Boze sacuvaj, dodao sam mozdafixer wrote:podcjenjuješ me.madner wrote:Znam na sta mislis, ali nije to to. Ti vidis greske kod drugih, a sutra neces skontat da ih pravis, mozda.fixer wrote: pa necu sad uciti na pogreskama jelene karleuse, debele seke i ostalih. imam svoju malu grupu ljudi i po njima mogu vidjeti, s obzirom da sam mnogo puta skroz upucen, koje su najocitije greske koje se mogu i moraju izbjeci.![]()
pa normalno je da cu u vecini slucajeva prepoznati gresku, ako sam je vec negdje detektirao. pa dosli ste ovdje traziti savjete drugih, a zasto ce vam, s obzirom da sumnjate u mogucnost da ako se nadjete u istoj situaciji, necete biti u stanju da je prvo prepoznate, pa onda primijenite savjet. normalno da je najlakse uciti na svojim greskama, ali da se nesto ne moze nauciti na tudjim ... ne slazem se, ali bas nikako.
Dakle to je moje misljenje zasnovano na iskustvu sa ucenjem na tudjim greskama u vezi medjuljudskih odnosa.
Razlog zasto je to tako tesko je subjektivnost, kad bi mogao objektivno sagledati situaciju (kao sto to radimo sa strane) mogao bi primjeniti to iskustvo. Medjutim posto subjektivno to drugacije izgleda, tudja iskustva ti ne pomazu, jer nisi svjestan da si u istoj situaciji.
Naravno, neke stvari mozes naucit od drugih.