OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post Reply
Topla voda

#126 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu

Post by Topla voda »

a ko je ovaj adnan kozic u novom sarajevu?
kakav je,volil puno ukrast...jel bio u armiji?
kanada71

#127 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu

Post by kanada71 »

Evo odma primjer iznad kako to ide... Eto RS babaroge, drzite se - ne dajte se, eto ti Dodika pred vratima, eto ti Dodika ispod kreveta, ha-hu pojest ce vas Dodik.... :lol:
Jazz_Junkie

#128 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu

Post by Jazz_Junkie »

Dodjite malo tobe ljudi. :-)

BPS je jos jedna nacionalisticka stranka i nista drugo. Veliki bosanski patriota iz Srbije Sefer Halilovic je vojnik a ne politicar. Bosanska politicka scena je dosadila i dojadila vise svakome radi jednih te istih stranaka koje kao papagaji ponavljaju jedne te isti stvari vec od 1990. godine.
BIHfan

#129 OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by BIHfan »

koliko ljudi zaista poznaju rad ove zene.

Naime, radila je u izbornoj komisiji, tacnije bila direktor iste i krila 'naklonost' ili bolje receno pripadnost SDP-u da bi preko noci postala clan i nosilac liste SDP-a za opcinsko vijece centar!!

Slag na tortu je njena trenutna pozicija glavnog i odgovornig urednika u oslobodjenju, pa se onda mozemo samo zapitati koliko moze i hoce oslobodjenje objektivno pisati o politickoj situaciji u dragoj nam BiH!!

Koliko je njen rad u centralnoj izbornoj komisiji mogao biti objektivan, a koliko tek pisanje oslobodjenja!

do sada sam redovno citao oslobodjenje i mislio da su objektivan dnevni list :x :x

sada prelazim na AURU :D
NKVD

#130 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by NKVD »

Ti, care, da si redovan čitalac Oslobođenja znao bi da gospođa Korać nema, niti je ikada imala veze sa novinarstvom pa stoga ne može biti glodur. Ona je, naime, direktor Oslobođenja. Sjedi, dvica na staklenim nogama za pokušaj...
vekac

#131 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by vekac »

Kao da je bitno urednik ili direktor, bitno je to što ona može sigurno uticati na pisanje Oslobođenja i što nijedan urednik nema hrabrosti pisati protiv partije svoje cijenjene Direktorice.
BIHfan

#132 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by BIHfan »

NKVD wrote:Ti, care, da si redovan čitalac Oslobođenja znao bi da gospođa Korać nema, niti je ikada imala veze sa novinarstvom pa stoga ne može biti glodur. Ona je, naime, direktor Oslobođenja. Sjedi, dvica na staklenim nogama za pokušaj...
izvinjavam se na lapsusu. zaista je direktor..al mislim da to ne mijenja bitno poentu!

sa pozicije direktora jako puno moze uticati na pisanje medija. pogotovo ako uzmemo u obzir njeno 'koketiranje' iz proslosti mozemo zakljuciti da je na to spremna!

kako god...oslobodjenje u kantu za smece:)
NKVD

#133 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by NKVD »

Bez da branim Lidiju, jer ni u džep ni iz džepa, moram pitati koja su to njena "koketiranja" i sa kim u prošlosti? Čisto onako, vis-a-vis SDP-a a malo i Oslobođenja. Pošto si ti, izgleda, jako informisan podijeli i sa nama smrtnicima svoja operativna saznanja o LK pa da i mi prestanemo čitati Oslobođenje (a možda i piti Sarajevsku pivu)...
Bejtic

#134 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by Bejtic »

NKVD wrote:Bez da branim Lidiju, jer ni u džep ni iz džepa, moram pitati koja su to njena "koketiranja" i sa kim u prošlosti? Čisto onako, vis-a-vis SDP-a a malo i Oslobođenja. Pošto si ti, izgleda, jako informisan podijeli i sa nama smrtnicima svoja operativna saznanja o LK pa da i mi prestanemo čitati Oslobođenje (a možda i piti Sarajevsku pivu)...
evo reci cu ti ja :-)

dobro se sjecam dok je radila u izbornoj komisiji prisivali su joj veze i pristrasnost SDP ali je to mahom odbacivala, da bi se priklonila SDPu i malo je nelogicno da direktor jednih nezavisnih i neopredjeljenih novina bude nosilac liste jedne partije ma koja bila.

meni se gadi ta cijela situacija. a ti ili nemas klikera ili radis u oslobodjenju ili si simpatizer SDP.
BIHfan

#135 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by BIHfan »

cuj kakvo koketiranje. pricala je jednu pricu dok je radila u izbornoj komisiji a drugu pricu prica sad. cijelo vrijeme je koketirala sa politikom iako je radila u izbornoj komisiji. otvori oci!
BIHfan

#136 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by BIHfan »

Bejtic wrote:
NKVD wrote:Bez da branim Lidiju, jer ni u džep ni iz džepa, moram pitati koja su to njena "koketiranja" i sa kim u prošlosti? Čisto onako, vis-a-vis SDP-a a malo i Oslobođenja. Pošto si ti, izgleda, jako informisan podijeli i sa nama smrtnicima svoja operativna saznanja o LK pa da i mi prestanemo čitati Oslobođenje (a možda i piti Sarajevsku pivu)...
evo reci cu ti ja :-)

dobro se sjecam dok je radila u izbornoj komisiji prisivali su joj veze i pristrasnost SDP ali je to mahom odbacivala, da bi se priklonila SDPu i malo je nelogicno da direktor jednih nezavisnih i neopredjeljenih novina bude nosilac liste jedne partije ma koja bila.

meni se gadi ta cijela situacija. a ti ili nemas klikera ili radis u oslobodjenju ili si simpatizer SDP.
bravo!
upravo o tome pricam!
NKVD

#137 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by NKVD »

Džaba! Vi ste omladino, jednostavno, patološki opterećeni kojekakvim teorijama da su uvijek "drugi" krivi i da se u svemu krije zavjera. Protiv vas lično, iako baš i ne znate ko ste, zavjera. I ne krivim vas, jer znam kroz šta ste prošli. I kroz šta, na žalost, niste imali sreću da prođete. Tako da je "normalno" da na sve gledate negativno pa čak kad i za nešto takvo nema mjesta.

Što se tiče Lidije Korać, ona jeste bila u Izbornoj komisiji, što je nestranačka funkcija. Potom je, kao kadar Selimovića, preuzela direktorsku funkciju u njihovom Oslobođenju. Da se malo raspitate prije nego ovako nastupite, došli bi do zaključka bi da je Lidija klasični tehnomenadžer koji niti smrdi niti miriše. Ali, to, jelte, nije bitno nego je bitno da ste otkrili tu senzacionalnu vezu između izbora, SDP-a i glodura, pardon, direktorice Oslobođenja.

I, jeste, ja jesam simpatizer i glasač SDP-a. Doduše, više kao ideje i pokreta, jer mi se lideri bosanskog ogranka te internacionale već pomalo gade.
amrica

#138 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by amrica »

Pa Oslobodjenjeje SDP-ov list jos od 92., nema to veze sa direktorom. Inace, redovno citam Oslobodjenje i ne pada mi na pamet mijenjati novinu. A nikad nisam primjetila da je promjena direktora utjecala na kvalitet tekstova. Niti smanjila-povecala naklonost SDP-u.
sarlo

#139 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by sarlo »

Uposlenici vladinih i nevladinih ustanova su po pravilu otvorene komunjare, vecinom su i latentne pristalice SDP-a. Uposlenici drzavnih institucija su znaci pristalice opozicije. Apsurdno, ali za vlast glasa sirotinja-prigradska naselja, sehidske porodice, nezaposleni-smatrajuci da je to visi nacionalni interes. Istina ova Federalna Vlada i vlast i trosi ogroman novac za socijalne potrebne.
Gospodja Korac je elitista, nema veze sa socijaldemokratijom. Isto kao i SDP, koji se nije uspio transformisati od elite bivseg sistema u socijaldemokratsku partiju. To sto je direktor nekog lista je manje bitno, ali ljudi koji su u tako bitnim institucijama kao sto je izborna komisija, ombdusmani, agencija za drzavnu sluzbu, drzavni mediji,.. ne bi smjeli biti naklonjeni strankama. Oni kreiraju pravila, i prakticno su nedodirljivi na svojim mjestima. I dobro su placeni.
...Djuro je portir i kad dodje nova vlast on otjera stari orkestar. Medjutim kad su dosli novi kojima se svidja muzika starog orkestara, on je prvo u nevjerici, a onda otjera ove nove...
redondo72

#140 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by redondo72 »

Baš me zanima kada ću dočekati da vidim muslimana direktora bilo čega u bilo kojem gradu gde su Srbi većina.
Vincent Raine

#141 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by Vincent Raine »

NKVD wrote:Džaba! Vi ste omladino, jednostavno, patološki opterećeni kojekakvim teorijama da su uvijek "drugi" krivi i da se u svemu krije zavjera. Protiv vas lično, iako baš i ne znate ko ste, zavjera. I ne krivim vas, jer znam kroz šta ste prošli. I kroz šta, na žalost, niste imali sreću da prođete. Tako da je "normalno" da na sve gledate negativno pa čak kad i za nešto takvo nema mjesta.

Što se tiče Lidije Korać, ona jeste bila u Izbornoj komisiji, što je nestranačka funkcija. Potom je, kao kadar Selimovića, preuzela direktorsku funkciju u njihovom Oslobođenju. Da se malo raspitate prije nego ovako nastupite, došli bi do zaključka bi da je Lidija klasični tehnomenadžer koji niti smrdi niti miriše. Ali, to, jelte, nije bitno nego je bitno da ste otkrili tu senzacionalnu vezu između izbora, SDP-a i glodura, pardon, direktorice Oslobođenja.

I, jeste, ja jesam simpatizer i glasač SDP-a. Doduše, više kao ideje i pokreta, jer mi se lideri bosanskog ogranka te internacionale već pomalo gade.
Majstore!!! :thumbup:
BIHfan

#142 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by BIHfan »

amrica wrote:Pa Oslobodjenjeje SDP-ov list jos od 92., nema to veze sa direktorom. Inace, redovno citam Oslobodjenje i ne pada mi na pamet mijenjati novinu. A nikad nisam primjetila da je promjena direktora utjecala na kvalitet tekstova. Niti smanjila-povecala naklonost SDP-u.
pa i jeste u tome stvar!
oslobodjenje je uvijek bio pro SDP, naravno da nece promjeniti ni pisanje sada kada je dosla lidija koja je by the way na listi, samo sto je to sad sve mnogo transparentnije! :D
redondo72

#143 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by redondo72 »

Nije Korač već Korać. Vidi se da čitaš Oslobođenje.
Bivša članica Centralne izborne komisije BiH. Krivi smo! Reče ona i ode na novu f-ju. Direktorsku. Ma bljak. :zzzz:
BIHfan

#144 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by BIHfan »

sarlo wrote:To sto je direktor nekog lista je manje bitno, ali ljudi koji su u tako bitnim institucijama kao sto je izborna komisija, ombdusmani, agencija za drzavnu sluzbu, drzavni mediji,.. ne bi smjeli biti naklonjeni strankama. Oni kreiraju pravila, i prakticno su nedodirljivi na svojim mjestima. I dobro su placeni.
jeste manje bitno ali nikako nebitno!

i upravo ovo sto si napisao sam i otvorio ovu temu. Apsolutno ne bi smjeli biti naklonjeni ali je to kod nas ocito pravilo a ne izuzetak cim mnogi sve to odobravaju!
bistrIK_88

#145 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by bistrIK_88 »

Sjajan odabir SDP-a,super inteligent5na zena a ima i hrabrosti da kaze poneku i protiv krupnih riba :thumbup: :bih:
Vincent Raine

#146 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by Vincent Raine »

redondo72 wrote:Nije Korač već Korać. Vidi se da čitaš Oslobođenje.
Bivša članica Centralne izborne komisije BiH. Krivi smo! Reče ona i ode na novu f-ju. Direktorsku. Ma bljak. :zzzz:

S-joooooo elokvencije :shock:

:D
redondo72

#147 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by redondo72 »

I šta sad? Zameraš meni na tuđoj nepismenosti. :shock:
Ashrafieh

#148 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by Ashrafieh »

redondo72 wrote:Baš me zanima kada ću dočekati da vidim muslimana direktora bilo čega u bilo kojem gradu gde su Srbi većina.
Nije Sarajevo Loznica :lol:

Lidija Korac ide na zivce i nema sanse da ona negdje prodje. Cudi me da jedna velika stranka uzima kandidate koji su vec medijski potroseni.
redondo72

#149 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by redondo72 »

A u Loznici znaš nekog direktora? Možda Sulju gen. dir. ćavabdžinice " Željo 5 ".
Al´da se ne zezamo. Fora je jer ovi SDP-ovci misle da su oni nešto bolji od ovih iz SDA, pa eto... čitaju Oslobođenje jer to je tako kul. A u stvari su svi ista g.
fixer

#150 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar

Post by fixer »

Ashrafieh wrote:
redondo72 wrote:Baš me zanima kada ću dočekati da vidim muslimana direktora bilo čega u bilo kojem gradu gde su Srbi većina.
Nije Sarajevo Loznica :lol:

Lidija Korac ide na zivce i nema sanse da ona negdje prodje. Cudi me da jedna velika stranka uzima kandidate koji su vec medijski potroseni.
birati izmedju lidije i neke moralne vertikale, izbor je lagan. birati izmedju lidije i njenih protukandidata je vec nesto drugo. kad vec serete po lidiji, da cujemo koju i o njenim protukandidatima. zabavljate me. :D a namjere pokretaca teme su mi i vishe nego sumnjive.
Post Reply