OSNIVAM NOVU STRANKU!

Post Reply
manijak1

Post by manijak1 »

E to je već :D kako da kažem neuporedivo poređenje :D ali probajte i drugi put , što da ne ?
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Cpncku wrote:
vodolija_33 wrote:
Cpncku wrote:Margareta,
ti pripadaš najvećoj naciji ikad stvorenoj na balkanu, JUGOSLOVENSKOJ. Za nju su spjevane najljepše pjesme, za nju je poginulo 2 miliona ljudi u oba svjetska rata, za nju su bili najveći umovi naših naroda (Josip Juraj Strossmazer, Vuk Karadžić, Jovan Cvijić, Mihailo Pupin, Nikola Tesla, Petar Petrović Njegoš, Meša Selimović, Ivo Andriđ, itd).
Zato, glavu gore i koračaj ponosno !!!
Jugoslavije možda na mapama nema, ali je ima u našim srcima.
Nažalost, nema Yuge koju si spomenuo :sad: i vjeruj mi na riječ da mnogi ljudi istinski žale za njom. Samo, ako se smatraš propadnikom Jugoslovenske nacije, zašto ti je onda ovakav nick :?
Znaš li da je upravo to dovelo do nestanka te naše drage i nikad prežaljene Yuge :?
Nick mi je ovakav jer ne želim skrivati nacionalnu pripadnost, a i zašto bih? Zar je grijeh biti Srbin?
A Jugu su slomili zajednički, a ne samo srpski nacionalizam. Ništa demokratičniji od Slobe nisu bili ni Tuđman, niti Alija, samo su u početku imali manje oružja pa se nisu mogli toliko eksponirati.
A o Slovencima da i ne pričam. Oni su prvi počeli pljuvati po Jugi. Meni je jasno da su oni prvi bili za tranziciju i promjenu socijalizma, ali su pod borbu protiv socijalizma uvrstili i borbu protiv Jugoslavije. Pokvareno, zar ne?
Ali zato je bar Ante Marković bio iskreni jugosloven, ali mu ovi satrapi Slobo, Tuđman i Alija ne dadoše disati jer su htjeli oni izbiti u prvi plan.
E sad, često se zaboravlja lanac nacionalizma pa se kreće sljedećom logikom: prvo su Srbi izabrali Slobu, pa su onda po zakonu reakcije Hrvati izabrali Tuđmana, te zatim muslimani Aliju. Međutim, zaboravlja se prapočetak!
Prvo su Šiptari nabijali Srbima na Kosovu pivske flaše u anus i ubijali ih po poljima, pa su onda Srbi kao reakciju izabrali Slobu da im se najebe majke, pa onda sve ovo ostalo.
Naravoučenije: Jugoslaviji je u samom ishodištu došla glave jedna njena primitivna nacionalna manjina, tj. Šiptari.
Čudna ti je ta logika, moram priznati. Sad bi po toj tvojoj logici, svi trebali imati nickove :musliman, bošnjak, hrvat, croat, katolik, jevrej, židov i sl. :? zato jer se ne stidimo svoje nacionalne i vjerske pripadnosti??? Ne valja ti logika. Nemoj mi samo reći da je i ćirilica tu samo zato jer je to srpsko pismo (mada je isto nastalo od bosančice, ali o tome se već pisalo na ovom forumu 1000x pa ne bih da ponavljam!) a ne provokacije radi?? Ma daaaj.... :-)

A ovo sa Šiptarima, :lol: :lol: :lol: moram priznati da si me nasmijao do suza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

:( :( :( :( Ja htio da te nasmijem :D :D kad ono :( :( manager :D :D .
manijak1

Post by manijak1 »

kao reakcija Srba na šiptarske pogrome.
Ipak ima tipka na tom klaviru koja ne štima.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Cpncku wrote:Ne moraš ti stavljati nick nacionalni, ali ja eto hoću. I šta je tu loše?
A jesi li ti ikada imao kontakt sa Šipcima? Da jesi, vidio bi koliko su primitivni. Pa Titovu sliku su stavljali konju pod rep (ima slika u arhivu novina sarajevsko Oslobođenje) 1981, a on im dao sve!
To ti je bolan kavkaski narod (u eciklopediji Britanicca je spomenuto da oni nisu niodkakvih Ilira, već sa Kavkaza jer i dan danas tamo ima regija Šćiperija).
Uostalom, Slobo se nije vazdigao u užoj Srbiji, već BAŠ NA KOSOVU, kao reakcija Srba na šiptarske pogrome.
Eto ti logike.
..... I onda je taj isti Slobo tako p******o i opleo po Sloveniji, Hrvatskoj i BIH...... Bio čovjek u afektu, pa potamanio sve što mu je došlo pod nož a nije imalo prefix "cppcku" :x a sve zbog Šiptara :x

Jebo te, tek sad sve ima smisla.... :roll:
Cpncku

Post by Cpncku »

vodolija_33 wrote:
Cpncku wrote:Ne moraš ti stavljati nick nacionalni, ali ja eto hoću. I šta je tu loše?
A jesi li ti ikada imao kontakt sa Šipcima? Da jesi, vidio bi koliko su primitivni. Pa Titovu sliku su stavljali konju pod rep (ima slika u arhivu novina sarajevsko Oslobođenje) 1981, a on im dao sve!
To ti je bolan kavkaski narod (u eciklopediji Britanicca je spomenuto da oni nisu niodkakvih Ilira, već sa Kavkaza jer i dan danas tamo ima regija Šćiperija).
Uostalom, Slobo se nije vazdigao u užoj Srbiji, već BAŠ NA KOSOVU, kao reakcija Srba na šiptarske pogrome.
Eto ti logike.
..... I onda je taj isti Slobo tako p******o i opleo po Sloveniji, Hrvatskoj i BIH...... Bio čovjek u afektu, pa potamanio sve što mu je došlo pod nož a nije imalo prefix "cppcku" :x a sve zbog Šiptara :x

Ne izvrći. Nisam to htio reći.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Cpncku wrote:

Ne izvrći. Nisam to htio reći.[/quote]

E pa brate, tako zvuči! Ja vidim ono što ti napišeš a ne ono što ti misliš 8-) .
margareta

Post by margareta »

------------------------
Last edited by margareta on 24/09/2004 12:58, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

:x :x :x :x :x :x
Last edited by margareta on 24/09/2004 12:57, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ja sam po nacionalnosti ZENA!
25 godina stara, ocuvana, nisam presla puno kilometara :)
nemojte se zestiti i sekirati, vec se spremite da u subotu ustanete, odete u mjesnu zajednicu i GLASATE!
margareta

Post by margareta »

:) :) SDP :) :) SDP :) :) SDP :) :) SDP :) :)
Last edited by margareta on 23/09/2004 06:31, edited 2 times in total.
margareta

Post by margareta »

Ja sam raritet :Srpsko-Muslimansko-Hrvatsko-Mađarsko-Španjolska
građanka bez grada............ :x....bez.... :x ....bez.... :x ...bez :x

pitajte nacionaliste....... :x ........bez....... :x .........čega :x
BECHO

Post by BECHO »

Srbine, nema ni Jugoslavije bez Dzemala Bijedica! A zasto sada nema Dzeme (zajedno sa saradnicima Zijom Alikaflicom i Smajom Hrlom) medju zivima pitaj Jovanku Broz i tadasnju vrhusku JNA! Zasto JNA? Zato sto je i tada imala skriveni program velikosrpske dominacije i ocito je Dzemal bio realna prepreka njegovom ostvarenju (ime im smetalo pa su ga zato i odstranili zajedno sa saradnicima Zijom Alikaflicem i Smajom Hrlom)! A Dzemo, ne samo sto je posjedovao medjunarodnu reputaciju i popularnost unutar zemlje nego je bio covjek i drzavnik sa visokim moralnim vrijednostima, politicar prihvatljiv oprecnim snagama u zemlji, hrabar i moguci nasljednik na drzavnoj funkciji koju je napustao Tito! Svaka cast Titu ali nije lako biti drzavnik pored zene mu u njega i nebeskih SANU pametnjakovovica koji su i tada kao i danas zivili/zive u vremenu mitoloskih ratova, Murata, Milosa i Lazara! Uzdravlje ;)
margareta

Post by margareta »

:roll: Za nebeski SANU si u pravu ali u kakvoj je funkciji 'naša'
akademska elita, bila i ostala ?
Šta sada radi Bh.ANU ? :? Svaka čast Purivatri i dr. ali gdje su interesi
Bh. građana? Koja korist od svih kad služe svojoj svrsi ?
Fair Life

Post by Fair Life »

Cpncku wrote:...A o Slovencima da i ne pričam. Oni su prvi počeli pljuvati po Jugi. Meni je jasno da su oni prvi bili za tranziciju i promjenu socijalizma, ali su pod borbu protiv socijalizma uvrstili i borbu protiv Jugoslavije. Pokvareno, zar ne?
I Cesi i Slovaci su bili protiv Cehoslovacke ! I sta bi ? Danas jedni zive u Ceskoj Republici, drugi u Slovackoj, a da ni jednima ni drugima ne fali dlaka sa glave.

Zaboravljas JNA koja je po politickoj moci i uticaju postala sedma republika u SFRJ.
Cpncku wrote:Prvo su Šiptari nabijali Srbima na Kosovu pivske flaše u anus i ubijali ih po poljima, pa su onda Srbi kao reakciju izabrali Slobu da im se najebe majke, pa onda sve ovo ostalo.
Naravoučenije: Jugoslaviji je u samom ishodištu došla glave jedna njena primitivna nacionalna manjina, tj. Šiptari.
Slucaj Djordja Martinovic je veoma diskutabilan (po meni podmetnut) jos davno prije pocetka rata Sloveniji. Vjestacenje "Martinoviceve guze" na VMA i vjestacenje iste od strane grupe nezavisnih sudskih vjestaka (lijecnika) rezultiralo je sa dvjema potpuno razlicitim zakljuccima. (Vjerovatno citas Marka Lopusinu.) Zanemarujes cinjenicu da su na Kosovu i prije tog "slucaja Martinovic" bili sveprisutni tenkovi JNA, vojska i policija koja je dugi niz godina maltretirala Albance na Kosovu.

Slucaj je bio potreban da bi se na "desavanju naroda" Milosevic ucvrstio na vlasti i da bi on dobio priliku da kaze ono svoje slavno: "Ne cujem dobro... Niko, bre, ne sme da vas bije!"

I kazes Siptari (Albanci) su glavni krivci ??! Zasto onda prije nego sa njima (Albancima na Kosovu) rat JNA sa Slovenijom, pa Hrvatskom, zatim BiH, a na kraju sa glavnim krivcima za raspad Jugoslavije ?

Pricas gluposti.

PS___Budi siguran da "od kolevke pa do groba" najbrze vas je vodio Sloba.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Dok vi "naglabate", ja vrbujem ljude i po kaficima za stranku....
Harmonika

Post by Harmonika »

Od ovog se jezim.Nafajtala sam biraca od svaklena samo jos da operu prst za potpis.
Fair Life

Post by Fair Life »

Harmonika wrote:
Od ovog se jezim.Nafajtala sam biraca od svaklena samo jos da operu prst za potpis.
Za koga da se glasa ? Za Pejakovica ?
Harmonika

Post by Harmonika »

Ja cu za SDA a ti za Pejakovica.
Moji kandidati su Mladi Muslimani.
Harmonika

Post by Harmonika »

Dok vi "naglabate", ja vrbujem ljude i po kaficima za stranku...
Moji su zemljoradnici, ratari i rudari.Sve sirotanovici.Zato ih ja imam najvise.
Fair Life

Post by Fair Life »

Harmonika wrote:
Nisam sumnjao ni trenutka.
Image
Lijepo ti stoji cvijet u kosi.
Harmonika

Post by Harmonika »

Dugujem ti veliko hvala od "margarete".
Fair Life

Post by Fair Life »

Harmonika wrote:Dugujem ti veliko hvala od "margarete".
Davno mi je sve bilo jasno. Onakva napadna i sirova (sirovinska) agitacija se vodi samo za one kojima zelis zadnje mjesto na tabeli.
Harmonika

Post by Harmonika »

Fair Life wrote:
Davno mi je sve bilo jasno. Onakva napadna i sirova (sirovinska) agitacija se vodi samo za one kojima zelis zadnje mjesto na tabeli.
Nista ti ne znas.Znaj da ne znas. Nista.
Fair Life

Post by Fair Life »

Harmonika wrote:
Fair Life wrote:Za koga da se glasa ? Za Pejakovica ?
Nisam sumnjao ni trenutka.
Image
Lijepo ti stoji cvijet u kosi.
Harmonika wrote:
Fair Life wrote:
Nista ti ne znas.Znaj da ne znas. Nista.
Nema problema.
Post Reply