Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bolonjac

#126 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Bolonjac »

Ok ako je tim iz zutog taksija toliko lose koliko kazes zasto se oni ne zale :)

Taxi je preskup i fakat mu cijena nije realna.

Sarajevo taxi jos zivi u komunizmu i misli da moze za shit uslugu traziti koliko hoce samo se malo zajebao zivimo u kapitalizmu.

Fakat bi trebao neko pokrenuti inicijativu za bojkot Sarajevo taxi-a radi bezobraznih vozaca a i posljednjeg bezobrazluka tj. sto se zale sto neko snizi cijenu i ima bolju uslugu pa nismo djeca pa da jedni druge tuzimo uciteljici tj. samo su pokazali kako su nezreli i neozbiljni kao organizacija.
campa_xxx

#127 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by campa_xxx »

Pitanje za arijanu , za koliko vremena u jednom danu ti tata "navrti" (kako oni kazu) 100 KM ???
drama

#128 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by drama »

sto vise postova pises sve vise padas...
popij sta za smirenje i haj pajkit...
ne brini se ti nista, nece dat' da se smanje cijene, donosice babo i dalje 2-3 milje mjesecno :x
dimu

#129 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by dimu »

pa sto bi zuti taxi htio smanjiti cijene ako jedva sastavljaju kraj s krajem ?

ocito je da bi sa manjim cijenama VISE zaradili na vecem broju voznji...
x0z0y0

#130 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by x0z0y0 »

dimu wrote:pa sto bi zuti taxi htio smanjiti cijene ako jedva sastavljaju kraj s krajem ?

e da ...ali bi VISE radili..
a ovako..rade par sati i izguraju na platu nekoga sa doktoratom.. :roll:
arijan@

#131 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by arijan@ »

drama wrote:sto vise postova pises sve vise padas...
ne brini se ti nista, nece dat' da se smanje cijene, donosice babo i dalje 2-3 milje mjesecno :x
kako si uh.... :)
oce oce ...donosit ce tajo dok je takvih ko ti :lol: :lol:
campa_xxx

#132 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by campa_xxx »

campa_xxx wrote:Pitanje za arijanu , za koliko vremena u jednom danu ti tata "navrti" (kako oni kazu) 100 KM ???
Izbjegavas mi pitanje ....
dimu

#133 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by dimu »

Compos_Sui wrote:
dimu wrote:pa sto bi zuti taxi htio smanjiti cijene ako jedva sastavljaju kraj s krajem ?

e da ...ali bi VISE radili..
a ovako..rade par sati i izguraju na platu nekoga sa doktoratom.. :roll:
pa svakako rade (voze) samo sto sad voze uglavnom prazni, vise goriva potrose trazeci musterije nego na voznje :D
Mahalac

#134 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Mahalac »

Nas narod po dobrom obicaju samo zagrebe po povrsini problema i eto ga odmah zakljucak. Jeftinije usluge taxija ide zakljucak Zuti je zakon.
Pita li se neko ko je taj Zuti,Boss, Holland, Paja...i ini taxiji . Koga oni zaposljavaju, koji jadnici rade za njih, kolike su im plate, koliko ih radi vise od 4-5 mjeseci,(koliko puto smo na radiju culi Zuti trazi 8 novih vozaca) koliko licenci imaju a s koliko vozila se sluze i koliko smjena, koliko drzavi penzionog i ostalih dazbina daju.....e pa da vam ja kazem, vlasnici tih "kompanija" nisu nikakvi konkurenti nego ROBOVLASNICI i gulikoze koji se kao i mnogi drugi u ovom jadnom i napacenom trenutku bogate i perverzno izivljaju na jadu i siromastvu ovog naroda.
Ko je vidio ili zna nekog gazdu od ovih iz Sarajevo taxija mada i oni rade povazdan a evo ovi vlasnici "poduzetnici" sve same gazde...pa pita li se iko na ciju stetu je sve to, ko tu ustvari ispasta. Jel sa jeftinijom uslugom taxija mi ustvari prihvatamo svo bezakonje i bezvlast koji ove gazde koriste da bi se enormno obogatile. Koliko ce onaj jadnik u crvenom taxiju i inim sada morati bezglavo zuriti (i koliko nas pogaziti) da bi sebi namirio jadnu dnevnicu tj gazdi glavnicu.
Nije situacija u sarajevo-taxiju sjajna ali je to jedno udruzenje koje zasigurno funkcionise na zakonskim osnovama i na kom svakako treba poraditi. Svi ovi licni primjeri i prepucavanja su individualna stvar i sigurno da se desava svima ali ne treba donositi zakljucke na osnovu samo toga.

Reda i zakona prije svega pa tek onda realna cijena.
arijan@

#135 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by arijan@ »

campa_xxx wrote:
campa_xxx wrote:Pitanje za arijanu , za koliko vremena u jednom danu ti tata "navrti" (kako oni kazu) 100 KM ???
tesko je to reci..jbg zavisi koliko intenzivno radi tih dana....
koliko je meni poznato..u prosjeku dnevno oko 20-30 KM....s tim da radi od jutra 07:00 do vece 06:00 -07:00...
nekada zna biti duplo manje,nekada vishe pa ne radi par dana,ali u prosijeku je to to...
I ne izbjegavam nisam obratila paznju na tvoje pitanje..
sorry :)
arijan@

#136 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by arijan@ »

Mahalac wrote:Nas narod po dobrom obicaju samo zagrebe po povrsini problema i eto ga odmah zakljucak. Jeftinije usluge taxija ide zakljucak Zuti je zakon.
Pita li se neko ko je taj Zuti,Boss, Holland, Paja...i ini taxiji . Koga oni zaposljavaju, koji jadnici rade za njih, kolike su im plate, koliko ih radi vise od 4-5 mjeseci,(koliko puto smo na radiju culi Zuti trazi 8 novih vozaca) koliko licenci imaju a s koliko vozila se sluze i koliko smjena, koliko drzavi penzionog i ostalih dazbina daju.....e pa da vam ja kazem, vlasnici tih "kompanija" nisu nikakvi konkurenti nego ROBOVLASNICI i gulikoze koji se kao i mnogi drugi u ovom jadnom i napacenom trenutku bogate i perverzno izivljaju na jadu i siromastvu ovog naroda.
Ko je vidio ili zna nekog gazdu od ovih iz Sarajevo taxija mada i oni rade povazdan a evo ovi vlasnici "poduzetnici" sve same gazde...pa pita li se iko na ciju stetu je sve to, ko tu ustvari ispasta. Jel sa jeftinijom uslugom taxija mi ustvari prihvatamo svo bezakonje i bezvlast koji ove gazde koriste da bi se enormno obogatile. Koliko ce onaj jadnik u crvenom taxiju i inim sada morati bezglavo zuriti (i koliko nas pogaziti) da bi sebi namirio jadnu dnevnicu tj gazdi glavnicu.
Nije situacija u sarajevo-taxiju sjajna ali je to jedno udruzenje koje zasigurno funkcionise na zakonskim osnovama i na kom svakako treba poraditi. Svi ovi licni primjeri i prepucavanja su individualna stvar i sigurno da se desava svima ali ne treba donositi zakljucke na osnovu samo toga.

Potpisujem
campa_xxx

#137 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by campa_xxx »

Mahalac wrote:Nas narod po dobrom obicaju samo zagrebe po povrsini problema i eto ga odmah zakljucak. Jeftinije usluge taxija ide zakljucak Zuti je zakon.

Ne znam za Zutog, Boss-a i ostale ali znam sigurno (nisam taxista) da je Erovic iz crvenog taxija sto se tice plata i svega ostalog 100 % regularan a da ne pricam koji je dobrotvor i koliko je siromasne djece pomogao i nahranio, koliko samo tudje djece skoluje....SVAKA CAST EROVICU...
Bolonjac

#138 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Bolonjac »

ma kako god uzmes ovo ide korisnicima u korist ;)
kapitalizam je zasnovan na konkurenciji i ona poboljsava uslugu.
Policijske kontrole ce rijesiti stvar sa tim ilegalcima(mada tvrde da ne rade ileganno i da se nicega ne boje...) a i vljada ce ovi iz Sa taixa ugledati da s dobrim dijelom seljacine i da ih narode ne voli.

Sami su sebe ukopali ovom izjavom(mislim sastankom) sad svi znaju da su skuplji i da su piz* (mada su i prije znali)-

Fakat su pojacane kontrole pa vidjeti cemo koliko ce drzati cijenu zuti taksi ako je istina da su ilegalci
arijan@

#139 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by arijan@ »

campa_xxx wrote:

Ne znam za Zutog, Boss-a i ostale ali znam sigurno (nisam taxista) da je Erovic iz crvenog taxija sto se tice plata i svega ostalog 100 % regularan a da ne pricam koji je dobrotvor i koliko je siromasne djece pomogao i nahranio, koliko samo tudje djece skoluje....SVAKA CAST EROVICU...
Slazem se i rekla sam vec da su super organizovani....i da su vozaci skroz ok,auta udobna i u voznom,a ne raspadnom stanju....
Bolonjac

#140 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Bolonjac »

pa ne znam sto se zale
Sarajevo Taxi za gospodu
Zuti taxi za fukare :)

meni nije problem da se vozim u taxiju koji se raspada koa ni 40% BH gradjana koji voze krsheve
campa_xxx

#141 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by campa_xxx »

arijan@ wrote:
campa_xxx wrote:
koliko je meni poznato..u prosjeku dnevno oko 20-30 KM....s tim da radi od jutra 07:00 do vece 06:00 -07:00...
nekada zna biti duplo manje,nekada vishe pa ne radi par dana,ali u prosijeku je to to...
I ne izbjegavam nisam obratila paznju na tvoje pitanje..
sorry :)
Eh ovako (ovo znam jer mi haver radi na taxiju) ...od 7h ujutro pa do nekih 20h na taxiju se moze navrtiti 100% 100KM a nekad i vise ...
-racunica: 100KM x 26radnih dana = 2600KM odbij od toga POLA za sve dadzbine to ti je 1300KM mjesecno plate i to minimalno...
arijan@

#142 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by arijan@ »

Bolonjac wrote:pa ne znam sto se zale
Sarajevo Taxi za gospodu

meni nije problem da se vozim u taxiju koji se raspada koa ni 40% BH gradjana koji voze krsheve
A da sutra Sa taxi odluci da vozi po startnoj 1KM i kilometar 0.50 KM...bil tada bili ok....banalano pitanje?!
roki

#143 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by roki »

arijan@ wrote:
Bolonjac wrote:pa ne znam sto se zale
Sarajevo Taxi za gospodu

A da sutra Sa taxi odluci da vozi po startnoj 1KM i kilometar 0.50 KM...bil tada bili ok....banalano pitanje?!
ne,bili bi gori jer se insan samo moze pokvariti ako mu smanje platu
Bolonjac

#144 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Bolonjac »

pa mislim da imaju totalno razlicite musterije
SA-taxi ima bolja vozila, skuplji su i imaju bolju startnu poziju i biraju musterije dok sjede i cekaju no problemk je sto je vecina bezobrazna
zaci: u boloj su poziciji , bezobrani su i skuplji su....

Zuti taxi je jeftiniji , kupi sta stigne ili one koji zovnu i mogu cekati, i voze krsheve(kako kazete) - drugi tip musterije

Gledao sam i neke starije novosti u vezi zutog taksija nigdje nisam vidio da se neko zali, dok se na sarajevo taxi svi zale ocigledno tu nesto nije udure, htjela to priznati ili ne.

Tu je i stvar krajnjeg korisnika njega ne zanima sta jedni a sat drugi rade njega zanima usluga(ljubaznost) i cijena a tu je pobjednik zuti taksi.
Kako njih ne zanima dal se tebi zuri za te 3 KM ni nas krajnje korisnike ne zanima jel on moze prezivjeti.
Last edited by Bolonjac on 31/08/2008 00:43, edited 1 time in total.
amrica

#145 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by amrica »

arijan@ wrote:
cuj donja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
od cega da bjezim..OD TEBE :lol: :lol: :lol: :lol:
ti ne smatras da je grad pun seljaka koji su dosli sa svih strana,koji unistavaju ovaj grad postepeno.Ne smatras da su ti isti seljaci u koznim stolicama i griju stolice na nekoliko radnih mjesta ne dajuci mogucnost mladima da napreduju.
Ne smatras da je u grad uslo more ljudi koji mokre po gl ulicama,bacaju smece,kradu,ponasaju se siledjijski....itd i sl...
Ne smatras da je ovaj grad postao uzasno nesiguran,da se desavaju ubistva, pucnjave ,tuce ,kradje u svako doba dana.Da to nije grad koji je nekada bio....
Ti zivis od tih seljaka, kako te nije sramota? Tvoj im otac uzima tih jadnih toplih par maraka da tebi ugrije guzicu, a ti pljujes po njima.
I jos izvalis glupost da ti nikog ne vrijedjas!!!!
Ako njih ne smatras ljudima, nemoj uzimati njihove pare.
A pretpostavljam, tvoj se otac rodio na Beckom dvoru ili je direktni potomak nekog sultana, nikad nije bio dosljo iz neke zabiti.... nego je onako taxista zato sto mu dosadno, mogao biti ministar, ali mu mrsko....
edin775

#146 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by edin775 »

Postao/la Mahalac dana 31/08/2008 00:26
Nas narod po dobrom obicaju samo zagrebe po povrsini problema i eto ga odmah zakljucak. Jeftinije usluge taxija ide zakljucak Zuti je zakon.

:-) :-) Kako se svi brinu za jadne uposlenike žutog taksija i njihove robovlasnike. Ne znam kakv je njihov radni dan, kako su plaćeni i koliko te gazde izbjegavaju plaćanja poreza i ...... mi jeftinijom uslugom to prihvatamo.

Recimo da ta taxi preduzeća imaju 200-300 radnika, šta je sa hiljadama radnika u prodavnicama, pekarama, kioscima, kafanama, gradilištima. Oni nemaju ekskluzivu i mogućnost da za njih premijer odvoji 3 sata sastanaka. Oni imaju mnogo veće probleme. Malo, malo pa neki radnik padne sa skele, zgrade, zatrpa ga zemlja i sl.... A za cijene njihovih usluga se niko ne brine, niti mari kad strana konkurencija spušta cijene i gazi sve pred sobom
Last edited by edin775 on 31/08/2008 00:50, edited 1 time in total.
drama

#147 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by drama »

arijan@ wrote:
drama wrote:sto vise postova pises sve vise padas...
kako si uh.... :)
oce oce ...donosit ce tajo dok je takvih ko ti :lol: :lol:
ako budes od mene zavisila, imaces svega u kuci ;-)
drama

#148 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by drama »

amrica wrote:
arijan@ wrote:
cuj donja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
od cega da bjezim..OD TEBE :lol: :lol: :lol: :lol:
ti ne smatras da je grad pun seljaka koji su dosli sa svih strana,koji unistavaju ovaj grad postepeno.Ne smatras da su ti isti seljaci u koznim stolicama i griju stolice na nekoliko radnih mjesta ne dajuci mogucnost mladima da napreduju.
Ne smatras da je u grad uslo more ljudi koji mokre po gl ulicama,bacaju smece,kradu,ponasaju se siledjijski....itd i sl...
Ne smatras da je ovaj grad postao uzasno nesiguran,da se desavaju ubistva, pucnjave ,tuce ,kradje u svako doba dana.Da to nije grad koji je nekada bio....
Ti zivis od tih seljaka, kako te nije sramota? Tvoj im otac uzima tih jadnih toplih par maraka da tebi ugrije guzicu, a ti pljujes po njima.
I jos izvalis glupost da ti nikog ne vrijedjas!!!!
Ako njih ne smatras ljudima, nemoj uzimati njihove pare.
A pretpostavljam, tvoj se otac rodio na Beckom dvoru ili je direktni potomak nekog sultana, nikad nije bio dosljo iz neke zabiti.... nego je onako taxista zato sto mu dosadno, mogao biti ministar, ali mu mrsko....
joj, amrice svaki ti je zlatan :thumbup: :thumbup:
Bolonjac

#149 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by Bolonjac »

arijan@: svaka cast sto se suprostavljas i branis oca mozda je on fakat super i sve sto kazes ljubazan i vozi za 3KM(mada se u sebi buni ;)) no mi imamo drugacija iskustva sa SA taxiem nisu svi takvi al za razliku od zutog jesu a to je vazno za krajnjeg korisnika takav je svijet.

A sto se tice 500 KM kojih zaradi il je u godinama pa ne moze il je to samo osnovna bez nekih dodataka inace bi mu bilo bolej da bude konobar manji rizik, manje rada, krace radno vrijeme :)

Sto se tice cijene prevoza fakat nije realna.
dimu

#150 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?

Post by dimu »

arijan@ wrote:
campa_xxx wrote:
meni to zvuci premalo

recimo da je 6 KM neka prosjecna cijena voznje, hoces da kazes da za 12 sati preveze samo 5 musterija ? sta radi ostalih 11 sati onda :D

ja boga mi vidjam bar desetak taxista sto se vrte ovdje kod mene po citav dan vazda puni... sigurno uzimaju preko stoje dnevno
Post Reply