odustajem, ne gumo se peglatmadner wrote:Meni bi bilo mrsko ustat, bilo bi mi mrsko raditi drugu smjenu kad sam radio jednu, ali sam put bi bio odlican. Pa draze mi je vozit u 3 ujutru kad nema nikog nego u 16-17 Alipasinom.d2 wrote: uzeo si u obzir samo brzinu voznje, ne i mrskocu (ma ko ce sad na posao opet), sta meni treba da u 3 ujutro idem u hadzice, te pare (ode mi pola plate na gorivo, sto uopste radim)... i slicno... pusti se teorije madneru.
Sasvim je normalno da ljudi ne zive blizu mjesta rada, bar vani. Amerika je ekstrem, gdje ljudi prosjecno voze oko 80 km do posla, ali nije neobicno da se vozis sat vremena ni u Europi.
Kako si postavio scenario, jedino ljudi koji mogu pjehe doc su pozeljni. Kakva ti fajda od radnika na dobrinji koji nema auto u 3 nocu?
Sto se tice troska isti scenarij, recimo da je G2D2 auto i da doticni dolazi 22 puta mjesecno na posao. Kombinovana voznja dakle oko 6l potrosnje.
40 * 22 = 880 km. 6l * 8,8 * 2,5 = 132 KM za prevoz. Posto radnik ima pravo da se naknada za prevoz isplacuje to je oko 80-90 KM (Ne znam sad kolko je kupon). Dodatni trosak oko 40-50 KM.
btw "scenario" je konkretan, ne radi se ni o kakvom "postavljenom" scenariju