod seselja, sad kod tome...
- Fair Life
#128 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Ovaj ispod ne da nije dobar vec je za "do neba plakati".pesak wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ma ne zna se ko je boljli..
Dužnost svakog Srbina koji živi u inostranstvu je da mladim Srbima obezbedi proteze.
Srpski dobrotvor u tv emisiji Baneta Vukašinovića, 5. septembar 1994
-
pesak
#129 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
pa crni humor, sta ces...
- dalmatinka
#130 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
@pesak, oprostiti ćeš mi na maloj digresiji, ali na današnji dan prije 17 godina Ratko Mladić je odlučio popiti kavu u mom gradu.pesak wrote:pa crni humor, sta ces...
Mladić 16.9. 1991 oklopnu kolonu sa oko 50 tenkova šalje na Šibenik. Istog dana počinje napad na grad sa mora, zraka i topničkih položaja.
Šibenik je pretrpio velika razaranja civilnih ciljeva i kulturno povijesnih objekata, a nekoliko izravnih pogodaka dobila je katedrala sv. Jakova iz UNESCOVE svjetske baštine. Pri pokušaju zauzimanja Šibenika JNA je doživjela svoj prvi veliki poraz, a Mladić je primitivno obećanje o tome da će "popiti kavu u Šibeniku", morao premjestiti sjevernije, u Zadar
Nakon toga slijedi još jedan of the greatest shits:
Srbi ulaze u grad ( ZADAR) sa sjeverne i južne strane, vode se žestoke ulične borbe, a snagama JNA i lokalnim Srbima pridružuju se i Šešeljevi "Beli orlovi". Grad se nalazi pred padom, a Šešelj i Mladić uglas poručuju: Neka se Zadranke spreme da pozdrave srpske borce kad uđu u srpski Zadar"
-
pesak
#131 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
sto to ne stavis na topic - da se ne zaboravi ?
vi ste se spasli spasioca iz srbije, mi ovde jos nismo. nas su oteli velikosrbi i ko zna kad cemo se osloboditi otmicara.
kako protiv otmicara, ne znam.
ako ima neko neku ideju, evo, slusam.
mislim, imali smo proteste za vreme milosevica, imali 5. oktobar, imali kao promenu vlasti, dosla kao demokratija i vladavina ljudskih prava, a sta se desava...
sedim ovde, na sarajevskom forumu, jer na srpskim forumima nemilice lazu, a tamo gde ne lazu, istina se ne moze reci do kraja /sto ti je isto oblik lazi/..
slusam samo muzicke emisije na rafdiju,
ne gledam tv..
za vreme milosevica, imali smo free radio b92. sad nema nista , osim e-novina .
moze te ubiti ko hoce i gde hoce, bez nekih vecih problema...
predstavljaju mi jedne radikale kao oslobodioce, a druge kao - one lose, a oba su isto s. drugo pakovanje.
lazu da idemo u evropu, dok prodaju nacionalna bogatstva rusiji za dzabe.
ne mogu vise, zabole me glava
tesko je ziveti pod otmicarima.
vi ste se spasli spasioca iz srbije, mi ovde jos nismo. nas su oteli velikosrbi i ko zna kad cemo se osloboditi otmicara.
ako ima neko neku ideju, evo, slusam.
mislim, imali smo proteste za vreme milosevica, imali 5. oktobar, imali kao promenu vlasti, dosla kao demokratija i vladavina ljudskih prava, a sta se desava...
sedim ovde, na sarajevskom forumu, jer na srpskim forumima nemilice lazu, a tamo gde ne lazu, istina se ne moze reci do kraja /sto ti je isto oblik lazi/..
ne gledam tv..
predstavljaju mi jedne radikale kao oslobodioce, a druge kao - one lose, a oba su isto s. drugo pakovanje.
- tufahija2
#132 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Jadan je život kad se naučiš buniti a ono pobijede tvoji.pesak wrote:sto to ne stavis na topic - da se ne zaboravi ?
ako ima neko neku ideju, evo, slusam.![]()
ne gledam tv..
-
pesak
#133 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
evo ga prijatelj...moram da priznam da te uopste ne razumem.
moji, po svoj prilici, nikad nisu pobedili. ...
- tufahija2
#134 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
A koji su onda tvoji?pesak wrote:evo ga prijatelj...moram da priznam da te uopste ne razumem.
-
MA DAJ...
#135 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
tufahija2 wrote:Jadan je život kad se naučiš buniti a ono pobijede tvoji.pesak wrote:sto to ne stavis na topic - da se ne zaboravi ?
ako ima neko neku ideju, evo, slusam.![]()
ne gledam tv..
E vidi ga,jos skuces po granama?Izgleda da je pronadena nova vrsta lemura
- tufahija2
#136 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Zadivljen sam tvojim poznavanjem biologije. Ovaj bi komentar valjda trebao nešto da kaže ili si se javio tek onako?MA DAJ... wrote:
E vidi ga,jos skuces po granama?Izgleda da je pronadena nova vrsta lemura
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- tufahija2
#138 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Korektno burazeru. Evo i moga favorita:pici wrote:
ma naši .BA tuljumbice....pardon ,tufahiljice....naši

- tufahija2
#139 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Najbolji čovjek u BiH:

- pici
#140 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
tufahija2 wrote:Korektno burazeru. Evo i moga favorita:pici wrote:
OOOOOOOOOO More

- tufahija2
#141 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Još jedan interesantan citat:
Ja mislim da je opstanak Bosne i Hercegovine bio nemoguć pod rukovodstvom Alije Izetbegovića. Da je bio Fikret Abdić, ja mislim da bi Bosna opstala bez rata, on bi našao načina da ne zarati sa Srbima, da ne zarati sa Hrvatima.
Emir Kusturica
http://www.krompir.co.yu/005/textovi/kusturica
Ja mislim da je opstanak Bosne i Hercegovine bio nemoguć pod rukovodstvom Alije Izetbegovića. Da je bio Fikret Abdić, ja mislim da bi Bosna opstala bez rata, on bi našao načina da ne zarati sa Srbima, da ne zarati sa Hrvatima.
Emir Kusturica
- tufahija2
#142 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Lijepo je čuti da ima i onih kojima je žao što je SFRJ Razjebana .pici wrote:tufahija2 wrote:Korektno burazeru. Evo i moga favorita:pici wrote:
OOOOOOOOOO MoreBABO
SFRJ znaš onu Sam Fikret Razjeba Jugoslaviju
- pici
#143 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
tufahija2 wrote:Još jedan interesantan citat:
Emir Kusturica

jel ovaj....pa on je vaš
http://www.pionirovglasnik.com/index.php?content=315
Pripadnost naciji nije, kao što je to svojevremeno tvrdila Biljana Plavšić, genetski određena stvar. Uostalom, najčešći izraz kojim se izražava nacionalnost jeste vezana za "osjećaj pripadnosti". A osjećanja, koja su bazirana na emocijama, nisu nepromjenjiva. Doduše, postoje i neka koja uglavnom jesu, poput ljubavi prema roditeljima, djeci, bliskim srodnicima, najboljim prijateljima, zavičaju.
Protekle sedmice skoro sve balkanske novine objavile su vijest da se ugledni srpski reditelj upisao u pravoslavlje, prošavši kroz kanonski obred kršenja u crkvi Uspenije Bogorodice kod Herceg-Novog i odabravši novo ime - Nemanja. Vijest je plasirana u dijelovima novina u kojima se objavljuju bizarnosti, poput one da je jedan kenijski pastir ponudio bivšem američkom predsjedniku Clintonu 40 krava i 20 ovaca za ruku njegove kćeri. Cinični Mile Stojić je ovim povodom zapisao: "Iako je njegovo pozno krštavanje obavljeno iza debelih manastirskih zidina, ostat će zapisano da je Kusta prvi pravoslavac u modernoj srpskoj povijesti čiji se otac zvao - Murat."

-
zavrzlama
#144 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
zaista steta...hajd sto nasi ne poslusase Fikru...ali cudi me da Tudjman nije u Fikretu prepoznao tako vrsnog politicara i uzeo ga sebi da se izbjegne rat sa srbima u Hrvatskoj i spasi Vukovar,Dubrovnik i ostala stratista i klaonicetufahija2 wrote:Još jedan interesantan citat:
Emir Kusturica
- pici
#145 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
tufahija2 wrote:Lijepo je čuti da ima i onih kojima je žao što je SFRJ Razjebana .pici wrote:tufahija2 wrote:
Korektno burazeru. Evo i moga favorita:
OOOOOOOOOO MoreBABO
SFRJ znaš onu Sam Fikret Razjeba Jugoslaviju
To je birvaktile jos prije 20 godina poskocica ,dok je bilo druze tito mi ti se kunemo
- tufahija2
#146 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Pa neko mora napraviti prvi korak: ili Kusturica ili Nataša Kandić ili Fikret Abdić ili Čeda Jovanović? Ipak mi se čini da Abdić i Kusturica malo bolje kotiraju na nekoj realnoj rang listi.pici wrote: Cinični Mile Stojić je ovim povodom zapisao: "Iako je njegovo pozno krštavanje obavljeno iza debelih manastirskih zidina, ostat će zapisano da je Kusta prvi pravoslavac u modernoj srpskoj povijesti čiji se otac zvao - Murat."![]()
- tufahija2
#147 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Pa uzeo ga je k sebi 1993 da bi spasio ono malo od Hrvata što je ostalo u BiH.zavrzlama wrote:
zaista steta...hajd sto nasi ne poslusase Fikru...ali cudi me da Tudjman nije u Fikretu prepoznao tako vrsnog politicara i uzeo ga sebi da se izbjegne rat sa srbima u Hrvatskoj i spasi Vukovar,Dubrovnik i ostala stratista i klaonice..covjek je mogao samo jednim telefonskim pozivom nagovoriti velikosrpski stab u Beogradu da odustanu od stvranja velike srbije koju su pripremali zadnjih 200 godina...al eto niko ga nije slusao
![]()
-
zavrzlama
#148 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
pa da ljude naseli u Knin i ostala mjesta gdje su srbi protjerani nakon olujetufahija2 wrote:Pa uzeo ga je k sebi 1993 da bi spasio ono malo od Hrvata što je ostalo u BiH.zavrzlama wrote:
zaista steta...hajd sto nasi ne poslusase Fikru...ali cudi me da Tudjman nije u Fikretu prepoznao tako vrsnog politicara i uzeo ga sebi da se izbjegne rat sa srbima u Hrvatskoj i spasi Vukovar,Dubrovnik i ostala stratista i klaonice..covjek je mogao samo jednim telefonskim pozivom nagovoriti velikosrpski stab u Beogradu da odustanu od stvranja velike srbije koju su pripremali zadnjih 200 godina...al eto niko ga nije slusao
![]()
- Maraschino
#149 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
i jeste zesci,Mx wrote:Alija Izetbegovic odgovara na pitanje kojem Narodu i Naciji pripada?
Meni je ovaj jedan od zescihDa, bio sam Srbin dok još nisam znao tačno ko sam i šta sam. Bio sam se poveo za starijom braćom, koji su bili opredeljeni kao Srbi, između dva rata. Ali kad sam malo razmislio, vidio sam da nisam ni Srbin, ni Hrvat, nego Musliman.
Alija Izetbegović.
i moj otac se MORAO izjasnjavati kao Srbin a jedan stric kao Hrvat
sta mislis sta sam ja
- tufahija2
#150 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
zavrzlama wrote:pa da ljude naseli u Knin i ostala mjesta gdje su srbi protjerani nakon olujetufahija2 wrote:Pa uzeo ga je k sebi 1993 da bi spasio ono malo od Hrvata što je ostalo u BiH.zavrzlama wrote:
![]()
Najljepši je život kad te stalno nešto čudi, jarane.