Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
DoradO

#126 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

Better Man wrote:
I jedan i drugi su bili samo redizajnirani, odnosno napravljen je facelift, a ne nova generacija! Nove generacije su 407 i 308. A ovdje se govori o Golfu Vi generacije, koji je više facelift V generacije nego Golf nove generacije.
dobro sad 407 je druga klasa i passat isto a za njega nemas sta reci a evo slike 307 i 308 nista vise promjena u odnosu na G V i G VI ! molim te ubuduce pogledaj i ti malo slike razmisli malo pa da ne razglabamo o glupostima jarane

Image
Image
johntra

#127 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by johntra »

dobra šestica, kad će sedmica? :D
Bullet Tooth Tony

#128 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Bullet Tooth Tony »

johntra wrote:dobra šestica, kad će sedmica? :D
poslije šestice :D :D
tataratira

#129 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by tataratira »

kud pomenu sedmicu, sav se naježih :D
ruud

#130 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by ruud »

Beg_Babic wrote:
johntra wrote:dobra šestica, kad će sedmica? :D
poslije šestice :D :D

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
ruud

#131 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by ruud »

treba dizajnerima vw preporucit da golf 7 bude face lift golfa 2, bilo bi skroz cool, zar ne ? ? ?
atko

#132 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by atko »

sin: babo babo, kad cemo mi kupiti golf 5
babo: kad izadje golf 9 sine

jos malo jos malo :D
dottore

#133 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by dottore »

kao prvo da je face lift bilo bi rađeno na istoj šasiji ;-)
scooter21ba

#134 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by scooter21ba »

tataratira wrote:@whow
jel znaš da je Golf V najprodavaniji model u EU u ovoj godini ?
u Kini, koja je tri puta veće tržište od Amerike i to samo sjeverne, porasla prodaja 24%

meni se nijedan Golf ne sviđa kada izađe, nakon godinu ili dvije ga zavolim
ostale obratno, jedino Honda Civic i to da živim negdje vani, a neću tako da je ovo moja sudbina
Image
auto vozim ako moram a biciklo ako imam vremena tako da ne kontam ta vaša uzbuđenja
osim ako vam auto ne troši manje od mog, a to je teško :D
ko te slagao da je golf v najprodavaniji automobil ove godine u europi
ajd malo pogledaj pa ces vidjeti da je to pug 207
tataratira

#135 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by tataratira »

to ti je bilo prošle godine, model 207 jeste bio najprodavaniji do početka 2008

"Najprodavaniji je europski model u veljači Peugeot 207 (povećanje za 23% na 38.493 komada,) ispred Volkswagen Golfa (36.032 komada, povećanje 43,7%), Renault Clija (29.007 komada), Opel/Vauxhall Corse (28.304 komada), Opel/Vauxhall Astre (27.287 komada), Fiat Punta (26.688 komada), Ford Focusa (26.494 komada), Ford Fieste (24.084 komada, +2,9%), Volkswagen Pola (21.819 komada, +13,1%) i Volkswagen Passata (19.977 komada)."

U prva dva mjeseca 2008. najprodavaniji je model Volkswagen Golf ispred Peugeota 207, Opel /Vauxhall Corse, Ford Focusa, Renault Clija, Fiata Punta, Opel /Vauxhall Astre, Ford Fieste, Volkswagen Pola i Fiata Pande.

http://www.autosport.hr/content/view/7770/111/
----------------------------------

Volkswagen i ove godine predvodi europsko tržište te je najprodavanija marka i u travnju i cijele ove godine, a ispred Forda, Opela, Renaulta i Peugeota.

Volkswagen Golf je sa 45.785 primjeraka najprodavaniji travanjski model. Sveukupno u prva četiri mjeseca Golf nastavlja dominirati nad ostalim modelima (rast prodaje od 23,3 %).

Izvor: http://www.volkswagen.com.hr

--------------------------------------------------

Najprodavanija marka u Kini je Volkswagen koji je u prvih devet meseci ove godine povecao prodaju za 30% u odnosu na isti period prošle godine, a sledi ga Toyota (porast od 61,5%), Chery (povecanje 43,1%) te Honda (povecanje 31,7%).

-------------------------------------------------
pashica

#136 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by pashica »

Do kad vw planira umjesto udobnih sjedišta ugrađivati školske klupe :D u golfu dok se voziš "ubi" u bubrege, al to je do naših cesta, a i to auto se ubilo za naših cesta :-) kako god svaki proizvod ima svoju mušteriju, neko volio ovo, neko ono :run:
Maystor

#137 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Maystor »

I ja bih rekao da je G6 u principu samo facelift golfa 5. Ali ne zbog izgleda, već zbog mehanike i tehnike. Tipičan životni vijek nekog modela u autoindustriji je u prosjeku oko 7 godina. Ovu šesticu su izbacili samo 5 godina nakon pojave golfa 5. A za samo 4 godine bi trebao izaći golf 7 (ako je vjerovati autobildu).
Šta je novo na šestici (u smislu mehanike i tehnike)? Motori, ovjes, osovine sve je isto kao i prije. Ne mogu nigdje da nađem podatak koliki je međuosovinski razmak i trag točkova ovog novog golfa (zna li neko od vas?). Ali ako je i to isto kao kod petice, onda je ovo definitivno facelift i ništa drugo.
dottore

#138 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by dottore »

Maystor wrote:I ja bih rekao da je G6 u principu samo facelift golfa 5. Ali ne zbog izgleda, već zbog mehanike i tehnike. Tipičan životni vijek nekog modela u autoindustriji je u prosjeku oko 7 godina. Ovu šesticu su izbacili samo 5 godina nakon pojave golfa 5. A za samo 4 godine bi trebao izaći golf 7 (ako je vjerovati autobildu).
Šta je novo na šestici (u smislu mehanike i tehnike)? Motori, ovjes, osovine sve je isto kao i prije. Ne mogu nigdje da nađem podatak koliki je međuosovinski razmak i trag točkova ovog novog golfa (zna li neko od vas?). Ali ako je i to isto kao kod petice, onda je ovo definitivno facelift i ništa drugo.
opaaaa
malo ti procitaj kakvi motori idu u G6.... ;-)
ide nova generacija TDI CR motora, dolaze novi T benzinci....
rumenige_brajtner

#139 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by rumenige_brajtner »

pisnuh u gace od srece.. :-)
dugi

#140 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by dugi »

dottore wrote:kao prvo da je face lift bilo bi rađeno na istoj šasiji ;-)
Pa dottore i jeste ista sasija i u VW to ne kriju, samo su uvedeni jos neki novi motori i promijenjeni farovi i stop svijetla.
O dizajnu necu raspravljati jer ne razumijem zasto se svi svadjaju oko toga, neko ga voli neko ne. Meni je golf konfekcija bio i ostao, kao i vecina auta iz kompakt klase, samo sto je golf dosta skuplji od konkurencije a ne nudi nesto vise.
Iako ne simpatisem VW moram reci da je 1.4 TSI odlican motor i da odlicno ujedinjuje karakteristike benzinca i elasticnost i stedljivost dizela.
DoradO

#141 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

pashica wrote:Do kad vw planira umjesto udobnih sjedišta ugrađivati školske klupe :D u golfu dok se voziš "ubi" u bubrege, al to je do naših cesta, a i to auto se ubilo za naših cesta :-) kako god svaki proizvod ima svoju mušteriju, neko volio ovo, neko ono :run:
pasha moj da si ti ziv i zdrav VW je proizveo mnogo auta poslije G2 :lol: :lol: :wink:
DoradO

#142 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

dugi wrote:
dottore wrote:kao prvo da je face lift bilo bi rađeno na istoj šasiji ;-)
Pa dottore i jeste ista sasija i u VW to ne kriju, samo su uvedeni jos neki novi motori i promijenjeni farovi i stop svijetla.
O dizajnu necu raspravljati jer ne razumijem zasto se svi svadjaju oko toga, neko ga voli neko ne. Meni je golf konfekcija bio i ostao, kao i vecina auta iz kompakt klase, samo sto je golf dosta skuplji od konkurencije a ne nudi nesto vise.
Iako ne simpatisem VW moram reci da je 1.4 TSI odlican motor i da odlicno ujedinjuje karakteristike benzinca i elasticnost i stedljivost dizela.
idi na stranu 4 pa nadji jedan post i gdje ima jedan odlomak u kojem su nabrojane neke od mnogih promjena a nemoj ti izmisljat svojom odokativnom metodom zivota ti :-?
ruud

#144 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by ruud »

:razz:
Last edited by ruud on 14/08/2008 14:33, edited 3 times in total.
ruud

#145 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by ruud »

:lol:
Last edited by ruud on 14/08/2008 14:32, edited 1 time in total.
ruud

#146 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by ruud »

kad bi mi neko davao auto dzabe prije bi uzeo ovo nego g5.

Image

8-) 8-) 8-)
Maystor

#147 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Maystor »

dottore wrote:
Maystor wrote:I ja bih rekao da je G6 u principu samo facelift golfa 5. Ali ne zbog izgleda, već zbog mehanike i tehnike. Tipičan životni vijek nekog modela u autoindustriji je u prosjeku oko 7 godina. Ovu šesticu su izbacili samo 5 godina nakon pojave golfa 5. A za samo 4 godine bi trebao izaći golf 7 (ako je vjerovati autobildu).
opaaaa
A kakvi idu? Nema tu ništa novo. CR verzija TDI motora se već odavno ugrađuje u audije, neke VW (Tiguan), a za godinu-dvije svi dizel motori iz koncerna VW će biti CR. Davno je VW trebao preći na common-rail, tu kasne desetak godina. Kod benzinaca isto nije ništa novo. FSI, TSI, TFSI se već ugrađuju u VW auta. Jedini stvarno novi motor trebao je biti 1.6 CR TDI sa 90 i 105 konja, ali ga zasad nema. Možda ga ubace dogodine, ali i tu kasne; čak i hyundai ima jači dizelaš takve zapremine.
Da me ne shvatiš pogrešno, ja nemam ništa protiv VW-a, gotivim njemačka auta (i sam vozim auto iz VW koncerna), ali golf 6 nije novi model, već u principu dorađena verzija golfa 5.
DoradO

#148 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

ruud wrote:kad bi mi neko davao auto dzabe prije bi uzeo ovo nego g5.

Image

8-) 8-) 8-)
woooow evo divim ti se ... jel to imas guugle jarane :-? reci nesto pametno majke ti kakve su ti ovo slicice nigdje veze sa temom ... imas temu smijesna krkansak auta pa lijepi slicice ... koji ti je :?:
DoradO

#149 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

Maystor wrote:
dottore wrote:
opaaaa
A kakvi idu? Nema tu ništa novo. CR verzija TDI motora se već odavno ugrađuje u audije, neke VW (Tiguan), a za godinu-dvije svi dizel motori iz koncerna VW će biti CR. Davno je VW trebao preći na common-rail, tu kasne desetak godina. Kod benzinaca isto nije ništa novo. FSI, TSI, TFSI se već ugrađuju u VW auta. Jedini stvarno novi motor trebao je biti 1.6 CR TDI sa 90 i 105 konja, ali ga zasad nema. Možda ga ubace dogodine, ali i tu kasne; čak i hyundai ima jači dizelaš takve zapremine.
Da me ne shvatiš pogrešno, ja nemam ništa protiv VW-a, gotivim njemačka auta (i sam vozim auto iz VW koncerna), ali golf 6 nije novi model, već u principu dorađena verzija golfa 5.
ja mislim da on misli :D na zapreminu motora ... :)
srce_ruke_lopata

#150 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by srce_ruke_lopata »

ruud wrote:kad bi mi neko davao auto dzabe prije bi uzeo ovo nego g5.

Image

8-) 8-) 8-)
Hajde reci nesto pametno kupicemo ti ovu peglu.
Koji djeciji komentari...
Post Reply