Ilidža (Anketa)
- Haris.ba
#126 Re: Ilidža (Anketa)
Sutra su izbori za članove savjeta u mjesnim zajednicama. Pa da ne bude da se nije znalo.
- rajv0sa
#127 Re: Ilidža (Anketa)
Kad se ono promjenilo ime hotela hungaria
,jebem ti metropolizam lažni.
- Hajvan
#128 Re: Ilidža (Anketa)
u "Crystal"??!!bELMIN_666 wrote:Kad se ono promjenilo ime hotela hungaria,jebem ti metropolizam lažni.
tako se nekad zvao restoran s velikom baštom u sklopu hotelskog kompleksa.
Zašto bi da jebeš metropolizam, k tomu još lažni. Da prostiš.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#129 Re: Ilidža (Anketa)
zašto u velikoj aleji tamo negdje na trecini puta otprilike kada se ide na vrelo bosne ne radi ona cesma

- stativa
#130 Re: Ilidža (Anketa)
Peđa umro?
Last edited by stativa on 24/06/2013 10:55, edited 1 time in total.
- gnjev
#131 Re: Ilidža (Anketa)
Jel ima neko vise informacija ? Dobar je ono covjek bio samo sudbina se sa njim poigrala. Kazu poce pit kad ga je zena ostavila.stativa wrote:Peđa umro?
Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#132 Re: Ilidža (Anketa)
kažu našli ga u stanu mrtvog, ma alkohol ga ubio nema šta drugo. i stari mu je isto ovako zavrsio nekad prije ratagnjev wrote:Jel ima neko vise informacija ? Dobar je ono covjek bio samo sudbina se sa njim poigrala. Kazu poce pit kad ga je zena ostavila.stativa wrote:Peđa umro?
falit ce mahali što jest jest
za neupucene
http://www.youtube.com/watch?v=x7Jo_2j35VM
- Reisova
#133 Re: Ilidža (Anketa)
MOLIM VAS
jedno pitanje, naravno za one koji su odrasli na Ilidzi da li se neko sjeca ALEJE ZNATE SA DRVEĆEM????????!!!!
Drvece bilo u aleji pored škole Branko Radicevic............unutrra mali kiosci cini mi se jedan pekao hod dog a drugi bio od Steve džidžara..........i da opet se ponavljam bilo predivno veeeeelllllllliiiiiiikkkkkkko drvece.........
svaki put kada odem na muka mi jer mi fale ta drveca----------
jedno pitanje, naravno za one koji su odrasli na Ilidzi da li se neko sjeca ALEJE ZNATE SA DRVEĆEM????????!!!!
Drvece bilo u aleji pored škole Branko Radicevic............unutrra mali kiosci cini mi se jedan pekao hod dog a drugi bio od Steve džidžara..........i da opet se ponavljam bilo predivno veeeeelllllllliiiiiiikkkkkkko drvece.........
- junkers
#134 Re: Ilidža (Anketa)
naravno,hot dogReisova wrote:MOLIM VAS
- Hajvan
#135 Re: Ilidža (Anketa)
meni ne fali ta aleja kestenja- bila je bolesna vec pocetkom '80-ih.
Zapravo, kesten nije biljka za vrelih ljeta juzne evrope i podlozna je napadima Cryphonectria parasitica (tzv. Rak kestenove kore) još od sredine '50 kad je prvi puta zabiljezeno....
Ni ova aleja s nekom vrstom oskourše (Sorbus spp.) nije baš najsretnije riješenje..
Ja bih više volio da vidim nešto poput ovog:

Zapravo, kesten nije biljka za vrelih ljeta juzne evrope i podlozna je napadima Cryphonectria parasitica (tzv. Rak kestenove kore) još od sredine '50 kad je prvi puta zabiljezeno....
Ni ova aleja s nekom vrstom oskourše (Sorbus spp.) nije baš najsretnije riješenje..
Ja bih više volio da vidim nešto poput ovog:

- Critty Bo
#136 Re: Ilidža (Anketa)
Samo da dreknem kako me neopisivo nervira saobraćaj u uličici pored Ildžisa prema Velikoj Aleji. Još kad se sa strane načičkaju automobili i ako treba još jedan na prođe, moraš se na žardinjeru popeti haman. I nikad neću svariti auto od 30 hiljada parkirano prekoputa parkinga da slučajno šta ne plati. Golfu 2 nekako i halalim 
- gnjev
#137 Re: Ilidža (Anketa)
Da mogu auta bi parkirali u kafice i restorane . Kompleksasi .Critty Bo wrote:Samo da dreknem kako me neopisivo nervira saobraćaj u uličici pored Ildžisa prema Velikoj Aleji. Još kad se sa strane načičkaju automobili i ako treba još jedan na prođe, moraš se na žardinjeru popeti haman. I nikad neću svariti auto od 30 hiljada parkirano prekoputa parkinga da slučajno šta ne plati. Golfu 2 nekako i halalim
- Critty Bo
#138 Re: Ilidža (Anketa)
I hoćemo li doživjeti da konačno postave te famozne kamere u Veliku Aleju i da neko utjera u red one j..... kočijaše i njihove konje, dunjaluk će zasrat kako su krenuli.gnjev wrote:Da mogu auta bi parkirali u kafice i restorane . Kompleksasi .Critty Bo wrote:Samo da dreknem kako me neopisivo nervira saobraćaj u uličici pored Ildžisa prema Velikoj Aleji. Još kad se sa strane načičkaju automobili i ako treba još jedan na prođe, moraš se na žardinjeru popeti haman. I nikad neću svariti auto od 30 hiljada parkirano prekoputa parkinga da slučajno šta ne plati. Golfu 2 nekako i halalim
- gnjev
#139 Re: Ilidža (Anketa)
Navidno citava cesta od kruznog u Koliniji do mosta kod mupa je trebala biti pjesacka zona . A sto se kocijasa tice postujem tradiciju ali mislim da im nije mjesto u V.Aleji . Em sto przne em sto se svako malo moras sklanjati da prodju .
- Critty Bo
#140 Re: Ilidža (Anketa)
Odrah psu šape zbog njihovih govanagnjev wrote:Navidno citava cesta od kruznog u Koliniji do mosta kod mupa je trebala biti pjesacka zona . A sto se kocijasa tice postujem tradiciju ali mislim da im nije mjesto u V.Aleji . Em sto przne em sto se svako malo moras sklanjati da prodju .
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#141 Re: Ilidža (Anketa)
Je li kod vas diskutanata posjetio Zlatni Prag u Češkoj? Ima li tamo kočijaša sa zapregama u turističke svrhe? Kako su oni tamo riješili problem konjskog izmeta i mokraće?gnjev wrote:Navidno citava cesta od kruznog u Koliniji do mosta kod mupa je trebala biti pjesacka zona . A sto se kocijasa tice postujem tradiciju ali mislim da im nije mjesto u V.Aleji . Em sto przne em sto se svako malo moras sklanjati da prodju .
- Hajvan
#142 Re: Ilidža (Anketa)
Znate Vi dobro kako se riješavaju stvari.
-----------------------
Meni nisu smetali, sada mi smetaju.
Koistim taj park i Aleju kroz njega barem 2 x sedmično ( u prosjeku)- i normalno da mi njihov kabadahijski odnos na cesti smeta.
- usmrdili su čitavu Aleju,
- naročito su uneredili polazen točke,
- ponašaju se i voze tom trasom ko da je u najmanju ruku njihovo vlasništvo....
treba li još??
a sve ovo je vrlo lako riješivo, kao i mnogo toga u ovom gradu- al izgleda da nema volje i da večini ovoak odgovara.
Stoga, možda je bolje nama kojima smetaju ovakke "gluposti" da promjenimo grad!?!
-----------------------
Koistim taj park i Aleju kroz njega barem 2 x sedmično ( u prosjeku)- i normalno da mi njihov kabadahijski odnos na cesti smeta.
treba li još??
a sve ovo je vrlo lako riješivo, kao i mnogo toga u ovom gradu- al izgleda da nema volje i da večini ovoak odgovara.
Stoga, možda je bolje nama kojima smetaju ovakke "gluposti" da promjenimo grad!?!
- Critty Bo
#143 Re: Ilidža (Anketa)
Ja živim u blizini. Milion puta zvali Zelene, policiju, opštinu, 3 načelnika, TVSA, Avaz, Oslobođenje, unedogled..Hajvan wrote:Znate Vi dobro kako se riješavaju stvari.
-----------------------
treba li još??
I ništa, izgleda da niko nema interesa u tome da ih se utjera u red. Ja im je.em mater svaki put kad prolazim i u lice mi se smiju.
- gnjev
#144 Re: Ilidža (Anketa)
Ne obaziru se bukvalno na djecu koja setaju Alejom . Dobro je rekao hajvan nije toliki problem u konjim i kocijama koliko je u vlasnicima istih .
- gnjev
#145 Re: Ilidža (Anketa)
Jel blizu Serifa ? Jesil ti ona sa velikim bjelim psom ?Critty Bo wrote:Ja živim u blizini. Milion puta zvali Zelene, policiju, opštinu, 3 načelnika, TVSA, Avaz, Oslobođenje, unedogled..Hajvan wrote:Znate Vi dobro kako se riješavaju stvari.
-----------------------
treba li još??
I ništa, izgleda da niko nema interesa u tome da ih se utjera u red. Ja im je.em mater svaki put kad prolazim i u lice mi se smiju.
- Critty Bo
#146 Re: Ilidža (Anketa)
Nisam, ja sam ona sa velikim bijelo-tigrastim psom, imaš slike na ljubimcimagnjev wrote:Jel blizu Serifa ? Jesil ti ona sa velikim bjelim psom ?Critty Bo wrote:Ja živim u blizini. Milion puta zvali Zelene, policiju, opštinu, 3 načelnika, TVSA, Avaz, Oslobođenje, unedogled..Hajvan wrote:Znate Vi dobro kako se riješavaju stvari.
-----------------------
treba li još??
- eluna
#147 Re: Ilidža (Anketa)
ZAISTA .... onaj kafić na početku male eleje treba da promijeni ili namjenu ili gazdu ..... ljetos tamo vidjeh u basti samo par normlanih i trijeznih faca - sve ostalo polupijano ..... FUJ!
Avenija i yu cafe kao i pub dole niže sasvim su ok
a kuda se ulazi i da li je neko bio u onom novom kafiću garden?
Avenija i yu cafe kao i pub dole niže sasvim su ok
a kuda se ulazi i da li je neko bio u onom novom kafiću garden?
- eluna
#148 Re: Ilidža (Anketa)
usput - ne vidim ništa pogrešno u konceptu male aleje kao šetnice sa kafićima za svačiji ukus ........ šta fali splitskoj rivi!? NIŠTA ..... i riva i aleja su koncipirane kao gradska dnevna soba i to mi je super ......a muzika će da se promijeni kada se promijeni i klijentela - čisto sumnjam da će bilo koji konobar ostaviti cindili-mindili muziku ako vidi 2-3 stola mlađeg društva, još ako mu 3 djevojke dobace prijekoran pogled za po neku pjesmu, vjerujem da će brzo da mijenja radio stanicu
izbacila bih kladionice - to je višak, kao i zlatare, ali trafika sa grickalicama, sokovima i vodom, dopunama za sve telefone i navijačkim rekvizitima je sasvim OK
izbacila bih kladionice - to je višak, kao i zlatare, ali trafika sa grickalicama, sokovima i vodom, dopunama za sve telefone i navijačkim rekvizitima je sasvim OK
- amiliana
#149 Re: Ilidža (Anketa)
Autobusi nisu redovni, kasne na terminalu a i raspad su da ne moze veci biti.
Garden je super mjesto, opustena raja prijatna atmosfera
Avenija takodjer sto se tice Male Aleje tu slabo zalazim pogotovo iza ponoci kad su svi polupijani i vrhunac Dara,Ceca,Seka i sl.
Garden je super mjesto, opustena raja prijatna atmosfera
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#150 Re: Ilidža (Anketa)
Linije za trnovo i dejcice idu u minut
Mozda nemate jaranski odnos s vozacima
Mozda nemate jaranski odnos s vozacima