Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
notabene wrote:Inbecilu jedan takav bi trebao biti prototip prave policije koja je u službi građana ovoga grada. Kakvo opijanje i dernečenje do kasnih sati, a nerijetko nakon toga tuča, noževi i pištolji počinju raditi. Ne shvatam šta bi bio problem ako naprave popis svih prisutnih u tom trenutku. U svim civiliziranim drzavama svijeta to je najmanje sto se radi, ali jok.. Mentalitet Bosansko Sarajvski nikad zadovoljan, to je zato sto vjerovatno imamo sve najbolje. Rahatu kraja nema..
Znaci apsolutno nikakav kontakt sa realnoscu! Nozevi i pistolji su ti uglavnom pojava u boemima bicama bazenima sa clubovima itd koji naravno nikad nisu bili pretreseni niti je ikad izvrsena racija u njima.
Shingen wrote:Uredi, znaci ovdje smo zakljucili da policija prema obicnom gradjeninu koji najvjerovatnije u zivotu nije zakon prekrsio treba i mora ponasati bahato, derati se, izmisljati prekrsaje, privoditi, prijetiti privodjenjem, kaznama, i raznim glupostima a sve to u cilju sprovodjenja zakona! Isto tako zbog tog istog zakona potrebno je dnevno zaustaviti sto vise dvica, kadeta itd da bi im naplatili kaznu ili barem uzeli sebi onog cenera (ja dosad nisam cuo za slucaj kad ga je policajac odbio). Isto tako motoriste i vozace raznih bjesnijih i skupljih auta treba pustati da se gradom vozaju po 150 km/h...
U sustini zao mi je sto sam pokrenuo ovu temu i sad tek vidim da nam je stvarno potrebna ovakva policija. Javljaju se ljudi sto u zivotu nisu imali kontakt sa policijom ili bilo kakvog sa sarajevskom realnoscu *eru kvake i pricaju o civilizovanom zapadu.
Napisao sam na pocetku da cim policija pocne da stvarno radi svoj posao ja cu priv biti za njih. Kazete ne smiju oni zbog zbog zakona da diraju guzonje i da ih se generalno boje. Pa blago nama! Ali eto obicnih gradjana se srecom ne boje pa barem na nama sprovode vladavinu zakona...
Jako žalosno ako si to zaključio, ali zapravo već si i došao sa takvim predrasudama i zaključcima.
Tebi ne odgovara što se dileri izvuku nakon što ih policija uhvati? E pa krivo je sudstvo a ne policija, fino kao građanin izađi i protestuj protiv tog istog sudstva a nemoj govoriti da policija ne radi svoj posao.
U biti šta se žalite? Zato što vam je neko rekao da izvadite ruke iz đepova dok pričate s njim i zbog toga što ste zapisani? Ne daj Bože da su vas još pretresli to bi bilo tukla nas policija...
scooter21ba wrote:
hvala sto me podmladi kao prvo
znam ja sta si ti mislila ali ako u parku ima 500 ljudi koji su skupljeni u grupama po 5-10 ne znaci da skup treba biti najavljen shvatas poentu?
ako je belaj ok nek rade ali ako ja na willsu mirno sjedim setam pijem ili bilo sta zasto on onda uznemiruje mene?
ako sam vec i prekrsio neki od zakona onda fino ima zapisnik a ne deranje i galama na mene
ali i sama ti rece lakse je zapisati mircerku skutera petog desetog nego pogledati celi i takvim u oci
stavljao sam se ja u kozu policije
evo otprilike kako izgleda ugrubo
ja sam jaci od omladinaca i tu cu glumiti serifa
sto se tice saobracaja tu mi je dobra zarada
ako naidje celo ili bilo ko u takvom rangu gledaj u oblake
otprilike tako (cast izuzecima)
(opet kazem da ima ljudi i u policiji koji posteno rade svoj posao
Deda
Parking iza moje zgrade je svaku noc do 4 pun raje. Policiju zovem samo kad se igraju "ko ce jace vrisnuti i ko ce se bolje dovikivati sa kraja na kraj parkinga" u 2 ujutro. Ili kad "omladina koja nema gdje izaci skace u 2 ujutro po hotelu Bristol".....
Stavim se u poziciju da neko od njih padne, slomi vrat i umre. A ja sam to jednim pozivom mogla sprijeciti. Hvala, dovidjenja prijatno, slobodno se goo*ite u mraku mog parkinga, ali vratolomije izvodite svojim roditeljima pod pendzerom.
A očigledno je da policija ima dosta svojih propusta, ali u vezi sa uvodnim postom i temom, mislim da je policija ispravno postupila.
Šta da je tu izbila neka tučnjava, belaj, preprodaja droge i sutra osvanulo u crnoj hronici? Onda bismo se svi ovdje lijepo sastali i laprdali na taj propust policije koja je zakazala da spriječi takvu situaciju i nije na vrijeme reagirala!
Panjkati na njih kada samo (i napokon) rade svoj posao mi je krajnje neozbiljno!
Parking iza moje zgrade je svaku noc do 4 pun raje. Policiju zovem samo kad se igraju "ko ce jace vrisnuti i ko ce se bolje dovikivati sa kraja na kraj parkinga" u 2 ujutro. Ili kad "omladina koja nema gdje izaci skace u 2 ujutro po hotelu Bristol".....
Stavim se u poziciju da neko od njih padne, slomi vrat i umre. A ja sam to jednim pozivom mogla sprijeciti. Hvala, dovidjenja prijatno, slobodno se goo*ite u mraku mog parkinga, ali vratolomije izvodite svojim roditeljima pod pendzerom.
pa dobro nemoj sada bas ni deda ipak muntam ja ovuda pomislit ce svasta djevojke da sam mozda pedofil
al da se vratimo temi
zasto se ti brines da ce neko slomiti vrat
zasto onda ne brines i kako oni sumaheri voze jer se i on moze zabiti u zid slomiti ruku umrijeti itd
jesi ikada njima zvala policiju? jer si isto jednim pozivom mogla sprijeciti
lamija_SA wrote:
Šta da je tu izbila neka tučnjava, belaj, preprodaja droge i sutra osvanulo u crnoj hronici? Onda bismo se svi ovdje lijepo sastali i laprdali na taj propust policije koja je zakazala da spriječi takvu situaciju i nije na vrijeme reagirala!
sta da je
sbb kbb
sta da je izbila tuca na bazenima ili pucnjava u nekom restoranu
to se vec desava na drugim mjestima a policije nigdje
prije ocekujem tucnjavu u kakvom kaficu jer je neko nekoga krivo pogledao a uz sebe naravno imaju arsenal (navijam za barcu majke mi) oruzja nego u tom parku
Shingen wrote:Ma hajd uredu je... "Sit gladnog ne razumije"
Razumijem ja itekako i zakon i sistem i društvo. Ali nemoj biti licemjer.
Sit gladnog ne razumije..mogao bi napisati esej o pretresima i rovarenju po stvarima kao zadnjem dileru, ali to sve spada pod zakon. Iako nisam ništa pogriješio našao sam se sumnjivim, oni odradili posao, ja surađivao hvala na suradnji i vozdra.
Jesu ti napravili nešto loše s tim da su te zapisali i rekli da izvadiš ruke iz đepova dok pričaš s njima?
scooter21ba wrote:
zasto se ti brines da ce neko slomiti vrat
zasto onda ne brines i kako oni sumaheri voze jer se i on moze zabiti u zid slomiti ruku umrijeti itd
jesi ikada njima zvala policiju? jer si isto jednim pozivom mogla sprijeciti
KAd zovnes policiju, moras se predstaviti. Rijetko kad reaguju na Amonimne dojave.
Ja se vise predstavljat ne moram. Samo kazem ZOVEM IZ TE ULICE odmah znaju ko je. I znaju da se ne zajebavam. I zovem sumaherima. Pogotovo onima koji misle da Vilsonovo iza 5 stoji i dalje otvoreno. I nije mi pegla i nije mi zao impulsa.
Kjajević Majko wrote:
Jesu ti napravili nešto loše s tim da su te zapisali i rekli da izvadiš ruke iz đepova dok pričaš s njima?
cuj izvadis ruke iz dzepova trebam li jos stajati u stavu mirno mozda?
Logicno je da bi trebao, jer svaki nagli pokret bi se smatrao pokusajem napada na sluzbeno lice za vrijeme obavljanja duznosti, a u normalnoj drzavi bi dobio po bubrezima samo tako..
scooter21ba wrote:cuj izvadis ruke iz dzepova trebam li jos stajati u stavu mirno mozda?
Kulturno je izvaditi ruke iz đepova, a ako se tako fina raja okuplja u parku onda bi to i trebali znati.
Samo navodim primjer onoga šta su im govorili...
I reci mi jeli maltretiranje ako ti policajac kaže izvadi ruke iz đepova dok pričaš samnom?
scooter21ba wrote:cuj izvadis ruke iz dzepova trebam li jos stajati u stavu mirno mozda?
Kulturno je izvaditi ruke iz đepova, a ako se tako fina raja okuplja u parku onda bi to i trebali znati.
I reci mi jeli maltretiranje ako ti policajac kaže izvadi ruke iz đepova dok pričaš samnom?
Jeste, stojim, ne uznemiravam nikoga, sasvim slucajno sam se zadesio tu, izgledam neproblematicno, sve su to stvari koje bi drot trebao prokontati prije nego pokaze da je samo zakonski ovlasteni djilkos.
Shingen wrote:Ma hajd uredu je... "Sit gladnog ne razumije"
Razumijem ja itekako i zakon i sistem i društvo. Ali nemoj biti licemjer.
Sit gladnog ne razumije..mogao bi napisati esej o pretresima i rovarenju po stvarima kao zadnjem dileru, ali to sve spada pod zakon. Iako nisam ništa pogriješio našao sam se sumnjivim, oni odradili posao, ja surađivao hvala na suradnji i vozdra.
Nisam ja licemjeran vec ti mene nikako ne kontas izgleda... Ne smetam meni kad dodje i pretrese normalno, nek i zapise i kad sve to profesionalno odradi. Ali mi smeta kad se pojavi pijan i pocne se derati na tebe prijetiti i silu sprovoditi. Jel' to profesionalno? Smeta mi sto vjezbaju strogocu na ljudima kojima nikad na pamet nije palo da prekrse zakon na bilo kakav nacin (osim opijanja na javnom mjestu).
I daj molim te... Da bacim cigaru i izvadim ruke iz dzepova?! Pa nisam kod uciteljice u osnovnoj skoli...
Kjajević Majko wrote:
Logicno je da bi trebao, jer svaki nagli pokret bi se smatrao pokusajem napada na sluzbeno lice za vrijeme obavljanja duznosti, a u normalnoj drzavi bi dobio po bubrezima samo tako..
Ne mogu vjerovat sta slijedi....
Jozo Andjicu VRATI SE!
zato jozo jednom dobi po njusci jer je glumio serifa a i vidjeli smo kako je kulturan jozo i kako razgovara sa novinarima
Shingen wrote:... Ne smetam meni kad dodje i pretrese normalno, nek i zapise i kad sve to profesionalno odradi. Ali mi smeta kad se pojavi pijan i pocne se derati na tebe prijetiti i silu sprovoditi. Jel' to profesionalno? ...
Demokracija je. Prijavi ga ako misliš da je prekoračio ovlasti.
kulturno jeste ali jeli moranje vaditi ruke iz dzepova
naravno da je maltretiranje ako ti naredjuje gdje ces drzati ruke a nema osnova za to
Kjajević Majko wrote:
ne trebas ali vadjenjem ruka u dzepovima pokazaces da nemas oruzje u rukama, pa cete i ti i policajac bit mirniji. a ako mislis da nasa policija maltretira ljude, sta bi reko na cinjenicu da se meni kada sam u rimu prisao policijskom autu da pitam policajca za smjer nasla utoka repetirana u glavu jer sam se sageo nad njegov prozor. da ne bi pogresno shvatio cijela stvar se desava oko 300 metara od univerziteta oko ponoci, znaci nit los kraj, nit gluho doba.
The 51st State wrote:Jeste, stojim, ne uznemiravam nikoga, sasvim slucajno sam se zadesio tu, izgledam neproblematicno, sve su to stvari koje bi drot trebao prokontati prije nego pokaze da je samo zakonski ovlasteni djilkos.
Uznemiravaš okolne stanare, o čemu mi ovdje pričamo? Kako to izgledaš neproblematično molim te? Koga briga jesi se tu slučajno zadesio, ili si tu došao piti, ili se družiti, ili drogirati, ili si samo šetao pored, ako te policajac legitimiše moraš surađivati. Vrlo jednostavno, nema tu ja ovo, ja ono, pa jeste li vi normalni gnjavite mene a gle dilera tamo.
kulturno jeste ali jeli moranje vaditi ruke iz dzepova
naravno da je maltretiranje ako ti naredjuje gdje ces drzati ruke a nema osnova za to
UPAMTI DA IMAS PRAVO ZAPISATI PODATKE O POLICAJCU KOJI TE LEGITIMISE...potrudi se i broj akreditacije da zapises, da pobijes mogucu tvrdnju "to on zna ime pa mi se nesto sveti laze bla bla"...
Ploca se okrece odmah.
Problem je ovdje sto sa omladinom samo policija kontaktira i to kada procjeni kad treba. Vrlo cesto pozovu me telefonom razne agencije, kazu nagradana igra, da li pusite,izvuceni ste za neku veceru i sl. gluposti, ali niko nikad me nije nazvao da se interesira o djeci i omladini. Potpuno je jasno da omladina lunja svu noc jer sutra nema nikakvu obavezu, ali ne mogu da vjerujem da se u nekim lokalima uopce ne provode pregledi
ne trebas ali vadjenjem ruka u dzepovima pokazaces da nemas oruzje u rukama, pa cete i ti i policajac bit mirniji. a ako mislis da nasa policija maltretira ljude, sta bi reko na cinjenicu da se meni kada sam u rimu prisao policijskom autu da pitam policajca za smjer nasla utoka repetirana u glavu jer sam se sageo nad njegov prozor. da ne bi pogresno shvatio cijela stvar se desava oko 300 metara od univerziteta oko ponoci, znaci nit los kraj, nit gluho doba.
koji su mu kurac prilazio? i ovi neka repetiraju ako im se ko nagne na prozor, oj majko analogije...
Kjajević Majko wrote:
e bas u dzepu imam mini strojnicu da bi mu naudio vidi se valjda ako imas nesto u dzepu nije dzep ruksak
pa normalno da je repetirao kad mu prilazis sam u gluho doba
i ja bi kontao jeli ovaj hoce da mi naudi ili je pacifist