Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
-
dallton
#126 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
velikosrbima se 92-e suprostavvilo u farmericama,patikama i lovackim puskama..neznam zasto bi se danas podvilo rep i priznalo aparthejd i antibosansko djelovanje......Lajcakova nova prica znaci da dolazi novi vakat i nova politika u BIH gdje seronje ko Lajcak nece imati mjesta...linija manjeg otpora i podilazenje Dodiku nije veliki cin i hrabrost..hrabrost i velicina je suprostaviti se istom i njegovoj politici...BIH i Bosansko-Hercegovacki narod je uvijek imao pencilin za one koji su pokusali rusiti i dijeliti BIH...[/quote]
Nije mi jasan ovaj dio "lajcakova nova prica i...gdje seronje kao lajcak nece imati mjesta"_ ako nisam nesto propustio u ranijem dijalogu
Nije mi jasan ovaj dio "lajcakova nova prica i...gdje seronje kao lajcak nece imati mjesta"_ ako nisam nesto propustio u ranijem dijalogu
-
homar
#127 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Treći entitet podgrijava velikosrpska klika kako bi time ojačala pozicije entiteta RS u prvoj fazi, a u drugoj stvaranje Velike Srbije. Kako su sada Velikosrbi zdušni, u odnosu na plan Tuđman-Milošević gdje Muslimana-Bošnjaka nije bilo na mapi, eto sada nude Bošnjacima jedan treći entitet na prostoru 20% teritorije BiH sa 50% stanovnika BiH-Bošnjaka. Ta potkusurivanja na račun BiH su prošlost, i ne treba se zavaravati da će iko više crtati mape po Bosni i Hercegovini .
Urazumimo se svi u BiH i krenimo da pravimo modernu, demokratsku i prosperitetnu državu, mani te se podjela, novih mapa, napravimo jednak ambijent za sve,
Urazumimo se svi u BiH i krenimo da pravimo modernu, demokratsku i prosperitetnu državu, mani te se podjela, novih mapa, napravimo jednak ambijent za sve,
-
zavrzlama
#128 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
podjela BIH je propala....radi se o unutrasnjem uredjenju drzave BIH..dvije razlicita stvari..samo da se znaPonavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti
po tebi podijeliti BIH na tri jednonacionalna tora pa sa tih pozicija graditi jaku drzavu....
problem nisu entiteti,kantoni ili tregije ...problem je svojatanje tih entiteta ,kantona ili regija za ekskluzivitet samo jednog naroda...zavrsena prica
- jeza u ledja
#129 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Treba jednostavno ukinuti Federaciju BiH, kantone ostaviti kakvi jesu. Koji je smisao postojanja FBiH?????
- GandalfSivi
#130 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
@Ero,
Ti isto kao da si prespavao zadnjih 16 godina, pa mislis da se drzava moze jacati kroz nacionalnu razgradnju. Dalje, kad smo kod granica, ti govoris da se granice znaju, a trpas Konjic recimo u taj treci entitet. Dalje, da li si ti svjestan kada bi se tako nesta desilo da Hrvati Sarajeva recimo, ili Bosnjaci Mostara, ili bilo ko, vise nikada nebi bili ravnopravni na podrucju gdje su vjekovima bili. Ako ne vjerujes u to, pitaj Bosnjake i Hrvate u RS-u koliko su ravnopravni. Spominjes u jednom postu i Svicarsku i etnicko ciscenje kao fakat. Nekako mi te dvije stvari ne idu skupa, nikako.
Pazi jos jednu stvar. Jebo i Harisa i Mileta, oni kuhaju koliko mogu, a u medjuvremenu sve pokradose i onda ce se lagano ispaliti, kao i mnogi prije njih. HDZ je trenutno lakse izgubljen jer se vecini vodja te stranke sudilo za kriminal, u medjuvremenu su se obezbijedili materijalno, pa su ili pobjegli ili sredili da tuzbe budu odbacene. Medjutim, tu ostajemo mi, obicni ljudi, koji bi trebali malo razmisljati svojom glavom, i tu je i razlog sto ja ovdje pokusavam razgovarati sa tobom normalno, a ne reci nesta kao "ti si ustasa jer si za treci entitet" (i vice-versa, normalno). Ja ti garantujem kada bi svi politicari poceli pricati o funkcionalnoj, decentralizovanoj drzavi sa nekih 5-6 ekonomskih regija, da bi i narod malo zaboravio taj nacionalizam, pa bi drzava mozda i krenula u normalnom pravcu.
Medjutim, dok god mi slusamo politicare, kojima je cilj samo da sto vise pokradu, najebali smo svi redom, bez razlike po imenu i nacionalnosti.
Ti isto kao da si prespavao zadnjih 16 godina, pa mislis da se drzava moze jacati kroz nacionalnu razgradnju. Dalje, kad smo kod granica, ti govoris da se granice znaju, a trpas Konjic recimo u taj treci entitet. Dalje, da li si ti svjestan kada bi se tako nesta desilo da Hrvati Sarajeva recimo, ili Bosnjaci Mostara, ili bilo ko, vise nikada nebi bili ravnopravni na podrucju gdje su vjekovima bili. Ako ne vjerujes u to, pitaj Bosnjake i Hrvate u RS-u koliko su ravnopravni. Spominjes u jednom postu i Svicarsku i etnicko ciscenje kao fakat. Nekako mi te dvije stvari ne idu skupa, nikako.
Pazi jos jednu stvar. Jebo i Harisa i Mileta, oni kuhaju koliko mogu, a u medjuvremenu sve pokradose i onda ce se lagano ispaliti, kao i mnogi prije njih. HDZ je trenutno lakse izgubljen jer se vecini vodja te stranke sudilo za kriminal, u medjuvremenu su se obezbijedili materijalno, pa su ili pobjegli ili sredili da tuzbe budu odbacene. Medjutim, tu ostajemo mi, obicni ljudi, koji bi trebali malo razmisljati svojom glavom, i tu je i razlog sto ja ovdje pokusavam razgovarati sa tobom normalno, a ne reci nesta kao "ti si ustasa jer si za treci entitet" (i vice-versa, normalno). Ja ti garantujem kada bi svi politicari poceli pricati o funkcionalnoj, decentralizovanoj drzavi sa nekih 5-6 ekonomskih regija, da bi i narod malo zaboravio taj nacionalizam, pa bi drzava mozda i krenula u normalnom pravcu.
Medjutim, dok god mi slusamo politicare, kojima je cilj samo da sto vise pokradu, najebali smo svi redom, bez razlike po imenu i nacionalnosti.
-
dallton
#131 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
[quote="jeza u ledja"]Treba jednostavno ukinuti Federaciju BiH, kantone ostaviti kakvi jesu. Koji je smisao postojanja FBiH?????[/quot
probaj prvo s ukidanjem rsa, mi cemo te odmah upratiti
- jeza u ledja
#132 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
zavrzlama wrote: cim neko zagovara nacionalni tor,znaci da zeli da oslabi drzavu jer ne zeli da dijeli vlast i zivi u suzivotu i ravnopravnosti sa ostalim koji nisu pripadnici drugog tora...
Mislis 'koji su pripadnici...'?
Ja se ne slazem s ovom konstatacijom al hajd...
- jeza u ledja
#133 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
RS mogu ukinuti samo republikosrpskikanci.dallton wrote:jeza u ledja wrote:Treba jednostavno ukinuti Federaciju BiH, kantone ostaviti kakvi jesu. Koji je smisao postojanja FBiH?????[/quot
Inace tvoj komentar je tipicna fraza kojom se koriste nasi politicari da bi opravdali svoj nerad i neuspjeh. Ja pricam o necemu o cemu direktno odlucujemo mi, a ti skreces na RS. Ah ta RS.... Imamo problem postojanja glomaznog administrativnog aparata zvanog FBiH, ali ne mi necemo prstom mrdnuti jer su u stvari jedini problem oni anamo.
-
dallton
#134 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
onda bi trebao ici kontra logikom - ukidati kantone, jer njih je 10 i pojedu 1000 puta vise para nego jedna federacija. zar nije ekonomicnije?jeza u ledja wrote:RS mogu ukinuti samo republikosrpskikanci.dallton wrote:jeza u ledja wrote:Treba jednostavno ukinuti Federaciju BiH, kantone ostaviti kakvi jesu. Koji je smisao postojanja FBiH?????[/quot
Inace tvoj komentar je tipicna fraza kojom se koriste nasi politicari da bi opravdali svoj nerad i neuspjeh. Ja pricam o necemu o cemu direktno odlucujemo mi, a ti skreces na RS. Ah ta RS.... Imamo problem postojanja glomaznog administrativnog aparata zvanog FBiH, ali ne mi necemo prstom mrdnuti jer su u stvari jedini problem oni anamo.
-
zavrzlama
#135 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Nije mi jasan ovaj dio "lajcakova nova prica i...gdje seronje kao lajcak nece imati mjesta"_ ako nisam nesto propustio u ranijem dijalogu[/quote]dallton wrote:velikosrbima se 92-e suprostavvilo u farmericama,patikama i lovackim puskama..neznam zasto bi se danas podvilo rep i priznalo aparthejd i antibosansko djelovanje......Lajcakova nova prica znaci da dolazi novi vakat i nova politika u BIH gdje seronje ko Lajcak nece imati mjesta...linija manjeg otpora i podilazenje Dodiku nije veliki cin i hrabrost..hrabrost i velicina je suprostaviti se istom i njegovoj politici...BIH i Bosansko-Hercegovacki narod je uvijek imao pencilin za one koji su pokusali rusiti i dijeliti BIH...
Lajcak zna da nece nakon isteka mandata vise biti visoki predstavnik u BIH iako ostane OHR...on podrzava Dodika jer obojica imaju korist od toga..Dodik se prikazuje kao zastitnik srba i politicar na pravom kursu jer ga kao podrzava Lajcak i maze oci srbima..a Lajcak dobiva materijalnu korist ko odlazeci visoki predstavnik...kontas sad
-
popajic
#136 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
@zavrzlama
problem nisu entiteti,kantoni ili tregije ...problem je svojatanje tih entiteta ,kantona ili regija za ekskluzivitet samo jednog naroda...zavrsena prica
mada licno mastam o BIH bez entiteta,kantona,regija...berlinskih zidova bilo koje vrste.Puna mi kapa same rijeci podjela !
-
dallton
#137 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Tim tzv. entitetima bih dao ovlasti koje danas imaju Županije, a jačao bih državu BiH.
Htjeli priznat ili ne, BiH I JESTE ETNIČKI očišćena, granice se faktički znaju.
Upravo bi u entitetu gdje bi bili Tuzla, Sarajevo, Zenica.. bio bi isgurno ekonomski najjači.
To nije nikakava moja zamisao, već to je moje mišljenje s obzirom na situaciju.
Tek tada bi me BiH podsjećala na Švicarsku.
Ja mogu reći, najidealnije bi rješenje bilo da nema tih entiteta, al to je nemoguće.
Haris non stop govori'' treba ukinuti RS'',,,,, Mile mu odgovara.... ''Sarajevo je Teheran''...... Hrvati ko guske u magli.....
JeL da se tako gradi budućnost i opstojnost BiH?
Ponavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti[/quote]
a radi cega su Mostar, Capljina, Posusje, Orasje i Srednja Bosna u tvojoj zamisljenoj trecoj jedinici?
Upravo bi u entitetu gdje bi bili Tuzla, Sarajevo, Zenica.. bio bi isgurno ekonomski najjači.
Ja mogu reći, najidealnije bi rješenje bilo da nema tih entiteta, al to je nemoguće.
Haris non stop govori'' treba ukinuti RS'',,,,, Mile mu odgovara.... ''Sarajevo je Teheran''...... Hrvati ko guske u magli.....
Ponavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti[/quote]
a radi cega su Mostar, Capljina, Posusje, Orasje i Srednja Bosna u tvojoj zamisljenoj trecoj jedinici?
-
zavrzlama
#138 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Pitanje za zagovarace torova i federalnih jedinica...nagrada za iskren odgovor 100 KM
Zasto oni koji traze federalne jedinice ne zele da ta federalna jedinica bude teritorija na kojoj je njihov narod bio vecinski prije rata....nego izricito traze teritoriju koja je posljedica rata i etnickog ciscenja...
ja znam zasto ... a vi koji zagovarate podjele znate isto tako.....ali ste neiskreni da to kazete
..pa stoja vas ceka.. 
Zasto oni koji traze federalne jedinice ne zele da ta federalna jedinica bude teritorija na kojoj je njihov narod bio vecinski prije rata....nego izricito traze teritoriju koja je posljedica rata i etnickog ciscenja...
ja znam zasto ... a vi koji zagovarate podjele znate isto tako.....ali ste neiskreni da to kazete
- jeza u ledja
#139 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Pa ne znam, cini mi se da je jedini smisao postojanja FBiH kao protuteza RSu. Pored toga ne vidim konkretan razlog postojanja iste.dallton wrote:
onda bi trebao ici kontra logikom - ukidati kantone, jer njih je 10 i pojedu 1000 puta vise para nego jedna federacija. zar nije ekonomicnije?
Kantoni bi trebali da sluze kao srednji nivo vlasti. Vecina para koje se trose trosile bi se u 'tvom selu'. Znaci nema kukanja na Sarajevo i ugnjetavanje i slicne stvari. Jednostavno, FBiH mi se cini kao visak za trosenje para.
-
ero_sa_onog_svijeta
#140 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
a radi cega su Mostar, Capljina, Posusje, Orasje i Srednja Bosna u tvojoj zamisljenoj trecoj jedinici?dallton wrote:Tim tzv. entitetima bih dao ovlasti koje danas imaju Županije, a jačao bih državu BiH.
Ponavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti
Da se razumijemo, ne zalažem se za podjelu BiH, jer moje mišljenje je da BiH ima sreću da je okružena Hrvatskom i Srbijom koje će ubrzo ući u EU, s obzirom na geografski položaj BiH, jasno je da će i BiH ući u EU, a tad RS neće imato toliki značak.
Svi se čudite etničkoj podjeli????
Ne znam, al zar nije očito da je BiH ETNIČKI PODIJELJENA? da je Banjaluka etnički čista, Mostar isto, Tuzla, Zenica, Sarajevo......????
Ne znam šta se tu čudite? Mislim, u BiH je jedan narod odredio člana predsjedništva drugom narodu, jedan narod se konstatno preglasava, a to ne vodi dobromu.
Zar vi stvarno mislite da se RS može ukinuti????
Zar stvarno milsite da FBiH ima budućnost?
Neprihvatljivo je da RS napreduje više od FBiH, a jedno Sarajevo vrijedi ko čitava RS!!!
Nemoguće je stanje dva entiteta tri naroda, gdje jedan preglasava drugi narod.
Isto tako, FBiH sa ovakvom birokracijom nema budućnosti.
Ukinuti FBiH???
Šta smo dobili??? dobili smo onda deset novih entiteta, ni to onda nema budućnosti.
Upravo agresivan stav Sarajeva prema RS dovodi do agresivnog stava RS prema Sarajevu.
Hrvate i više niko ništa i ne pita , samo pitanje je dokle.
Nezadovoljstvo je sve veće
-
ero_sa_onog_svijeta
#141 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
zavrzlama wrote:Pitanje za zagovarace torova i federalnih jedinica...nagrada za iskren odgovor 100 KM![]()
ja znam zasto ... a vi koji zagovarate podjele znate isto tako.....ali ste neiskreni da to kazete![]()
..pa stoja vas ceka..
Stvarno ću ti iskreno odgovoriti, ali ne tražim stoju
Poljedica rata je totalno promijenjena struktura u čitavom dijelu BiH.
Hrvati i bošnjaci se ne vraćaju u RS, i srbi u FBiH.
Zagovarati federalne jedinice na temlju prijeratnog stanja je neozbiljno.
Prvo, RS na to neće nikad pristati, i tu nastaju ozbiljni problemi,a od nametanja nema našta.
Koji je to način da se RS ukine? relano? ozbiljno?
U RS su većinom zadovoljni.
U FBiH SU PROBLEMI, I TU TREBA NEŠTO POD HITNO PODUZIMATI
-
dallton
#142 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
ero_sa_onog_svijeta wrote:a radi cega su Mostar, Capljina, Posusje, Orasje i Srednja Bosna u tvojoj zamisljenoj trecoj jedinici?dallton wrote:Tim tzv. entitetima bih dao ovlasti koje danas imaju Županije, a jačao bih državu BiH.
Ponavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti
Da se razumijemo, ne zalažem se za podjelu BiH, jer moje mišljenje je da BiH ima sreću da je okružena Hrvatskom i Srbijom koje će ubrzo ući u EU, s obzirom na geografski položaj BiH, jasno je da će i BiH ući u EU, a tad RS neće imato toliki značak.
Ne znam, al zar nije očito da je BiH ETNIČKI PODIJELJENA? da je Banjaluka etnički čista, Mostar isto, Tuzla, Zenica, Sarajevo......????
Ne znam šta se tu čudite? Mislim, u BiH je jedan narod odredio člana predsjedništva drugom narodu, jedan narod se konstatno preglasava, a to ne vodi dobromu.
Neprihvatljivo je da RS napreduje više od FBiH, a jedno Sarajevo vrijedi ko čitava RS!!!
Ukinuti FBiH???
Šta smo dobili??? dobili smo onda deset novih entiteta, ni to onda nema budućnosti.
Upravo agresivan stav Sarajeva prema RS dovodi do agresivnog stava RS prema Sarajevu.
Nezadovoljstvo je sve veće[/quote]
Promasio si sto posto. Prvo, obidji sva sela u neposrednoj blizini Tuzle, sva su Hrvatska . Pogledaj strukturu grada takodje. Isto tako za Sarajevo, da je Sarajevo etnicki cisto je prava suplja prica. Kreni od Zenice 2 kilometra dalje pa vidi ko tamo zivi. I otkad je Mostar etnicki cist? Ili Capljina ili Posusje? U Banja Luci zivi 10,000 hiljada Bosnjaka i 2000 Hrvata, idi u Prijedor, Zvornik ili Doboj pa vidi da li su se ljudi vratili. Mislim da vise projektujes svoje zelje nego sto iznosis cinjenice.
-
ero_sa_onog_svijeta
#143 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Promasio si sto posto. Prvo, obidji sva sela u neposrednoj blizini Tuzle, sva su Hrvatska . Pogledaj strukturu grada takodje. Isto tako za Sarajevo, da je Sarajevo etnicki cisto je prava suplja prica. Kreni od Zenice 2 kilometra dalje pa vidi ko tamo zivi. I otkad je Mostar etnicki cist? Ili Capljina ili Posusje? U Banja Luci zivi 10,000 hiljada Bosnjaka i 2000 Hrvata, idi u Prijedor, Zvornik ili Doboj pa vidi da li su se ljudi vratili. Mislim da vise projektujes svoje zelje nego sto iznosis cinjenice.[/quote]dallton wrote:ero_sa_onog_svijeta wrote:a radi cega su Mostar, Capljina, Posusje, Orasje i Srednja Bosna u tvojoj zamisljenoj trecoj jedinici?dallton wrote:Tim tzv. entitetima bih dao ovlasti koje danas imaju Županije, a jačao bih državu BiH.
Ukinuti FBiH???
Nezadovoljstvo je sve veće
Mislim da nisi upravu.
Uzmi prijeratnu statistiku i današnju pa usporedi Tuzlu, Sarajevo, Zenicu, Banjaluku.
Jedini grad za koji se može reći da nije etnički čist jest Mostar.
Mostar prije rata: 40% muslimana, 40% hrvata , 20 % Srba, možda sam fulao u 2-3%.
Danas? 50-60% hrvata, oko 40% bošnjaka, srba ima negdje oko 2%.
Struktura Tuzle? Milsim da je oko 95% bošnjaka i 5 % ostalih, nek me neko ispravi ako griješim
I u Mostaru su okolna sela srpska, samo u njima je vrlo malo povratnika, i masovno prodaju svoju imovinu
-
Frankyee
#144 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Federacija tone sve dublje i RS polako ali sgurno stize i prestize Federaciju ekonomski iako je RS krenula sa manje potencijala i dobila manje pomoci.
To je porazavajuce jer jedno Sarajevo, da funkcionise i radi kako treba, bi moglo da bude jace nego cijela RS ali to nije tako. Ako ovako se nastavi Banjaluka ce postati najjaci centar u BiH.
Ono sto Lajcak kaze je samo jos jedna poruka koju smo dobili. Vazno je da je Haris bio na rucku kod Kineza.....
Evo sad se i Hrvati tjeraju iz Sarajeva, cak je i uvazeni Kardinal Puljic progovorio. U Banjaluci se vraca imovina Katolickoj Crkvi a u Sarajevu ne? PA dobro al zar to nije lopovluk? To ide direktno u korist Dodika.
Zbog politike sitnih i krupnih lopova iz Sarajeva propada nam drzava. Lajcak fino kaze ali niko ne slusa.
To je porazavajuce jer jedno Sarajevo, da funkcionise i radi kako treba, bi moglo da bude jace nego cijela RS ali to nije tako. Ako ovako se nastavi Banjaluka ce postati najjaci centar u BiH.
Ono sto Lajcak kaze je samo jos jedna poruka koju smo dobili. Vazno je da je Haris bio na rucku kod Kineza.....
Evo sad se i Hrvati tjeraju iz Sarajeva, cak je i uvazeni Kardinal Puljic progovorio. U Banjaluci se vraca imovina Katolickoj Crkvi a u Sarajevu ne? PA dobro al zar to nije lopovluk? To ide direktno u korist Dodika.
Zbog politike sitnih i krupnih lopova iz Sarajeva propada nam drzava. Lajcak fino kaze ali niko ne slusa.
-
zavrzlama
#145 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
a stvarati federalne jedinice genocidom i etnickim ciscenjem je ozbiljna stvar..Zagovarati federalne jedinice na temlju prijeratnog stanja je neozbiljno.
rs je entitet tri konstutivna naroda... problem je nastao kad su cetnici bez pitanja druga dva naroda uspostavili taj rs(DA NE GOVORIM NA KOJI NACIN JE STVOREN)...a mi sad rjesavamo taj problem...ti sto se miris sa nepravdom i nacinom na koji je stvoren taj entitet i realnost samo govori o tvojoj moralnoj vrijednosti ....ja se ne mirim sa etnickim ciscenjem i rezultatima rata..Prvo, RS na to neće nikad pristati, i tu nastaju ozbiljni problemi,a od nametanja nema našta.
ne treba ukidat entitet nego svojatanje tog entiteta za eskluzivitet jednog naroda(imenom entiteta,obiljezjima ,himnom i prefiksima)kako ukinuti rs]
-
dallton
#146 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Da se razumijemo, ne zalažem se za podjelu BiH, jer moje mišljenje je da BiH ima sreću da je okružena Hrvatskom i
Promasio si sto posto. Prvo, obidji sva sela u neposrednoj blizini Tuzle, sva su Hrvatska . Pogledaj strukturu grada takodje. Isto tako za Sarajevo, da je Sarajevo etnicki cisto je prava suplja prica. Kreni od Zenice 2 kilometra dalje pa vidi ko tamo zivi. I otkad je Mostar etnicki cist? Ili Capljina ili Posusje? U Banja Luci zivi 10,000 hiljada Bosnjaka i 2000 Hrvata, idi u Prijedor, Zvornik ili Doboj pa vidi da li su se ljudi vratili. Mislim da vise projektujes svoje zelje nego sto iznosis cinjenice.[/quote]
Mislim da nisi upravu.
Uzmi prijeratnu statistiku i današnju pa usporedi Tuzlu, Sarajevo, Zenicu, Banjaluku.
Mostar prije rata: 40% muslimana, 40% hrvata , 20 % Srba, možda sam fulao u 2-3%.
Struktura Tuzle? Milsim da je oko 95% bošnjaka i 5 % ostalih, nek me neko ispravi ako griješim
I u Mostaru su okolna sela srpska, samo u njima je vrlo malo povratnika, i masovno prodaju svoju imovinu[/quote]
Za Banjaluku znamo sta i kako je, ali hocu da kazem da i tamo zive povratnici. Za Tuzlu si fulao sto posto, to ti najozbiljnije kazem, otprilike je 60 posto Bosnjaka, 30 posto Hrvata i 10 posto ostali....ali samo ovo prebrojavanje nam govori kako bi tvoj plan bio neostvariv....zasto bi Mostar sa 50 posto Hrvata bio samo Hrvatski ? Tuzla nije samo Bosnjacka, to ko u Tuzli kaze, ljudi ga odmah ispljuju (i s punim pravom). Probleme niko ne negira, ali to sto ti predlazes je daleko od rjesenja. I kako po tom sistemu rjesiti Srednju Bosnu gdje ljudi zive maltene s dvije strane ulice? Ma cijeli prijedlog ti je izvini smijesan....nego sta sa Hrvatima u Posavini?
Promasio si sto posto. Prvo, obidji sva sela u neposrednoj blizini Tuzle, sva su Hrvatska . Pogledaj strukturu grada takodje. Isto tako za Sarajevo, da je Sarajevo etnicki cisto je prava suplja prica. Kreni od Zenice 2 kilometra dalje pa vidi ko tamo zivi. I otkad je Mostar etnicki cist? Ili Capljina ili Posusje? U Banja Luci zivi 10,000 hiljada Bosnjaka i 2000 Hrvata, idi u Prijedor, Zvornik ili Doboj pa vidi da li su se ljudi vratili. Mislim da vise projektujes svoje zelje nego sto iznosis cinjenice.[/quote]
Mislim da nisi upravu.
I u Mostaru su okolna sela srpska, samo u njima je vrlo malo povratnika, i masovno prodaju svoju imovinu[/quote]
Za Banjaluku znamo sta i kako je, ali hocu da kazem da i tamo zive povratnici. Za Tuzlu si fulao sto posto, to ti najozbiljnije kazem, otprilike je 60 posto Bosnjaka, 30 posto Hrvata i 10 posto ostali....ali samo ovo prebrojavanje nam govori kako bi tvoj plan bio neostvariv....zasto bi Mostar sa 50 posto Hrvata bio samo Hrvatski ? Tuzla nije samo Bosnjacka, to ko u Tuzli kaze, ljudi ga odmah ispljuju (i s punim pravom). Probleme niko ne negira, ali to sto ti predlazes je daleko od rjesenja. I kako po tom sistemu rjesiti Srednju Bosnu gdje ljudi zive maltene s dvije strane ulice? Ma cijeli prijedlog ti je izvini smijesan....nego sta sa Hrvatima u Posavini?
- zgembo_sa
#147 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Ponavljate li to sebi ko mantru svakih 15 minuta mozda i povjerujete u toFrankyee wrote:Federacija tone sve dublje i RS polako ali sgurno stize i prestize Federaciju ekonomski iako je RS krenula sa manje potencijala i dobila manje pomoci.
Ekonomski je RS i dalje rupa, jedino ko se obogatio je Dodik i grupa njegovih kriminalaca. Investitori i dalje bjeze od RS ko od crnog djavola, a oni koji su se prevarili pa dosli tamo sad muku muce da izvuku svoj novac i pobjegnu glavom bez obzira. Pare od privatizacije nece jos dugo trajati, a ulozene su u nista, tj. u zgradu vlade i slicne gluposti. Ako je radi toga jaca, onda jebo takvu ekonomiju. I sta znaci "najjaci centar"?!
Lajcak sere, preko svojih prljavih usta je prevalio da je Sarajevo etnicki ocisceno. To ga apsolutno diskredituje od svake daljnje diskusije sa njim o bilo cemu. Neka se Lajcak obrati Haskom tribunalu ako mu nisu jasne stvari vezane za period agresije na Bosnu i Hercegovinu.
Nemoj Boga ti suplje o ugrozenosti hrvata u Sarajevu. Ko ih i kako tjera da mi je znat... Raspitaj se ima li ijedan nezaposlen hrvat u gradu Sarajevu, pa to uporedi sa brojem nezaposlenih bosnjaka, moze i apsolutno i relativno, kako ti volja. Pa onda pricaj o tjeranju i ugrozenosti.
Zanimljivo kako ovakve izjave sve imaju isti potpis
- 1gorstak
#148 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
ero_sa_onog_svijeta wrote:Ponavljam, ne podjela BiH, VEĆ JAČANJE BiH KROZ TRI JEDINICE, GDJE BI DRŽAVA BiH imala najjače ovlasti
Kakve bi to bile administrativne jedinice ? Kakva bi recimo bila zastava te administrativne jedinice u kojoj su Srbi vecina ? Kako bi se zvala ta administrativna jedinica ?
-
ero_sa_onog_svijeta
#149 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
dallton wrote:Da se razumijemo, ne zalažem se za podjelu BiH, jer moje mišljenje je da BiH ima sreću da je okružena Hrvatskom i
Promasio si sto posto. Prvo, obidji sva sela u neposrednoj blizini Tuzle, sva su Hrvatska . Pogledaj strukturu grada takodje. Isto tako za Sarajevo, da je Sarajevo etnicki cisto je prava suplja prica. Kreni od Zenice 2 kilometra dalje pa vidi ko tamo zivi. I otkad je Mostar etnicki cist? Ili Capljina ili Posusje? U Banja Luci zivi 10,000 hiljada Bosnjaka i 2000 Hrvata, idi u Prijedor, Zvornik ili Doboj pa vidi da li su se ljudi vratili. Mislim da vise projektujes svoje zelje nego sto iznosis cinjenice.
Mislim da nisi upravu.
Za Banjaluku znamo sta i kako je, ali hocu da kazem da i tamo zive povratnici. Za Tuzlu si fulao sto posto, to ti najozbiljnije kazem, otprilike je 60 posto Bosnjaka, 30 posto Hrvata i 10 posto ostali....ali samo ovo prebrojavanje nam govori kako bi tvoj plan bio neostvariv....zasto bi Mostar sa 50 posto Hrvata bio samo Hrvatski ? Tuzla nije samo Bosnjacka, to ko u Tuzli kaze, ljudi ga odmah ispljuju (i s punim pravom). Probleme niko ne negira, ali to sto ti predlazes je daleko od rjesenja. I kako po tom sistemu rjesiti Srednju Bosnu gdje ljudi zive maltene s dvije strane ulice? Ma cijeli prijedlog ti je izvini smijesan....nego sta sa Hrvatima u Posavini?[/quote]
Tuzla je grad sa oko prilike 170 000 stanovnika.
Znači u Tuzli danas živi oko 50 000 hrvata?
Molim te......
-
dallton
#150 Re: Lajcak obario jos jedan rekord u idiotizmu
Za Banjaluku znamo sta i kako je, ali hocu da kazem da i tamo zive povratnici. Za Tuzlu si fulao sto posto, to ti najozbiljnije kazem, otprilike je 60 posto Bosnjaka, 30 posto Hrvata i 10 posto ostali....ali samo ovo prebrojavanje nam govori kako bi tvoj plan bio neostvariv....zasto bi Mostar sa 50 posto Hrvata bio samo Hrvatski ? Tuzla nije samo Bosnjacka, to ko u Tuzli kaze, ljudi ga odmah ispljuju (i s punim pravom). Probleme niko ne negira, ali to sto ti predlazes je daleko od rjesenja. I kako po tom sistemu rjesiti Srednju Bosnu gdje ljudi zive maltene s dvije strane ulice? Ma cijeli prijedlog ti je izvini smijesan....nego sta sa Hrvatima u Posavini?[/quote]ero_sa_onog_svijeta wrote:dallton wrote:Da se razumijemo, ne zalažem se za podjelu BiH, jer moje mišljenje je da BiH ima sreću da je okružena Hrvatskom i
Mislim da nisi upravu.
I u Mostaru su okolna sela srpska, samo u njima je vrlo malo povratnika, i masovno prodaju svoju imovinu
Tuzla je grad sa oko prilike 170 000 stanovnika.
Znači u Tuzli danas živi oko 50 000 hrvata?
Nevjerovatno, ali samo selo Husino (2 minute od Tuzle i dio grada) je Hrvatsko vecinsko uvijek bilo sa 15000 stanovnika,,,a takvih koliko hoces ...ajd malo putuj van Hercegovine