Tebi dosta? Sta ti je dosta? Zbog takvih kao sto si ti ova drzava i izgleda kako izgleda. Boli tebe sto je bio elektricar bez banke u dzepu..to te ne interesuje. Nisi se zapitao od koga su te silne pare pokradene (mozda je djeci prodavao heroin kao neki od tih bogatijih.) Korupcija i lopovluk te ne zanimaju...bas fino.ins wrote:Pojma nemam, nikad nisam ni cuo za njega prije.slavkoimamodilera wrote: Mojne mi suplje ziv bio, nego reci ti meni jednu stvar... ko je Alija Budnjo, kako je stekao kapital i kakvog iskustva ima u hotelijerstvu?
Znam samo da kada je bila privatizacija, koju sam pratio zbog nekih sporednih razloga, covjek se jedini javio, i kupio.
Ja sam tada bio 100% uvjeren da je to neka ubleha, ali evo gomilu godina kasnije ti hoteli izgledaju i rade bolje nego sto su ikada izgledali i radili. Meni dosta!
ko je najbogatija osoba u BiH ????
-
Budala
#126 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
-
Alkos
#127 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Nek daju meni 2 miliona pa ces vidjet sta cu ja napravit od tih hotela!!!ins wrote:Pojma nemam, nikad nisam ni cuo za njega prije.slavkoimamodilera wrote: Mojne mi suplje ziv bio, nego reci ti meni jednu stvar... ko je Alija Budnjo, kako je stekao kapital i kakvog iskustva ima u hotelijerstvu?
Znam samo da kada je bila privatizacija, koju sam pratio zbog nekih sporednih razloga, covjek se jedini javio, i kupio.
Ja sam tada bio 100% uvjeren da je to neka ubleha, ali evo gomilu godina kasnije ti hoteli izgledaju i rade bolje nego sto su ikada izgledali i radili. Meni dosta!
- A-R-N-I
#128 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Iako pitanje nije meni upuceno da prokomentarisem,, pa nije on ili ona ni inspektor ni tuzilac da pita od kud nekom pare??? Znas gdje su hoteli pa kad te vec interesuje odi pa ga pitaj!!!Budala wrote:Tebi dosta? Sta ti je dosta? Zbog takvih kao sto si ti ova drzava i izgleda kako izgleda. Boli tebe sto je bio elektricar bez banke u dzepu..to te ne interesuje. Nisi se zapitao od koga su te silne pare pokradene (mozda je djeci prodavao heroin kao neki od tih bogatijih.) Korupcija i lopovluk te ne zanimaju...bas fino.ins wrote:Pojma nemam, nikad nisam ni cuo za njega prije.slavkoimamodilera wrote: Mojne mi suplje ziv bio, nego reci ti meni jednu stvar... ko je Alija Budnjo, kako je stekao kapital i kakvog iskustva ima u hotelijerstvu?
Nas sve ne treba da interesuje od kud nekom pare, nego nas treba interesovati i insistirati na radu policije i tuzilastva!!
-
Alkos
#129 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Evo elektricara Budnje i Imamovica u Ramazanskom programu na TVSA!
- vjesticanametli
#130 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
ne znam je li najbogatija, ali ima kaze i previse...............MUNIRA SUBASIC sinoc u 60 minuta bez imalo stida isprica svasta............a eto jadna ona sin joj ni auta nema vec voza bibi od udruzenja.................sve one zene iz udruzenja smajlikojipovraca zaboravise Srebrenicane u kolektivnim smjestajima.............. SRAM VAS BILO
- slavkoimamodilera
#131 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Doslo mi je da povratim kad sam gledao...vjesticanametli wrote:ne znam je li najbogatija, ali ima kaze i previse...............MUNIRA SUBASIC sinoc u 60 minuta bez imalo stida isprica svasta............a eto jadna ona sin joj ni auta nema vec voza bibi od udruzenja.................sve one zene iz udruzenja smajlikojipovraca zaboravise Srebrenicane u kolektivnim smjestajima.............. SRAM VAS BILO
- vjesticanametli
#132 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
fino teta munira pajki u velikoj kuci dok onaj ciko s troje djece nema ni kucu ni auto vec samo konju s kojim zaradi sebi hljeb...............laje munira ko kocijas.....bas se fino isprica.............SRAM TE BILO MUNIRA
-
popajic
#133 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Oooo,itekako nas mora interesovati porijeklo imovine novopecenih multimilionera,a naravno insistirati na radu tuzilastva i policije.Jer,ovo troje je veoma u sprezi jedno s drugim.@A-R-N-I
Nas sve ne treba da interesuje od kud nekom pare, nego nas treba interesovati i insistirati na radu policije i tuzilastva!!
- uvjek dobar gost
#134 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Gledam sinoć na 60. minuta .... no ne znam kako da se izrazim... nisu vala ni predsjednice udruženja (sa časnim izuzetcima) žena Srebrenice tako naivne, vidim to stanovi, kuće, posjedi... nevjerovatno jer skoro kad sam bio u Srebrenici vidio sam dosta ljudi i susreo koji nemaju za pereca...
Sve u svemu razočarao sam se konačno i bezuvjetno, mada i od prije sam znao neke stvari, ali nisam znao da to je toliko uzelo maha .... i da se baš toliko otelo kontroli.
Sve u svemu razočarao sam se konačno i bezuvjetno, mada i od prije sam znao neke stvari, ali nisam znao da to je toliko uzelo maha .... i da se baš toliko otelo kontroli.
-
popajic
#135 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Zar ti se ne cini da je i u najtezim ratnim danima u nama bilo vise optimizma? I nije paradoksalan taj osjecaj.@uvijek dobar gost
Jer,bilo je logicno nadati se boljem.Danas sve manje i logike i nade.Nisam po prirodi pesimista,a nikakve osnove za optimizam.
Ni na nebu,ni na zemlji !
Ali,o nasim bogatasima je rijec !
- uvjek dobar gost
#136 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Bilo je optimizma i humora, nade i očaja.. no tada smo bili ljudi, bili smo spremni pomoći drugome, založiti se za tuđi život, nije nam predstavljalo problem granatiranje, nedostatak hrane, zima nije bila problem... tada smo znali ko su kao neki naši i znali smo definitivno ko su njihovi... danas oko sebe ne vidim svoje, sve su oko mene njihovi ljudi koji su izdali ideale za koje su se ljudi tokom agresije borili, izdali smo sve za šta su se ljudi tokom opsade borili... bilo je i tada šverca, lopovluka i ružnih stvari... , ali nekako mislim da smo danas kao ljudi izgubili kompas, da nemamo uzora u ovom nakaradnom društvu na kojim bi vidjeli da je dobro biti pošten, vrijedan, plemenit, odan, da nije lijepo biti bahat, gramziv, lopov...popajic wrote:Zar ti se ne cini da je i u najtezim ratnim danima u nama bilo vise optimizma? I nije paradoksalan taj osjecaj.@uvijek dobar gost
Jer,bilo je logicno nadati se boljem.Danas sve manje i logike i nade.Nisam po prirodi pesimista,a nikakve osnove za optimizam.
Ni na nebu,ni na zemlji !
Ali,o nasim bogatasima je rijec !
Jan Palah nama danas ne znači ništa... sarajevski čelista je zaboravljen... da ne spominjem žrtve.. i njihove familije, borce i ljude koji su sebe dali za sve ovo.. jer ne mogu ni zamisliti kako je njima kad se danas okrenu oko sebe i vide ovo sranje u kojem živimo... jer po Brankovićima, Dodicima, Purivatrama, Izetbegovićima, Lagumdžijama i njihovim klonovima sve je ovo normalno.. jer mi smo post-konfliktna zemlja u tranziciji...
Više mi se povraća na sve ovo...
-
beka_mo
#137 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Me ne procitah sve postove,nekako mi se neda citati zavidan komentar pojedinih za nekog ko ima. Ko je najbogatija osoba u BiH? sigurno neka persona ( sa 8.osnovne) koja se bavi svim i svacim,pa ni on sam ne zna "koliko je tezak".A ko je zaista najbogatiji biznismen?To je po meni onaj koji je iz nicega stvorio nesto svojim radom i mukom,a takvih ima vidim! Meni je jedna nena davno rekla:imas ti sine dosta nafake!! To je istina,sta se sve radom moze postici,a da mirno spavam,nista nikom otela nisam,a bogami i pomazem drugima.tako da se recimo smatram bogata !
A ovi sto su bogati preko noci postali,potkradajuci jadne ljude i zaradjujuci na sirotinji-njih zaista sazalijevam! Nit izazivaju zavist kod mene,ni ljubomoru,nego samo zaljene!
A ovi sto su bogati preko noci postali,potkradajuci jadne ljude i zaradjujuci na sirotinji-njih zaista sazalijevam! Nit izazivaju zavist kod mene,ni ljubomoru,nego samo zaljene!
-
papacja
#138 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
A od kuda pare većini današnjih biznismena? Jel' vi mislite da je Bunjo kupio hotele za keš? Pa ko to misli onda veze nema sa biznisom. Sve je ono kupljeno i renovirano kreditima. IBF je formula za ono dole.popajic wrote:Oooo,itekako nas mora interesovati porijeklo imovine novopecenih multimilionera,a naravno insistirati na radu tuzilastva i policije.Jer,ovo troje je veoma u sprezi jedno s drugim.@A-R-N-I
-
popajic
#139 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Jel ti to stvarno pitas ili@papacja
A od kuda pare većini današnjih biznismena? Jel' vi mislite da je Bunjo kupio hotele za keš? Pa ko to misli onda veze nema sa biznisom. Sve je ono kupljeno i renovirano kreditima. IBF je formula za ono dole.
Da ne bi rata mislis li da bi "biznismeni" bili to sto jesu??? Predratni nikogovici i to bukvalno,danas "biznismeni".Ma,hajde,to ni djeca vise ne gutaju.
To o cemu ti pricas ima svoje pravo ime i prezime i u normalnim drzava uglavnom sjedi iza resetaka.Da se tamo "dobiznisuje"
-
zlatan01
#140 Re: ko je najbogatija osoba u BiH ????
Ti si dakle sve skontao. I ja sam samo 7-8 godina ranije. A koliko godina treba da prodje pa da vecina gradjana BiH skonta? Nase drustvo je bolesno i deformisano u moralnom smislu i veliki sam pesimist kad je buducnost u pitanju.uvjek dobar gost wrote:Gledam sinoć na 60. minuta .... no ne znam kako da se izrazim... nisu vala ni predsjednice udruženja (sa časnim izuzetcima) žena Srebrenice tako naivne, vidim to stanovi, kuće, posjedi... nevjerovatno jer skoro kad sam bio u Srebrenici vidio sam dosta ljudi i susreo koji nemaju za pereca...