Garderoba za zimu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
wendy

#126 Re: Garderoba za zimu

Post by wendy »

Hej, jesi to narucila cizme kod onog obucara na carsiji iznad begove dzamije? ja se kanim da odem tamo, bas mi trebaju one jedne antilopne sa ravnim djonom sto su prosle godine svi zivi furali. ako znas cijenu, ili neko drugi...
mondo bizarro

#127 Re: Garderoba za zimu

Post by mondo bizarro »

ahoy!
što se tiče zimske odjeće, najviše nosim crno-sivi đubretarac koji imam još od srednje škole i martinke moje najdraže, 7 godina ih handrim a ništa im.
a posebno sam luda za vunenim kapama, ko god zna plesti od familije pravi mi ih po mojim skicama. a i ja pokoju ispletem kad mi je dosadno ha ha ha.
tđ volim blesave rukavice i šalove.
s obzirom da se volim slojevito oblačiti, volim kad je malo hladnije vrijeme, najviše jesen, jer mogu nataketi sve što volim na sebe :D :D :D
shown

#128 Re: Garderoba za zimu

Post by shown »

Prosle sam godine stavio sve 4 nove gume tako da ove mogu u tenama komotno jedino mi na jakni ne radi rajfeslus,ali recu da je u autu vruce pa se raskopčao :cry:
zvrzgana

#129 Re: Garderoba za zimu

Post by zvrzgana »

wendy wrote:Hej, jesi to narucila cizme kod onog obucara na carsiji iznad begove dzamije? ja se kanim da odem tamo, bas mi trebaju one jedne antilopne sa ravnim djonom sto su prosle godine svi zivi furali. ako znas cijenu, ili neko drugi...
Ja ti znam reci da im je cijena bila 120km a ne znam da li je u skorije vrijeme poskupilo, da je pojeftinilo nesto ne vjerujem :-) iako su ih svi zivi furali meni su i dalje preslatke pogotovo u nekoj veseloj boji
wendy

#130 Re: Garderoba za zimu

Post by wendy »

e super, moram se nakaniti samo da odem do gore :) inace vodim rat sa sarajevom i izborom cipela u ovom gradu, to je za pricu...tesko zenama koje ne nose stikle :roll:
bez_ideje

#131 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

E zna li ko gdje ima jos martinki osim u BBI...ocu crvene plitke .....danas trazila kazu nema,ne znaju hoce li im dolaziti :( :( :(
Anonimka

#132 Re: Garderoba za zimu

Post by Anonimka »

antilopne 100, kozne 120, te kratke. neki dan pitala za ljubicaste :-D
wendy

#133 Re: Garderoba za zimu

Post by wendy »

zene, kad nas je ovoliko, hajmo kolektivno, pa na popust :D
Better Man

#134 Re: Garderoba za zimu

Post by Better Man »

wendy wrote:e super, moram se nakaniti samo da odem do gore :) inace vodim rat sa sarajevom i izborom cipela u ovom gradu, to je za pricu...tesko zenama koje ne nose stikle :roll:
Moja ti prijateljica preferira ravnu obuću i ima pravi problem sa pronalaskom iste u Sa, a da je kvalitetna i da izgleda dobro. Ja isto imam problem sa pronalskom kvalitetne i dobre obuće u Sa i zato sve nabavljam iz vana preko sestre. Nađem na internetu šta mi se sviđa i pošaljem sestru slike, a ona obzirom da nosimo isti broj ode to da vidi i isproba. Nabavio sam sebi vrhunske duboke Camper čizme za zime krajem prošle godine, tj. sestra ih je uzela. Čizme su pravo dobre i mogu se nositi uza sve, do traperica, hlaća na peglu i odjela. ne mogu se sjetti koliko ih je platila na sniženju. Znam da su na njihovoj internet stranici prije sniženja koštale 220 Eura (u radnji u Engleskoj cijena je u funtama i kad preračunaš u KM niža je od cijene u Eurima). Ovdje nači ovakve Camer čizme bi bila čista utopija, a i kad bi se mogle kupiti ne bi bile ispod 500 KM, pa i više, jer poznato je da naši trgovci nabijaju cijene. Neko je spominjao Ugserice i sad kad sam bio na U2 vidio sam u jednoj radnji i nisu bile skupe. slikao sam ih u izlogu i postaviću slike kad dođem kući.
bez_ideje

#135 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

Better man,imas li kakvu ideju za crvene gleznjace ? Mislila sam uzeti crvene marte,al em nema crvenih,em vele da su neudobne :(
Ima li nesto slicno,udobnije
mondo bizarro

#136 Re: Garderoba za zimu

Post by mondo bizarro »

bez_ideje,
martinke jesu u početku dosta krute, pogotovo ako imaš osjetljivu kožu na nogama, ali kad se jednom navikneš na njih, vjeruj mi, nećeš izlaziti iz njih (ja svoje nekad nosim i u po ljeta ako zatreba za styling ili pentranje po brdima i šumama :-) :lol: ).
imam polu-duboke, sa 7 rupa, razmisli o takvoj opciji, možda će ti biti udobnije od plitkih, jer ipak daju oslonac zglobovima i gornji rub im je mekši...
wendy

#137 Re: Garderoba za zimu

Post by wendy »

bez_ideje wrote:Better man,imas li kakvu ideju za crvene gleznjace ? Mislila sam uzeti crvene marte,al em nema crvenih,em vele da su neudobne :(

Moj savjet ti je da sacekas jos malo, moze bit da ce doci, pogledaj jos u staklenom gradu, a ako imas prilike otidji do mostara do trznog centra na rondou, imaju isto martensice. savjet, prositekao iz dugogodisnjeg nosenja martinki : sto kaze mondo bizaro, sve su na pocetku krute, ali mozda da probas one od brusene koze, jer su malo mekse. ja sam prije par godina kupila takve ljubicaste, i nisu me nazuljale...ili, dok ih ne razgazis, lijepo termo carapice na none i trpi ;)
wendy

#138 Re: Garderoba za zimu

Post by wendy »

Da, kad smo vec kod cizama, gdje se ove godine kupuje one lude gumenjace. Ko vidi neka prijavi uz sto vise informacija o uzorku i cijeni :D
Sunrise00

#139 Re: Garderoba za zimu

Post by Sunrise00 »

wendy wrote:Da, kad smo vec kod cizama, gdje se ove godine kupuje one lude gumenjace. Ko vidi neka prijavi uz sto vise informacija o uzorku i cijeni :D
i meni ovo trebaaaaa :D :D
bez_ideje

#140 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

wendy wrote:
bez_ideje wrote:Better man,imas li kakvu ideju za crvene gleznjace ? Mislila sam uzeti crvene marte,al em nema crvenih,em vele da su neudobne :(

Moj savjet ti je da sacekas jos malo, moze bit da ce doci, pogledaj jos u staklenom gradu, a ako imas prilike otidji do mostara do trznog centra na rondou, imaju isto martensice. savjet, prositekao iz dugogodisnjeg nosenja martinki : sto kaze mondo bizaro, sve su na pocetku krute, ali mozda da probas one od brusene koze, jer su malo mekse. ja sam prije par godina kupila takve ljubicaste, i nisu me nazuljale...ili, dok ih ne razgazis, lijepo termo carapice na none i trpi ;)
Ma i mislila sam sacekati jos malo.....jer nema jos nista!
A nema martinki vise u staklenom,nedavno sam silazila dole,zatvorena radnja!
Mada ,iskreno.....ako ce mi nabiti zuljeve i neko vrijeme,ne isplati se,rado bi ja marte,izgledom su predobre....ali meni su stopala ,haman porculanska,a zuljevi jako tesko prolaze :(
Tako da je meni bitno da ja dobijem svoje crvene cizmice,marte ili ne ....samo da su crvene :mrgreen: :oops:
bez_ideje

#141 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

Sunrise00 wrote:
wendy wrote:Da, kad smo vec kod cizama, gdje se ove godine kupuje one lude gumenjace. Ko vidi neka prijavi uz sto vise informacija o uzorku i cijeni :D
Ja ovih na prvu jednostavnih cizmica,vidjoh samo u gemi i benetonu prosle godine, sa cijenama da se odvalis smijat :-) :-)
Mislim,da bude i u ovim hipermarketima,konzum ,merkator i sl.
Prica mi stara,to prije normalno bilo kupit,pravila Jugoplastika ,kao i kabanice i sl. :lol:
Better Man

#142 Re: Garderoba za zimu

Post by Better Man »

Evo Ugserica kao što rekoh!

Image

A evo i mojih čizama!

Image

Image
Sunrise00

#143 Re: Garderoba za zimu

Post by Sunrise00 »

Uggsice su meni preelijepe :( :D :D
Better Man

#144 Re: Garderoba za zimu

Post by Better Man »

bez_ideje wrote:
Sunrise00 wrote:
Ja ovih na prvu jednostavnih cizmica,vidjoh samo u gemi i benetonu prosle godine, sa cijenama da se odvalis smijat :-) :-)
Mislim,da bude i u ovim hipermarketima,konzum ,merkator i sl.
Prica mi stara,to prije normalno bilo kupit,pravila Jugoplastika ,kao i kabanice i sl. :lol:

Prije par sezona Camper je imao u ponudi gumene čizme, ali nisu bile bezveze već prave šminkerske, mogao si ih i uz odjelo obući. I muške i ženske su bile iste, a razlikovale su se samo u boji.
Evo slike!

Image
Last edited by Better Man on 07/09/2009 22:33, edited 1 time in total.
Sunrise00

#145 Re: Garderoba za zimu

Post by Sunrise00 »

Better man, gdje si ti uslikao ove uggs :( :D :D
Better Man

#146 Re: Garderoba za zimu

Post by Better Man »

Sunrise00 wrote:Better man, gdje si ti uslikao ove uggs :( :D :D
U Zagrebu kad sam bio na U2. Radnja se nalazi iza Trga Bana Jelačića. Ne s donje gdje je Croatia records, već s gornje strane.
covjek_sam_zeno

#147 Re: Garderoba za zimu

Post by covjek_sam_zeno »

da ne otvaram novu temu ... moze li neka preporuka za par dobrih stranica gdje se moze naruciti garadaroba (ljetna, zimska nije bitno...) ..... zanima me dakle sve od kraktkih dugih rukava, duxeva, trenerki, jakni, patika , kapa, kacketa :D ... pozeljno je da je firma iz bih ili susjednih nam drzava :D hvalaaaa
Oxygenn

#148 Re: Garderoba za zimu

Post by Oxygenn »

alica.k wrote:
ladyblue18 wrote:Alice odakle narucujes i koliko love su? :mrgreen:
s ebaya (uglavnom .co.uk) i zavisi kako naletis. kad ljeti narucis dosta su jeftine, zimi su vec skupe. npr sad ih se zna naci za nekih 220KM (classic tall - sa dostavom) a zimi skoce i do 400KM. one krace nekad znaju biti cak i skuplje jer se vise traze.
ove sa slike gore su najjeftinije, sad izadju evo oko 150KM.

e sad, u zagrebu prije jedno dvije godine su negdje imali ove cizme...i cijene su bilo odvratne. ove kratke su bile 500KM il tak nest...uzas.
Kada narucujes s ebaya, na koji nacin placas i da li ovi nasi u posti postavljaju mnogo pitanja u vezi posiljke radi carine i slicnih dadzbina, trazim jedan model tena/cipela od SKECHERSa pa ako sta ispadne online da sam u toku oko dostave

P.S.Izvinjavam se sto upadam na zensku temu :D :D :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#149 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

Jaoooo ljubicaste uggsice aaaaa. :cry: :cry:
@better man sjecas li se mozda cjena?

Hocuuuuuuuu :(
Better Man

#150 Re: Garderoba za zimu

Post by Better Man »

ladyblue18 wrote:Jaoooo ljubicaste uggsice aaaaa. :cry: :cry:
@better man sjecas li se mozda cjena?

Hocuuuuuuuu :(
Ima na slici cijena ispod čizama i ako je to od uggsica onda je 1480,90 KN.
Post Reply