NINJA REVIZORI
-
aerobic
#126 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Ja imam iskaznicu i plaćam sva davanja. Problem onih bez prijave mi je poznat.
Ekskluzivno: večeras na TV SA (kantonalna) televizija u 18.30 prilog o nemilom događaju sa izjavom jednog od Francuza i moga starog.
Ekskluzivno: večeras na TV SA (kantonalna) televizija u 18.30 prilog o nemilom događaju sa izjavom jednog od Francuza i moga starog.
-
Umjetnik a
#127 Re: Sila revizorska Vs Turizam
aerobic wrote:Ja imam iskaznicu i plaćam sva davanja. Problem onih bez prijave mi je poznat.
ok
a što je najgore
za svaki slučaj kažu da je evidentiran, pa hoćete li više išta uraditi što se tiče toga
- Jara
#128 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Izgleda da revizori imaju čekuUmjetnik a wrote:aerobic wrote:Ja imam iskaznicu i plaćam sva davanja. Problem onih bez prijave mi je poznat.
ok
a što je najgore
za svaki slučaj kažu da je evidentiran, pa hoćete li više išta uraditi što se tiče toga
Uvijek plaćam kartu i OK je da revizori rade svoj posao...ali ne ovako.
-
aerobic
#129 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Mi ništa - to će možda samo Francuz. Ono prvo dvoje je odmah pobjeglo sutra iz grada (a rekli su ostati barem 3 noći), dok je onaj iz priloga mladi slikar koji je došao da slika Sarajevo, pa neće ga nekoliko seljaka papaka istjerati iz grada dok ne napravi barem par slika. Vidjećemo šta će on uraditi.ok
a što je najgore
Ovo je strašno - sve rastjeraše - dok ne naprave bantustan neće se okaniti. Ionako smo rupa nad rupama u Europi.
- JThomas
#130 Re: Sila revizorska Vs Turizam
pa zna se da revizori smiju pilati samo mlađe cure i one na kojima se iz aviona vidi da nisu odavde i ne znaju kako hodaju stvari s njima...
one nadrkane gospođe od 40+ već ne smiju ni pogledati...a da ne govorim o krupnijim muškarcima "zajebanijeg" izgleda.
ne znaju oni ni jezik države u kojoj žive, a kamoli strani.
one nadrkane gospođe od 40+ već ne smiju ni pogledati...a da ne govorim o krupnijim muškarcima "zajebanijeg" izgleda.
ne znaju oni ni jezik države u kojoj žive, a kamoli strani.
- Jara
#131 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Prije nekoloko godina su tramvajski revizori "presreli" profesora stranca, lektora engleskog jezika na FF. Njegov tekst sa detaljnim opisom "nemilog događaja"
izašao u Oslobođenju...I šta? Ništa...

-
aerobic
#132 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Šta ti predlažeš ?
- Jara
#133 Re: Sila revizorska Vs Turizam
kome?aerobic wrote:Šta ti predlažeš ?
- BSn
#134 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Ma bjazi i kad imam kartu kazem im da nemam (osim u slucaju kada su uljudni, a to je jako rijetko). Kakva li on slia misli da je, kad ide kroz tramvaj i govori "Imas' kartu?". K'o prvo nisam ja s tobom na "ti" pa da mi kazes "imas' ", a k'o drugo ja sam tvoj klijent i ne mozes meni postavljati pitanje koje, ustvari, i nije pitanje, jer kad kaze "Imas' ", to ti dodje k'o da on konstatuje cinjenicno stanje da je odista i imas, jer se onaj apostrof ne vidi kada ga on izgovara.
-
homar
#135 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Ti primitivci, kako kažu kontrolori, isti su kao i njihovi šefovi u Upravi GRAS-a. Ta Uprava liči na svoje šefove u Vladi Kantona Sarajevo. Vlada Kantona Sarajevo liči na one koji su je birali, i tako u krug. Koliko je nezaposlenih kulturnih i školovanih momaka i djevojaka u Gradu Sarajeva a Uprava zapošljava "krkane", "krezave", nepismene i nekulturne, rodbinu i one "ko da više". A mi građani ih plaćamo i šutimo.
Siledžija nam je Premijer Kantona Sarajevo, siledžija je Direktor GRAS-a, siledžije su kontrolori prijevoza GRAS-a, valjda ćemo to reći na izborima u oktobru i kazniti ih.
Siledžija nam je Premijer Kantona Sarajevo, siledžija je Direktor GRAS-a, siledžije su kontrolori prijevoza GRAS-a, valjda ćemo to reći na izborima u oktobru i kazniti ih.
-
callmethebreeeze
#136 Re: Sila revizorska Vs Turizam
obzirom da ovo nije prvi put nama obicnim smrtnicim ne preostaje nista drugo nego da izvucemo zakljucak da je ovakvo ponasanje odobreno od strane vrha grasa. jer do sada nismo culi da je iko bio naruzen zbog krkanskog ponasanja, a kamo li strozije kaznjen.
-
aerobic
#137 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Nije se nadati političkim promjenama, jer je sarajevski izbjeglički logor tako dizajniran u Dayton-u da nema šansi za to za naših života, tj. nikada bez ravolucionarnih promjena, pa bi dobro bilo da se poradi na alternativnom životnom stilu. Ja npr. već 10 godina ne koristim usluge GRAS-a i kad god mogu koristim bicikl i (rjeđe) pješačenje. Vozim se kolima kad moram, ili me povezu prijatelji i ja njih. Nemam nikakve potrebe za prijevozom koji nudi GRAS i barem 5 godina nisam bio u vozilu istog. Ako se ikada otvori privatna firma koju vodi urbano lice i u kojoj su zaposleni urbani likovi - eto mene prvog da kupim mjesečnu.
Nadalje - u svojoj mikrosredini nastojim promovirati i podržati ljude koji se urbano ponašaju, a one druge ignoriram (pravim se da ne postoje). Postoji još mnogo trikova kako se može sasvim lijepo živjeti u paralelnom svijetu kojem pripadaju urbani marginalci. Nešto kao naši preci sisari među velikim, ali glupim, nasilnim i primitivnim dinosaurusima.
Možda će jednog dana ovo društvo od nas zatražiti da ga povedemo, a dotada treba preživjeti najezdu sa planete majmuna. Iako je sve tako - neka je moj stari reagirao - i drago mi je zbog toga - pa makar se ništa ne promijenilo. Pozdrav istomišljenicima.
Nadalje - u svojoj mikrosredini nastojim promovirati i podržati ljude koji se urbano ponašaju, a one druge ignoriram (pravim se da ne postoje). Postoji još mnogo trikova kako se može sasvim lijepo živjeti u paralelnom svijetu kojem pripadaju urbani marginalci. Nešto kao naši preci sisari među velikim, ali glupim, nasilnim i primitivnim dinosaurusima.
Možda će jednog dana ovo društvo od nas zatražiti da ga povedemo, a dotada treba preživjeti najezdu sa planete majmuna. Iako je sve tako - neka je moj stari reagirao - i drago mi je zbog toga - pa makar se ništa ne promijenilo. Pozdrav istomišljenicima.
-
homar
#138 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Čestitke za tvoga starog, jer dok je takvih, šanse postoje da će primitivizam biti pobijeđen.aerobic wrote:Nije se nadati političkim promjenama, jer je sarajevski izbjeglički logor tako dizajniran u Dayton-u da nema šansi za to za naših života, tj. nikada bez ravolucionarnih promjena, pa bi dobro bilo da se poradi na alternativnom životnom stilu. Ja npr. već 10 godina ne koristim usluge GRAS-a i kad god mogu koristim bicikl i (rjeđe) pješačenje. Vozim se kolima kad moram, ili me povezu prijatelji i ja njih. Nemam nikakve potrebe za prijevozom koji nudi GRAS i barem 5 godina nisam bio u vozilu istog. Ako se ikada otvori privatna firma koju vodi urbano lice i u kojoj su zaposleni urbani likovi - eto mene prvog da kupim mjesečnu.![]()
-
in33sa
#139 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Gled`o prilog.
Kako revozor na brzinu slaga "niko njega nije vrijedjao i prijetio... sto se tice nas"
Slaga covjek a ni trepnuo nije.
Nego, sad bi ja rekao nesto o porijeklu uposlenika GRAS-a (komsija mi bio vozac u GRAS-u dugi niz godina, pa mi potvrdi iz prve ruke ono sto carsija govori) ali necu, jer ce me napasti pojedinci kako sirim diskriminaciju prema sandz... ovaj dosljacima
Kako revozor na brzinu slaga "niko njega nije vrijedjao i prijetio... sto se tice nas"
Slaga covjek a ni trepnuo nije.
Nego, sad bi ja rekao nesto o porijeklu uposlenika GRAS-a (komsija mi bio vozac u GRAS-u dugi niz godina, pa mi potvrdi iz prve ruke ono sto carsija govori) ali necu, jer ce me napasti pojedinci kako sirim diskriminaciju prema sandz... ovaj dosljacima
- strong69
#140 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Pa sta ocekujete? Sta mislite kakvi likovi mogu biti revizori? isti oni koji su do juce bunarili po tramvajima, sverceri i preprodavaci koji su to poceli da rade da bi zaradili penziju. I mislite da se saopstenja GRAS-a da je "slucaj evidentiran" zaista i provode?
A mislim da previse serete o Sarajevu i njegovim turistickim nedostacima. Ja sam bio u Nici u Francuskoj i tamo su me opljackali usred grada pod prijetnjom nozem a policajci samo odmahnuli rukom kad sam to prijavio. Ispred eminentnog lokala izasao tip (Francuz) i urinira na sred ulice pokusavajuci to uraditi po gostima koji stoje u redu i cekaju ulaz. I sve OK, niko nista ne komentarise niti satanizira NIcu. Bilo je toga i bice.
U Barceloni i Parisu vas takoder upozoravaju da se pazite pljackasa i dzeparosa.
U Becu u U-Bahnu ce vam ako sjedite sami prici i sjesti huligani i ispipati vas cijelog, gledati vam lancic i traziti da vam pogledaju mobitel koji ce odnijeti naravno.
Svugdje ima nemilih scena ali meni to nije izgovor da se odmah udari po Sarajevu! Dokle vise?
Dakle, ovom gradu fale neki sadrzaji koji bi privukli turiste i zadrzali ih i vracali tu ali to je vec druga tema.
A mislim da previse serete o Sarajevu i njegovim turistickim nedostacima. Ja sam bio u Nici u Francuskoj i tamo su me opljackali usred grada pod prijetnjom nozem a policajci samo odmahnuli rukom kad sam to prijavio. Ispred eminentnog lokala izasao tip (Francuz) i urinira na sred ulice pokusavajuci to uraditi po gostima koji stoje u redu i cekaju ulaz. I sve OK, niko nista ne komentarise niti satanizira NIcu. Bilo je toga i bice.
U Barceloni i Parisu vas takoder upozoravaju da se pazite pljackasa i dzeparosa.
U Becu u U-Bahnu ce vam ako sjedite sami prici i sjesti huligani i ispipati vas cijelog, gledati vam lancic i traziti da vam pogledaju mobitel koji ce odnijeti naravno.
Svugdje ima nemilih scena ali meni to nije izgovor da se odmah udari po Sarajevu! Dokle vise?
Dakle, ovom gradu fale neki sadrzaji koji bi privukli turiste i zadrzali ih i vracali tu ali to je vec druga tema.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#141 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Svaka ti se riječ pozlatila @aerobiče,aerobic wrote:..problem je masa nezaposlenih koji po svaku cijenu žele dobar život i novac do kojeg misle doći između ostalog i varajući turiste.
Ti turisti sa ruksacima uopšte nisu ni glupi, ni naivni i znaju kada su prevareni. Jedino oni ostaju malo duže u ''kolateralnom turističkom'' Sarajevu.
Kao neprofesionalni turistički vodič, ali legalni-dopunsko zanimanje (Važeća iskaznica i plaćeni porezi), iznenadio sam se da strance više interesuje Begova hala izgrađena 1530.g. i činjenica da i sada radi, nego kako je Gavro upucao Franca i Sofiju.
Ovi ''sa ruksacima'' se informišu prije nego što dođu i tačno znaju šta žele da vide, okuse, dožive,...
I sada, naiđe takav turista u smrdljivom tramvaju ''iz 1888.g.'' na revizora otimača, agresivnog preprodavca miomirisa i satova,...taksistu, divljeg turističkog vodiča koji ga uvjeri da planina iznad Sarajeva koju vidi nosi ime Jahorina, ostane zaglavljen na ski liftu-nema ko da ga izbavi,... (Vidi dalje svoju top listu),...Sve će on to oprostiti, ali ako nema osmjeha, ljubaznosti, pomoći od Grada Koji Ima Dušu i u Kojem Nikada Nisi Sam,...osjećaće se totalno prevaren, nikada više neće doći, a na web. stranicama će preporučiti drugima da ne odlaze u Sarajevo/BiH.
Ponavljam, ŽENE MORAJU BITI KONTROLORKE - REVIZORKE U GRASS-u!
Izbori u oktobru su prilika da se obavi legalna revolucija (Smjena dijela vlasti) bez krvi i incidenata, ali...
- strong69
#142 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Nikakva revolucija se nece desiti. Evo u Grasu je Biminom smjenom najavljena revolucija a ja nisam vidio nikakav napredak sto se tice kvaliteta usluga i poboljsanja usluga.PipiDugaDevetka wrote: Izbori u oktobru su prilika da se obavi legalna revolucija (Smjena dijela vlasti) bez krvi i incidenata, ali...
-
callmethebreeeze
#143 Re: Sila revizorska Vs Turizam
pa kljuc svega i jeste u tvojoj zadnjoj recenici. u barceloni imas dzeparosa, ali imas i gaudijev park, plazu u sred grada, fantasticne restorane i sto i jedan nacin da se zabavis. ista stvar i sa berlinom gdje kolektivni saobracaj funkcionise fantasticno. u normalnim zemljama ti jasno pise koliko karta kosta, ista tako ti jasno pise, na vise jezika, ako nemas kartu da ces platiti toliku i toliku kaznu. i kondukteri su uniformisani i ne izgledaju kao ulicni napasnici.strong69 wrote:Pa sta ocekujete? Sta mislite kakvi likovi mogu biti revizori? isti oni koji su do juce bunarili po tramvajima, sverceri i preprodavaci koji su to poceli da rade da bi zaradili penziju. I mislite da se saopstenja GRAS-a da je "slucaj evidentiran" zaista i provode?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#144 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Bimo nije bio u vlastima. On je bio samo direktor Javnog preduzeća. Uostalom, iza zareza i riječi ali stavio sam zarez i tri tačke,...Ne bira se kantonalna vlast u oktobru 2008.g.strong69 wrote:Nikakva revolucija se nece desiti. Evo u Grasu je Biminom smjenom najavljena revolucija a ja nisam vidio nikakav napredak sto se tice kvaliteta usluga i poboljsanja usluga.PipiDugaDevetka wrote: Izbori u oktobru su prilika da se obavi legalna revolucija (Smjena dijela vlasti) bez krvi i incidenata, ali...
-
aerobic
#145 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Ovdje niko ne udara po Sarajevu. Meni je Sarajevo "iz oka ispalo" i za ovaj grad sam vezao život i smrt u miru i u ratu, a nisam morao - moj izbor - nisam jedini. Udara se po onome što nam kvari grad i onemogućava život i poslovanje i time opstanak. I ja sam prvi bio da se u ratu i odmah iza rata samo pozitivno priča o Sarajevu, ali je došlo vrijeme da vidimo šta je uopće moguće učiniti sada u miru da se sadašnje stanje popravi. Ponekad je i civilna hrabrost dovoljna.Svugdje ima nemilih scena ali meni to nije izgovor da se odmah udari po Sarajevu! Dokle vise?
Upravo o ovome i govorimo. To nama treba !pa kljuc svega i jeste u tvojoj zadnjoj recenici. u barceloni imas dzeparosa, ali imas i gaudijev park, plazu u sred grada, fantasticne restorane i sto i jedan nacin da se zabavis. ista stvar i sa berlinom gdje kolektivni saobracaj funkcionise fantasticno. u normalnim zemljama ti jasno pise koliko karta kosta, ista tako ti jasno pise, na vise jezika, ako nemas kartu da ces platiti toliku i toliku kaznu. i kondukteri su uniformisani i ne izgledaju kao ulicni napasnici.
Slažem se !ŽENE MORAJU BITI KONTROLORKE - REVIZORKE U GRASS-u!
Sjaši Murta, da uzjaši Kurta. Kakav narod - takva mu i vlast, a bogami i kondukteri u tramvaju. Demokracija = vlast većine. Zato smo i završili u bantustanu i dobro je da smo živi i zdravi u 2008 (barem neki od nas).Izbori u oktobru su prilika da se obavi legalna revolucija (Smjena dijela vlasti) bez krvi i incidenata, ali...
- Jara
#146 Re: Sila revizorska Vs Turizam
ne bih im bila u koži!ŽENE MORAJU BITI KONTROLORKE - REVIZORKE U GRASS-u!
- Skyfox
#147 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Bila je jedna poslije rata al cini mi se da radila neka 2 mjeseca. A ona sto je vozila tramvaj (mozda jos uvijek vozi) sto je bila zajebana... Na Drveniji neki klinac joj okrenuo desni retrovizor, kad je tram. vec krenuo, a ona stade otvori vrata i ZVIZ.. ga po glavi lik osta nasmijanJara wrote:ne bih im bila u koži!ŽENE MORAJU BITI KONTROLORKE - REVIZORKE U GRASS-u!
- Jara
#148 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Skyfox wrote:Bila je jedna poslije rata al cini mi se da radila neka 2 mjeseca. A ona sto je vozila tramvaj (mozda jos uvijek vozi) sto je bila zajebana... Na Drveniji neki klinac joj okrenuo desni retrovizor, kad je tram. vec krenuo, a ona stade otvori vrata i ZVIZ.. ga po glavi lik osta nasmijanJara wrote:ne bih im bila u koži!ŽENE MORAJU BITI KONTROLORKE - REVIZORKE U GRASS-u!
-
in33sa
#149 Re: Sila revizorska Vs Turizam
Ali na svakoj temi koja se tice katastrofalnog stanja u svakoj pori BH drustva mora neko "pa sta, nije ni u Barseloni/Parizu/Londonu bolje" 
- Skyfox
#150 Re: Sila revizorska Vs Turizam
pa kad i oni imaju pacijente samo sto tamo imaju ostre zakone koje sprovode...in33sa wrote:Ali na svakoj temi koja se tice katastrofalnog stanja u svakoj pori BH drustva mora neko "pa sta, nije ni u Barseloni/Parizu/Londonu bolje"