Istina...na zalost velikog broja trudnicaSabirni centar wrote:Ne znam koliko je tačno, ali čuo sam da je dr.Mašić napustio Državnu bolnicu..Zubizareta wrote:Dr. Masic sa porodilista u Vojnoj
Ko ne uzima mito ?
Moderator: anex
- jazzer
#126 Re: Ljekari u bh. bolnicama koji ne traže i ne primaju mito
- muhanata
- kadinica
#128 Re: Ko ne uzima mito ?
Kad bolje razmislim, svi doktori sa kojima sa bila u životu u kontaktu, ne uzimaju mito
Niti su tražili, niti bi ikada dala novac.
Niti su tražili, niti bi ikada dala novac.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#129 Re: Ko ne uzima mito ?
Zahvaljujem se moderaciji što je pronašla prvootvorenu temu ''Ko ne uzima mito?'' i priheftaše moju temu o tome ko ne traži i ne uzima mito od bh. ljekara.
Pored teme o ''bandi nezainteresovanoj i bahatoj'', ima ljekara čija imena zaslužuju da budu na ovoj svijetloj temi.
Pored malih plata, neplaćenih dežurstava, i šta-ti-ja-znam-čega-sve-ne, njima je pacijent na prvom mjestu i njegovo izlječenje.
Pored teme o ''bandi nezainteresovanoj i bahatoj'', ima ljekara čija imena zaslužuju da budu na ovoj svijetloj temi.
Pored malih plata, neplaćenih dežurstava, i šta-ti-ja-znam-čega-sve-ne, njima je pacijent na prvom mjestu i njegovo izlječenje.
-
pukotina
#130 Re: Ko ne uzima mito ?
Vrijeme desavanja: 2007
Dobijem posao u Sa, i trebam odraditi ljekarski pregled. odem u onu ambulantu koja se nalazi ispod bicakcica. od jednog doktora do drugog, i stignem do poslednjeg pregleda: kod psihologa!
dobar dan, tako i tako, prica tam vam, kad on meni poce po ordinaciji pokazivat neke slike, kako su lijepe, i kako ih izradjuje njegov sin, i pita me da li sam zainteresovan da kupim jednu?!
to me naravno pita prije nego je potpisao uredan nalaz,,,ja mu naravno odgovorim da nisam zainteresovan, pa sta bude...on me pogleda, napise svoju dijagnozu, i ja svojim putem...ne bi mu popustio,pamakar i ne dobio ljekarsko uvjerenje,,svijet je sarena lopta...ako ima negdje slican primjer u svijetu,neka nam javi
Dobijem posao u Sa, i trebam odraditi ljekarski pregled. odem u onu ambulantu koja se nalazi ispod bicakcica. od jednog doktora do drugog, i stignem do poslednjeg pregleda: kod psihologa!
dobar dan, tako i tako, prica tam vam, kad on meni poce po ordinaciji pokazivat neke slike, kako su lijepe, i kako ih izradjuje njegov sin, i pita me da li sam zainteresovan da kupim jednu?!
to me naravno pita prije nego je potpisao uredan nalaz,,,ja mu naravno odgovorim da nisam zainteresovan, pa sta bude...on me pogleda, napise svoju dijagnozu, i ja svojim putem...ne bi mu popustio,pamakar i ne dobio ljekarsko uvjerenje,,svijet je sarena lopta...ako ima negdje slican primjer u svijetu,neka nam javi
- JThomas
#131 Re: Ko ne uzima mito ?
i jel napisao da si lud? 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#133 Re: Ko ne uzima mito ?

Šta je ovo bilo sa Komšom, zlatnim ljiljanom?
Da nije i on obolio od artroze?
- drag_gost
#134 Re: Ko ne uzima mito ?
rajvosatm wrote:moler wrote:Dr Mandilović Dr Suljić-Mehmedika Dr Gornjaković Dr Dizdarević-neurohirurg lik je za svaku pohvalu
Dr.Dizdarevic je operisao moju teticnu koja je 8 razred.Dijetetu je pukla aorta u mozgu,znaci radilo se o pitanju zivota i smrti.
Prvo su nas iz hitne poslai na pedijatriju gdje su joj izvadili krv i rekli da je dijete razmazeno i da joj nije nista da se samo folira,iako je gubila svijest,povracala imala jaku glavobolju.
Znaci necu da navodim ime IDIOTA koji je to rekao tetki jer ga cekam samo na piku da ga ufatim u gradu.
Dijete je prespavalo na pedijatriji da bi ujutro posto je dosao u smjenu sari drr.Zupcevic koji je odmah shvatio o cemu je rijec dijete poslao u roku od tri minute na CUM.
uradjen je ct glave i ustanovljeno je obimno krvarenje u mozgu.Posto smo odranije znali za prof.dr. KEMALA DIZDAREVICA trazili smo da je on primi .On nije bio u bolnici nego na medicinskom fakultetu i nakako preko glavne sesre na njegovom odjeljenju smo stupili u kontakt sa njim,Rekao je da dolazi za 20 minuta,dosao je za 10.Taj dan je padala jaka kisa,a on je pjeske otisao sa cuma na radiologiju sam da vidi snimak koji je uradjen sa kontrastom i da se posavjetuje sa ostalim lijecnicima.Taj dan je on izasao iz nocne i trebao je da bude slobodan,ali nam je rekao da ide kuci da odspava samo dva sata da se odmori jer je to jako teska operacija u kojoj ne moze da garntuje nista.Ali da ce uraditi sve sto bude u njegovoj moci da spasi dijete.Operaciaj je zakazana za 8 sati navecer,i trajala je do 11 sati.Sve je super proslo i dijete nema nikakvih posljedica pocela je ici prije neki dan i u skolu.
OVO SVE PISEM JER NE POSTOJE RIJECI KOJE BIH MOGAO DA IZRAZIM O TOM COVJEKU,A KOJE BI OPISALE ONO STO JE ON URADIO ZA NASU PORODICU.
kAD SMO SE RASPITIVALI KAKO DA MU SE ZAHVALIMO RECENO NAM JE DA SLUCAJNO NE POKUSAVAMO NISTA DA KUPUJEMO NIKAKVE KOVERTE I TAKO TO.u HOLU SMO SLUCAJNO UPONALI NJEGOVOG BIVSEG PACIJENTA KOJI JE NAKON ZAVRSENOG OPORAVKA DOSAO SA KOVERTOM DA SE ZAHVALI DR .DIZDAREVICU A OVAJ GA JE ISTJERAO IZ KANCELARIJE,REKAVSI MU DA ON NE MOZE NJEMU NIKAD DA PLATI SPASEN NJEGOV ZIVOT,I DA JE TO NJEGOV POSAO ZA KOJI PRIMA PLATU.
JOS JEDNOM KOMPLETNOM TIMU PROF.DR.KEMALA DIZDAREVICA VELIKO HVALA
IZVINITE ZBOG DUZEG POSTA ALI SAM STVARNO I NA OVAJ NACIN MORAO DA KAZEM O TOM COVJEKU I UVJEK CU PRICATI
-
photo
#135 Re: Ko ne uzima mito ?
dr. Maksic (ne znam joj ime, plava, srednjih godina, visoka, lijepog izgleda) na kosevu pedijatriji (mislim da su se preelili na jezero sada, ovo je bilo 2008), skoro me istjerala iz prostora gdje su inkubatori gdje mi je dijete lezalo kada sam joj htio dati pare
dr. Hamdo Boloban sa ginekologije, isto Kosevo (ili jezero sada, ne znam), mislim da je pedijatar strasno se naljutio kada sam mu ponudio pare
dr. Hamdo Boloban sa ginekologije, isto Kosevo (ili jezero sada, ne znam), mislim da je pedijatar strasno se naljutio kada sam mu ponudio pare
- PipiDugaDevetka
#136 Re: Ko ne uzima mito ?
photo wrote:dr. Maksic (ne znam joj ime, plava, srednjih godina, visoka, lijepog izgleda) na kosevu pedijatriji (mislim da su se preelili na jezero sada, ovo je bilo 2008), skoro me istjerala iz prostora gdje su inkubatori gdje mi je dijete lezalo kada sam joj htio dati pare
-
Edisontije
#137 Re: Ko ne uzima mito ?
A pita li se neko zašto uzimaju to mito????
Jel'se to neko pita uopšte???
Predaš se Medicini, država te ne plati dovoljno, radiš, odgovaraš, stalno si pod stresom, i......odeš u penziju i čekaš poštara da ti da nešto malo crkavice od penzije.
E neće da može
Pokušajte to mito dati u Americi, Holandiji, Švicarskoj......nemože. Tamo je Dr. Mr. plaćen dobro za svoj rad, rade ko gospoda imaju sve, rade lagano i savjesno, rade kvalitetno kao i ovi naši dr. mr.i plaća ih država, a ovdje.....
Ovi što ih nahvališe da ne uzimaju mito će u penziju bez cvonjka ušteđevine. I jel treba to tako????
Netreba!
Predaš se Medicini, država te ne plati dovoljno, radiš, odgovaraš, stalno si pod stresom, i......odeš u penziju i čekaš poštara da ti da nešto malo crkavice od penzije.
E neće da može
Pokušajte to mito dati u Americi, Holandiji, Švicarskoj......nemože. Tamo je Dr. Mr. plaćen dobro za svoj rad, rade ko gospoda imaju sve, rade lagano i savjesno, rade kvalitetno kao i ovi naši dr. mr.i plaća ih država, a ovdje.....
Ovi što ih nahvališe da ne uzimaju mito će u penziju bez cvonjka ušteđevine. I jel treba to tako????
Netreba!
-
Mina789
#139 Re: Ko ne uzima mito ?
Neko gore navede Seku Izetbegovic. Eh dragi moji, varate se, ta zena uzima sakom i kapom, provjereno!
-
The Realist
#140 Re: Ko ne uzima mito ?
Daj ne hebi, pa nisu pacijenti krivi za to.Edisontije wrote:A pita li se neko zašto uzimaju to mito????
E neće da može![]()
Netreba!
Slažem se da su plate mizerne za uloženo i posao koji se radi, ali da treba uzimati mito.....
-
Ali_G
#141 Re: Ko ne uzima mito ?
Nema opravdanja da se ljudima uzimaju stotine maraka da bi ih se smjestilo u bolnicu
-
tetka69
#142 Re: Ko ne uzima mito ?
dr.Maho - ambulanta Pofalici i sestrica mislim da je Sena

-
Edisontije
#143 Re: Ko ne uzima mito ?
Jesam ja rekao da su pacijenti krivi? NISAM !The Realist wrote:Daj ne hebi, pa nisu pacijenti krivi za to.Edisontije wrote:A pita li se neko zašto uzimaju to mito????
E neće da može![]()
Netreba!
Slažem se da su plate mizerne za uloženo i posao koji se radi, ali da treba uzimati mito.....
Dalje sve stoji kako sam naveo.
I koliko je poštenih koji nisu uzimali mito otišlu u penziju. Šta imaju danas??? Jel ih se sjeti neko?? Niko. Samo njihovi pacijenti, koji ih poštuju a od toga nemože da se živ danas dosljedno jednog liječnika kirurga, sestre itd....
-
The Realist
#144 Re: Ko ne uzima mito ?
Opravdao si njihovo uzimanje mita, čim se pitaš da li se pitamo zašto uzimaju.Edisontije wrote: Jesam ja rekao da su pacijenti krivi? NISAM !
I koliko je poštenih koji nisu uzimali mito otišlu u penziju. Šta imaju danas??? Jel ih se sjeti neko?? Niko. Samo njihovi pacijenti, koji ih poštuju a od toga nemože da se živ danas dosljedno jednog liječnika kirurga, sestre itd....
Znači smatraš da pacijenti trebaju nadoknaditi tu razliku koja fali da bi oni imali plate kakve bi ljekari trebali imati?
A ja opet kažem da nisu pacijenti krivi za takvo stanje da bi oni trebali ti koji će to plaćati.
-
laki@
#145 Re: Ko ne uzima mito ?
Neurohirurg na Kosevu Dr.Avdulah Hasanagic ne uzima mito......
-
safran
#146 Re: Ko ne uzima mito ?
Ne znam da li uzima mito - meni nikad niko nije izravno tražio a još uvijek, hvala bogu, nisam bila u situaciji da mislim da bih trebala pokušati ponuditi. Međutim, ovdje bih istakla dr. Amru Džinović sa Pulmo odjeljenja Pedijatrijske klinike KCUS - jako mi se dopao njen odnos kako prema pacijentu tako i prema roditelju. Jako profesionalna, temeljita - stručnost ne bih komentarisala jer nisam kompetentna. Za razliku od drugog involviranog ljekara nastavila je tražiti uzroke i nakon što su simptomi nestali.
- Lacrosse
#147 Re: Ko ne uzima mito ?
Pa ko treba za tvoje zdravlje da placa?The Realist wrote:Opravdao si njihovo uzimanje mita, čim se pitaš da li se pitamo zašto uzimaju.Edisontije wrote: Jesam ja rekao da su pacijenti krivi? NISAM !
Znači smatraš da pacijenti trebaju nadoknaditi tu razliku koja fali da bi oni imali plate kakve bi ljekari trebali imati?
A ja opet kažem da nisu pacijenti krivi za takvo stanje da bi oni trebali ti koji će to plaćati.
Da ne trebam ja?
I da, vidi ti s drzavom ko ce da plati.
Ali, vjeruj mi u interesu je svih da ljekaru koji ti reze, dok te reze, ne kvrce crijeva, da nije cekao GRAS sat vremena prije nego sto je dosao u operativnu salu, i da ne razmislja dok te sije kako ce dijetetu platiti sto ide u Turski koledz, ili nesto trece....
Ja se nikad nisam bunio koliko je avionska karta kosta iz Amerike u Europu.
I nikad ni necu.
Jer ja zelim da pilot moj boeinga radi svoj posao, i da je gospodin covjek, a ne fukara koja ne moze sebi da priusti da se obrije, osisa, kucu kupi ili ima novi automobil.
Taj rezon prosjacko-socijalni i izrabljivacki, gotovo ucijenjivacki, nikada necu cijeniti, jer ne postaje se za jedan dan ni pacijent, a kamoli ljekar.
Plati, pa se klati.
A, nijedan ljekar nije postao ljekar, da ide od budzeta odbijati svoju platu ili da je placen 2 marke na sat svog vremena, to je sramota ne ljekaru na obraz u Bosni, to je sramota svih Bosanaca i Hercegovaca. SVIH. I umjesto da se stidite, vi bi da pricate ko uzima mito.
Neka se meni javi jedan koji nije preko stele nesto ganjao, preko reda stao u salter, uzeo napojnicu gdje je mogao, ili zvao nekog da urgira. To je jedini sistem koji postoji danas. I to je kriminal, da se mi razumijemo. Ali, kod nas su kriminalci cijenjeni ljudi, gospoda i biznismeni. I to nisu oni koji su medicinu zavrsili odredili. Odredili su oni koji nisu zavrsili najcesce nista, a ako i jesu, zavrsili su pravo i ekonomiju, pa vidimo pravne drzave, a i ekonomije, kod nas nije pacijent sirotinja, kod nas je ljekar sirotinja i fukara, a pacijent je ko zombi iz dubokih katakombi.
- otherside
#148 Re: Ko ne uzima mito ?
fakat istinaLacrosse wrote: Neka se meni javi jedan koji nije preko stele nesto ganjao, preko reda stao u salter, uzeo napojnicu gdje je mogao, ili zvao nekog da urgira. To je jedini sistem koji postoji danas. I to je kriminal, da se mi razumijemo. Ali, kod nas su kriminalci cijenjeni ljudi, gospoda i biznismeni. I to nisu oni koji su medicinu zavrsili odredili. Odredili su oni koji nisu zavrsili najcesce nista, a ako i jesu, zavrsili su pravo i ekonomiju, pa vidimo pravne drzave, a i ekonomije, kod nas nije pacijent sirotinja, kod nas je ljekar sirotinja i fukara, a pacijent je ko zombi iz dubokih katakombi.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#149 Re: Ko ne uzima mito ?
Off: Reaktiviranje teme

-
FreakyStyley
#150 Re: Ko ne uzima mito ?
Ja imam lud da sam papir i nikoga nisam podmitio.
Nije sve tako crno.