Postao/la Mahalac dana 31/08/2008 00:26
Nas narod po dobrom obicaju samo zagrebe po povrsini problema i eto ga odmah zakljucak. Jeftinije usluge taxija ide zakljucak Zuti je zakon.
Pita li se neko ko je taj Zuti,Boss, Holland, Paja...i ini taxiji . Koga oni zaposljavaju, koji jadnici rade za njih, kolike su im plate, koliko ih radi vise od 4-5 mjeseci,(koliko puto smo na radiju culi Zuti trazi 8 novih vozaca) koliko licenci imaju a s koliko vozila se sluze i koliko smjena, koliko drzavi penzionog i ostalih dazbina daju.....e pa da vam ja kazem, vlasnici tih "kompanija" nisu nikakvi konkurenti nego ROBOVLASNICI i gulikoze koji se kao i mnogi drugi u ovom jadnom i napacenom trenutku bogate i perverzno izivljaju na jadu i siromastvu ovog naroda.
Ko je vidio ili zna nekog gazdu od ovih iz Sarajevo taxija mada i oni rade povazdan a evo ovi vlasnici "poduzetnici" sve same gazde...pa pita li se iko na ciju stetu je sve to, ko tu ustvari ispasta. Jel sa jeftinijom uslugom taxija mi ustvari prihvatamo svo bezakonje i bezvlast koji ove gazde koriste da bi se enormno obogatile. Koliko ce onaj jadnik u crvenom taxiju i inim sada morati bezglavo zuriti (i koliko nas pogaziti) da bi sebi namirio jadnu dnevnicu tj gazdi glavnicu.
Nije situacija u sarajevo-taxiju sjajna ali je to jedno udruzenje koje zasigurno funkcionise na zakonskim osnovama i na kom svakako treba poraditi. Svi ovi licni primjeri i prepucavanja su individualna stvar i sigurno da se desava svima ali ne treba donositi zakljucke na osnovu samo toga.
Reda i zakona prije svega pa tek onda realna cijena.

Kako se svi brinu za jadne uposlenike žutog taksija i njihove robovlasnike. Ne znam kakv je njihov radni dan, kako su plaćeni i koliko te gazde izbjegavaju plaćanja poreza i ...... mi jeftinijom uslugom to prihvatamo.
Recimo da ta taxi preduzeća imaju 200-300 radnika, šta je sa hiljadama radnika u prodavnicama, pekarama, kioscima, kafanama, gradilištima. Oni nemaju ekskluzivu i mogućnost da za njih premijer odvoji 3 sata sastanaka. Oni imaju mnogo veće probleme. Malo, malo pa neki radnik padne sa skele, zgrade, zatrpa ga zemlja i sl.... A za cijene njihovih usluga se niko ne brine, niti mari kad strana konkurencija spušta cijene i gazi sve pred sobom