Šta da radim u Banjaluci?

Vijesti i zbivanja u Banjoj Luci, Mrkonjić Gradu, Prijedoru, Bos. Gradišci, Prnjavoru, Tesliću, Derventi, Bos. Brodu...

Moderator: banjaluka078

Post Reply
pirmin

#126 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by pirmin »

banjaluka078 wrote:
pirmin wrote:
Zabari su od one smrdljive kanalizacije zvane "Venecija" napravili svijetsku atrakciju, lafo
romantika, gondole, folovi, golovi a ono ubij boze.Leglo koznih i inih bolesti. :-)

Ee sad ti zamisli da smo mi normalna drzava i da imamo sposobne ljude pa da se od ove atrakcije
jedinstvene u svijetu napravi nesto...pa citav region bi buknuo u roku odmah.
Al`jok, vaznije je brojati krvna zrnca i zavlaciti se po torovima.
To mi je sto puta palo na um, kakva bi bila atrakcija da neko malo "pogura" dajak. Momci su već organizovani u http://www.dajak.org/en/index.html i drago mi je da se razbrojavaju samo na one koji vole Vrbas više ili još više. :) Ali da se brendira, pa napravi atrakcija, do grada raftom, po gradu dajakom ili čak kajakom...ma kakva bi to milina bila!
:thumbup:

Rafting je odlicno organizovan i odradjen, po slicnom principu bi se moralo nesto uraditi
i na temu dajaka.
Ridjobrki

#127 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by Ridjobrki »

Vrlo vjerovatno ćemo se mimoići ali doći ćeš ti opet pa te vodim na jedno mjesto. Imaš šiš od Brke da izbijemo taj Leskovac... :mrgreen:
vesna555

#128 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by vesna555 »

Ridjobrki wrote:Vrlo vjerovatno ćemo se mimoići ali doći ćeš ti opet pa te vodim na jedno mjesto. Imaš šiš od Brke da izbijemo taj Leskovac... :mrgreen:
Brkooo.... Ajde bolan reci mi gdje me vodiiiiiš! A što si takav :(
vesna555

#129 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by vesna555 »

Ljudi, kvarite nam temu. Idite na politiku. Svako ima pravo da voli grad koji on želi i da ide tamo gdje on želi i posjećuje restorane i hotele koje on želi.
Tema je šta da radim u BL. Ako ćeš raspravljati o politici, ima podforum za to, ne kontam koji vam je vrag pa vam čovjek ne može dokazati da ima poseban podforum gdje se raspravlja o politici, samo kvarite temu bezze.
banjaluka078

#130 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by banjaluka078 »

Vesna, preko puta parka Mladen Stojanović ima ćevabdžinica "Banjalučanka". Tu pojedi veliku kombinaciju, pa ti leskovački neće pasti na um. :D
Čim pojedeš, ukrcaj se na bus br. 9 (50m od ćevabdžinice je stanica) i zapiči se sve do Novoselije, restorana Slap, sjedi na terasu, naruči domaću kafu i uživaj u pogledu i povjetarcu:

banjaluka078

#131 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by banjaluka078 »

pirmin wrote:

Rafting je odlicno organizovan i odradjen, po slicnom principu bi se moralo nesto uraditi
i na temu dajaka.
Možda nešto i odrade klubovi Kanjon i Dajak, drago mi je da je trka dajaka opet jako popularna na "Ljetu na Vrbasu", sve više se priča o čamcima i, čini mi se, da ih nikad nije bilo ovliko na Vrbasu. Bar ne iza rata. Turistička organizacija grada ih ne ignoriše, što je dobro, možda se to i "zakotrlja" u nešto veće.
Soul_Sista

#132 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by Soul_Sista »

Daj sta se svadjate ko djeca...da je ovde samo cevap problem gdje bi nam kraj bio :D :lol:

Nego, bila sam u posjeti svom rodnom kraju prosle sedmice. I kao svaki grad pa i grad na Vrbasu ima svojih mana i vrlina. Recimo svidja mi se sto je uzi centar pociscen, uzidali su onu smrdljivu gradsku pijacu :D , svidjaju mi se klupe u Kastelu jer se odrzavaju festivali na kojem na zalost ne mogu sudjelujem zbog fizicke udaljenosti :D , iznenadilo me da su poprilicno ljubazni na trafici, restoranima i u taksijima (u poredjenju sa recimo Bratislavom u koju se sigurno vise necu vratiti) Ali onda naravno imamo ono hodanje po jajima...sjednes u autobus i cujes babu kako brani Mladica i kudi Tadica, cekas bus sljedeci dan i cujes snajku kako prica komsiji da ima radnu kolegicu Muslimanku i Hrvaticu, kako su svi fini jedni prema drugima ali opet malo oprezni i suzdrzani - i to ona stoji i govori otvoreno, odes na bazen i nagledas se majica za 4C...i tako jos nekih prikaza koje te podsjete one mracne strane grada koja je uveliko ziva..i ako me jos nesto zivcira a to je divlja gradnja privatnih kuca i tamo gdje treba i tamo gdje ne treba...recimo kad se proseta Hisetima prema Seheru, gdje su uvijek bile kuce, sad je tu neki glavonja smjestio veliku zgradu...nemam nista protiv zgrade ali gdje je urbanisticki plan? i tako dalje..i recimo gore na Starcevici u brdu jedan je izradio kucu-dvorac sa dva tornja :D :D :D ..imalo bi se jos sta dodati ali moram dalje :-)
banjaluka078

#133 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by banjaluka078 »

Ako je neko u nedjelju u BL, u 14.00 počinju trke dajaka pod Kastelom, pa eto... raspored
ljubav_aha

#134 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by ljubav_aha »

hadzinicasa wrote:
ljubav_aha wrote:
dobro,jeste cist,ali zasto je najljepsi :mrgreen:

zbog zelenila. tamo je SVAKA ulica aleja.
a Vrbas je ..... poezija.
ba si rmanticna :-D to je samo u pojedinim djelovima grada

svkai grad ima svoje signatures,nema najljepseg grada,samo najljepsi dijelovi svakog grada :-D
Ridjobrki

#135 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by Ridjobrki »

U BL možeš... Stajati iza Vlajkija u redu na bankomatu. :lol:
mO k3

#136 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by mO k3 »

Ridjobrki wrote:U BL možeš... Stajati iza Vlajkija u redu na bankomatu. :lol:
Sto mu nisi dao cvoku :)
mO k3

#137 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by mO k3 »

banjaluka078 wrote:Vesna, preko puta parka Mladen Stojanović ima ćevabdžinica "Banjalučanka". Tu pojedi veliku kombinaciju, pa ti leskovački neće pasti na um. :D
Čim pojedeš, ukrcaj se na bus br. 9 (50m od ćevabdžinice je stanica) i zapiči se sve do Novoselije, restorana Slap, sjedi na terasu, naruči domaću kafu i uživaj u pogledu i povjetarcu:

U lijpo gore.... ima tu preko vrbasa jedna kuca ko prazna vidim nema nikoga ,akzem rodjaku joj ima ona kuca na pravom mjestu a izgleda nema nikoga e da je kupiti ,kad ce meni rodjak moj tata otiso da vidi jeli kuca na prodaju a ljudi ga napali i istjerali iz dvorista :lol:
ljubav_aha

#138 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by ljubav_aha »

Ženski Dr.Med wrote:
banjaluka078 wrote:Vesna, preko puta parka Mladen Stojanović ima ćevabdžinica "Banjalučanka". Tu pojedi veliku kombinaciju, pa ti leskovački neće pasti na um. :D

U lijpo gore.... ima tu preko vrbasa jedna kuca ko prazna vidim nema nikoga ,akzem rodjaku joj ima ona kuca na pravom mjestu a izgleda nema nikoga e da je kupiti ,kad ce meni rodjak moj tata otiso da vidi jeli kuca na prodaju a ljudi ga napali i istjerali iz dvorista :lol:

do novosellije se seta :-D milion puta otisla pjesaka ,auto i bus nisu uopste zadovljstvo
banjaluka078

#139 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by banjaluka078 »

ljubav_aha wrote: do novosellije se seta :-D milion puta otisla pjesaka ,auto i bus nisu uopste zadovljstvo
Ma, ove moje Sarajlijice :) što mi dođu u goste bi pješke izdahnuli na pola puta od Rosulja do Novoselije, ulijenili se...ali biciklom nekako izguraju.
pirmin

#140 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by pirmin »

Sta je jos merak? :)

Proljece, ljeto ...negdje oko 7 ujutro, prije nego upekne, zaputiti se u pravcu Sehitluka.
Milina, procistis i pluca i misli. 8-) :thumbup:

Btw.Zar nije ono "8" vozila za Novoseliju?
banjaluka078

#141 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by banjaluka078 »

pirmin wrote:Sta je jos merak? :)

Proljece, ljeto ...negdje oko 7 ujutro, prije nego upekne, zaputiti se u pravcu Sehitluka.

8 i 9 za lijevu i desnu Novoseliju. Osmica ide "glavnom" džadom, od Hiseta, pa ravno. Devetka kroz Stupnicu, kraj Alibabe, pored bazena...
banjaluka078

#142 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by banjaluka078 »

Btw. obnavlja se motel u Šeheru, na mostu. A čujem i da ima interesa za Šeranića kuću...neki Slovenci zainteresovani. Kad neće domaća vlast, hoće strana. I naplatiti.
pirmin

#143 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by pirmin »

banjaluka078 wrote:Btw. obnavlja se motel u Šeheru, na mostu. A čujem i da ima interesa za Šeranića kuću...neki Slovenci zainteresovani. Kad neće domaća vlast, hoće strana. I naplatiti.
Red je da se ona rusevina kod mosta obnovi.
A svejedno je ko ce to biti, nama svakako ni iz dzepa-ni u dzep. :D
ljubav_aha

#144 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by ljubav_aha »

banjaluka078 wrote:
ljubav_aha wrote: do novosellije se seta :-D milion puta otisla pjesaka ,auto i bus nisu uopste zadovljstvo
Ma, ove moje Sarajlijice :) što mi dođu u goste bi pješke izdahnuli na pola puta od Rosulja do Novoselije, ulijenili se...ali biciklom nekako izguraju.
meni je teze biciklom :lol: setati mogu 10 km bez problema :-D
banjaluka078

#145 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by banjaluka078 »

pirmin wrote: :thumbup:
Red je da se ona rusevina kod mosta obnovi.
A svejedno je ko ce to biti, nama svakako ni iz dzepa-ni u dzep. :D
Jedino od Kastela nikad ništa. http://banjalukain.com/banja-luka/umjes ... rade-hotel
banjaluka078

#146 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by banjaluka078 »

ljubav_aha wrote:
Bicom je avantura, izbjeći sve drotove koji bi da mi uzmu 40 KM, jer vozim bez kacige. Ne mogu je smisliti, pa to ti je! :)
ljubav_aha

#147 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by ljubav_aha »

banjaluka078 wrote:
ljubav_aha wrote:
Bicom je avantura, izbjeći sve drotove koji bi da mi uzmu 40 KM, jer vozim bez kacige. Ne mogu je smisliti, pa to ti je! :)
a policajci cesto puta nemju kondiciju,kod mene samo policajci na biciklima su dobor istrenitrani,ostali su sa pivskim trbuscicicima :lol:
mondo bizarro

#148 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by mondo bizarro »

Image
mO k3

#149 Re: Šta da radim u Banja-Luci?

Post by mO k3 »

banjaluka078 wrote:
pirmin wrote:Sta je jos merak? :)

8 i 9 za lijevu i desnu Novoseliju. Osmica ide "glavnom" džadom, od Hiseta, pa ravno. Devetka kroz Stupnicu, kraj Alibabe, pored bazena...
znam podosta raje iz stupinice :) i one vlasnike od ali babe tojest njihovu djecu
Post Reply